Jump to content

İslamdaki Özgürlükler


Recommended Posts

Kime ne ? Kur'an yazılı olarak korunduğumu iddaa etmiş ? 9. yy olması iddanızı çökertmeye yeter zaten. Çünkü geldiği yüzyıl ile yazıldığı yüzyıl arasını izah edememiş durumdasınız.

Soruyu dikkatli okumadın sanırım.

Geldiği yüzyılın tarihini hadisler dışında nereden biliyorsunuz?

Kitabın üstünde basım numarası ISBN'mi var? Kitabın içerisinde hangi tarihte geldiği yazıyor mu?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 71
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Soruyu dikkatli okumadın sanırım.

Geldiği yüzyılın tarihini hadisler dışında nereden biliyorsunuz?

Kitabın üstünde basım numarası ISBN'mi var? Kitabın içerisinde hangi tarihte geldiği yazıyor mu?

Hadislerden tarihi bilgiyi edinebiliriz.Ben din kaynağı olarak kabul etmiyorum.İftiraları kabul etmiyorum.Ne var ki tüm tarihler gibi bunun da yanlış olma olasılığı olacaktır.

Ayrıca tarihin pek de önemi yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ayrıca altınları/paraları emanetleri...vd. muhafaza ediyorum dediğinde, hıfz mı etmiş oluyorsun?

Parayı hıfz eden biri var mı?

Kitabı muhafaza, hıfz etme manasına geliyor da bir çıkarımdır.

Yoksa hıfz edilerek korunacak ayrı anlatılabilir, muhafaza etmek başka birşeydir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hadislerden tarihi bilgiyi edinebiliriz.Ben din kaynağı olarak kabul etmiyorum.İftiraları kabul etmiyorum.Ne var ki tüm tarihler gibi bunun da yanlış olma olasılığı olacaktır.

Ayrıca tarihin pek de önemi yok.

300 yıl sonra yazılmış hadislerden mi?

Tarihi doğru söyleyen bilgiye de doğru vermiş olmasın?

Bence bilgiyi "sıkan" tarihleri de "sıkmıştır"....

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ya sağduyu sen daha Mekki ve Medeni ayetler arasındaki hüküm farkını, siyak - sibak yani konu bütünlüğünü ve ayetlerin nüzul sebeplerini bilmeden alıyorsun ayetleri kafana göre esip gürlüyorsun. Cevap gelmeyince ya da yetersiz gelince de haklı çıkmanın dayanılmaz hafifliğini yaşıyorsun.

Şimdi bi sakin ol bakim ve yazdıklarımı dikkatli oku.

39- "...Din Allah'ın oluncaya kadar kafirlerle savaşın..." ayetini alıyor ama sonraki ayeti bırakıyorsun, bak devamında Rabbimiz ne buyuruyor;

40- Eğer yüz çevirirlerse, bilin ki, Allah, sizin dostunuzdur. O, ne güzel dost, ne güzel yardımcıdır.

Şayet kafirler, inkarlarından ve size karşı savaşmaktan vaz geçmeyip da­vetinizden yüz çevirecek olurlarsa bilsinler ki Allah, sizin dostunuzdur..."

Demek ki neymiş Müslümanlara karşı savaşmaktan vazgeçtikleri takdirde onlarla savaşmak yokmuş. Dinde zorlama yoktur. Eğer dediğin gibi olsaydı Hz Muhammed Mekke'yi fethettiğinde bütün kafirleri kılıçtan geçirirdi. Ama o ne dedi; "korkmayın kimse sizin kılınıza dokunmayacak, bugün intikam günü değildir, herkes dilediği gibi yaşamakta serbesttir." Ve tek bir damla kan dökmeden Mekkeyi fethetmiştir.

Yaaaa işte karşı çıktığınız İslam böyle yüce bir dindir.

Bilmiyonuz abim bilmiyonuz, kulaktan dolma bilgilerle İslam'ı bildiğinizi zannediyorsunuz ama fena halde yanılıyorsunuz. Biri sizi çok pis gaza getirmiş. Aklınızı başınıza alın.

verdiğin ayette büyülttüğüm yeri okuyunca da barışçıl geliyor mu? bir de demekki neymiş falan diye kibirlenmen çok yakışmış gerçekten ama unutma kuran onu savunanları rezil eder.

demekki neymiş, inkardan vazgeçilirse savaş duracakmış değil mi? ;)

o kırmızı yaptığın yer acaba kuranın neresinde yazıyor. yoksa içinde deve sidiği içmek şifalıdır yazan hadis kitaplarından mı aldın

öyle, yaaaaaa falan yazıp iğrenç üslubun kibirlenerek islam yüce olmuyor bilakis mensuplarının seviyelerini açığa çıkararak yerin dibine giriyor

biz bilmiyozda sen biliyon öylemi abim :o:D

al bir ayette benden. yücelik fışkırıyor mübarekten

Sakın za’f göstermeyin. Üstün olduğunuz hâlde barışa çağırmayın. Allah sizinle beraberdir. Sizin amellerinizi asla eksiltmeyecektir.

enkia gereken cevabı vermiş, ayrıca verdiğim ayetler de Medine ayetleridir.

O kırmızı fontla yazılmış lafın kaynağı nerede?

Tevbe/29 Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslâm’ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın.

Kitap verilenlerle bile alçalarak kendi elleri ile haraç verinceye kadar savaşmayı emreden İslam müşriklere neler yapılmasını emreder, onu da sen düşün.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yaff 1400 yıl önce çıkmış dinsel yasaların özgürlüğü en nihayetinde çıktığı tarih ve yerle alakalı ve sınırlı olacaktır..Bizimkilerde yok şunu diyor aslında da yok bunu diyor aslında da diyerek o inandıkları Allahtan daha entellektüel olacak ve kıvıracaklar, yada cübbeli gibi olduğu gibi kabullenip vurun kellesini diyecekler :D Cübüş cennetliksin he. Ama biliyorsunki Allah "tuzak kuranların en hayırlısıdır" da (öööle diyor kendisi). Ne acı, kullukta para etmiyor bazen allah katında :unsure: Baksana yaratan tuzak kurarsa yaratılan hangi deliğe sığınsın? Yalakalıkta para etmiyor ki, sonun mechul yani :(

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yok canım asıl özgürlük, gayri meşru ilişkilerdir,tıskırana kadar içip sağa sola kusmaktır,kadına özgürlük deyip kadına ulaşmanın özgürlüğünü istemektir, kadının vucudu üzerinden kendisini tatmin etmektir, müslümanları bombalayanlara sempati ile bakıp zaten hak etmişlerdi demektir,tonlarca füze atılarak öldürelen çocukları kadınları görmeyip Amerikada patlayan bombada 2 kişinin yasını tutmaktır özgürlük.

Esas özgürlük, böyle bir ateist forumda, senin gibi bir akıl dumurlu müslümanın, bunları yazabilmesidir !

Link to post
Sitelerde Paylaş

islamdaki özgürlük ile islam ülkesindeki özgürlük farklı şeyler.

Mesela şu örnek olabilir mi?

Güya kötü bir cahiliye geleneği olan, üvey evladın öz evlat gibi kabul edilmesi ve manevi babanın erkek evlatlığının boşanan karısıyla, yani geliniyle evlenme yasağını kaldırmak için Muhammed, "toplumun/cahiliyenin kınamasına maruz kalacağını bile bile" kendisini feda :lol: edip ayetler yazarak evlenmiştir. Bilindiği üzere evlatlık Zeyd; boşadığı veya boşatıldığı eşi Zeynep; Evlenen ise koskoca peygamber Muhammet'tir.

İslamda böyle bir evlilik olmasına ve Müslümanların örnek insanı ve peygamberi Muhammet tarafından teşvik amacıyla bizzat uygulanmasına rağmen Müslümanlar, ne geçmişte, ne de günümüzde böyle bir evlilik yapmamışlar. Ben, böyle bir evliliğin ikinci bir örneğini görmedim, duymadım ve bilmiyorum, bilen varsa söylesin. Böyle bir özgürlükleri varken neden kullanmaz Müslümanlar? Merak ediyor insanlar...

Demek ki neymiş? Müslümanım diye geçinen İslam ülkelerinde Müslümanlar, Allah'ın ayetini uygulamayarak inkarcı veya retçi durumuna düştüklerinden kafir olabilirlermiş.

Aslında kafirleri uzaklarda aramaya gerek yok. Forumlar, dinini savunduğunu ve sevap kazandığını sanarak, uçuk kaçık yorumlarla benim gibi dinsiz-imansızlara böyle yorumlar, daha doğrusu İslamın gerçeklerini ortaya koyan analizler yapma fırsatı vererek, "Ki bu, bunlara göre dine/İslama hakarettir." bile bile günah kazanan kafirlerle dolu...

tarihinde ilkeli tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...