Jump to content

Allah'ın Amacı Ne?


Recommended Posts

  • İleti 71
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Sana ayırdığım sürenin bugünlük sonuna geldim. Hoşçakal.

Cübbeli senin beyninin belli noktalarını ameliyatla alsalar ne olur? Mesela şu an allah var diyor ya o beynin, işte o beyninin belli yerlerini çıkartsalar allahın nerde olacak? tarihinde -inmanah- tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 5 years later...

Sonsuzluğunda yalnız yalnız takılan,başlangıcı ve sonu olmayan allah,melekleri yaratma zamanı gelinceye dek beklemiş beklemiş,melekleri yaratma anı gelince melekleri yaratmış ve ilk yaratma özelliğini o an da melekleri yaratarak kullanmış.Açıklaması şu.İnsanlar tarafından oluşturulan bu masalda,islam mitolojisinin tanrısı olan allaha ilki yaşatılmış,kendisine ilk kez bir şeyler yarattırılmıştır.Allah insanların düşgücünün bir ürünüdür.Onu oluşturup,ona ilklerini yaşatan insanlardır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 31.05.2013 at 01:06, yenidencübbeli yazdı:

Hâlık sıfatı için halk lazım, rezzak sıfatı için yiyip içen lazım. Mudill sıfatı için de kafir lazım.

Yani lazım da lazım...

evet insanın  ressamlik  yeteneğini  göstermesi  için  resim  yapması  merhamet  özelliğini  göstermesi  için  birine  merhamet  etmesi  adalet  niteliği  için  adalet  göstermesi  lazım.(lazım  elzem zaruri gereklilik zorunlu) kelimelerinin  benzer  hatta  çok  yakın  olduğunu  biliyoruz  zaten.Her  cemal  ve  kemal  sahibi  kendi  maharetini  görmek  ve  göstermek  ister  (ister arzular  diler  )hep  ihtiyaç  kelimeleri.Her şeye  antropomorfist  baktığımız  gibi  Allah'a da  öyle  baktık  sanırım  .Allah  yardımcıları  olan  bir  padişah  oldu .Devlet  başkanı  oldu.Meleklere  neden  ihtiyaç  duydu  sorusuna  fatih  terim  örneği  vermek  doğru  olabilir  ama  bariz  ki  Allahi  siz  insani  özelliklere  gark  ediyorsunuz  gerçi  biz  başka  yapıda  olsaydik  öyle  olurdu  kimbilir. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, akılsızşuursuzatom yazdı:

 Her  cemal  ve  kemal  sahibi  kendi  maharetini  görmek  ve  göstermek  ister  (ister arzular  diler  )

Bu bir kusurdur. Tanrı Ya  dilemek istemek gereklilik tarzında kullanılan kelimeler veya mek mak eki kullanılamaz. Bunlar ihtiyaçtır. Kusurdur. 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...