Jump to content

Recommended Posts

Sevgili Nart

Namazın, miraç vakıasından sonra farz! olması, o ana kadar sevgili Muhammed bey efendinin şahsına münhasır olan namazın, belli bir süre, seremoni, ve şekil de ifa edilmesi sureti ile, tüm müminlere tebliği / ilanı anlamına gelebilir mi?

Esen Kalın

Gelebilir elbet sevgili dostum. Ancak buna dair kanıt ayetin varsa olabilir ? Var mı ?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 173
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

daha önce hazırlamış olduğum miraç konulu bir yazı.;

İsrâ 1

Bir gece, kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye (Muhammed) kulunu Mescid-i Haram'dan, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa'ya götüren Allah noksan sıfatlardan münezzehtir; O, gerçekten işitendir, görendir.

Mescidi aksa en uzak mescid demektir.bu en uzak mescidi peygamberimiz şöyle anlatmıştır.

-Allah’ın Elçisi (a.s.) bir gün ashabına:“Beyt-i Ma’mûr’un ne olduğunu biliyor musunuz?” diye sordu: “Allah ve Elçisi daha iyi bilir” dediler. “O, gökte olan bir mescittir, Kâbe tam altında kalır. O mescit aşağı düşse Ka’be’nin üzerine düşer. Orada her gün yetmiş bin melek namaz kılar. Oradan çıktılar mı artık sonuna kadar oraya dönmezler.” dedi.3

Peygamberimiz mescidi aksaya yükseltilmesi ayrıntılı olarak Kuranada şöylede anlatılır.

Anlatım peygamberimizin ,Allah katında Cebrail aleyhisselamı gördüğü yer ile ilişkilendirilmiştir.Cebrail ile görüştükleri mekan meva cenneti yakınıdır.

Necm

12. Onun gördükleri hakkında şimdi kendisi ile tartışacak mısınız?

13. Andolsun onu, önceden bir defa daha görmüştü,

14. Sidretü'l-Münteha'nın yanında .

15. Cennetü'l-Me'va da onun yanındadır.

16. Sidre'yi kaplayan kaplamıştı.

17. Gözü kaymadı ve sınırı aşmadı.

18. Andolsun o, Rabbinin en büyük ayetlerinden bir kısmını gördü. *

Hz Muhammet mescidi haramdan, mescidi aksaya,yani en uzak mescide, Allah katına yükseltilmiş, Kendisine gösterildiği kadarını görmüş daha fazlasını görmemiştir.

Mescidi aksanın kudüsteki Süleyman mabedi olduğu görüşüde vardır.Kuranda Süleyman mabedi, mabed adıyla geçer.Bu mabed Allahın izniyle , yahudilerin azgınlık etmesinden, halka zulmetmesinden dolayı iki defa yıktırılmıştır.Birincisinde persler yıkmış, ikincisinde roma imparatoru Titus tarafından yıkılmıştır.Ms.80 yılında yıkılan mabedin kalıntıları üzerine hz Ömerin kudüsü fethinden sonra Mescid Aksa adı verilen mescid yapılmıştır.

Süleyman mabedinin iki defa yıkılması Kuranda şöyle anlatılır.

İsra

4. Biz, Kitap'ta İsrailoğullarına: Sizler, yeryüzünde iki defa fesat çıkaracaksınız ve azgınlık derecesinde bir kibre kapılacaksınız, diye bildirdik.

5. Bunlardan ilkinin zamanı gelince, üzerinize güçlü kuvvetli kullarımızı gönderdik. Bunlar, evlerin arasında dolaşarak (sizi) aradılar. Bu, yerine getirilmiş bir vaad idi. *

6. Sonra onlara karşı size tekrar (galibiyet ve zafer) verdik; servet ve oğullarla gücünüzü arttırdık; sayınızı daha da çoğalttık.

7. Eğer iyilik ederseniz kendinize etmiş, kötülük ederseniz yine kendinize etmiş olursunuz.

Artık diğer cezalandırma zamanı gelince, yüzünüzü kara etsinler, daha önce girdikleri gibi yine Mescid'e (Süleyman Mabedi'ne) girsinler ve ellerine geçirdikleri her şeyi büsbütün tahrip etsinler (diye, başınıza yine düşmanlarınızı musallat kıldık)

Görüldüğü gibi Hz süleymanın yaptırdığı Süleyman mescidi, Yahudilerin azgınlık yuvasına çevrirmesi sonucu, Allahın izniyle iki defa yıktırılmıştır.600 yıl sonra inşası müslümanlara kısmet olmuştur.

tarihinde atılan2 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Subhâne-lleżî esrâ bi’abdihi leylen mine-lmescidi-lharâmi ilâ-lmescidi-l-aksâ-lleżî bâraknâ havlehu linuriyehu min âyâtinâ© innehu huve-ssemî’u-lbasîr(u)

Bir kısım ayetlerimizi kendisine göstermek için, kulunu bir gece Mescid-i Haram'dan, çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa'ya götüren O (Allah) yücedir. Gerçekten O, işitendir, görendir. İsra-1

Bu ayeti iyi tahlil etmeli

- Bu bir kısım ayetler nelerdir.

- Hangi kulunu Mescid-i Haram'dan gönderiyor

- Mescid-i Aksa'ya neden götürüyor

- Neden Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa 'ta gidiliyor amaç nedir.

- Neden Mescid-i Aksa ismi

tarihinde kamilemmi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Subhâne-lleżî esrâ bi’abdihi leylen mine-lmescidi-lharâmi ilâ-lmescidi-l-aksâ-lleżî bâraknâ havlehu linuriyehu min âyâtinâ© innehu huve-ssemî’u-lbasîr(u)

Bir kısım ayetlerimizi kendisine göstermek için, kulunu bir gece Mescid-i Haram'dan, çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa'ya götüren O (Allah) yücedir. Gerçekten O, işitendir, görendir. İsra-1

Bu ayeti iyi tahlil etmeli

- Bu bir kısım ayetler nelerdir.

- Hangi kulunu Mescid-i Haram'dan gönderiyor

- Mescid-i Aksa'ya neden götürüyor

- Neden Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa 'ta gidiliyor amaç nedir.

- Neden Mescid-i Aksa ismi

Bir yoruma göre mescidi haramdan yani mekkeden mescidi aksaya yani medineye gidiş anlatılıyor...
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sevgili kardeşim bunlar miraç ile ilgili değiller.

Bir not : ayette ki sene kelimesi dünya yılı anlamında değildir. Sene kelimesi, döngü, tur, çevirim anlamındadır. Örnek senin kendi etrafında 1 döngün = 1 sn

Dünya yılı kuranda AMA kelimesi ile işaret edilir.

Bu yüzden ki nuh'un yaşı hep yanlış anlaşılır. Sene kelimesinden ama yani yıl kelimesi çıkarılmaz. Çünkü elmadan armut çıkarılmaz.

Yani bu ayette nuhun 1000 döngüsünden sadece 50 yıl yaşadığı söylenir. Yani biz bin kere yaşarız Kurana göre. İşte bir ayette ki, iş ve oluşun Allaha 1000 sene de gitmesi bunu ifade eder. Bahsedilen dünya yılı ile bin yıl değil. Biz 1000 kere yaşadıktan sonra Allaha döneriz.

Özet : sene kelimesi yanlış mealleniyor. Sırf bu kelimeden yola çıksak bile o ayetler miraca gitmez.

Not : senet kelimesi burdan anlam alır. Senedin üzerinde yazan tarihte para sana DÖNECEK/çevrilecek/sene

NART ayeti dikkatle okurmusun bak burda ne diyor

4. Melekler ve Rûh (Cebrail), oraya, miktarı (dünya senesi ile) ellibin yıl olan bir günde yükselip çıkar.

burda bahsedilen olay melekler ve ruhun ALLAH cc katına yükselmelerinden bahsediyor. buda işte miraç oluyor. BELKİDE BU MİRAÇ MANEVİ BİR YÜKSELMEDE OLABİLİR. tasavvufdaki gibi ama senin mÜSLÜMAN OLDUĞUNU VAR SAYARAK . MİRAÇ DİYE BİŞEY YOK DEMEN YANLIŞ OLUR. ÇÜNKÜ BİZLER AZIMIZDAN ÇIKAN HER KONUŞMAYA DİKKAT ETMELİYİZ OLURKU islamiyette bir şeye dinde şu yok bu yok demek insanı dinden çıkarabilir ALLAH korusun.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ben kalbimde olanı dile getirdim. ben müslümanım diyen herkese müslüman denir ancak sarp yokuşu aşanlar mümin ve takva sahibi olanlardır bende bu yoldayım inşlh dileğimiz enazından öyle olmak

Rabbi kad âteytenî mine-lmulki ve’allemtenî min te/vîli-l-ehâdîś(i)© fâtira-ssemâvâti vel-ardi ente veliyyî fî-ddunyâ vel-âḣira(ti)(s) teveffenî muslimen veelhiknî bi-ssâlihîn(e)

'Rabbim, Sen bana mülkten (bir pay ve onu yönetme imkanını) verdin, sözlerin yorumundan (bir bilgi) öğrettin. Göklerin ve yerin yaratıcısı, dünyada ve ahirette benim velim Sensin. Müslüman olarak benim hayatıma son ver ve beni salihlerin arasına kat.'

Yusuf 101

Güzel yoldasın bu yolda seninle birlikte yürüyenlere kulak ver onların dedikleriniz iyi dinle ve analiz et belki sana bu yokuşu aşmanda yardımcı olacak sözler duyabilirsin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yükseğe çıkma, Allah katına çıkmadır yani makam olarak yüksek makama ulaşmaktır. Yükselme, yüksek olan makama yükselme, ulaşma.

Fiziksel olarak yön gösterme gereksiz yani aşağıdaydı, yukarıdaydı sağda/soldaydı gibi. Allah bize şah damarımızdan daha yakın gerekirse...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Diyanetin Miraç kandili nedeniyle bugün yayınladığı mesaja göre muhammed allaha yükseldikten sonra yeryüzüne, insanlar arasına dönmesi manidarmış. Yani isteseymiş orda kalabilirmiş ama dönüp bize hizmete devam etmiş gibi bir ifade kullanmışlar.

Hediye olarak da gelirken bakara süresinin son ayetlerini getirmiş.

Bir peygamber olarak allah katında zaten daha allahın nesine ulaşacak? Peygamberin özgür iradesi varmıdır ki bunu kullanıp durumunu değiştirsin? Hem ayetlere göre muhammed kendi çabasıyla değil allahın yardımıyla göğe yükseliyor. Oturduğu veya uyuduğu yerde ulaşılan bir makama gitmek için mescide uğramaya ne gerek var?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...