Jump to content

Adem ve evrim


Recommended Posts

Kan - dem (دم) sözcüğü ile bir özne tarif ediliyor ve bu özne insan değil. İslam fıkhının A-dem sözcüğünü insan olarak algılamaları tutuculuktan ileri gelir. Tanrısal esin kur'an'da kanlanan-adem, insan bedenindeki bir insanı anımsatmıyor. Özne olarak Kan - dem (دم) demekle, işaret noktası, yapısal karakterleri gösteriyor bana göre. Cennet öyküsündeki şeceret (شجرة), teşvik (شج) edici bir ağaç. Arapça'da adem, dem (دم) sözcüğünden gelir. Dem sözcüğünün başına elif harfi ile a-dem (آدم) kanlanan-kanlaşan anlamlarına gelir.

Adem ve zevci, maddenin sıfır noktası değildir, canlılığın sıfır noktasıdır, kanlı canlıların ilk örneğidirler. Canlılığın özgürlük kazanma serüveni şeceret ile betimlenmiş olsa gerek. Canlı ve cansız ayırımında bireyin kendi kendisinin efendisi olma aşamasında Şeytan'ın erdemsiz davrandığını düşünüyorum. Olasılıkla Allah, Adem ve Zevc'ini özgür yaşama salacaktı fakat şeytan, planda değişikliğe sebep olup esnek bir yaklaşımla, Allah'ın başka bir planı yürürlüğe koymasını tetiklemiştir belkide.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 65
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

CharlesDarwin bu işin sonu tarih boyunca nasıl olduysa yani insanlar nasıl dikili taşlara tapmayı bıraktılarsa öyle olacaktır. yani az önce tabippe verdiğim örneği burada tamamlayayım en iyisi. nasılki iskandinav miteolojisinde kıtlık thor la açıklandı ise nasılki mevsimleri öğrendiğimizde bu mitin yerine başka bilmediklerimizi açıklayacak mitler geldi ise bir gün insanoğlu nasıl olmuştur sorusuna kesin ve net cevaplar verdiğimizde islamın anlattığı mitlerde zamanını dolduracak tarihin sayfalarına gömülecek ve zamnala yeni bilmediklerimiz için yeni tanrılar ortaya çıkacak. bu iş böyledir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Arapça'da adem, dem (دم) sözcüğünden gelir. Dem sözcüğünün başına elif harfi ile a-dem (آدم) kanlanan-kanlaşan anlamlarına gelir.

Kan - dem (دم) sözcüğü ile bir özne tarif ediliyor ve bu özne insan değil.

değerli Tumagü, "dem" sözcüğü İbranice'de "kan" anlama gelen dam sözcüğü ile eş kökenlidir zaten.

ibranice "dam" sözcüğü, Akatça dāmu sözcüğü ile eş ve anlam kökenlidir.

ortak noktaları Adapa efsanesi...

ayrıca "Sanskritçe dhámi veya dhamáni "nefes, soluk, üfleme" sözcüğü ile eş kökenlidir".

ademin eşi de ayrı bir özne ona bakarsan.

alyuvar ile akyuvarların adem ve eş'i olduklarını söylemezsin umarım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 years later...

Evrim yoktur diyenlere kıçlarında körelmiş bir kuyruk kemiği taşıdıklarını hatırlatmak gerekir. 
Ancak, ıslık çalınca şeytanın geldiğine inanan müslümanlara, evrimin seleksiyonunu, varyasyonunu, allel frekanslarını anlatmak boşunadır.

  Biz tezek yakmayı almanlar nükleer füzyon enerjisini konuşuyor. Alman bilim insanları güneştekine benzer helyum plazması üretmeyi başardılar.

  Alman araştırmacılar nükleer füzyon araştırmalarında güneştekine benzer bir helyum plazması üretmeyi başardılar.

allah3.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah adem'i daha açık anlatsaydı diyorum içimden... Nedir bu adem, primat mıdır? Primatların kendilerine özgü diş yapısı tipiktir. ulaşılabilecek yiyecek çeşitliliğinin cennette çok geniş olması, adem ve havva'nın diyetlerinde bulunan meyveleri ve bitkileri çiğneyerek sindirmelerinin kalıntılarına, primat dişlerinin evrimine mutlaka etki ederdi. Allah adem ve havva hakkında bilgi vermediği için biyolojilerini bilemiyoruz ama diş ve kemik kalıntılarını bıraksaydı da yine işimize yarayabilirdi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...