Jump to content

Atatürk ve Atatürkçülük Tek Çare


Recommended Posts

Bu ülkeyi bir arada tutan ilkeler ve prensipler kaynağını Atatürk'ten ve Atatürkçülükten alıyor. Atatürk'ün 6 ilkesinden bugün artık çağ dışı kaldığı söylenen devletçilik ve milliyetçiliğin bile Türkiye cumhuriyetinin temel yapısında bir önemi ve fonksiyonu var. Hele de diğer ilkeler olmazsa olmaz prensipler Türkiye için.

Bu ülke Atatürk'ten ve Atatürkçülükten koparsa dağılır gider.

İnternetteki ateistlerin bir kısmının ve son dönemin bazı aydınlarının Atatürk'ü ve "Kelamizm"i hedef alması düşündürücü ve üzücüdür. Onlar ülkenin geçmişinde yaşanan bazı antidemokratik ve baskıcı uygulamalardan Atatürk'le ve Atatürkçülüğü sorumlu tutuyorlar.

Halbuki Atatürkçülüğü alın ve memleketi Atatürk'e ve Atatürkçülere düşman olan AKP ve Gülen cemaatine verin, işte ortaya çıkan tablo şu anda gördüğümüz tablodur.

Türkiye adım adım diktatörlüğe yaklaşmaktadır, doğuda kürt devleti kurulmasına ramak kalmıştır, halkın yaşam tarzını ve kişisel özgürlüklerini hedef almış pek çok uygulama insanları bunaltmaya ve sıkmaya devam etmektedir.

Antidemokratik olduğu iddia edilen Atatürkçülükten uzaklaşın, ve "liberalizm" adı altında ülkeyi teokrasiye yaklaştırın, işte karşınıza çıkan manzara bu olur.

Generalleri ve diğer Atatürkçüleri içeri atan AKP'yi alkışlayan ateistlerimiz, liberallerimiz ve Atatürk düşmanı sosyalistlerimiz ülkede demokrasi adına gelinen noktadan memnun mu?

Bugün ülkenin başbakanının adı yabancı basında yakın zaman önce orta doğuda protestolarla ve iç savaşlarla yıkılan diktatörlerin adlarıyla birlikte anılıyor. Bu mu alkışladığınız demokrasi?

Bakın, son günlerdeki gösterilerde de ana tema ve insanları bir araya getiren güç Atatürk sevgisi. Bunu bu ülkenin insanından alamayacağınız gibi, almaya da yeltenmemelisiniz.

Atatürkçülüğü bu ülkeden silin, ondan sonra sizi kim kurtaracak?

Herkes aklını başına devşirmelidir ve bu ülkenin tek çıkar yolunun Atatürk'ten ve Atatürkçülükten geçtiğini anlamalıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 80
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

"Atatürkçülük" dediğimiz şey, nihayetinde rasyonalizm dir. Döner dolaşır çaresiz oraya çıkarsınız. Her kesimden bazı avanaklar, bu ülke için; Ulus devleti, laikliği, Atatürk ün kişisel fantezisi zannediyor. Bu tarihin bize getirip dayattığı bir zorunluluktur. Ya efendice kabul edersiniz, ya da kafayı gözü dağıtıp mecbur kalırsınız.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aklın yolu bir. Mantık ve albastı doğru tespitlerde bulunmuşlar.

Türkiye benzersiz kendine münhasır yapısı dolayısıyla her sisteme oturtulamaz. Albastı'nın "Bu tarihin bize getirip dayattığı bir zorunluluktur" sözlerini anlamlı ve gerçekçi buldum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Antidemokratik olduğu iddia edilen Atatürkçülükten uzaklaşın, ve "liberalizm" adı altında ülkeyi teokrasiye yaklaştırın, işte karşınıza çıkan manzara bu olur.

Yahu kainat sisteminde hangi bir düzen vardır ki, kendiliğinden veya başıboş olsun ?

Böylesi muhteşem düzen ve ölçüleri devamlı yaratan onları kendi eğemenliği altında istediği gibi yönlendiren tasarruf eden nihayet insanları imtihan için yeryüzüne göderen eşi benzeri mümkün olmayan bir Allahın kast ve iradesi ile oluşmuş gözümüz önündeki şu aklın önünde eğildiği düzeni bir kablumbağadanmı ne olduğunu bilemediğimiz fizik yasalarındanmı bilmeliyiz.

Bunu hangi mantıkla açıklayıp insanları kandıracaksınız.

Acaba gözleri önünde günlük yaşantısında her daim gördüğü çeçit çeşit bağlar bostanlar hayvanlar insanlar günler mevsimler gibi dönüp deveran eden herdaim beden değiştiren şu insanı nasıl kandıracaksınız.

Her düzen kendikendine oluyor diyemi?

Herşeyin yaratıcısı katı boğuk soğuk madde diyemi?

Hiçbirşey yaratılmadı şu halde herşeyi yaratan enerji-madde ezelidir diyemi?

Acaba şu parti bu parti diye insanın dünyaya gönderilmesinin asıl amacından uzaklaştırmak için kurulan tezgahlarla kimleri kandırabilirsiniz?

Hadi sizler kendinizi kandırdınız peki diğerleride sizin gibimi görüyor düşünüyor . acaba yeryüzünde böylesi safsatalara inanan tek bir tane insan varmı ?

Düzen koyucuyu tanımayan düzenide tanımaz ölçüyüde.

Ben diyorum ki, ezeli bir yaratıcının koyduğu düzenden ölçülerden insanları uzaklaştırın bakın karşınıza çıkan manzara bu ve benzeri sınır tanımayan terorizm olacaktır. nasılki sürekli oluyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Üç yıl once bu konuyu tartışmıştık. Değişen birşey yok.

http://www.ateistfor...üz#entry586051

Gönderilme tarihi 09 Nisan 2010 - 09:34 ÖS

Atatürkçü olmakla, Atatürk'ün devrimlerini savunmanın aynı şeyler olmadığını özellikle vurgulamalıyız.

Ben de Atatürkçü değilim. Çünkü benim ve çoğumuz için, Atatükçülük artık yeterli değil.

Biz çok daha fazlasını istiyoruz. Ve ülke olarak hak ediyoruz.

Ama giderek daha da azına sahip oluyoruz.

O yüzden bu duruma bir son vermek istiyorsak, tekrar Atatürkçülüğe dönmeliyiz.

Çünkü Atatürkçülüğün yerini alan başka ve yeni, çağdaş ilkelere sahip değiliz.

Atatürk'ün ilkelerini ilerletemedik. Onun devrimlerinden geriye doğru gidiyoruz. Onları ileri götüremiyoruz.

Aramızda görüşleri ileriye dönük Atatürkçü olmayanların bile Atatürk ilkelerine dönmelerinin zamanı gelmiştir.

Bu sıfırdan tekrar başlamak gibi bir atılım bile olsa, başka çaremiz yok gibi..

Malesef elimizde şu anda Atatürkçülükten daha saygın ve ileri görüşlü bir başka eğilim yok..

Bu çok acı bir gerçek. son 90 yıl içinde şimdi aptalca eleştirdiğimiz Atatürkçülüğü geçememişiz.

Bu kimin kabahati.. Kimin sorunu. Atatürkçülüğün mü? Yoksa o mirası değerlendiremeyenlerin mi?

Bence yeni bir sloganımız olmalı....

HEPİMİZ ATATÜRKÜZ..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu arada Ateistforum'da tutunamayan Atatürk düşmanı birkaç liboşun bu konuda ne düşündüklerini birden merak eder oldum.

Evet.. Biliyorum.. Gereksiz bir merak ama elimde değil. Hainlerin yüzlerindeki şaşkın ifadeyi gerçekten görmek isterdim.

Nicklerini yazmaya gerek görmüyorum. Onlar kendilerini bilirler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu arada Ateistforum'da tutunamayan Atatürk düşmanı birkaç liboşun bu konuda ne düşündüklerini birden merak eder oldum.

Evet.. Biliyorum.. Gereksiz bir merak ama elimde değil. Hainlerin yüzlerindeki şaşkın ifadeyi gerçekten görmek isterdim.

Nicklerini yazmaya gerek görmüyorum. Onlar kendilerini bilirler.

Hain diye suçlananlardan biri benim mesela. Liberal mıyım sosyalist miyim bunun üzerine hiç kafa patlatmadım ve değer de görmedim. Her türlü siyasi ideolijiye dinler gibi karşıyım ve eleştiririm. Merak edenler olduğu için anlatıyorum bu konuda şöyle düşünüyorum. "Büyümemiş bir çocuğa et yedirmemeli, kusar, önce sütten başlamalı" Türkiye insanı için bu süt evet Atatürkçülüktür. Ama yetmeyecek ve bunda kalırsa gelişemeyecek. Hatta bir zamanlar kendisine yararlı olan o süt, süt alrjisi geliştireceği için kaçınılmaz olarak büyüdüğünde onu zehirleyecektir diye düşünüyorum. Süt ne iyi ne kötü ama onu büyüdüğünde hala kullanmak ve iyi demek de doğru değil. Her şeyin bir kullanış müddeti var, ki bu ideolojiler için de geçerli. Bu müddet ne zaman dolar ne zaman dolmaz bu konuda farklı yorumlar yapılabilir ama artık zehirlemeye başlamışsa ve hala savunuluyorsa ve başka yol yoksa zehirlemesine göz yumarsın. Evrensel diye bir şey yok, bu Atatürk ilkeleri için de geçerli. Ne Laiklik kavramını ilk ortaya atan ne de ulus olma düşüncesini ilk keşfeden Atatürk'tür. Bunun gibi kadınlara seçme ve seçilme hakkı, eğitim, gibi temel edinmizleri de. Örneklerini başka ülkelerde görmüş, Türkiye Cumhuriyetine uygulamıştır. Atatürk olmasaydı tüm bunlar olmazdı geri kalırdık diyenleri duyunca tüylerim diken diken oluyor. Sanki ilk keşfeden kendisiydi de olmasaydı gelmezdi bu edinimler. Gelirdi ama başka şekilde gelirdir er ya da geç gelirdi. Nereden biliyorsunuz? zaman makinanız mı var? Ya sen? Sen getirmez miydin? Burada yazmay mıydın o olmasa? Çok dar görüşlü ve vizyonsuz bir düşünce. Her neyse öyle inanıyor ve düşünüyorsun öyle olsun Almanya'nın Atatürkü yoktu ama Almanlar kendisi getirdi hatta kendi içinden doğurdu. Türkler Almanlardan daha mı kötü anacığım? Neden kendi içimizdeki güce inanmıyoruz ve bir başkasının getirmiş olmasına muhtaç oluyormuşuz?

Hep Atatürk düşmanı olarak eleştirilir ve AKP'ye yalakalık yaptığımız söylenir ama bunu yapan Liberaller olduğu için her liberali aynı kefeye koymak doğru değil diye düşünüyorum. Hoş gerçekten liberalimzin ne demek olduğunu bile bilmiyorum ama beni böyle niteliyorlar Türkiye'de. İnsan hakları, eşcinsel ve kadın hakları, azınlık dinlerin ve azınlık etniklerin özgürlükleri ve hakları konusunda bir liberal olduğum söylenebilir. Kürdistan'ın ayrılması veya kopması benim hiç sorunum olmadı. Beraber yaşamak istemeyen ayrılır ve dost kalınır. Toprak kavgasını ya da bunun için yapılan bencil ekonomik çıkar savaşlarını hiç doğru bulmuyorum. Bu da beni maalesef Liberal yapmıyor, Ben neyim hangi ideolojidenim umrumda da değil. Komünist ekonomik sistem bana uyar ve seve seve desteklerim, ama güzel Komünist arkadaşlarım da beni Liboş diye suçluyor, oysaki her defasında Almanya'daki oyumu ya SPD'Ye (Sosyal demokrat Partiye) ya da Yeşiller'e veririm ki Yeşiller yarı Komünsit bir parti, ama gel gör ki Komünizm denildiğinde az özgürlük içerdiği ve kolayca diktatörlüğe kayabildiği ve kontrol sistemi iyi düşünlmemiş olduğu için bu politik sistemine de karşıyım. Basitçesi beni ve benzerlerimi ifade edebilecek, uyacak veya temsil edecek yüzde 100 bir parti ya da ideoloji bugüne kadar olmadı ve olmayacak da. Bir o partiyi bir o partiyi ve yeni gelişen fikirleri değerlendirip yeni konum almaktan ve farklı partiler ve ideolojiler arasında bir denge kurmamdan başka bir yolum yok.

Ha Atatürk bence nedir veya kimdir? Bir çok insan katletmiş, öldürmüş, Dersim'de soy kırım yapmış, karakter olarak örnek almadığım bir insandır. Başkalarının babasının ismi de Ali Rıza ve annesinin ismi Zübeyde Hanım ama bu onlara insan öldürme hakkını vermez. Bugün şükür ki insanlık idam yasasını kaldırma yönünde ilerliyor. Ha o zaman ama şartlar böyleydi gerekçesine de inanmıyorum. O dönemde şartlar öyle değildi, insanlar öyleydi. yani bildiğimiz iyilik yapamaya çalışan yarı gelişmiş yarı geri kötülerdi. Eğer o zamanki şartlar çok sert müdaheler ve idamlar gerektiriyordu ve doğruydu denilirse ben de nanay gülüm Muhammed'in kız çocukla zifaf yapması da doğruydu, kafir kellesi kesmesi de çok mantıklıydı, doğruyu tek bir kişinin, çağın, dönemin veya toplumsal yapının ahlak değerlerine göre tanımlayamazsınız derim, siz de aval aval bakarsınız ama dersin ki Atatürk için başka bir yöntem kalmamıştı, irticayı, ayaklanmaları bastırmak için çok sert olması ve ölümlere razı olması gerekiyordu ama bu yanlış bir şeydi, kendini mecbur hissetmiş olabilir ama bu ona öldürme, yok etme, katletme hakkınız vermez, o günde yanlış bugün de yanlış ha bu durumda seni alnından öperim, hatta Dersim için bir devlet özrü dilesen ve malumu ilan yapıp hayatını kaybedenleri ansan o an işte bu benim adamamım heyt koçumsun benim der ayaklarını bile öperim. Tayyip psikopatını bunun dışında tutuyorum çünkü onun özrü kendi kıçının kıymeti ve sinsi politik çıkarlarının icrası içindir. Ha Dersim Katliamını kabul etmek ve özür dilemek yanlış mı, hayır bana göre yanlış değil çok doğru da ama lütfen bunu Tayyip ahlaksızı yapmasın, başka biri samimi ve çıkar amacı gütmeden yapsın.

Kürdistan kurulsun mu kurulmasın mı bana göre bu Kürt halkının kendi kararı olmalı. O yörelerde referanduma gidilsin halk ne diyorsa o olsun. Herkesin kendi ülkesi olması fikri bana göre saçma, aynı şekilde bir ülkenin Türk-iye, diğer ülkenin Arap-istan veya Kürt-istan veya Alman-ya, Fran-sa diye adlandırılması çok saçma. Hiç bir ülkede saf bir ırk veya millet veya ulus yoktur. Bir çok etnik köken bir çok dil vardır. İlle bir ülkenin bir adı bir bayrağı bir dili, bir ulusu olsun zorbalığı mı desem yoksa obsesif kompulsif bozukluğu mu desem bana çok saçma geliyor. Bana göre hiç bir ülke hiç bir millet veya ulus gibi şeyler bile olmamalı ama o zamana gelene kadar sen de 500 sene ben deyim 5000 yıl zaman geçmesi gerek. Nasıl ırk yoksa maalesef ulus da yok, sadece farklı dili konuşan ve farklı gelenek biçimleri olan insanlar var. Tüm dünya tek ulus tek devlet olsun da demiyorum çünkü bu en kötüsü ama farklıklar bir arada yana yana bırak yaşasın diyorum. Herhlade bunu başarmak insanın özünde yok, uzay çağına gelinceye kadar beklemek mi lazım yoksa kendi evrimimiz elimize alıp kendi kendimizi yeniden yaratmamak mı gerek bilemeyeceğim. Ama başka türlü olmuyor insanlar ulus, millet ve ülkelere ayrılıyor o halde lütfen çok bencil olmayıp hayır siz bizden ayrılamazsını, kopamazsınız bölünemezsiniz de demeyin, kendinize verdiğiniz ve layık gördüğünüz hakları bir zahmet başkalarına verin. Ama yok efendim bölücülük olur, terörist olursunuz bunu dile getirince ve hem Kemalist kardeşlerinizden hem Sosyalist hem Müslüman kardeşlerinizden bir oraya bir buraya tokatı yersiniz çünkü feci şekilde çıkarlarına ve aç gözlü hırslarına karşı bir şey demiş olursunuz.

Gel gelelim ben bunları niye yazıyorum? Vallahi birisini beni feci şekilde buna teşvik etti ve çoğu kez çoğu nedenle takdir ettiğim hacı'nın yukarıdaki mesajlarında geçen ifadelerin çoğuna da aslında katılıyorum. Ama lütfen Ulusalcılık? Atatürkçülük? come on.. Biz insanlar daha iyisine layıkız biliyor musunuz? Neyse, halk ne istiyorsa bence o olsun, yanlış kötü, Atatürkçülüğe sarılmak istiyorlarsa neden karşı çıkayım, ya da kötü Arabistan şeriat istiyorlarsa ne hakkım var benim bu iki kötülüğe karşı çıkmama. Bu görüşlerimle yalnızım ve yalnız da kalacağım, aman yalnız hissetmeyeyim diye bir ideoljiye veya dine kendimi vurup kendimi onun doğruluğuna inandırmak bunu da yapamıyorum ama dilim tepemden çıksın ne diyorum ben burada sanki benim görüşüm hepsinden daha iyiyimiş gibi dırdır ediyorum burada. Ama ister Kemalizm ister Arabistan veya AKP Şeriatı o ülkede zaten mutlu olmama. Fılımı fırtımı toplayıp def olmam ve uzak bir ormanın kuytu bir köşesinde bir ağaç gibi tek ama kimsenin girmek istemediği bir orman gibi gözlerden uzak fark edilmeden yaşamak düşer.

Bu sözleri daha yazardım da ve gerçekten çok doluyum şu an, ama burada sonlandırayım en iyisi, zira 3 günden beri yatmadım ve adeta sigara yiyerek ayakta kalmaya çalışıyorum, dolayısıyla gerginim. Sık sık Turan Dursun twitter hesabına girip eylemcilere moral veren, ihtiyacı olan bilgileri paylaşmaya çalışıyorum son 3 günden beri. Aslında Reyhanlı Saldırı ile başladı her şey. O günden beri basit din eleştirisi yapan twittler atamaz oldum. Bu şartlarsa sadece din eleştirisi yapmak ve apolitik olmayı çok lüzümsuz ve boş iş buldum. He neyime ise Ateist Forum Twitterine de mesai yazdım, kardeş TURAN DURSUN SİTESİ ATEİST FORUM FAŞİZME KARŞI OMUZ OMUZA LÜTFEN DESTEK OL, HABERLERİ YAY diye ama bir cevap gelmedi. Artık Ateist Forum hesabına kim bakıyorsa ya kendisi bizzat eylemdeydi ya da daha yararlı başka işler yapıyordu umarım. Üzüldüm de.. Ama Ateist Forum Facebook hesabına bakan kardeşimiz aslanlar gibi direnişimizi savunuyordu ve olabildiği kadar sayfayı güncelliyor ve haber veriyordu. Kendisiyle çok gurur duydum ve orada bir kaç yorum yaptım. (Evrim teorisi facebook hesabıyla).

Kısa ve öz Kemalist misiniz, liboş musunuz, Komünist misiniz her ne iseniz umrumda değil ama sizleri seviyorum ve bu direnişe destek veriyorum. Olabilecek en saçma, en kötü bir BDP; MHP, CHP koalisyonu bile bu şartlarda AKP tek parti faşizm iktidarından daha iyidir. Siz de ona göre düşünün ve olabilecek en saçma, en kötü bir Liboş Ateist, Kemalist Ateist, Komünist Ateist koalisyonun ve dayanışmanın bile bu şartlarda dinci faşizm anlayışından daha iyi bir tercih olduğunu akla getirmeye çalışın. Bunu sadece her şeye mızmızlanan Kemalist Ateistlere veya oyun bozar Liberal Ateistlere ya da çiçek böcek börtü Komünist Atesitlere söylemiyorum kendini idelojik olarak tanımlamamış ve hiç bir yere ait olmayan tüm ateistlere söylüyorum.Ah şu huyunuz bir kurusa da kendi içinizde böyle bölünmüş olmasanız. Ama yok ideoljiler tarafından ille esir alınmak şu veya bu ideolojiye sarılmak zorundayız. Şu an lütfen üm bunları bir kenara bırakıp birbirinize sarılın. Bugün değilse ne zaman Allah Zeus Papa Noel Pipi Langstrumpf aşkına?

Parmaklarıma bir hal oldu bırakayım bari hırsımı tuşlardan almayı.

Şimdilik saygımla gittim.

tarihinde kozmopolit tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

kozmopolit yine döktürmüş liboşluğunu.

neymiş atatürk önemli değilmiş de efendim bu ülke o olmasa da yine gelirmişte.

sen varsın sen yaparsın, yıllardır kim yapabildi? sen ne bok yaptın da sen yaparsın diye konuşuyon ikitane blok açarak mı yapıyon

Almanya dan yazmak kolay sıkıysa gel bi taksime kızılaya gir bakalım. yiyorsa basit bir protestoya katıl.

hem ulus devleti eleştiriyor hemde almanyayı örnek veriyor.

tarihinde equus tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İnsan denilen canlı gülle mülle güzellikten anlamıyor bunu bir anlayalım. Olmuyor işte, yok öyle bir dünya, yok öyle bir fantezi. Elbet acılarlada olsa insanlık ilerlemiştir halada ilerliyor, acısıyla tatlısıyla, bu dünyada yaşayan insanların ettikleri, yaptıkları yapacakları. İnsanın insanlığın derdi bitmez..Bazen eleştiri yaparken elimizi vicdanımıza koyalım, kimde neyde hangi ideolojide var o kusursuzlukda biz almıyoruz? Atatürk bir çağ başlattı ve dinci gruh bile bunun kaymağını yiyor sistemi beğenmesede, buna kimse itiraz etmesin, ben bugün kamuda yada ailemin içinde söz sahibiysem bu devrimlerin sayesinde yalan mı? En idealini örnek alıp ilerletmeliyiz işte budur. Örnek verirken boşa sallamakla olmuyor, bir yerden başlamak lazım, hemende amanda güller açsın demek çok çok kolay. Öyle bir dünya vardıda burun mu kıvrıldı insanlık tarihinde..Bütün dünya birleşse hepimiz insanız demek şu an şu yüzyıl yada belki binlerce yıl için bile imkansız..Fantezi..

Link to post
Sitelerde Paylaş

kozmopolit gibi atatürk düşmanlığı yapınca kendini bi halt sanan insanları ciddeye alırsanız kendilerini birşey sanıyorlar.

boşverin kozmopolit gibi atatürk düşmanı dengesizleri.

Kusura bakmada yani bende Atatürkçü'yüm ama senden bir şey anlamadım, bütün iletilerini okuyunca fikir yazmıyor birilerinin yazdıklarına yazıyorsun hep..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kusura bakmada yani bende Atatürkçü'yüm ama senden bir şey anlamadım, bütün iletilerini okuyunca fikir yazmıyor birilerinin yazdıklarına yazıyorsun hep..

anlamayacak birşey yok. atatürk düşmanları güvenilmez insanlardır. ne zaman ne yapacakları belli olmaz. hiçbir şekilde güvenemezsiniz onlara.

karakterlerine ise hiç girmiyorum. vicdansız olduklarını söyleyebilirim sadece.

Link to post
Sitelerde Paylaş

anlamayacak birşey yok. atatürk düşmanları güvenilmez insanlardır. ne zaman ne yapacakları belli olmaz. hiçbir şekilde güvenemezsiniz onlara.

karakterlerine ise hiç girmiyorum. vicdansız olduklarını söyleyebilirim sadece.

Ona demiyorum, bende biliyorum Atatürk düşmanlarının asıl emellerini, neyse ya, şimdi bir şey diyeceğim olmayacak.Sen ilk defa mı üyesin buraya?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Fikir tartışması yaparken kırıcı sözlerden kaçınmak gerek. Bu yüzden karşı tarafı tahrik edeceğini bile bile "liboş" gibi tabirler kullanılmasını verimli bulmuyorum.

Bu nokta bir yana, tartışılan konuya gelirsek, sevgili kozmopolit'in dediği pek çok şeyi anlıyor, hatta bir kısmına katılıyor ve iyi niyetli bulduğumu ifade etmek istiyorum.

Ama bu hemfikir olduğumuz anlamına gelmiyor. Bu tarz fikirleri safça buluyorum. Benim 7 yaşındaki oğlum neden insanların birbirini öldürdüğünü, birbirine eziyet ettiğini, savaştığını, başkasının malını, parasını çaldığını anlayamıyor. Herkes barış içinde niye yaşamıyor diyor. Elbette sevgili kozmopolit'in dediklerini bu derece safça görmüyorum ama başka bir düzeyde ve başka bir şekilde de olsa, onları da bu dünya gerçekleriyle yeterince yüzleşmemiş ve safça temenniler olarak görüyorum.

Elbette dünyada ülkeler, vs olmasa ne güzel olurdu. Sürekli bu tarz düşünecek olursak, John Lennon'un "imagine" şarkısını söyleyip söyleyip yerimize oturmamız lazım. Dinler olmasa, ülkeler olmasa, vs.

20. yüzyılın başlarında Balkanlarda, orta doğuda, dünyanın bin bir köşesinde sürekli insanları birbirine düşürüp bölmeye çalışan İngilizler, kendileri bir arada kalabilmek için yüzyıllardır ne gerekirse yaptılar. Mel Gibson'un oynadığı Braveheart filminde İskoçyanın çok eski zamanlardaki bağımsızlık çabaları konu ediliyor mesela. Seyredenler hatırlayacaktır. İngiltere çok daha yakın dönemde Hindistan'ı kaybetmemek için, Afrikada'ki sömürgelerini, ya da kuzey Amerika'daki sömürgesini (bugünkü ABD) kaybetmemek için ne gerekiyorsa yaptı. Ama Osmanlı'yı yıkmak için de Arap ülkelerini, Yunanlıları, diğer Balkan ülkelerini, vs Türklere karşı kışkırtmaktan da geri kalmadı.

Bugün ABD'de bile birlikten ayrılmak isteyenler var. Devlete, vergilere, ulusal bütünlüğe, vs karşı insanlar var. Texas'da daha geçtiğimiz yıl içinde Obama'nın politikalarından rahatsız olan sağcı kesimden yüzbin küsur imza toplayıp, Texas eyaletinin birlikten ayrılması için yasa tasarısı önerdiler.

Özgürlüğün ve liberalizmin en ileri olduğu bu ülkeler niye kendileriyle bir arada yaşamak istemediğini açıkça ifade etmiş bu insanlara "ayrılmak isteyen ayrılır, kendi bileceği iştir" demiyor?

Dünya malesef "imagine" şarkısında tarif edildiği gibi değil ve olmayacak.

Birlik olmak her zaman daha güçlü olmak demektir, bu yüzden de büyük ülkeler büyük kalmaya ve daha da büyümeye çalışıp duruyor. Rakiplerini ise parçalamaya çalışıp duruyor.

Saf ve iyi niyetli insanlar ise sıkça bu konularda oltaya geliyor. Benim gördüğüm budur.

İdeal düzen ve sistem yok. Mevcut dünya ve şu anki insanlar var. Eldeki neyse ve ondan ne çıkarsa, ancak o yapılabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Fakat ateistlerin, laiklerin, ülkesini seven herkesin, ideolojik ve siyasi ayrımları bir kenara bırakarak böyle bir dönemde birleşmesi ve işbirliği yapmasında fayda var.

Bu yüzden birbirimizi kırmayalım, AKP karşıtları olarak, sosyal demokratı, sosyalisti, liberali, kemalisti, vs birleşmeye çalışalım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

kozmopolit'i bende çok severim çünkü iyi bir insan olduğuna şüphem yok, dediği dünya yok maalesef, olmamış, belkide olmayacak belkide çok çoooooooook uzun yıllardan sonra olacak, kim bilir belkide insanlık sonunu getirecek, belkide çok daha iyiye gideceğiz.İyiye gidiyor buna şüphe yok, şimdiki yasalarla binlerce yıl önceki yasalar ve ahlaki normlardaki değişim buna işaret değil mi..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Fikir tartışması yaparken kırıcı sözlerden kaçınmak gerek. Bu yüzden karşı tarafı tahrik edeceğini bile bile "liboş" gibi tabirler kullanılmasını verimli bulmuyorum.

mantık seninde bahsettiğin oğlundan bi farkın yok nedir bu herşeye rağmen iyi olmaya çalışman?

ya aşırı saf sın ki hiç sanmıyorum ya da iyi olmaya çalışıyorsun. yazıyı tekrar okumanı öneririm liboşun bir iltifat olduğunu göreceksin.

öyle sende yaparsın demeyle, harcanamaz.

özet post modernizmi maske olarak kullanan bir liboş işte.

tarihinde equus tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...