Jump to content

Atatürk ve Atatürkçülük Tek Çare


Recommended Posts

Zonkkkk. Yanlış! Doğru cevap: Papua Yeni Ginea idi..

Madem sordun anlatayım. Baba tarafı Alevi Türk, Gaziantepli ama daha önce dede tarafı aslen Sivaslı, muhtemelen oraya da Horasan'dan gelmişler. Daha geriye gidemiyorum çünkü soya dair belgeler yok nüfus kütüklerinde. Hepsi nesilden nesile anlatıla gelen anlatımlar. Doğruluk derecesi garanti veremem yani. Nene tarafı mı ne Halep'ten geliyormuş, yani Arap Alevisi, diğerleri Kürt, Kürt olanlar daha ziyade yengelerim ve eniştelerim, yani, tüm amcalarım ve halalarımın eşleri ya da hanımları Kürt. Dolasıyla kuzenlerim, amcaoğulları kızları, falan Kürt Türk melezi. Bu bize özgü değil sadece, Güneydoğu Anadolu dedin mi hep öyledir genelde. En azından Gaziantep tarafı. Urfa'da işin içinden çıkamazsın zaten, keza Hatay'da da..

Gel gelelim anne tarafına, annem has ve has Alman uyruklu (bak burası yalan nedeni okumaya devam--->), onun atalarının ataları Hollanda'da yaşamışlar, onların ataların ataları ise daha önce İspanya'da, yani İspanyol, başka bir taraf Bulgar, daha eskiye gittikçe Haçlı seferi dönemlerinde kurulan Hadessa Krallığı yani bugünkü Urfa'da yaşamışlar. Onlar da oraya Fransa'dan gelmişler. Soy ağacımızda şimdiye kadar M.S. 1100 yıllarına kadar gelebildik. Annem soy ağacı yapar. Hobisi bu. Bu Avrupa'da mümkün çünkü kilise vaftiz kayıtları tutuyor. Ayrıca bu eski eski eski atalar bir de senin bildiğin şatolarda yaşayan soylu ailelerdenmiş, yani kendi aile tarihi kayıtları daha zengin. Ne yazık ki bu zenginlikten bize bir pay düşmemiş.Köylüleri soyup soğana çevirdikten sonra muhtemelen kendileri de hepsini yiyip bitirmişler. Fransız devrimi de bellerini tam kırmış. İyi de olmuş çünkü boğazımda kalırdı. Düşün bir kere ta 13. yy'da Urfa'daki kiliseler Orta Çağ'da bile doğan çocukların kayıtlarını nüfus kağıdı tutmuşlar. Türkiye Anadolusunda ben doğmadan önce ölmüş olan dedem T.C. nüfus kayıtlarında hala yaşıyor görünüyor, doğum tarihi belli bile değil. Annesi babası kimdi adları neydi sicilde kütükte yok. Bu durumda Türkiye'de soy ağacı araştırması yapamazsın. Mümkün değil. Paşazade, Osmanlı veya Selçuklu asilzadelerdensen belki bir ihtimal.

Yani Türk, Kürt, Arap, Alman, Hollandalı, İspanya, Bulgar, Fransız kanları var damarlarımda. (ki yanlış bunların hepsi aynı kan, insan kanı, şempanze kanı değil ha). Şimdi Atatürk diyor ki damarlarında asil Türk kanları var. Ben gülüyorum. Hitler de damarlarında asil Alman kanı var gibi şeyler diyormuş anneme çocukken. Buna da gülüyorum. Kendileri neydi acaba diye anneme soruyorum. Annem de aman oğlum bir de onların mı soy ağacıyla uğraşacağım, bizimkisi bana yetiyor diyor. O da haklı. Kel alaka Atatürk Hitler karşılaştırması yapıp yürekleri hoplatmayalım şimdi. Güzel sinirler gerilmesin. Neyse...

Şimdi bu durumda Atatürk düşmanlığının nedeni olarak Kürt olmanın verdiği dayanılmaz hafiflik olasılığı kendini doğrulamıyor. Bir görsen bir görsen benim Kürt Türk melez emmi oğullarım kızlarım Atatürk'e nasıl tapıyorlar anlatamam. Kuzenlerim bildiğin azılı Kemalist yani haddi yok. Bir tanesini tarikatçılara kaptırdık. O başka.. Onlar da onu öyle seviyor işte. Ben de onları. Neyse sadeye gelelim artık: Bu durumda şöyle bir çıkarım yapmalıydın aslında:

Alıntı:

kozmopolit kişisi (<-- galiba bu benim) Türk, Kürt, Arap, Alman, Hollandalı, İspanya, Bulgar, Fransız olduğu için atatürk (bak Atatürk'ü küçük yazmışsın orada senin için düzelteyim Ata'ya saygısızlık olmasın sonra, bir de hapse düşmeyelim bu yüzden) düşmanı sanırım. aradaki farkı görmek lazım.

Umarım 'aradaki fark' görülmüştür....

Yani tüm dünya milletleri bende bir araya gelerek vuku bulup adeta bir Atatürk canavarı olmuş ve O'na düşman kesilmiş..

Yani bu kaçınılmaz... kanla ilgili ve genetik bir şey olmalı bi nevi ırkçılık... umarım bana bir terapi bulunabilir..

uzun alıntılı yazıları hiç okumam tesadüfen kozmopolitin bu yazısına rastladım, makale tarzında çok hoş bir tarihi bilgilerle yazı hazırlamış, film fragmanı izler gibi oldum, paylaşım için teşekkürler, kozmopolit...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 80
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...