Jump to content

Modernliğe direnmek demek


Recommended Posts

Türkiye de olan bitenler hakkında gerek yerel basın gerekse yabancı basın bir çok yorumda bulundu. Ama % 99 U gerçekte ne olupöbittiğinin doğru analizini yapamadı . AKP nin iktidara geçtiği dönem internet anne memesi emen bebek gibiydi ve AKP ye oy verenler değişim taraftarıydı. İşin ilginci AKP ye oy veren kitle yaşlandı ve şimdi meydanlarda internet kurdu yeni bir nesi mevcut.

İşte bu yeni nesil AKP yi iktidara taşıyan anne babaları gibi değişim peşindeler. Sma AKP bu yeni nesile uyum sağkayamayıp hala eskide kalmış söylemleriyle beni halk seçti diyor.

Yeni nesil AKP yi iktidara taşıyan ebeveynlerinden farklı taleplerde bugün meydanlarda. AKP ise kendisine oy veren ebeveynlerin çocuklarına çapulcu yaftası yapıştırmakla meşgul.

Durum bu olunca şu anda Türkiye de yaşanan medeniyetler savaşı halini almıştır. Yani ilkelliği savunanlar modernizmi yani ünün gerektiğini savunanlar arasında bir savaş.

Sen kalkıp bu aydınlanmış gençliğe Taksim'e cami yapacağım dersen yeni nesil de sana lan dur memlekette okuldan çok cami var ne oluyor diyecektir.

RTE aynen Kürtler gibi davranarak arkaik yapısını koruyarak nemalanmak peşindedir. BDP nasıl feodal düzende ki kadının hakları için parmağını oynatmadıysa AKP de demokratik haklar talebinde bulunan yeni nesili görmemezlikten gelmiştir. Bu bağlamda AKP ile BDP faşizmi ortada buluşmaktdır.

AKP ike BDP aynı şey için savaşmaktadır. Medeni olanla medeniyeti görmezden gelenlerin savaşıdır bu olan biten. O yüzden meydanlarda 1 Mayıs'tan daha fazla bayan mevcuttur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Anlatmak istediklerimi muhalefet anlamış.

Kadın ne kadar doğum yapacak? Doğumu nasıl yapacak? Ne kadar çocuk sahibi olunacak? Arkadaşlar sizin başka işiniz yok mu? Gençler parkta nasıl oturacak? Nasıl oturursa otursun kardeşim. Senin ne derdin var? Niye toplumun yaşam biçimine, yaşam tarzına müdahale ediyorsun? Bu gençler ayakta, hiç kendine sordun mu acaba? Bu gençler farklı gençler. Kendi yaşam tarzlarına müdahale edilmesini istemiyorlar. Sen de ben de hepimiz de o gençlere saygı duymak zorundayız. Onlar bizim geleceğimiz. Gençler geleceğimiz, güvencemiz. Gençlerle onur duymamız gerekiyor. Onları suçlamak, biber gazıyla onları meydanlardan süpürüp atmak hiçbir şey kazandırmaz topluma. Gençleri kucaklamalı, onların taleplerini dinlemeliyiz. Onları yüreklendirmeliyiz. Onlar eylem yapıyorsa emin olun, ülkenin güvencesi için yapıyorlardır"

Link to post
Sitelerde Paylaş

Akp yi desteklemiyorum. Eylemleri destekliyorum. Ancak ABD_AB den kalkıp da bizim yöneticilerimize şöyle yapın böyle olun diyen ülkeleri kınıyorum. Size ne lan bizim iç işimiz bu diyorum. Yabancı basın hakkında düşündüğüm budur.

Türkiyede ocusu bucusu bir sürü insan var. Bu eylemlerde sorun akp değil sistemin kendisindedir. Türkiyede siyasi toplum (siyasiler-asker-bürokratlar-belediyeler-memurlar ...) sivil toplumun (halk-dernekler-cemaatler-öğrenciler- tarikalar-soldergileri-...) denetiminde değildir. Bir ülkede sağlıklı sosyoloji için, sivil toplumun - siyasi toplum da güç olarak denge içinde olması gerekir. Sendika-işveren dengesi gibi. Ancak sivil toplum malesef son derece yetkisiz ve etkisizdir. Bu sağlanmadığı sürece hangi parti gelirse gelsin modernizmin yada yeni nesil modernitenin sahiplenilmesi asla mümkün olamaz. Türkiye de kök sorun budur.

tarihinde Rhodium tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...