Jump to content

TÜRK DEMOKRASİSİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL...


Recommended Posts

Daha da basitçe anlatmak gerekirse, bir şekilde kendi parasını cebine koyan ve bununla ne iş yapacağına karar veren insanların çoğaldığı bir toplumda merkezi devlet insanların her şeyine karışamaz. Böyle bir toplum da kişisel hak ve özgürlükler, demokrasi gibi değerler öne çıkmaya başlar. Böyle bir toplumda yapmak istediğin şeyi bir şekilde insanların kendi tercihi haline getirmen gerekir. Yani bu toplumun insanı bir şey yapacaksa o şey o insanın kendi tercihi olacak. Mesela bizler istiyoruz ki insanlar modern giyinsin. Bunu artık merkezi devlet yapamaz. Tesettürlü bir kadın tesettür giyinmeyecekse de o tercih onun olmalı. O kadının modern giyinmesi için ne yapılacaksa yapılır ama kesinlikle bunu merkezi bir devletin zoruyla yapmamak ve en sonunda da kadının kendi tercihi olmak zorundadır. Hala eskisi gibi devlet eliyle toplumu şekillendirelim denirse bunu diyenler hem yenilir hem de ters sonuçlarla karşılaşır. Hem ayrıca liberal bir dünyada başkalarının ne olduğu bir diğerlerini fazlaca ilgilendirmez ki. Çünkü her şeyi devlet yapmıyorsa insanlar kendi yaşam alanlarını, topluluklarını kendileri yaratabilir. Diğer insanların, toplulukların insanın kendi topluluğuna etkisi (olumlu veya olumsuz) , liberal dünyada daha azdır. O yüzden başka insanlarla çok da uğraşmanın pek de anlamı yoktur. Sen kendi dünyanı inşa et ve yaşa.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 105
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

benim chp milletvekili bir tanıdığım var oda buna benzer şeyler söylüyor kendisi hariç herkes demokrasi önündeki engel, reklam kokan konuşmalar, göstermelik para yardımları, sonrasında hatır gönül şikeleri ile demokrasiyi nasıl kullandıklarını bizzat biliyorum.

o kişinin savunması da gayet mantıklı herkez yiyor kural böyle...

bu ülkedeki milletvekilleri ilim irfan bilgi sahibi kişilerden oluşmadığı sürece, milletvekili olanlar sömürmeye devam eder, başkanlar sömürmeye devam eder, başbakan sömürmeye devam eder. bizim tek sorunumuz budur, adil, dürüst ve bilgili yöneticilere ihtiyacımız var, bu durum değişmeden bu yönetim değişmez, bu ülkenin bakış açısı değişmez. herkes adaleti bırakmış şike ve şaibe ile işlerini hallederken, reklam yapmanın anlamı yok. bu düzen böyle gelmiş ama böyle gitmeyeceği kesin...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ha bu arada da şunu belirmek gerekir ki tam liberal bir ekonomide çok da matah bir şey değil. Tam serbest piyasayı zaten hiç kimse uygulamıyor. Dünyada çıkan son ekonomik krizde gördük ki bizlere tam serbest piyasayı dayatan, propagandasını yapan tam liberal gibi görünen ülkeler batan şirketlerine ve bankalarına devlet olarak hemen müdahale ettiler ve destek verdiler. Bu liberalizme uyar mı, hani serbest rekabet vardı. Ayrıca şunları da gördük ki, bir çok özelleştirme sonuçları ülkede millete çok da faydalı değilmiş, hatta kötü sonuçları bile olanlar oldu. Hem ayrıca daha büyük planda düşünüldüğü zaman bazı sektörlerin stratejik önemi de varmış. Mesela gördüğüm kadarıyla Rusya enerjiye sadece o ticaretin kar zarar hesabıyla değil milli ve stratejik olarak da olayı ele aldı ve bundan çok karlı çıktı. Mesela Rusya ile Avrupa arasında muhtemel bir krizde Avrupa'nın en büyük korkularından biri de enerjide Rusya'ya bağımlı olmaları. Bu stratejinin Rusya ya getirisi belki de enerjiden doğrudan elde edilen paradan daha fazladır ve büyüktür.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Demokrasinin olmazsa olmazı, oy atacak insanların birey olabilmeleridir.

Birey olmanın yolu da eğitimden, ekonomiden, özgürlükten geçer.

Bu kriterlerin az-çok tutturulduğu bölgelerdeki oy dağılımına baktığımızda CHP açık ara önde çıkmaktadır.

Bu benim umudumdur.

Dünyayı, tarihi, matematiği, aşkı, çevreyi, yeşili, sınıfları, işçiyi, emeği, sermayeyi, sanatı, vs. bilen ve bu bilgiler ışığında kendisini bilen kişilerin tercihleri, elbette biliçsiz bir insana göre daha değerli ve doğrudur.

Demokrasinin asgari şartlarının oluşmadığı bölgelerde de daha tutucu, kavgacı, anlayışsız, empati yoksunu totaliter partiler öne çıkmaktadır.

Gezi parkı drenişçilerinin (ve diğer meydanlardaki destekçilerinin) Dünyaya, İnsanlığa, ve sorunlara bakışları ve bu sorunları dile getirme tarzları, "Düşmanlarının" bile taktirini kazanmıştır. Bu kitle biat etmez, bu kitle özeleştiri yapabilir, bu kitle barışçıdır, vs. Anketlerden ve pratikten görüyoruz ki bu kitlenin siyasal tercihi kahır ekseriyet ile CHP dir. Fakat CHP, yine bu kitle için 'kötünün iyisi' dir.

Türkiye'nin uzun yıllardır eksikliğini duyduğu tek şey ise; Tek başına iktidar olmuş bir Sol iktidardır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Üstelik eleştirilen şey de Kuvayi Milliyedir.

Kuvayi milliye CHP'dir.

Bu vatanı bizzat CHP kurtarmıştır.

Hem düşmanlarla mücadele etmiştir, hem de islam ve padişah ardına takılıp düşmanın ekmeğine yağ süren kitlelerle.

Türkiyedeki bu islami kitle kurtuluş savaşına kademe kademe ve sonradan katılmıştır.

Kuvayi Milliye'yi terörist örgüt kabul ediyordu bunlar.

Padişahı gerçek lider, camileri de rehber kabul ediyorlardı.

Bu konunun tartışılmasını bile abes buluyorum ben.

Türkiyede demokrasi için en büyük tehlike siyasal islamdır.

Siyasal islamla nasıl savaşacağını bilen tek parti CHP'dir.

CHP demokrasiyle değil siyasal islamla mücadele ediyor.

Anlayışsızlığı, baskıcılığı, tutuculuğu ve radikalliği demokrasiye değil, siyasal islamadır.

Şu anda CHP olmasa Türkiyenin Anayasının ilk 3 maddesi halk desteğiyle değiştirilir.

Laiklik çıkar oradan. Yerine bu sağcıların alternatifleri koyulur.

Yüce yaradanlı vs diye başlayan anayasa alternatifleri var.

Şu anda ileri sürmeye çekindikleri tek parti CHP.

Yine hazırlıyorlar Anayasa,

İlk 3 madde konusunda CHP'den korkarak hazırlıyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Denize düşmüş falan değiliz, CHP de yılan değil.

Geçin bu aptal saptal propagandaları, ezik ve silik arabesk tavrı. Meydanlardan da mı ders almadınız?

Enerjinizi, bilginizi ve aklınızı AKP'den kurtulmak ve sonraki tuzaklara düşmemek yolunda harcayın.

CHP'ye bırakın da AKP'liler saldırsın, onlar kötülesin, onlar oylarını düşürüp silmek için uğraşsın.

Siz bunu kendi elinizle yapıyorsunuz, adına da aydınlık, partici olmamak, her şeyleri eleştirecek kadar gelişmişlik diyorsunuz.

Ben de diyorum ki bu kafa devşirilmiş ortadoğu aydını kafasıdır. AKP'nin kontrolünden çıkamayan, ne olup bittiğini okuyamayan, hatta belki kendine ve ülkesine yabancılaşmış aydınımsı tavrıdır bu. Mesele CHP bile değildir bu noktada. Benim bütün bu tepkimin nedeni esasen CHP değildir. CHP'yi kötülemek (size göre eleştirmek) ve düzelsin diye yaptığını söylemek, ortadoğu aydını için dayanılmaz bir hafiflik...

İşte bu tavır bugün Tayyip'e ve destekçisi azılı AKP'lilere "Ama biz sizin türban özgürlüğünüzü sonuna kadar savunmadık mı, sizin yanınızda yer almadık mı? Bize bunları neden yapıyorsunuz, hani sizin özgürlük ve demokrasiniz?" diyen cehaletin tavrıyla neredeyse aynıdır.

Bayılırlar özgürlük ve demokrasiye, kendilerini herkesten önce eleştirip kötülemeye.. Farklı olacağız ya?

Vah ki ne vah..

Kendinize gelin kendinize. Değiştirilmeyecek, düzeltilmeyecek hiçbir şey yok. Pırıl pırıl bir gençlik var, milyonlarca destekçisi olan yetişkin var, onlar gibi olmak ve yaşamak için çırpınan çaresiz başka milyonlar var.

Denize düşmedik, yılana da sarılmıyoruz. Korku imparatorluğu ve size empoze edilmiş çaresizlik duygusu, hedefi bile şaşırtacak noktaya getirmiş.

Hani şu faiz lobisi komedisi var ya, işte bu forumda da CHP karşıtları lobisi var demeye başlayacağım.

CHP değil ama, siz ve sizler gibiler varken hakikaten Tayyip'in üç dönem seçilebilmesi şaşırtmamalı.

"Kime oy vereceğiz, kim var ki?" di mi?

öncelikle sen karşının yaptığını yapıyorsun ve iki seçenekten birini seçmeye zorluyorsun asıl sen kendine gel ve ikisinin de oyun oynattığını görün artık.

sen ne biçim bir atatürkçü'sün ki ermeni kökenli bir liderden rahatsız olmuyorsun? üstelik icraatları da ortadayken.

yeni diye iye mahvettiniz...

asıl buna müsade edenler bi düşünsün,asıl sen kendine gel ve farkında olmadan neyi savunduğunun bilincine var artık. süreci dikkatli analiz edersen aslında bu yeni adı altında yapılan değişimin zaten "kim var ki" söyleminin temel yapı taşlarından biri olduğunu görürsün.

aslında çok komik durum ya, siz karşıya bakıp küreselcilere tutunuyorsunuz, karşıda size bakıp küreselcilere tutunuyor.

asıl bizimkisi partici olmaktır ama anlayana.

tarihinde equus tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Çok yalancı gördüm ama Tayyip kadar arsızını görmedim. Adam milletin gözüne baka baka apaçık yalan söylüyor iftira atıyor. Bu günkü konuşmasında döktürmüş yalanları. CHP mezhep ayırımcılığı yapıyormuş, Esed Suriye ye Türkiye yi çekmeye çalışıyormuş, Reyhanlının arkasında Esed ile CHP varmış, kendisi 75 milyonun başbakanıymış, basın bunun aleyhine özellikle Gezi olaylarında taraflı yayın yapıyormuş vs..Yuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhh diyorum yuh. Eğer bu kadar açık yalanları söylüyor da muhalefet bunları ona yedirmiyorsa o muhalefet çeksin gitsin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

öncelikle sen karşının yaptığını yapıyorsun ve iki seçenekten birini seçmeye zorluyorsun asıl sen kendine gel ve ikisinin de oyun oynattığını görün artık.

sen ne biçim bir atatürkçü'sün ki ermeni kökenli bir liderden rahatsız olmuyorsun? üstelik icraatları da ortadayken.

yeni diye iye mahvettiniz...

asıl buna müsade edenler bi düşünsün,asıl sen kendine gel ve farkında olmadan neyi savunduğunun bilincine var artık. süreci dikkatli analiz edersen aslında bu yeni adı altında yapılan değişimin zaten "kim var ki" söyleminin temel yapı taşlarından biri olduğunu görürsün.

aslında çok komik durum ya, siz karşıya bakıp küreselcilere tutunuyorsunuz, karşıda size bakıp küreselcilere tutunuyor.

asıl bizimkisi partici olmaktır ama anlayana.

Çok saçma sapan bir yazı olmuş. Kılıçtaroğlu ülkesini ve milletini seven dürüst bir insan. Sağduyulu bir insan, ülkeyi kutuplaştırıp buradan siyasi kriz elde etmeyecek kadarda halkını seven iyi yürekli bir insan olduğunu görebiliyorum. Ama bu iktidara ve bu ülkeye başka bir lider lazım. Bu iş biraz da fıtrat meselesi.
Link to post
Sitelerde Paylaş

apsimon,

Peki ne yapacaksın yani? Gezi direnişi büyük adam işi olup CHP'nin boyunu aşıyorsa, ortada bile olmayan bir parti mi bunu başaracak?

Önümüzdeki seçimlere kadar yeni bir parti kurup, örgütleyip, tanıtıp, güven kazandırıp, güçlendirip sonra da başarıya mı ulaşacaksın?

Kandırmayın kendinizi. Ayaklarınız yere bassın. Hayal dünyasını bırakıp gerçeklere bakın.

Gezi bana nefes aldığımı hatırlattı. CHP ise AKP rejiminin nefes almasını sağlıyor.

Ortada kurulu düzene isyan eden baskılara boyun eğmeyen bir irade var. Ve bu irade CHP politbürosundan bağımsız oluşmuştur. Yok olan bir irade geziye sahip çıkıp sandıkta oya dönüştürülmesini bekleyemez. Oyunu git ÖDP ye,TKP ye,İşçi partisine ve hatta BDP ye ver.

Kimse kimseyi sandıkla korkutmasın. Zaten AKP % 70 oy almış bir parti gibi hareket etmektedir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Basit bir soru soracağım. Allah nasip ederde CHP iktidara gelirse Kılıçtaroğlu' na bu ülkeyi, bu devleti başbakan olarak emanet eder misiniz? Ben zihniyetten bahsetmiyorum. Anatomisi, mizacı liderlik yapmasına uygun mu? Etrafına sahip çıkabilecek, kontrol edebilecek, sahip çıkabilecek, gerilimlere dayanabilecek bir yapısı yok ki. Etrafında insanlar her tür yanlışı yapsalar bile o farkında olmaz ki, bin olaydan birinin farkında olsa da düzeltecek bir irade yok ki? Allah aşkına ya ona kim başbakanlık makamını teslim eder. Böyle bir ihtimali kim düşünebilir. 28 şubattaki Ecevit'e bakıyorum, Erdal İnönü'ye bakıyorum sonrada Kılıçtaroğlu'na bakıyorum yapı olarak ne kadar çok ortak özellikleri var. Ortak noktaları şu: Bu yapıdaki insanlar asla ve asla çevresinde olup biteni kontrol edemeyecek yapıda insanlar. Sorum şu? Bu yapıya sahip oldukları halde CHP nin başına bu yapıdaki insanların getirilmiş olmaları planlı mı? Asla başbakanlık yapamayacak, makamına ve çevresine sahip ve hakim olamayacak mizaçtaki bu insanların CHP nin başına getirilmesi kasıtlı mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş

eguus ben Kılıçtaroğlu'nu siyasettçi olarak çok pasif buluyorum bu konuda görüşüm budur, ha eğer bilinçli getiriliyorlarsa burda CHP suçlu o zaman. Senin yanlışınsa kökene takılman, var mı TC'de böyle bir şey? Madem CHP sadece Türklerden oluşacak siyasetçiler yönetecek o zaman biz yıllardır neden bu partiye oy verdik derim bende. Ben Atatürk ilke ve İnklaplarına sadık onun tek sahibi ve ilerleticisi başka parti olmadığı için veriyorum (SEÇENEKTE YOK), sen böyle dersen ben ne yapayım ha? Bu çözüm mü? Partiye ihanettir be..

Ha bu arada, bir yıl önce tvetterden Melih Gökçek'in Kılıçtaroğlu'na dair attığı bir twet bende şüphe oluşturmuştu, sonra Kılıçtaroğlunun pasifliğinden iyice şüphelendim fakat bunu alıp kökene yamarsan işte orda hır çıkar. Kılıçtaroğlu insancıl fakat siyasetçi olarak genel başkan olarak yetersiz, Melih denen adamda bunu fırsat bilip o yönde beyanat verip yine tilki kurnazlığıyla bir taşla iki kuş hesabı yapıyor, bunu şimdi görüyorum..Bunlar her türlü küçük açıkta fırsat yaratan yaratıklar ve şimdi o twetin ne anlama geldiğini çok iyi anlıyorum..

Sense başka yerlerdesin, bırakın bu kafayı ya, çok gerçekçisin ha, o zaman CHP beyanat versin yada partiye başka kökenden hiç bir milletvekili koymasın partisine. Çok iyi olur, yap ve gör ne olacak, fikre bak, yemede yanında yat..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sense başka yerlerdesin, bırakın bu kafayı ya, çok gerçekçisin ha, o zaman CHP beyanat versin yada partiye başka kökenden hiç bir milletvekili koymasın partisine. Çok iyi olur, yap ve gör ne olacak, fikre bak, yemede yanında yat..

bu ülkenin kurucusu zaten Türkler değil mi.

bahsettiğin ilkelere böyle olması zaten uygun düşmez.

başta Türk olur ve sen yine oy verirsin.

mevcut durumda kimse oy vermemeli..

sen şüphelenip birşeyleri anlayana kadar iş işten geçecek, geçmişi analiz etmek kolay, mesele olmadan öngörmek.

bi düşün bakalım bu pasiflik neden var...

Link to post
Sitelerde Paylaş

bu ülkenin kurucusu zaten Türkler değil mi.

bahsettiğin ilkelere böyle olması zaten uygun düşmez.

başta Türk olur ve sen yine oy verirsin.

mevcut durumda kimse oy vermemeli..

sen şüphelenip birşeyleri anlayana kadar iş işten geçecek, geçmişi analiz etmek kolay, mesele olmadan öngörmek.

bi düşün bakalım bu pasiflik neden var...

Ne yapalım şimdi? Biz kurucularını inkar mı ediyoruz? Sen kökencilik yapıyorsun, bu partinin içeriğine aykırı be, var mı öyle bir madde? CHP'de sadece Türkler olacaktır diye bir madde getir bana. Ne adamlarsınız yahu. Hadi diyelim dediğini yaptı CHP kim oy verir Türkler'den başka? Ayrım baştan var. Türkiyeyi Türkler kurdu ama kökenine bakmadan tüm vatandaşlar haklar bakımından aynıdır TC içinde, yok öyle değil diyorsan nedenini maddelerini bul getir bana..
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ne yapalım şimdi? Biz kurucularını inkar mı ediyoruz? Sen kökencilik yapıyorsun, bu partinin içeriğine aykırı be, var mı öyle bir madde? CHP'de sadece Türkler olacaktır diye bir madde getir bana. Ne adamlarsınız yahu. Hadi diyelim dediğini yaptı CHP kim oy verir Türkler'den başka? Ayrım baştan var. Türkiyeyi Türkler kurdu ama kökenine bakmadan tüm vatandaşlar haklar bakımından aynıdır TC içinde, yok öyle değil diyorsan nedenini maddelerini bul getir bana..

kurucuları inkar etmiyorsan, sahibinde olsun deyince de niye rahatsız oluyorsun?

vatandaşlar aynı hakka olması, kurucunun da kurduğunun başında olmasına engel değil.

üstelik konu olan sıradan bir köken değil dikaktini çekerim.

sen Türk kimliğinle onların ülkesine giremezsin bile. biz enayimiz sence?

yahu üstelik icraatlar da ortadayken..

yani nerden tutsan elde kalıyor neyi savunuyorsun ki..

tarihinde equus tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

kurucuları inkar etmiyorsan, sahibinde olsun deyince de niye rahatsız oluyorsun?

buradan sınıf ayrımı sonucunu varman yanlış, vatandaşlar aynı hakka olması, kurucunun da kurduğunun başında olmasına engel değil.

üstelik konu olan sıradan bir köken değil dikaktini çekerim.

sen Türk kimliğinle onların ülkesine giremezsin bile. biz enayimiz sence?

yahu üstelik icraatlarında da birşey yok yani nerden tutsan elde kalıyor neyi savunuyorsun ki..

Onların ülkesi dediğin kim? Ya sen iyice sarmışsın Türkçülüğe ha, bırak bunları. Kürtçülerdende Türkçülerdende bu ülkeye hayır gelmez..Kurucularını ne diye inkar edeyim eguus? Bu kadar saçma bir soru mu olur? Kurucuları Türk ben bundan rahatsız değilim sen rahatsızsın ve sanıyorsun ki ben Kürt kökenliyim diye bundan rahatsız olacağım. Tabiki kurucuları Türk ve Türkiye demişler kurdukları ülkenin ismini, Kürdiye koyacak değillerdi adını heralde ülkenin :) Hak bakımından eşit vatandaşlarsak senin rahatsız olman yanlış, benim de bu rahatsızlığından rahatsız olmam hakkımdır, ben senin gibi bakmıyorum olaya çünkü.Sen galiba CHP içinde Kürt, Ermeni, Çerkes, Laz vs istemiyorsun ama özellikle Kürt ve Ermeni istemiyorsun, bu çözüm değil bu sorunların önüne aşılmaz engel koyar..Saçmaladığının farkında değilsin, ülkeyi bölmek isteyenlerden onların ekmeğine yağ sürmekten ve aynı onların yolunda gitmekten ne farkı var şu anlayışının? Beğenmediklerine benzemek senin ki ve bu iki yüzlüce..
Link to post
Sitelerde Paylaş

ben sana kurucularının, kurucu partinin başında olması gerekir, kurucuları kabul ediyorsan bunu da etmelisin diyorum.

burada anlaşılmayan ne var? senin kökeninle alakası yok bunun, sen kendini ortaya atıyorsun ki zaten önceden belirtmiştim seninle sorunum olmadığını.. lakin herkes senin gibi iyi niyetli düşüncelere sahip değil.

benim sorumu gözmezden geliyorsun, biz enayimiyiz ki herkes bize diken atarken biz gül atmaya devam edelim?

tekrarlıyorum, sen Türk vatandaşı olarak, yönetimin en önemli kesiminde yer alabilir misin, ermenistan da?

yıllardır hoş görü masalıyla düdükleyip durdular.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Saçmaladığının farkında değilsin, ülkeyi bölmek isteyenlerden onların ekmeğine yağ sürmekten ve aynı onların yolunda gitmekten ne farkı var şu anlayışının? Beğenmediklerine benzemek senin ki ve bu iki yüzlüce..

tam aksine onların tam karşısındayız.

dikkat edersen, hepsi türk olmaktan ziyade, milliyetçilik tarzı düşüncelerden ziyade post modern düşünceleri yerleştirirler..

oysa biz ise gurur duyarız.

farkındaysan sende post modern tarzdasın ve asıl onlara sen farkında olmadan yağ bal çalıyorsun.

tarihinde equus tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...