Jump to content

Şanlı direnişte akılda kalan isimler


Guest kafa

Recommended Posts

  • İleti 319
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Beyaz Gömlekliler,

Nazilerin "Kahverengi Gömlekliler" denen milis güçleri vardı, şimdi bizim de "Beyaz Gömlekliler"imiz oldu. Son 2 gündür ortaya çıkan biri palalı diğeri silahlı 2 sapığında beyaz gömlek giymesi tesadüfte olabilir, olmayadabilir.

Yaşayıp göreceğiz.

Kim olduğu ve "savunması" belli olmuş ak gömlekli ruhsatsız silahlı saldırganın.

------------------------------------------

Taksim'de Gezi Parkı'nın açılarak tekrar kapatılmasını protesto eden göstericilerin arasında havaya ateş açan Palmiye Otel'in sahibi Adnan Subaşı'nın olaydan sonra ruhsatsız tabancayı attığı ortaya çıktı. Tabanca aramalara rağmen bulunamazken Subaşı'nın herhangi bir sabıkasının bulunmadığı bildirildi.

Taksim’de dün akşam müdahale sırasında 15-20 kişilik bir gösterici grup İmam Adnan Sokak’a kaçtı. Burada bir süre bekleyen grup, Palmiye Otel'e girmek istedi. Otel sahibi Adnan Subaşı, otele girmemelerini istedi. Grup içeri girmek için Subaşı ile tartışmaya başladı.

Tartışma alevlendi. Bu sırada oteldeki bazı masa ve sandalyeler devrildi. Sokaktaki değer esnaflar da olay yerine geldi. Adnan Subaşı, göstericilerin arasına dalıp, "Dağılın ulan" diyerek havaya 4-5 el ateş açtı. Daha sonra olay yerinden kaçtı.

tarihinde katalan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

AİHM'den 1 Mayıs'ta biber gazı kararı

Hayatta kalan, gözü çıkmayan, bitkisel hayatta olmayan direnişçileri sevindirecek karar. Hele her eylem için ayrı tazminat verilecek olursa servet sahibi olabilecekler bile çıkar. Her gaz kurbanı 15 bin euro alabilir. 15.000x1.000.000= 15 milyar euro

Hakkını ara Türkiye

--------------------------------------------------

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) 2006 yılında İzmir'de düzenlenen 1 Mayıs gösterilerinde polisin orantısız şiddet ve biber gazı kullanımıyla ilgili davada Türkiye'yi para cezasına mahkum etti.

Mahkeme Zuhal Subaşı ve Ali Çoban'ın açtığı davada Türkiye'yi şikayetçilerin her birine 15 bin euro ödemeye ayrıca masraflar için toplamda 1760 euro ödemeye mahkum etti.

AİHM'in açıklamasına göre Subaşı ve Çoban, İzmir'de 2006 yılında katıldıkları 1 Mayıs gösterileri sırasında polis memurları tarafından tekmelendikleri, darp edildikleri, biber gazıyla müdahaleye maruz kaldıkları ve yetkililerin kötü muameleyle ilgili etkili bir soruşturma süreci yürütmediği gerekçeleriyle şikayetçi oldu.

Mahkeme, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin insanlık dışı ve aşağılayıcı muameleyi yasaklayan 3'üncü maddesi doğrultusunda Subaşı ve Çoban'ı haklı buldu.

Mahkeme şikayetçilere kötü muamele uygulanması ve şikayetin yetkililerce etkili bir biçimde soruşturulmaması nedeniyle 3'üncü maddenin iki kez ihlal edildiğine karar verdi.

BİR MAHKUMİYET DAHA

Yine aynı madde üzerinden 1997 yılında terörle mücadele polisinin evlerine düzenlediği bir baskınla ilgili şikayetçi olan Gülçin Yeşilmen Bozdemir ile Maşallah Yeşilmen'in davasını da karara bağlayan AİHM, Türkiye'yi 6 bin euro para cezasına çarptırdı.

Bozdemir ve Yeşilmen, bir aile üyesini aramak için evlerine baskın yapan polislerin kendilerini çırlçıplak soyduğunu, dövdüğünü, o sırada hamile olan Bozdemir'in bebeğini kaybettiğini ve Yeşilmen'in tecavüzle tehdit edildiğini savundu. Şikayetçiler ayrıca yetkililerin şikayetleri konusunda etkili bir soruşturma yürütemediğini belirtti.

Mahkemenin kararında şikayetçilerin özgürlük hakkı ile güvenlik hakkının ihlal edildiği, konuyla ilgili soruşturmanın etkisiz olduğu ancak kötü muamele iddialarının 3'üncü maddenin ihlali olarak değerlendirilemeyeceği ifade edildi.

http://www.hurriyet.com.tr/planet/23689178.asp

tarihinde katalan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Silahlı saldırgan Palmiye Otel'in sahibi Adnan Subaşı' tutuklanmış yarın da muhtemelen palalı soytarıyı tutuklayacaklar. Sokakta kıç yalamak için masum insanların üstüne palayla, silahla saldırmayı düşünen diğer soytarılara örnek olur umarım. Tepkiniz varsa demokratik yoldan gösterin

Link to post
Sitelerde Paylaş

Palalı soytarı da tutuklanmış.

http://haber.gazetev...552736/1/gundem

Tutuklanmamış

http://ulkedehaber.com/haber/palali-saldirganin-tutuklanmasi-talebi-reddedildi-13454.html

Kaçma şüphesi yokmuş, hakim tutuklamayı reddetmiş.

Not: Yaptıklarınız unutulmayacak

tarihinde katalan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ali İsmail Korkmaz,

Öldü (öldürüldü), katilini herkes biliyor.

Eskişehir'de 2 Haziran 2013 tarihindeki ' Gezi Parkı ' eylemine destek için katıldığı yürüyüşe katıldığı sırada polisin biber gazlı müdahalesinden kaçarken kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğrayarak beyin kanaması geçiren Anadolu Üniversitesi öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, tedavi gördüğü Osmangaz Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

ali-ismail-korkmaz-3.jpg

1044324_10151571528829958_1105031790_n.jpg

1001606_1389668644583823_429979683_n.jpg

http://www.siddethik...r-kabul-etmedi/

http://www.radikal.c...ilamadi-1141188

http://eksisozluk.com/entry/34287297

kendisinin ölümünün 1 numaralı sorumlusu sokaktaki sivil/paramiliter orospu çocukları ise 2 numaralı sorumlusu da tedavi etmeyi reddedip karakoldan ifade isteyen, çocuğu 20 saat boyunca sokaklarda karakol karakol gezdirten ..... doktorlarıdır.

http://eksisozluk.co...534?a=today&p=8

"benim adım ali ismail korkmaz. eskişehir'de polisten kaçarken saldırıya uğradım. 20 gün komada kaldım ve öldüm. katilim biliniyor."

"sopalarla yapılan saldırıdan sonra dayak yediği yerde bayılıp kalmış. bir süre sonra kendine gelip doğrulmuş ve eve gitmeye başlamış. sonra eli sopalı başka kişilerle karşılaşmış ve yine dayak yemiş. bitap halde bir otobüs durağına gidebilmiş ve orada kendinden geçmiş. bir süre sonra arkadaşları onu tesadüfen bulmuşlar ve hemen hastaneye götürmüşler. anadolu üniversitesi’ne bağlı mavi hastane’ye gitmişler ama orada röntgen ve tomografi cihazı olmadığından yunus emre devlet hastanesi’ne sevki yapılmış. oradaki doktorlar ali’ye şöyle bir bakıp, “seninki adli vaka, git karakolda ifade ver öyle tedavi olursun” demişler. ali ısrar edince, “omzunda ezik var. sen eve git, bu morluklar geçer” demişler. hâlbuki başına darbe aldığını da ifade etmiş. “ben çok iyiyim, eve gideceğim” dese bile bırakmayıp müşahede altına almaları gerekirdi. bunlar nasıl doktor, nasıl insan evlatları? göreve başladıkları zaman hipokrat yemini etmediler mi?"

tarihinde katalan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İrfan Tuna,

Öldü (öldürüldü), adı gündeme bile gelmedi,

Ne kadar da ucuz insan hayatı

irfan-tuna-8B60-FB3C-8657.jpg

---------------------------------------------------

Birçok medya kuruluşu ne yazık ki İrfan Tuna'nın ölümünü göremedi ya da görmek istemedi .İrfan Tuna, Kızılay'da bir dershanede temizlik görevlisi olarak çalışmaktaydı. İrfan abi 47 yaşındaydı.

Kızılay'da gösteriler 1 Haziran'dan itibaren yoğunlaştı. Birçok insan, Gezi Parkı direnişine destek vermek amacıyla alanlara indi. 2 Haziran'da Ethem vuruldu, polis devamlı olarak, gazla topluluğu dağıtmaya devam etti. Emniyet müdürlüğünün verilerine göre 15 günde 150.000 gaz bombası, 3.000 ton su kullanılmış. İrfan Tuna'nın öldüğü 6 Haziran'a kadar Kızılay'a ne kadar gaz bombası atıldığı tahminini size bırakıyorum.

İrfan abi, 1 Haziran ile 6 Haziran arası devamlı olarak gaz bombasına maruz kaldı. İrfan abi 47 yaşındaydı. 6 Haziran'da nefes alamadı, daraldı, temiz hava almak için dışarı çıktı, dışarda gaz bombaları atılmıştı, iyice fenalaştı. Dershaneye döndüğünde "iyi değilim" dedi ve bir koltuğa yığıldı. Ambulans çağırdılar, yolların kapatılması nedeniyle 25 dakika orada bekletildi İrfan abi. Hastaneye kaldırıldığında İrfan Tuna için çok geçti.

http://blog.radikal.com.tr/Sayfa/irfan-tunayi-taniyor-muydunuz-26004

tarihinde katalan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Zeynep Eryaşar,

Keyfi ve vahşice biber gazı kullanımı kurbanı.

zeynep-eryasar.jpg

---------------------------------------

Dün Taksim Gezi Parkı'nda yapılan saldırının ardından parkta olan damadı ve çocukları için Avcılar'dan başlayan yürüyüşe katılan Zeynep Eryaşar kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Dün akşam halkın sokağa döküldüğü yerlerden biri olan Avcılar'da bir kadın hayatını kaybetti.

Taksim Gezi Parkı'na yönelik polis saldırısının ardından Avcılar'da sokağa çıkan halka yönelik saldırıda bir kişi yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, Avcılar'da dün akşam düzenlenen eyleme polis gaz bombasıyla saldırdı. Polisin saldırısı sırasında 50 yaşındaki Zeynep Eryaşar'ın kalp krizi geçirdiği öğrenildi.

Eryaşar için bugün saat 15.00'da Avcılar'da bulunan Garip Dede Cemevi'nde cenaze töreni düzenlenecek. Kangal Dernekler Federasyonu, cenazeye katılım çağrısı yaptı.

http://www.yurtgazet...aha-h36801.html

tarihinde katalan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Şanlı Divan oteli,

Kara dillilerin iftiralarına maruz kalmıştır.

Gezi Parkı olayları sonrası yaşananlana ilişkin Divan Otel’den ilk kez açıklama yapıldı. Açıklamada "Divan İstanbul Oteli'mizin gösterdiği insani yaklaşımın maksadından çok uzak karalayıcı amaçlar ile bağdaştırıldığını üzülerek izlemekteyiz" denildi.

'O ODALAR BİZİM DEĞİL'

“Otelimiz haksız suçlamalar ve ithamlara maruz bırakılarak adeta bu sürecin temel muhataplarından biri ilan edilmiştir” denilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Özellikle son günlerde, bu asılsız iddialar gerçek dışı görüntü ve fotoğraflar eşliğinde kamuoyu ile paylaşılmıştır. Divan İstanbul’un odaları denilerek televizyonlara dağıtılan “molotof kokteyli” görülen oda kayıtları Divan İstanbul’a ait olmayıp, tersinin kanıtlanması bu kadar kolay olan bilgilerin bile çarpıtıldığını görmek üzücü ve yıpratıcıdır.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/23698697.asp

Link to post
Sitelerde Paylaş

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna

Sizler insansanız biz neyiz, biz insansak siz nesiniz? :angry: Şu rezil beyanat dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın ailesini ölümü kadar yaralamıştır sanırım. Yazıktır, ayıptır, insan olun bir kez, zor değil deneyin, sizler bile başarabilirsiniz.

------------------------------------------

19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, CNN TÜRK'ün sorularını yanıtladı. Vali Tuna kamera kayıtlarının incelendiğini, olaya karıştığı iddia edilen sivil kişilerle ilgili henüz bir tespit yapılamadığı belirtti. Olayın münferit olduğu ifade eden Tuna; "baz grupların kendi arkadaşlarına zarar verip suçu polise atmak istediğini" iddia etti.

http://video.cnnturk...kmaz-aciklamasi

tarihinde katalan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

'Ali'yi copla, sopayla dövdüler'

Eskişehir'de dövülen Ali İsmail Korkmaz ölürken, gizli tanık ortaya çıktı: Coplu sivil polis ve sopalı bir grup, yere düşen gencin başına vurup tekmeledi.

Eskişehir’de Gezi olayları sırasında dövülen ve bir aydır yaşama mücadelesi veren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, dün hayata veda etti. Otopsi raporunda, ‘kafasına aldığı darbe’ sonucunda öldüğü saptandı. Savcılığa ifade veren bir tanık da Korkmaz’ın Sanayi Sokak’ta eli coplu sivil polis ve sopalı kişilerden oluşan 5-6 kişilik bir grup tarafından dövüldüğünü, başı hedef alınarak tekme ve sopayla vurulduğunu anlattı. Aynı tanık dayaktan bayılan Korkmaz’ın ayağa kalktıktan sonra tekrar cop ve sopalarla dövüldüğünü savundu. Öte yandan, Korkmaz’ın dövüldüğü sokağa bakan ve emniyet tarafından savcılığa sunulan üç kameradan ikisinin içinde bir görüntü olmadığı, diğer kaydın da zarar gördüğü saptandı.

Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, 2 Haziran’da Eskişehir’de yapılan Gezi Parkı gösterilerine katılmıştı. Yunus Emre Caddesi’ndeki kalabalığın içinde 19 yaşındaki Korkmaz da vardı. Polisin gazlı müdahalesi sonrasında Korkmaz, Sanayi Sokak’a kaçtı.

Korkmaz ağır yaralanıp hastaneye yatırıldıktan sonra ortaya çıkan ve bu genci hiç tanımayan kişi tanıklık için Eskişehir Başsavcılığı’na başvurdu. İfadesi alınan tanık, Korkmaz’ın, elinde cop bulunan sivil polisler ve sopalı kişiler tarafından dövüldüğünü savundu. Korkmaz’ın dövüldüğü anlara tanıklık ettiğini anlatan kişi, savcılıkta şunları söyledi:

‘Bayıldıktan sonra da...’

“Sivil giyimli olup gaz maskesi takan bir polisle yanındaki polis Ali İsmail’i yakaladı. Ellerindeki coplarla darp etmeye başladılar. İsmail benim olduğum noktaya doğru koşuyordu. Elinde sopa olan bir vatandaş İsmail’i yakaladı ve vurdu. İsmail başına darbe aldı. Elinde polis copu olan üç-dört kişi ve elinde sopa bulunan sivil giyimli iki-üç kişi İsmail’i yakaladı. Sopa ve copla darp etmeye başladılar. İsmail yere düştü. Coplarla darp etmeye devam ettiler. Vatandaşlardan biri İsmail’in yüzüne tekmeyle vurdu. İsmail darp edildikten sonra bayıldı. Bir süre sonra tekrar uyandı. Birisi yanına gelerek, dört beş tekme attı. Vatandaşlardan birisi başına ve beline doğru birkaç kez tekme attı. İsmail doğrulup kaçmaya çalıştı. Sonra gaz maskeli sivil polise ‘Çevirin bunu’ diye bağırdılar. Bağırdıktan sonra polisler copla dört-beş kez vurdular. Fakat sadece bacaklarına ve bel hizasına doğru vurdular. Ondan sonra İsmail görüş alanımdan çıktı.”

Tanık, aynı sokakta iki göstericinin de dövülüp götürüldüğünü anlattı. Gerçek adıyla ifadesi alınan tanık, sonradan gizli tanıklık için başvurdu. Fakat bu başvurusu reddedildi. Tanık itiraz etmeye hazırlanıyor.

Son sözleri: Polis copladı

Bu arada, Korkmaz’ın yaralandıktan sonra yardıma çağırdığı beş arkadaşı da tanık olarak dinlendi. Arkadaşları Korkmaz’ın “Polis beni copladı, sivil vatandaşlar da vardı” dediğini anlattı. Korkmaz’ın ilk hastaneye gittiğinde “Merdivenden düştüm” dediği, ertesi gün de Odunpazarı Karakolu’na gidip dövüldüğünü anlattığı belirtildi. Avukatı, Korkmaz’ın korktuğu için ilk gün dövüldüğünü gizlediğini söyledi.

Soruşturma kapsamında sokağa bakan üç kameraya el konuldu. Osmangazi Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın 26 Haziran tarihli bilirkişi raporunda, ilk iki kaydın içeriğinde bir veri elde edilemediği, son kaydın “zarar görmüş, formatlanmış ya da dosya isimlerin tutulduğu FAT tablosu bozulmuş” halde olduğu ifade edildi.

Korkmaz’ın Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan otopsi sonucunda, ‘ölümün kafa travmasına bağlı beyin kanaması ve bağlı komplikasyonları’ sonucu gerçekleştiği vurgulandı. Raporda, Korkmaz’ın kalp rahatsızlığı nedeniyle kullandığı ‘Kumadin’ adlı ilacın kafa ve beyin travması ile irtibatının olabileceği de ifade edilerek, ‘kafa travması husule gelmeseydi ölümün husule gelmeyeceği’ kaydedildi. Cenazesi Hatay ’a gönderilen Korkmaz, Gezi olaylarının beşinci kurbanı oldu.

Sopa, ilk İzmir ’de görüldü

‘Sopa’, Gezi olaylarının başladığı ilk günlerde önce İzmir’de ortaya çıkmıştı. İzmir Emniyeti, ellerinde sopayla göstericilere saldıran kişilerin sivil polis olduğunu açıklamıştı. Sopalı kişiler daha sonra Eskişehir’de ortaya çıkmıştı.

http://www.radikal.com.tr/turkiye/aliyi_copla_sopayla_dovduler-1141273

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ali İsmail Korkmaz..Çok gençsin daha,içim sızlıyor,gözlerimden akan yaşı durduramıyorum.Hele bir de 'ateistmiş iyi olmuş' diyenler yok mu? Hani hep gelip diyorsunuz ya biz 'ahlaklıyız,hoşgörülüyüz' diye..İşiniz yalan dolan arkadaşlar.Buradaki Müslümanlara özellikle söylüyorum bunu.Daha 19 yaşında ölen bir genç.Yazdıklarını okudum,reva mı bu insana yapılanlar? Hastaneye almayan doktorundan,polisine,o eli sopalılardan,'oh iyi olmuş gebersin' diyenlere..Siz insan mısınız? Emin misiniz insan olduğunuza? Bu ülkede böyle cesur insanlara her daim ölümü reva görenler..Bir gün bu devran dönecek.O zaman ne yapacaksınız çok merak ediyorum..Polis şiddeti durdurulsa sakinleşecek olan olaylara,siz-biz diye ayırarak yangına körükle giden zihniyetiniz var ya o zihniyete lanet olsun işte.Cami'de seks yapıldıdan başörütlüye dayağa kadar ki tamamen yalan ve iftira dolu saçmalıklar bunlar ve bununla aradaki nefreti körükleyenler..Kaldı ki başörtülüye dayak gibi baştan beri yalan olan bir konuyu uzatıp Ethem,Abdullah,Mehmet ve Ali İsmail'in ölümünü görmezden gelen ve değersiz bulanlar..Bu kan sizlerin de eline bulaştı.Artık ölen canlarımız yoldaşlarımız gibi ölümü göze alan binlerce belki de milyonlarca genç daha var.Sadece özgürlüğümüzü istiyoruz.Bunun karşılığında ölümü dayatıyorsunuz.Bu sizi de alıp götürecek bunu bilin.

tarihinde Aforizma tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Alican Sünnetçioğlu..Gözaltına alındı ve tutuklandı.Suçuysa yanında baret ve deniz gözlüğü taşıması.

Tutukluluğuna edilen itiraz,mahkeme tarafından reddedildi.Bu yazı hapiste geçirecek pırıl pırıl bir genç,belki de yıllarını.Hukuk öğrencisi..
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sırrı Süreyya Önder bahsetmeden olmaz.Politikadan önce severdim,politika işin içine girince 'ne yapıyorsun abi' dediğim çok oldu.Birçok şeyi sindirememiştim açıkcası.Artık sevme-sevmeme arasında gidip geliyorken,Gezi'de dozerin önüne çıkıp bu işi başlatanlardan biri oldun ya,dün mecliste 'gaz fişeği mi o ne' diyene kendi yaranı gösterdin ve partin 'barış süreci' yüzünden ikircikli konuşmalar yaparken,sana destek vermezken sen bizim yanımızda oldun ya abi.Gerçekten iyi ki varsın.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...