Jump to content

insanlar hangi nedenlerden dolayı sokağa eyleme çıktı


Recommended Posts

birazda bu konu üzerine konuşalım istiyorum.

benim tespitlerim şunlar:

* AKP nin gerçek bir demokrasi anlayışından uzak olması, kendi düşüncelerini toplumun yaşamsal alanlarına dayatmaya başlaması yani kaç çocuk yapacağımızdan, kürtaja, alkolü nerde ne zaman tüketeceğimize, parklarda kızlarla erkeklerin nasıl oturup kalkacağına karışmaya başlayacak söylemlerde bulunması.

özellikle gençlerde özgürlük alanlarının git gide kısıtlanmaya başlandığı hissedildi. gençlerin sokağa çıkmasında en temel dürtünün bu olduğunu düşünüyorum.

* akp nin eğitimden, sağlığa, hukuktan, sanatsal yapı ve binalara kadar kendi düşünce tarzını dayatmayı git gide hat safhaya taşıması.

sokaktaki eylemi, eğitimden, sağlıktan, hukuktan ve sanat dünyasında bir çok kişinin destek vermesinin temel nedenin bu olduğunu düşünüyorum.

* üçüncüde olarak AKP nin Atatürke olan sevgisizliklerini belli etmeleri, atatürkü aşağlayacak gizli kapaklı cümleler kurmaları

* Başbakan Erdoğanın astığım astık kestiğim kestik tavrı. ben yetkiyi aldım her istediğimi yaparım anlayışı

tarihinde keskinSİRKE tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Konu artık park ve bahçeler,ormanlar,Tarihi sinemalar,AK partinin uygulamaları yada diğer partilerin söylediklerini aşmıştır.Bir türlü sefaletten,yoksunluktan,umutsuzluktan,kısır döngülerden kurtulamayan insanların bu düzende hayattan bile bıktıklarının isyanı olarak görmeliyiz.Hakkını arayan insanları görmek istiyoruz.Bunu bir hala bir avuç insan istiyor.Ateistim lakin din çoğu zaman iyi insanlara kötü şeylerde yaptırsa da çoğunluk için yaşanabilir ahlakı ve umudu simgeliyor.Bana kalırsa şimdilik ortalama insanların her konuyu çözmesini beklememeliyiz.Sokaktaki insanlarla konuşmalarımdan edindiğim gözlenimlerim bunlar :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Konu doğa, ağaç, park, bahçe değil elbette.

İnsanlar bunların despotluğundan bıktı. Sürekli insanların hayat tarzlarına karışılmasından, Atatürk'e ve Atatürkçülüğe yapılanlardan, dini eğitimin dayatılmasından, memleketin git gide bir diktatörlüğe dönüşmesinden bıktı insanlar.

İyi de yaptılar. Bir yerde patlak verecekti, alakasız gibi görünen bir olayın üstüne patlak verdi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Neden mi isyan ediyorum?

çünkü süpermarketlerin bizi soymasından bıktım.

çünkü doğruluk, barış ve adalet tükenmek üzere.

çünkü televizyon ve gazete yalan.

çünkü çocuklar okula aç gidiyor.

çünkü polisler etrafında kendimi güvende hissetmiyorum.

çünkü amerika başkanı bana başka seçenek bırakmadı...

alıntıdır.

http://www.youtube.com/watch?v=ysHWmQuQ5MQ.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...