Jump to content

Türkiye olan Arap baharı değil


Recommended Posts

AKP ilk iktidara geldiğinde Tüek Telekom'u Araplar'a sattığında bir başlık açmıştım Ataplaşmayacağız direneceğiz diye. O zaman beni ırkçılıkla yaftalamışlardı. O yazımı burada tekrar etmeden önce yıllar önce yazdığım yazıda ki şikayetim ve direneceğiz sözüm yıllar sonra gerçek oldu. Zira gezi parkı olaylarında olan biten Araplaşmaya karşı bir direniştir. Önce o yazımı buraya tekrar aktaracağım.

Araplaşmayacağız, direneceğiz.

İçinde bir Peygamberin cinsel hayatını düzenleyen yazıların olduğu, insan öldürmenin Tanrı sözü olarak yazıldığı bir kitap ne kadar mukaddestir. Bizler bu memlekette Araplaşmayan TÜRKLERİZ: Yolumuz Laik ve demokratik Atatürkün açtığı yoldur. İçi Bedevi Arabın beyin yapısına göre hurafelerle doldurulmuş bir kitaba ancak o çöl bedevileri gibi beyine sahip sapkınlar ve katiller inanır. Türk olarak doğdum, atalarım gibi zorla Müslüman yapıldım ama Ne Mutlu Türküm diyene sözünü şiar edinmiş bir Türk olarak öleceğim..

Turan Dursunu, Konca Kurişi daha nicelerini öldüren yazılarıma saldıranlar, internet sitelerini kapattıranlar gibi düşünüyordu. İmanını bile adam öldürmek için kullanmak normaldi onlar için. Sizin Tanrınız bile silah altındadır. Dediğiniz gibi sizinle birliktir o Tanrınız. Hiç bir şey görmüyor gözleriniz. Saldırı olmuşsunuz sadece.

Siz şimdi kör bir öfkenin gücü ile savaşıyorsunuz. Aklın sesine değil, Tanrısal şiddetin sesine vermişsiniz kulaklarınızı, her şeyi karartıp saplantılarınız ardına düşmüşsünüz bütün inadınızla. İman şiddetinizzi helal kılmış.

Bizlerse, yani Tanrısızlar, kafirler, cehennemlikler, duraksayarak çıktık yola. Öfkenin karşısında sizin kadar güçlü değiliz. Arkamızda Tanrı YOK. Bizim dolambaçlı yolumuz artık sona erdi. Akla reddetmeyi katmamız için bir tek kurşun yeter. Şimdi artık bire karşı ikiyiz.

Şeriatçılar Türk Telekomu ele geçirdiler. Türk Telekom el değiştirdikten sonra internet sitelerinde ardı ardına ulaşım engelleri başlamış bulunmaktadır. Engellenen sitelere baktığımızda hepsinin ortak noktası Andan Oktar ve BAV ile ilgili yazılar yayınlamasıdır. O zaman diyebiliriz ki Adnan Oktar ve Türk Telekom elele. Maalesef Türküye Cumhuriyeti yavaş yavaş uygulanan dini politikalarla birlikte laiklikten ve demokrasiden uzaklaşmaktadır. Türk Telekom tarafından hiçbir uyarı verilmeden ve gerekçeli karar açıklanmadan sitelerin ardı ardına ulaşımı engellenmektedir. Artık Türk Telekom un başından Türk ibaresinin çıkarılması gerekmektedir. Yerine Arap Telekom yada Adnan Telekom denmesi daha doğru olacaktır. Ortalıkta şeriat yanlısı yayın yapan, gençlerin beyinlerini dogma ve mitlerle dolduran yüzlerce siteye dokunulmamaktadır. Aşağıda Türk Telekom tarafından engellenen bazı sitelerin adresleri verilmiştir.

http://cevaplar.wordpress.com

http://yahyaharun.com

Daha önce yasaklanan sonradan izin verilen siteler.

http://antoloji.com

http://eksisozluk.com

http://superpoligon.com/

ve daha birçokları

Türkiye Cumhuriyetinde Araplaşmamış Atatürkün izinde yürüyen milyonlar var. Türk olarak doğdum, atalarım gibi zorla Müslüman yapıldım ama laik ve demokratik Atatürkün açtığı yolda Ne Mutlu Türk üm diyerek öleceğim.. Ben sadece aklın ve Mustafa Kemal Atatürk ün yolunu seçmiş bir dünya vatandaşıyım. Eğer Malezyalı olsaydım beni aydınlığa götürecek yolu gösteren Malezyalı bir önderin sözleri eşliğinde Malay olarak doğdum, zorla Müslüman yapıldım Araplaşmayarak Malay olarak öleceğim diyecektim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yavuz Sultan Selim'in Osmanlıyı Araplaştırmak, katlettiği öz be öz Türklerin torunlarının dertleri bu olmasa bile Araplaşmaya karşı isyanıdır

Bu Arap baharı değil Osmanlı hayalleri peşinde koşanların son baharı

Gezi parkında olan iki üç çapulcu başbakanın dediği gibi 2 3 ağaç peşinde değiller. Onlar başbakanın tahmin dahi edemediği bir şeyin peşindeler.

Bütün bu olan bitenler kırılma noktasıdır ve artık bundan geri dönüş yoktur. Ben bu olan biteni bir savaş olarak isimlendiriyorum zira başbakanın bakış açısıyla sadece bu tesbitte hemfikirim. Ayrıldığımız nokta ise bana göre bu medeniyet savaşıdır. Medeni olanla olmayanın savaşı.

Osmanlı hoşgörülü değildi. Osmanlı'nın hoşgörülü olduğu aldatmacadır. Osmanlı müsliman olmayana ekonomik çıkarlar için hoş görü göstermiştir. Tıpkı Tayyip hükümetinin İsrailli ya da hırıstiyan firmalara gösterdiği hoş görünün aynısıdır. Zira kendi öz milletini sırf sünnileştiremedi diye katleden bir Osmanlı'ya hoşgörülü demek deliliktir. İslam bile islam 4 karı dicem ama bu kaba kaçacak Hanım'a izin vermişken Hz Muhammed bu izin haricinde 13 hanım almışken Osmanlı padişahı 21 hanımla meşgulken bunu bize yutturamazsınız. Osmanlı'nın medeniyeti kılıçta çalışıp didinenin kesip mallarına karılarına çocuklarına el koymuş köle pazarları kurup insan dahil savaş ganimetlerinden nemalanmış bir uygardızlıktır. . İşte gezideki gençler bilmeseler bile buna isyan ediyorlar.

Dünya da hiç bir eski uygarlık geri gelmemiştir ve gelmeyecektir. Ama başbakan hala bir ölüyü diriltme peşinde koşmaktadır. Oysa bunu inandığı dînin Tanrısı bir iki kere yapmışken o hala inandığı Tanrı'nın bile sadece 2 kere yapabildiğini 3. Kere yapma derdir.

Öncelikle altını çizmek isterim İslam denen medeniyet 300 yıl önce ölmüştür, Cumhuriyet bu sebeple kimseye zulüm etmemiştir zira ölüye zulmedilmez. Zulüm etseniz bile ölü bunu anlamaz. Osmanlı ölmüştür bunu artık anlayınız.

Batı demokrasisine rağmen hala Müslümanlar İslamın kadını özgür kıldığını savunuyorlar. Onlara göre bu özgürlük kadını mal gibi paketlemek evde tutmak 12 - 13 yaşındayken olgunlaşdı diye tecavüz etmektir.

İşte gezi parkında ki başbakanın dediği 2 3 ağaç 23 14 yaşında kız çocuklarıdır. O ağaçları savunanlarda tecavüze karşı koyan yeni nesildir.

Bu yeni nesile zenci edebiyatı işlemez. Başbakanın anlamadığı. Okta budur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kürt doğup Gandhi gibi barışçıl yollarla hakkını arayan tek bir Kürt yok mu lan bu memlekette derdim.

Ben Kürdüm ve Türkiye Cumhuriyetine haksızlık yapıldığını Türklerin hepsini nerdeyse soykırımla suçlayıp yazanlarada yazıyorum, bu ülkeyi Türkler kurmuş ve Türkiye demiş ismine. Derdim sorunum yok, adil olarak bakınca haksızlığın Türkiye Cumhuriyetine ve bütün Türklere yamandığını idrak ediyorum. Şimdi ne düşünüyorsun?
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben Kürdüm ve Türkiye Cumhuriyetine haksızlık yapıldığını Türklerin hepsini nerdeyse soykırımla suçlayıp yazanlarada yazıyorum, bu ülkeyi Türkler kurmuş ve Türkiye demiş ismine. Derdim sorunum yok, adil olarak bakınca haksızlığın Türkiye Cumhuriyetine ve bütün Türklere yamandığını idrak ediyorum. Şimdi ne düşünüyorsun?

Olaya hiç böyle bakmamıştım. Çok sağlam ve gerçekçi geldi bana.

Link to post
Sitelerde Paylaş

türk neyse kürtte odur, bu cümle bölücülerin nifakıdır, arada hiçbir fark yok, kürtte türktür, türkte kürttür, o kadar saçma bir cümleki,

ben türküm sen kürtsün diyen bir insan zaten türk olamaz olsa olsa nifak sokucu bir bölücüdür.

kimlik olarak müslüman türküm derken klasik bir cümle olarak kullanıyoruz bu türküm kelimesindeki açlımın içine bu topraklarda yaşayıp aynı değerleri paylaştığımız bütün halk giriyor. adımız ise türk olarak anılmıştır.

tarihinde Bersann tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu kadar önemli bir konuda bu başlığı başlıkla alakasız yöne sürükleyen zavallılaraa lafım sizin başka işiniz yok mu? Bugün bebeklerin çocukların üzerine şiddet uygulandı. Hala siz yok Kürt yok bilmem ne derdindesiniz.

Başlıkla ilgili tek bir cümle yok. İşi Kürt arabeskine getirmişsiniz. Anlayın uyanın artık devlet herkese faşist sadece Kürtlere değil. Aleviler, travestiler Kürtlerden daha çok zulme uğradılar. Ama şiddete başvurmadılar . Başlığımda konu ile ilgili yorum beklerdim . Başbakan gibi duygu sömürüsü yapıp ağlaşanlar değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Adama bak yahu, benim ne suçum var ha? Görmüyor muyuz ülkenin durumunu içine sokulduğu yeri, Türk olmanın kabahat olduğunu görmüyor muyuz Türkiye'de?

Bana yazma daha, severdim seni, kızardın hak veriridim çünkü haklıydın Türk olarak, ama burda ırkçısın..

Birde devlet sadece Kürtlere değil Alevilere Travestilerede faşist Kürtlerden daha çok zulme uğradı demişsin, bilmiyor muyuz bunu bilmiyor muyuz?

Ben bu hükümetin başa geldiği gün ne olacağını neler yapacağını kestirmiştim..

Sakın yazma bana, sakın..

Ha bu arada:Ben Aleviyim, yani Alevi olmanın ne olduğunu, Alevilerin neler çektiğini bilirim bu ülkede..

tarihinde -inmanah- tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ne oldu size iş Kürtlere zulümden çıkıp Tüm millete zulüme vardı diyorum bu başlıkta ama siz hala Arabeske bağlamış yok Kürt olsan diyorsunuz. Ben bu iş medeniyet savaşıdır diyorum sizler kalkıp hala Kürt doğsaydın ne diyeceksin diyorsunuz. Kaldı ki Kürt sorunu da medeniyet savaşıdır. Medeniyete karşı feodal düzende ataerkil yaşamaya dirençtir. Kürtleri savunacağım diyen BDP bile aile içi infazlara 12. 13 yaşında zorla akrabasına verilen çocuklara karşı tek bir söylemi yoktur. Google emrinizde arayın. BDP ile AKP arasında fark yoktur. Her iki tarafta terörist faşist ve ırkçı olmuştur.

Etnik kimlik olarak kürtlerden daha fazla aşağılanmaya uğramış olsamda hiç bir zaman şiddet yanlısı olmadım. Ateist forum maalesef ateizmi konu almak yerine konuyla ilgili açılan başlıkları manüpüle eden forum faşistlerinin hizmetkarı olmuştur. Medeniyet çatışması diye açtığım başlığa ya Kürt doğsaydın diyerek amacından saptıran ırkçıların mekanı haline gelmiştir.

Bu noktadan itibaren ateist forum amacı dışında kullanıma açık slogan atma yeri haline gelmiştir.

Bumesajdan sonra amacı dışına taşmış bir formula bütün ilişkimi kestiğimi belirtirim. Forumumuzun ismini de değiştirerek kürtforum yapın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ha az sonra asıl faşist sensin diyenler olacaktır. Benim demeye çalıştığım burası ateist forum kaldı ki ateistler Kürtlerden daha fazla baskı ve şiddete maruz. Forum adına yakışır bir şekilde burada olun etnik kimliğinizde değil insan olarak. Zira sizler benim için ne Kürt ne alevi ne de başka bir şeysiniz. Hepiniz insansınız sizinde bunun bilincine varmanız dileğiyle

Link to post
Sitelerde Paylaş

Türkiyede olan arap baharı değildir..

Bu bir halk ayaklanmasıdır..

Atatürkçü gençlerin isyanıdır..

Ama Polis devletine karşı mücadele etmek diğer devletlerden çok daha zordur...

Akp ile mücadele etmek zordur ama imkansız değildir..

Gençler bu savaşta başarılı oldular..

Dünya türk halkını alkışladı..

Bu olayla brezilya ve bulgaristana yayıldı..

Türkiyedeki faşimzme karşı halk ayaklanmasıdır..

Burda ayaklananların dış güçlerle uzaktan yakından bağlantısı yoktur..

Ayaklanan baskılara karşı halktır doğal olarak etkiye tepki söz konusudur

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 months later...

Gezi ile Arap Baharının pek yakından ilgisi olmadığını düşünüyorum. Ama asıl merak ettiğim şey hiçbir demokrasi ve gösteri kültürüne sahip olmayan bu Arap ülkelerinde nasıl bu kitlesel halk eylemlerinin olabildiğidir. Bu konuda mantıklı bir açıklaması olanların düşüncelerini öğrenmek isterim. Benim bildiğim kadarıyla bu ülkelerin tarihinde iktidarların devrilmesine yol açan bu çapta bir halk hareketi yok. Peki ama öyleyse ne oldu da bu kadar insan sokağa çıktı? Bu değişimin temelinde yatan şey nedir?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Durum gayet net:

1-) Kapitalizm pazar sorunu çekiyor.Bakir rus toprakları ve Çin bitti.Şimdi sırada ortadoğu var

2-) Neo liberalizm artık kendisine engel olan yasaları, diktatörleri ve kralları istemiyor.Şirketler ellerinde çantalı takım elbiseli adamları ile gidip emperyalizmin gereğini yerine getirecek anlaşmalara imza atacak kukla rejimler istiyor.

3-) Bölgede İsrail in baskısını azaltacak, etrafındaki gücü kıracak ,güçlü ve islamcı şiddet üreten örgütlere destek veren ülkelerin liderleri devrilecek.

B.O.Projesi bu anlama gelmektedir.Rusya ve Çin e karşı türki ülkelere füze kalkanları kuruldu.Türkmenistan,Moğolistan da savunma sistemleri var.Önce Çin ve Rusya önelemleri alındı daha sonra ajanlar gönderildi. Stalin in tek ülke teorisinin çökmesinin ardından dünyanın sonu geldi diye naralar atanlar şimdi soyundukları jandarmalığın gerekliliğini yerine getiriyorlar.Düzenlerine uymayan ya da uymayacak olanlar birer birer devriliyor.Artık paradan para kazanma çağı ile hareketli para bir günlük borsa da dünyanın her borsasından parayı alıp NİYORK borsasına getirecek.

Arap baharı dedikleri isyanlar dalgası aslında birilerinin internet üzerinden düğmesine bastığı, rejim değişiklikleri hareketidir.İsyanlar planlı,programlı değildir.Zaten ülkede rejime muhalif hemen hemen her kesimin bir araya gelmesi ile oluşuyor.

Türkiye de yaşananlar biraz daha farklı.

Rejime hakim olan kemalizmin, AKP kliği tarafından devletin üst kademelerinden uzaklaştırılması, yerine ılımlı islam denilen ABD eksenli cemaatçi kişilerin yerleştirilmesi, kemalist askeri ve üst kademe görevlelerinin ailesi ve az sayıda destekçisinin tepkileri

Yaşam şekline müdahale edilen , 90 kuşağının isyanı

Barış sürecinin etkileri

Ve kemalist rejimden yana taraf olan TÜSİAD üyelerinin iktidar tarafından önün kesilmesi, onların özelleştirme, ihalelerden vvurgunlardan nemalandırılmaması onların yerine kendi zengininin yaratılması onlarında destek vermesine neden olmuştur.

Alkol yasağı, kürtaj yasağı gibi gerici yasalardan sonra şeriat korkusu hisseden orta kesim.

Kürt kesimi içerisindeki sol bilince sahip küçük kesimler

Marksistler

Anti kapitalist müslümanlar

LGBT diye adlandırılan cinsel,yaşamsal tercihlerinden ötürü dışlanan insanlar.

Gezi eylemlerinin dış güçlerin etkisinde olduğu idda edenler orada isyan eden ve farklılıklarını değil ortak yönlerini gören insanlardan korkanlardır....

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...