keskinSİRKE 0 Oluşturuldu: Haziran 14, 2013 Raporla Share Oluşturuldu: Haziran 14, 2013 (düzenlendi) geçenlerde çevremdeki akp ye oy vermiş arkadaşlarıma şöyle sorular sormuştum:? Başbakan geçen seçimde taksime topçu kışlası yapacağını söylemiş ve bunun için sizden oy istediğini sizinde %51 oy vererek başbakana bu yetkiyi verdiğinizi söylüyor bu doğrumu dedim? bana verilen cevap, " vallah topçu kışlasını şimdi duydum" ikinci soru olarak şunu sordum: gezi parkına topçu kışlası yapılması size veya bu millete bu ülkeye ne katacak, bu konuda ne düşünüyorsunuz? bana verilen cevap, " başbakanın dediğine göre orası zaten eskiden topçu kışlasıymış, kendi tarihimizi yansıtmamız açısında sahip çıkmamız önemli" bende bu sefer şunu sordum: peki topçu kışlasının ne gibi tarihsel değeri var? cevap yok, genelde suskunluk.. bunun üzerine bende şunu sordum, başbakan 3. köprüye Osmanlı padişahının ismini veriyor, osmanlıya ait topçu kışlasını yeniden yapmak istiyor yani eski tarihine çok düşkün, peki başbakan bu ülkede zamanında saltanat vardı, hilafet vardı. o halde cumhuriyeti kaldırıp, hilafeti ve saltanatı getirelim derse ne dersin? cevap olarak genelde yüzlerinde bir gülümseme oldu yani bu düşünce hoşlarına gitti, hatta biri zaten demokrasi iyi bir yönetim değil bize padişahlık sistemi lazım dedi anca öyle yeniden güçlü bir devlet olup dünyaya hükmederiz dedi. bende son olarak, peki gezi parkı bu haliyle herkese açıkken, kamuya aitken, oraya topçu kışlası ( içinde aynı zamanda cafelerin restaurantların olduğu) yapılırsa oranın içine girmek için para verecen, kamuya ait bir yer olmayacak. bu haliyle başbakan bu işi halk oylamasına götürürse ne oy verirsin ? cevap " başbakanın yenilmemesi için topçu kışlasına evet derim dedi" yukarıdaki diyalogu şunun için verdim. başbakan halka sorulmasının tercih edilebileceğini söyledi ama yukarıdaki konuşmalardan görüleceği üzere halkın büyük bir kısmı topçu kışlasının ne olduğunu bilmiyor. ne işe yarayacağını bilmiyor. üstelik istanbulda yaşayan insanların yüzde 65 i zaten taksime gezi parkına hiç uğramamış. onları bu konu pek ilgilendirmiyor. bu açıdan sağlıklı ve adil bir oylama için aklıma şu geldi. TOPÇU KIŞLASINA EVET DİYENLER BİR MEYDANDA TOPLANSIN, GEZİ PARKI OLDUĞU GİBİ KALSIN DİYENLER BAŞKA BİR MEYDANA TOPLANSIN.. VE GELENLERE POLİS TARAFINDAN ŞİDDET, GAZ, COP UYGULANMASI MECBURİ OLSUN.. HANGİ TARAF MEYDANDA DAHA ÇOK TOPLANIRSA O TARAFIN İSTEDİĞİ OLSUN.. BAKALIM COPU, GAZI, GÖZ ÇIKMASINI, ÖLÜMÜ, KAFA YARILMASINI HANGİ TARAF GÖZE ALACAK KADAR İSTEDİĞİ ŞEYİ GERÇEKTEN İSTİYOR. Haziran 14, 2013 tarihinde keskinSİRKE tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
ad hominem 0 Haziran 14, 2013 gönderildi Raporla Share Haziran 14, 2013 gönderildi (düzenlendi) Referandum dikkat dağıtmak için. İnsanların derdi taksim değil.Ülkenin öbür ucundaki adam neden umursasın taksime ne yapılacağını, ama o da ayaklandı. İnsanlar hükümetten nefret edyor.Taksimi kurtarmak değil hükümeti indirmek istiyorlar. Şimdi hükümet taksimle ilgli referandum yaparak kendisinden nefret edildiği geçeğine perde çekmeye çalışıyor. Referandum olursa, taksim sorunu çözüme kavuşursa herşey hallolmuş gibi gösterecekler, o zaman herkes hükümeti seviyor olacak. Daha da eyleme devam edene de ''biz bu sorunu çözdük bunlar neyin eylemini yapıyorlar, bunların amacı farklı terörist bunlar'' diyerek daha sert polis müdahalesinin önü açılmış olacak. Tabiki amaçları en başından beri farklı. Öncelikli amaç bu hükümetten kurtulmaktı, referandum yapılacaksa erken seçim üzerine yapılmalı. Haziran 14, 2013 tarihinde ad hominem tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
mahmud571 0 Haziran 14, 2013 gönderildi Raporla Share Haziran 14, 2013 gönderildi Olayın ibretlik birde şu durumu var. Mahkeme yürütmeyi durdurmuş zaten, yani şu anda herhangi bir yapının yapılması kanunsuzmuş, Ayrıca ODATV nin haberine göre de oranın ruhsatı İstanbul Belediyesine aitmiş ve ancak park bahçe olabilirmiş orası. Peki projenin söylendiği gibi yapılması her yönden kanunlara aykırı iken bu insanlar nasıl bir cüret içerisindeler ki haldur huldur oraya iş makineleri ile giriyorlar. Buna karşı çıkanlara da hababam sopalıyorlar. Karşı çıkanlara devletin tüm gücüyle saldırıyorlar, basın yayın ordakileri terörist gibi gösteriyor tüm Türkiye ye. Bunlar hükümet olmanın ötesine çoktan geçmişler. Bunlar kocaman bir çete kurmuşlar. Link to post Sitelerde Paylaş
keskinSİRKE 0 Haziran 14, 2013 gönderildi Yazar Raporla Share Haziran 14, 2013 gönderildi ......... Bunlar kocaman bir çete kurmuşlar. sonuna kadar haklısın, Link to post Sitelerde Paylaş
bluee22 0 Haziran 14, 2013 gönderildi Raporla Share Haziran 14, 2013 gönderildi Bu konu ile ilgili son sözü yine fırıldak gibi dönen tayyip efendiye söyletelim mi hadi söyletelim Link to post Sitelerde Paylaş
Abra63 0 Haziran 14, 2013 gönderildi Raporla Share Haziran 14, 2013 gönderildi Hukuk devleti bu! Göz göre göre yani nasıl devlet bu arkadaş. Gerçi yanlış hatırlamıyorsam o ilk yıkımdan sonra çıktı mahkeme kararı. Nasıl olsa onay verilecek diye girişilmiş işe. Nerden tutsan elinde kalıyor. Link to post Sitelerde Paylaş
-inmanah- 0 Haziran 14, 2013 gönderildi Raporla Share Haziran 14, 2013 gönderildi Çeteydiler hep zaten, şimdi insanların uyanışıyla dahada parlak görünüyor sadece, yani çok zamandır biliniyordular bilenlerce ama şimdi çeteyim demekten hiç çekinecek değiller, battı balık yan gider. Takiyede kar etmediğine göre koy gitsin yapıyorlar.. Kusura bakmayın son cümlem ayıp oldu ama öyle Link to post Sitelerde Paylaş
Gaelo 0 Haziran 14, 2013 gönderildi Raporla Share Haziran 14, 2013 gönderildi hatta biri zaten demokrasi iyi bir yönetim değil bize padişahlık sistemi lazım dedi anca öyle yeniden güçlü bir devlet olup dünyaya hükmederiz dedi. Bu Müslümanlar nasil bir hayal dünyasinda yasiyorlar bilmiyorum. Bu insanlar tamamen realiteye bakisini kaybetmisler mi ? Bi insanlar tamamen düsünme yetenegini kaybetmisler mi ? Bunlarin kafalari gercekden bukadar bon bos mu ? Link to post Sitelerde Paylaş
TheChosen 0 Haziran 15, 2013 gönderildi Raporla Share Haziran 15, 2013 gönderildi Geçen refarandumda 3000 kişilik köyden 7000 evet çıktı Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts