Jump to content

yamyamlara neden peygamber gönderilmemiştir..


Recommended Posts

Okumaz olur muyum? Ama o kadar mantık yoksunu, ciddiyetsizlik abidesi bir yazı ki, kimsenin kaale alacağını düşünmemiştim! Ta ki siz gibi bir zevzek çıkıp o mantığa tecavüz etmiş yazıyı örnek gösterene kadar...

Bana " oku" dediğiniz yazıyı k.çınızla değilde beyninizi kullanarak okusanız bırak ağzını k.çınla bile gülmeye tenezzül etmessin...

Şakirtten bozmalar sizi !

ben sana hakaret ettim mi ?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 85
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Aslinda her seyin mantikli ve bilimsel bir açiklamasi var. Ne ki kimileri keloglan ve gulyabani masallarina inanmayi tercih ediyor.

Aslinda biraz sakin, tarafsiz ve elestirel gözle bakildiginda her sey açik görünüyor. Bizde egitim sistemi hepten bir garabet oldugundan insanlara analiz ve sentez kapasitesini veremiyor.

Bu eksiklik, düsünmeden, anlamadan, körü kôrüne inananlarda kendisini çok açik gösteriyor.

Camus'ye göre filozofik intihar dedigi biçimde, akli ortadan kaldirarak, kendisince, inanmak istedigi seylere inaniyor ve onun disinda bir seyi gôrmüyor ve hatta gôrmek istemiyor.

Hiç kimse görmek istemeyen birisinden daha kör olamaz.

Nasil diyor Araf 179, (yanlis animsamiyorsam ayeti) :

"Gözleri vardir görmezler, kulaklari vardir isitmezler ...."

Bunlar için Incil'de Isa da sesleniyor :

"Affet onlari baba, ne yaptiklarini bilmiyorlar" (Lucas'a gôre incil'den)

Link to post
Sitelerde Paylaş

bütün peygamberler ne hikmetse ya bizim araplara ya da israiloğullarına gönderilmiş..

allahcan'ın arap yarımadası dışındaki insanlardan haberi yok..

güney amerika'da inkalar tanrılarına insan kurban ederken neredeydin sen..

peygamber mi kalmadı elinde gönderecek..

ya şu bizim meşhur yamyamlara ne demeli..

adam karşı adadaki yerli akrabalarını yahni yapıp yiyor..

allahcan'ın umrunda değil..

arap yarımadası takıntısı var bunun belli..

sevgilerimle..

Kurandan,islamdan haberi olmayan kavimler cennete giremeyecektir.Yaptığı günah kadar cehennemde azap görecek sonrada toprak olacaklardır.

tarihinde Teblig tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kurandan,islamdan haberi olmayan kavimler cennete giremeyecektir.Yaptığı günah kadar cehennemde azap görecek sonrada toprak olacaklardır.

Allah'ın ne kadar adilmiş öyle?

Bu arada bu saçmalığı nerenden uydurdun?

Allah isimli tanrının senin kadar aklı yok muymuş bu cümleyi gökten indirdiği kitaba koyacak kadar?

Aklını kullanmayan adamın onuru da olmasının mümkün olmadığını düşünüyorum.

Aklınıza hakaret etmeyin

Link to post
Sitelerde Paylaş

yamyamı ne yapsın peygamber?

yamyamda para mı var?

Peygamber sefalet içerisinde yaşar mı?

Sen hiç Hz.Muhammet'in servetini duymadın galiba!

Bağlar, bahçeler, deve sürüleri, kumaş tüccarlığı, yaklaşık 40-50 kadını barındıracak saray, rahat yaşam, her renkten hatun eee söylermisin peygamberler ne diye elin sefil yamyamına gidip din anlatsın?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Peygamberlerin en rezil zamanlarini yasayan topluluklara dusmus olmasi aklima birinin peygamber olabilmesi icin bazi sosyolojik sartlarin olusmak zorunda olmasi gerektigini ve bu yuzden peygamberligin Allah'tan gelen bir sey olmadigini getiriyor.

Bu bence pek dogru degil. Aksine peygamberler o cagin sartlarina gore bayagi gelismis medeniyetlere geliyor. Yahudilere gelen peygamberler halkin ne rezilligini gormus. Ayni sey araplar icinde gecerli. Adamlarin ne rezilligi varmis o dunya kosullari icinde, anlatin bizde ogrenelim. Mesela bizimkiler salliyor, Muslumanliktan once araplarin hali harapti, cart curt, kadinlar zurnanin son deligiydi, canli cnli topraga gomuluyorlardi. Bir kismi dogru, ama ortada Muhammedin ilk karisida var. Yani ticaretle zengin olmus biri. Demekki kadinlar o zaman sosyal hayatin icinde. Zengin bile oluyorlar, ayrica bunlar zenginliklerini koruyabiliyorlar, yani hyarin biri gelip hatunun mallarini calamiyor, kendi caplarinda bir kanun, nizam gelistirmisler. Bizans-Sasani savaslari yuzunden ipek yoluda guvenli oldugu icin guneye kayinca dahada zenginlesiyorlar. Sonucta ekonomik acidan zengin, cok kulturlu ve hosgorulu bir yere geliyor peygamber. Su andaki sartlarla karsilastiralamaz, o zamanin sartlari cok kotu. Ama o anda dunya uzerindeki diger yerlerle karsilastirirsan cok iyi. Rezil bir topluma degil, aksine o donemin sartlarina gore bayagi medeni bir topluma geliyorlar. Aslinda bu hicret falanda pazarlama hatasindan kaynaklaniyor, yani daha en basta Muhammed ben kabeyi butun dunyaya acacagim, dunyanin dort bir yanindan millet buraya gelecek, alisveris olacak dese, herkes musluman olurdu. Is inada binmis, daha cok politik kavgalar.

Peygambeler ekonomik acidan goreceli olarak ferah, fikirlerin goreceli olarak tartisilabildigi, sehir hayatina gecmis insanlara geliyorlar. Dunya haritasini gozonune getir, son 300-500 yili saymazsan 5-6 bin yillik tarihin neredeyse her devrinde ortadogu dunya medeniyetinin uzerinde bir yerde.

tarihinde skander tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

şimdik dostum 6.yy da daha amerika keşfedilmeden eğer kuranda amerika'dan bahsedilseydi zaten saçma olurdu. şu an yeni bir din inse diyelim bize hiç bilmediğimiz gezegenden örnekler verse ne kadar saçma olacaksa o zaman o kadar saçma olurdu. eğer böyle birşey olsaydı zaten şuan herkes müslüman olurdu. '' aa baksana 6.yy da amerikadan bahsetmiş '' gibi kesin kanıt olurdu.kuran hiçbir konuda kesin kanıt vermemiştir.

Hocam,

Sizin mantik ters. Aslinda ters bile degil, sizin soylediginizin tam tersi mantikli olan.

Cunku eger bir kitap tum insanliga indirilmisse, ve bu kitaba inanmayanlar sonsuz iskence cekecekse, bu kitaptaki kanitlarin kesin olmasi lazim. Kuran hicbir konuda kesin kanit vermemisse, zaten soyledikleri dogru olsa bile oteki tarafta biri cikip burda kesin kanit yok derse, yirtar. Kuranda diger gezegenlerden, Amerika kitasindan falan bahsedilseydi sacmalik olurdu demissiniz, asil bunlardan bahsedilmemesi sacmalik. Evet o zamanki insanlar bundan bisey anlamayacak, ama su andaki insanlar icin bu kanit. Mesela musluman olmayan birini ikna etmek icin elinde kapi gibi kanit olacak. Bundan daha iyi ne ister bir Musluman.

Mesela Mogolistandan bir coban cikip, atomun alt parcaciklari sunlardir dese, bilim adamlarina soyle soyle yaparsaniz, bunlarin su ozelliklerini gorursunuz dese, bizim su anda bilmedigimiz etmedigimiz bilimsel gercekler hakkinda konussa, yillar icinde bu adamin soyledigi hersey dogrulansa, ben sahsen bu adam ne diyorsa dogrudur derim. Cunku bu adamin bunlari bulacak gucu, bilgisi yok, olsa olsa dogaustu bir varlik bunlari bu adama anlatiyor derim. Mesela Muhammedte dunya kure gibidir, gunesin etrafinda donuyor falan dese, vaybe derim. Ama zulkarneyn gitti dunyanin kenarina, gunesin camura battigi yer falan diye anlatirsa, olay orda biter, neyin ne oldugu kabak gibi ortaya cikar. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Soruyu bir de tersten soralim.

Allah kimlere peygamber göndermis ?

ötekilerin cani patlican midir ? Onlar kendi kullari degil midir?

sanrım ihtiyaç olan bölgelere göndermiş...

peygamber göndermediği yerlerde işler birşekilde yürüyor kabul ediliyor heralde...

yani peygamber gönderilmeyen toplumların sorunları olsa da kendikendine çözüyor yahut problem pek büyük kabul edilmiyor...

yada toplumun bulunduğu bölge itibariyle tarihi stratejik durumuna filan da bakılıyor olabilir...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kurandan,islamdan haberi olmayan kavimler cennete giremeyecektir.Yaptığı günah kadar cehennemde azap görecek sonrada toprak olacaklardır.

kendilerine tebliğ ulaşmayanların durumunu düşünmek benim için hep ilginç olmuştur...

bir insanı peygamber olarak görevlendirip sonrada bütün insanlığı bu kişinin söylediklerine göre değerlendirmenin hiç bir mantığı yoktur...

bu insanı yani tebliğciyi hiç görmeden yaşamış ölmüş insanlar mutlaka olacaktır...

hatta çoğunluk böyle olacaktır...

peki bu durumda çoğunluk cehennemde yanıp sonra toprak olacak ...

onu az çok duyan gören bilen de anladığı kadarıyla değerlendirip inanırsa cennete inanmazsa cehenneme...

adalet duygusuna uygun bir çözüm bulmak gerek...

Link to post
Sitelerde Paylaş

bütün insanlara peygamber gönderilmiştir...

akıl vicdan peygamberleri...

ve bütüninsanlığın uymak zorunda olduğu asıl peygamberler de bunlardır...

bu peygamberlere inanıp yararlı iş işleyenler cennettedirler yani mutlu huzurludurlar....

bunlara inanmayıp yani vicdana akla mantığa aykırı davranıp yaşayanlar da cehennemde yani mutsuzluk sıkıntı içindedirler...

benim tahminin bir toplum çoğunluk itibariyle akıldan vicdandan uzaklaştığında yozlaşıp yokolma sürecine giriyor...

bu süreçte bazen kendi toplumunu bu süreçten kurtamak isteyen akıllı vicdanlı kişiler kurtarıcı olarak beliriyor...

bazen bunların etkileri o toplumu çok aşabiliyor...

aslında bütün insan peygamberler yöresel ve tarihsel görevleri ifa etmişlerdi...

evrensel peygamber olan akıl ve vicdana uygun yaşamaya çağırmışlardı...

Link to post
Sitelerde Paylaş

kireç tam olarak öyle değil kuranı kerimde her ümmete peygamber gönderildiği söyleniyor. fakat bazılarına sapıklık hak olmuş

;Andolsun ki biz her ümmete, "Allah'a ibadet edin ve putlara tapmaktan sakının." diye bir peygamber gönderdik. Allah, bu ümmetlerden bir kısmına hidayet etti, bir kısmına da sapıklık hak olmuştur. Şimdi yer yüzünde bir gezip dolaşın da bakın ki, peygamberleri yalanlayanların sonunun ne olduğunu bir görün?

Allah'a yemin olsun ki, biz senden önce bir çok ümmetlere peygamberler gönderdik. Ne var ki şeytan, onlara amellerini bezeyip süslü gösterdi. Bugün de o şeytan, kâfirlerin dostudur. Onlar için acı bir azab vardır.

Allah dileseydi elbette hepinizi tek bir ümmet yapardı. Fakat Allah dilediğini saptırır ve dilediğine de hidayet verir. Şüphesiz ki, (kıyamet gününde) bütün yaptıklarınızdan sorumlu tutulacaksınız.

Sonra biz peyderpey peygamberlerimizi gönderdik. Herhangi bir ümmete peygamberlerinin geldiği her defasında, onlar bu peygamberi yalanladılar; biz de onları birbiri ardından (yokluğa) yuvarladık ve onları efsâne yaptık. Artık iman etmeyen kavmin canı cehenneme!

Eğer Allah dileseydi bütün insanları bir tek ümmet yapardı. Fakat O yalnız dilediğini rahmetinin içine almaktadır. Zalimler için ne bir dost vardır, ne de bir yardımcı.

Siz insanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emreder, kötülükten vazgeçirmeğe çalışır ve Allah'a inanırsınız. Kitap ehli de inansaydı kendileri için elbette daha hayırlı olurdu. İçlerinden iman edenler de var, ama pek çoğu yoldan çıkmışlardır.

Ve işte böyle, sizi ortada yürüyen bir ümmet kıldık ki, siz bütün insanlar üzerine adalet örneği ve hakkın şahitleri olasınız, Peygamber de sizin üzerinize şahit olsun. Daha önce içinde durduğun Kâ'be'yi kıble yapmamız da şunun içindir: Peygamber'in izince gidecekleri, iki ökçesi üzerinde geri döneceklerden ayıralım. Bu iş elbette Allah'ın hidayet ettiği kimselerin dışındakilere çok ağır gelecekti. Allah imanınızı kaybedecek değildir. Hiç şüphesiz Allah, bütün insanlara çok şefkatlidir, çok merhametlidir.

vicdan elbette ALLAHIN büyük bir rahmetidir. bununla yaptıklarına göre derecelendirilirler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

hiç bir peygamberi duymamış görmemiş bilmemiş insan varmıdır...

yığınla hemde...

ne olacak bu insanların hali...

ama her insana vicdan akıl veriliyor....

hem akıl olmasa diğer peygamberlerde bir işe yaramıyor...

allahın asıl peygamberi akıldır....

diğer peygamberlerin de asıl mesajı akıllı olun dur....

Link to post
Sitelerde Paylaş

yamyamı ne yapsın peygamber?

yamyamda para mı var?

Peygamber sefalet içerisinde yaşar mı?

Sen hiç Hz.Muhammet'in servetini duymadın galiba!

Bağlar, bahçeler, deve sürüleri, kumaş tüccarlığı, yaklaşık 40-50 kadını barındıracak saray, rahat yaşam, her renkten hatun eee söylermisin peygamberler ne diye elin sefil yamyamına gidip din anlatsın?

:))) devrimci ve anti kapitalist Müslümlerin kulakları çınlasın

Link to post
Sitelerde Paylaş

hiç bir peygamberi duymamış görmemiş bilmemiş insan varmıdır...

yığınla hemde...

ne olacak bu insanların hali...

ama her insana vicdan akıl veriliyor....

hem akıl olmasa diğer peygamberlerde bir işe yaramıyor...

allahın asıl peygamberi akıldır....

diğer peygamberlerin de asıl mesajı akıllı olun dur....

Birde Karşılıksız sevgi peygamberi var.Ahlak,Vicdan ,Sadakat aslında hep sevgiden çıkar.İşte O sevgiye Muhammed dediler.Birde akıl vardır. Onada Ali dediler.Akıl ve sevgiyi bir bütün yaptık oldu MuhammedAli onda Allah dediler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

bütün peygamberler ne hikmetse ya bizim araplara ya da israiloğullarına gönderilmiş..

allahcan'ın arap yarımadası dışındaki insanlardan haberi yok..

güney amerika'da inkalar tanrılarına insan kurban ederken neredeydin sen..

peygamber mi kalmadı elinde gönderecek..

ya şu bizim meşhur yamyamlara ne demeli..

adam karşı adadaki yerli akrabalarını yahni yapıp yiyor..

allahcan'ın umrunda değil..

arap yarımadası takıntısı var bunun belli..

sevgilerimle..

Yamyam diyerek Afrika'lı demek istiyorsanız: Ben bir tane biliyorum Afrika'lı "peygamber".

Tabii, bir resul değil bir nebi durumunda.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Masailer

Nazım Hikmet'in bir şiirinde bahsediliyordu bu topluluktan.

Peygamberimizin ismi: Nairetu-Kop

http://www.godchecke...ity=NAITERU-KOP

Belki başka "peygamber"ler de vardır ama ben bilmiyorum Afrika'ya "gönderilen"....

Edit:

Nazım Hikmet'in şiiri:

http://siir.sitesi.w...ktuplar-08.html

.....

Dolaylarda Masailer yaşıyor çırılçıplak

bir avrat mahalleri örtülü.

İri yarı insanlar.

Kahverengine düşkün.

Kahverengine boyanıyorlar.

Kadınlarının kulak memeleri omuzlarına sarkıyor.

bir ağırlıkla filan uzatıyorlar.

Masailer göçebe.

Davarcı.

Sığırlarının etini yiyor, sütünü ve kanını içiyorlar sıcak sıcak.

Ve sürüye saldıran arslanı mızraklıyorlar kulaklarından tutup.

...

tarihinde KozmosVatandasi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...