Jump to content

Allah da cehennemde yanacak mı?


Guest kafa

Recommended Posts

Yanacak. Araf 36'yı ihlal etmekten sonsuza kadar yanacak... Ne acı....

1) Araf 36- Ayetlerimizi yalanlayanlar ve onlara karşı büyüklenenler, işte onlar ateşin arkadaşlarıdır; onda sonsuz olarak kalacaklardır.

2) Bakara 99- Andolsun, biz sana apaçık âyetler indirdik. Bunları ancak fasıklar inkâr eder.

Bakara 209- Size apaçık deliller geldikten sonra, eğer yine de yan çizerseniz, bilin ki Allah, gerçekten mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Al-i İmran 103- Hep birlikte Allah'ın ipine (Kur'an'a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Allah'ın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler birbirinize düşmanlar idiniz de o, kalplerinizi birleştirmişti. İşte onun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de o sizi oradan kurtarmıştı. İşte Allah sizeâyetlerini böyle apaçık bildiriyor ki doğru yola eresiniz.

Al-i İmran 105- Kendilerine apaçık deliller geldikten sonra parçalanıp ayrılığa düşenler gibi olmayın. İşte onlar için büyük bir azap vardır.

Nisa 174- Ey insanlar! Size Rabbinizden kesin bir delil (Hz. Muhammed) geldi ve size apaçık bir nur (Kur'an) indirdik.

Maide 15- Ey kitap ehli! Artık size elçimiz (Muhammed) gelmiştir. O, kitabınızdan gizleyip durduğunuz gerçeklerden birçoğunu sizlere açıklıyor, birçoğunu da affediyor. İşte size Allah'tan bir nur ve apaçık bir kitap (Kur'an) gelmiştir.

Tevbe 115- Doğru yola ilettikten sonra, sakınacakları şeyleri kendilerine apaçık bildirmedikçe, Allah bir toplumu saptıracak değildir. Şüphesiz Allah her şeyi hakkıyla bilendir.

Yusuf 1- Elif Lâm Râ. Bunlar, apaçık Kitabın âyetleridir.

Hicr 1- Elif Lâm Râ. Bunlar, kitabın ve apaçık olan Kur'an'ın âyetleridir.

Hac 16- Böylece biz Kur'an'ı apaçık âyetler halinde indirdik. Şüphesiz Allah dilediğini doğru yola iletir.

Nur 1- Bu, bizim indirdiğimiz ve (hükümlerini) farz kıldığımız bir sûredir. Düşünüp öğüt almanız için onda apaçık âyetler indirdik.

Neml 1- Ta-Sîn. Bunlar Kur’an’ın, apaçık bir kitabın âyetleridir.

Şuara 2- Bunlar, apaçık Kitab'ın âyetleridir.

Şuara 195- Uyarıcılardan olasın diye onu güvenilir Ruh (Cebrail) senin kalbine apaçık Arapça bir dil ile indirmiştir.

Kasas 2- Bunlar apaçık Kitab'ın âyetleridir.

Sebe 3- İnkar edenler, "Kıyamet bize gelmeyecektir" dediler. De ki: "Hayır, öyle değil, gaybı bilen Rabbime andolsun ki, Kıyamet size mutlaka gelecektir. Ne göklerde ve ne de yerde zerre ağırlığında bir şey bile ondan gizli kalmaz. Bundan daha küçük ve daha büyük ne varsa hepsi apaçık bir kitaptadır."

Yasin 69- Biz o Peygamber'e şiir öğretmedik. Bu ona yaraşmaz da. O(na verdiğimiz) ancak bir öğüt ve apaçık bir Kur'an'dır.

Zuhruf 3- Apaçık Kitab'a andolsun ki, iyice anlayasınız diye biz, onu Arapça bir Kur'an yaptık.

Hadıd 9- O, sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için kulu Muhammed'e apaçık âyetler indirendir. Şüphesiz Allah, size karşı çok esirgeyici, çok merhametlidir.

Mücadele 5- Allah'a ve Resülüne düşmanlık edenler, kendilerinden öncekilerin alçaltıldığı gibi alçaltılacaklardır. Oysa biz apaçık âyetler indirdik. Kafirler için alçaltıcı bir azap vardır.

Bakara 159- İndirdiğimiz apaçık delilleri ve hidayeti Kitap'ta açıklamamızdan sonra onları gizleyenler var ya, işte onlara hem Allah lanet eder, hem de bütün lanet etme konumunda olanlar lanet eder.

3) Ali İmran 7 - Öyle bir Tanrı'dır ki sana kitap indirdi. Onun bir kısmı, mânası-apaçık âyetlerdir ve bunlar, kitabın temelidir. Diğer kısmıysa çeşitli mânalara benzerlik gösterir âyetlerdir. Yüreklerinde eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onları tevil etmek için mânaları açık olmayan âyetlere uyarlar. Halbuki onların tevilini ancak Allah bilir. Bilgide şüpheleri olmayacak kadar kuvvetli olanlarsa derler ki: Biz inandık ona, hepsi de Rabbimizdendir; bunu aklı tam olanlardan başkaları düşünemez.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 88
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

ben bu yazdıklarını biraz araştırdım sanırım kerimde ELİF LAM MİM Gibi harfler var ya onlara apaçık kitabın ve kuranın ayetleri deniyor.

Yusuf 1- Elif Lâm Râ. Bunlar, apaçık Kitabın âyetleridir.

Neml 1- Ta-Sîn. Bunlar Kur’an’ın, apaçık bir kitabın âyetleridir.

Neml 1- Ta-Sîn. Bunlar Kur’an’ın, apaçık bir kitabın âyetleridir.

28-KASAS:

1 - Tâ, Sîn, Mîm.

Sebe 3- İnkar edenler, "Kıyamet bize gelmeyecektir" dediler. De ki: "Hayır, öyle değil, gaybı bilen Rabbime andolsun ki, Kıyamet size mutlaka gelecektir. Ne göklerde ve ne de yerde zerre ağırlığında bir şey bile ondan gizli kalmaz. Bundan daha küçük ve daha büyük ne varsa hepsi
apaçık bir kitaptadır
."

Zuhruf 3-
Apaçık Kitab'a andolsun ki
,
iyice anlayasınız diye biz
, onu Arapça bir Kur'an yaptık

maide 15..
15 - Ey kitap ehli! Kitaptan gizlemiş olduğunuz şeylerin çoğunu açıklayan, çoğundan da vazgeçen peygamberimiz size geldi. Ayrıca size, Allah'tan bir nur ve apacık bir kitap da gelmiştir.

Hac 16- Böylece biz Kur'an'ı apaçık âyetler halinde indirdik. Şüphesiz Allah dilediğini doğru yola iletir. burda kuranın ayetler halinde olduğu bildiriliyor

Yasin 69- Biz o Peygamber'e şiir öğretmedik. Bu ona yaraşmaz da. O(na verdiğimiz) ancak bir öğüt ve apaçık bir Kur'an'dır. burda kitabın ismi kuran olduğu bildiriliyor.

ALİ İMRAN 7

<a name="7">7 - Sana bu kitabı indiren O'dur. Bunun âyetlerinden bir kısmı muhkemdir ki, bu âyetler, kitabın anası (aslı) demektir. Diğer bir kısmı da müteşabih âyetlerdir. Kalblerinde kaypaklık olanlar, sırf fitne çıkarmak için, bir de kendi keyflerine göre te'vil yapmak için onun müteşabih olanlarının peşine düşerler. Halbuki onun te'vilini Allah'dan başka kimse bilmez. İlimde uzman olanlar, "Biz buna inandık, hepsi Rabbimiz katındandır." derler. Üstün akıllılardan başkası da derin düşünmez.

GERÇEKTEN gereği gibi düşünmüyorsunuz. iyice dikkat etmiyorsunuz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kur-an nasıl bir kitaptır ?

Bir hadiste şöyle tanımlanıyor bu soru:

"kur-an'ın zahiri var batını(gizli yönleri) var, batının da yedinci batına kadar batını var"

Demekki pek de apaçık bir kitap değilmiş, hatta içindekiler o kadar gizlenmiş ki bu gizlenenler de yedi kat daha gizlenmiş.

mevlana bu konuyu şöyle açıklıyor:

"kur-an'ın da yedi manası vardır, alelade halk da ondan doyar halkın bilgide irfanda ileri gelenleri de. oğul sen kur-an'ın zahirine (dış yüzüne) bakma, şeytan da ademi topraktan ibaret gördü de hakikatine eremedi"

3) Ali İmran 7 - Öyle bir Tanrı'dır ki sana kitap indirdi. Onun bir kısmı, mânası-apaçık âyetlerdir ve bunlar, kitabın temelidir. Diğer kısmıysa çeşitli mânalara benzerlik gösterir âyetlerdir. Yüreklerinde eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onları tevil etmek için mânaları açık olmayan âyetlere uyarlar. Halbuki onların tevilini ancak Allah bilir. Bilgide şüpheleri olmayacak kadar kuvvetli olanlarsa derler ki: Biz inandık ona, hepsi de Rabbimizdendir; bunu aklı tam olanlardan başkaları düşünemez.

Kur-an'da muhkem ve müteşabih ayetler var. muhkem olanlar mevlananın da söylediği gibi herkese apaçıktır fakat müteşabih olanları sadece ve sadece Allah ve "ulü'l elbab" sahipleri anlamlandırabilirler.

ulü'l elbab = "sözün özü" ve "sır" anlamına gelen "lüb" kelimesinden türemeştir ve manası= "işin sırrı" diyebiliriz. yani müteşabih ayetleri ancak işin sırrını bilenler anlar. dolayısıyla kur-an aslında apaçık değil, sırlar ve gizemler kitabıdır. bu sırlar da Muhammed'in söylediğine göre yedi kattır. ulül elbab sahipleri kendi kapasiteleri miktarınca o sırları açığa çıkartırlar.

zaten 'müteşabih' lafzının manası = "çok anlamlı" demektir. Bu da kur-an'ın 7 batını olduğunu söyleyen hadis-Rivayetini desteklemektedir. Yani müteşabih ayetler yedi kat sır içerirler...

ULU'L ELBAB KİMDİR

imam muhammed-i bakır şöyle söylüyor:

"seçilmiş kullar dışında kimse kur-an'ın zahir ve batınını bir arada topladığını (anladığını) iddia edemez. bu ümmet içinde, seçkin kullar dışında kur-an'ın tümünü algılayabileni görmedim."

muhammed peygamber bir hadisinde şöyle söylüyor

"kur-an'ı ancak, onunla muhatap kılınan anlar."

(halife) Ali

kuşkusuz ki kur-an’ın zahiri güzel ve batını ise derindir.

bu kur-an'ı konuşturun: oysa ki o, sizinle asla konuşmayacaktır. ben ondan size haber vereceğim...

cafer-i sadık o seçilmişlerin kendileri olduğunu iddia ediyor.

"biz ehl-i beyt arasında kur’an’ı başından sonuna kadar bilen biri her zaman olmuştur

andolsun allah'a ki, allah'ın kitabını başından sonuna, adeta elimin içindeymiş gibi biliyorum. gökyüzünün haberi, yeryüzünün haberi, olacağın haberi ve olmuşun haberi ondadır. yüce allah, her şeyin açıklaması ondadır.

gördüğünüz gibi ehl-i beyt bu konuda çok iddialı. ne kadar haklı olduklarını bilemiyoruz.. ve lakin artık bildiğimiz bir şey var ki o da kur-an'ın aslında apaçık olmadığıdır. Zaten adı üzerinde: kur'an = "kademeli-kademeli" hazırlanmış ve (7 kat sırlar içinde) gelecek kuşaklara miras bırakılmış. Bu nedenle her kuşak farklı bir kuran düzlemini okur ve hayatına geçirir. senin hangi kur-an düzlemeni görebildiğin ise, kişisel tekamülünün hangi basamağında durduğun ile ilintilidir. çağın ve senin henüz idrak etmeye yeterli donanıma sahip olmadığın bilgiler, sana örtülmüş ve gizlenmiştir.

Nihayetinde Tefsir, sırları ortaya çıkartabiliyorsa Tefsirdir. Zaten Tefsir sözcüğünün anlamı da: Kapalı olanı açmak, açığa çıkarmak demektir. Eğer kur-an'ın apaçık bir kitap olduğunu var sayarsak bu durumda bir kişinin Tefsir yaptığını iddia etmesi Allaha hakaret sayılır. Bu duruma uygun kelime "Tebyin" olmalıdır. Oysa kur-an Muhammed'in de söylediği gibi zaten bir sır kitabı olduğu için doğru tabir tebyin değil Tefsirdir... Ve lakin Tefsircinin de evvela ulul elbab makamında olması şartı aranır.

Muhammed bu şartı şöyle açıklıyor:

"kim Kur-an hakkında ilimsiz (bigayri ilmin) bir söz söylerse, cehennemdeki yerine hazırlansın

Tabiki burda söz konusu olan ilim ilahiyat fakültelerinde kazanılan entelektüel anlamdaki ilim olmadığını söyledik.Ezoterik / batıni / gizli bir ilimdir bu 8tüm mistik öğretilerde ve dinlerde olduğu gibi). Öğrenilen sırlar vakti gelmeden asla avam ile paylaşılmaz. muhammed'in özel eğitiminden geçen bir ulü'l elbab (sır sahibi) "ebu hureyre" şöyle söylüyor:

"rasulullah efendimiz’den iki kap ilim aldım, birini dağıttım. eğer diğerinin ağzını açsam, bu kelleyi uçururdunuz!.."

Sahabelerin alimlerinden olarak bilinen ve küçük yaştan itibaren Muhammed'in yanında yetişmiş olan ibn abbas Talak suresi 12. ayet ile ilgili konuşurken şunları söylüyor:

o Allah ki yedi sema yaratmış, arzdan da onların bir mislini yaratmıştır; aralarından hüküm inip duruyor! âyet-i celiylesinin tefsirini(açıklamasını) yapacak olsam, beni Recm ederdiniz (taşa tutardınız / taşlayarak öldürürdünüz)

Bu nasıl bir ilimdir ki anlatanın kellesini uçuruyorlar ? Bunun nasıl bir ilim olduğunu sahabeden çok uzun seneler sonra hallacta zuhur ettiğini gördük. Nitekim kellesi uçuruldu...

Yine 5 yaşından itibaren Muhammed'in yanında yetişen / Eğitim alan Ali de bu ulul elbab sahipleri arasındadır. Hatta şu hadis-Rivayeti doğru ise Ali sır sahipleri arasında önde gelen en alim kişidir:

Hz. Resulullah şöyle buyurmuştur: “Ali, ilmimin kapısıdır, risaletimin içeriğini o benden sonra ümmetime açıklayacaktır. Onu sevmek iman, ona buğzetmek ise nifaktır. (Kenz-ül Ümmal c. 6 s. 156)

Hz. Ali radıyallahu anh demiştir ki: "İnsanlara anlayacakları şeyleri anlatın. Allah ve resulünün tekzib edilmelerini ister misiniz?" (Buhari, ilim 49.)

İbnu Mes'ud radıyallahu anh diyor ki: "Sen bir cemaate akıllarının almayacağı bir şey söylersen mutlaka bu, bir kısmına fitne olur." (Müslim, Mukaddime 5.)

Arapçada P harfi olmadığı için arap dünyasında Eflatun olarak tanınmış olan Flozof Platon da aynı konuya dikkat çekmektedir. Onun mağara alegorisine göre: Mağaranın dışını görebilen insan, bunu -dışarıyı göremeyen- mağaradakilere anlattığında, ‘anlaşılmamak’ ile imtihan olacaktır.

Şunu gördük ki kur-an'ı sır sahipleri açıklayacak ve Tabiki onların tefsirlerinden feyz alacak olanlar da yine Haşyet duygusuna sahip olanlar olacaktır. Haşyet: Bilgi ve idrak neticesinde oluşan hayranlık demektir. Bu bilgiler kur-an'da avam için örtülü olarak verilmiştir.

Ebu'd-Derda radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm ile beraberdik. Gözünü semaya dikti. Sonra: "Şu anlar, ilmin insanlardan kapıp kaçırıldığı anlardır. Öyle ki, bu hususta insanlar hiçbir şeye muktedir olamazlar!" buyurdular.

Ziyad İbnu Lebid el-Ensari araya girip: "Bizler Kur'an'ı okuyup dururken ilim bizlerden nasıl kapıp kaçırılır?Vallahi biz onu hem okuyacağız, hem de çocuklarımıza, kadınlarımıza okutacağız!" dedi. Resulullah da: "Anasız kalasın,ey Ziyad, ben seni Medine fakihlerinden sayıyordum. (Bak) işte Tevrat ve İncil, yahudilerin ve nasranilerin elinde, onların ne işine yarıyor ?" buyurdu.

Yani Muhammed kur-an'ın lafız olarak korunmasının insanlara ilim adına pek fazla bir şey sunmayacağını söylemek istemiştir. Burdan çıkan sonuca göre; istediğiniz kadar okuyun kur-an'daki sırları çözecek bir eğitimden geçmemişseniz onu anlayamayacaksınız.

Ali imran 190: Muhakkak ki, göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün ardarda gelişinde, ulûl elbab için elbette âyetler (deliller) vardır.

işte Sır sahiplerine hitab eden bir ayet. Bu güne kadar nice entel müslüman bu ayetlerden kozmolojik bir mucize devşirmeye çalıştı. ha keza nice Ateist de kozmolojik bir çelişki bulmanın peşine düştü. Her iki tarafta kendince aradığı sonuca ulaştı ve lakin ulaştıkları sonuçlar ilme değil zanna dayalıdır...

Bir gün ibni abbas Ali'ye gelip şu suali soruyor: "allah semavatta arz üzerinde yaratmış olduğunun bir mislini (benzerini) daha yarattı" ne demektir bu?

Ali cevap veriyor= bunun ne demeği var mı? muhkem ayet bunun tevili filan işaretleri yok apaşikare

-yine anlamadım diyor sualci

-bu gün diyor o alemde benim gibi bir aliyebni ebu talib senin gibi de bir ibni abbas yaşıyor...

işte ayet apaçık önümüzde duruyor ve lakin Ali ne anlıyor bizler ne anlıyoruz !!

Arapçada "Sır" anlamındaki Lübb çift “B” ile yazılıyor. Beş duyumuzla ulaşamadığımız, onun daha ötesindeki bir şeylere sahip olan demektir. Gözlerinin ötesinde, kalp gözüne sahip olan bir kişi, kulakların ötesinde, kalp kulağına sahip olan bir kişi demektir. Kur-an bu sırları bilmeyenlerin kalplerini mühürlü(kapalı) olarak tanımlar.

Ve der ki; KULLARI İÇİNDE ANCAK ALİMLER ALLAHTAN KORKAR (Fatır 28)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Anlamayanlara veya işlerine gelmediği için anlamazlıktan gelenlere madde madde açıklayayım.

1) Kuran'ı yazanlar (Allah isimli bir tanrıdan geldiğini iddia edenler) "Kuran'daki sözlerin apaçık olduğunu" onlarca ayette iddia etmişler.

2) Sonra Allah isimli tanrı Araf 36 numaralı ayetinde(sözünde) "Ayetlerimi yalanlayanlar sonsuza kadar cehennemde yanacak" demiştir.

3) Sonra da kendisine Allah denilen bu tanrı Kuran ayetlerinin apaçık olduğunu YALANLAYARAK bazı ayetlerin muğlak olduğunu, manasını sadece kendisinin bilebileceğini iddia etmiştir. Dolayısıyla Araf 36 gereği kendileri de sonsuza kadar çılgın ateşin arkadaşı olacaktır.

Not: Cahil birileri tarafından yazıldığı açık olan ve 1400 yıldır insanlığa kötülükten başka bir şey getirmeyen bu ve diğer dinlerin nesini savunuyorsunuz?

Link to post
Sitelerde Paylaş

"kur-an'ın zahiri(açık yönleri) var batını(gizli yönleri) var, batının da yedinci batına kadar batını var" (hz. muhammed)

kuşkusuz ki kur-an'ın zahiri güzel ve batını ise derindir. bu kur-an'ı konuşturun: oysa ki o, sizinle asla konuşmayacaktır. ben ondan size haber vereceğim... (hz. ali)

"kur-an'ın da yedi manası vardır, alelade halk da ondan doyar halkın bilgide irfanda ileri gelenleri de. oğul sen kur-an'ın zahirine (dış yüzüne) bakma, şeytan da ademi topraktan ibaret gördü de hakikatine eremedi"(hz. mevlana)

Kur-an'da hem açık hem de sır ayetlerin varlığı birisi bizzat bu dinin kurucusu muhammed olmak üzere aynı dinin 3 önemli isminin savıdır. onların bu savları da kuşkusuz ki kur-an'ın iddiası ile paraleldir. Çünkü kur-an zaten kendisinin bir kısmının apaçık olduğunu bir kısmının ise kapalı olduğunu söylüyor.. Diyor ki; Bu kitabın ana hatları apaçık ayetlerden oluşmuştur. Geri kalan kısmı ise çok anlamlıdır.

3) Sonra da kendisine Allah denilen bu tanrı Kuran ayetlerinin apaçık olduğunu YALANLAYARAK bazı ayetlerin muğlak olduğunu, manasını sadece kendisinin bilebileceğini iddia etmiştir. Dolayısıyla Araf 36 gereği kendileri de sonsuza kadar çılgın ateşin arkadaşı olacaktır.

Allah'ın manasını sadece ben bilirim dediği bir ayet veyahutta ayetler grubu yoktur. Bu sizin iddianız kur-an'ın değil !

Kur-an bazı ayetlerinin çok anlamlı olduğunu ve onların asıl anlamını sadece sır sahiplerinin ve Allah'ın bilebeileceğini söyler...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Not: Cahil birileri tarafından yazıldığı açık olan ve 1400 yıldır insanlığa kötülükten başka bir şey getirmeyen bu ve diğer dinlerin nesini savunuyorsunuz?

Çünkü bu ülkede insanlar doğumdan itibaren İslam doğrudur ve sen onu her durumda savunmalısın diye şekillendiriliyorlar bu yüzden çoğu insan için bu şekillendirmenin, bu kalıbın dışına çıkamıyorlar, çıkanları da toplum dışlıyor zaten, cüzzamlı gibi görüyorlar çıkanları.

Ben özellikle aydın geçinenlere hayret ediyorum, medyada yok İslam şöyle güzel dindir, böyle barışçıl ve insancıl dindir falan diye cak cak konuşuyorlar. Ulan hiç mi etrafınızdaki İslam ülkelerini görmüyorsunuz, hiç İslam tarihini, Kuran'ı ve hadisleri okumuyorsunuz? Bir insan hayatını direk etkileyen dinini öğrenmez mi yahu? Hadi normal insanlar geçim telaşı içinde koşuşturmadan zaten okumaya, öğrenmeye falan fazla zaman ayıramıyor, herkes doğru dediğine doğrudur deyip inanıyor ama bu aydınlara ne oluyor? Adamlar her çıkan kitabı okuyor, bir tek Kuranı ve İslam tarihini okumuyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah'ın manasını sadece ben bilirim dediği bir ayet veyahutta ayetler grubu yoktur. Bu sizin iddianız kur-an'ın değil !

Kur-an bazı ayetlerinin çok anlamlı olduğunu ve onların asıl anlamını sadece sır sahiplerinin ve Allah'ın bilebeileceğini söyler...

Doğruyu yazmıyorsun, Allah isimli tanrınızdan korkmadığınız gibi bizden de utanmıyorsunuz.

3) Ali İmran 7 - Öyle bir Tanrı'dır ki sana kitap indirdi. Onun bir kısmı, mânası-apaçık âyetlerdir ve bunlar, kitabın temelidir. Diğer kısmıysa çeşitli mânalara benzerlik gösterir âyetlerdir. Yüreklerinde eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onları tevil etmek için mânaları açık olmayan âyetlere uyarlar. Halbuki onların tevilini ancak Allah bilir. Bilgide şüpheleri olmayacak kadar kuvvetli olanlarsa derler ki: Biz inandık ona, hepsi de Rabbimizdendir; bunu aklı tam olanlardan başkaları düşünemez.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Doğruyu yazmıyorsun, Allah isimli tanrınızdan korkmadığınız gibi bizden de utanmıyorsunuz.

3) Ali İmran 7 - Öyle bir Tanrı'dır ki sana kitap indirdi. Onun bir kısmı, mânası-apaçık âyetlerdir ve bunlar, kitabın temelidir. Diğer kısmıysa çeşitli mânalara benzerlik gösterir âyetlerdir. Yüreklerinde eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onları tevil etmek için mânaları açık olmayan âyetlere uyarlar. Halbuki onların tevilini ancak Allah bilir. Bilgide şüpheleri olmayacak kadar kuvvetli olanlarsa derler ki: Biz inandık ona, hepsi de Rabbimizdendir; bunu aklı tam olanlardan başkaları düşünemez.

Arapça biliyorsanız orjinal metinden okuyunuz. Ayetteki "İLLA" istisna edatı Allah ile birlikte ulu'l elbab'ı da istisna etmekte ve onların müteşabih ayetlerin asıl manasına sahip olabileceğini söylemektedir.
Link to post
Sitelerde Paylaş

Arapça biliyorsanız orjinal metinden okuyunuz. Ayetteki "İLLA" istisna edatı Allah ile birlikte ulu'l elbab'ı da istisna etmekte ve onların müteşabih ayetlerin asıl manasına sahip olabileceğini söylemektedir.

Kardeşim benim Arapça bilmeme gerek yok, Allah'ını kurtarmaya çalışan mealciler bile kurtaramamış.

Allah'tan başka kimse bilemez diyor ayette.

Niçin diyor bunu?

Çünkü Kuran'da çelişkiler ortaya çıktıkça Muhammed çaresiz kalmış ve böyle akıl dışı bir ayetle durumu kurtarmaya çalışmış. Adama sormazlar mı manasını ancak kendinin bileceğin ayetleri niçin koydun kitaba diye?

25. illâ allâhu : Allah'tan başka

tarihinde kafa tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Manasını bilemezler sadece tamamına iman ettik derler :D

Yani ne diyor, çelişkiyi cehaleti gördün mü sesini kes ve "biz hepsine iman ettik" de ancak böylece ilim sahibi olursun.

Şimdi şunu düşün seni niçin kandırıyorlar veya sen kendini niçin kandırıyorsun? Sözlerini inkar ettiğin tanrıdan sana ne fayda var?

26.ve er râsihûne : rûsuh sahipleri

27.fî el ilmi : ilimde

28.yekûlûne : derler

29.âmennâ bihi : biz ona inandık, ona îmân ettik

30.kullun : hepsi

31.min indi rabbi-nâ : Rabbimiz'in katından

32.ve mâ yezzekkeru : ve tezekkür edemezler anlamını çıkartamazlar

tarihinde kafa tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hodri Meydan

Nisa 82 - Hâla Kur'an üzerinde gereği gibi düşünmeyecekler mi? Eğer o, Allah'tan başkası tarafından gelmiş olsaydı onda birçok tutarsızlık bulurlardı.

Mızıkçılık

Ali İmran 7 - Kitap'ı sana indiren O'dur: Onun ayetlerinden bir kısmı muhkemlerdir ki; onlar Kitap'ın anasıdır. Diğer ayetlerse müteşâbihlerdir. Şu var ki, kalplerinde bir eğrilik ve bozukluk bulunanlar, fitne aramak, onun teviline öncelik tanımak için Kitap'ın sadece müteşâbih kısmının ardına düşerler. Onun yorumunu ise bir Allah bilir, bir de ilimde derinleşmiş olanlar. Bunlar, "Ona inandık, hepsi Rabbimizin katındandır." derler. Gönül ve akıl sahiplerinden başkası gereğince düşünemez.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dil bilmiyorsun. nasıl anlatayım sana ben ?

Özden Kurt,

Şimdi ikimizden biri yalan söylüyor. Kimin yalan söylediğini tespit etmek çok kolay.

Sn isimsiz okuyucular;

Bu başlığa okuyanlar Ali İmran 7'yi kolaylıkla araştırabilirler ve gerçeği görebilirler. Dolayısıyla da kimin yalancı olduğunu kolaylıkla tespit edebilirler.

Zor olan kısmı ise şudur; yalan söyleyen niçin yalan söyleme ihtiyacı duyuyor?

Bu soruya cevap verdiğiniz zaman gerçeğe ulaşmış olursunuz. Lütfen kendinize ve içinde yaşadığınız topluma saygınız olsun ve bold yaptığım kısma dürüstçe cevap verip, cevabınız doğrultusunda hayat içinde konumlanın.

Aşağıdaki linkten ayet hakkında fikir sahibi olabilirsiniz, sonra da tevilini yapmak çok kolay olacaktır eğer kendinize saygınız varsa

http://www.kuranmeali.org/3/ali_imran_suresi/7.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

Link to post
Sitelerde Paylaş

Çünkü bu ülkede insanlar doğumdan itibaren İslam doğrudur ve sen onu her durumda savunmalısın diye şekillendiriliyorlar bu yüzden çoğu insan için bu şekillendirmenin, bu kalıbın dışına çıkamıyorlar, çıkanları da toplum dışlıyor zaten, cüzzamlı gibi görüyorlar çıkanları.

Ben özellikle aydın geçinenlere hayret ediyorum, medyada yok İslam şöyle güzel dindir, böyle barışçıl ve insancıl dindir falan diye cak cak konuşuyorlar. Ulan hiç mi etrafınızdaki İslam ülkelerini görmüyorsunuz, hiç İslam tarihini, Kuran'ı ve hadisleri okumuyorsunuz? Bir insan hayatını direk etkileyen dinini öğrenmez mi yahu? Hadi normal insanlar geçim telaşı içinde koşuşturmadan zaten okumaya, öğrenmeye falan fazla zaman ayıramıyor, herkes doğru dediğine doğrudur deyip inanıyor ama bu aydınlara ne oluyor? Adamlar her çıkan kitabı okuyor, bir tek Kuranı ve İslam tarihini okumuyor.

Toplumun dışlama hususuna katılmıyorum. Ben her yerde konuşuyorum ama dışlanmıyorum. Dışlayacak insana da böcek kadar değer vermiyorum. Tabii gerçeği söylediğinde büyük maliyete katlanacak insanlar var, bunların sessiz kalmasını anlıyorum ama çoğu insan katlanacağı bir maliyet olmaması rağmen pis bir ikili yaşam sürüyor, bunlardan tiksiniyorum. Bu arada yazını kalan kısmı için

+1 :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

[/font][/size]

Çünkü Kuran'da çelişkiler ortaya çıktıkça Muhammed çaresiz kalmış ve böyle akıl dışı bir ayetle durumu kurtarmaya çalışmış. Adama sormazlar mı manasını ancak kendinin bileceğin ayetleri niçin koydun kitaba diye?

battikca batiyorsun pinokyo :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

battikca batiyorsun pinokyo :D

Şaşkın ördek, hafızam iyidir, sen git de Kuran'ın değişen ayetlerini getireceğim sözünü yerine getir.

Yediğin tokattan sonra ortadan kaybolmuştun şimdi yeni tokat mı lazım ya da unuttuğumu mu sandın :lol:

Değişen ayetleri getir ya da kaybol :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şaşkın ördek, hafızam iyidir, sen git de Kuran'ın değişen ayetlerini getireceğim sözünü yerine getir.

Yediğin tokattan sonra ortadan kaybolmuştun şimdi yeni tokat mı lazım ya da unuttuğumu mu sandın :lol:

Değişen ayetleri getir ya da kaybol :D

Bir baslik actin ateist arkadaslarin bana gelmeden seni indirdiler pinokyo... Boyuna posuna bakmadan ona buna meydan okuma, dagitirlar seni :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir baslik actin ateist arkadaslarin bana gelmeden seni indirdiler pinokyo... Boyuna posuna bakmadan ona buna meydan okuma, dagitirlar seni :D

Saçmalıyorsun da dur seni biraz daha rezil edeyim. Değiştiğini iddia ettiğin ve yediğin tokat sonrası mızıldayarak arkana bakmadan kaçarken "değişen ayetleri getireceğim" sözüne ne oldu?

Nasıl yuttun o sözü? :D

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...