Jump to content

İSLAM'IN HERŞEYİ KÖTÜDÜR


Recommended Posts

  • İleti 132
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Yapma haci.Sadaka vermek iyi bir şey değil mi?Saydık bir sürü şey sana.HER ŞEYİ KÖTÜ değil.Büyük kısmı kötüdür de bari.

Fahişelik bile dilencilikten iyidir.

Birkaç şey sormak istiyorum.Bu kadar geri,bu kadar ilkel bir din nasıl oluyor da cahil,kabileci Arap kavmini İspanya'ya kadar götürüp orada bir medeniyet kurmasına vesile olabiliyor?Bu ilkel dinin sahibi bağnaz Araplar nasıl oluyor da İslam'dan sonra,

Bir sürü bilimadamı ve filozof yetiştiriyor?

Antik Yunan eserlerini çevirip öğreniyorlar?

Bunun nedeni İslamın nitelikli, medeniyet yaratmaya müsait bir din olması değil, onun cihat, ganimet ve talan dini olmasından dolayıdır, ki Araplar medeniyet yaratmak için değil, çapulculuk için yola çıktılar. İşgal ettikleri topraklarda medeniyetle tanışırken, yaptıkları talanlarla da zengin oldular ve bu zenginliği de tanıştıkları medeniyet ve yaşamlardan pay almak için kullanmaya çalıştılar. Genel olarak sonradan görmeler/zenginler bunu hep yapar, bilime ve bilim adamına önem verir veya veriyormuş görünür. Doğal olarak bilim ve bilim adamları da bu ortamdan nasiplerini alırlar.

Bu bilim yapılan merkezlerdeki İslam, gerçek kimliğiyle henüz kurumsallaşmadığı için saf İslam değil, aksine o kültür ve medeniyetlerle etkileşime girerek bozulmaya uğramış, melez İslamdır. Zamanla (1200'lere kadar) Arabistan İslamı, ki gerçek İslamdır, olabildiğince kurumsallaşarak yerleşmiş ve yetleştikçe de bilim ve medeniyetin sonunu getirerek orta çağına girmiştir ve çıkabilecek gibi de görünmüyor. Sizlerin, Müslüman bile sayılmayan/sayılmaması gereken bu sözde Müslüman bilim adamlarına sarılmanız da İslamın bu gerçeğini ispatlamaktan başka bir anlam ifade etmiyor.

Sabun gibi sokak lambaları gibi (basit de olsa uygarlık açısından önemli) yeniliklere öncülük ediyorlar?

Sabunu M.Ö. 600'lerde fenikeliler icat etmişler.

Evlerin aydınlatılmasının bile sorun olduğu bir zamanda, sokak lambasının icat edilmesi pek mantıklı değil gibi. Müslüman icadı olduğuna dair bir kayıt da bulamadım.

Tabi bunlar İslam'dan sonra oluyor.Şimdi neden böyleler diyecek olursan cevabı basit.Hadislerle eksi Arap geleneklerinin ve anlayışının geri gelmesiyle düşüş başladı.O sırada Avrupalıların yükselişiyle Araplar iyice geriledi.Şimdi ise dünyanın en rezil bölgelerinden biri haline geldiler.

Buna kısaca İslamın ve Müslümanların gerçek kimliklerini bulmuş olmaları diyebiliriz.

İslam, Yahudi Kavminin masallarından oluşan Tevrattan yapılan alıntılardan, Cahiliye Araplarının gelenek ve göreneklerinden ibaret bir dindir. Bunların bazılarında, ufak tefek değişiklikler ve düzeltmeler yapılarak kurana ayet diye geçirilmesi bu gerçeği değiştirmiyor.

Bir cahiliye geleneğini, örfünü, adetini olduğu gibi bırakmak onu onaylamak demektir, ki genelde de böyle olmuştur. Ayet olarak yazılanların da, hadis olarak kayda geçenlerin de temeli cahiliye kültürüdür, azını değiştirmekle özünü değiştiremezsiniz.

Yukarıda da değinmeye çalıştığım gibi: İslamın or

jinalini her zaman için Arabistan'da yani doğduğu topraklarda aramak gerekir. Bakın bakalım, bu topraklarda hangi medeniyet doğmuş, yükselmiş ve de çökmüş? Görünen köy kılavuz istemezmiş.

Bizim sözde Müslümanların, Suudi Arabistan'ın Müslümanlığını beğenmeyip, onları Müslüman saymamak gibi kraldan çok kralcı olmaları da bana çok komik geliyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yorumların hepsini okudum bende yazmak istedim.Önce kendimden bahsedeyim 20 yaşındayım üniversite öğrencisiyim ateistlik hakkında felsefi olarak çok derin konuların k'sını bilmem çok iyi bir müslümanda sayılmam ama müslümanım inanıyorum ve bana göre en önemlisi düşünebiliyorum ama doğru ama yanlış...

Özellikle hacı bey baya saydırmış islam hakkında bir kaç bişey demek istiyorum bildiklerim kadarıyla.

islamın insanlığa faydalı bir öğütü yoktur denmiş yanlış;en basitinden cuma namazına gidenler hutbenin sonunda Allah insanlığa iyiliği akrabaya yardımı emreder ve kötülüğü yasaklar,tutasınız diye sizlere öğüt veriyor ayeti Türkçe olarak okunuyor bu bir öğüttür ve iyi bir öğüttür.

Sadaka kötü bişey denmiş yanlış;Sadaka'yı neden sadece maddi anlamda yorumlamıssınız anlamadım bir tebessüm bile sadakadır,yolunu kaybedene yardımcı olmak sadakadır,iyiliği öğütlemen sadakadır ve bunlar iyidir.Yolunu kaybetmiş birine yardımcı olmanın kötü olduğunu iddia eden varmıdır ?

Zekat keza aynı şekilde tembelliğe alıştıyor denmiş yanlış;Zekat senede bir kere verilir oda islama göre zengin olanlara farz kılınan ibadettir hangi akıllı bana bu sene zekat gelir nasıl olsa diyerek sefil bir yaşam sürmeyi düşünür anlamadım tembelliğe özendirmez aksine islam insanların çalışmasını ibadet etmesini,kendine vakit ayırmasını ve dinlenmesini öğütler.

Kısasa kısas kötü denmiştir kimilerine göre yanlış;Eğer birisi benim annem babam veya ailemden birinin canına kıydıysa benimde o kişinin canını alma hakkım (bazı devletlerde idam olarak geçiyor) canını almak istemezsem diyet denilen maddi yardım veya bir tane daha vardı hatırlamıyorum sonuncusunu 3 hakkım vardır.

Hırsızlık yapmak kötü bir iştir doğru, hırsızın elini kesmek kötüdür yanlış;Hiç kimse bir kimsenin hakkını çalamaz(maddi manevi vs) caydırıcı ceza olarak da bu uygun görülmüştür ki hırsızlık oranları düşük olsun diye ki Osmanlı Zamanında bile hırsızlık olayları minumum seviyededir.

Kölelik kötüdür doğru fakat köleliği islama bağlamak yanlış zira islam beraberinde köleliği kaldırmıştır.

Tanrılara kurban adamak denmiş ; bunu söyleyenlerin kaçı vejeterjan? kaçı hiç bir zaman et yememiştir.

Sünnet , oruç ,vücuda işkence etmek kötüdür denmiş sonuncusu hariç yanlış ; Sünnet bugunki saglık imkanlarınında arastırmasıyla cinsel yolla bulasan hastalıklardan koruyucu etkisi bilinir kadın sünneti islami bir gelenek DEĞİLDİR , oruç aç ve susuz kalmaktan ziyade insanın iradesini kontrol altına almak için uyguladığı bir ibadettir ve insana iradesini kontrol altına almayı öğretir kaçınız iradenizi kontrol altında tutmayı bırakın anlamını biliyorsunuz? vucüda işkence etmek diye bişey yoktur islamda şii mezhebinin tam olarak ne deniyor bilmiyorum ama doğru mezheb olmadığı gibi bişey islam vücudumuza zarar verecek şeyleri haram veya mekruh kılmıştır.

Kadınları aşağılamak denmiş yanlış;islam kadınları aşağılamaz gelelim 4 eş olayına bugun hangı doktora sorarsanız sorun erkek bireylerin mümkün olduğu kadar döl dağıtmaya programlandığını söylerler size buda aslında tahmin edilemeyecek kadar çok erkeğin karısını aldatmasına yol açar ayrıca islamda 4 eş olayı kadına sorulmaksızın yapılır gibi gösteriliyor fakat islamda tek eşiniz varsa ikincisini almak için eşinizin mutlak izni olması gerekiyor sonrakilerde de öncekilerin iznini almanız gerekiyor şimdi düşününce hangi kadın kocasının kendisini aldatmasına içerlenmez?İnsan hakları kadın hakları diye saydıranlar mantığıyla düşünüp hareket edenler ne diyor?Eğer ki erkek cinsel arzularını kontrol altında tutabiliyorsa yani zinaya kaymıyorsa buda tek eşliliği onaylıyor zaten.

Kehf suresinden bir alıntı yapılmış Hz.Musa ve Hızır as. arasında geçen olaydır ki oda şöyledir hızır as. bir çocuğu öldürür ve hz.Musa kötü bişey yaptın der aslında düz mantık bakılınca ne kadarda masumane duruyor dimi suçsuz bir çocuğun canına kıyılması fakat bilinmeyen şudur ki Hızır as. zamanda yolculuk yapabilmektedir ve öldürdüğü çocuk ilerde birçok masum insanın hakkına girecektir ve çocuğun anne ve babasının iyi bir insan olmasına karşılık çocuğun canı alınmıştır Hızır as. tarafından.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam'ı günümüz koşullarında değerlendirirsek, hangi iyi özelliklerinden bahsedebiliriz?

Günümüzde pratik edilen İslam'ın hangi özellikleri onun iyi tarafıdır?

Eğer İslam günümüzde başarılı değil de, yalnız geçmişte başarılı idi ise, zamanla yozlaşmış demektir.

İslam neden yozlaşmıştır?

Bu soruları da yanıtlamanız gerekiyor Müslümanlar.

iyi özeliiklerini demin yazdım çokda iyi yazdım bence.

hangi mantıkla ikinci cümleyi yazdın anlamıyorum islam günümüzde başarılı değilse yalnız geçmişte başarılı ise bu islamın değil insanların yozlaştığını belirtir.Kuran'ı Kerim o zamanda aynıydı şimdide aynı arada farklar varsa Kuran değişmediğine göre insanlar değişmiş demektir.Övüne övüne durduğunuz mantığınızla neden Allah'ı anlayamadığınızı şimdi bir nebze daha iyi anladım sanırım çünkü bu mantıkla anlayamamak zor olmasa gerek.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sen hiç yazma Azula kardeşim.

Bütün bu yazdıkların klasik İslam savunmasıdır.

Yalandır, sahtekarlıktır, aldatmacadır, kandırmacadır.

Onlarla artık kimseyi kandıramazsın.

Yüzlerce yıl kandırdığınız yetmiyor mu?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sen hiç yazma Azula kardeşim.

Bütün bu yazdıkların klasik İslam savunmasıdır.

Yalandır, sahtekarlıktır, aldatmacadır, kandırmacadır.

Onlarla artık kimseyi kandıramazsın.

Yüzlerce yıl kandırdığınız yetmiyor mu?

yazdıklarına fantastik bir cevap mı vermemi bekliyordun bişeyler yazılmış bir kısmı sizin tarafınızdan bende kendi doğrularımı yazıyorum ve klasik islam savunması diyorsunuz anlamadım ama klasik olmasın diye farklı bir cevap mı vermeliydim şöyle yüce huzurunuzda kabul görecek fantastik birşey mesela ?

Fahişelik bile dilencilikten iyidir diyen arkadaşa'da islamda dilencilik aslında neredeyse yoktur gibi çünkü kişinin dilenmesinin helal olması için cebinde karnını doyuracak parasının olmaması gerekir buda günümüzde o anki durum için 1 tl bile yeterli olabiliyor ve ayrıca islamda verilen selamı almak farzdır değişmez fakat yalnızca dilencilerin selamını isterseniz almazsınız.

buda demek oluyor ki fahişelik dilencilikten kötüdür.

tarihinde Azula tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kısasa kısas kötü denmiştir kimilerine göre yanlış;Eğer birisi benim annem babam veya ailemden birinin canına kıydıysa benimde o kişinin canını alma hakkım (bazı devletlerde idam olarak geçiyor) canını almak istemezsem diyet denilen maddi yardım veya bir tane daha vardı hatırlamıyorum sonuncusunu 3 hakkım vardır.

Bir erkek anneni öldürürse, sen veya senin adına devlet o erkeği öldürebilir mi?

Kafadan yazma ayeti getir bakalım ne oluyor. Ayeti bilmiyorsan Bakara 178 (Bu da kıyağım olsun)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir erkek anneni öldürürse, sen veya senin adına devlet o erkeği öldürebilir mi?

Kafadan yazma ayeti getir bakalım ne oluyor. Ayeti bilmiyorsan Bakara 178 (Bu da kıyağım olsun)

en başta dediğim gibi çok bilgili bir müslüman değilim ve 20 yaşındaym verdiğin ayeti evet okudum ve yanlış biliyorum demek oluyor bu, devlet idam olayıda orayı yanlış anlamışsın sonuçta birisini öldürmenin cezası bazı devletlerde idam bunu kastettim benim adıma devlet kimseyi öldürmüyor yani o kısmı yeterince açık yazmadım veya yazamadım.kıyağın için teşekkürler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

en başta dediğim gibi çok bilgili bir müslüman değilim ve 20 yaşındaym verdiğin ayeti evet okudum ve yanlış biliyorum demek oluyor bu, devlet idam olayıda orayı yanlış anlamışsın sonuçta birisini öldürmenin cezası bazı devletlerde idam bunu kastettim benim adıma devlet kimseyi öldürmüyor yani o kısmı yeterince açık yazmadım veya yazamadım.kıyağın için teşekkürler.

Genç adam,

O ayete göre anneni öldüren erke birşey yapamazsın. Bu arada annene de hakaret eden bir ayettir. Benim anneme de tüm annelere ve kadınlara hakaret eden bir ayettir.

Burada yazmadan önce başlıkları biraz oku öyle karşı çık yoksa tuhaf kaçar

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam'ın iyi veya kötü olması göreli bir kavram.

İslam başka bir dinle veya sistemle karşılaştırılamasaydı, iyi veya kötü olduğu bilinemezdi.

Ama günümüzde İslam'ı laiklikle ve çağdaş yasalarla karşılaştırmak mümkün.

İslam'ı savunanlar buna uymak zorundalar.

İslam'ı tek başına savunmak artık mümkün değil.

İslam'ın iyi mi yoksa kötü mü oldğu bu karşılaştırma sırasında açığa çıkacaktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

yazdıklarına fantastik bir cevap mı vermemi bekliyordun bişeyler yazılmış bir kısmı sizin tarafınızdan bende kendi doğrularımı yazıyorum ve klasik islam savunması diyorsunuz anlamadım ama klasik olmasın diye farklı bir cevap mı vermeliydim şöyle yüce huzurunuzda kabul görecek fantastik birşey mesela ?

Cahil bir insanın Müslümanlığının samimiyetine inanırım, ama üniversite okuyan bir gencin Müslümanlığının samimiyetine şüpheyle yaklaşırım. 1400 yıllık cahiliye dininin bu çağda savunulabilmesi kolay iş değildir. Bu dini veya bir dini savunabilmek için o dini takım tutar gibi tutmak gerekir, ki olumlu olumsuz her şeyi aslanlar gibi savunabilsin kişi veya taraftar.

Sizin, yani bir Müslümanın kendi doğrusu olamaz, Allah ve/veya peygamberi tarafından belirlenen kesin doğruları kabul etmek ve uymak zorunluluğunuz varken sizin doğrularınız olabilir mi? Benim doğrularım diyebilmeniz için, hemen her şeyi kendi özgür iradenizle sorgulayıp ulaştığınız ve kabullendiğiniz sonuçların söz konusu olması gerekir.

Savunduğunuz kısas (kana kan; dişe diş; göze göz vb.), Tarihin ilk yazılı yasaları olan, Babil Kralı Hammurabi (M.Ö.1728-1686) kanunlarında var. Sonra Musan'ın on emrinde yer almış, sonra da Muhammed'in kuranında...

Demek oluyor ki, bu yasalar/ayetler, eski medeniyetlere beşiklik ve mekanlık yapmış olan Mezopotamyanın/Orta Doğunun halklarının yarattığı kültürlerin ortak kompozisyonudur. Sosyal doğrular veya yanlışlar zamanlarına göre değerlendirilirler. Hammurabi yasaları zamanına göre doğrudur, ama ondan yaklaşık 2300 yıl sonra gelen Muhammet zamanında doğruluğu tartışmalıdır, günümüzde ise yanlışlığı tartışılmaz gibidir.

Fahişelik bile dilencilikten iyidir diyen arkadaşa'da islamda dilencilik aslında neredeyse yoktur gibi çünkü kişinin dilenmesinin helal olması için cebinde karnını doyuracak parasının olmaması gerekir buda günümüzde o anki durum için 1 tl bile yeterli olabiliyor ve ayrıca islamda verilen selamı almak farzdır değişmez fakat yalnızca dilencilerin selamını isterseniz almazsınız.

buda demek oluyor ki fahişelik dilencilikten kötüdür.

O arkadaş benim de, yaşımız gereği arkadaş olamayız, çünkü ben yaş olarak senin ancak deden olabilirim.

İslama göre öyledir. dilencilik hoş görülmese de, hor da görülmez. Oysa fahişelik affedilmez bir suç ve günahtır. Benim bakış açıma göre durum tam tersi.

Fahişenin yaptığı, nikahsız da olsa "muta türü" bir evliliktir. Aldığı para karşılığında anlaştığı kişiye bir hizmet verir, bir ihtiyacını giderir, maddi ve manevi olarak birilerine borçlanmaz, özgürlüğünü ve onurunu korur. Yaptığı iş nedeniyle belki de, nice tecavüzcüyü sakinleştirerek, nice tecavüzü önlüyor ve nice mağduru kurtarıyordur.

Oysa dilenci, "Allah çoluğunu, çocuğunu bağışlasın"; vb. sözde dualarla, -ki kişi para vermezse bu duanın bedduaya dönüşeceğini bilir/hisseder, rahatsız olur, istemeyerek de olsa para vermek zorunda kalır.- din-vicdan sömürüsü yaparak kazanç sağlar. Hep alan, hep borçlanandır dilenci.

Bu en eski iki mesleğin bu dünyadaki yararları açısından bakıyorum ve buna göre değerlendiriyorum. Fahişenin, yukarıda da belirttiğim gibi, bu dünyada hem kendisine hem başkalarına yararı var, öbür dünyası dersen cehennemlik. Dilencinin ise bu dünyada kendisinden başka kimseye yararı yok, maddi ve manevi zararı ise hemen herkese var gibi. Zarar görenler, bunun karşılığını öbür tarafta fazlasıyla alacaklarına inandıkları için mutlu da olurlar.

"İslamda dilencilik yokmuş" Petrol zengini İslam ülkeleri dışında, İslam dünyası toptan dilenci gibi zaten. Bu neden kaynaklanıyor? Tabii ki, İslamdan.

İslam'ın kuruluşunda, hedef kitle cahiller-fakirler ve köleler zaten. Muhammet taraftar toplayabilmek için, doğal olarak çoğunlukta olan bu kesimlere hitap ediyor, bunlara göre hadisler söylüyor, ayetler indiriyor/düzenliyor. Muhammet'in ülkemizdeki temsilcisi olan dinci siyasetçi de pirini aratmıyor, odun, kömür, makarna vesaire dağıtarak durmaksızın, aynı yolun yolcusu olarak aynen devam ediyor...

İslam, zenginliği ve zenginleri horlayan, fakirliği ve fakirleri kutsayan, oruç ve namaz gibi ibadetten çok cezaya benzeyen sözde ibadetleriyle; bu dünya yalan, ahiret gerçek, bir lokma, bir hırka gibi ölümü ensede hissettiren yaşam felsefeleriyle insanları miskinliğe teşvik eden ve miskinleştiren bir dindir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Saygısızlık ettiysem özür dilerim yaşınızı elbetteki bilmiyordum.

Benim kendi doğrularım vardır islama göre olmaması gerektiğini söyleyebilirsiniz fakat ben özgür düşünen bir varlık olarak ve kapasitem yettiğince düşünüp benimsediklerimin daha sonra islamda olduğunu veya benzeri olduğunu fark ettiysem peki ?bu durumda bence ortada tersi bir durum oluyor.yani ben düşünen bir varlık olarak benim beynim tüm dinlerden bağımsız bir şekilde benim bu evrende mutlak bir yaratıcım olduğunu söylüyor bana ve ben sonra kendi doğrularımı kendi içimde tartışıyorum ve daha sonra da aslında bu düşündüklerimde yalnız olmadığımı fark ediyorum ve doğal olarak kendi benimsediklerime en yakın olanı seçme özgürlüğü hakkım dahilinde o dine mensub oluyorum.

Söyledikleriniz aslında yanlış şeyler değil çünkü bugün ülkemizde doğan bir insan düşünmeden uzak olarak aile yaşamına benzer ki çoğu zaman aynı fikirlerle yetişiyor ve bu evet insanları düşünmekten ve sorgulamaktan alıkoyuyor.Fakat düşünenlerin bir kısmı ateist oluyor.

Bu nedenle bence GERÇEK ateistler bence bu dünyadaki en zeki ikinci topluluktur.Yani surda 2gündür dolanıyorum ve bence burdaki ateistlerin birçoğu en az 3 lisan biliyor ,maddi imkanları üst seviyede çalıştıkları alanda üst makamlarda

Siyaseti sevmediğim içinde açıkçası hiçbir zaman diğer müslüman ülkerin nasıl zengin oldukları veya neden fakir oldukları konularında da hiçbir fikrim yok.

Fahişeler içinde tecavüzcülerin bir kısmı kontrol altında tutuluyorsa gibi fikir bana göre kısmen yanlış çünkü fahişelik iyi birşey değildir kadın değilim belki onlar kadar iyi açıklayamam ama cinsel birleşme üremek ve zevk almak için vardır para kazanmak için değil şöyle diyeyim bir erkek bekar ve artık cinsel birleşme arzusunda ama sevgilisi veya eşi yok gidiyor bi geneleve ordaki bi kadınla birlikte oluyor ve karşılığında kadın bir hizmet verdiği gerekçesiyle para ödüyor ama diğer taraftan bakalım bu sefer de kadın erkeğin doğasında olan bir olayı para kazanmak iiçin sömürüyor bu benim fikrim .

tekrar söylüyorum islam beni miskinleştirmiyor benim bakış açıma göre benim gördüklerime göre bana çalışmamı söylüyor ibadet etmemi söylüyor dinlenmemi söylüyor ve kendime vakit ayırmamı söylüyor bunlar benim islamda gördüğüm olgular ve bunları ben benimsedim islamın doğrusu olmaktan çıktı(ileri gitti) artık bunlar ; benim kendi doğrularım haline geldi

Link to post
Sitelerde Paylaş

kendime göre islam oluşturma gibi bi niyetim yok herkesin elinde kaynak var kitap var ben okudugumda algıladıklarım dogrultusunda yazdım

dünyadaki islam belli Kuran var hadis var kuran tek bir millete veya belirli kişilere inmede ben kuranı okudugumda anladıgım olay farklıdır baskası okudugunda farklıdır sen bunu kafana gore ıslam olusturma diye nitelendiremezsin çünkü herkesin kapasitesi farklıdır tek bir olay olsada farklı algılamak mümkün o yüzden senin algıladıgınla benimkinin farklı olması çok ama çok normal.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

Bu forumda yıllarca İslam'da iyi yönler, değerli nitelikler aradık durduk.

Bulamadık.

Hatırlıyorum.

Bir keresinde ben Müslümanlardan eğer varsa İslam'da insanlık için değerli tek bir ilkeden bahsetmelerini istedim.

Bahsedemediler. İslam'a özgü insanlığa yararlı tek bir öğütün bile olmadığını onlar da kabul ettiler.

Konu hala açık.. İsteyen İslam'da şimdiye kadar gözden kaçmış değerli bir ilkenin varlığından bizi haberdar edebilir.

Ama ben bunun mümkün olduğunu sanmıyorum.

Sonunda şurasını kabul etmemiz gerekiyor ki İslam değersiz, önemsiz, çağdışı, bağnaz, ilkel ve daha da ötesi zararlı ve tehlikeli bir dindir.

İslam'la ilgili herşey istisnasız kötüdür.

Bu kadarla kalsa neyse..

İslam'ın bulaştığı ve İslam'ın kabul ettiği değerlere sahip olan herşey de kötüdür.

Yanılıyor muyum?

Müslümanlara meydan okuyorum. Bana İslam'la ilgili ve ona özgün tek değerli ilkeden bahsedebilir misiniz?

Ego yine tavan yapmış hacı senin

İslamin iyi yönlerini göremeyen körlerdir nitekim Allahü Teala

''İnkâr edenleri imana çağıran (peygamber) ile inkâr edenlerin durumu, bağırıp çağırmadan başka bir şey duymayan hayvanlara seslenen (çoban) ile hayvanların durumu gibidir. Onlar sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Bundan dolayı anlamazlar.''2 / BAKARA - 171

Eğer islam o kadar kötü olsa idi 1,57 milyar insan olmaz idi oruç tutmak,namaz kılmak gayet akla yatkın şeylerdir

İslama istisnasız kötü demen senin ne derece islam düşmanı evrim geçirmiş maymun olduğunu gösterir

Ayrıca sen müslümanlara meyda okuyacak kadar delikanli bir adam değilsin,önce edep-haya nedir bunları öğren ondan sonra meydan oku.

Link to post
Sitelerde Paylaş

@Teblig

Buraya bir Ayet yapistiricagina adamin sorusuna Cevap ver. Islamin bir iyi tarafini söyle bize. Biz görmüyoruz maden, göster ozaman bize.

Sourda zaten bu biz , göremiyoruz bu nedenle haci size gösterin demis.

Ama herzamanki gibi bos bir laf getirdin ve gitdin.

Dedigim gibi zekasi olmayan bos bir teneke.

NOT: Konuya bagli birsey getir yada cevap verme.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ego yine tavan yapmış hacı senin

İslamin iyi yönlerini göremeyen körlerdir nitekim Allahü Teala

''İnkâr edenleri imana çağıran (peygamber) ile inkâr edenlerin durumu, bağırıp çağırmadan başka bir şey duymayan hayvanlara seslenen (çoban) ile hayvanların durumu gibidir. Onlar sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Bundan dolayı anlamazlar.''2 / BAKARA - 171

Eğer islam o kadar kötü olsa idi 1,57 milyar insan olmaz idi oruç tutmak,namaz kılmak gayet akla yatkın şeylerdir

İslama istisnasız kötü demen senin ne derece islam düşmanı evrim geçirmiş maymun olduğunu gösterir

Ayrıca sen müslümanlara meyda okuyacak kadar delikanli bir adam değilsin,önce edep-haya nedir bunları öğren ondan sonra meydan oku.

Varsa İslam'da insanlık için değerli tek bir ilkeden bahsetmenizi istemiş ama sen laf salatası yapmışsın. Varmı böyle bir ilke?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Varsa İslam'da insanlık için değerli tek bir ilkeden bahsetmenizi istemiş ama sen laf salatası yapmışsın. Varmı böyle bir ilke?

Ya dedigim gibi Tebligden bir konuya bagli Cevap cikmiyor bos bos laflar sadece, gelir , alakasiz bir ayet yapisdirir gene gider.

Simdi gene bir alaksiz ayet yapistiricak, üstüne gene bir iki bos laf tamam.

Bos bir teneke.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...