Jump to content

Sünnilerden özür diliyorum


Recommended Posts

evet zaman empati zamanı. yap bakalım yap bakalım sıkıyorsa yap bakalım

------------------------------------------------------

-alıntıdır-

Alevi bir ailede dünyaya gelmiş bir ateist olarak, tüm Sünnilerden özür diliyorum.

Neden mi?

Biz ateistler ve Aleviler bu ülkede yüzyıllardır rahat ve özgürce yaşarken ve inancımız ya da inançsızlığımız nedeniyle zerrece baskıya uğramamışken; siz Sünniler kendi inancınızın gereklerini rahatça yerine getiremediniz. Gerek ‘bizim devletimiz’, gerekse çevrenizde bulunan biz ateist ve Aleviler tarafından sürekli rahatsız edildiniz ve baskıya maruz kaldınız. Katledildiniz, yaralandınız, işkence edildiniz, iftiraya uğradınız, sürgün edildiniz…

Ezanınız günde beş kere okunduğunda çevreye rahatsızlık veriyor gerekçesiyle yasaklandı. Gizli gizli okuduğunuz ezanlara ise bizler saldırdık; ezan okuyanı da, namaz kılanı da katlettik.

Kendi inancınızın ibadethanesi sayılan camileri ‘bizim devletimiz’ ve biz ateist ve Aleviler yok saydık. Siz, ‘’Sünni(İslam) inancının ibadethanesini belirlemeye bu inanç mensuplarından başka kimsenin hakkı yoktur’’ dedikçe; ‘bizim devletimiz’, sizleri zorla cemevlerine sokmaya çalıştı ve ‘’tarihte cami diye bir ibadethane yoktur, gidecekseniz cemevine ya da kiliseye gidin’’ dedi.

Sünni(Müslüman) köylerine kendi imkânlarınızla cami yapımına başladığınızı duyduğumuzda bir anda çılgına döndük ve feryat figan ortalığı ayağa kaldırdık. ‘Bizim devletimiz’ bu haykırışlarımızı duydu ve kendi imkânlarınızla yapmaya çalıştığınız camilerinizi çeşitli yasal gerekçelerle yıktı. Köylerinize zorla cemevi ve kilise yaptırdı.

Siz hiçbir inançsal varlığınızı gerçekleştiremiyorken biz ateist ve Aleviler tüm özgürlüğümüzle bu ülkede arz-ı endam ediyor olmamıza rağmen; ‘üniversitelere genç kızlarımız Zülfikar takarak giremiyor’ gerekçesiyle yıllarca mağdur edebiyatı yaptık, buradan politik rant elde etmeye çabaladık ve mazlumu oynadık. Gerçek mazlum sizken; biz tüm haklarımıza sahip olmamıza rağmen üniversiteye boynunda Zülfikar’la giremeyen kızlarımızın olmayan mağduriyetini şişirdik.

Buna rağmen siz, üniversiteye Zülfikar’la giremeyen genç kızlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için yapılan tüm eylemlerde bizimle birlikte oldunuz; biz ise sizin hiçbir mağduriyetinizi dile getiren eyleminize destek vermedik.

Hızır Orucu günlerinde oruç tutmadığınız için üniversitelerde sizlere biz ateistler ve Aleviler satırlarla saldırdık. Yüzlercenizi yaraladık, sakat bıraktık, öldürdük ve hiçbir cezai yaptırımla da karşılaşmadık. Sadece son on beş yıl içerisinde; Bolu’da, Malatya’da, Elazığ’da, Zonguldak’ta, Trabzon’da, Mersin’de ve Antalya’da bu nedenden dolayı 7 gencinizi katlettik. Hızır Orucu günlerinde; oruç tutmuyor gerekçesiyle Sünni mahallelerine saldırıldığında ve Malatya’nın bir köyünde bir Sünni ailenin evi ablukaya alınarak gece boyunca taşlandığında sessiz kaldık.

Dünyanın dört bir yanından Suriye'ye yığılmış olan Alevi ve ateist intifada çeteleri tarafından; sadece Sünni(Müslüman) bir ailede dünyaya gelmiş olduğu için, babasının gözleri önünde başı gövdesinden ayrılarak öldürülen küçük kız çocuğunun ve ailesinin dramının tek sorumlusu, bu çetelere destek veren, 'bizim Alevi ve atesit nitelikli devletimizdir' diyemedik.

'ATEİZMİ GELİŞTİRME VE YAYGINLAŞTIRMA BAKANLIĞI 've 'ALEVİLİK İŞLERİ BAKANLIĞI' gibi Bakanlıklar, siz Sünnilerden(Müslümanlardan) alınan vergilerle ayakta kaldı. Ülkedeki her kesimin vergileriyle işleyen bu Bakanlıklar, sadece ateistlere ve Alevilere yönelik çalışmalar yürüttü. Sizden alınan vergilerle hiç gitmediğiniz Cemevlerinin elektiriği, suyu vb. masrafları karşılandı ve biz bundan hiç rahatsız olmadık.

Perşembe günü gerçekleştirilen bir cem ayini sonrasında, cemevine gelen; ''Sünnilerin ve sağcıların bir cemevini yaktığı'' yönündeki haberi alınca bir anda Aleviler ve onlara katılan biz ateistler galeyana geldik ve Maraş’taki bir Sünni mahallesini kuşattık. Üç gün boyunca burada yaşlı – genç, kadın – erkek, hasta – sağlam, çoluk –çocuk demeden tüm Sünnileri ve sağcıları palalarla, kılıçlarla, bıçaklarla, baltalarla ve ateşli silahlarla katlettik. Biz tüm bunları yaparken, ‘bizim devletimiz’ ve onun kolluk kuvvetleri kentten çekilerek bize desteğini sundu. Aynı zamanda ‘bizim devletimiz’; kanuni süreçte, olaylar sırasında en azılı davrananlarımıza bile ceza vermedi.

Bununla da yetinmedik, aynı oyunu Çorum’da, Malatya’da, Sivas’ta, Elazığ’da da oynadık ve birçok Sünni ve sağcı vatandaşı öldürdük. Hiçbirimiz de ceza almadık. Göstermelik olarak yargılanan arkadaşlarımızın avukatları ise daha sonra milletvekili ve bakan oldular. Günümüz iktidar partisinde bile avukatlarımızın milletvekillikleri devam etmektedir.

Sonra, 1993 yılının 2 Temmuz'unda, Sivas’a bir kültürel etkinlik gerçekleştirmek için gelen insanları, Sünni(Müslüman) ve sağcı oldukları için öldürmeyi istedik. Yerel basın organları, belediye, valilik ve topyekûn ‘bizim devlet’ de arkamızdaydı. 'E Alevi Mahallesi'nde tavşan sattırmayacaktık’. Günlerdir bilediğimiz kinimiz ve bıçaklarımızı köreltme zamanı yine bir cem ayini sonrasında; ‘sünniler ve sağcılar cemevini yakmışlar’’ haberiyle birlikte geldi. ''Alevi Türkiye, atesit Türkiye'' sloganlarıyla Sünnilerin ve sağcıların kaldığı otele yürüdük ve büyük bir zevk alarak aralarında çok sayıda çocuğun da olduğu oteldeki insanları, ‘hak ve insanlık’ için, diri diri yaktık.

Kısacası biz ateistlerin ve Alevilerin, bu ülkedeki Sünnilere ve sağcılara karşı çok suçu var. Bu yüzden tüm sünnilerden özür diliyorum!

Serhat Halis

http://blog.radikal.com.tr/Sayfa/sunnilerden-ozur-diliyorum-26638

Link to post
Sitelerde Paylaş

Alevilerin bu ulkede cok buyuk baskilara ve zulumlere ugradigi asikardir

Ama fasist devletim sadece alevileri degil cingeneleri yezidileri tahtacilar ermenileri yahudileri Vs Kendi kalibina uymayan her

dusunceye karsi siddet uygulamayi islamiyetin altinci sarti olarak benimsemistir..

Link to post
Sitelerde Paylaş

niye insanları cahil yerine koyosun pis faşist :ph34r:

Çok eğlencelisin equus :) o kadar yanlışsın ki açıkçası forumda bir şeyleri anlatmaktan sıkıldım.Eğer bir ırka bunlar aptal,cahil vs diyorsan bu senin cehaletini gösterdiği gibi faşizme kucak açtığını da gösterir.Ben bir ırkı mı kastettim o iletide? Hayır.Peki insanlar cahil olabilir mi? Evet.Sorun neden kaynaklanır? Eğitimsiz bırakıldıkları için.Eğitimsiz bırakıldıkları için oy toplama deposı olarak görülürler.Salazar'ın 30 yıl 3F ile Portekiz'i yönetmesine benzer bu olay.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Çok eğlencelisin equus :) o kadar yanlışsın ki açıkçası forumda bir şeyleri anlatmaktan sıkıldım.Eğer bir ırka bunlar aptal,cahil vs diyorsan bu senin cehaletini gösterdiği gibi faşizme kucak açtığını da gösterir.Ben bir ırkı mı kastettim o iletide? Hayır.Peki insanlar cahil olabilir mi? Evet.Sorun neden kaynaklanır? Eğitimsiz bırakıldıkları için.Eğitimsiz bırakıldıkları için oy toplama deposı olarak görülürler.Salazar'ın 30 yıl 3F ile Portekiz'i yönetmesine benzer bu olay.

siz hep insanı pasif pozisyona itmeye mecbur musunuz. siz derken bir çok komuncü böyle.

insanlara eğitim verilemdi, insanlar kandırıldı, bu kadar pasifleştiriyorsunuz, sonra da o insanların aynı anda birlik olup devrim yapmasını bekliyorsunuz. eğlenceli olan bu :)

akıllı olsalar sionculara bedava servis hizmeti verirler mi

Link to post
Sitelerde Paylaş

Gominikler böyle naparsın equus :) İnsanlara eğitim verildikten sonra istediğini yapsınlar.Sorun hiç eğitimle tanışmamış olmaları.Sorun fakir bırakılıp,herşeye muhtaç hale getirilmeleri.Sorun fakir insan değil,sorun yoksulluk ve eğitimsizlik..Sorun daha küçükken biat kültürüyle tanışmış olmaları,okul yerine.İki cümle yazayım dedim hep eğitime dayandı,şaşırtıcı :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

öğetmenlerin vurulmasını nasıl açıklıyorsun? buda sınıfsal mücadele için gerekli şiddet mi?

insanı tamamen pasif pozisyona iten bir düşünce çok doğru değil. sen hem insanları pasif pozisyona indirgiyorsun, hemde onlardan sistmei düzeltmelerini bekliyorsun.

buradaki çelişkiyi nasıl net anlatabilirim bilmiyorum.

tarihinde equus tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Peki sen faili meçhul birçok Kürt genci için ne düşünüyorsun? Son olarak ölen Medeni Yıldırım da mı teröristti? Gezi Parkı olaylarında medyanın içler acısı halini görmesen ve medya, 'Doğu'da askere saldıran terörist öldürüldü' deseydi,'oh iyi olmuş' mu diyecektin? Çünkü ne demek istediğimi anlamıyorsun.Teröristlerin yaptıkları eylemleri bana 'Kürtler böyle cani işte' diye sunuyorsun.Ben sana diyorum ki,orada yapılan her eylem teröristlerin saldırısı değil.Güvenlik güçleri de yapıyor ve size teröristler yaptı diye sunuluyor ve siz de inanıyorsunuz.Halbuki Kürtlerle konuşsanız çok şeyler öğrenebilirsiniz ama ari ırkınız zarar görebilir tabi konuşunca.İnsanları pasif duruma getirmiyorum.Diyorum ki eğitim verin isterse sonra da böyle olsun.Ama eğitim gördükten sonra insanların böyle yaşamayı sindireceğini düşünmüyorum.Açıkça anlatabildim mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aforizma

insanlar bilerek cahil bırakılıyor. eğitimsiz vesarye bunlar doğru ama insanlar da makine değil, isteyebilirler.

lakin sen bu cahil bırakma durumunda pozitif ayrımcılık yapıyorsun. ve onların yaptığı yalnışları eğitimsizlikle merulaştırıyorsun.

yüzkere söyledim, kendi kızını vurdurmaması için bir aileye illa devlet mi eğitim götürmeli.

soruma cevap vermiyorsun. öğretmenler vurulurken o halk tepk göterdi mi ? desteğini kesti mi? yoksa desteklemeye devam mı etti?

aksine kendileri de toplumdan dışlamadı mı. birde eğitim verilemdi diyosun sanki eğitimi çok istediler. kollektif olarak desteklediler.

peki sınıfsal mcüadelede şiddet gereklidir mantığı ile kendi sınıfını durduk yere vurmasını nasıl açıklıyacaksın?

çok kısa ve çok net yazıyorum.

yahudile doldurdu ardından piyon gibi kullandılar.

btün sürecin özeti bu cümledir.

tarihinde equus tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Feodaliteye mahkum eden devlet suçsuzdu yani.Orada sol görüşteki insanları temizleyen,güzelce işkenceden geçirip öldüren insanlar suçsuz muydu? Ağa sistemini yerleştirip feodaliteye mahkum ettiler.Aç bıraktılar ve seslerini duyuramadılar.Hala da duyuramıyorlar.Televizyon oradaki hiçbir şeyi göstermiyor.Halk destekledi diyorsun terör olaylarını,peki ya desteklemeyenler? Sen olaya o kadar sabit bir kafayla bakıyorsun ki.Yani Kürt halkından sanki tek bir kişiymiş gibi bahsediyorsun.Bunlar terörü seviyor gibi.Yahu nesini seviyorlar? Senin gözüne hep destek verenleri gösterdiler.Medya birçok şeyin sorumlusu bunu göremiyor musun? Sadece bana de ki 'medya yanlış' yaptı de :S Niye diyemiyorsun bunu bana söylesene..Dün Gezi'de olanları ana akım medya yine göstermedi.Yani neyi konuşuyoruz ben çözemiyorum.Empati yapıp,30 yıldır Kürtleri bu televizyon anlatıyor peki ya yanlış anlattılarsa demek bu kadar mı zor? Gerçekten bu kadar mı zor :S Kimsenin suçlarını meşrulaştırmıyorum.Ama sizin gibi de 'cahil bir insana hangi kitabı okuyorsun' demiyorum.İlk önce eğitimi ver düzelt diyorum.İş götür diyorum.Yani istediğimin nesi kötü bende bunu çözemiyorum 1 haftadır.Terör örgütünün yaptıklarından tiksiniyorum.Ama güvenlik güçlerinin yaptıklarından da tiksiniyorum.Sense burada sadece teröristleri görüp askeri boşveriyorsun.Jandarmayı bilmiyorsun.Yahu daha geçen gün 4 asker Bingöllü bir Kürt kızına tecavüz etti ve adamlar serbest şu an.Geçmiş yıllarda insanların çocukları nedensizce toplandı karakollara götürülüp,işkneceye uğratıldı ve öldürüldüler.Cumartesi annelerinden haberin yok mu arkadaşım senin? Neden empatiden bu kadar yoksunsunuz? Sizin başınıza böyle şeyler gelirse ve kimseye sesinizi duyuramadığınızda mı anlayacaksınız bu yapılanların yanlış olduğunu?

Link to post
Sitelerde Paylaş

kızım sen laf anlamıyormusun?

1-devlet eğitim vermedi diye kendi kızını abisine vurdurması meşru mu? terörü filan geçtik.

2- sesini duyuramıyor diye, sınıfsal mücadele de şiddet gereklidir diye kendi sınıfını vurmak ? bunu nasıl meşru gösterirsin.

bu ikisine madde madde cevap ver. bak halkların kardeşliği adı altında ırkçılığın büyüğü var tabi analiz edebilene..

3- halklar kardeş ise ayrılsınlar demek de çelişkidir demekki halklar kardeş değildir.

sen bizi salak mı sanıyorsun biz medya ne dersek inanalım ?

medya insanları uyutuyor diye yaptıkları meşru mu yani.

medya batı ve Türkleri de uyutuyor ve batı da insanlar 10 saate 750 tl için çalışıyor bunları en azından bilirsin komüncü olarak bilmezsen ayıp :)

yani pozitif ayrımcılık yapma. batı da da insanlar fakir ve zor şartlar altındalar.

medya zaten insanları uyutuyor bu zaten bariz ama bütün insanlar için geçerli bu.

kürtler uyutuldular, eğitimsiz bırakıldılar fakirler ve ne yapsalar haklarıdır..., bu boş bir söylem.

ee batıdakiler ne yapsın o zaman, ne yapsınlar seslerini duyurmak için kürtleri mi vursunlar, o zaman Türklerin de kürtleri ülkelerinden atarak rahatlama hakkı vardır madem sorunlar böyle çözülüyor.

geç bu masum edebiyatını. sana ne söylesek ne etsek, devlet yapmadı, cahil bırakıldılar. feodaliteye mahkum edildiler filan. ne yapsalar oldur bu yüzden.

ayrıca devlet ile yöneticileri karıştırma.

yahudiler ile bu olaylar arasında bir düşüncen var mı?

tarihinde equus tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bütün herkes kızını öldürüyor yani peki.Batı'da da bunları yapanlar var,aile içi şiddet ve aile içi taciz ve tecavüzler.O zaman bu haberlere bakarak,Doğudakiler kızlarını vuruyor,Batıdakiler de pek farklısını yapmıyor.Yani bir habere bakıp bunların hepsi böyle demek nasıl oluyor? Teröristleri savunmuyorum.Kendi sınıfını vurmak ne demek yahu? Ben terörü mü destekliyorum? Saçmasapan cevaplar verme.17. ileti de açık ve net yazmışım diyeceklerimi.Zalimlerden tiksiniyorum.Sizin gibi 'benim askerim yaparsa en güzelini yapar' demiyorum.Aramızdaki fark ve anlaşamama noktamız bu.Kürtlerin dili yasaktı yasak.Sen daha gelip bana neyi savunuyorsun? Sanki asgari ücret çok yüksek diyorum ben.İki birbirine benzemezi önüme getiriyorsun.Doğudaki ve Batıdaki olayları ayırmıyorum.Yani sizin gibi 'onlar hakediyor öldürülsünler,susup otursunlar,yeri gelir severim yeri gelir döverim' mantığınızdan tiksiniyorum.Empatiden yoksun makine haline gelmişsiniz bile.Yapılan zulümler nerede olursa olsun kınanmalıdır.Sizin gibi 'Kürtlerin sorunu ne yahu ekmek veriyoruz daha ne,onlar anlamaz cahiller zaten beş para etmezler' demiyorum.Her olayı da dış mihraklara atma gibi huyum yoktur.Her taşın altından Siyonistler çıkıyor gibi,kendi yaptığımız hataları görmezden gelmek ve aklanması için bulunmuş komik kılıflara ihtiyaç duymuyorum.Evet biz hiçbir şey yapmıyoruz sadece Siyonistler yapıyor biz de yiyoruz.Hadi canım sende.

Link to post
Sitelerde Paylaş

hani diyon ya kürtler gariban sömürüldü, ezildi filan o yüzden ne yapsalar hakılar.

batı da da insanlar eziliyor diyorum o zaman onlar da kürtlere ne yapsalar haklılar senin mantığına göre.

ama sen kürtçülük yapıyorsun.

kürtlere gelince, pasif zavallı, gariban eğitimsiz bırakılmış.

siyoncular diyince, biz yapıyoruz diyorsun ve aktif duruma getiriyorsun. kısaca kürtler için olabileceğin kadar olumlu Türkler için de olabileceğin kadar olumsuz olmaya özen gösteriyorsun.

""Her taşın altından Siyonistler çıkıyor gibi,kendi yaptığımız hataları görmezden gelmek ve aklanması için bulunmuş komik kılıflara ihtiyaç duymuyorum.Evet biz hiçbir şey yapmıyoruz sadece Siyonistler yapıyor biz de yiyoruz" şu cümlene sion yerine Devlet yaz ve tekrar oku. bu mantığı kürtlere niye uygulamıyorsun. çelişkilisin. ve amacın farklı.

tarihinde equus tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...