Jump to content

Miras paylaşımı hakkında Zavallı isimli üye baksın


Recommended Posts

Bu istatik nerde daha fazla Cinayet oldugunu göstermiyor mu ? :lol:

Sanırım ingilizce biraz zayıf dostum ? sen de bizim dediğimize geldin sonuçta işte bilmedende olsa bak ?

PAKİSTAN

Haziran 4, 2007

Bu ülkede 15-40 yas arasinda ölen kadinlarin orani %75′dir. Ölümlerin büyük kismi dogum sirasinda gerçeklesir. Çünkü Pakistanli kadinlarin %97′si kansizlik hastaligina sahiptir.Pakistan’da tecavüze ugrayan kadin zina yapmis sayilir. sikayet için karakola giderse “kötü ahlakli kadin” damgasi yer. Ayrica polisler tarafindan da tecavüze ugrama riski vardir. Dava mahkemeye giderse ya erkek hakli bulunur, ya da dava sürüncemede birakilir. Üstelik kadinin “fahiselik” suçlamasiyla cezaevine konulmasi da mümkündür. Pakistan’da hapishanelerdeki kadin mahkumlarin %75′i “zina” ile suçlanmaktadir.

1980′lerde Ziya Ül Hakk’in seriat yasalarini ilan etmesinden sonra tecavüz suçunda büyük bir artis meydana gelmistir. Ziya Ül Hakk’in danismani Dr İsrar Ahmet, bir televizyon konusmasinda “İslam toplumu yaratilana kadar hiç kimse tecavüz suçundan hüküm giyemez” seklinde bir açiklama yaparak bu suçlarin artmasinda etken oldu.

Eve kapatilan Pakistanli kadinlarda günes yüzü görmemekten kaynaklanan “osteomalasya” adi verilen bir çesit kemik erimesi hastaligi çok sik görülür. Bu hastalik tüm Müslüman ülkelerde görülmüstür.1980′de bir mollanin kiskirttigi kalabalik, babasi belli olmayan bir bebegi taslayarak öldürmüstür.1991′de Benazir Butto’nun mollalara verdigi tavizler kadinin durumunu daha da kötü hale getirmistir. Peçeli bir kadinla erkegin karsilikli çay içtigi bir reklam bile dine aykiri oldugu gerekçesiyle yasaklanmistir. Ayni sekilde “İslam’da dans etmek haramdir” gerekçesiyle sekerlerin dans ettigi bir seker reklami yasaklanmistir.Pakistan’da Kuran’la evlendirilen kadinlar vardir. Mülkiyetin bölünmemesi için yapilan bu uygulama ile Kuran’la evlenen kadin bir daha erkek yüzü göremez, evden bile çikamaz.

Ülkelere göre kadın kategorisinde yayınlandı | » yorum bırak;

MISIR

Haziran 4, 2007

Kadinin cenneti, kocasinin ayaklari altindadir” düsüncesi hakim. Kökten dinciler kadinin eve kapanmasi için yogun çaba sarf ediyor. Devlet çok yoksul oldugu için Müslüman Kardesler Örgütü büyük bir etkinlige sahip. Evsizlere ev bulmaktan hastalara doktor temin etmeye kadar birçok yardim kampanyasiyla halki İslam’a ve kadinlari örtünmeye tesvik ediyor. Bütün sinema ve ses sanatçilari büyük rüsvetler karsiliginda örtündü. Böylece “Sanatçilar İslam’a döndü” kampanyasi yapildi. Bu kadinlarin örtülü fotograflari sokaklara asilarak kadinlar örtünmeye tesvik edildi. 1950′li yillarda üniversitelerde tek bir kiz bile türbanli/peçeli degilken bu rakam 1970′lerde %30′a çikti ve hala yükseliyor. Örtünmeyen kizlar tecavüze ugruyor ya da tehdit ediliyor.Erkegin kuma getirmesi durumunda kadin bu ikinci evliligin kendisine zarar verdigini kanitlamak zorundadir. Bosanan kadin hem evini hem de çocuklarini kaybeder.Misirli İslamcilar kadin otobüste koltugundan kalktigi zaman 10 dakika kadar o koltuga oturmuyorlardi. Kadinin biraktigi sicaklik bile seytani olarak nitelendiriliyordu. Kadin haklari savunucusu Dr. Neval el Saadawi 1992 yilkinda saldiriya ugradi. Hala korumalar esliginde geziyor.

Ülkelere göre kadın kategorisinde yayınlandı | » yorum bırak;

ÜRDÜN

Haziran 4, 2007

“Kadini dövmek onun onurunu incitmez, çünkü kadin dogustan onursuzdur” kurali benimseniyor. Örtünen her kadina ayda 22 dolar kadar para ödeniyor. Her evde 5-6 kadin oldugu için aylik gelir 130 dolara kadar çikiyor. 1990′li yillarda karma egitim kaldirildi. Kiz ögrencilerin sort giymeleri ve gösteri yapmalari yasaklandi. Görücü usulünü elestiren bir film gösterilirken sis bombasi atildi, kadin siginma kampi bombalandi. Ülkede bekaret çok önemlidir. Bekaret zarinin tamir masrafi yaklasik 300$. Bu durum ülke genelinde oldukça yaygindir.

Ülkelere göre kadın kategorisinde yayınlandı | » yorum bırak;

SUUDİ ARABİSTAN

Haziran 4, 2007

Peçe takmamak, sokakta tek basina yürümek, üniversiteye gitmek, kosmak, siçramak, araba sürmek kadinlara yasak. 1990′da kadinlarin araba kullanma hakki için yaptigi gösteriler ülkede büyük yanki yapti. Kadin göstericiler tutuklandi ve kocalarindan “bir daha böyle bir gösteri yapmayacaklarina” dair teminat alindiktan sonra serbest birakildilar. Kadin, kocasinin refakati olmadan yurt disina çikamaz. Halka açik yerlerde yüzemez, hiçbir toplulukta erkeklerle bir arada bulunamaz. Kadinlar bilinçli olarak cahil yetistirilirler. Tek yaptiklari alisveris ve evde oturmaktir. Bayan ögretim görevlilerinin sayisi çok azdir. Erkek profesörler üniversitedeki kiz ögrencilere monitör araciligiyla ders verir.

Ülkelere göre kadın kategorisinde yayınlandı | » yorum bırak;

KUVEYT

Haziran 4, 2007

Kadin her bakimdan ikinci sinif muamelesi görüyor. Fakat erkeklerle birlikte çalisabilme özgürlükleri var. İslamci örgütler kadinlari örtünmeleri için zorluyor. Kuveytli kizlarin %60′i örtünüyor. Örtünmeyenler üzerinde de büyük baski var. Tip fakültesinin bombalanmasi gibi eylemler yapiliyor.

Ülkelere göre kadın kategorisinde yayınlandı | » yorum bırak;

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ

Haziran 4, 2007

Çok kadinla evlilik, haber vermeden kadini bosama, disaridan getirilen kadinlari metres tutma gibi durumlar yaygindir. İslamcilar çok kadinla evliligi tesvik ediyorlar. Birden fazla kadin alan erkege 10.000$ kadar para yardimi yapiliyor. Erkek doktorlara ev yapmalari için 200-300 bin dolar yardim yapilirken kadin doktorlara yardim yapilmiyor.

Ülkelere göre kadın kategorisinde yayınlandı | » yorum bırak;

İRAN

Haziran 4, 2007

İran’da hicap-çarsaf giymek zorunludur. Örtünmemis kadina esnafin satis yapmasi yasaktir. Caddelerde “Hicap giymeyen kadin fahisedir” ya da “Karisi hicap giymeyen erkek, erkek degildir” türünden ibareler yazilidir. Hicap ya da çarsafsiz gezmenin cezasi 12 ay hapis veya kirbaçlanmaktir. Eger kirbaç cezasi para cezasina çevrilmek istenirse karsiligi 10.000 tümendir. Ortalama 80 kirbaç cezasinin karsiligi bir çalisanin 6 aylik kazancina esittir. Kadini cezalandirmak için birçok neden vardir. Mantodaki iri bir dügme, mantonun altin ya da gümüs renginde olmasi, yirtmaç boyu, çiplak ayak veya ince çorap, oje sürmek…vb. birçok nedenden ötürü kadin cezalandirilabilir. Bunlar yaziya dökülmemis oldugu için de kadinin cezalandirilmasinda büyük bir keyfilik hakimdir.Kadinlar kocasindan izin almadan sokaga çikamaz, babalarinin cenazesine bile gidemez. Yolda veya araba içinde bir arada görülen çiftler baba-kiz, kari-koca, abla-kardes olduklarini kanitlayamazlarsa zina yapmaktan tutuklanirlar. Erkek ve kizlar bir parti/ev toplantisinda bir arada yakalanirlarsa hemen evlendirilirler. Erkekler sort giydigi için kadinlarin futbol gibi spor karsilasmalarini izlemeleri yasaktir. İran’da üst düzey hiçbir yönetim kadrosunda kadin yoktur.Ayetullah Humeyni’nin yaptigi açiklamaya göre, 9 yasina gelen kiz çocuklari evlendirilebilir.

Ülkelere göre kadın kategorisinde yayınlandı | » yorum bırak;

AFGANİSTAN

Haziran 4, 2007

Afganistan’da kökten dinci hükümetin iktidara gelmesiyle birlikte Eylül 1992′de baskentin büyük parkinda “İslam’a uygun davranislarda bulunmadiklari için” toplu idamlar gerçeklestirildi. Bu tarihlerde Afganistan kadini da bütün haklarini kaybetti. Oy kullanma, devlet dairelerinde ve televizyon/radyolarda çalisma haklari ellerinden alindi. 1960′li yillarda mini etek giyen Afgan kadini tepeden tirnaga örtünmek zorunda birakildi. Hizb-i İslami örgütü militanlari batili gibi giyinen kadinlarin üzerine asit atiyordu.Afganistan bebek ölümlerinde birinci, kadin ölümlerinde ise ikinci siradadir. Kadin ölümlerinin en büyük nedeni, kizlarin çocuk yasta, daha hamileligin yükünü kaldirabilecek kadar gelismeden hamile kalmalaridir. Regl olmaya baslayan kizlar hemen evlendirilmekte ve daha çocuk yasta hamile kalmaktadirlar.Afgan evlerinde erkeklerin bulunacagi odalarda el isi, dantel gibi kadin varligini animsatacak esyalar bulundurulmaz. Afgan erkegi karisina evden çikarken hosçakal demez, nereye gittigini ve ne zaman dönecegini söylemez.

Ülkelere göre kadın kategorisinde yayınlandı | » yorum bırak;

Arabistan’da kadın olmak

Şubat 23, 2007

Şeriat yasalarıyla yönetilen ve kadınların baskı altında olduğu Suudi Arabistan’da son yıllarda boşanan kadın sayısı artıyor. Uluslararası kadın örgütleri, kadın haklarının tanınması için Suudi yönetiminin reform yapmasını istiyor. Kadınların baskı altında olduğu Suudi Arabistan’da her 3 evlilikten 1′i boşanmayla sonuçlanıyor. Kadınların yalnızca yüzde 7′sinin çalıştığı ülkede yürümeyen ilişkilerin bedelini kadınlar ödüyor. Suudi kadınların etkinlik alanları genellikle okullar ve hastaneler. Büyük çoğunluğun geleceğe yönelik tek beklentisi evlilik. Ancak artık Suudi Arabistan’da evlilik kadınların geleceğini garanti altına alan bir kurum değil. Boşanan kadınları ise sosyal düşüş ve toplumdan dışlanma bekliyor. Şeriat ile yönetilen ülkede kadınlar toplumsal hayata sadece sınırlı olarak katılabiliyor. Kadınlara sıkça rastlanan yerlerin başında büyük alışveriş merkezleri geliyor. Bu tür mekanlarda nispeten rahat hareket edebilseler de, tepeden tırnağa siyah çarşafa bürünmüş olarak dolaşabiliyorlar. İş başvurusu yapan kadınların işe alınmadığı ülkede, kadınlar bir yere gitmek istediklerinde ise erkeklerden izin almaları gerekiyor. Genç erkeklerin yüzde 30′unun işsiz olduğu ülkede kadınlar arasında bu oran çok daha yüksek düzeyde. Kadınlara fırsat verilmeyen tek alan iş hayatı değil. Aile ve sosyal hayat içindeki yerleri de giderek sarsılıyor. Evlenme çağındaki kadınların üçte biri, yani 1,5 milyon kadın yalnız yaşıyor. Sosyal Bilimler Uzmanı Abdullah el Fevzan, bu sayının 2007 yılına kadar 4 milyona çıkacağını tahmin ediyor. Fevzan, ülkede boşanma oranının giderek yükseldiğine dikkat çekerek, “2001 yılında evlenenlerin üçte biri boşanmış. Arabistan’da kadının durumu çok güç. Bir erkek karısını, üç kez “boş ol” diyerek kapının önüne koyabiliyor. Boşanan kadına nafaka ödenmesi son derece ender bir uygulama. Eşinden ayrılan kadını çoğunlukla yoksulluk, sosyal dışlanma ve yalnızlık bekliyor. Çünkü hemen hemen hiçbir Arap erkeği, boşanmış bir kadınla evlenmiyor. Boşanma nedenlerinin başında, erkeğin ikinci, üçüncü ya da dördüncü kadınla evlenmesi geliyor” dedi.

Ülkede Özgür Gündem, 8 Temmuz 2004

kaynak : http://firuzeyim.wordpress.com/

tarihinde Zavallı tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 45
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Valla kardeş onu,bunu bahane edip müslüman olmaya niyetin yoksa eywallah ! bu ayet sizin için uygundur.Valakin öldükden sonra sizin dedikleriniz çıkmaz ise yediğiniz hurmalar boşa gidecek..

"Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk, sapıklıktan ayırd edilmiştir. Artık her kim tâğutu inkar edip, Allah'a inanırsa, sağlam bir kulpa yapışmıştır ki, o hiçbir zaman kopmaz. Allah, her şeyi işitir ve bilir." (Bakara, 2/256)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sanırım ingilizce biraz zayıf dostum ? sen de bizim dediğimize geldin sonuçta işte bilmedende olsa bak ?

Hayir , aslinda ingilizcem fena degil :) Solda "Which countr has the most :" orda "Murders" basarsan en yukarda gene Türkiyede cikiyor. ;)

Linkdede zaten en son Katileri (Murders) ülkelere göre ayiriyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Valla dünyadaki müslümanların dediği ve uyguladığı din buysa, hayat tarzı buysa ve bunlar müslümanlar ise. ben müslüman olup da bu SUÇA ortak olamam. Dinim islam diyemem.

Bir yaradana inanıyorum. ve kalben kabul ediyorum. ama o kalbimdeki yaradan bu dünyadaki müslümanların yaradanıyla aynı değildir muhtemelen. ya ben haklıyım... benim kalben inandığım yaradanım tekdir. en güzel işleri yapmam için bana din vs. vermemiş onun yerine aklımla bir gül bahçesi haline getirebileceğim VİCDAN vermiştir.

Yada tek bir tanrı yok. bi çok tanrı var. ve en güzeli benim tanrımdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hayir , aslinda ingilizcem fena degil :) Solda "Which countr has the most :" orda "Murders" basarsan en yukarda gene Türkiyede cikiyor. ;)

Linkdede zaten en son Katileri (Murders) ülkelere göre ayiriyor.

sana dememiştim yaw. alıntılarken yanlışlık olmuş pardon :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk, sapıklıktan ayırd edilmiştir. Artık her kim tâğutu inkar edip, Allah'a inanırsa, sağlam bir kulpa yapışmıştır ki, o hiçbir zaman kopmaz. Allah, her şeyi işitir ve bilir." (Bakara, 2/256)

8/39

"Siz de, ortalıkta hiçbir fitne kalmayıp din tamamıyla Allah'ın dini oluncaya kadar onlarla cihad edin! Eğer vazgeçerlerse muhakkak ki Allah yaptıklarını görür. "

Link to post
Sitelerde Paylaş

Valla dünyadaki müslümanların dediği ve uyguladığı din buysa, hayat tarzı buysa ve bunlar müslümanlar ise. ben müslüman olup da bu SUÇA ortak olamam. Dinim islam diyemem.

Bir yaradana inanıyorum. ve kalben kabul ediyorum. ama o kalbimdeki yaradan bu dünyadaki müslümanların yaradanıyla aynı değildir muhtemelen. ya ben haklıyım... benim kalben inandığım yaradanım tekdir. en güzel işleri yapmam için bana din vs. vermemiş onun yerine aklımla bir gül bahçesi haline getirebileceğim VİCDAN vermiştir.

Yada tek bir tanrı yok. bi çok tanrı var. ve en güzeli benim tanrımdır.

Dünden kendini daha iyi hisetiyorsundur sanirim kendini.:) Inasana arastirdikca daha da rahatlik geliyor , cünkü gitdikce sacmaligi daha net görüyorsun.

Umarim Tebligde dogru yolu görücek.

Link to post
Sitelerde Paylaş

tebliğ dostum. ne seni ne islamı aşağılamak gibi bir amacım yok. bende islam üzereyim. ve insanları din kardeşi olarak değil. insan kardeşim olarak görüyorum.

ama neden sen de bazı şeyleri kabul etmiyorsun ? gerçekten de kuranda bir tuhaflık yokmu ? belkide kuranı iyice araştırmak diline bakmak lazımdır bilemiyorum. belki kıyısında köşesinde bi yerlerde "çağın gerektirdiklerine uygun şekilde düzenlenebilir" vs bişiler yazıyordur ?

yada belkide kuran da incil tevrat vs. gibi değiştirildi. anlaşılmasın ve şüphe duyulmasın diye de "biz koruyacağız, tek harfi değişmeyecek vs" yazıldı ? eminmiyiz böyle olmadığından ? bir takım çıkar çevreleri nasıl ki tevratı incili çıkarları doğrultusunda değiştirmiş diye kabul ediyoruz... aynısını neden kuran için düşünemeyelim ? evet bakınca geçekten inkar edilemeyecek güzel ayetler var. ama bir çok da "insan onuruna" , "islamın onuruna" yakışmayacak ayetler de var.

Link to post
Sitelerde Paylaş

tebliğ dostum. ne seni ne islamı aşağılamak gibi bir amacım yok. bende islam üzereyim. ve insanları din kardeşi olarak değil. insan kardeşim olarak görüyorum.

ama neden sen de bazı şeyleri kabul etmiyorsun ? gerçekten de kuranda bir tuhaflık yokmu ? belkide kuranı iyice araştırmak diline bakmak lazımdır bilemiyorum. belki kıyısında köşesinde bi yerlerde "çağın gerektirdiklerine uygun şekilde düzenlenebilir" vs bişiler yazıyordur ?

yada belkide kuran da incil tevrat vs. gibi değiştirildi. anlaşılmasın ve şüphe duyulmasın diye de "biz koruyacağız, tek harfi değişmeyecek vs" yazıldı ? eminmiyiz böyle olmadığından ? bir takım çıkar çevreleri nasıl ki tevratı incili çıkarları doğrultusunda değiştirmiş diye kabul ediyoruz... aynısını neden kuran için düşünemeyelim ? evet bakınca geçekten inkar edilemeyecek güzel ayetler var. ama bir çok da "insan onuruna" , "islamın onuruna" yakışmayacak ayetler de var.

Zavallı KURANDA güzellikler olduğunu sende biliyorsun fakat kafan karışmış durumda buda kuranın ruhunu anlıyamamandan kaynaklanıyor.kuranı bi kaç kere okuman yetmez düşünerek tekrar tekar dönerek okumalısın. ben sadece mirasa takıldığını yazmıştın oysa senin kafan çorba olmuş. bak ben sana kesin ALLAH CC VAR DİYORUM. EMİNİM ateşe gitme.

ŞUNU MUTLAKA OKU

http://ateizmvedin.com/islam/islamda-cariye-var-mi/

Link to post
Sitelerde Paylaş

valla öle. napalım gerçeklere başka türlü ulaşılmıo... az ter dökecez... ama araştırdıkça da kopuyorum dinden vs. bilmem ..iyimi oluo kötümü oluo ? ...

Allahın varlığı güneş gibi meydandadır.Hepimizin içinde muazzam bir fabrika var,hepimiz birer sanat eseriyiz.Yaradılan herşey Allahın aynasıdır,herşey onu anlatır.Artık bundan sonra doğruluk ve eyrilik birbirinden ayrı.Ne hırıstiyanlık,ne yahudilik nede başka din Allah katındaki din değildir.

"Kim İslam'dan başka bir din ararsa, bilsin ki, (o din) ondan kabul edilmeyecek ve o, ahirette kaybedenlerden olacaktır." (Al-i İmran: 3/85)

Link to post
Sitelerde Paylaş

http://allahyokdinya...med-evlilik.png

http://allahyokdinya...kuran-fuhus.png

araştırdıkça çıkıyor .. :( :( bunlar ne yaw :(

Zeydin hikayesini yeni mi ögreniyorsun ? Sende dininden aberi olmayan müslümanlardandin :lol: Olayi kisaca anlatayim.

Muhammed oglu Zeydin karisini bir gün biraz acik oldugu halde görüyor ve oglunun karisinindan hoslaniyor.

Bir süre sonra bu Zeydin kullagina gidiyor ve Zeyd korkmaya basliyor, kim Peygamberin sevdigi kadinlan evli olmak ister ki, özelikle bu Peygamber Muhammedse (Unutmayalim Muhammed savas baslayan, düsmanin kadinlarini eve olsa bilem tecavüz eden ve esir alan bir adam). Zeyd korkudan Muhammede gidiyor ve onun evliliginin kaldirilmasini istiyor yani bosanmak istiyor. Zeyz karisindan memnun oldugu halde korku onu bunu yaptiriyor.

Neyse, Muhammed buna karsi cikiyor ve onlari bosamiyor. Cünkü artik muhammedin oglunun karisindan hosladigi agazdan agaza gidiyor ve oglunun karisinlan öyle evlenmek bir toplumda Peygamber olsa bilem üzeri kötü sözler yaptirir, bide Muhammed ahlakli bilinmek istiyor.

Ama muhammedin arka kafasinda tabiki daha bir düsünce var, bir güc her problemi yok ede bilir. Bir toplum Peygamber üzeri kötü düsüne bilir ama bir kisi üzeri kötü düsünceleri edemez o kiside Allah.

Muhammede herzamanki gibi gene isine yarayan bir Ayet iniyor bu Ayetde senin ilk Linkde verdigin ayet.

Muhammedin oglunun karisinlan evlenmesi Allah tarafindan simdi helal görünmüstür ve hic kimse birsey düsünmeye bilem cesaret edemez :D

ikinci Linkde dogru. Sunnile artik , bir Hadis sayesinde bu haram görselerde , zamaninda Muhammed bunu helal gördü ve bunun izide hala Kuranda.

Bir Hadis bir ayeti kaldiriyor, bu noktada yani herkesin kafasinda tik yapmasi gerekiyor, nasil anlamiyorlar bu müslümanlar sasiyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Alintı : http://hazretimuhammed.wordpress.com/2012/02/05/muhammedin-en-buyuk-hatasi/

muhammed neden hayattayken ayetleri derleyip kuranı oluşturmadı? islam’a göre muhammed’in son peygamber olduğunu ve allah tarafından vahiyler aldığını gözönünde bulundurursak, burdaki ciddiyetsizliği gözardı etmek çok zor. kuran muhammed tarafından değil, ölümünden sonra “peygamberimiz bunu hayatteyken yapmadı” diye tereddüt eden sahabesi tarafından derlendi. onlarda süreleri yanlış dizdiler, nokta ve harekelerin sonradan eklenmesi de yazılışı farklı kuranların ortaya çıkmasına neden oldu.

bu çok önemli bir soru, muhammed neden hayattayken ayetleri bir araya getirip kuranı oluşturmadı? umursamadı mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Alintı : http://hazretimuhamm...n-buyuk-hatasi/

muhammed neden hayattayken ayetleri derleyip kuranı oluşturmadı? islam’a göre muhammed’in son peygamber olduğunu ve allah tarafından vahiyler aldığını gözönünde bulundurursak, burdaki ciddiyetsizliği gözardı etmek çok zor. kuran muhammed tarafından değil, ölümünden sonra “peygamberimiz bunu hayatteyken yapmadı” diye tereddüt eden sahabesi tarafından derlendi. onlarda süreleri yanlış dizdiler, nokta ve harekelerin sonradan eklenmesi de yazılışı farklı kuranların ortaya çıkmasına neden oldu.

bu çok önemli bir soru, muhammed neden hayattayken ayetleri bir araya getirip kuranı oluşturmadı? umursamadı mı?

Ashabına çok güvendiği için,zira 4 halifede evliyaların en üstünleri idi Allahü teala onların kalplerine ilham etmiş olabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

olabilir ? allahtan gelen büyük böyle mühim önemli bir görevde.. hele bi de çok önemli bir kitap söz konusu iken ?

sen yazsan bi kitap. prça parça ... ölene kadar beklermisin? ben ölünce nasılsa sağdan soldan parçaları toplarlar. düzene koyarlar mı dersin ?

nitekim düzene de koyamamışlar. hatta bi sürü de şaibeye neden olunmuş.. yok keçi ayeti yedi.. yok ayeti ayşe kaybetti recmden korktuğu için.. yok ayetler eksik oldu. yok işaretlemeleri olduydu olmadıydı .. yok sendeki nüsha sonradan geldi .. şahit getir de kurana ekleyelim.. vs. vs.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Muhammed bir Kitap yaratmadi cünkü buna bir neden görmedi. Ayetlerin cogu Incil ve Tevratdan kopya, geri kalanlari Muhammedin Seks hayatini anlatiyor ve isine yaradigi zaman gelen ayetler örnek olarak Zeyneplen evlenmek icin gelen.

Kuran Muhammedin ölüsünden koskoca 11 sene sonra yapildi. Bukdar sacmalik varken, bir kisi nasil Müslüman kalabilir bilemiyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...