Jump to content

Diyanet işleri başkanı cevaplasın.


Recommended Posts

  • İleti 112
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Zaten müslüman ülkede doğarsan(türkiye)hariç müslüman olucaksındır bu kadar basit o şeriatçı arap ülkelerinden doğupta ben inançsız olucağım,müslüman inancını reddetiyorum,başka din'e geçicem diyemezsin dersen öldürürler ki ordaki video da da olduğu gibi eğer dinden çıkanları öldürmeselerdi,bugün islam olmayabilirdi,zaten adamlar bide kendilerini katliama uğruyoz demezlermi,hiç acımıyorum bunlara acınacakda değiller ellerine fırsat geçseler bizi de öldürürler o yüzden hepsinin ölmesi dileğiyle.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir kişinin ezan okunmadan orucunu açması sorun olamaz. Sorun olduğunu söylemek için orucun dakikası dakikasına, şu saatten şu saate, toplamda şu kadar saat diye net açıklamasını kuran ayetleri ile ortaya koymak lazımdır. Kutuplarda bir vatandaş kaç ay oruç tutacak? Kuran'da net ve kesin olarak orucun kaç saat tutulacağı yazmıyor. Kuran'da namaz ve oruç gibi durumlar neden belirsiz bir şekilde? Neden bunların en ince detayına kadar saat uygulaması yok? Kuran sadece 1480 yıl öncesi için mi indirildi? Kaldı ki bırak 1480 yıl öncesini Mayalar 5 bin yıl öncesinde bugünün dakikalarını hesaplamışlardır. Mısır'da Giza piramitleri sıfır noktasına kadar Orion takım yıldızı ile aynı hizada yapılmıştır ancak mısır piramitlerinden 3 bin yıldan daha fazla bir zamanda ortaya çıkan Kuran'da neden böyle ince bir hesaplama yok? Oysa Giza piramitlerinde resmen bir mucize ortadır. İşte mucize böyle olur, öyle ayı ortadan ikiye yardım demekle olmaz ağa.

Orucun kaç saat, kaç dakika, tutulacağı kuranda açıkça yazmıyorsa adam akşam istediği saatte orucunu açar ve bundan hiçbir sakınca yoktur. Aksini iddia ediyorsan net olan saat ve dakikayı ayetler ile ispat etmen gerekir.

Diyanet değil; bunların cevabını yeni dini fikir oluşumları verebilir. Örneğin, Kuran'ı Allah kelamı olduğu için, olduğu gibi alıp kelimelerin kökenine, derinliklerine inmek, bunların yöntemlerinden biri olabilir:

Bakara 187

........

ve-ibtegû mâ ketebe-allâhu lekum,

Allah'ın sizin için diktiğini / kutupladığını amaçlayıp

ve kulû ve-şrabû hattâ yetebeyyene lekum_ul haytu_el ebyadu min el haytı_el esvedi

karanın ipinden, akın ipi sizin için seçilinceye dek yiyip içip

min_el fecri, summe etimmus sıyâme ila_el leyli,

Tan'dan... geceye dek orucu bitirin sonra

.........

Görüldüğü gibi, Kuran'da oruç süresi besbelirgin. Tan vaktinden (kara ip ile ak ipin gözce birbirinden ayırdedilemediği o tam ara, alacakaranlık vakti), geceye yani aynı şekilde hava kararana kadar. Tabi bu açık anlatıma şu anda uyulmuyor; Diyanetin baz aldığı odaklara uyduğunuz için bir belirsizlik var.

Kuran'da cennet vaat edilir ancak cennet nasıl bir yerdir açıkça anlatılmaz. Açıklama şu; bolca ırmakların aktığı, elmas ve altının bolca bulunduğu yer. Ölü adam ne yapsın altını? Kime alıp kime satacak? Değeri ne olacak? Altının maddi değeri olmazsa şu anda koyun gübresi ondan daha değerlidir. Yani cennette olan şey altın gümüş mü?

Kelimelerin kökenine indikçe cennette çok güzel şeyler olduğu görülebilir.

Ezan meselesi de çok ilginç…

Allahu ekber ile başlayarak Arapça ezan okunur ancak halkımızın %90’ı Allahu ekber ne demektir bilmez. Neden Türkçe ezan okunmuyor? Biz Arap mıyız Arapça ezan okuyoruz? Sorun ne?

Camiye gidiyoruz, namaza duruyoruz hoca; Elhamdü lillâhi rabbil’alemin. Errahmânir’rahim. Mâliki yevmiddin diye başlıyor Fatiha süresini okumaya ve bizde ardından amin diyoruz. Ne anladık, ne dinledik neye amin dedik? Neden Türkçe okunmuyor dualar? İncil dilinize göre ibadet etmenizi sağlarken bu olanağı kuranda insanlara neden sunmuyorlar?

Hayretler içerisindeyim, söylemek istedim.

Kuran'a göre kılınan namaz çok daha kısa ve nettir. Buradaki bir kaç kısa ayet insanlarca kolaylıkla öğrenilebilir. Anlamları kavranan kalıplar haline gelebilir. Hristiyanlıkta namaz olsaydı (bugüne kalabilseydi), Aramice filan kılınırdı herhalde. Yahut grekçe ya da Latince. Süryanilerde hala namaz var.

Kutuplarda bir gün altı aydır, bu duruma göre kuranda orucun kaç saat ve kaç dakika tutulacağı açıkça kuranda yazmalıdır.

Kutuplarda yaşayan bir kişinin saat oruç tutacağı kuranda yazıyor mu?

Allah'ın Kuran'daki kelimelerin derinliklerinde "herşeyi ayrıntılandırdığı" (Kuran tabiri) göz önüne alınırsa; bu da yazıyor:

Bakara 185

Şehru ramadân_ellezî unzile fî_hi_l kur’ânu

Ramazan ayı, ki indirildi onun içinde Kuran'ı;

huden li_n nâsi ve beyyinâtin min_el hudâ ve_l furkân,

insanlar için kılavuz; kılavuz ile ayırdediciden de açıklamalar

fe men şehide min_kum_uş şehra fel yesum_h,

artık kim görürse sizlerde o ayı, artık oruçlasın onu

ve men kâne marîdan ev alâ seferin

kim mariz (marazlı, arızalı, arzlı...) ya da seferi (sınırcı, yürük...) ise

fe iddetun min eyyâmin uhar

artık öteki günlerden sayılır

yurîdullâhu bi_kum_ul yusra ve lâ yurîdu bi_kum_ul usra,

Allah size göre kolaylık ister de size göre zorluk istemez

..................

Marid : kökü arz . Aşağıda görüldüğü gibi, anlamları arasında "enlem" anlamı bile var. Kuzey enlemlerini düşünün.

Seferi : Uzun yolculuğa (yürüngede bir uzay gemisi) çıkmış olanlardan başka besbelli sınırda olanlar da kastediliyor; oruç için gündüzle belirlenen sürede var olan sınır; mesela Kuzey kutup dairesi (enlemi/arzı) (kelimeler birbirini tamamlıyor).

_____________________________________________________________________

sefer <1300 sefer

1680 seferber ~ Ar safar سفر [#sfr msd.] uzun yürüyüş, yolculuk = Aram #spr ס‎פ‎ר‎ 1. yarma, kesme, 2. sınır, sınır hattı, 3. yazı yazma = Akad saparru at arabası veya el arabası

● Arapça sözcüğün fiil kökü mevcut değildir. Aramice ve Akadça eşdeğer biçimlerde ana fikrin "ayak izi yapma, patika oluşturma, sınır çizme" olduğu anlaşılıyor. Karş. Lat marca (iz, özellikle ayak izi, sınır imi), Fr marche (sınır), marcher (yürümek). Erken dillerde "yürüme izi, patika", "sınır hattı" ve "yürümek" kavramları bağlantılıdır.

Benzer sözcükler: seferber, seferberlik, seferi

~ Ar maraḍ مرض [#mrḍ msd.] hastalık < Ar mariḍa مرض hasta oldu (= Akad marāṣu hasta olmak )

<1300 ˁarḍ sunma, beyan etme

<1481 ˁarḍ dilekçe verme, dilekçe

1680 ˁarḍ-i ḥāl durum arzetme, dilekçe ~ Ar ˁarḍ عرض [#ˁrḍ msd.] 1. önüne çıkma, ortaya koyma, sunma, önerme, 2. en, coğrafyada enlem < Ar ˁaraḍa عرض önüne çıktı, belirdi

Benzer sözcükler: arz etmek, arzı hürmet, arzuhâl

1930 ~ Fr marge, margin- kenar, sınır << Lat margo, margin- a.a. << HAvr *merg- işaret, sınır, sınır işareti

http://www.nisanyansozluk.com/?k=mariz

__________________________________________________________________________

Diyanet işleri başkanının g. yiyiyorsa cevaplasın, hodri meydan.

Diyanet bunları cevaplamaz; onun öyle bir derdi yoktur. Diyanet, çoğunluğu yöneten bir kaç sünni cemaatin ve tarikatın kabullerine göre fetva verir. Bunların da içtihatı bittiği için Kutuplar filan hakkında fikir üretemez. Yeni fikir üreten "Süleymaniye Vakfı" gibilerini hepten dışlarlar; çünkü artık yeni bir içtihatta kurulu düzenleri bozulabilir.

Çoğunluk ise zaten "istenen" yolda olduğu için, azınlıktan gelen bu sorgulamalar onu ırgalamaz. Ancak bunlar çoğunluğun kafasını karıştıracak denliyse, o zaman çıkar bir açıklama yapıp çoğunluğu yatıştırır.

Efendim, Dubai'de dünyanın en yüksek gökdeleninin katlarında bile ev sakinleri dakikası dakikasına aynı iftar vaktinde oruçlarını açamıyor. En üst katta oturanlar için güneş ufukta hala batmamış olduğu için alt katta oturanlardan daha sonra iftar yapıyorlar. Dünya yörüngesi dışındaki bir uzay gemisinde güneş yıldızı her zaman göründüğü ve batacak bir yeri olmadığı için Ramazan ayında Müslüman astronotlar ya uzaya hiç çıkmamalı ya da çıkarlarsa Ramazan ayı geldiğinde 30 gün hiç yemek yememeli. Tanrısal ibadetlere dair her şey düz bir dünya anlayışı içinde tertiplenmiş görünüyor.

Yukarıdaki Bakara 185 ayetini; "maridh" ile "seferi" kelimelerini inceleyin. Ki bunlar yepyeni açıklamalardır. Kuran'a olduğu gibi bakanlar bu açıklamaları (beyyinet) görebilir.

kozmopolit, yaşa kardeşim işte benimde anlatmak istediğim bu. Kuran oruc tutun diyorsa bunu ne şekilde, sağlık açısından kaç saat tutulmasını önemle ve ayrıntılı olarak anlatması gerekiyordu.

Kuran, kendi sözüne göre; sağlık açısından önümüzdeki verileri doğrulamakta ve ayrıntılandırmaktadır. Ayetlerin, kelimeleri derinine inmek gerek.

aslinda kuranin bu konuya yaklasim sekli beni hayran birakmaktadir. Gece ve gündüz baz alinmistir. Asil saat verseydi iste o zaman o kitabi araplar %100 kicindan uydurmus derdim. Günes dünyanin neresine gidersen git seninledir. Evrenselce bir yaklasim olmus.

Çok doğru.

Şimdi bu cevap mı?

Senin bahsettiğin kuran saati hesaplayamamışki saat versin, bedevi işi olarak akşam güneş battı akşam oldu, sabah güneş doğdu sabah oldu demiştir. Şimdi sen bunda bir bilimsellik görebiliyormusun?

Kurandan 5 bin yıl önce yaşamış olan mayalar saat ile işlerini yaparken kuran daha bir adım ötesini görememiş, sen kalkmışsın akşam oldu sabah oldu evrensel bir takvim bu diyorsun.

Cahil insan kutuplarda 6 ay güneş mi var?

Hadi kutupları geçtim kozmopolit'in dediği gibi: Dünya yörüngesi dışındaki bir uzay gemisinde güneş yıldızı her zaman göründüğü ve batacak bir yeri olmadığı için Ramazan ayında Müslüman kaç saat oruç tutmalı?

Biz burada ne anlatıyoruz, sen ne cevap veriyorsun?

Güneş, saatten çok daha iyi. Çünkü oruç, Dünya'daki biyosferde, Güneş'i gören (güneş gören) biyolojik saati olan insanlar için var. İnsan vücudu atom saatine göre değil, güneşe göre çalışır.

Uzay'da seferi olursun. Ayrıca çok daha uzak uzay seferlerinde, Ramazan "Ay"ını göremediğin için oruç tutmak zorunda değilsin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Temple Grandin, verdiğin cevapları dön bir kez daha oku, tekrar oku, yine oku. Oradan aldık buraya verdik, elde kaldı üç, üçten iki çıkar iki kalır demişsin. Yav kardeşim bırakın artık bu dolambaçlı yolalrdan cevap aramayı ben kesin ve net olanı istedim. Cevap vereceğim diye kırk dereden su getirmişsin yinede kuranın hatalarını temizlemeye yetirememişsin.

Vatandaş kuranda doğruyu aramak için bulmacamı çözecek?

Çözse bile doğruya asla ulaşamayacak ancak senin gibi kendisini kandırıp, o kelimenin kökünü aldım buraya koydum, öbürünü şuraya koydum aha bak oldu demesi lazım ki böyle bir ilahi kitap olmaz olsun.

Bırakın bu üçkağıtcılığı halkı kandırarak din ile sırtından geçinmekten vazgeçin artık.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Temple Grandin, verdiğin cevapları dön bir kez daha oku, tekrar oku, yine oku. Oradan aldık buraya verdik, elde kaldı üç, üçten iki çıkar iki kalır demişsin. Yav kardeşim bırakın artık bu dolambaçlı yolalrdan cevap aramayı ben kesin ve net olanı istedim. Cevap vereceğim diye kırk dereden su getirmişsin yinede kuranın hatalarını temizlemeye yetirememişsin.

Vatandaş kuranda doğruyu aramak için bulmacamı çözecek?

Çözse bile doğruya asla ulaşamayacak ancak senin gibi kendisini kandırıp, o kelimenin kökünü aldım buraya koydum, öbürünü şuraya koydum aha bak oldu demesi lazım ki böyle bir ilahi kitap olmaz olsun.

Bırakın bu üçkağıtcılığı halkı kandırarak din ile sırtından geçinmekten vazgeçin artık.

:D körü körüne bağlılık bu galba. ee boşa deil. aşkın gözü kördür.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam ülkeri neden geri kalmıştır diye bir konu geçmiş.

İslam ülkeri dini terör örgütleri yüzünden geride kalmıştır. Bugün Filistin'i bir terör örgütü yönetmektedir bakın mantıklı mı? Türkiye^yi PKK terör ile yönetse doğru olur mu?

İsrailli eğitim ve teknoloji alanında canı gönülden çalışırken, müslüman ben elimi eteğimi dünyadan çektim felsefesini benimsemiştir. Filistinli yan gelip yatmaktadır; eğitim yok, teknoloji yok çünkü Filistin'i yöneten terör örgütleri bunların günah şeyler olduğunu söylemektedir.

Filistinliler ile İsrailliler aynı zamanda yola çıkmışlar ancak İsrail teknoloji ve eğitime önem verirken Filistinli yan gelip yatmayı seçmiştir. Filistinli Mühendis ve doktor yoktur. Oysa filistinliler isteseydi çocuklarını İsrail'de, Amerika'da, Türkiye'de, Mısırda, İranda dahi okutturabilirlerdi.

Bugün Türkiye'de dindar çevreler hala eğitime hor bakmaktadır ve eğitim istememektedirler.

Filistin başına gelenleri hak etmektedir çünkü kendileri böyle olsun istiyorlar, öyle oluyor.

Bakın Türkiye'de her altı ayda bir kaldırımlarınız sökülür, değiştirilir itiraz ediyormusunuz?

Hayır. Neden çünkü razı oluyorsunuz yani paranızın çalınmasına razı oluyorsunuz, sorun var mı yok. Alan memnun satan memnun.

tarihinde iruni tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Temple Grandin, söylediği söze bak: Güneş, saatten çok daha iyi.

Gecenin 11'in de saatin kaç olduğunu güneşe bakarak mı anlayacaksın?

Ulan oğlum etmeyin yapmayın yav etmeyin.

Fırının saatini güneşe göre mi ayarlayacaksın?

Telefonun, bilgisayarın kısacası evrensel iletişim saatini yok mu sayalım?

Tamam güneş saati kullanılır ama Machu Picchu şehrinde bulunan güneş saati gibi kullanılır, öyle güneş battı akşam oldu tamam orucunu aç diye kullanılmaz. Bak Machu Picchu şehrinde olan güneş saatine, adamlar dakikanın hesabını yapacak bir eser yapmışlar hani Muhammet'ten geriye kalmış bir eser göster.

tarihinde iruni tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Can kurtaran kardeşim mayaların İzmir ve Fransa ile kıyamat söylemlerini dile getirmişsin. Bak beyninizde doğruyu bulma yönü yok nedense çünkü böyle bir şey olsaydı düşünürdün.

Mayalar'ın torunları çıkıp konuda açıklama yaptılar kıyamet falan kopmayacak, sadece maya takvimi şu tarihte ve şu saatte sona eriyor bunun yerine yeni bir takvim başlayacak dediler.

Bazı rantcılar ise bu işten maddi anlamda istifade edebilmek için gelin burada kıyamet kopmayacak diyerek vatandaşı kandırmışlardır. İşte senin gibiler gerçekleri böyle çarpık anlıyor.

KİREÇ diyanetten gelip burada ortaya konulmuş olan sorulara cevap verecek bir vatandaş olamaz çünkü gerçeklerin karşında rezil olup gideceğini ve dini aynen burada bitirmiş olacağını çok iyi bilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Birde cübbeli Ahmet hoca konusuna değinmek istiyorum.

Cübbeli dediğin adam görüntüler ile kanıtlandı ki dini kullanarak zevk sefa içerisinde yaşayan bir insan.

En basit örnek, cübbeli Ahmet hoca geçen gün bir restaurant’a kızı ve karısı ile gitti.

Kızında milyon dolarlık araba, kendisinde milyon dolarlık araba ayrı ayrı geldiler ( sanıyorsam milyon dolarlık 12 tane aracı var. ) ondan sonra kalkmış dinden mi bahsediyorsun?

Türkiye'de evinde açlıktan ölen çocuklar varken senin kapında 12 adet milyon dolarlık araba ile dolaşman dinin bir gereği mi? Yoksa ahretteki cennete inanmadığın için ve cenneti dünyada yaşamak istediğin için mi bu zevk ve sefa?

Ahret diye bir yerin olmadığını, cennetin aslında olmadığını bildiğin için mi 5 milyon dolarlık yalında dünyanın zevk ve sefasını sürüyorsun?

Birileri aç yaşarken sen yinede onların sırtından geçiniyorsun, bu yaşadığın inanılmaz lüx hayatın kaynağı nereden?

Türkiye’de ne gibi iş kollarında faaliyet gösteriyorsun yoksa faizden mi para kazanıyorsun?

Değerli okuyucularım varın siz karar verin.

tarihinde iruni tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi bu cevap mı?

Senin bahsettiğin kuran saati hesaplayamamışki saat versin, bedevi işi olarak akşam güneş battı akşam oldu, sabah güneş doğdu sabah oldu demiştir. Şimdi sen bunda bir bilimsellik görebiliyormusun?

Kurandan 5 bin yıl önce yaşamış olan mayalar saat ile işlerini yaparken kuran daha bir adım ötesini görememiş, sen kalkmışsın akşam oldu sabah oldu evrensel bir takvim bu diyorsun.

Cahil insan kutuplarda 6 ay güneş mi var?

Hadi kutupları geçtim kozmopolit'in dediği gibi: Dünya yörüngesi dışındaki bir uzay gemisinde güneş yıldızı her zaman göründüğü ve batacak bir yeri olmadığı için Ramazan ayında Müslüman kaç saat oruç tutmalı?

Biz burada ne anlatıyoruz, sen ne cevap veriyorsun?

Karsindakine hemen cahil yakistirmasi yapacagina önce soru yönelt.

1- Kuran bilim kitabi degildir! Kurandan bilimsel veri ariyorsan eger o zaman yanlis kitabi kurcaliyorsun.

Tanri zaten insanogluna üstün bir zeka vermistir. Yoksa saatin neye göre hesaplandigini bilmiyormusun?

Tanri belirli bir saat söyleseydi eger kime göre söyleyecekti? Yoksa sehir sehir belirtecekmiydi? Sana günesin dogusu ve batisini örnek vermiski zamanini kendin hesaplayip bilesin diye. Zaten bu böylede olmustur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

yaw kardeş. "1- Kuran bilim kitabi degildir! Kurandan bilimsel veri ariyorsan eger o zaman yanlis kitabi kurcaliyorsun." demişsin.

kuranda mucize arayanlar bu forumdakiler mi peki ?

duruma göre bilimsel mucizeler içeren kitap - duruma göre de sadece SADE ilahi kitap ? bi karar verin önce yahu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Karsindakine hemen cahil yakistirmasi yapacagina önce soru yönelt.

1- Kuran bilim kitabi degildir! Kurandan bilimsel veri ariyorsan eger o zaman yanlis kitabi kurcaliyorsun.

Tanri zaten insanogluna üstün bir zeka vermistir. Yoksa saatin neye göre hesaplandigini bilmiyormusun?

Tanri belirli bir saat söyleseydi eger kime göre söyleyecekti? Yoksa sehir sehir belirtecekmiydi? Sana günesin dogusu ve batisini örnek vermiski zamanini kendin hesaplayip bilesin diye. Zaten bu böylede olmustur.

1 - O halde kuran ne kitabı?

Kölelerinizle şöyle sevişin böyle sevişin kitabı mı?

Tanrının yazdığı bir kitap bilimsellikten nasıl uzak olabilir, hiç akıl mantık işi mi?

O kadar sakso kafalısınız ki size söz anlatmak neredeyse imkansız. Bak, yukarıda güneş saati yaparak dakikanın hesabını yapan bir medeniyeti örnek gösterdim. Mesele güneş saatinin olup olmaması değil, mesele saatin nasıl kullanıldığıdır. Tekrar ediyorum kuranda akşam oldu gök karardı oruç aç, tan ağardı sabah oldu oruç kapat meselesi. Şimdi kuranda var olan bu saat hesaplamasına bak birde mısır piramitlerinde dakikanın hesabının yapıldığı güneş saatine bak. Sence firevunlar mı daha mucizevi şey ortaya koymuş yoksa kuran mı?

Kuran bahsettiği güneş saatini kabataslak olarak resmen eski medeniyetlerden çalmıştır, işte mısır piramitlerindeki orijinal saat uygulaması ve işte kurandaki çakma saat uygulaması ortada.

tarihinde iruni tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...