Jump to content

Diyanet işleri başkanı cevaplasın.


Recommended Posts

kardeşim bu ayetler o günün insanlarına gelmiş diyeceksen eğer.. kuran günümüz insanlarını bağlamaz demektir bu aynı zamanda. o zaman zaten kuranı al at bi köşeye. kafana göre islamı yaşa.

yok eğer bağlar diyorsan .. yukardaki ayetlerde seni illaki bağlayacaktır.

madem öyle önce bi karar ver sen ..

1- kuran geçmiş zaman insanlarına mı gelmiştir ?

2- kuran devrinin ve geleceğin kitabımıdır ?

1 dersen zaten sen kuranı inkar ediyorsun demektir.

2 dersen tartışmaya devam edebiliriz. az önce sorduklarına cevap verebilirim bu durumda.

1- Daha öncede söylemis oldugum gibi büyük bir cogunlugu o dönemin insanlarini ilgilendiren konulardir.

2- Kurandaki bazi ayetler 2013 senesinde dahi bazi insanlarin bundan ibret almalari icin onlara anlatilabilir.

3- Seninle her daim konusabiliriz. Bu konu olmasa dahi baska konulari tartisabiliriz. Illaki islam degil de diger bütün dinleri bile konusabiliriz. Veya bilimsel bir cok seyide konusabiliriz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 112
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

diğer tarafta cevap vermiştim sana... ama buraya da yazayım ...:) tabikide tartışabiliriz. benim orda kastettiğim ayetlerin değiştiğini kabul ediyorsan kuranda sübyancılık varmı yokmu tartışmasını kesmek idi. ayet deişmiş diyorsan zaten o ayetlerinde hükmü kalmamış - kuranın hükmü kalmamış demektir.

eh o zaman tebrik ederim seni kardeş. aramıza hoş geldin. bunları bu şekilde düşünüyorsan gerçekten sende artık benim gibi bir DEİST oldun demektir.

İslamın değiştirildiğini ve kuranın tahrif edildiğini ben de düşünüyorum. işin içinden çıkamayacağımı bildiğim içinde en mantıklısından;

1- Zina yapmaz (duruma göre değişir. evliysen aldatmaman gerekir. değilsen karşılıklı olduğu sürece sakıncası yok) Not evliyim ben bu hakkımı kaybettim :)

2- Icki icmez ( keyfe keder...içip alkolik olmak değil de... arada arkadaşlarla sohbet muhabbette iyi gidiyor be. tavsiye ederim)

3- Domuz yemez (ben yemem.. ama haram diye değil. tiksindiğim için )

4- Sigara icmez (bu da insana zararlı. içilmemesi taraftarıyım ama ...içiyorum maalesef...içkiden korkacağına bundan kork derim herzaman)

5- Kibirlenmez

6- Yardimsever olur

7- Kimsenin hakkini yemez

8- Adaletli olur

9- Yalan söylemez

10- Saygili olur

11- Insanlara faydali olmaya calisir

12- Kötü söz söylemez

.

.

.

bu kurallar bizim kurandan alıntıladıklarımız tabi. akla uygun olanlar. kuranı reddetmiş oluyoruz.... diğer ayetleri (kuralları) almadığımız için. bu durumda dinden çıkmış oluyoruz sofilere göre. çünkü ya hepsini kabul edersin. yada müslüman olamazsın. artık sende bir DEİST oldun demektir :) deist itici gelebilir ilk başta. ama maalesef kabul etmen gerekiyor. zamanla alışıyor insan üzülme :)

ama genede ortak bi noktada buluştuğumuza sevindim gerçekten.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Değerli can kurtaran kardeşim, akrabalarına toz kondurmak için değil, işin esası aynı açıklamayı NASA'da yaptı. Nasa Maya takviminin 2012'de yeni bir takvime geçmek üzere son bulduğunu ve Mayalar'ın belirttiği üzere söz konusu günde Galaksilerin düz bir sırada sıralanacaklarını kabul etti ancak bunun bir sakıncası olmayacağını söyledir.

Can Kurtaran, madem istedin sana daha mucize olanını söyleyeyim Mayalar, bugün gözlem uydularıyla dahi zar zor fark edebildiğimiz galaksileri hesap etmişlerdir. Galaksinin tam olarak ne olduğunu bilmiyorsan senin için bir şey ifade etmez ama eğer galaksinin ne olduğunu biliyorsan "ulan bu nasıl bir bilgidir" diye hayretler içerisinde kalırsın.

İspanyonlara yenik düşen Mayalar'ın ateşli silah üretmedikleri bir gerçek. O sıralar Maya devrinin sonuydu zaten çünkü Mayalar bilgiden uzaklaşmış sapık arayışlar içerisine girmişlerdi, bu sapıklıklarından biriside insan kurban etmekti. İşte Mayaları bu batırdı, yani bilgiden uzaklaşıp sapıkça eylemlere meyinlenmeleri, yeni şeyler üretmek bir yana bilgide sürekli geri gitmişlerdir. Aynı Osmanlı gibi...

Osmanlı'da padişahların sapıklıkları yüzünden bitmiştir. Babasını kesen mi dersin, oğlunu yan çadırda boğduran mı dersin, kardeşini öldüren mi dersin işte bunları Osmanlı hanedanları yapmıştır. Osmanlı padişahlarında kadın meselesi bambaşka, kadın için kanla kazanılan memleketi satmıştır.

Mayalar'da İspanyolların ateşli silahları karşısında yenik düşsede esas yıkılış sebepleri İspanyolların beraberlerinde getirdiği bulaşıcı hastalıklar olmuştur. Tüm bunların Mayalar'ın başına gelme sebebi bilimden sapmaları ve sapıkça şeyler yapmalarıdır.

Hakkını vermek lazım Mayalar 5 bin yıl önce yani Kuran'ı geç İncil'den 3 bin yıl önce galaksileri hesaplamışlardır. Zaten 5 bin yıl önce okuma yazmayı bildiklerini söylememe gerek yok herhalde çünkü bu kadar ince hesapların yapılabilmesi için bugünün üniversite mezunu olmanız dahi yetersiz.Daha da inanılmazı din yüzünden bugün Türkiye'nin bir çok ilinde okuma yazma bilmeyen insanlar var. Okuma yazma bilmeyenlerin sayısı %5 veya %3 civarında.

Tevrat'tan, İncil'den Kuran'dan 2 bin yıl önce yapılmış olan Mısır piramitlerinde ki mucizeler hiç bir dini kitapta yoktur. Dini kitapların hiç birisinde delillere dayanan bir mucize yoktur ancak dinlerden önce adamlar mucileri bal gibi ortaya koymuşlar işte.

Zaten dinlerden sonra dünya bilgide gerilemeye başlamıştır, dinlerden önce dünya halklarının bilgide, zamanlarına göre ne derece yüksek bir seviyede olduklarını görüyoruz.

İNSAN SADECE ALLAH2IN KULU OLMALIDIR DEĞİL Mİ?

EĞER DİNLER GERÇEK OLSAYDI İNSANI İNSANA KUL ( KÖLE ) ETTİRMEZLERDİ, BUNU HİÇ UNUTMA.

İŞTE DİNLER BÖYLEDİR, İNSANI İNSANA KUL ETTİRMEK İÇİN VARDIRLAR.

İruni kardeşim bak yine beynimi kullanıcam senle beyin fırtınası yapıcım şimdi :)hani kölelik dedinya Mısır piramitlerini soylu mısırlılar yapmadı sanırım benim bildigim köle işçilere yaptırıldı ve derseniz ki dinler insanı kula kul etti orda bi düşünmek gerek bugun mesela dinlere hiç inanmayan ülkeler var bu ülkelerde 2013 de olmamıza rağmen kölelik devam ediyor ama adı kölelik degil işçilik Yada nefsini para karşılığı patrona teslim etme diyebiliriz sabah kaçta kalkacağına yemeğini kaçta yiyeceğine aksam eve kaçta gideceğine tatile ne zaman çıkacağına kadınlar icin isler aksamasin diye cocuk doğurma istegini ertelemesine acaba kim etkili oluyor düşünsene canından çok sevdiğin cocuklarına yarım saat bile ayiramiyorken dostlarını ayda yılda bir zar zor görebiliyorsan altına bi koltuk bide masa çekildiğinde kendini kraldan daha kral hissetmene sebep olabiliyorlarsa burda dinler degil burda insan ürünü olan düşünceler tartışılmalıdır bu düşünceler uluslar arası is kanunlarında yazılıdır ve dinle alakası yoktur ve aslında sadece sistemi degil insan kendinide sorgulamalidir sahip olamadıkları seylere sahip olma arzusuyla kendini bir makinaya çeviren yine insan değilmidir hani derlerya iğneyi kendine cuvaldizi baskasına.biz bunu yapmadığımız sürece hep bir suçlu arar dururuz.ve daha enteresani bu şartlarda çalışmak icin kendimize donanım üstüne donanım katar başkalarıyla yarışa gireriz.tum ömrümüzü makina gibi geçirir geriye kalan 3-5 günlük ömrümüzü elimize verilen bi miktar parayla bitirir göçer gideriz bu dünyadan.dedigim gibi insan kendini sorgulamalı neden birşeylere sahip olarak mutlu olmaya çalıştığını sorgulamalı bence

Link to post
Sitelerde Paylaş

Can kurtaran, eski Mısırlıların piramitleri kölelere yaptırmadığı bulunan özenle, süslü püslü yaptırılmış; mimar, usta ve işçi mezarlarından anlaşılmıştır. Araştır bak işte sana kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/dunya/13446819.asp

İşçiye değer verilen bir yerde kölelik pek olmaz. Yaptığım araştırmalarda Firevunların çevreden işçi dahi getirtmiş olduklarını öğrendim.

Not olarak belirteyim: Firevunlar iyi onların yolundan gidelim demiyorum, firevunlar mucizeler ortaya koymuşken dini kitaplarda niye geriye bir eser kalmamıştır? Bilim, bilgi dini kitaplarda niye hayallere dayalı ve saçmalık halindedir.

Peygamber demiş ayı ikiye yardım, eğer ayı ikiye yarmış olsaydı dünyada oluşacak basınçtan ötürü o saniyede parçalanırdı. Yav bir yalan söylerken onun temeli olmalı arkadaş ya. Adam temelsiz sallamış çünkü bilmiyor ayın dünya üzerinde ne etkisi var?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Can kurtaran, eski Mısırlıların piramitleri kölelere yaptırmadığı bulunan özenle, süslü püslü yaptırılmış; mimar, usta ve işçi mezarlarından anlaşılmıştır. Araştır bak işte sana kaynak: http://www.hurriyet....ya/13446819.asp

İşçiye değer verilen bir yerde kölelik pek olmaz. Yaptığım araştırmalarda Firevunların çevreden işçi dahi getirtmiş olduklarını öğrendim.

Not olarak belirteyim: Firevunlar iyi onların yolundan gidelim demiyorum, firevunlar mucizeler ortaya koymuşken dini kitaplarda niye geriye bir eser kalmamıştır? Bilim, bilgi dini kitaplarda niye hayallere dayalı ve saçmalık halindedir.

Peygamber demiş ayı ikiye yardım, eğer ayı ikiye yarmış olsaydı dünyada oluşacak basınçtan ötürü o saniyede parçalanırdı. Yav bir yalan söylerken onun temeli olmalı arkadaş ya. Adam temelsiz sallamış çünkü bilmiyor ayın dünya üzerinde ne etkisi var?

Peygamberin ayi ikiye yarmis olmasi filan hikaye. Mirac olayi filan hikaye. Hic birinin de zaten kuranda yeri yoktur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

yeri yok mu dur?

Buyur sana delil:

Kamer süresi:

1. Kıyamet yaklaştı ve ay yarıldı.

* Birçok sahâbîden gelen rivayetlere göre Mekkeliler Hz. Peygamber’den mucize istemişler, o da parmağıyla aya işaret etmiş ve ay ikiye ayrılmış, sonra birleşmiştir. Müslümanların işkenceye maruz kaldığı hassas bir dönemde ayın bu görünüşü Mekkelileri hayrete düşürmüştür. Müşrikler bu olaya bir itirazda bulunmamışlar, sadece «büyü» demişlerdir.

2. Onlar bir mucize görürlerse hemen yüz çevirirler ve: Eskiden beri devam edegelen bir büyüdür, derler.

tarihinde iruni tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

alıntıyla cevap verelim hemen: http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=52747&st=0

Kuran’a göre de, tarihi kayıtlara göre de, bilimsel verilere göre de ay yarılmamıştır (Nelerle uğraştırıyorlar bizi).

Hal böyleyken; bazı Müslümanlar, Muhammed zamanında ayın ikiye ayrıldığını, Muhammed’in mucize gösterdiğini, savunurlar. Yine başka Müslümanlar da böyle bir olayın olmadığını, Kuran’da geçen “ayın yarılması” konusunun kıyametten önce gerçekleşecek felaketleri tasvir eden bir örnek olduğunu, söylerler.

Kuran’da Allah, birçok kez Muhammed’e mucize vermediğini söylemiştir. Ama mucizeye aç bazı münafık Müslümanlar, Allah’ı yalancı veya bunak (verdiği mucizeyi hatırlamayan Allah) gösterme pahasına, ayın yarıldığını iddia etmeye devam ediyorlar. Aşağıda ayın yarılma yalanını ortaya koyan gerekçeleri sırasıyla görelim.

GEREKÇE 1

Eğer Muhammed’in peygamberlik zamanında (asr-ı saadet) ayın yarıldığını kabul edersek aşağıdaki ayetleri çöpe atmamız lazım. Kuran’ı yazanların cahil olduğunu bilsek de bu ölçüde gözlerinin dönmediğini, bu kadar büyük bir mucizeyi Kuran a ekleyip sonra aşağıdaki ayetleri “indirmeyeceklerini” biliyoruz. Gariplerim geçmiş peygamberlerin en ufak mucizelerini bile ballandıra ballandıra anlatmışken, ayın yarılma mucizesini unutup aşağıdaki ayetleri “indirmezlerdi”. Muhammed’de çaresizlik içinde onlarca kez “ama Allah bana mucize vermedi, mucizelerin işe yaramadığı gördü” demek zorunda kalmazdı.

Rad 7 -İnkâr edenler, "Ona Rabbinden bir mucize indirilseydi ya!" diyorlar. Sen ancak bir uyarıcısın. Her kavim için de bir yol gösteren vardır.

Rad 27 -İnkar edenler diyorlar ki: "Ona (Muhammed'e) Rabbinden bir mucize indirilseydi ya!" De ki: "Şüphesiz Allah dilediğini saptırır, kendisine yöneleni de doğru yola eriştirir."

Ankebut 50 -Dediler ki: "Ona Rabbinden mucizeler indirilseydi ya!" De ki: "Mucizeler ancak Allah katındadır ve ben ancak apaçık bir uyarıcıyım."

İsra 59 - Bizi mucizelerle peygamber göndermekten alıkoyan şey, ancak önceki milletlerin onları yalanlamış olmalarıdır. Semud'a gözleri göre göre mucize olmak üzere o dişi deveyi verdik de onunla kendilerine zulmettiler; oysa Biz o mucizeleri, ancak korkutmak için göndeririz.

Taha 133- “Rabbinden bize bir mucize getirseydi ya” derler. Onlara, önceki Kitablarda bulunan belgeler gelmedi mi?

Enam 109-Kendilerine bir mucize gösterilirse, mutlaka ona inanacaklarına dair bütün güçleriyle Allah'a yemin ederler. De ki: 'Mucizeler, ancak Allah katındadır'; onların, mucize geldiği zaman da inanmayacaklarını anlamıyor musunuz?

Enam 37 - Dediler ki: “Ona Rabbinden bir mucize indirilse ya!” (Ey Muhammed!) De ki: “Şüphesiz Allah’ın, bir mucize indirmeğe gücü yeter. Fakat onların çoğu bilmiyor.”

Rum 58-And olsun ki bu Kuran'da insanlar için her türlü misali vermişizdir. Bununla beraber, eğer sen onlara bir mucize getirmiş olsan, inkar edenler: 'Siz ancak batıl şeyler ortaya atanlarsınız' derler.

GEREKÇE 2

Bazı Müslümanların ayın yarıldığına kanıt olarak sundukları ayet, Kamer suresi 1. ayetidir.

Kamer 1- Saat (kıyamet vakti) yaklaştı ve ay yarıldı.

Kamer 2- Onlar bir ayet (mucize) görseler, sırt çevirirler ve: '(Bu,) Süregelen bir büyüdür' derler.

Kamer suresi, Allah’ın tek tek hangi kavimleri nasıl yok ettiğini anlatmaktadır. Kamer 1’de de mevcut insanları nasıl yok edeceğini tasvir etmektedir. Kıyamet geldiğinde ay ikiye yarılacaktır. Ayrıca bu ayet gerçekleşmiş bir olayı anlatmış olsaydı mucizenin esas devamını da anlatması gerekirdi; yani ayın tekrar birleşmesi. Bildiğiniz üzere birleştirmek ayırmaktan daha zordur :D Kuran diline alışkın olanlar ayetin aşağıdaki gibi olacağını rahatlıkla öngörebilirler;

Şüphesizki ayı yaran da birleştiren de biziz.

Ayete (Kamer 1) göre ayın hala yarılmış durumda olması lazımdı. Bir diğer husus da takip eden ayette “görseler” denmesi. Ay yarılmış olsa “gördüler” denirdi.

GEREKÇE 3

Ayın ikiye yarılması, dünya coğrafyasının büyük bir kısmı tarafından görülebilecek bir olay. Böyle büyük bir olayın olduğuna dair tarihi kayıtlarda en ufak bir bilgi yok. Bu da mümkün değil.

Yine ayın yarılmasının dünya üzerinde doğuracağı fiziksel etkiler bulunmaktadır. Bu etkileri gösteren herhangi bir bilimsel bulgu da mevcut değildir.

Sonuç olarak; Kuran’a göre ay yarılmamıştır, kıyametten önce yarılacaktır.

+ EKLEME ;

kuran sahte - yada tahrif edilmiş olduğundan zaten bütün bunlara inanmak ayrı bir deliliktir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

yeri yok mu dur?

Buyur sana delil:

Kamer süresi:

1. Kıyamet yaklaştı ve ay yarıldı.

* Birçok sahâbîden gelen rivayetlere göre Mekkeliler Hz. Peygamber’den mucize istemişler, o da parmağıyla aya işaret etmiş ve ay ikiye ayrılmış, sonra birleşmiştir. Müslümanların işkenceye maruz kaldığı hassas bir dönemde ayın bu görünüşü Mekkelileri hayrete düşürmüştür. Müşrikler bu olaya bir itirazda bulunmamışlar, sadece «büyü» demişlerdir.

2. Onlar bir mucize görürlerse hemen yüz çevirirler ve: Eskiden beri devam edegelen bir büyüdür, derler.

Buna ayin yarilmasi ile ilgili konuda cevap verdim. Bence bu konuya orda devam edilsinki burda ki konu dagilmasin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Temple Grandin, verdiğin cevapları dön bir kez daha oku, tekrar oku, yine oku. Oradan aldık buraya verdik, elde kaldı üç, üçten iki çıkar iki kalır demişsin. Yav kardeşim bırakın artık bu dolambaçlı yolalrdan cevap aramayı ben kesin ve net olanı istedim. Cevap vereceğim diye kırk dereden su getirmişsin yinede kuranın hatalarını temizlemeye yetirememişsin.

Vatandaş kuranda doğruyu aramak için bulmacamı çözecek?

Çözse bile doğruya asla ulaşamayacak ancak senin gibi kendisini kandırıp, o kelimenin kökünü aldım buraya koydum, öbürünü şuraya koydum aha bak oldu demesi lazım ki böyle bir ilahi kitap olmaz olsun.

Bırakın bu üçkağıtcılığı halkı kandırarak din ile sırtından geçinmekten vazgeçin artık.

Bire bir çevireceğim derken hatalar ve anlatımda bozukluklar olmuş. Döndüm bir daha yazdım.

Bakara 185

Şehru ramadân_ellezî unzile fî_hi_l kur’ânu

Ramazan ayı, ki indirildi onun içinde Kuran;

huden li_n nâsi ve beyyinâtin min_el hudâ ve_l furkân,

insanlar için bir kılavuz, artı o kılavuz ve ayırdedici olandan açıklamalardır.

fe men şehide min_kum_uş şehra fel yesum_h,

öyleyse kim görürse sizlerden o ayı, artık oruçlasın onu

ve men kâne marîdan ev alâ seferin

kim mariz (marazlı, arızalı, arzlı...) ya da seferi (sınırcı, yürük...) ise

fe iddetun min eyyâmin uhar

artık öteki günlerden sayılır

yurîdullâhu bi_kum_ul yusra ve lâ yurîdu bi_kum_ul usra,

Allah size göre kolaylık ister de size göre zorluk istemez

Nerede dolambaç var? bakalım. En basit çeviride bir anlaşılıyor, zor yolculuklarda (uzay yolculuğu gibi) tutulamayacağı. Bakara 184'de "size zor geliyorsa, yoksulları doyurun, sayısınca başka gün tutun" diyor. En basit, parantezsiz meal bu. Kutup dairesine yakın birine 22 saat oruç tutmak zor geliyorsa yoksul doyurup, başka günler (mesela bahar) tutacak işte. Basitten öte, özelleşmiş bir açıklama gerekiyorsa, Kuran'a inananlar için kendi tabiriyle tefsilatlar (ayrıntılar) da vardır. Derinine indiğinde bulunur. "Mariz"'in "enlem"leri, "seferi"nin "sınır"ı işaret ettiğini araştırarak bulabiliyormuşuz. Sınır; kutuplara doğru gündüzün uzayıp oruç tutamaz hale gelme, Kutup Dairesi'nde de iyice kopma sınırıdır. Dahası, "ketebe" kutuplanma bile var öbür ayette; inanıp bağlantı kuranlar için. Üstelik, ayetin sonunda Allah'ın zorluk istemediğini, kolaylık istediğini söylüyor.

:D körü körüne bağlılık bu galba. ee boşa deil. aşkın gözü kördür.

Tabi tüm bunlar inanan ve bağlantı kuran için. İnanmıyorsanız ne yapayım; ben sadece "sistemin tutarlı olduğunu" gösteriyorum. Bu tutarlılık inanç meselesi değil.

Temple Grandin, söylediği söze bak: Güneş, saatten çok daha iyi.

Gecenin 11'in de saatin kaç olduğunu güneşe bakarak mı anlayacaksın?

Ulan oğlum etmeyin yapmayın yav etmeyin.

Fırının saatini güneşe göre mi ayarlayacaksın?

Telefonun, bilgisayarın kısacası evrensel iletişim saatini yok mu sayalım?

Tamam güneş saati kullanılır ama Machu Picchu şehrinde bulunan güneş saati gibi kullanılır, öyle güneş battı akşam oldu tamam orucunu aç diye kullanılmaz. Bak Machu Picchu şehrinde olan güneş saatine, adamlar dakikanın hesabını yapacak bir eser yapmışlar hani Muhammet'ten geriye kalmış bir eser göster.

Dediklerimden cımbızla çektin. İnsanın biyolojisini ilgilendiren bir uygulama (oruç) için güneş daha iyi (hatta kaçınılmaz) dedim. Telefon, bilgisayar, bunlar için evrensel (en keskini atom saati) kullanılır elbette. Büyük eser yapmak filan mesele değil burada; insanın canlı yapısıdır mesele.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...