Jump to content

Kuran'da Adı Geçen Hayvanlar


Recommended Posts

Sadece bir ögüt olan kuran o dönem insanlarina kangrudan zürafadan niye bahsetsin? Kaldi ki birde bakterilerden filan bahsetseydi ya demissin. Hem Kuranin sizin bilmediginiz daha bir cok canliyi yaratan odur demesi yeterli degilmi?

Oldu bide atomlardan,kuarklardan filan bahsetseydi. Yoldan sapmis, cahil ötesi bir arap yarimadasindan bahsediyoruz.

Okumamışsın ki. Bahsetmiyor diye eleştiremeyiz hakkımız yok diyorum. Yüz binlerce canlı familyasından bahsetmeye kalkarsan oooo.

Adı geçen hayvanlara eleştirel bakışla yaklaşıyoruz.

Bir insanı 40 gün karnında gezdiren bu balık türü hangisi mesala?

Bu konuda ne söyleyeceksin?

Link to post
Sitelerde Paylaş

ben varım.. getti buşuna caanım deri parçası .. Koruyordu ne güzel..tahrişi önlüodu...acaba daha başka ne işe yarıodu.. sahip olmadığımdan daha da kahretmemek için araştırmadım

:blink:

doğuştan müslüm oluşumuzun eseri bize seçme hakkı vermediler bu dini dayattılar sen müslümansın dediler bizde atamıza babamıza anamza karşı gelemedik

gelemeyizde daha küçücükken ilk okul çağında kesiveriyorlar iyyi kötüyü , doğruyu-yanlışı ayırt edebilme çağında değiliz neyi neyle karşılaştıracaksın doğru dini bulabilceksin dimi yani

seçim yapma şansı verilmiyor bu sadece bizde değil diğer bütün semavi olsun olmasın hepsinde de aynı

ne zaman ki kafan donk ediyor şimşekler çakmaya başlıyor beynin de o zaman derin araştırma içine giriyorsun ve doğruyu buluyorsun

zaten ön kabulle başlarsan saplandığın yerden çıkamazsın......

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kurana göre evlerin en dayanıksızı örümcek eviymiş. Evet buna gülünür.

  • Örümcek ağı çapı bir milimetrenin binde birinden daha küçük olan bir ipek ipliğidir.
  • Aynı kalınlıktaki çelik telden beş kat daha sağlamdır.
  • Kendi uzunluğunun dört katı kadar esneyebilir.
  • İpek aynı zamanda son derece hafiftir.

Örümcek ağının bu üstün özelliklerine kuranda örümcekten bahsedilerek dikkat çekildiği söylenir ama ayet verilmez. Sadece Ankebut suresi olduğu söylenir. Çekirgeler, eşek arıları bile bu ağı parçalayamazken kuranın örümceği ve evini hakir görmesi ilginçtir. Klasik gözlem ve duyu yanılması.

Bir filin kendinin iki katı büklüğündeki tek katlı evinizi yıkamadığını düşünün. Bu kadar sağlam.

Ankebut (41) Allah'tan başkalarını dost edinenlerin durumu, kendine bir ev edinen örümceğin durumu gibidir. Evlerin en dayanıksızı ise şüphesiz örümcek evidir. Keşke bilselerdi!
tarihinde anarkom tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

kuranda pek çok şey geçmez doğal olarak..

müslüman kardeşlerin söylemleri çaresizliklerinin ürünüdür..

1. söylemleri 'herşey geçse 100ciltlik olurdu' ya da buna benzer söylemler.. iyi de madem kuranın kısa olma gibi bir derdi vardı bu kadar tekrara ne gerek vardı.. her ayette allah bağışlayandır affedendir diye geçer.. insanoğlu bir seferde anlamıyor mu?? bu tekrarlar ve muhammedin cinsel hayatını çıkar bakalım ne kalıyor geriye..

2. söylemleri 'o dönemde arap yarımadasının durumu' iyi de bu kitap bütün alemlere ve bütüm zamanlara inmedimi?? eğer kitabı yazan-yazdıran söylendiği gibi herşeye muktedir ise zamandan ve mekandan bağımsız yazması gerekmezmiydi..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuranda allah, özelliklerini kendi belirleyerek yarattığı hayvanların eksiklikleri, hoş olmayan taraflarıyla dalga geçer onları aşağılar.

Örümceğe evin çok dayanıksız, üfürsen yıkılacak der.

Eşeğin sesini beğenmez o ne biçim sesin var der. Eşek anırması çirkin der, sevmez. Kitap taşıyan eşek der. Aslandan ürküp kaçan eşeklerin durumunu sıfat olarak kullanır. Eşeğe de kanat, boyuz, diş vereydin de kaçmayaydı.

Kendi yarattığı ve davranışlarını kendi belirlediği maymunlara aşağılık der.

Domuzu yedirmemekle iyilik etmiştir de, cumartesi balık avladılar diye insanları domuza, maymuna çevirerek ceza vermesi bunların aşağılık domuzlar olduğunu düşünmesindendir.

Köpeğin dilini sarkıtıp bön bön bakarak salyasını akıtarak solumasını inaçsızların, inkarcıların karekteri olarak anlatır.

Allah kendisi merhametliymiş, adaletliymiş, korurmuş, herkese eşit davranıyormuş da, kendisi çok iyiymiş gibi de, hayvanların davranışlarını insanların davranışlarına benzetme olarak kullanması bir yaratıcıya hiç yakışmayan bir durumdur.

tarihinde anarkom tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 months later...
  • 4 weeks later...

İslamcılar çocuklarına Kuran'da adı geçen hayvanların isimlerini vermeye başlarsa hiç şaşırmam.

İsim dedin aklıma geldim bu arabın kuranından bana bir isim koymuşlar ya az çekmedim bu isimden askerde künyemi okurken ne kadar zorlandım kamuda işim olur bankada işim olur ondafa tekralardım anca anlıyorlardı yüzüm kızardı iş yerinde keza aynı tahmini bundan 15 yıl önce ateist olmadan önce gitim mahkemeye baş vurdum ismimi deyiştirdim pskolejim yerine geldi kabusdan kutuldum öyle böyle bir isim deyil kimsede görmedim böyle isim neymiş babam kuranı okurdu her sabah akşam ama arapca tabi ben doğduğumda kuranı şansa açmış şansına ne gelirse onu koymuş nalet olsun o isme okuldamı her yerde çektiyimi ben bilirim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 years later...

57f8fa98c03c0e37fc496de6.jpg57f8fd77c03c0e37fc496e23.jpg

Ojitos'un ilk hali ve birkaç ay sonraki hali arasındaki değişimi, görenler inanamıyor. Peru'da sokaklarda gezen küçük sokak köpeğini yoldan geçenler fark etmiyor veya umursamıyordu. Zavallı köpek yeterince beslenmediği için kemikleri sayılacak kadar zayıflamış ve hastalanmıştı. O köpeğin zavallı halini görüp üzülen Joyci ve Bianca adlı iki kadın, ölmek üzere olan köpeğe birlikte bakmaya karar verdiler. Onu bir doktora götürdüler, yemek ve yatak verdiler, beslediler. Ojitos'un tanrısı o 2 kadından başkası olamaz.

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yusuf suresinde kurt, araf suresinde deve adları geçiyor.
Benzetme mi bu adar yoksa Allah gerçekten hayvanları mı tarif etmiş, müslümanlar bile bilmiyorlar bunu.
Kabe'yi yıkmaya giden filler gerçekten fil miydi, ebabil kuşları gerçekten kuş muydu?
Müslümanlar bile kararsız bu konuda.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 6 months later...

 Rus Kommersant Weekend dergisi, Sivas kangal köpeğinin sahibine çok sadık bir hayvan olduğunu belirterek "Rahat uyumak için Sivas kangal köpeğiniz olmalı" övgüsü yaptı. 

 

  Патруль да дозор. Ольга Волкова о карабаше. карабаши (то есть "черная голова") : Karabaş (yani "kara kafa")

Link to post
Sitelerde Paylaş

Eskişehir’de geçen hafta açılan Hayvanat Bahçesinde bir Rakun, elektrikli çitle çevrili kafesinde elektrik akımına kapılarak dakikalarca can çekişti. Eskişehir Belediyesinden yapılan açıklamada; "Talihsiz kazayı yaşayan hayvanımızın, veteriner hekimlerimiz tarafından kontrolleri yapılmıştır. Tam anlamıyla sağlığına kavuşmasının ardından yaşam alanına geri bırakılacaktır" denildi.  İşin ilginç yanı, ziyaretçilerin ulaşamayacağı Rakun'un kafesine, "Dikkat elektrikli çit" yazısı yazmaları. Sanki Rakun o yazıyı okuyup anlayacak!

 

  Facebook video.
  Odatv video. 

 

tarihinde Engse Aesir tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 years later...

Ne kıyameti?
İnsanların maymun iştahı yüzünden filin ve arıların önümüzdeki 100 yılda hayatta kalacakları ciddi oranda şüpheli. Keza eşeğin de geleceği pek parlak değil. Bir zamanlar yük hayvanı olarak insanların gözdesi olmasına rağmen, sanayi devriminden sonra  yüzlerine pek bakan yok desek yeridir. Haliyle nesillerinin geleceği hiç parlak değil.  Gerçi malum tanrının gözüne girmeyi de pek becerememişti...

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...