Jump to content

Dünya ve insanlığın dinlere göre yaşı


Recommended Posts

Sağdan soldan toplayıp derledim (alıntılarla) bakın bi.. olmamış derseniz silin gitsin...

Kuran , Tevrat ve İncil’in tahrif edildiğinden söz eder mi? Ya Hz. Muhammed, Yahudi ve Hıristiyanlar Tevrat ve İncil’in değiştirildiğini söylemiş midir? “Andolsun ki biz Musa ile Harun’a bir nur, Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için de bir nasihat olarak hak ile batılı ayıran Tevrat’ı vermiştik.” Enbiya ( 21) Süresi, 48.ayet“ Meryem oğlu İsa’yı kendinden önceki Tevrat’ı tasdik edici olarak gönderdik. İsa’ya inananları doğru yola iletmek üzere içinde nurla hidayet bulunan ve kendinden önce inen Tevrat’ı tasdik eden İncil’i verdik.” Maide (5)Süresi,46 ayet Kuran’ın bu ayetlerine göre, Tevrat ve İncil Allah tarafından, insanların doğruyu bulması için gönderilmiştir. Acaba bu kitaplar daha sonra değiştirilmiş miydi? “ Yahudiler dediler ki: ‘ Hıristiyanların hiçbir dayanakları yoktur’. Sonra Hıristiyanlar dediler ki: ‘Yahudilerin hiçbir dayanakları yoktur.’ Oysa her iki cemaatte kendilerine inen kitapları okuyorlar. Kitap ehli olamayan ve okuma bilmeyenler de böyle konuşuyorlar ama Allah kıyamet günü aralarında hükmünü verecektir.”Bakara (2) Süresi, 113 ayet.Bu ayete göre, hem Yahudiler ve hem de Hıristiyanlar, Allah’ın onlara indirdiği kitapları hala okuyorlar. Dikkat ederseniz, “ okuyorlardı ” denmiyor, “ okuyorlar” deniliyor. Eğer bu kitaplar değiştirilmiş olsalardı, “ kendilerine inen kitapları okuyorlar” denilir miydi? Demek ki o zamana kadar Tevrat ve İncil değiştirilmemişti. Kuran’ın bu ayetinde, birbirini saymayan Yahudi ve Hıristiyanlar da “ ehli kitap” yani Yahudi ve Hıristiyan olmamakla suçlanıyor ve “okuma yazma bilmeyenlerle” yani cahillerle bir tutuluyor.“Seni nasıl hakem seçerler. Halbuki Tevrat yanlarındadır. İçinde Allah’ın hükmü yazılıdır. Yine bundan sonra da yüz çeviriyorlar. İşte bunlar asla inanmış değildir.” Maide (5) Süresi 43.ayetBu ayete göre de, “ içinde Allah’ın hükmü bulunan Tevrat” hala Yahudilerin elinde bulunuyor. Buna rağmen Yahudilerin Tevrat’ı bırakıp Muhammed’in hakemliğine başvurmaları anlamsız ve “ gerçek inanmışlıktan uzak” bulunuyor. “Ey müminler, Yahudi ve Hıristiyanlara deyin ki: ‘ Biz Allah’a ve Kuran’a, İbrahim, İsmail, İshak, Yakup ve torunlarına indirilenlere, Musa’ya, İsa’ya ve bütün Peygamberlere Rableri tarafından verilen kitaplara inandık. Onların arasında fark gütmeyin.” Bakara (2) Süresi, 136.ayet“Ey iman edenler! Allah’a ve Peygamberine ve ona indirdiği kitaba ve ondan önceki indirdiği kitaplara gereği gibi inanın.” Nisa (4) Süresi, 136 ayetEğer Tevrat, Zebur ve İncil değiştirilmişse, neden aralarında fark güdülmesin? Değiştirilmeyen ile değiştirilmiş ve bozulmuş kitaplar bir olur mu hiç? Ve onlara niçin inanmaya devam edilecek? Bu ayetler , Tevrat ve İncil ‘İn değiştirildiği iddiasının Kuran tarafından kabul edilmediğini göstermektedir.

Bu durumda Tevratta geçen ve kuranla da uyuşan ayetlere bakalım:

TEVRAT – YARATILIŞ KİTABI

Dünyanın Yaratılışı

ve

İnsanların Günaha Düşüşü

Eski Antlaşma © The Bible Society in Turkey 2001

1.Bölüm

1 Başlangıçta Tanrı göğü ve yeri yarattı.

2 Yer boştu, yeryüzü şekilleri yoktu; engin karanlıklarla kaplıydı. Tanrı'nın Ruhu suların üzerinde dalgalanıyordu.

3 Tanrı, “Işık olsun” diye buyurdu ve ışık oldu.

4 Tanrı ışığın iyi olduğunu gördü ve onu karanlıktan ayırdı.

5 Işığa “Gündüz”, karanlığa “Gece” adını verdi. Akşam oldu, sabah oldu ve ilk gün oluştu.

6 Tanrı, “Suların ortasında bir kubbe olsun, suları birbirinden ayırsın” diye buyurdu.

7 Ve öyle oldu. Tanrı gökkubbeyi yarattı. Kubbenin altındaki suları üstündeki sulardan ayırdı.

8 Kubbeye “Gök” adını verdi. Akşam oldu, sabah oldu ve ikinci gün oluştu.

9 Tanrı, “Göğün altındaki sular bir yere toplansın, kuru toprak görünsün” diye buyurdu ve öyle oldu.

10 Kuru alana “Kara”, toplanan sulara “Deniz” adını verdi. Tanrı bunun iyi olduğunu gördü.

11 Tanrı, “Yeryüzü bitkiler, tohum veren otlar, türüne göre tohumu meyvesinde bulunan meyve ağaçları üretsin” diye buyurdu ve öyle oldu.

12 Yeryüzü bitkiler, türüne göre tohum veren otlar, tohumu meyvesinde bulunan meyve ağaçları yetiştirdi. Tanrı bunun iyi olduğunu gördü.

13 Akşam oldu, sabah oldu ve üçüncü gün oluştu.

14-15 Tanrı şöyle buyurdu: “Gökkubbede gündüzü geceden ayıracak, yeryüzünü aydınlatacak ışıklar olsun. Belirtileri, mevsimleri, günleri, yılları göstersin.” Ve öyle oldu.

16 Tanrı büyüğü gündüze, küçüğü geceye egemen olacak iki büyük ışığı ve yıldızları yarattı.

17-18 Yeryüzünü aydınlatmak, gündüze ve geceye egemen olmak, ışığı karanlıktan ayırmak için onları gökkubbeye yerleştirdi. Tanrı bunun iyi olduğunu gördü.

19 Akşam oldu, sabah oldu ve dördüncü gün oluştu.

20 Tanrı, “Sular canlı yaratıklarla dolup taşsın, yeryüzünün üzerinde, gökte kuşlar uçuşsun” diye buyurdu.

21 Tanrı büyük deniz canavarlarını, sularda kaynaşan canlıları ve uçan çeşitli varlıkları yarattı. Bunun iyi olduğunu gördü.

22 Tanrı, “Verimli olun, çoğalın, denizleri doldurun, yeryüzünde kuşlar çoğalsın” diyerek onları kutsadı.

23 Akşam oldu, sabah oldu ve beşinci gün oluştu.

24 Tanrı, “Yeryüzü çeşit çeşit canlı yaratık, evcil ve yabanıl hayvan, sürüngen türetsin” diye buyurdu. Ve öyle oldu.

25 Tanrı çeşit çeşit yabanıl hayvan, evcil hayvan, sürüngen yarattı. Bunun iyi olduğunu gördü.

26 Tanrı, “İnsanı kendi suretimizde, kendimize benzer yaratalım” dedi, “Denizdeki balıklara, gökteki kuşlara, evcil hayvanlara, sürüngenlere, yeryüzünün tümüne egemen olsun.”

27 Tanrı insanı kendi suretinde yarattı. Böylece insan Tanrı suretinde yaratılmış oldu. İnsanları erkek ve dişi olarak yarattı.

28 Onları kutsayarak, “Verimli olun, çoğalın” dedi, “Yeryüzünü doldurun ve denetiminize alın; denizdeki balıklara, gökteki kuşlara, yeryüzünde yaşayan bütün canlılara egemen olun.

29 İşte yeryüzünde tohum veren her otu, tohumu meyvesinde bulunan her meyve ağacını size veriyorum. Bunlar size yiyecek olacak.

30 Yabanıl hayvanlara, gökteki kuşlara, sürüngenlere -soluk alıp veren bütün hayvanlara- yiyecek olarak yeşil otları veriyorum.” Ve öyle oldu.

31 Tanrı yarattıklarına baktı ve her şeyin çok iyi olduğunu gördü. Akşam oldu, sabah oldu ve altıncı gün oluştu.

2.Bölüm

1 Gök ve yer bütün öğeleriyle tamamlandı.

2 Yedinci güne gelindiğinde Tanrı yapmakta olduğu işi bitirdi. Yaptığı işten o gün dinlendi.

3 Yedinci günü kutsadı. Onu kutsal bir gün olarak belirledi. Çünkü Tanrı o gün yaptığı, yarattığı bütün işi bitirip dinlendi.

Yani.. tevrata göre dünya 6 günde tamamlanmış oluyor..

Kurana Geçelim :

Birçok Kur’an ayetinde göklerin ve yerin 6 günde yaratıldığı yazar.Fussilet suresinin ilgili ayetlerinde ise bununla ilgili bir çelişki göze çarpar.Günler toplandığında bu yaratılışın6 gün değil 8 günde tamamlandığı sonucuyla karşı karşıya kalırız:

Fussilet=9: De ki: «Siz yeri iki günde yaratanı gerçekten inkâr edip duracak mısınız? Bir de O'na eşler koşuyorsunuz ha? O bütün âlemlerin Rabbidir.»

Fussilet=10: O, yerin üstünde sabit dağlar yarattı. Orada bereketler meydana getirdi. Orada araştırıp soranlar için rızıkları tam dört günde belli bir seviyede takdir edip, düzene koydu.

Fussilet=11: Sonra göğe doğruldu o bir duman iken ona ve yere: ‘’İkinizde ister istemez(görevlerinizin gereğini yapmaya) gelin’’ dedi.İkisi de: ’’İsteye isteye geldik’’ dediler.

Fussilet=12:Böylece Allah onları iki günde yedi gök olmak üzere yerine koydu. Her göğe kendi işini bildirdi. Biz en yakın göğü kandillerle süsledik ve koruduk. İşte bu çok güçlü ve her şeyi bilen Allah'ın takdiridir.

Fussilet=9:Yeryüzü 2 günde yaratıldı.

Fussilet=10:Yeryüzündeki rızıklar vb. 4 günde.

Fussilet=12:7 gök 2 günde(Yer de göğe dahil).

=Toplamda 8 gün ediyor.Halbuki Kur'an'ın birçok ayetinde gökler ve yer 6 günde yaratıldı denilir.

Örneğin Furkan=59: O Allah ki, gökleri, yeri ve ikisi arasındakileri altı günde yaratmış ve Arş üzerine kurulmuştur. O Rahmân'ı, sen haberdar olandan sor.(Tevrata göre de Tanrı 6.gün sonunda dinlenmeye gider).

Sonuç olarak ... ha 6 ha 7 ha 8...

7 kabul edelim..

(Resulüm) Senden, başlarına acele azap getirmeni istiyorlar. Allah sözünden asla caymaz. Rabbinin katında bir gün, saydıklarınızdan bin yıl gibidir. (Hac 47)

neymiş allah katında 1 gün = 1000 yıl mış demi ?

7 gün kabul etmiştik (isterseniz 8 isterseniz 6 kabul edin)

Sonuç : Kitaba bakarsak dünyanın yaşı neymiş ? 7000 yılmış . demi ?

Kitab-ı Mukaddes’ten dünyanın ve insanlığın yaşı çıkarılabiliyor. Nuh’a kadar olan sıralama verilmiş. Nuh’tan Adem’e kadar olan süre de kuşaklardan tahmini olarak ortaya çıkarılabiliyor.

Tevrat’ta yazılı olan bu tarihlere Kur’an’da itiraz edilmediğine göre, Tevrat tasdik edildiğine göre Kur’an’da bu süreci kabul ediyor demektir.

Nitekim hadislerde de bu yönde bilgiler mevcut.

Adem’den kıyamete kadar dünyanın ve insanlığın ömrü 7000 yıldır.

Kenzu’l-Ummal, h.no: 16459.

Tezkiretu’l-Mevduat, I/223.

Sahavî, el-Makasıdu’l-hasene (Deylemi’den naklen), I/693, h.no: 1243.

Munavî Feyzu’l-Kadir, III/547; h.no: 4278 (Deylemi’den naklen).

Bayezid Bistamî, Miftahu’l-Cifr adlı eserinde, Sabiler ve diğer üç semavî dinin mensuplarının dünyanın ömrünün 7000 yıl olduğunda ittifak ettiklerini, söyler. (a.g.e.)

Hadise göre Muhammed “Ben insanlığın ikindi vaktinde geldim.” diyor.

Diğer bir hadisinde ise “Benim ümmetimin ömrü 1500 seneyi pek geçmeyecek.” demiş.

Muhammed’den günümüze yaklaşık 1430 sene geçmiş zaten.

Yani İslam’a göre Kıyamete 60-70 yıl var.

Bu konuda Museviler kesin tarih dahi verirler:

Adem ve Havva’nın dünyaya geliş tarihi M.Ö. 3761′dir.

http://www.sevivon.com/tarih/tarih.asp

Musevilere göre kıyametin tarihi 7000-3761 = 3239 olur.

Yani 3239 – 2008 = 1231 yıl sonra.

Bir kesin tarihte Nurculardan:

Said Nursi, dünyanın yaşının 7000 sene olduğunu yazar. Hatta bunu ayet sayısı ile ilişkilendirir. 6236 ayet sayısı Said Nursi’ye göre 6666’dır. 7000 seneden fetret devri çıkarıldığında 6666 sene kalırmış.

Said Nursi’ye göre, Risale-i Nur’un hizmeti hicri 1542’ye kadar sürecek, 1545’de ise kıyamet kopacaktır. (Kastamonu Lahikası sa.33)

Kur’an’da ne zaman kopacağını yalnızca Allah’ın bildiği söylenen kıyametin tarihini Said Nursi de bilmekte, ne hikmetse.

Hicri 1545 2120 yılına denk geliyor. Demek ki insanlığın yaşı M.S. 2120 yıl, M.Ö. ise 4880 yılmış. Yani Nurculara göre kıyamete 111 yıl kaldı.

tarihinde Zavallı tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

eline sağlık çok güzel olmuş çok güzel hareketler bunlar

fakat ilk paragrafta çok karışıklık var cümleler birbiri içine girdiği için hem gözü yoruyor hemde anlaşılmayı güç kılıyor yeniden düzenlersen daha da hoş olacak..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 years later...

ÜC HIKAYE KITABINA GOREDE ORTALAMA INSANLIK ÖMRU VEYA SONA ERECEGI ZAMAN ARALIG7I 7000 OLARAK GECMEKTEDIR.SANLIURFADA  MUHTEMELEN  12.000 YILLIK INSAN ELIYLE YAPILMIS BIR YAPI ANIT TAPINAK  BULUNDU BURANIN ISMI GOBEKLITEPEDIR.BU CELISKIYI GORMEMEK GORUPTE SOYLEMEMEK BANA GORE DEVEKUSUNU TAKLIT ETMEKTEN BASKA BISEY DEGILDIR.    http://xn--gbeklitepe-ecb.com

tarihinde lecetiner tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

O ayetlere bakmıştım ben. Evrenin ve dünyanın oluşum evrelerini inceleyerek, quran ayetleriyle karşılaştırınca, allahın ilk önce dünyayı yarattığını, sonra evreni yarattığını görmüştüm. Fussilet 9 ayet metninde dünya, iki günde yaratılmış halde halihazırda bulunuyor henüz evren yaratılmamışken. Dünyayı yarattıktan sonra allah, fussilet 11 ayetindeki eylemi gerçekleştiriyor. Allah önce dünyayı 2 günde yaratıyor, sonra duman halindeki göğe yönelerek evreni yaratıyor. Fussilet 9 ila 12 arası ayetleri okuyun Allahın önce dünyayı yaratıp sonra duman halinde bulunan göğe yönelerek evreni yarattığını anlayacaksınız. Yalan veya gerçek Allah'ın iddiası budur.

Fussilet 9
le tekfurune billezi halakal arda fi yevmeyni
arzı 2 günde yaratanı inkar mı ediyorsunuz

Fussilet 10
Yeryüzünde bulunanların besinlerini dileyenler için eşit olarak 4 günde takdir etti.

Fussilet 11
Summesteva iles semâi ve hiye duhanun
Sonra duman halindeki göğe yönelerek, göğe ve arza gelin dedi, isteyerek geldik dediler.

Fussilet 12
Onları 2 günde 7 kat gök olarak tamamladı ve her gök katına kendi emrini vahyetti ve dünya semasını kandillerle süsledi.

Bingbang'den sonra geçen 15 milyar yıl içinde dünya bügünkü biçimindedir. Dünyanın yaşı 4,467 milyar yıl olarak hesaplanmıştır. Bingbang'den 300 milyon yıl kadar sonra ilk galaksi ve ilk yıldızların oluştu. Güneş, günümüzden 5 milyar yıl önce, Bingbang'den 10 milyar yol sonra oluştu. Dünya'da ilk yaşayan tek hücreli canlılar 3.7 milyar yıl kadar önce oluştu. İnsan türü dünya üzerinde Bigbang'den 15 milyar yıl sonra belirmişken Allah nasıl ilkin dünyayı yaratmış olabilir? Allah'ın ilkin dünyayı ardından evreni yaratmasının açıklaması, Batlamyus'un evren modelinin Quran'a kopya edilerek geçirilmesidir. Önce dünyayı 2 günde yaratıp, sonra duman halindeki göğe yönelerek evreni yaratmak, yapılabilirlik - fizibilite bakımından önce insanı yaratıp, sonra dünyayı yaratmak kadar saçma ve uygulanamaz bir sıralamadır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
23 hours ago, Tumagü said:

O ayetlere bakmıştım ben. Evrenin ve dünyanın oluşum evrelerini inceleyerek, quran ayetleriyle karşılaştırınca, allahın ilk önce dünyayı yarattığını, sonra evreni yarattığını görmüştüm. Fussilet 9 ayet metninde dünya, iki günde yaratılmış halde halihazırda bulunuyor henüz evren yaratılmamışken. Dünyayı yarattıktan sonra allah, fussilet 11 ayetindeki eylemi gerçekleştiriyor. Allah önce dünyayı 2 günde yaratıyor, sonra duman halindeki göğe yönelerek evreni yaratıyor. Fussilet 9 ila 12 arası ayetleri okuyun Allahın önce dünyayı yaratıp sonra duman halinde bulunan göğe yönelerek evreni yarattığını anlayacaksınız. Yalan veya gerçek Allah'ın iddiası budur.

Fussilet 9
le tekfurune billezi halakal arda fi yevmeyni
arzı 2 günde yaratanı inkar mı ediyorsunuz

Fussilet 10
Yeryüzünde bulunanların besinlerini dileyenler için eşit olarak 4 günde takdir etti.

Fussilet 11
Summesteva iles semâi ve hiye duhanun
Sonra duman halindeki göğe yönelerek, göğe ve arza gelin dedi, isteyerek geldik dediler.

Fussilet 12
Onları 2 günde 7 kat gök olarak tamamladı ve her gök katına kendi emrini vahyetti ve dünya semasını kandillerle süsledi.

Bingbang'den sonra geçen 15 milyar yıl içinde dünya bügünkü biçimindedir. Dünyanın yaşı 4,467 milyar yıl olarak hesaplanmıştır. Bingbang'den 300 milyon yıl kadar sonra ilk galaksi ve ilk yıldızların oluştu. Güneş, günümüzden 5 milyar yıl önce, Bingbang'den 10 milyar yol sonra oluştu. Dünya'da ilk yaşayan tek hücreli canlılar 3.7 milyar yıl kadar önce oluştu. İnsan türü dünya üzerinde Bigbang'den 15 milyar yıl sonra belirmişken Allah nasıl ilkin dünyayı yaratmış olabilir? Allah'ın ilkin dünyayı ardından evreni yaratmasının açıklaması, Batlamyus'un evren modelinin Quran'a kopya edilerek geçirilmesidir. Önce dünyayı 2 günde yaratıp, sonra duman halindeki göğe yönelerek evreni yaratmak, yapılabilirlik - fizibilite bakımından önce insanı yaratıp, sonra dünyayı yaratmak kadar saçma ve uygulanamaz bir sıralamadır.

 

Tumogcum

Fussilelt 12 de

"böylece onları semayı yediye çıkardık" der yani arzdan sonra semayı yarattık demez

yani nasıl okuyorsunuz nerenizden anlıyorsunuz almıyorum

 

Ayrıca Kuranda miraca melekler ve ruh 50 bin senede çıktıklarına göre

miracda insan ile Allah olduğuna göre Allahe göre bir an bir gün 50 bin sene olduğuna göre

Tevratta de dünyanın ömrü 7000 bin sene olduğu göre

günler aylara aylar yıllara hesaplanır çapılırsa

dünyanın ömrünün 120 milyar küsür sene olduğu anlaşılır bununda ne kadarı geçmiş ne kadarı kalmıştır Allah bilir.

 

yani dinlere göre dünyanın ömrü 120 milyar senedir..  7000 bin sene değil

 

Bugünkü bilime ben kıçım kadar güvenmiyorum her gün osurabilir diye

zira bugün der 4.5 milyar yıl

yarında der evrenin yaşı 60 milyar yıl  sonra der 100 milyar yıl

yanı günün ilmi bilim ilerledikçe değişiyor. hakikat ise değişmiyor

Link to post
Sitelerde Paylaş

Artı Tumogcum!!!!!

 

Fussilet 11 de Arzın yaratılışından sonra semanın yaratıldığı "manası çıkmaz"

 

"Arzın yaratılmasından sonra da, semanın yaratılışının hala devam ettiği" manası çıkıyor

 

Zira ondan sonraki fussilet 12. ayetinde "böylelikle "Semayı" yediye çıkartık "Semavat" yaptık" demesi de bunu teyid eder kamon

o yüzden kur'anı nasıl okuyor nasıl anlıyorsunuz demiştim  ahhahaah saygılar :ppp

 

tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Boş mucizeleri hesaplamak yine boş bir iştir bana göre. Hadi bende hesaplayayım o halde.
Mearic 4: Melekler ve Ruh - Cebrail ona süresi 50,000 yıl olan bir günde yükselir.
Kadir 1: Biz quran'ı kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır.

1,000 ay'da 83 yıl var. Kadir gecesi 1,000 aydan hayırlıysa, 83 yılda 83 kadir gecesi niye kendini tekrar ediyor? 1 yılda 12 ay ve 1 kadir gecesini tekrar tekrar pohpohlamaktansa, 1,000 ay'daki 916 hayırsız ayları ıslah etmek allah aklına gelmiyor mu? Bir de var ki meleklerin allah'ın katına doğru 1 günlük süreyi 50,000 yılda yükselmesi, ve kadir gecesinde inerken, tek gecede inmeleri! İnsan mantığı resmen dumura uğruyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 hours ago, Tumagü said:

Boş mucizeleri hesaplamak yine boş bir iştir bana göre. Hadi bende hesaplayayım o halde.
Mearic 4: Melekler ve Ruh - Cebrail ona süresi 50,000 yıl olan bir günde yükselir.
Kadir 1: Biz quran'ı kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır.

1,000 ay'da 83 yıl var. Kadir gecesi 1,000 aydan hayırlıysa, 83 yılda 83 kadir gecesi niye kendini tekrar ediyor? 1 yılda 12 ay ve 1 kadir gecesini tekrar tekrar pohpohlamaktansa, 1,000 ay'daki 916 hayırsız ayları ıslah etmek allah aklına gelmiyor mu? Bir de var ki meleklerin allah'ın katına doğru 1 günlük süreyi 50,000 yılda yükselmesi, ve kadir gecesinde inerken, tek gecede inmeleri! İnsan mantığı resmen dumura uğruyor.

 

Bak şimdi Kadir gecesi Oruçlada alakalıdır.,

Oruç ise hak sıfat yaşamaktır

 

Oruç Hz. İnsana farzdır

İslamda beraat gecesi vardır. Ondan önce mirac vardır

 

Mirac gecesi hiç kimsenin girmediği yere En yakın Meleklerin bile girmediği yere Peygamberimiz Abd haliyle Miraça çıktığında

Allah :

  • Esselamü aleyke eyyühen-Nebiyyü ve
  • Rahmetullahi ve berakatüh,  dediğinde
  • Peygamberimizin:  Esselamü Aleyna ve ala ibadillahis-salihin. diyerek karşılık vermesi

Bizide salih kullarınıda  Oraya sokması cebrailin dahi oraya girememesi bizi de oraya sokması Allahın da bunu kabul etmesi

yani Allahı bizi beyan eden bizde Allaah takdim ediyor

Allah'ım bu salih kullar iki şey çok sadıkdırlar

Senin emilerine çok saygılı, yaratmış olduğun mahlukata karşıda kalbleri çok rikkatle atar bunlara İnsan olduğua dair beraat ver der

 

İşte beraat gecesi İnsan olduğuan dair beraatini alan

15 gün sonra Allah'ım "Beni İnsan kabul etmişsin defter-i ilahiyeye Bu insandır" demişsin 

Bende Bunun eçrini almaya geldim Hak sıfat yaşıyacağım ne olur kabul et diye yalvarması

 

ve Oruç tutması  orucun son günlerde ise Kadir gecesi olması

 

O gece Kuranın inmesinin manası: Hakiki Oruç tutan kimsenin Kalbine Kadir gecesi Kur'an'ın dekkayıkı iner demektir. Bilmem seni aydınlatabildim mi?

 

o yüzden bin aydan hayırlıdır bütün bir ömürden hayırlıdır deniliyor. 

 

 

Artı Mearic: miraclar ali dereceler makamlar demektir

ve bu makamlar Allahtandır buyuruluyor

O makamlara o ali derecelere Melekler ve Ruhun uruc etmesi dünya senesiyle 50 bin sene sürer. diyor 

o makamlara gidip vahy alır gelirler demiyor

onların o ali derecelere yükselmeleri  50 bin sene sürer diyor

 

Peygamberimiz ise yani Hz. İnsan ise (İsra 1) "Abd" olarak kendi mirac makamına ruh maalcesed olarak dünya senesiyle bir anda yükselmiştir.

Abd denirse o zaman "ruh maal cesed" olması lazım gelir

tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...