Jump to content

Gerçek Müslümanlar Kimler?


Recommended Posts

İslam'ın bölünmüşlüğü malum: Onlarca mezhep, yüzlerce tarikat, binlerce yol ortaya çıkmış.

Bunların ortak olan bir yönleri var: Hepsi de yalnızca kendilerinin 'gerçek' Müslüman olduğunu söylüyor. İslam'ın hemen hiçbir gereğini yerine getirmemelerine karşın Aleviler bile bu iddiada.

Hatta bunlardan bazıları diğerlerini 'kafir' ilan edecek kadar ileri gitmiş, savaşlar olmuş, sayısız insan ölüp gitmiş.

Muhammed de bir hadisinde "Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacak; bunlardan yalnızca bir tanesi Cennete girecek" diyerek ortalığı kızıştırmış.

Sahi, gerçek Müslüman grubun hangisi olduğunu neye göre belirleyeceğiz? Gerçek Müslümanlar kimlerdir?

Kuran'da yazılanları yapanlar mı, hadisleri bihakkın uygulayanlar mı, yoksa her ikisini de yapanlar mı?

Ya da başka kıstaslar var mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sahi, gerçek Müslüman grubun hangisi olduğunu neye göre belirleyeceğiz? Gerçek Müslümanlar kimlerdir?

Bu soruyu kime soruyorsun, müslümanlara mı ateistlere mi?

Her müslüman kendi meshebinin doğru olduğundan eminken, onlara sorman anlamsız olur.

Ateistlerin ne düşündüğü de müslümanları bağlamayacağından, onlara da soramazsın.

Bu sorunun bir çözümü olmadığı da aşikar. Tek çözüm tüm meshepleri ile birlikte islamı kökten ortadan kaldırmak olabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sevban ‘dan (r.a) Rasulullah’ın (s.a.v) şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir: “Ümmetimden bir taife hak üzere üstün olmaya devam eder.Onları yardımsız bırakanlar, onlara zarar veremezler .Ve ALLAH’ın emri gelinceye kadar onlar bu hal üzere devam ederler. (Buhari Müslim) Muğire bin şu’beden (r.a) şöyle rivayet edilmiştir:Rasulullah (s.a.v) şöyle söylerken işittim “Ümmetimden bir taife ALLAH’ın emri gelinceye kadar insanlara karşı üstün olmaya devam eder.ALLAH’ın emri geldiğinde onlar yine üstün olanlardır (Buhari) Cabir bin semura’dan (r.a) “Rasulullah (s.a.v) şöyle buyurduğu rivayet edililir Kıyamet saatine kadar bu din ayakta kalacak ve Müslümanlardan bir kesim onun için savaşacaktır (Buhari)

TAİFETUL MANSURA HADİSİ Seleme bin nufeyl el-kindi’den şöyle rivayet edilmiştir: Rasulullah (s.a.v) in yanında oturuyordum Bir adam “Ey Allah'ın Rasulü!İnsanlar silahlarını bıraktılar ve artık cihad yok,savaş sona erdi diyorlar”dedi.Bunun üzerine Rasulullah (s.a.v) adamın yüzüne baktı ve şöyle buyurdu:Yalan söylediler,asıl şimdi savaşın zamanı geldi.Ümmetimden bi taife hak üzere savaşmaya hiç ara vermeden devam edecek,Allah da onlar ile bazı kavimlerin kalplerini saptırıcak ve bunlardan alınanlarla onların rızkını sağlıyacaktır.Bu hal Kıyamet gününe,Allah’ın va’dinin gelme anına kadar devam edicektir.Kıyamet saatine kadar atı alnında Hayr bağlıdır. (sünen nesei)

"Ben ümmetim için, başlarına geçecek olan, Allah'ın yolundan saptıran idarecilerden korkarım, bir kere üzerlerine kılıç kalktı mı kıyamete kadar üzerlerinden inmeyecektir. Ümmetime ait bir memleket müşriklere iltihak etmeden, bir kısım ümmetim putlara tapmadan kıyamet kopmayacaktır. Ümmetim içinden otuz yalancı peygamber çıkacak, hepsi peygamber olduklarını iddia edecekler. Ben rasullerin sonuncusuyum. Benden sonra peygamber gelmeyecektir. Ümmetimden bir cemaat kıyamet kopuncaya kadar hak din üzere muzaffer kalacaktır. Kendileriyle uğraşanlardan onlara bir zarar gelmeyecektir." (Ebu Davud Fiten: 1, Tirmizi Fiten: 9, Ahmed: 4/123, 5/278, 284.)

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslamda bölünmüşlük filan yok farklı yollarla Allaha ulaşma gayretivar

esas alınacak ehli sünnet ve cemaattir

tarikat yollar demektir hedef aynı yöntemler farklıdır

mezhepler müslümanların farklı sosyoekonomik yaşayışlarında kolaylık sağlamak için içtihat farklarıdır haktır doğrudur

4 hak mezhep dışında kalanlarda batıldır

islamın %80i ehli sünnet velcemaattir

kalan şia ve vahhabilikte son 20 yılda anlayışlarını yumşatmış ehli sünnet velcemaate yaklaştırma çabası içine girmiştir

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben şunu demeliyimki Kuran'la Çelişen hadisleri reddeden biri olarak ve çoğu zaman hayatımı Kuran'a göre yönlendiren biriyim.

Sonuç olarak herkesin hataları olabilir ama Kuran'a uyuyorum diye Allah'ın beni sonsuz cehennemde yakacağını sanmıyorum ama belli olmaz genede.

Hadis konusu çok uzun bir konu yani doğruluğu ne kadar kanıtlabilir ki?

Sen şunu Hz.Peygamber söyledi diyorsun ama ya söylememişse cezasını nasıl çekeceksin öteki tarafta?

Bu benim görüşüm.

tarihinde TheChosen tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İslamda bölünmüşlük filan yok farklı yollarla Allaha ulaşma gayretivar

Gerçekten İslam'da bölünmüşlük bulamazsınız.

O çarşı ve camileri bombalayıp alışveriş yapan ya da içeride namaz kılanları parça parça etmeler, "Allahü Ekber" diyerek koyun keser gibi kafa kesmeler, sıraya dizdikleri insanları enselerinden kurşunlayıp daha sonra cayır cayır yakmalar, sabi sübyan ve bebeleri bıçaklayıp bıçaklayıp çukurlara doldurmalar falan Müslümanların oynadığı gayet masum oyunlardır.

Bunlar 'iyi' Müslümanların diğer Müslümanları bir an önce 'farklı bir yolla' Allah'a ve cennete kavuşturmak için yaptığı iyiliklerdir. Hatta bunun sevabı bile vardır.

"Müslümanlar arasında bölünmüşlük var" diyen ayıp eder.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Baslik sorusuna cevaben; gercek Muslumanlar el-kaide, hizbullah, Suudi Arabistan ve diger Arap petrol ulkeleri, butun silahli terorist musluman orgutlerdir. Gunumuzde Islam o kadar evrim gecirdiki artik Muhammedin Islami kayboldu, elimine edildi(bilincli olarak). Islam asla ve asla hos goruyu savunmaz(medine anlasmasindaki herkez bunu kabul edecek yoksa herkezi keseriz tehdidi, kureyza katliami, vs vs) Islam ve demokrasi iki aykiri unsurdur, birisi halki tahta getirirken digeri Allah denen seyin sectigi ozel kisileri, Ozgurluk ve islam ters iki konu, Kurandaki tehditler sonucu(cehenneme yollamak, kirbaclanmak gibi) kadinlar ortunur, kisiler dunya zevklerinden mahrum birakilir, belirli bazi konular asla elestirilemez. Iste bu yuzden yukarda saydigim orgut ve devletler disinda gercek islam uygulanmiyor. Turkiyedeki Islam ise tam bir komedi, bzim showmen dinciler islami uluslar arasi insan haklari beyannamesine cevirdi ama iclerinde biri Islami Islam diye kabul etmis biri, oda Cubbelidir, o gercek bir muslumandir, sapiktir, salaktir, sahtekardir ama gercek muslumandir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

gerçek müslüman kim, allah hangilerine cennet hangilerine cehennem bahşedecek, hangileri kaç yıl yanacak, kaç yıl sonra hurilere kavuşacak bilmiyorum. ancak bildiğim bir şey var, eğer allah varsa, eğer adil olduğunu iddia ediyorsa, eğer cennet ve cehennem adında bir yerler varsa; bu allah da 5 vakit namaz kılıp, kendine dua eden, bütün dini vecibelerini yerine getiren, ama allaha inanmadığı için çoluk çocuk binlerce cana katleden birini cennetine alıp; beni -ki bir çok müslümandan daha insaflı, insansever, hayırsever birisi olan beni- sırf kendine inanmıyorum, namaz kılmıyorum diye cehennemde sonsuza dek yakacaksa (islamın allahı öyle diyor kuranda-(Elbette, ehl-i kitaptan [Yahudi ve Hıristiyan] olsun, müşriklerden olsun bütün kâfirler Cehennem ateşindedir, orada ebedi kalırlar. Onlar yaratıkların en kötüsüdür.) [beyyine 6]), bunun adı adalet değildir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Gerçek Müslüman ve gerçek Hristiyan arasında ayrıntılarda fark var ama temelde yok.

Gerçek Hristiyan müsait olduğu her anını Tanrı'ya dua etmekle geçiren bir dindardır.

Gerçek Müslümanın da görevi odur.

Müsait olduğu her anını ya dua ederek, ya da İslam'a ve Allah'a hizmet ederek geçiren insandır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...