Jump to content

Müslümanlar Neden Çok Alıngan?


Recommended Posts

Günümüzde diğer dinlerde peygamberlerle, ritüellerle, dini kültürle dalga geçilir ve sonuçta biraz kızanlar olur ama kimse ortalığı yakıp yıkmaz, kendi vatandaşını öldürmez.

İslamda ise kendi kitaplarında komik, eleştiriye açık şeyler yazdığı halde karikatürize edemezsiniz.

Yürüyen çalı, bölünen ay, ağlayan kütük gibi komik olaylara eleştirel veya alaycı bakamazsınız.

Bazan eleştirel yaklaşabilirsiniz ama olayı karikatürlerle anlatamazsınız.

- Salman Ruşdi hadislerde de geçen şeytan ayetleri olayına biraz farklı bakınca kıyamet koptu. Gösterilerde müslümanlar öldü. Hakkında ölüm fetvaları verildi.

- Hadislerde de geçen peygamber hayatını alaycı bir dille anlatan Müslümanların Masumiyeti filmi yüzünden kıyamet koptu, protesto gösterilerinde müslümanlar öldü.

- Din aleyhine toplantı düzenleniyor diye Sivas'ta insanlar yakıldı.

- Danimarka'da bir derginin yayınladığı karikatürler yine olaylar yarattı.

- Fransada bir derginin çıkardığı bir sayı yüzünden yine olaylar çıktı.

- Richard Dawkins "Dünyadaki tüm müslümanların aldığı Nobel ödülü sayısı Cambridge Üniversitesi bünyesindeki Trinity Koleji mensuplarının aldığından azdır" dedi millet kıyamet kopardı.

Müslümanlar neden çok alıngan? Bu tür tepkiler cehalet mi duyarlılık mı? Güneş balçıkla sıvanmaz ise bu aşırı tepki neden? Hadisler sahte ise hala korunması, sahip çıkılması neden?

Kurandaki birçok ayetler mecaz ise neden diğer birçok ayeti de mecaz olarak görmüyorlar?

tarihinde anarkom tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bunu bilmek icin ilk önce bakmak gerek Muhammed zamaninda onu elistirenlerlen ne yapti ve onu elistirenler öldürüldügü zaman nasil tepki verdi.

Dawud :: Book 38 : Hadith 4348

Narrated Abdullah Ibn Abbas:

A blind man had a slave-mother who used to abuse the Prophet (peace_be_upon_him) and disparage him. He forbade her but she did not stop. He rebuked her but she did not give up her habit. One night she began to slander the Prophet (peace_be_upon_him) and abuse him. So he took a dagger, placed it on her belly, pressed it, and killed her. A child who came between her legs was smeared with the blood that was there. When the morning came, the Prophet (peace_be_upon_him) was informed about it.

He assembled the people and said: I adjure by Allah the man who has done this action and I adjure him by my right to him that he should stand up. Jumping over the necks of the people and trembling the man stood up.

He sat before the Prophet (peace_be_upon_him) and said: Apostle of Allah! I am her master; she used to abuse you and disparage you. I forbade her, but she did not stop, and I rebuked her, but she did not abandon her habit. I have two sons like pearls from her, and she was my companion. Last night she began to abuse and disparage you. So I took a dagger, put it on her belly and pressed it till I killed her.

Thereupon the Prophet (peace_be_upon_him) said: Oh be witness, no retaliation is payable for her blood.

Muhammed, onu elistirenleri öldürdü , Müslümanlarin bugün dünyanin en iyi adaminin yaptiginin aynisini yapmasi dogal.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dünya'da dinlere inanan birçok insan var, ve onlar da rencide oluyorlar ama Müslümanlar'ın eline su dökemez bu konuda(ve başka konularda da).

Hristiyanlar da rencide oluyorlar, örneğin bir kitap'da rastladım:

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Last_Temptation_of_Christ_%28film%29

Bu filmden rencide veya tahrik olan köktendinci Hristiyan grup sinemaya molotof atmışlar 1988 yılında.

Ama bu haberler öyle minimal ki öyle rast gelirseniz haberiniz oluyor; münferit olaylar.

Müslümanlar söz konusu olunca insanlar artık öyle alıştı ki; artık haber değeri bile taşımıyor-tahrik olanların şiddet uygulaması...

Bu Batılar'ın dikkatini çekmiş, bir tanesi bir blog yapmış: "Müslümanlar'ı rencide eden şeylerin listesi".

Ve 2007 yılına ait:

"The List of Things That Offend Muslims"

http://amboytimes.typepad.com/the_amboy_times/2007/02/the_list_of_thi.html

Listenin her maddesi için bir kaynak var.

Hani Ekşi'de bir başlık var: "Mazlumuz da mazlumuz", onun gibi Müslümanlar habire diyorlar ki, "Rencide oluyoruz da rencide oluyoruz" veya "Tahrik oluyoruz da oluyoruz".

Richard Dawkins gerçekleri dile getiren bir tweet attı, Habervaktim gazetesi(!!!) başlık atmış:

"Evrimci Biyolog Müslümanları Tahrik Etti"

http://www.habervaktim.com/haber/338275/evrimci-biyolog-muslumanlari-tahrik-etti.html

Eh, Batı cephesinde değişen birşey yok.

Aslında, şu verdiğim liste gibi Türkçe bir lise yapmak lazım. "Türkçe kaynaklı Müslümanlar'ı tahrik/rencide eden şeyler" listesi. Ben başlık açamıyorum,

Açabilen biriniz bir başlık açsa, böyle rencide/tahrik eden haberleri o başlık altında denk geldikçe yazsak, daha sonra bunu o liste gibi bloglaştırabiliriz?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 5 weeks later...

Genelde kendilerini tanımladıkları tek kimlik Islam/müslümanlık. Hayatlarında başkaca bir şey yok. Sanat, yok, kitap yok, estetik yok, sağlıklı kadın-erkek ilişkileri yok, dişe dokunur bir üretim yok hatta spor bile yok. Dünyaya, insanlığa bir katkıları yok, net tüketiciler ve bu bir tür aşağılık kompleksi oluşturuyor. Kendini tanımladığı tek şey hakkında yapılabilecek en ufak eleştirinin de yanıtı şiddet olarak ortaya çıkıyor çünkü tepkilerini başka türlü ortaya koyabilecekleri hiç bir donanım yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

islami çatı altında sırf tüketici oldukları için gerçeğin gereksindiği kanıtları ortaya sermektense, iğdiş edip gerçeği değişime uğratmaya kalkışıyorlar. gerçeği değiştiremeyince mutsuz oluyorlar. hep mağlubiyet tadıyorlar, yenilgiyle yaşıyorlar, ondan...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bana kalırsa kendilerine tam bir özgüvenleri yok emin olamıyorlar inandıkları şeylere her imanlı insanın hayatında en az bir kere acaba sorusunu kendisine sorduğuna eminim ama döt korkusuna hemen tövbe edip kelime i şahadet getirirler alınganlıklarıda bu acaba yı dürtülemesinden olabilir diye düşünüyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslüman kibri aynı Yahudi kibri gibidir. Yahudiler Allah tarafından seçilmiş olduklarına inanır. Müslümanlar aynı ilahiyatı alıp kendilerine uyarladılar. Yahudilerden farklı olarak da tüm dünya toprağının onlara vadedilmiş olduğuna inandılar. O yüzden kimseye tahammülleri yok. Çünkü kendilerinin imtiyazlı ve bu gezegende evsahibi olduğu itikatlarının bir parçası.

Bu aynı kibir modern Türklerde de eskiden kalma birşey olarak aynen devam eder. Kıbrıs Sorunu, Kürt Sorunu falan bunların altında aynı hezeyanlı kibir yatar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hangi ülkede ?

Afrikada müslümanların hergün kaç hristiyan öldürdüğünü araştır bakalım.

Asıl Pakistan'da zulme uğrayan Ahmediyecileri konuşmak lazım. İran'da zulm gören Bahailer, ve Arap ülkelerinde zulüm gören Yezidiler ve Drüzileri konuşmak lazım.

Zavallı Müslümanlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Asıl Pakistan'da zulme uğrayan Ahmediyecileri konuşmak lazım. İran'da zulm gören Bahailer, ve Arap ülkelerinde zulüm gören Yezidiler ve Drüzileri konuşmak lazım.

Zavallı Müslümanlar.

sen pakistanı düşünme Müslümanları düşün bu ülke Müslüman ülkesi ve Müslüman olmak zorundasınız
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...