Jump to content

MATERYALİZM VE NATURALİZMİN SONU...


Recommended Posts

  • İleti 406
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Termodinamiğin 1. yasasını hatırlatırım. Yoktan var,var 'dan yok olmaz...

Planck zamanın da(bıgbangde kı gıdecegımz son an) tüm kanunlar devre dışıdır...

Bıgabng oncesını kanunlarla acıklamak mumkun degıldır...

Madde-enerjı karunumu yasası da o ana kadar gecerlıdır...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ne madde ne doğa ne de doğa kanunları ezeli ve ebedidir...

Enerji ezelidir.

'' eğer sebepsiz, varlıgı kendinden bir varlık arıyorsak bu neden madde veya doğa olmasın'' argumanları da artık geçersiz hale gelmiştir...

Madde ve doğadan önce enerji/vakum vardı. Enerji tekillik (singularity) olarak tezahür etti ve big bang/big bangler ile birlikte kendisini uzay/zaman düzleminde ifade etmeye başladı ve evren/evrenler ardından nihayet de bizler olarak tezahür etti. İnsani duyguları davranışları olan bir Tanrı'ya gerek yok.

Mevcut tasarım ve anlamı karşılayacak bir bilinçliliğe sahip olmayan madde, doğa ve doğa kanunları artık kendileri için bir acıklamaya da ihtiyaçları vardır.

Sonsuz potansiyel yani ilksel enerji, bilinçsizdir. Ama ona illa bilinç atfetmek gerekiyorsa, "varlığa gebe" olacak kadar bilinçli olduğunu da söyleyebiliriz. Yani onun, Kur'an'daki Allah gibi insani bir bilinci yok, kızmıyor kıskanmıyor "bana inanmazsanız yakarım ha" demiyor kendini sürekli övmüyor. Fakat varlığa evrene ve bizlere dönüşüyor. Buna "onun doğası" diyebiliriz bilinçten ziyade. Yani varlığı ve evreni açıklamak için illa ki insan gibi, tahtını meleklerin taşıdığı güçlü melik/kral bir Allah'a ihtiyaç yok. Hatta bu komik olur. "Sonsuz potansiyel"in doğasında zaten potansiyeli olduğu şeyleri açığa çıkarmak vardı diyebiliriz. Çok daha mantıklı. Öyle ya, "Sonsuz potansiyel" olan enerji, eğer uzay zaman düzlemi olarak kendini ifade edip bir şeylere dönüşmeyecekse zaten ona "potansiyel" diyemezdik.

Enerjı hep vardıysa bılım neden 13.7 yıllık bir başlangıcı kabul etsın..

Enerji ezelidir. Bir şekilde hep vardı. Sadece form değiştirdi ve değiştirmeye devam etti. Bilimin kabul ettiği, Big Bang'le beraber uzay/zamanın başlamasıdır. Yoksa "Big Bang'ten önce hiçbir şey yoktu anladığımız manada hiçlik vardı" sözü bilimsel değildir. Bilim, "Big Bang'ten öncesi gizemini korumaktadır. Öncesiyle ilgili bir fikrimiz yok" diyebilir en fazla.

Bıgbang oncesı hawkıng ın de dedıgı gıbı hiçliktir.

Hawking, bir kitabında bir şey söylüyor sonra "hatalıyım" deyip fikir değiştirebiliyor. Eğer "Big bang'ten öncesi hiçliktir" dediyse bu ifadesini daha sonra kesinlikle biraz daha açmış, açıklamış olmalı.

tarihinde Firatb1984 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Enerji ezelidir.

Madde ve doğadan önce enerji/vakum vardı. Enerji tekillik (singularity) olarak tezahür etti ve big bang/big bangler ile birlikte kendisini uzay/zaman düzleminde ifade etmeye başladı ve evren/evrenler ardından nihayet de bizler olarak tezahür etti. İnsani duyguları davranışları olan bir Tanrı'ya gerek yok.

Sonsuz potansiyel yani ilksel enerji, bilinçsizdir. Ama ona illa bilinç atfetmek gerekiyorsa, "varlığa gebe" olacak kadar bilinçli olduğunu da söyleyebiliriz. Yani onun, Kur'an'daki Allah gibi insani bir bilinci yok, kızmıyor kıskanmıyor "bana inanmazsanız yakarım ha" demiyor kendini sürekli övmüyor. Fakat varlığa evrene ve bizlere dönüşüyor. Buna "onun doğası" diyebiliriz bilinçten ziyade. Yani varlığı ve evreni açıklamak için illa ki insan gibi, tahtını meleklerin taşıdığı güçlü melik/kral bir Allah'a ihtiyaç yok. Hatta bu komik olur. "Sonsuz potansiyel"in doğasında zaten potansiyeli olduğu şeyleri açığa çıkarmak vardı diyebiliriz. Çok daha mantıklı. "Sonsuz potansiyel" olan enerji, eğer uzay zaman düzlemi olarak kendini ifade edip bir şeylere dönüşmeyecekse zaten ona "potansiyel" diyemezdik.

Enerji ezelidir. Bir şekilde hep vardı. Sadece form değiştirdi ve değiştirmeye devam etti. Bilimin kabul ettiği, Big Bang'le beraber uzay/zamanın başlamasıdır. Yoksa "Big Bang'ten önce hiçbir şey yoktu anladığımız manada hiçlik vardı" sözü bilimsel değildir. Bilim, "Big Bang'ten öncesi gizemini korumaktadır. Öncesiyle ilgili bir fikrimiz yok" diyebilir en fazla. Hawking, bir kitabında bir şey söylüyor sonra "hatalıyım" deyip fikir değiştirebiliyor. Eğer "Big bang'ten öncesi hiçliktir" dediyse bu ifadesini daha sonra kesinlikle biraz daha açmış, açıklamış olması muhtelemdir.

Baştan sona bılımsel hıcbır karsılıgı olmayan yorumlar bunlar...

Enerjı hep vardıysa ve hangı formda olursa olsun bu başlangıcın olmadıgı anlamına gelır ve 13.7 mılyar yıllık bır baslangıcdan bahsedılemez...

Bıgabng oncesının hıclık oldugunu ve kanunların planck zamanında devre dısı kaldıgını bızzat hawkıng de söyler...

Link to post
Sitelerde Paylaş

bütün bu kainat aynı patlamadan oluşuyor ise, herkes ve herşey aynı şeyden oluşuyor demektir. Herkes ve herşey aynı şeyden oluşuyor ise, herkesin öz'ü bir demektir.

ve ilk tekkıllık dedıgımız şey bezelye kadarcık birşeyidi...

şu ucu bucagı olmayan evren,madde,doğa,zaman,renkler,zevkler,şarkılar,şiirler.....hep ondan cıktı :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bak şimdi, PUF DİYE EVREN VAR OLDU DİYORSAN SOFTALARDAN BİR FARKIN KALMAZ. Sebepsiz hiçbirşey meydana gelmez. Kainatı oluşturan özellikleri ve kanunları oluşturan BİR neden vardır.

Tüm sebeplerın yaratıcısı bu ilk sebebi(bize göre ilk sebep) de yaratmıştır..

Yaratıcı ile bu iş çözümlenıyor zaten...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Baştan sona bılımsel hıcbır karsılıgı olmayan yorumlar bunlar..

Bilim, kabaca bu yazdığım şeylerden farklı bir yorum getirmiyor. Kabaca var olan bir "enerji" var ya da adına ne derseniz deyin, madde deyin vaküm deyin hiçlik deyin Allah deyin Zeus deyin farketmez ve bu "şey" form değiştiriyor kendisinden sonraki olgulara "neden" oluyor, dönüşüyor. Bilimsel açıdan kabaca bundan farklı bir yorum mümkün değildir. Mesela bilim, "hokus pokusla oluştu" demez. "hokus pokusla şapkadan çıkar gibi kaynağı neden-sonuç ilişkisi olmayan Big bang meydana geldi" demez. Asıl bilimsel olmayan yorum, Kur'an'dan ayet gösterip "Allah" isminde insani duyguları olan insani bir bilinci olan kendini övmeyi pek seven kıskanç insanlar gibi davranan bir varlığın hokus pokus ile "ol dedi oldu"suyla her şeyi meydana getirdiğini söylemektir.

tarihinde Firatb1984 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

575894500823.jpg

Big Bang'den önceki evrenden görüntüler

Oxford Üniversitesi'nden Profesör Roger Penrose ve Erivan Üniversitesi'nden Profesör Vahe Gurzadyan, tüm evrenin doğduğu Big Bang'den (Büyük Patlama) önce var olan başka bir evrene dair kanıt bulduklarını söyledi.

Penrose, uzayda bulunan kozmik arka plan radyasyonu üzerinde yapılan incelemelerin, Big Bang öncesi ne olduğunu gösterdiğini belirtip, iddialarının evrenin daha önce birçok defa genişleyip (Big Bang), daha sonra küçüldüğünü (Big Cruch – Büyük Çöküş) belirten teoriyi desteklediğini söyledi.

İki araştırmacı, kozmik arka plan radyasyonunun haritasında görülen çemberlerin Bing Bang öncesi evrenin durumunu gösterdiğini tahmin ediyor. Kozmik radyasyonun Bing Bang'den beri geçen 14 milyar yıl içinde eski 270 santigrat derece ısıya düştüğüne inanılıyor.

Bing Bang'den 300 milyon yıl kadar sonra ilk galaksi ve yıldızların oluştuğu, Güneş'in ise ancak 5 milyar yıl önce oluştuğu biliniyor. Dünyamızdaki ilk hayat olan tek hücreli canlılar ise 3.7 milyar yıl kadar önce oluştu.

NASA'nın Wilkinson Mikrodalga Anisotopi Uzay Aracı'nın bulgularından yola çıkarak radyasyonu inceleyen iki araştırmacı, çemberlerin bizim evrenimizin oluştuğu en son Bing Bang öncesi süperbüyük kara deliklerin birbirine çarpışmasından dolayı oluşan çekim dalgaları olduğuna inanıyor.

Penrose, geliştirdikleri teoriye göre evrendeki tüm maddenin sonunda kara delikler tarafından yutulacağını ve geriye sadece enerji kalacağını ve bu enerjinin de bir sonraki Big Bang'i ve bir sonraki evrenin meydana gelmesini sağlayacağını söyledi.

Penrose ve Gurzadyan'ın teorisi, fizik camiasında genelde kabul gören "enflasyon" teorisini yalanlıyor. Enflasyon teorisine göre evren Big Bang'le oluştu ve çok uzak bir gelecekte yok olana kadar genişlemeye devam edecek.

kaynak:

http://www.usasabah.com/Guncel/2012/06/16/big-bangden-onceki-evrenden-goruntuler

İngilizce kaynak:

http://www.nature.com/news/2010/101210/full/news.2010.665.html

http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-11837869

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...