Jump to content

Kadavra ve İslam


Recommended Posts

Tıp biliminin gelişmesi için olmazsa olmaz alternatifsiz bir yöntem kadavra üzerinde çalışmak, peki islam kadavra konusunda ne diyor ?

Fetvalar var uygundur diye, hayır olmaz canlıya olduğu gibi ölüye de saygı gösterilmelidir diyenler var, peki fetvalar hangi gerekçe ile olumlu bakıyor ? İslamda açıklar mı var ? Yoksa islamın her çağa hitab ediyor denmesinin arkasında bu belirsiz, yoruma açık, net olmayaışı mı var ?

Kadavra bağışının çok yetersiz olduğu ülkemizde siz nasıl bakıyorsunuz bedeninizi kadavra olarak bağışlamaya, hangi fetvayı haklı buluyorsunuz, dininiz bilime ışık tutuyor mu ?

Yoksa herkes müslüman olsaydı en baştan, tıp falan olmaz mıydı ?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir adamın eşi ölürse,eşinin kadavrasını 6 saat içinde becerme fetvası var.

İyi hatırlattın, islamda uçkur meseleleri daha ciddiye alınır, kaç kadın alınır nasıl sıraya konulurla uğraşmaktan biride çıkıp sormamış ''Ey kocaman allah! dişimin ağrısından duramıyorum bi şifa öğret'' dememiş.

Müslüman arkadaşların böyle ciddi bir konuda yorum bile yapamamaları çok acıklı, ne deseler toslıyacaklar bir duvara, ne kötü değil mi inandığınız şeyin böyle ciddi bir konuya cevap verememesi.

Kendilerini kadavra olarak bağışlamak fikrini düşünmek bile istemiyolardır var mı kendini bağışlayabilecek müslüman ? yok, çünki fikri bile travma yaratıyor zihninizde çünki hangi imam fetva verirse versin bu islama ters biliyorsunuz bunu,

İslam insanoğlunun hiçbir ihtiyacı ile örtüşmez genelde ters düşer yasaklar, çünkü tanrısal bir metin değildir, insan geliştikçe tanrının yerinde sayması çok ironik.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...