Jump to content

Hitler De Dindar Bir Nesil İstiyordu


Recommended Posts

tumblr_inline_mrue26pXtL1qz4rgp.jpg

"Seküler okullar asla tolere edilemez çünkü bu tür okullar hiçbir dini eğitim vermez, ve genel moral eğitim dini bir temel olmaksızın hava üzerine inşa edilmiştir; sonuç olarak, tüm karakter eğitimi ve din inançtan türetilmelidir… biz inanan insanlar istiyoruz."

Hitler, 26 Nisan, 1933, 1933 yılında Nazi-Vatikan Antlaşmasına yol açan müzakereler sırasında.

24 Ekim 1933’de Berlin’de yaptığı bir konuşmada Hitler ifade etti: “Biz halkın bu inanca ihtiyaç duyduğuna ve talep ettiğine ikna olduk. Bu nedenle ateistik harekete karşı mücadeleyi üstlendik, ve bu sadece birkaç teorik deklarasyonla değil: biz onun kökünü kazıdık.” (Norman H. Baynes, ed., The Speeches of Adolf Hitler, April 1922-August 1939. Vol. 1. Oxford: Oxford University Press, 1942, p. 378.)

Moralite basitçe doğru ve yanlış davranışlara dair bir fikir sistemi olarak tanımlanabilir. Ahlaki değerlerin göksel bir güce dayanmadan rasyonalize edilemeyeceği iddiası apolojetikler tarafından sıkça dile getirilir. Oysa ahlakın kökeni tanrıya ya da aşkın bir otoriteye dayanmaz. İyi ve erdemli bir insan olmak için gökte bizi dikizleyen hayaletlere inanmak zorunda değiliz. Dahası modern bilimsel veriler ışığında canlılardaki fedakarlık, işbirliği, empati, sempati ve özgecilik gibi duyguların tarihsel kökeni, milyonlarca yıllık evrimsel süreçteki gelişimi neden sonuç ilişkisi içinde giderek daha detaylı bir şekilde açıklanabiliyor. Ahlak; olayın artılarını ve eksilerini kişinin değerlendirmesinden kaynaklanmaktadır. Ahlaki davranış diye bir şey olmasaydı türümüzün daha fazla yaşama şansı olmazdı. Dawkins'in yorumuna göre, bencil gen özgecil topluma öncülük etmiştir. Kendisine ve çevresine saygısı olan bir insan incitici davranışlarda bulunmaya yeltenmez. Dolayısıyla ahlak; sosyal hayatın bir gereği olarak ortaya çıkan sivil bir olgudur.

tarihinde Tasvir-i Efkar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

ahlak normları insanoğlunun tecrübe ve birikimleri üzerine inşa edilmiştir.

bunlar herhangi lidere, cemaate, kitaba endekslenemez ve indirgenemez.

her insanın içinde adeta genetik kodlarına işlemiş, iyiyi, doğruyu, güzeli, hakkı yanlıştan ayıran içgüdüsel bir duygu vardır. meşruiyet denir buna veya eş anlama gelen şerciat. birşey kanuna, ceza hukukuna uyuyor mu değil mesele. mesela hak mı, adalet ve hakkaniyet duygusuna uyar mı yaraşır mı meselesi.

adam öldürmeyeceksin, ana-babaya saygılı davranacaksın. bunlar kutsal bir kitapta yazıyor diye doğru değillerdir. yukarıda mezkur içgüdüsel duygulara ait etik normlardır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Nazilerin SS fraksiyonu, Hristiyanlık yerine Paganist Cermen kültürünü egemen kılmak istiyordu. Özellikle Heinrich Himmler; bu yolda araştırmaları ve çalışmalarıyla çok çaba harcıyordu. Aslında Nazileri iktidara getiren, vurucu sokak gücü SA'da hristiyan değildi. Adolf Hitler, SA'yı ve Ernst Röhm'ü tasfiye ettikten sonra, muhafazakar güç odakları ile yakınlık kurmaya başladı. Zaten SA'yı onlar istediği için kanlı bir şekilde ortadan kaldırmıştı. Muhafazakar güç odakları ile işbirliği kurunca, doğal olarak onlara yaranmak için bu tarz söylemlere başladı. Fakat ben kendisinin Hristiyan olduğunu sanmıyorum. Bir zamanlar solcu iken ''Gerçek Tanrısız'' kod adıyla köşe yazıları yazan; Faşist olarak iktidara gelince Vatikan ve Muhafazakarlar ile ortak politika izleyen Benito Mussolini gibi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

hitler dindar bir nesil istemiyordu bu yalan hatta savaştan sonra bizzat hristiyanlığın dinin icabına bakmak istediği söylenir ama ne yazık ki öldü ateist olan bir adamdan katiyyen böyle bir şey beklenemez..

Yalancı herif.

Nazi işareti gamalı haçtır.

Hitler Ateist falan değildi.

Hitler radikal Hristiyandı.

Yalan söylemeyi bırakın.

Ona buna Ateist diyorsunuz

Nasyonel Sosyalist Parti Hitlerin Partisi.

Hem Milliyetçi değerleri bünyesinde barındıran, hem de sosyalist ilkelerle toplumu eşit bir çizgide tutmaya çalışan sistemlere ne deniyor Türkiyede?

Şeriat.

Hristiyan Şeriatçisini Ateist diye yutturmaya kalkıyorsunuz.

Arapça Allah Yazan Yeşil Bayraklı simge taşıyan adamlara Ateist demek gibi bir şey bu.

Arkadaşım bilmiyorsan, bir şey yazma.

Yavşak herif.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hiristiyanlıkta Müslümanlıkta Yahudiliğin türevleridir.Her ikiside başta bir yahudi mezhebi olarak ortaya çıktı İlk müslümanlara Haceri yada İsmaili Yahudi dendiğini biliyoruz.İlk hiristiyanlarında Sünnet meselesinden dolayı Havralara sokulmadıkları İncilde belirtilir.Hitler ise bir fanatik anti semitikti..Anti semitizm Hiristiyanlarda yokmu diye sorabiliriz?Evet ama Onlar aynı zamanda koyu Hiristiyandırlar.Hitler ise hiç bir zaman koyu hiristriyan olmadı.Hatta Nazilerin Hiristriyan haçı yerine gamalı hacı İncil yerinede Kavgamı kiliselere sokmak istedikleri söylenir.(Bu tabiki bütün nazilere şamil değildir.)

Yalnız Gamalı haç hiç bir zaman Hiristiyanlık hacı ile ilgili değildir.Gamalı Hac Arian ırkının bir sembolü olup Alaman arkeologlar tarafından Hindistanda bulunmuştu.Yani Bu haç Arian Irkının bir sembolüdür.Zaten Hitlerin Milliyetçiliğide Germenizmden ziyade Arianizimdir.

Sonuç:Yahudi düşmanı Hitler Dine karşı olmasada Dinin Yahudilikle olan bütün bağlarını yok ederek Onu Kendi ideolojisine göre reformize etmek istiyordu.

tarihinde gerçekçi53 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hitlerin yahudi olduğunu savunan kaynaklarda görmüştüm. Agzı olan konusmus acıkcası

KAYNAĞA GEREK YOK SOR SÖYLEYELİM :)

http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=26845

Hitler katıksız bir yahudidir

Yahudileri öldürmemiş Filistine sevk edip israil devletinin kuruluşuna öncülük etmiştir.

Öldürdükleri karışmış yahudiler ve Hazar Türkleri ve Marksizmden bağımsız Karbonari Sosyalistleridir.

tarihinde Ebu Nuvas tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 5 months later...

Argumentum ad Hitlerum kozunu oynamaya seven teistler için kötü haber: Hitler ateist değildi!

Nazi Almanya’sının Führeri Adolf Hitler muhtemelen yeryüzünde yürüyen en kötü insanlardan biriydi. İkinci Dünya Savaşı’nda milyonların ölümünden ve 6,000,000 yahudinin cinayetinden sorumluydu. Hatırlanması gerekir ki Nazi ölüm makinelerinin tek hedefi yahudiler değildi. Tahmini 5-6,000,000 Rus, Polonyalı, çingene, Yehova Şahidi, homosexual ve aynı şekilde temelde alt-insan kabul edilen herkes katledildi.

ANCAK Hitler ateist değildi. Hitler’in Nazi Parti programları madde 24 “Pozitif Hristiyanlık” çağrısıydı. Cermen filozof Ernst Bergmann tarafından 1934’de açıklanan bu yeni Hıristiyanlığın 25 noktası arasından temel değerleri ifade eden altı numaralı nokta şöyle: “Almanya'nın dini halkın dinidir, özgür düşünceler, ateist propaganda, ve mevcut dinlerin dağılmasıyla hiçbir ortak noktası yoktur.”

Böylece Hitler, ve onun Nazi rejimi ateistik olma dışında herhangi bir şeydi. (bknz. Shermer, The Science of Good and Evil, s. 153)

tarihinde Tasvir-i Efkar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
1071 Malazgirt Bulvarı'nın yapımı sırasındaki doğa katliamını protesto eden ODTÜ'lüleri hedef alan Başbakan Erdoğan "Pazartesi günü Ankara’da bir bulvar açtık. Kimlere rağmen o solculara rağmen. O ateistlere rağmen. Bunlar terörist" dedi.

http://haber.sol.org...st-haberi-88644

Başbakanın alışkın olduğumuz kirli politikalarından biri ateofobik retoriklerle üçkâğıtçılıklarını gölgede bırakma çabasıdır.

Nazi Almanyasının devlet başkanı Adolf Hitler de bir ateofobikti. Hitler ateist ve özgür düşünce derneklerini banladı ve düzenli olarak "ateistik" ya da "tanrısız akımlar" aleyhine konuştu. Ateizmi kokuşmuş Yahudi mentalitesinin bir ürünü olarak görüyordu. Teist apolojistler ateistlere karşı onları Nazizm ile ilişkilendirmek için Reductio ad Hitlerum kozunu kullanmayı severler. Oysa Nazi kartı ateistlere karşı haksız yere oynanır ve böylece ironiktir.

tarihinde Tasvir-i Efkar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 year later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...