Jump to content

michael sikkofield


Recommended Posts

ateistlerin de şu ''gözümü açtım, beynimi kullandım'' edalarıyla koltuk kabartmaları yok mu... gel lan sana bi müslüman olarak istatistik hesabı yapıcam (alıntı)

kuran'ın insan uydurması bir kitap olabilmesi için, şu birazdan sayacaklarımın ve çok daha fazlasının aynı anda gerçekleşmesi gerekliydi:

hali vakti yerinde olan muhammed adında bir tüccar, birdenbire insanların uyduruk ilahlara tapmalarından rahatsızlık duyacak. ardından kafasında bir tanrı yaratıp, bu tanrı'nın ona birtakım sözler söylediğini bildirecek. bir kumar oynayacak ve bu dünyanın bir başlangıcı olduğunu, yaratıldığını iddia edecek. insanları, hep etraflarına bakıp sorgulamaya çağıracak. bazen güneşi, bazen yıldızları, bazen bir deveyi örnek verip, tüm bu evrenin bir yaratıcı tarafından düzenlenmiş olduğunu söyleyecek. örnek verdiği güneş için "bakın nasıl da dönüyor etrafınızda" demeyecek, o güneş'in kendine has bir yörüngesi olduğunu söyleyecek (lokman 29). güneş ve yıldızlara "kandil" manasına gelen ısı ve ışık kaynağı sıfatları verirken, ay için sadece "nur" diyecek (nuh 16, mülk 5). ardından ayın yörüngesini eğri bir hurma dalına benzetecek (yasin 39). ardından bazı bitkilerin cinsiyet sahibi olduklarını bildirecek (yasin 36). hızını alamayacak muhammed, bitkilerde tozlaşmayı biliyormuşçasına rüzgarlara "dölleyici" diyecek (hicr 22). embriyodaki et-kemik-et oluşum sırasını doğru bir şekilde yazacak (müminun 14). yüzlerce yanlış iddia içeren antik yunan kitaplarından derlediği bilgilerin arasından, hep en doğru olanlarını seçecek muhammed. şansı hiç kesilmeyecek muhammed'in, her canlının yapısında "su" bulunduğunu da doğru bilecek (enbiya 30). günümüzde bile daha ne olduğunun yeni farkına varılan pulsarlara en uygun tanımı yapacak (tarık 1-3). karaların hareket halinde olduğunu iddia edecek (neml 88). zamanın izafi oluşuna örnekler verecek (secde 5, mearic 4). yazdığı kitapta hep kaçak dövüş oynayacak, fakat nedense birdenbire halen yaşamakta olan bir insanın asla müslüman olamayacağını iddia edecek ve bunu da tutturacak (tebbet). hayalinde yarattığı tanrı için namaz ve hac gibi ibadetler üretip, bir de sadece kendisine özel fazladan bir gece namazı ekleyecek (isra 79). tam bir şizofreni örneği oluşturan davranışlar sergilemesine rağmen, birbiriyle tutarlı olan ve yanlış olduğu asırlar sonra bile kanıtlanamayacak bir kitap yazacak muhammed. bu kitapta insanı, insandan daha iyi tanıyan birinin tespitleri yer alacak. insanların arayışta olduğu en büyük sorulara cevap verecek, var oluş amaçlarının ne olduğunu izah edecek. ve iniş sırasına göre sondan 3. sure olan maide suresindeki "dini artık tamamladım, üzerinizdeki nimetimi tamamladım" ayetini yazana kadar ölmeyecek muhammed, o kadar savaştan ve muhtemelen de bir o kadar suikast girişiminden başarıyla sağ çıkacak.

sırf bu kadar şeyin bile bir insan ve onun destekçileri tarafından kendiliğinden gerçekleşmesi ihtimali, şu an içerisinde bulunduğunuz odanın penceresinden aşağı tükürdüğünüzde, o tükürüğün yerde 1/50.000.000 ölçekli bir dünya haritası oluşturabilme ihtimaliyle eşdeğerdir.

insanların "tanrı neden yemin ediyor ki yea", "tanrı neden kullarını cehenneme atıyor ki yea", "tanrı varsa neden bu kadar açlık ve savaş var" veya yeryüzünde hiç din olmasaydı sanki insanlar menfaatleri için yine savaşmayacaklarmış gibi "hep dinler yüzünden savaş çıkıyor yea" tarzındaki kişisel hezeyanlarına veya tuhaf yorumlamaları sonucunda elde ettikleri "sözde" çelişki iddialarına göre dini inancımı belirleyemezdim.

benim gerçeklere ihtiyacım vardı ve onları da kuran'da buldum.(michael sikkofield)

Link to post
Sitelerde Paylaş

ateistlerin de şu ''gözümü açtım, beynimi kullandım'' edalarıyla koltuk kabartmaları yok mu... gel lan sana bi müslüman olarak istatistik hesabı yapıcam (alıntı)

kuran'ın insan uydurması bir kitap olabilmesi için, şu birazdan sayacaklarımın ve çok daha fazlasının aynı anda gerçekleşmesi gerekliydi:

.(michael sikkofield)

birçok ekşici klişesine kafa sokan sağlam bir yazardı takip ettiğim zamanlarda. pek takip edemiyorum ama inci'de özellikle ekşici bir gün göle nutella çalıyormuş gibi bir başyapıtı vardı. zaten inci, ekşi sözlük'ün o zorlama entelektüel haline tepki olarak doğmuştu ve m.s bu tepkiyi en iyi dile getirenlerden birisiydi. çok güldüm ve çılgınca eleştirip taşak geçip nefretimi kusunca tekrar ekşi sözlük'ü sevdim sayesinde, tabi sadece m.s sayesinde değil, inci sözlük sayesinde. böyle de bir paradoks var.

şöyle de ruh hastası bir blogu var: http://michaelsikkofield.blogspot.com/

https://eksisozluk.com/michael-sikkofield--2388397

Link to post
Sitelerde Paylaş

bi kaç da o yazıya yorumları yazanlardan seçmeler ekleyeyim tam olsun........ben okudum da...şimdi kim yazacak aynı şeyleri tekrar tekrar....üşendim valla....hem zaten sen de copy paste yapmışsın....ben neden yapmayayım? neyim eksik senden ? :)

Varan - 1

berke kaymaz14 Mayıs 2013 05:09

ben bir ateist olarak yorum yapmak istiyorum kuran'dan önce zaten 2 tane örnek alınabilecek kitap mevcuttu yani muhammed yeni bir kitap için fazlada zorlanmış olamaz ayrıca herşeyden haberdar olan tanrının neden aynı kitapta diretmek yerine her seferinde farklı bir kitap gönderdiği de bir soru ayrıca kitaplar neden sadece tek bir coğrafyaya gönderildi bu durumda tanrı sadece araplarımı cennete almak istedi dünyanın geriye kalan %90'ı neden bile bile kafir ilan edildi ve bir çok ayet nedense kişisel olark yorumlanmadığı sürece anlamsızken kelimelere yüklenen anlamlar sayesinde anlamlaştırılmaya çalışılmış gibi duruyor ve tanrı ve anlatılan hikaye gerçek olsa dahi muhammed'in kuran'a kendi kafasından eklediği ayetler olduğunu düşünüyorum örnek ahzap 53. son olarak kişisel değerlendirmem tanrı dinleri neden gönderdi insanlar tanrıya tapsın diyemi insanlar iyiyi ve doğruyu yapsın diyemi benim iyi ve doğruyu görmek için tanrının kitaplarına ihtiyacım yok kendisine inanmadığım için beni yakacaksa eğer o tanrının benim gözümde bok kadar değeri yok zaten aslında tanrı varsa bile çizgi romanlarda bize gösterilen insan üstü varlıklar gibi olduğunu düşünüyorum yoksa bu denli diktatörlüğün açıklaması olamaz

Varan - 2

Mert Özer28 Mayıs 2013 13:31

"Neml 88: "Sen dağlara bakar da onları donuk-durgun görürsün. Oysaki onlar, bulutların dolaştığı gibi dolaşmaktadır. Her şeyi güzel ve yerli yerinde yapan Allah'ın sanatıdır bu! Yaptıklarınızdan gereğince haberdardır O!"

Hani diyordum ya bakış açısına göre farklı yorumlanamayacak ayetler var diye, işte bu ayet de onlardan biridir. Zira dininiz veya görüşünüz ne olursa olsun, durgun gözüken dağlar hareket etmektedir." diyorsun.

Pangeadan günümüze kadar olan süreçte dağlar hareket etmiyor, kara parçaları hareket ediyor. Sen kıtaların birbirinden ayrılmasına 'dağlar hareket ediyor' diyorsun. Bu çok genel bir şey. Senin bu söylediğine göre bizim ev de hareket ediyor, kaldırımdaki taş da kendiliğinden hareket ediyor. Ağaçlar da öyle. Hatta Atatürk'ün mezarı bile kendiliğinden hareket ediyor.. ve hatta mezarlıktaki ölülerin iskeleti bile kendiliğinden hareket ediyor.. yalnızca dağlar hareket etmiyor yani kıtaların birbirinden ayrılmasıyla :)

2.Sİ

Ankebut 41: "Allah'ın berisinden veliler edinenlerin durumu, bir ev edinen dişi örümceğin durumuna benzer. Ve evlerin en güvensizi/en zayıfı elbette ki, dişi örümceğin evidir. Keşke bilselerdi!"

Ankebut 43: "Bunlar bizim, insanlara vermekte olduğumuz örneklerdir ki ilim sahiplerinden başkası onlara akıl erdiremez."

Sevgili sikko, ayetlerde sadece 'dişi örümcek' kelimesi geçiyor. Karaduldan bahsetmiyor. Yani bu ayet her dişi örümceği içine alıyor ama sen sadece karadul'dan bahsetmişsin. Her dişi örümcek için geçerli değildir bu ayet.

"Evlerin en güvensizinin dişi örümceğin evi olması" demişsin.

Ev insanlara özgüdür. Örümceğin yuvası olur. Allah burada nasıl yanılır ?

VE SİZE BİR ÇİFT SORUM OLACAK.

ALLAH ZATEN BİZİM NİÇİN GÜNAH İŞLEDİĞİMİZİ BİLMİYOR MU ?

AHİRETTE NİÇİN SORGUYA ÇEKİYOR BİZİ ?

2.Sİ

BİR ARKADAŞIMIN VE BENİM CENNETTE OLDUĞUMUZU VARSAYALIM.

ARKADAŞIMLA PENALTI ÇEKİŞECEĞİZ.

O KALEYE GEÇTİ BEN İSE TOPA VURACAĞIM.

BEN GOL ATMAK İSTEYECEĞİM, O İSE TOPU TUTMAK İSTEYECEK.

HANGİMİZİN DEDİĞİ OLACAK ?

Varan - 3

Onat Çelik1 Ağustos 2013 22:29

Saçmalamışsın,bu gösterdiğin ayetlerin anlamı senin düşündüğünle aynı değil,Beyin o kadar mükemmel bir organki sana bu yanılsamayı yaşatıyor işte. Sen bir ateiste Kuran'dan kanıt veremezsin çünkü biz zaten yok sayıyoruz bu Kuranı kardeşim. Daha kalkmışsın kanıtlamaya çalışıyorsun. Ayrıca bilgilerinin yarısı yanlış. (Hepsini bir bir yazamamam o kadar fazla ki) Ve de bilimsel öğelere hiç ama hiç değinmemişsin. Zaten sizin bilime niye ihtiyacınız var ki,dininiz var imanınız var öyle değil mi? Ayrıca son yazdığın şeyin ne olduğunu sen bile bilmiyorsun eminim. "E peki ne yapmalıyız" kısmından söz ediyorum en sondaki. Çünkü sen de biliyorsun ki yapacak hiçbir şey yok.

Dini asla ama asla bilimin öncüsü olarak gösteremezsin. Bir mantık düzeyi düşük insan bile yüzyıllar boyunca azimle keşfedilen şeylerin 1400 yıl önce tek bir kitapta toplanıldığına inanmaz.

Ve bu çok önemli bir şey; "KURAN BİR MÜSLÜMAN TARAFINDAN YO-RUM-LA-NA-MAZ." Yorumlanırsa farklı farklı ideolojilere varılır. (Senin vardığın gibi.) Ve vardığın ideoloji çoğunlukla Kuran'dakiyle çelişir. (Senin söylediklerinde çelişiyor,ama senin beyninin benzetme yeteneği sayesinde bunu göremiyorsun.) Kuran senin ona inanmanı ve orada yazanları uygulamanı ister. Eğer sana dünyayı yok et dese onu yapmak zorundasın,yapmazsan dininden çıkarsın. (Zaten öyle yapıyor,sizin dininiz dünyanın içine sıçtı o siyasi bir konu ama...)

Bilim denilen bir şey var,ve o sizin dininizden daima üstün olacak. Siz "gelecekte keşfedilecek her şeyi" 1400 yıl öncesinden bir kitapta göremezsiniz. Görseydiniz Kuran her gün yeniden yazılırdı.

Ama hakkını vermek gerek iyi bir çalışma olmuş,dediğim şey içeriğine katılmadığımdır sadece.

Varan - 4

flereous albus3 Ağustos 2013 02:41

'her canlı şeyi sudan yarattık '

bunu her canlının suya muhtaç olması olarak yorumlayan sığırlara hayranım. sudan yarattık diyo bildiğin.

hatta alaktan/çamurdan yarattık deniliyor bazı ayetlerde.

'onu önce yarattık sonra biçimlendirdik'

'allah katında 1 gün sizin için 1000 yıldır'

şimdi biraz düşünelim sığır antidarwinci insan. ne diyo sudan/çamurdan yarattık. evrim ne diyo kimyasal kristaller ve biyolojik moleküllerin başlangıcı probiyotik çamur/su dan hayat başladı.

peki allah katında zaman buradakine göre çok hızlı olduğuna göre orada 1 gün =1000 yıl hatta bazı ayetlerde 50.000 yıl denilmiş. bence bu insanın anlayabileceği şekilde olsun diye çokluğu 1000 ile belirtilmiş . burada 1.000.000 yıl bile kastediliyor olabilir. yani açıkça her şeyi 7 günde yaptık derken oradaki gün direk gün değil aşama ve bizim zamanımızla milyonlarca yıla denk gelebilir.

bu yüzden insan çamurdan yaratıldı diyince direk çamurdan heykel yapıp ruh üflendiğini ali ağaoğlu gibi yaptım oldu diye yaratıldığını tahayyül eden sığır zekalara hayranım.

o çamurdan kasıt belli ki evrimin başlangıcı olan su/çamur. insanı da önce yarattık sonra biçimlendirdik diyor yani prokaryot hücreden tut bakteriye kadar her şey yaratma aşamasından geçip canlılık kazanıp en son insan biçimini almış olabilir. bu da tanrı katında 1 gün bizim buralarda milyonlarca yıl alacağından evrimle dini çeliştirip biyologlara laf atan tiplerı ayrıca tebrik etmek lazım.

her şeyi çiftler halinde birer birer yarattık derken sen hepsini aynı anda püff diye var etmeyi anlarsın, ben tek tek bir bir ve neden sonuç ilişkisi içerisinde arkelerden başlayıp balinaya giden süreci anlarım. bakış açısı.

hatta dur bak big bang var bildin mi bunu da o kuş kadar beyninle dinle çeliştirirsin sonra millet niye ateist oluyo diye düşün dur manda yavrusu seni.

bak yavrucum bilim dini çürütmez ve doğrulamaz o kendi işine bakar din adı üstünde metafiziktir ve bireysel bir meseledir inançtır psikolojidir olsa olsa belki felsefe ilgilenir orada da bazı düşünürlere göre felsefenin bu konularla uğraşmaması gerekir. fiziksel metodlarla kanıtlanabilecek veya çürütülebilecek olsa zaten tanrı kavramı tanrı kavramı olmaktan çıkar güneş gibi ay gibi bir materyal olur o yüzden bilimle dini çeliştirip evrim yok şempanze maymun maymun şempanze diye sayıklamayı kes de bir düşün.

sen yaratılmaktan bir anda yoktan belirmeyi anlıyor olabilirsin, ama ben gökdelen yapmadan önce apartmanlarımız olduğunu ondan önce tek katlı evlerimizi ondan önce de kulübelerimizi inşa ettiğimizi hatta palmiyelerden ve bambulardan yapılan evleri ve hatta mağarada yaşanılan zamanları düşünülür gökdelenin pop sesiyle ortada bitivermediğini anlarım.

hatta bak bunu diyen şunu da der 'şimdiki apartmanlar niye gökdelen olmuyo yaaa aha da evrimi çürüttüm'

Varan - 5

flereous albus3 Ağustos 2013 03:13

bilim daha önce bulunanları yanlışlayarak ilerler safsatasına gelirsek.çağımızda bilim şu. bilimin kabasını aldılar bize ufak detaylar kaldı.biz geçmişteki bilimi inkar etmiyoruz aksine onların bulduğu denklemlerin üzerine kafa patlatarak yeni şeyler icat ediyoruz. mesela eulerin ve maxwell denklemleri şu yazdığım bilgisayarın varoluş nedeni yani yok öyle asırlık bilgileri yanlışlama filan.

burada klasik newton fiziğinin einstein tarafından çürütüldüğünü söylemek , kuantum diye bir şey çıkmış ağa 3+5 =8 etmiyormuş deyip sonra felsefeye bağlamakla eşdeğerdir

arkadaş zaten çok az şey vardır 'yasa' diye anılma hakkına sahip olan şu bilim dünyasında onlar da newtona aittir. bildiğin yasa lan hipotez değil teori bile değil adam kanunları keşfetmiş.

mesela bu ikiyüzlülüğü çok yapar bir kısım insanlar işine gelince newtonun yasalarını cımbızlar, 'termodinamiğin 2. yasası' bık bık entropi cık cık diye oradan dinini kanıtlamaya girişir.

işine gelmeyince bilim çok yamuk yapıyo aga yae zaten einstein newtonu çürütmüş ehehe hehe.

bunları ağzına terlik atarak susturmak farzdır.

görelilik ve modern fizik klasik mekaniği yalanlamaz. bunlar ayrı alanlardır ve teorik fizikçilerin günümüzde yaptığı şey fiziğin görünürde birbiriyle çelişir gibi duran bu mikro ve makro evrenlerle ilgili teorilerini birleştirip bir 'her şeyin teorisi' oluşturmaya çalışmaktadır.

newtonun yanıldığını iddia eden bir insanı en yakın damdan matrixteki gibi zıplamaya davet ediyorum.uçarken de çok yaşa aynştayn diye bağırsın bakalım. mekanik/klasik fizik senin benim gibi insanlarla otobüslerle a şehrinden b şehrine giden aracın hızıyla filan uğraştığı için zaman/konum/hız/ivme denklikleri ışık hızına yakınsayan elektronlar ve dalgalar dünyasında yani mikro dünyada geçersizdir burada farklı genel kuvvetler işlemeye başlar. mesela kütleçekim yerine yeğin çekirdek kuvveti diye bişey var onu inceliyosun gibi gibi. fiziğin görünürde birbirine uzak kalan 4 ayrı sahasını birleştiren bir eşitlik de elbet bulunur belki yarın belki yarından da yakın.

şimdi bunlara dayanarak bilgi sahibi olmadığınız alanlardan yola çıkıp fizik yanlış biyoloji yanlış bilim hep kendisiyle çelişiyor hepsini yalanlayabiliriz demek eşeğin kulağına su kaçırmaktır. elbette çağlar geçip bilgi birikimi arttıkça değişen şeyler olacaktır ama bu şu anki bilimin komple yanılgı olduğu anlamına gelmez.

arkadaş metafizik şeyleri bilime sataşarak onu yalanlayarak kanıtlayamazsınız boş bir çabadır. siz böyle devam ettikçe daha nice çömez satanist yetişir.

DAHA ÇOK ama BUNLAR YETERLİ BENCE...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bazı insanlar ne kadar uğraşırsa uğraşsın, başkalarının kendisi için oluşturduğu mantık yapısını, önyargıları aşamazlar, aynı kısırdöngü içinde çırpınıp dururlar, umutsuzca kendilerine belletilenlerin doğru olduğunu ıspatlamaya çalışırlar. Bu da onlardan birisi, ne kadar süslü yazarsa yazsın sonuç yine değişmiyor, ortaçağda arap yarımadasında çıkmış uyanık bir arabın iktidar ve itibar uğruna ortaya attığı zırvaların, eskilerin masallarının dışına çıkacak beyin kapasitesi yok.

Yahu hangi aklı başında, belirli bir bilinç seviyesine gelmiş bir insan bir adamın ortaya çıkıp "Bana inanan ve itaat edenler sonsuza kadar hurilerle alem yapacak, zevk ve sefa içinde yaşayacak, inanmayanlar ise sonsuza kadar yakılacak" diye ortaya attığı bir saçmalığa inanabilir ki? Hiç mi akıl, mantık yok bu insanlarda? Milyarlarca insan sırf Muhammed'e inanmadıkları için sonsuza kadar Allah denen bir tanrı tarafından derileri değiştirile değiştirile yakılacakmış, gel de bu saçmalığa inan.

Şimdi hemen çok bilmiş bir gerizekalı çıkıp "Yok, senin dediğin gibi değil, kötüler sonsuza kadar yakılacak" deyip hem beni hem de kendini kandırmaya devam eder. Adamın ya dininden haberi yoktur ya da bu durumu vicdanına ve adalet anlayışına sığdıramıyordur. Alın size ayetler:

Nisa/150-151: Şüphesiz, Allah’ı ve peygamberlerini inkâr edenler, Allah’a inanıp peygamberlerine inanmayarak ayrım yapmak isteyenler, “(Peygamberlerin) kimine inanırız, kimini inkâr ederiz” diyenler ve böylece bu ikisinin (imanla küfrün) arasında bir yol tutmak isteyenler var ya; işte onlar gerçekten kâfirlerdir. Biz de kâfirlere alçaltıcı bir azap hazırlamışızdır.

Kehf/105-106: Onlar, Rab’lerinin âyetlerini ve O’na kavuşacaklarını inkâr eden, böylece amelleri boşa çıkan, o yüzden de kıyamet gününde amelleri için bir terazi kurmayacağımız kimselerdir. İşte böyle. İnkâr etmeleri, âyetlerimi ve Peygamberlerimi alay konusu yapmaları yüzünden onların cezası cehennemdir.

Ayetlerde de belirtildiği gibi Muhammed'e inanmadığın ve yalancı dediğin anda direk cehennemliksin ve sonsuza kadar kebap yapılacaksın, şimdi bu ayetlere göre bırakın diğer dinleri, İslam'ın içinden çıktığı yahudiliğe ve hristiyanlığa inananlar bile yaptıklarına, nasıl bir hayat sürdürdüklerine bakılmaksızın direk cehenneme atılacaklar. Milyarlarca insanın cennete veya cehenneme mi gideceği konusunda ana kriter 1400 yıl önce yaşamış bir arap liderine inanıp inanmamaya bağlı. Aynı mantık hristiyan ve yahudiler için de geçerli, İsa'ya inanmayan veya Musa'ya inanmayan sonsuza kadar yakılacakmış. Bir insanın cennete veya cehenneme mi gideceği tek bir kişiye inanıp inanmamaya bağlı yani.

Link to post
Sitelerde Paylaş

zavallı copy pasttan başka bildiğin yok

tabii bilmek için beyin olması gerekir önce

o da sende yok

yiyorsa ilk mesaja cevap ver de (kendi düzleşmiş dümdüz olmuş beyin kıvrımlarınla ama kıvırtmadan aşırma yapmadan)

GÖRELİM

maşşallah sende epeyi var belli...

okumadan yorum yapman bunun ispatı....

okusaydın baştan sona...bunu dediğin anda rezil olacağını bilir...utanır demezdin belki de...

ama doğru ya sizler okumazsınız...öyle bir alışkanlığınız yok...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 years later...
Bill morbiga gide
 
Bill morga gider, ve görevli bayana görmek istediği kişinin, yani Mandy'nin ismini söyler.
 
c2.jpg
Amanda Curran.
c3.jpg
Görevli kadın "pardon ismi neydi" diye tekrar soruyor.
c4.jpg
Üstüne heceliyor...
c5.jpg
Israrla tekrar tekrar soruyor...
ccc6.jpg
20 saniyede "Amanda Curran" tam 5 kez tekrar edildi. Özellikle Curran hecelerine dahi ayrıldı.
Aklıma gelen şey sizin de aklınıza geldi mi?
 
Curran -> Kuran?
 
Olabilir mi?
 
Filmi ilk seyrettiğimde yanımdaki arkadaşıma "ehehe karının ismi Kuran la" dedim, fakat bir sonraki sahneye bakınca benim "ehehe" oldu sana "ehehehhöaaskkkk".

"Üzerinde on dokuz vardır" - Müddesir suresi, 30. ayet.
 
Kuran'ın 19'a dayalı bir matematiksel düzen ile indiği söyleniyor son yıllarda, ve bu 19'daki sırdan etkilenerek müslüman olan birçok yabancı kişi var. Ben bu konuda agnostik takılıyorum biraz, yani olabilir de olmayabilir de, bilemeyiz. Neyse siktir edin şimdi beni, filme dönelim biz. Curran (Kuran)'ın defalarca tekrarlandığı sahneden sonraki sahneye bakalım, Bill morga girer...
 
aa1.jpg
 
aa2.jpg
 
aa3.jpg
 
aa4.jpg
 
Yaklaşık 1 dakika boyuncao Curran'ın üzerindeki 19 kadrajda tutuluyor.
 
Kubrick Kuran'la ilgili bir mesaj vermek istiyor olabilir mi? Ahaha kim bilir... Bu son gösterdiğim şey teoriydi işte, fakat tesadüf olması çok zor olan bir teori. Zira söz konusu yönetmen sembollerin ve detayların hastası olan Kubrick, bu film onun hayatına mal oluyor, ve Curran'ı ısrarla defalarca tekrar ettirdikten sonra, ayette de dendiği gibi üzerine 19'u yerleştiriyor.
 
Amanda Curran...
 
Ve "Amanda" ne demek biliyor musunuz?
 
Latince Amanda; "fit to be loved, lovely" (sevmeye yaraşır, sevilmeye değer) demektir.
 
Ehehe...
 
Lady Gaga'nın "Kendi İsa'nızı bulun, kendi Kubrick'inizi bulun" demesinin tüm bunlarla bir alakası olabilir mi? Kubrick kendini onların arasından çekip çıkarmış olabilir mi? Bilemiyorum, elimizde bu gösterdiklerim var sadece, fakat bunları tesadüfe yorasım da gelmiyor pek.
 
Kubrick'in sembolojiye ne kadar önem verdiğini daha net göstereyim şimdi size, hoş sıkı hayranları biliyordur zaten bunu.
 
CRM 114 muhabbetini duymuş muydunuz Kubrick'le ilgili?
 
Bu CRM 114, Kubrick'in birnevi imzası, entel deyimiyle "trademark"ı. Kubrick bu CRM 114'ü ilk önce Dr. Strangelove filminde kullanıyor, bir cihaza CRM 114 ismini veriyor. O filmin de sembolojiyle iç içe olduğunu söylemiştim. Ardından bunu Clockwork Orange filminde de kullanıyor ve hastaya verilen bir ilacın ismini "CERUM 114" olarak koyuyor, yani "CRM 114".
 
Bu sembolojiyi son olarak Eyes Wide Shut'ta da kullanıyor. Nasıl mı?
 
Curran ve 19 sahnelerinden hemen bir sonraki sahneye bakalım.
 
aa5.jpg
IMDB'de de aynı bilgiyi bulabilirsiniz. Curran'ın yattığı oda, hastanenin C koridorunun 114 numaralı odasında. Yani C Room 114. Yani CRM 114.
Size Kubrick detaylara ve sembollere hastalık derecesinde önem verir demiş miydim?
 
Meraklısına, Kuran'da 114 sure vardır ve 114, on dokuzun katıdır. Ve bu CRM 114, iki buçuk saatlik filmin sadece "Curran ve 19"lu sahnelerine sıkıştırılıyor.
 
Garip şeyler bunlar ehehe.
 
Velhasıl kelam özet geçeyim size: Allah diyen Kubrick bulundu, Darwinciler panikte.
 
Ben gözlemlediklerimi sundum size, isteyen istediği anlamı çıkarmakta serbest... Kubrick hacı oldu, geçen gün sabah namazını beraber kıldık gibi bir iddiam yok, fakat kendisinin Kuran'ı okumuş olması ve bize bir mesaj bırakmak istemiş olması muhtemel.

 

 

http://michaelsikkofield.blogspot.com.tr/2011/07/stanley-kubrick-zihin-kontrolu-ve.html

Link to post
Sitelerde Paylaş

yazıya yeniden baktım 550 tane yorum var..

 

şimdi elde ne var bir düşünelim.

mistisizme meraklı kubrick  adında bir yönetmen ve onun bir filmin içerisine kodladığı semboller.

 

kubrick'in gösterdiği sembol, ayin, grup seks gibi  şeyler zaten üllüminati masonlar konu olunca her meraklı araştırmacının bildiği şeyler.

belli ki kubrick de bu anlatılan dedikodulara inanan biri ve kendi zihninde tasavvur ettiği şeyleri filme kodlamış. kur'an, 19, 114 gibi şeyler kubrick'in nümeroloji  gibi  cafcaflı şeylere özel ilgi duyduğu ve araştırmalarda bulunduğunun bir göstergesi.

 

 anasının bacak boyu kadar uzun bu yazı için sikkofield'e  sorulacak tek soru şudur; 

ulan embesil işssiz güçsüz salak, kubrick'i üllüminati masonlar gibi  bir alanda otorite yapan şey ne? gösterdiği tüm şeyler yüzlerce salağın kendisinden önce ürettiği kurgular. o da onları almış filmin içerisine serpiştirmiş. ee napalım şimdi? ülluminati deşifre mi oldu?

 

bir de adamın ölümü üzerinden "bak, birilerinin nasırına bastı. gerçekleri gösterdi diye öldürdüler. kalp krizi değill" diye mantık yürütmüş cugara tiryakisi loser.

ulan hırt.. o filmde anlatılan şeyler gerçek olsa ve dünyayı yönetenler ifşa olmamak için yönetmeni öldürmek istese bu kudretteki bir tarikatın rahatsız olacağı bir filmi senin gibi  torrentten film çeken bir salak o filmi izleyebilir miydi? o filmi hiç çekilmemişcesine yok ederlerdi. ruhun bile duymazdı.

 

neyse, sözün özü aziz nesin haklı.. bu ülkedekilerin çoğu aptal.

 

tarihinde Agnostik Ludingirra tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
 

yazıya yeniden baktım 550 tane yorum var..

 

şimdi elde ne var bir düşünelim.

mistisizme meraklı kubrick  adında bir yönetmen ve onun bir filmin içerisine kodladığı semboller.

 

kubrick'in gösterdiği sembol, ayin, grup seks gibi  şeyler zaten üllüminati masonlar konu olunca her meraklı araştırmacının bildiği şeyler.

belli ki kubrick de bu anlatılan dedikodulara inanan biri ve kendi zihninde tasavvur ettiği şeyleri filme kodlamış. kur'an, 19, 114 gibi şeyler kubrick'in nümeroloji  gibi  cafcaflı şeylere özel ilgi duyduğu ve araştırmalarda bulunduğunun bir göstergesi.

 

 anasının bacak boyu kadar uzun bu yazı için sikkofield'e  sorulacak tek soru şudur; 

ulan embesil işssiz güçsüz salak, kubrick'i üllüminati masonlar gibi  bir alanda otorite yapan şey ne? gösterdiği tüm şeyler yüzlerce salağın kendisinden önce ürettiği kurgular. o da onları almış filmin içerisine serpiştirmiş. ee napalım şimdi? ülluminati deşifre mi oldu?

 

bir de adamın ölümü üzerinden "bak, birilerinin nasırına bastı. gerçekleri gösterdi diye öldürdüler. kalp krizi değill" diye mantık yürütmüş cugara tiryakisi loser.

ulan hırt.. o filmde anlatılan şeyler gerçek olsa ve dünyayı yönetenler ifşa olmamak için yönetmeni öldürmek istese bu kudretteki bir tarikatın rahatsız olacağı bir filmi senin gibi  torrentten film çeken bir salak o filmi izleyebilir miydi? o filmi hiç çekilmemişcesine yok ederlerdi. ruhun bile duymazdı.

 

neyse, sözün özü aziz nesin haklı.. bu ülkedekilerin çoğu aptal.

 

 

Ağzına sağlık.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...