Jump to content

'Türkiye Suriye'ye savaş ilan etti'


Recommended Posts

.............Dünyanın birçok bölgesinden onlarca üst düzey yetkiliyi bir araya getiren İstanbul'daki toplantıda alınan “muhalefete destek verme” politikasının da ülkesine karşı savaş ilanı anlamına geldiğini savundu.

Caferi, 'Türkiye, bu toplantıyı gerçekleştirmeden önce Suriye'ye danışmalıydı. Ankara ayrıca Suriye'de rejim değişikliğini dillendirmekten vazgeçmeli” dedi.

RICE: SURİYE REJİMİNE GÜVENİMİZ KALMADI

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Susan Rice ise yaptığı açıklamada, Esad rejiminin uluslararası camiaya sürekli söz verdiğini ve ancak verdiği sözleri hiç yerine getirmediğini vurgulayarak, ABD'nin Esad rejimine güveninin artık tükendiğini söyledi.

KÖRFEZ ÜLKELERİ MUHALİFLERİ SİLANLANDIRACAK..............

http://www.ntvmsnbc.com/id/25336410/

İngiltere, Fransa parlementoları acilen toplanırken ABD Yunanistan'dan askeri üslerini, deniz ve hava sahalarını kullanma talebinde bulunmuş. Abd nin Türkiye'nin askeri tesis ve geçiş yollarını kullanmakta ihtiyatlı davranmasının, onun yerine Yunanistan'ı kullanmayı istemesinin sebebinin Erdoğan'ın Suriye krizine olan yoğun siyasi ilgisi olduğu dikkatlerden kaçmıyor.

Yunanistan güvenilir adam olmayı, kilit adam olmayı, Ortadoğu konusunda jeostratejik önem arzetmeyi bir fırsat olarak görsede, müdahalenin boyutlarının genişlemesinden endişe ediyor. Çünkü askeri operasyonlarda fiilen yer almak istemiyor.

Durumlar oldukça karışık. Rusya ve İran'ın ve diğer ülkelerin hangi stratejiyle hareket edecekleri merak konusu. 3. dünya savaşı kapıda mı?

tarihinde Electra tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yahu hiç televizyon seyretmiyor musunuz? İngiltere, Fransa, ABD bir kaç ülke daha.. Perşembe saldırı bekleniyor ..Ne polemiği?

Caferi zırvalamış işte haberden anladığım, yoksa resmi bi ilan yok, gerçi yazın tvye hiç bakasım yok doğrudur bakmıyom var mı :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...