Jump to content

Türban Kadına Hakarettir!


Recommended Posts

Dinsiz lerin türban konusunu bu derece irdemeleri nedendir

siz zaten dinsizsiniz kardeşim vatandaş çarşafla da gezse çıplakta gezse sana ne?

hem kuranı inkar edip hem kuran tefsiri işine girmek ayrı dercede saçmalık

Netice şu

islamda tesettürün ne olduğu belli

son 1400 yıldır aynıdır çarşaftır esas olan

2013 yılında bazı müslümanların bunu sulandırması kendilerini bağlar

islamı bağlamaz.Bir harfi değişmeden 1400 yıldır tüm tefsir alimleri

tesettür ayetlerini aynı şekilde tefsir etmişler

(atesit forumdakiler hariç tabi :) )

neticede abd de avrupada müslümanlara türkiyedeki kadar zülum yok ne hikmetse

belki bunun hikmeti bize deccal gelmiş onlara gelmemiş olabilir bu da ayrı konu

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 208
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

İşte Rezilliğin geldi son nokta.

İKİ TEL KILI KAPATMAKLA NE MÜSLÜMAN OLUNUR NEDE AHLAKLI

Nİnemin örttüğü ve gelenek olan başörtüsüne kurban olan siz... yok 200 renkli allı-pullu TÜRBAN....yok şal....yok haşema....şimdi de bu.

ALLAH'ın tüm insanlığa göderdiği din "İKİ TEL KADIN SAÇINI KAPATIP" iffetli olunacak kadar küçültücü olamaz. Sapık düşünceli yobazların uydurması türbana dinde yer yoktur. Ama bu rezilliğinde artık bir sonu olmalı.

NE YANİ ALLAH İNSANLARI TÜRBANLA MI SINIYOR? KOMİKLEŞMEYİN ŞURADA.

sd1u7.jpg

iyide böyle bir tasarım dinin sınırları içinde olmuyor mu?
Link to post
Sitelerde Paylaş

anlamadığım ve anlatamadığım şu

ellerinde evrensel bütün insanlığa gönderilmiş ve her çağada uyum sağlaması gerek bir kitap var

pek tabiki yüce bir yaradıcı bukadar güçlü bir varlığın zeka seviyesi ve özellikleri bakımından (eğer olsaydı) bizden çok ileri olduğunu kabul etmeliyiz.

bizden bukadar ileri olması gereken bu varlığın yazdığı kitabı bizim kolay kolay anlayamıcağımızıda burdaki herkezin kabul edeceğini sanıyorum.

ama yine anlamadığım bukadar güçlü olması gereken bu allah denen put altı üstü kadınların kapanmasıyla ilgili basit bir konuda bile nasıl olurda bize derdini anlatamaz? işe bak insanlığa tanrının gönderdiği bir kitap var ama en basit konularda bile fikir ayrılığına sebebiyet veriyor. sanarsın dünyanın dönüş açısını saatte kaç km hızla döndüğünü güneşe olan uzaklığını vs kanıtla diyoruz kadınlar saç telleri gözükmicek şekilde başlarını kapatmalı bukadar basit bir cümle olması gereken bu.

sevgili müslümanlar kabul edelim ya putunuz 2 satır cümle kurmaktan aciz bunu kabul ediyorsunuz veya hakikatten kapanmayı vs emretmedi siz uyduruyorsunuz hangisi?

Kuran gayet güzel başörtü örtmemiz gerektiğini anlatıyor zaten ayetlerin hemen hemen hepsi zaten apaçık ortada anlamadığınız bişeyi nasıl oluyorda tartışabiliyorsunuz siz bile anlıyorsunuz sadece idrak edemiyorsunuz ...

Link to post
Sitelerde Paylaş

90 yıl içinde bir sürü darbe veya darbe tehdidi oldu. Politik arenada İslam her seferinde biraz daha ilerledi. Sonunda bütün ülkeyi eline geçirdi. Bir takım salakları da türban ve tesettür oyunları ile oyaladı. O salaklar kimler dersiniz? Ben de sizlersiniz derim.

Oyuna getirildiniz ve hala getiriliyorsunuz. Çünkü temel sorunların ne olduğunu bilmiyorsunuz. Sorunu türban sanıyorsunuz. Ve genç kızların başbağları ile uğraşıyorsunuz. Başka sorun olmadığını sanıyorsunuz.

Rahat bırakın kadınları.. Onlar değil sorun. Onların erkekleri sorun. Ve siz sorunsunuz. Onlara çanak tutuyorsunuz.

:D

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam alimi olmadığın kesin de Müslüman olduğun da şüpheli, sen bunun da farkında değilsin, takılıyorsun kafana göre gibime geldi sanki! :D

Bu, çok tipik ve alışıldık bir durum. Her Müslüman, "en gerçek" Müslüman'dir. O, her şeyi ve herkesi en iyi bilendir!

TheChosen, türbanı dindarlık simgesi olarak görmüyor. Bunun, yanlış olan neresi?

Yukarda da belirttiğim gibi, ben bacakarasını ve memelerinin tam şeklini gösteren düzinelerce türbanlı gördüm. Sokakta! Hatta makat girişini gördüğüm türbanlılar da az değil! Bunlar, benim uydurmalarım değil. Sokağa çık ve gör!

Ayrıca, TheChosen'ın yaşını görünce, afaladım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Abdurrahman'ın kızı Hafsa'nın başında, saçını gösterecek şekilde ince bir başörtüsü olduğu halde Hz. Âişe'nin huzuruna girdi. Hz. Âişe başından örtüsünü alarak ikiye katladı, kalınlaştırdı."
(Muvatta', Libas:4)

adamın yazdığı yazıya bak azizim kim bu allah mı bunu anlatan? saçma sapan hikayeler bişeyler allaha taparız der kitaplarında yazmayanı kitaba uydurmaya çalışırlar saçma sapan acayip işler benim aklım almıyor bu tavırları

her zaman şunu savunurum iyi bir müslüman kuranın gerçek din olduğunu ispat edemez ama bilgili bir ateist bir kaç kelime oyunuyla kuranı bunlardan daha iyi savunur hakikatten. bunların yaptığı kepazelik. başlığı piç ettik başından beri bunlar yüzünden :)

ulan gerizekalı ayet getir dediniz ayet yazdık hadis getir dediniz onuda yazdık .. şimdide cevap bulamadın hakarete mi başladın.. siz ancak bunu bilirsiniz bilgiliyiz diye geçinirsiniz bide bilgili ateistmiş .. siz mi bilgilisiniz.. bu forumda bi ALLAHa inananların konuşma şekline bakın bide sizinkilere ..seviyeniz burdan belli bi saygınız olsun be.. ne biçim insanlarsınız size güzel üslupta öğretmemişler tartışıyorsan doğru düzgün tartış hakaret etme yediririm bu lafları sana ..kepazenin önde gideni..

Link to post
Sitelerde Paylaş

turkemen cevap dahi vermicektim ama verme gereksinimi duydum.

biz bunları çok okuduk hikayeler masallar bilmemneler copy paste yapıp gönderiyorsunuz bizlere okumaktan sıkıldık artık. sen bana hakaret edip duruyorsun lakin benim bir hakaretim olmuş değil. sadece saldırıyorsun dininiz hoşgörü dini diye övünürsünüz değilmi? gerçi helal olsun saldırgan tavırlarınla dininin emrettiğini uyguluyorsun.

saldırganlık zavalıların hareketidir. kendini ispat edeyemeyen saldırganlığı şaşılacak bir durum değil.

hadi gel ben sana yardım edeyim ve bir dahada bu konuya cevap yazmıcağımı söyleyeyim.

ben size türban nasıl savunulur anlatayım yardım edeyim.

-------------------------------------------------------------------------

bundan sonrasında yazdıklarımı okurken beni müslüman düşünün

kurandaki kadınların kapanmasıyla ilgili ayetler islam dini bütünüyle incelendiğinde basit bir kaç husustan biridir. pek fazla üstünde durulması gereken bir konu olmamakla birlikte evrensel olan bütün insanlığa ve gelecek her çağ için gönderilmiş olan kuran insanların giyimine pek fazla takılmaz.islam dini giyim kuşamla ilgili bizi nasıl giyinceğimize dair yönlendirmesine rağmen toplumsal örf adetlerinde değiştirilmesini veya değiştirilmemesini istemez.

kuran kadınlarımızın nasıl giyinmesi gerektiğini biçimsel olarak bize bildirmiştir lakin her çağa ayak uydurabilir olduğu için pantolonmu şalvarmı giyilmesine karışmaz. yani kapanması gereken cinsel bölgeler (boyundan aşağı) bellidir ve bunların ne ile kapatıldığı pekte önemli değildir. Yani kuranın emrettiği boyundan aşağı kısmı kapandığında gerisi önemli değildir.

türban konusuna gelince türban toplumsal örf ve adetlerle ilgilidir siyasi objede olabilir veya yalnızca bir modada her ne olursa olsun türban konusunda yani kadınların başını örtme veya açması konusunda dini hükümler olmadığı için takılmasında veya takılmamasında sakınca yoktur. eldiven takmak veya takmamak nasılki günah veya sevap değil ise türbanda bunun gibi takılmasında sakınca yoktur.

------------------------------------------------------

alın size türbanın müslümanlar için güzel bir savunması. bunu kullanabilirsiniz eğer çok sıkışırsanız başka bir forumda veya tartışmada bunu dahada genişletip sizin için türban nasıl islama uydurulur açıklayabilirim. ama sizin yaptığınız sizin yaradıcınızı iyice küçük düşürüyor. yani islam kuralları çerçevesinde allah bunu yazmamış biz ekleyelim mantığı günah kabul edilir bunu size hatırlatırım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

TheChosen her ne kadar ALLAHın varlığını savunuyor olsanda sen de en az inanmayanlar kadar günahkarsın ALLAH a inanıyosun ama Kurandaki ifadeleri çarpıtıyorsun.. Ha bunu başka bir sitede yapsan yine anlarım..sen ateist sitesinde bu paylaşımı yapabiliyorsan ben sana bunlardan olmanı tavsiye ederim senin bu görüşlerin bir müslüman görüşü olamaz çünkü.. 14 asır bu başörtüsü ayeti tartışılmadı bütün müslümanlar kabul etti üstelik o zamanlarda alimler daha fazlaydı günümüzde kendini alim sanan bi kaç kendini bilmez ortaya birşey atıyor senin gibiler arkasından gidiyor.. araştırın derim çok serin bir konu bu foruma sığmayacak kadar derin bir konu ..hoş anlatılsada anlayabilecek kapasite olmadıktan sonra..

Biz burada ortaya ayet koyuyoruz yorumlama yapıyoruz sen orda geveleyip duruyorsun. Her zaman derim doğruları öğrenmek zoruna gitmesin. Ben bu konuyu 2 ay araştırdım en az şimdi sen burda kulaktan doğma bilgiler ile laf yapma.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu, çok tipik ve alışıldık bir durum. Her Müslüman, "en gerçek" Müslüman'dir. O, her şeyi ve herkesi en iyi bilendir!

TheChosen, türbanı dindarlık simgesi olarak görmüyor. Bunun, yanlış olan neresi?

Yukarda da belirttiğim gibi, ben bacakarasını ve memelerinin tam şeklini gösteren düzinelerce türbanlı gördüm. Sokakta! Hatta makat girişini gördüğüm türbanlılar da az değil! Bunlar, benim uydurmalarım değil. Sokağa çık ve gör!

Ayrıca, TheChosen'ın yaşını görünce, afaladım.

60 yaşında olmam mı gerekiyor?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran gayet güzel başörtü örtmemiz gerektiğini anlatıyor zaten ayetlerin hemen hemen hepsi zaten apaçık ortada anlamadığınız bişeyi nasıl oluyorda tartışabiliyorsunuz siz bile anlıyorsunuz sadece idrak edemiyorsunuz ...

"Kadınlar saçının tek teli görünmeyecek şekilde örtünsün" böyle bir şey yazıyor mu hayır şunu şöyle bir yazmadığı sürece nasıl sıkmabaş modeli ile kapanmayı anlıyorsun. olmayan beynine hayranım gerçekten. Bu ayetler sana hediye olsun :

Kitap’ta hiçbir şeyi eksik bırakmadık.

6-Enam Suresi 38

Allah size kitabı detaylandınlmış bir halde indirmişken ondan

başka

hakem mi isteyeyim?

6-Enam Suresi 114

Kimin hadisi (sözü) Allah’tan daha doğru olabilir?

4- Nisa Suresi 87

Link to post
Sitelerde Paylaş

TheChosen sana cidden hayranım islamiyetin gerçeklerini arayan ama yinede müslüman kalan birisin. yani ben konuşmalarından bunu çıkardım. benden sana bir tüyo gittiğin yolun sonu ateizme çıkar haberin olsun :) biz bir çoğumuz bu yollardan geçtik benim hikayemin başıda lise yıllarımda kuranı elime alıp okumaya başlamamla başlar. senin gibi dini bakış açısıyla yani allahın varlığından kuşku duymadan kuranı eleştirmeye başlamıştım ve bunın en büyük hata olduğunu anladım. senin gibi sorular sorar araştırmalar yapardım sonrada tanrının kendisini sorgulamaya başladığımda onu bir çokları gibi bulamadım. hiç bir somut delile sığdıramadım onu bu sözümü anlaman için tanrı ya yoksa? sorusunu bir sorman gerekir.

şu an içinde bulunduğun durum harikadır senin için. bu yolun sonunda belki harika bir müslüman olabilirsin hemde bir çoklarından iyi. en azından kuranı irdelemiş ve sorarak kuşku duyarak sonuna kadar anlamış olursun halen inanıyorsan işte gerçekten iman etmiş olursun. zaten islam gerçek ise ve allahda kuranda yazdığı gibiyse sizi sorguya çekerken ben ailemden görmedim sordum şüphe ettim araştırdım ve inandım allahım deme ve bir çok müslümandan 2 adım ileri çıkma şansını yakalarsın. belkide islamın gerçek din olamıcağı sonucuna varıp gerçek tanrıyı aramaya çıkarsın. ama büyük olaslılıklada ateizme demir atarsın :)

umarım senin için en güzel olacak sonuca varırsın.

benim için kimin neye inandığından çok kimin neye inanıp inanmadığını bilip bilmediği önemlidir. yani kim müslüman olursa olsun umrumda değil allahlarının huzuruna günde 5 kere çıkıp acayip hareketler yaparken allahlarına daha ne söylediklerini bilmiyorsalar onlar benim için ezbere müslüman olmuş ve görebilceğim en cahil insanlardır.

bu benim yaptığım sana bir ateistin yorumu idi samimi olarak içimden geçenleri söyledim sana. umarım çıktığın bu yolun sonunda vardığın yer hayal ettiğin yer olur. seni burda eleştiren müslümanlarada takılma bu yüzden. emin ol sizin dininize göre sen onların arasında en hayırlı müslüman olursun.

Link to post
Sitelerde Paylaş

TheChosen sana cidden hayranım islamiyetin gerçeklerini arayan ama yinede müslüman kalan birisin. yani ben konuşmalarından bunu çıkardım. benden sana bir tüyo gittiğin yolun sonu ateizme çıkar haberin olsun :) biz bir çoğumuz bu yollardan geçtik benim hikayemin başıda lise yıllarımda kuranı elime alıp okumaya başlamamla başlar. senin gibi dini bakış açısıyla yani allahın varlığından kuşku duymadan kuranı eleştirmeye başlamıştım ve bunın en büyük hata olduğunu anladım. senin gibi sorular sorar araştırmalar yapardım sonrada tanrının kendisini sorgulamaya başladığımda onu bir çokları gibi bulamadım. hiç bir somut delile sığdıramadım onu bu sözümü anlaman için tanrı ya yoksa? sorusunu bir sorman gerekir.

şu an içinde bulunduğun durum harikadır senin için. bu yolun sonunda belki harika bir müslüman olabilirsin hemde bir çoklarından iyi. en azından kuranı irdelemiş ve sorarak kuşku duyarak sonuna kadar anlamış olursun halen inanıyorsan işte gerçekten iman etmiş olursun. zaten islam gerçek ise ve allahda kuranda yazdığı gibiyse sizi sorguya çekerken ben ailemden görmedim sordum şüphe ettim araştırdım ve inandım allahım deme ve bir çok müslümandan 2 adım ileri çıkma şansını yakalarsın. belkide islamın gerçek din olamıcağı sonucuna varıp gerçek tanrıyı aramaya çıkarsın. ama büyük olaslılıklada ateizme demir atarsın :)

umarım senin için en güzel olacak sonuca varırsın.

benim için kimin neye inandığından çok kimin neye inanıp inanmadığını bilip bilmediği önemlidir. yani kim müslüman olursa olsun umrumda değil allahlarının huzuruna günde 5 kere çıkıp acayip hareketler yaparken allahlarına daha ne söylediklerini bilmiyorsalar onlar benim için ezbere müslüman olmuş ve görebilceğim en cahil insanlardır.

bu benim yaptığım sana bir ateistin yorumu idi samimi olarak içimden geçenleri söyledim sana. umarım çıktığın bu yolun sonunda vardığın yer hayal ettiğin yer olur. seni burda eleştiren müslümanlarada takılma bu yüzden. emin ol sizin dininize göre sen onların arasında en hayırlı müslüman olursun.

ben inanç ile ilgili konuları geçtim sorun yok yani. yeteri kadar olayarı TARAFSIZ bir şekilde inceledim. doğru gerçek dinide aramadım değil hristiyan felan olmayı düşündüm sonra bana biraz saçma geldi mesih'in Tanrı olması felan filan. şimdi inancım tam çok şükür.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bana sorarsanda tam tersi hıristiyanlık müslümanlıktan daha mantıklıdır. orda isa tanrının ta kendisidir insan formunda dünyaya gelmiştir. onlara göre insanoğlu çok büyük bir günah işlemiştir ve insnlığı bu günahıyla affetmek tanrı için bile mümkün değildir. bu yüzden tanrı düşündüğünde bir çözüm bulur ve çözümde günahsız bir insanın bütün insanlar için cezalandırılmasıdır. dünyada böyle bir insan bulunmadığından tanrı bir anadan doğarak kendisinin dünyaya gelmesi gerektiği sonucuna varır. ve öylede yapar daha sonra tanrı yani insan bütün insanlar için acı çeker insan olarak ölür insanların cezasını çeker ve tekrar göklerdeki yerine gider ve onu takip eden insanlar için dünyaya kendi ruhunu bırakır. buda kutsal ruhtur.

,en azından orda islamdan farklı olarak tanrı herşeye gücü yeten olarak herşeye gücü yetmemkle çelişmez ve bazı şeylere gücü yetmiceğinide kabul eder ve insanları sevdiğinden bir çözüm düşünür ve bulur. kendinden önce gelen 2 kitaplada çelişmez isada bunu inkar etmez ben onları değiştirmeye değil tamamlamaya geldim der. yahudilerin niye hıristiyan olmadığını sorcak olursaız onlar halen mesihin geleceği günü bekler onlar isanın mesih olduğunu kabul etmez sadece. yani tanrının geleceğini beklerler halen.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bana sorarsanda tam tersi hıristiyanlık müslümanlıktan daha mantıklıdır. orda isa tanrının ta kendisidir insan formunda dünyaya gelmiştir. onlara göre insanoğlu çok büyük bir günah işlemiştir ve insnlığı bu günahıyla affetmek tanrı için bile mümkün değildir. bu yüzden tanrı düşündüğünde bir çözüm bulur ve çözümde günahsız bir insanın bütün insanlar için cezalandırılmasıdır. dünyada böyle bir insan bulunmadığından tanrı bir anadan doğarak kendisinin dünyaya gelmesi gerektiği sonucuna varır. ve öylede yapar daha sonra tanrı yani insan bütün insanlar için acı çeker insan olarak ölür insanların cezasını çeker ve tekrar göklerdeki yerine gider ve onu takip eden insanlar için dünyaya kendi ruhunu bırakır. buda kutsal ruhtur.

,en azından orda islamdan farklı olarak tanrı herşeye gücü yeten olarak herşeye gücü yetmemkle çelişmez ve bazı şeylere gücü yetmiceğinide kabul eder ve insanları sevdiğinden bir çözüm düşünür ve bulur. kendinden önce gelen 2 kitaplada çelişmez isada bunu inkar etmez ben onları değiştirmeye değil tamamlamaya geldim der. yahudilerin niye hıristiyan olmadığını sorcak olursaız onlar halen mesihin geleceği günü bekler onlar isanın mesih olduğunu kabul etmez sadece. yani tanrının geleceğini beklerler halen.

Cennetten arazi alırlar (parayla )doğan çocukları günahkar kabul ederler ve temizlemek için çok acaip yol izlerler. Sağlığa zararlı madde olan içkiler onlarca sevaptır. Yahudiler ise doğuştan yahudiyim derler Ne? Tanrı bunlara doğuştan torpil verdi. demiş gibi. Sonradan yahudi olunmuyor yani illa yahudi asıllı olacaksın bu ve bunun gibi saçmalıklar mantıklı ha? İnanamıyorum İslam bütün peygamberleri ve kitaplara açıklama getirirken mantığı teraziyi ölçüyü kurarken onlar mantıklıysa yuhtan başka bişey diyemiyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...