Jump to content

Gezi Parkı Olimpiyatlara Maloldu.


Recommended Posts

130806085421_2020_olympics_candidates_304x171_getty_nocredit.jpg

2020 Olimpiyat oyunlarının organizasyonunu almak için yapılan masraflar boşa gitti. Beşinci kez aday olan Türkiye yine kaybetti. Bir altıncı adaylığın artık sözkonusu olamayacağı söyleniyor.

Yabancı basın Türkiye'nin yenilgisinin şu nedenlere bağlı olduğunu belirtiyor:

1) 2013 Hazirandaki Gezi Parkı olayları sırasında hükümetin izlediği vahşi tutum,

2) Birden fazla branştaki Türk sporcularının son yıllarda karıştığı doping olayları,

3) Suriye konusundaki saldırgan tutum ve bölgenin riskli durumu,

4) Altyapının hazır olmaması,

5) Türk seyircisinin olimpiyat oyunlarını izleme oranı düşüklüğü.

http://www.bbc.co.uk...t_kentler.shtml

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ek olarak Erdoğan'ın siyasi açıdan ne yapacağı önceden bilinmeyen dengesiz ve tutarsız tutumları. Olimpiyatların yapılacağı 7 yıl sonrasında Erdoğan'ın bu süre içinde daha başka ne salaklıklar yapacağının bilinememesi. Yoksa AKP yüzünden değil, Abdullah Gül başbakan olmuş olsa idi GÜL gibi kazanırlardı. Sorun Deli Erdoğan'ın "deli" olmasında. Bu adama güvenip de kim olimpiyat verir ki..

tarihinde kozmopolit tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Zaten akilli bir insan paranin degerini bir defada 6 (alti) sifir çekerek mahvederdmi ? Evvelden hepimiz milyonerdik, simdi avrupa eurosunun seviyesine dusduk. Enflasiyon orani bile dogru durust gelisemiyor. Boyle saçmalik olurmu ?

Suriyelilere yardim edecegine, gezi parkindaki agaçlari sulasaydi, olympiyatlar orta doguda gerçeklesebilirlerdi belki. Gerçi turk toplumu olympiyatlari çok izlemiyor ama, olsun, daha çok tribun boslugu olurdu, sonra Turkiyede turkden sonra her millet var : kurt, zaza, çerkez, ermeni, yahudi, suryani, iranli, ... Bunun bir sorun olacagini zannetmiyorum...

tarihinde Frelser tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İstanbul'un ev sahibliği yapamayacak olmasının en temel sebeblerinin başında alt yapı eksikliği ve izleyici düşüklüğü geliyor. Gezi parkı olaylarındaki polisin tutumu ile bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Öyle olsaydı pkk aktif durumdayken bu ülkede Eurovision, Dünya Basket Şampiyonası, CL ve UEFA finalleri gibi organizasyonlar düzenlenmezdi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bizim komunistler, solcular, ulusalcılar, kemalistler, kısacası çapulcular japonlardan daha çok sevindi bu duruma. Bir taraflarına kına yaktılar resmen.

Eee? Tut ki sevindiler..

Neyi değiştirir bu? AKP mafyasının beceriksizliğini, pisliğini, dünyaya rezil olmuşluğunu değiştirecek mi?

Pis insanlar. Başarısızlığınızı, rezilliğinizi bile sahiplenmeyi bilmiyor, birileri sevinmiştir deyip kendinizi aklıyorsunuz, mağduru oynuyorsunuz.

Baştan sona ayak takımı olan iktidarın mensupları da senin gibi sağa sola kına göndermiş. Spor Bakanı'na bak sen.. Kaliteye bak, entelektüaliteye bak..

21363647.jpg

21363649.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş

İstanbul'un ev sahibliği yapamayacak olmasının en temel sebeblerinin başında alt yapı eksikliği ve izleyici düşüklüğü geliyor. Gezi parkı olaylarındaki polisin tutumu ile bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Öyle olsaydı pkk aktif durumdayken bu ülkede Eurovision, Dünya Basket Şampiyonası, CL ve UEFA finalleri gibi organizasyonlar düzenlenmezdi.

En son 20 yaş altı dünya kupası düzenlendi. Turnuva başladığında ise olaylar devam ediyordu. Şahsen ben olimpiyat taraftarı değilim. Bana ne elin yunanlısının putu için düzenlediği dini törenlerden?

Antik olimpiyat oyunlarının ilk olarak nerede ve ne zaman başladığına ilişkin kesin bir bilgi yoktur ancak sayısız söylence ve efsane vardır. Bunlardan birine göre oyunlar, Olimpiya kralı ve Peloponnisos'a adını veren kahraman olan Pelops'a kurbanların sunulduğu süre boyunca doğmuştur. Hristiyan Yunan düşünürü Titus Flavius Clemens'e göre ise bu oyunlar Pelops'un ruhuna sunulan armağanlardan başka bir şey değildir.

Bir başka söylenceye göre ise mitolojik kahraman Herakles'in Olimpiya'da bu tip bir oyuna katılarak kazanmasının sonucunda bu oyunların her dört yılda bir geleneksel olarak yinelenmesi istediği yönündedir. Bir başka efsane bunun Zeus tarafından Titan Kronos'a karşı aldığı yenilgi sonrasında koyulduğunu söyler. Değişik kaynaklarda bunun Elis Kralı İfitos'un İ.Ö. 9. yüzyılda halkını büyük bir savaşın içine düşmekten kurtarması için Pythia'ya giderek ona danıştığını, kâhinin ise ona tanrılar onuruna oyunlar düzenleyerek tanrıların memnuniyetini kazanmasını önerdiği geçer. Bunun sonucunda İfitos bu oyunları düzenlemeye başlar ve Spartalı düşmaları bu oyunlar süresince onlara saldırmayı durdurur. Oyunlar tanrıların yaşıyor olduğuna inanılan Olimpos Dağı'nda düzenlenir ve adını da bu dağda düzenlenmesinden ötürü alır. Ancak kökeni ne olursa olsun olimpiyat oyunlarının Antik Yunanistan'da Eleusis Gizemleri'nin yanında düzenlenen en büyük iki dinsel törenden biri olduğu kesindir.

http://tr.wikipedia....ik_Olimpiyatlar

Altın ve gümüş madalyalar kaplamadır. Madalyanın bir yüzünde 1928'den beri elinde zafer çelengi tutan zafer tanrıçası Nike kabartması, diğer yüzünde olimpiyatın düzenlendiği ülke ile ilgili yerel motifler bulunmaktadır.

http://tr.wikipedia....lya_t.C3.B6reni

Her olimpiyat öncesinde törenle Olimpiyat Ateşi yakılır ve kapanışa kadar yanar. Olimpiyat meşalesi Antik dönemde olduğu gibi günümüzde de Yunanistan'ın Olimpos dağında mercek yardımıyla Güneş ışığı kullanılarak yakılır. Yakılan meşale olimpiyatların düzenleneceği yere kadar ülke ülke dolaştırılır ve olimpiyatlar açılış törenindeki Olimpiyat ateşi bu meşale ile yakılır. Olimpiyat Ateşi ilk olarak 1936 Yaz Olimpiyatları'nda kullanıldı.

http://tr.wikipedia....ları#Semboller

Olimpiyat oyunlarının düzenlenmesinin durdurulması İ.S. 393'te II. Theodosius tarafından ya da İ.S. 435 yılında onun torunu tarafından gerçekleştirilmiştir.[5] Bunun nedeni olimpiyat oyunlarının Yunan tanrılarının onuruna düzenleniyor olmasıdır. Hristiyanlığı bölgedeki en yaygın ve en güçlü inanç hâline getirmek isteyen bu krallar olimpiyatların merkezi Olimpiya'daki spor tesislerine dokunmamışlar, ancak bu yapılar 500'lü yıllarda olan büyük ve yıkıcı bir depremle yok olmuşlardır.

http://tr.wikipedia....C3.B6zellikleri

Yarışmalara katılmadan önce her bir yarışmacının Zeus heykeli önüne geçerek en azından 10 ay boyunca eğitim görmüş olduğuna ve hiçbir hile yapmayacağına dair ant içmesi gerekiyordu.

http://tr.wikipedia....B1la.C5.9Fmalar

Kariot yarışlarında (bir atın çektiği iki tekerlekli araba), karşlaşmanın sonucunda kazanan arabayı kullanan kişi değil, arabanın adına yarıştığı soylu kişi olurdu. Festivallerle aynı dönemde düzenlenen olipmiyat ve bunun yanı sıra diğer spor müsabakaları, genelde 5 gün süren bu festivallerin 3 gününü alır diğer iki gün dinsel görevlerin yerine getirilmesinde harcanırdı. Festivallerin en son gününe gelindiğinde tüm olimpiyat yarışmacılarının katıldığı bir ziyafet verilir ve bunlarda Zeus'un onuruna kurban edilmiş 100 öküzün eti yenirdi.

http://tr.wikipedia....1n_t.C3.BCrleri

Olimpiyat oyunları da dâhil Antik Yunanistan'da düzenlenen tüm karşılaşmalara katılım yalnızca erkek atletlere açıktı. Sadece daha sonraki dönemlerde kadınların atlı binicilik yarışmalarına katılmalarına müsade edilmeye başlandı. İ.Ö. 396 ve 392'de Spartlaı bir prenses olan Cynisca'nın atları ona zafer getirdi.

http://tr.wikipedia....1n_t.C3.BCrleri

Link to post
Sitelerde Paylaş

güzel laf.Ayrıca sizce neden imanlının dedikleri neden yanlış.

Ne demiş: "Bizim komunistler, solcular, ulusalcılar, kemalistler, kısacası çapulcular japonlardan daha çok sevindi bu duruma. Bir taraflarına kına yaktılar resmen."

Çapulcuları 4 gruba indirgemiş, bu yanlış. Lİberaller, MHP'liler, hiç bir şeyci liseliler bile çapulcuların arasındaydı. Hatta olaylara katılanların önemli bir bölümü apolitik okumuş kesimdi.

Çapulcuların olimpiyat meselesine sevindiklerini idida etmiş. Bu da doğru değil. Aralarında sevinenler olabilir ama genellemek yanlış. Ben sevinmedim örneğin.

Her halikarda kaybetme nedenimiz Tayyip'in kendisi. Parktan gelecek rant için çadırları yak, tek amaçları yeşili korumak için orada oturanları döv ve gazla. Eşkiya mısın sen kardeşim? Ne demek çadır yakmak? Orada kalsaydı iyiydi. Ondan sonra her geçen gün milleti kızdırmak için elinden geleni yap, her konuşman yalanlarla dolu olsun. Akla hayale gelmedik hayali senaryolarla herkesi suçla, milleti diğer %50 ile tehdit et. Aynı Esad, Kaddafi, vs gibi kendi taraftarlarını tehditle, parayla topla, mitingler yap. O mitinglerde her türlü yalanla insanları kutuplaştır. Televizyon kanallarını, iş adamlarını, yabancı ülkeleri, vs olaylar için en ufak bir delil olmadan suçla. Süreç boyunca 5 kişiyi öldür, 11 kişiyi kör et, yüzlerce insanı ağır yarala, binlerce insanı tutukla, belki milyon insanı gazla. Avrupa birliği ve ABD'nin bu kadar yeter demesi ile dur. Bunlar yetmezmiş gibi durmadan savaş çığırtkanlığı yap.

Ne bekliyordu? Olimpiyat komitesi onun güdümlü basınını seyretmiyor. Doğruları seyrediyor. Tayyip, aynı Esad, Kaddafi, Mubarek gibi davranıyor. Otokratik rejimini totaliter hale getirmeye çalışıyor ve yurt dışında bu çok net olarak görülüyor. Sonucun böyle olacağını bildiğim halde üzüldüm. Mesele olimpiyatlar olduğu için değil, ülkemin geldiği durum için.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ne bekliyordu? Olimpiyat komitesi onun güdümlü basınını seyretmiyor. Doğruları seyrediyor. Tayyip, aynı Esad, Kaddafi, Mubarek gibi davranıyor. Otokratik rejimini totaliter hale getirmeye çalışıyor ve yurt dışında bu çok net olarak görülüyor. Sonucun böyle olacağını bildiğim halde üzüldüm. Mesele olimpiyatlar olduğu için değil, ülkemin geldiği durum için.

Katiliyorum... Bir de cogu kimsenin gözünden kacan veya kacirilmak istenen cok önemli bir konu da Olimpiyatlara ve diger spor karsilasmalarina etken.

Türkiye'de sporun ve spor kurumlarinin basinda cogunlugu is adamlari, cetelerle iliskileri olanlar ve sporla ilgisi olmayan diger meslek gruplarina mensup insanlar bulunmaktadir.Böyle olmasi dogal olarak sporda yasanan kirli iliskilere tavan yaptirmaktadir.

Spordan sorumlu bakan ve diger kurumlar incelenirse durumun kirliligi cok acik ve net görülecektir diye düsünüyorum.Sporun gelsitirmis ülkelerde sporcularin spor konularinda ve kurumlarinda söz sahibi olmalari daha fazladir.

Olimpiyatlarin ve diger spor karsilasmalarinin bir endüstri olmasi oldukca fazla paralarin dönmesi bunlarin iliskileri tartisilabilir fakat bir de disariya yansiyan şikeler, dopingler, kirli iliskiler, sporun basinda sporla ilgili olmayan insanlarin olmalari etik degildir.

Sözün kisasi neresinden bakilirsa bakilsin bir iki yüzlülük bulunmakta. Aldatma kültürünün diz boyu oldugu ülkede bunlari görebilecek insanlari da susturmaya calismaktadirlar.

Kendisini aldatip kandirmayi basarabilen insanin gercekleri görebilmesi olanaksizdir.

tarihinde cigi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

daha henüz 3 - 4 ay gibi zaman öncesi tüm dünya entelektüel insanların bildiği İstanbul'da gezi olayı olmuş 5 insan ölmüş, kafalar gözler gitmiş...sonra sen 7 yıl sonrası için olimpiyata tayyip ol..Batılı insan balık hafızalı değildir.Aynayı tutar yüzüne böyle..Madridle eşit puan aldığımıza bile şaşmalı aslında..demekki bazılarına arpa az gitmiş...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Daha iki ayrı takımın taraftarı beraber .Mac izleyemezken neyin olimpiyatıydı bu zaten ?

Gerçekten de olimpiyatları istemememdeki tek sebep buydu. Maganda-holigan zihniyeti.

Yoksa diğer saydığınız olaylara bakılsaydı önümüzdeki olimpiyatlara Rio evsahibliği yapamazdı

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...