Jump to content

Sübyancı Osmanlı Padişahları


Recommended Posts

Padişahlar kendilerini Türk olarak tanımlamamışlar, Türk kelimesi aşağılayıcı bir sıfat olarak kullanılmış, devlet erkanı ve yeniçeriler hristiyan devşirme gençlerden oluşturulmuş, konuştukları dil bile anlaşılamaz hale gelmiş, Anadolu'ya 3-6 cami cami hariç hemen hiç bir şey yapmamışlar, Anadolu halklarını bilerek cahil tutmak için ellerinden geleni yapmışlar. Genetik olarak Türk olsalar ne olur, olmasalar ne olur? Yaptıkları ortada.

Ben Türk Eğitim Tarihi dersi aldım o zamanlarda cami=okul du ve medreseler üniversiteyle eş değerdi buralarda çok önemli bilim adamları da yetişti Akşemseddin gibi

Fatih bilime çok önem veren bir padişahtı medreseden mezun olacak öğrenciler Fatihin karşısında imtihan olurlardı İstanbul'u da bilim merkezi haline getirmek için çok uğraşmıştır bu süreç Kanuniye kadar gider ondan sonra bozulmalar başlar... Yani Osmanlı asla tek bir kalıba sığacak bir ülke değil en mantıklısı dönem dönem yaklaşmak ...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 101
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Sayın iruni, ayışığı size bir soru sordu cevabınızı merak ettim ben de. Ulu önderde mi türk olmayan onun bunun çocuğu birisidir size göre ? Osmanlı padişahlarına saf ırk olmadığı için bunu demiştiniz onun için soruyorum.

Ateistforum.org üyelerine bir sorum olacak. Acaba kaç kişi osmanlı arşivlerini okudu ? Tek kaynakları(doğru ya da yanlış) başkasının kitapları mı ?

Bu arada kullandığım kötü üslup için kusura bakmayın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bağımsız bağımlı sormuş soruyu özür diliyorum. Bir ikincisi sayın iruni umuyorum ki soy meselesinin ucu size ve böyle düşünen hiçbir kimseye dokunmuyordur. Yoksa kendi kendinizi o çocukluktan bu çocukluğa götürübilir getirebilir. Bir önceki yazımı telefondan yazdığım için düzeltemiyorum, onun için ikinci bir mesaj yazdım.

Konu çok sığ olaylar üzerinden gidiyor. Bana kalırsa çöpe atılacak bir konu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yav ne kadar odun kafalısınız arkadaş ya?

Betonu yarıp çıkan bir otun dahi yaşam felsefesi var ama sizin amacınız düdüklenmeye devam etmek!

Buradaki ateistler sırf gözünüz açılsın diye uğraşıyorlar, bu işten hiç bir kazançları yok, sadece derin cehaletinize dayanamıyorlar. Ateistleri sizi doğru yoldan çıkaracak kişiler sanıyorsunuz oysa sizi aydınlığa çıkarmak istiyorlar.

Bakın sizin gibi cahillerin içinde üniversite mezunları, doktora yapanlar, profesörler varda var ama eşeğe altın semer tak eşek yine eşektir öz'de değişen bir şey olmuyor.

Yav kardeşim sizde; acaba neden, niye demek, çelişki aramak niye yok! Size deseler gel çükümü öp gidip öpüyorsunuz, bak bunu gerçektende yapıyorsunuz, uğur dündar'ın arena programında öpenler çıkmıştı hatta yasal takibat başlatılmıştı.

Hepinizin bildiği gibi Atatürk selanik göçmeni yörük olup Türk boylarındandır. Asırlarca Bulgaristan'da yaşamış Türk vatandaşlarımız Türk soyundan değil mi?

Atatürk'te aynen öyle işte.

ASLINDA ÖNEMLİ OLAN TÜRK OLUP OLMAMAK DEĞİLDİR; TÜRK, KÜRT, LAZ ÇERKEZ, AZERİ, İRANLI, YUNANLI, ARAP, İNGİLİZ DİYE BİR ŞEY ESAS İTİBARİYLE YOKTUR. TÜM BU IRK-LAR İNSANLARI SÖMÜRMEK İÇİN ÜNVAN OLARAK KULLANILMIŞTIR. BİR TOPLUMU IRK'A AYIR SONRA O TOPLUM ÜZERİNDEN SALTANAT KURUP YAŞA, OLAY BUNDAN İBARET VE YAPILANDA BUDUR.

Evrim veya din her iki yönden de hepimiz aynı anne'nin ve aynı baba'nın çocukları değilmiyiz?

Evet öyleyiz.

O halde ingiliz veya türk ne demektir, var mı böyle bir şey?

Birbirimize kardeş desek ve tek bir millet olduğumuzu bilsek işin doğrusu olmayacak mı?

Evet, aynen öyle olacak!

Din'de kardeş kardeş ile düzüşürken üreme gerekliydi diye hoş göstermek için bin takla atmak yerine tüm insanlarla kardeş olduğunuzu kabul etmek neden zor?

Hayır zor değil demeyin şimdi ayeti yapıştırıyorum

Buyur Maide Süresi 51. Ayet: 51. Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar (birbirinin tarafını tutarlar). İçinizden onları dost tutanlar, onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna yol göstermez.

Irkçılık niye vardır açıklamasını yukarıda yaptım.

Söylemek istediğim inandığınız din, mensup olduğunuzu düşündüğünüz ırk hepsi koca bir yalan! Tüm bunlar sizi daha iyi şey etmek için kullanılmış araçlardır.

Yalan diyecek neyiniz kaldı?

Hala şeyhlerin çükünü öpmeye devam mı edeceksiniz?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bağımsız bağımlı, ağzını toplayarak konuş yoksa kıçına tekmeyi yersin.. Ayrıca şeriatçı köpeklerin kirli bilgilerini gerçekmiş gibi buraya taşıma, git onları nurcu forumlarında salyalarını akıtarak anlat..

Bir yamuk ifadeni daha görürsem sözünü ettiğim o tekmeyi basarım...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sayın iruni, ayışığı size bir soru sordu cevabınızı merak ettim ben de. Ulu önderde mi türk olmayan onun bunun çocuğu birisidir size göre ? Osmanlı padişahlarına saf ırk olmadığı için bunu demiştiniz onun için soruyorum.

Ateistforum.org üyelerine bir sorum olacak. Acaba kaç kişi osmanlı arşivlerini okudu ? Tek kaynakları(doğru ya da yanlış) başkasının kitapları mı ?

Bu arada kullandığım kötü üslup için kusura bakmayın.

Arşivlere bakmadım.Bakmakta gerekmiyor.Çevrene bakman yeterli.

Matbaayı yasaklamasa idi, arşivlerdeki kitaplar herkesin evinde kütüphanesinde olurdu.

Gerçi arşivlerde ganimet paylaşımı ile vergiler vardır. :)

500 senedir dil eğitimi veremeyen bir imparatorluk yüzünden kürt sorunu var.

Osmanlı imparatorluğunda ekonomi ve bilim sıfır ki hala sıfırız.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bağımsız bağımlı, ağzını toplayarak konuş yoksa kıçına tekmeyi yersin.. Ayrıca şeriatçı köpeklerin kirli bilgilerini gerçekmiş gibi buraya taşıma, git onları nurcu forumlarında salyalarını akıtarak anlat..

Bir yamuk ifadeni daha görürsem sözünü ettiğim o tekmeyi basarım...

Sonra bu Allahsızlar ahlaksızdır, adaletsizdır deyince de ağlaşır zavallılar :) Benden önce buradaki din kardeşlerin ağzını toplasın. Biz ve değerlerimiz burada o kadar hakarete uğruyoruz ancak şikayette bulunduğumuz halde hiçbir şey yapılmıyor. Yapılsa bile saatler, günler sonra yarım yamalak ve göstermelik şeyler yapılıyor. O da sadece hakaret eden kişinin iletisi siliniyor ya da düzenleniyor. Bize yapıldığı gibi aleni ve sert bir uyarı yapılmıyor. Şimdi gel de bunların samimiyetine inan ve bunları ahlaklı ve adil bulup da ateist ol. Siz bu kafayla azınlık kalmaya mahkumsunuz. Neyse, şunu soracağım: Bu forumda Mustafa Kemal'i eleştirmek yasak mıdır, suç mudur? Belgeleriyle hakkında bir iddiada bulunulabilir mi, bulunulamaz mı? Yoksa burada caiz-helal olan tek şey Mustafa Kemal'e körü körüne iman edip biat etmek midir?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben allahsızlardan bu güne kadar ciddi bir yamukluk görmedim. Ama dindarlardan her türlü ahlaksızlığı gördüm. Yalan, dolan, küfür, hakaret ve bilumum rezillik onlardan geldi. Sayfalar dolusu sövdüler, sayfalar dolusu yalan söylediler. Mert, delikanlı ve doğruları konuşan bir tane inaçlıya rastlamadım... Yıllardır buradayım, inançlılardan bu söylediklerimden başka bir şey görmedim...

Burası Ateistforum.. Size burada (şeriatçı forumlarda Ateistlere verilmeyen) konuşma hakkının verilmesini, her türlü ahlaksızlığı yapma, her türlü yalanı söyleyebilme hakkı ile karıştırmayın.. Gelir, müdahale eder, gerekirse kıçınıza tekmeyi basarız...

O nedenle, işinize gelmiyorsa defolun gidin. Sizi buraya davetiye ile çağırmadık...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sayın iruni birkaç cümlenizde beni de bir önceki mesajımdan dolayı kastederek mesaj yazmışsınız. Aslında muhattap dahi alınmayacak kadar boş ve kirli ağızlı bir insansınız ama bir kerelik cevap vereceğim.

İlk önce kendinize bir sorun ben bu sözleri bu kişi karşısında söyleyebilir miydim ? Burdan yazmak klavye delikanlılığı olacak ama o sözleri yedirtirlerdi sana.

İkincisi siz insanların niyetlerini okumayı, neye inandıklarını nereden biliyorsunuz ? Söyleyinde bilelim. İşimize yarar. Ben ne müslümanım ne de herhangi bir dine inanıyorum. Kırın şu ön yargılarınızı ve biraz araştırın, sorun, kitap okuyun, ilk önce karşı tarafın düşüncelerini öğrenin sonra yorum yapın. Yoksa şu an ki gibi boş bir çuval gibi bi o tarafa bi bu tarafa..

Üçüncüsü ben Atatürk Türk değildir demedim. Ama sanırım siz sazan gibi atlamayı adet edinerek sanki Atatürk Türk değilmiş gibi algıladınız. Atatürk ün soyunun nereden geldiğini değil siz, kendisi bile bilmiyordu. Ulu Önder birçok kez, ısrarla soyunun nereden geldiğini öğrenmek istemiş, arşivleri taratmış ancak bulamamıştır. Mustafa Kemal'in soyunun Alevi mi sünni mi olduğu dahi muammadır. Söylenenler sadece 'varsayım' dır. Atatürk'ün babasının resmi de kendi öz babasının resmi değildir. Ben kendi öz babasının resmi nasıl olamaz demiyorum. Dönemin şartlarından dolayı olmayabilir ancak bu babası diye insanları kandırmaya çalışmak -1938 ya da 40 tan sonra olmalı yanlış hatırlamıyorsam- saçmalıktır. Bunları soy meselesinin ne kadar muamma olduğu belirtmek için söylüyorum. Türk soyundandır ancak saf türk ırkı olduğunu kimse iddia edemez. Nitekim kendi yorumumu katacak olursam, tarihçi vs. olmasam da varsayım yapacak olursam Mustafa Kemal Paşa nın saf ırk olmadığını " tahmin ediyorum." Çünkü Atatürk'ün akrabalarının Arap ve Balkanlardaki ırklara mensup insanlarla evlendiği görülüyor. Bir insan eğer ben türküm diyorsa türktür. Irka falan bakılmaz. Bu açıdan osmanlı padişahlarına bu sebeple' kötü bir ithamda bulunmanız dikkate dahi alınmayacak şeylerdir. Ama tabii iki üç ahbabınızla ya da aynı düşüncelere sahip olduğunuz kişilerle laf ebeleyerek bunları söyleyip dikkate değer şeyler olduğunu düşünüyorsanız o başka.

Ayrıca ilk önce saf ırk olmayanları onun bunun çocukluğuyla itham ederken, daha sonra hepimiz kardeşiz bu kavga ne diye, herkes bir yerden geldi vs. demekte ayrı bi komik taraftır.

Son olarak inanç olarak değil de şiirin ana fikri açısından benden sana bir şiir gelsin

Edep gerektir kula

Ta işi temiz ola

Edepsiz girme yola

Var edep öğren edep

Gaflet içinden uyan

Edepsiz olma ey can

Edepdir asl-ı iman

Var edep öğren edep

tarihinde Vesselam tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben Türk Eğitim Tarihi dersi aldım o zamanlarda cami=okul du ve medreseler üniversiteyle eş değerdi buralarda çok önemli bilim adamları da yetişti Akşemseddin gibi

Fatih bilime çok önem veren bir padişahtı medreseden mezun olacak öğrenciler Fatihin karşısında imtihan olurlardı İstanbul'u da bilim merkezi haline getirmek için çok uğraşmıştır bu süreç Kanuniye kadar gider ondan sonra bozulmalar başlar... Yani Osmanlı asla tek bir kalıba sığacak bir ülke değil en mantıklısı dönem dönem yaklaşmak ...

Her zaman sonuca bakmak gerekir. Osmanlı insanlığa ne vermiş? Bırak insanlığı, Anadolu halkına ne vermiş? Camiler varmış evet. Ne öğretmişler? Medreselerde bilim mi yapılmış? Matbaayı bile 250 sene ülkeye sokmayan bir zihniyetten bahsediyoruz burada. Kimin evinde Osmanlı zamanından kalan kitaplar var? Bırak evleri, Istanbul da bir kaç kütüphane hariç doğru dürüst bir tane Osmanlı dönemi kitap bulamazsın. Müteferrika kütüphaneyi açtıktan bir süre sonra kitaplar satılmadığı için kapatmak zorunda kalmış. Neden acaba? OKuyacak adam olmadığı için olabilir mi?

Osmanlı'nın son zamanlarında bile müslümanlar arasında okur yazar oranı yüzde 5'i bulmuş mu?

Osmanlı'nın son zamanlarında bile içinde bir tane okur-yazar olan köy sayısı kaçmış? Ben sana söyleyeyim, sıfır kabul edebilirsin. Yaşın kaç bilmiyorum ama eğer dedelerin cumhuriyet öncesi dönemde okul çağını yaşamışlarsa okur yazar değillerdir ve okumayı Cumhuriyet döneminde askerde öğrenmişlerdir.

Kendi toplarıyla kendi gözlemevini yıkan bir şeriat devletini ister dönem dönem incele, ister toptan incele. Her dönem değeri sıfırsa, toplamda sıfırdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Vesselam ben sana odun kafalısın diyorum, odun kafalısın, odun kafalısın!

Irk yoktur ama vatandaş ırk meselesi ile kandırılmıştır, osmanlı padişahlarıda Türk değildir ancak bu sorun değildir, sorun padişahların Türk olarak halka yansıtılarak haçlıların ( bizanslıların ) kötü gösterilmesidir. Oysa Osmanlı padişahlarıda bizans soyundan!

Ayrıca öyle klavye delikanlılığı yapan sensin, götün yiyorsa çık halkın içine Atatürk hakkında konuşta seni orada yatırıp düzsünler, klavye delikanlımısınız yoksa değilmisin görelim!

Ben; otobüste, dolmuşta, sokakta, kahvede kısacası her yerde söylüyorum dinler aldatmacıdır. Peygamber 53 yaşındayken 14 yaşındaki kızı almıştır diyorum.

Gerizekalı vesselam, osmanlı padişahlarının ne pok olduklarını bilmeyen yok ben çıkıp desemki osmanlı padişahları yedi sülalesini öldürtecek kadar ahlaksızdır desem, vay efendim sen niye böyle dedin mi diyecekler?

Klavye arkasında kendin durmuşsun ve oradan sallıyorsun yok şöyle yaparım böyle yaparım diye senin ananı alır papuçlarını senin eline veririm anladın mı?

Sen kiminle konuştuğuna dikkat et g. veren. pznk.

Link to post
Sitelerde Paylaş

arkadaşlar beni yanlış anlamayın ama,

gönül uçarı bir kuştur.

bir erkek isterse ihtiyarlığının son demlerini yaşıyor olsun, onun yine de canı taze et çeker. bunu inkar etmeyelim.

burada hepimiz hemcinsiz.

kişi kendinden bilir işi. o yüzden kendinize sorun. kim 18 yaşında tatlı bir hatun istemez.

aksi cevaplar mutlaka gelecektir. ama soruyorum size. samimi ve içten olmanızı diliyorum.

ben şahsen 18 yaşında bir çıtırı her daim arzularım.

arzulamadığım gün ölmüşüm demektir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

arkadaşlar beni yanlış anlamayın ama,

gönül uçarı bir kuştur.

bir erkek isterse ihtiyarlığının son demlerini yaşıyor olsun, onun yine de canı taze et çeker. bunu inkar etmeyelim.

burada hepimiz hemcinsiz.

kişi kendinden bilir işi. o yüzden kendinize sorun. kim 18 yaşında tatlı bir hatun istemez.

aksi cevaplar mutlaka gelecektir. ama soruyorum size. samimi ve içten olmanızı diliyorum.

ben şahsen 18 yaşında bir çıtırı her daim arzularım.

arzulamadığım gün ölmüşüm demektir.

Ama onlar yüce İslamın halifesi ve cihan padişahı :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Canım benim ben burdan senin gibi laf sallamayacağım, asıp kesmeyeceğim. Eğitim desen yok. cahilin teki, daha internet yazışmaları üzerinden bile iki kelimeyi düzgün kuramayan boş tenekeyle karşı karşıya olduğumun farkındayım. Yazılarını tekrar oku daha ne dediğini sen bile anlamayacaksın eveleyip geveleyen çocuk. Aynı şeyi tekrar söylüyorum karşımda olsan o kelimeleri yedirtir, bi tarafına sokarım.

Ben klavye delikanlılığı falan yapmıyorum yapsam farklı konuşurum aynı senin gibi. Neyse söylemişler ya önce lafa bakarım laf mı diye sonra söyleyene bakarım adam mı diye. Orta da ne laf var ne de adam. O kirli ağzını yıka canım benim. Biraz seviyeli ol, nasıl tartışılır öğren, iki kere dinle bir kere konuş, ANLAMAYA çalış -ne kadar senin için imkansız olsada- tamam ? Bunlar önemli şeyler, biraz senin için zor olsada umutluyum. Hemen de agresifleşme biraz sakin ol. Senin şu tavrın neye benziyor biliyor musun ? Sokakta kedi kesilen, herkesten dayak yiyen, eve gidip aslan kesilerek karısını döven insanlara. Buradaki asıp kesmen ona benziyor. İnternet üzerinden delikanlılık yapmanın anlamı yok. tamam sen güçlüsün ben de pısırık, klavyenin arkasına saklanan biri.

Şimdi 10.000 lerce yıl öncesi olayları anlatıp saçmalama. Irk vardır ve osmanlı yabancılarla evlense dahi Türk soyundandır. Burda saf ırk meselesini konuşmuyoruz. Ama sen ilk önce sırf saf ırk değil diye insanları onun bunun çocukluğuyla itham ederken, daha sonra yok şu şöyleydi, yok bu böyleydi diyerek saçmalıyorsun. Aynı bir önceki mesajında benim neye inandığımı bilmeden konuştuğun gibi. Bir de osmanlı tertemiz diyen olmadı canım benim. Dikkat ettiysen ben sadece ve sadece Osmanlı'nın ırk meselesini konuştum. Tekrar söylüyorum kır şu ön yargılarını.

Yahu tamam sen kitap okumuyorsun, araştırmıyorsun tamam da, hiç Sinan Meydan, ilber Ortaylı, Murat Bardakçıyı da mı dinlemedin ? Kardeşim ben kime laf anlatmaya çalışıyorum ki. Hadi ben yalan söylüyorum da en önemli ulu önder savunucularından biri olan Sinan meydan da mı yalan söylüyor ? Atatürk soyunu bırak sen, kendisi bile bilmiyordu diyorum. Cumhuriyet arşivlerini çok defa taratmış bulamamıştır. Atatürk'ün babası diye bildiğimiz o fotoğraf kendi öz babasının fotoğrafı değildir. Atatürk'ün doğum tarihi olan gün ve ay bile belli değildir. Gazi Mustafa Kemal'in soyunun alevilikten mi sünnilikten mi geldiği kesin belli değildir. "Varsayım"dır. Bunları ben değil Atatürk'ün kendisi söylüyor kara cahil. Kaynak nedir sen biliyor musun ? Kaynak vereyim mi ? Hiç araştırmamış biri tabi böyle boş boş konuşur. Ben bunları Gazi Mustafa Kemal'i kötülemek için söylemiyorum. O bu devletin kurucusu, benim değer verdiğim biridir. Ayrıca sen sokak aralarında söylemeye devam et, ben Müslüman olmadığımı ve az önce söylediklerimi istanbul Üniversitesi'nde söylüyorum canım benim. Üstelik insanlara her yerde Müslümanlık şöyledir böyledir demekle derdini anlatamazsın. Biraz metot öğren. Cahille iki kelime etmeye çalıştığın zaman söylediği bir şey olamadığı için hemen küfür eder işte. İşte ülkenin durumu böyle cahiller yüzünden bu halde. Kirli ağız desen var. araştırma desen sıfır. Ön yargı desen 10 numara. Anlatmak istediklerini anlatmaya çalışsan imkansız. Söyleyecek bir şeyin var mı desen o da yok. Ama papuç kadar da dilden eksik olmaz senin gibiler. Aynı el kaide militanları gibisin. Tek fark onlar müslüman, sen değilsin. İngilizcen nasıl, İngilizce anlatmaya çalışsam anlar mısın ? Türkçe denedim ama olmuyor malesef. Bunca işimin arasında bir de kime laf anlatmaya çalışıyorum ben. Suç sen de değil ben de kabul ettim. Aman küfür etme cevap yazarsan kirli ağızlı lütfen! Hoş değil çünkü. Hele de aile üzerinden hakaret etmek!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Positivism ben öyle bir kıyas içerisine girmedim. Lütfen yanlış anlamayınız, sizi kastederek değil genele söylüyorum ama geçmişe sövenlerin en kötü ihtimal üniversite okuması gerekip kariyer yapmalı ya da icraatları ile bilime önem verdiğini, desteklediğini kanıtlamalıdır. Ya da varsa başka bir şey söylemelidir.

Bunun dışında özel şartlardan dolayı söylediklerim yapılmadıysa yine de anlamaya 'çalışırım.'

Link to post
Sitelerde Paylaş

Henüz girmiş onüç ondört yaşına

Edalı işveli köylü güzeli

Şarkılarımızda dahi sıbicilik vardır.

Bizim Ülkenin insanı maalesef böyle.Çoğumuzdaki takıntı bu.

Ben yapmam diyende hele biraz para bulsun sağdan soldan.Eşinden çocuklarından gizli gizli yapar.

Müstesna olanlar var tabiki.:)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...