Jump to content

kuran pratikte günümüz hangi sorununa çözüm oluyor?


Recommended Posts

Yok modayla işi olmayan biriyim, şunu giymezseniz öldürürüz diyenide görmedim. Video izleyemiyorum. Rica edeyim Siz kısa kısa ordakileri aktarır mısınız? Bakalım kuran neler katmış çağımıza, insanlığa.

Evet sorularım yukarda, cevap bekliyorum.Tek tek detaylı açıklama, şunu kattı şu ayetten gibi bir kaç örnek sun ve çağımıza faydasını söyle vede insanlığa.

Sevgi saygımla...

tarihinde e-teist tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 89
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Yok modayla işi olmayan biriyim, şunu giymezseniz öldürürüz diyenide görmedim. Video izleyemiyorum. Rica edeyim Siz kısa kısa ordakileri aktarır mısınız? Bakalım kuran neler katmış çağımıza, insanlığa.

Evet sorularım yukarda, cevap bekliyorum.Tek tek detaylı açıklama, şunu kattı şu ayetten gibi bir kaç örnek sun ve çağımıza faydasını söyle vede insanlığa.

Sevgi saygımla...

Kusura bakma videoları şimdi sana anlatamicam. Müsait olunca izlersin.

Kuran bir hayat rehberidir insana. Bu rehbere uyan doğru yolda olan ve kurtuluşa erendir.Bize yol gösterir. Bizde o yolda ilerlemeye çalışırız.

Bu yolda yaptığımız hatalar bizim kişisel hatalarımızdır. İslamın değil.Aşağıdaki ayetlerden de(bir çoğunu yazamadım zamanım yok) anlaşılacağı üzere bu ayetlere uyan bir toplumun kötü ahlaksız bir toplum olması mümkün değildir.

Ey iman edenler! Kendiniz, ana babanız ve en yakınlarınızın aleyhine de olsa, Allah için şahitlik yaparak adaleti titizlikle ayakta tutan kimseler olun. (Şahitlik ettikleriniz) zengin veya fakir de olsalar (adaletten ayrılmayın). Çünkü Allah ikisine de daha yakındır. (Onları sizden çok kayırır.) Öyle ise adaleti yerine getirmede nefsinize uymayın. Eğer (şahitlik ederken gerçeği) çarpıtırsanız veya (şahitlikten) çekinirseniz (bilin ki) şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.

(Ey Muhammed!) De ki: “Gelin, Rabbinizin size haram kıldığı şeyleri okuyayım: O’na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anaya babaya iyi davranın. Fakirlik endişesiyle çocuklarınızı öldürmeyin. Sizi de onları da biz rızıklandırırız. (Zina ve benzeri) çirkinliklere, bunların açığına da gizlisine de yaklaşmayın. Meşrû bir hak karşılığı olmadıkça, Allah’ın haram (dokunulmaz) kıldığı canı öldürmeyin. İşte size Allah bunu emretti ki aklınızı kullanasınız.”

“Ey kavmim! Ölçüyü ve tartıyı adaletle tam yapın. İnsanların eşyalarını (mallarını ve haklarını) eksiltmeyin. Yeryüzünde bozgunculuk yaparak karışıklık çıkarmayın.”

“ Her nerede olursan ol ALLAH’tan ittika et ve kötülüğün arkasından iyilik yap, bu onu yok eder. İnsanlara iyi ahlakla muamele et.”

Mal toplayan ve onu durmadan sayan, insanları arkadan çekiştiren, kaş göz işaretiyle alay eden her kişinin vay hâline!

Ey iman edenler! Bir topluluk bir diğerini alaya almasın. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Kadınlar da diğer kadınları alaya almasın. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Birbirinizi karalamayın, birbirinizi (kötü) lakaplarla çağırmayın. İmandan sonra fasıklık ne kötü bir namdır! Kim de tövbe etmezse, işte onlar zâlimlerin ta kendileridir

İslamın insanı öğrenmeye araştırmaya teşvik edecek ayetlerde aşağıdadır. İslam alimlerinin bilim konusundaki motivasyonunuda bu ayetler oluşturmaktadır.Verdiğim videoları izlersen anlarsın. Gerçi anlayacağını sanmıyorum ama olsun.

KÂİNAT ve İNSANIN VARLIĞI ÜZERİNDE TEFEKKÜRE TEŞVİK

1. “ Göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelip gidişinde akl-ı selîm sâhipleri için gerçekten açık ibretler vardır. Onlar ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken (her vakit) Allah’ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler (ve şöyle derler): Rabbimiz! Sen bunu boşuna yaratmadın. Seni tesbîh ederiz. Bizi cehennem azâbından koru!” (Âl-i İmrân/190-191) (1)

2. “Yeri Döşeyen, onda oturaklı dağlar ve ırmaklar yaratan ve orada bütün meyvelerden çifter çifter yaratan O’dur. Geceyi de gündüzün üzerine O örtüyor. Şüphesiz bütün bunlarda düşünen bir toplum için ibretler vardır.” (Ra’d/3) (2)

3. “O, göklerde ve yerde ne varsa hepsini, kendi katından (bir lütuf olmak üzere) size boyun eğdirmiştir. Elbette bunda düşünen bir toplum için ibretler vardır.” (Câsiye/13)

İNSANIN YARATILIŞI

4. “Rahimlerde sizi dilediği gibi şekillendiren O’dur. O’ndan başka ilâh yoktur. O mutlak güç ve hikmet sâhibidir.” (Âl-i İmrân/6)

5. “O sizi bir tek nefisten (Âdem’den) yaratandır. (Sizin için) bir kalma yeri, bir de emânet olarak konulacağınız yer vardır. Anlayan bir toplum için âyetleri ayrıntılı bir şekilde açıkladık.” (En’am/98) (3)

6. Ey insanlar! Eğer yeniden dirilmekten şüphede iseniz, şunu bilin ki, biz sizi topraktan, sonra nutfeden, sonra alakadan (aşılanmış yumurta veya embriyodan), sonra uzuvları (önce) belirsiz, (sonra da) belirlenmiş canlı et parçasından (uzuvları zamanla oluşan ceninden) yarattık ki, size (kudretimizi) gösterelim. Ve dilediğimizi, belirlenmiş bir süreye kadar rahimlerde bekletiriz; sonra sizi bir bebek olarak dışarı çıkarırız. Sonra güçlü çağınıza ulaşmanız için (sizi büyütürüz). İçinizden kimi vefât eder; yine içinizden kim de ömrün en verimsiz çagğına kadar götürülür; tâ ki bilen bir kimse olduktan sonra bir şey bilmez hâle gelsin. Sen, yeryüzünü de kupkuru ve ölü bir hâlde görürsün; fakat biz; üzerine yağmur indirdiğimzide o, kıpırdanır, kabarır ve her çeşitten (veya çiftten) iç açıcı bitkiler verir.” (Hac/5) (4)

7. “Andolsun biz insanı, çamurdan (süzüp çıkarılmış) bir özden yarattık. Sonra onu sağlam bir karargâhta nutfe hâline getirdik. Sonra nutfeye alaka (aşılanmış yumurta veya embriyo) yaptık. Peşinden, alakayı, mudga (bir parçacık et) hâline soktuk; bu bir parçacık eti kemiklere (iskelete) çevirdik; bu kemikleri etle kapladık. Sonra onu başka bir yaratılışla insan hâline getirdik. Yapıp-yaratanların en güzeli olan Allah pek yücedir.” (Mü’minûn/12-14) (5)

8. “Ölüden diriyi, diriden de ölüyü O çıkarıyor; yeryüzünü ölümünün ardından O canlandırıyor. İşte siz de (kabirlerinizden) böyle çıkarılacaksınız.” (Rûm/19) (6)

KEVNÎ (KOZMOLOJİK) ÂYETLER

Güneş ve Ay’la İlgili Âyetler:

9. “Güneşe ve kuşluk vaktindeki aydınlığına, güneşi tâkip ettiğinde (ışığını ondan aldığında) aya yemîn olsun.” (Şems/1-2)

10. “Görmekte olduğunuz gökleri direksiz olarak yükselten, sonra Arş’a istivâ eden, güneşi ve ay’ı emrine boyun eğdiren Allah’tır. (Bunların) her biri muayyen bir vakte kadar akıp gitmektedir. O, Rabbinize kavuşacağınıza kesin olarak inanmanız için her işi düzenleyip âyetleri açıklamaktadır.” (Ra’d/2) (7)

11. “Ay için birtakım yörüngeler tâyîn ettik. Nihâyet o, eğri hurma dalı gibi (hilâl) olur da geri döner. Ne güneş aya yetişebilir, ne de gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzerler.” (Yâsîn/39-40) (8)

12. “Güneş ve ay bir hasâba göre (hareket etmekte)dir.” (Rahmân: 5)

13. “Sonra duman hâlinde olan göğe yöneldi, ona ve yerküreye; ‘İstexyerek veya istemeyerek gelin!’ dedi. İkisi de ‘İsteyerek geldik!’ dediler.” (Fussılet/11) (9)

14. “Gökleri ve yeri yarattığı günde Allah’ın yazısına göre Allah katında ayların sayısı on iki olup bunlardan dördü haram aylardır. İşte bu doğru hesaptır. (...)” (Tevbe/36) (10)

15. “O, sabâhı aydınlatandır. O, geceyi dinlenme zamânı, güneş ve ay’ı (vakitlerin tâyîni için) birer hesap ölçüsü kılmıştır. İşte bu, Azîz olan ve (her şeyi) pek iyi bilen Allah’ın takdîridir” (En’âm/96)

Rüzgârla İlgili Bir Âyet:

16. “Biz, rüzgârları aşılayıcı olarak gönderdik ve gökten bir su indirdik de onunla su ihtiyâcınızı karşıladık. (Böyle yapmasaydık) siz suyu depolayamazdınız.” (Hicr/22)

tarihinde postit tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bakalım neler katmış , kötülük ve doğru ahlak diyerek ana babaya yok yoksula vesaire ayetler sunmuşsunuz. Bunlar bir put demedende olmayacak özellikler mi? Aile, iyilik kötülük kavramı putunuzla mı var olmuş?Kölelik iyi midir? Peki çok evlilik, kadın dövmek? iyi ahlak demişken fuhuştan para kazanmak, sübyan vaad etmek, evlatlığının karısını almak, yarı ensest evlilik yapmak, hangi çağın doğrusu?

Gelelim yer gök yarattım ibret alın hikayesine, yeri evrenden önce yarattığını sanan tanr çok bilimsel olmuş.Ya 7 kat gök yaratıp ilk katına yıldız seren tanrı vede ayı güneşi asıvermiş. Bilime çok katkı sunan bilgiler.Gerisi zaten ben yarattımda ben yarattım hikayesi.

Gelelim çamurdan yarattık masalına. Embriyo öyle et kemiğe dönüşme muhabbeti ile olmuyor. Kemiğe et giydirilme saçmalığıda tam saçmalık. Embriyo gelişir, kıkırdak yapı bu embriyonun içinde oluşur. İskelet diye çeviriye eklemeniz zaten komik. Orda iskelet yazmaz. Kemiğe et giydiriyormuş.Bir nutfeden olmuyorsun kardeşim(nutfe=damla) alakta arapça sülük demek, yumurta değil. embriyo sülük gibi rahim duvarına asılı durduğundan ona benzeterek alak demiştir araplar. Bu bilgileri bile doğru verememiş tanrınız. Oysa insanlık binlerce yıldır avlanır savaşır ve insan karnındaki gelişmeleri zaten biliyor. Ancak tam olarak ne olduğunu anlamamışki tanrınız yalan yanlış sıralamış, yumurtadan haberi bile yok. Eti kemik yapıp üzerine et kaplıyor.

Bilime sıfır katkı yanlış bilgi.

Diyanetin yalan yanlış çevirilerinden bile koysanız ki öyle yapmışsınız,

Kozmolojik diye verdiğiniz bilgiler genel binlerce yıldır gözü olan herkesce bilinen olaylar.

Çağımızın bilimsel gerçekleriyle uyuşmuyor. Hatasız olmalıydı oysa her bilgi. Tanrı bu borumu, yarattığını yalan yanlış biliyor desene.

Kalbe beyin muamelesi çekmeside içler acısı durum. Beyin nedir haberi yok. Kuranda bulunmaz bile en küçük bir iz beyinden.

Şimdi bu kadar yalan yanlış vede bilinen dışında ne sunmuştur bu kitap. Şu ayetten şunu bulmuş, her yönüyle çağın tüm ihtiyaçlarına insanlığa doğru bilgi ve kurallar sunmuştur diyebileceğiniz kitap bu mu?

Kısasa kısas. Çok çağdaş ve mantıklı. Hüre hür köleye köle kadına kadın. Köle öldür, köleni öldürsünler, karısını öldür karını öldürsünler.

Ve şu ayetten yola çıkılarak şu bulunmuş, şu icat edilmiş diyeceğiniz örnek var mıdır?

Şimdi bak bakalım neresi evrensel bu kitabın?

Tüm ayetleri nerdeyse yanlış çevirilerden seçmişsiniz.

Şu rüzgar muhabbetinide koyayım, 1. ve erselna : ve biz gönderdik 2. er riyâha : rüzgârlar 3. levâkıha : yüklü (yağmur bulutları taşıyan) 4. fe enzelnâ : böylece indirdik 5. min es semâi : semadan 6. mâen : su 7. fe eskaynâ-kumû-hu : böylece onunla sizi suladık 8. ve mâ : ve değilsiniz 9. entum : siz 10. lehu : onun 11. bi hâzinîne : hazineler oluşturan

Burda aşılayıcı ifadesi çıkartmak için bayağı zorlamışsınız. Yüklü kelimesi utandırsın sizi diycemde sanmam utanacağınızı.

Sevgi saygımla...

tarihinde e-teist tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran bir hayat rehberidir insana. Bu rehbere uyan doğru yolda olan ve kurtuluşa erendir.Bize yol gösterir. Bizde o yolda ilerlemeye çalışırız.

Bu yolda yaptığımız hatalar bizim kişisel hatalarımızdır. İslamın değil.Aşağıdaki ayetlerden de(bir çoğunu yazamadım zamanım yok) anlaşılacağı üzere bu ayetlere uyan bir toplumun kötü ahlaksız bir toplum olması mümkün değildir.

Hangi insanlara?

Muhammed zamanında daha ortada Kuran diye bir kitap bile yoktu, sadece laflar vardı ve o lafları da etrafındaki bir kaç kişi duyuyordu.

Muhammed'in ölümünden yıllar sonra kitap haline getirildi, o da topu topu 7 kopya. O zaman dünyada kaç milyon insan yaşıyordu ve kaçının bu kitaptan haberi oldu, haberi olanların kaçı okudu?

Son bir kaç onyılı saymazsak kaç insan bu kitabı edinip okuyabildi? Kuran'ın yazıldığından beri yaşayan insanların %99,9'u ya Kurandan habersiz, ya arapça bilmiyor ya da kitaba ulaşamamış.

Mesela 1300 yılında kaç kişiye ulaşabilmiş bu kitap? O zaman kaç tane vardı bu kitaptan?

Bu açık ve net gerçek ortadayken nasıl insanlığa rehber olabiliyor bu kitap? Yoksa insanlık derken bir avuç insanı mı kastediyorsun? Bunların dışında kalanlar insanlığa dahil değil mi?

Yahu çok mu zor bunları düşünmek?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allaha inanan kişi bu dünyada diğerlerinden daha rahat olmalı daha iyi şartlarda yaşamalı diye bir kayde yok ve hatta müslüman bunun derdinde de olmamalı çünkü dünya hayatı gelip geçici.. gözümüzlede görüyoruz her an dolup boşalıyor gelen misafirler yerlerini yeni misafirlere bırakıyor.. misafir kişi yanında götüremeyeceği bir şeye kalbini bağlamaz. dünyada neyi yanımızda götürüyoruz hiç bir şeyi o zaman dünyadaki hiç bir şeye kalben bağlanmamak lazım.. biz burda misifiriz asıl hanemiz asıl vatanımız ahiret yurdu.. onun için çalışmalıyız.. kırılacak cam parçası hükmündeki dünya hayatını elmas kıymetindeki ahiret hayatına değişmemeliyiz..

cübbelinin mantığıyla aynı mı şimdi bu. Cübbeli Cern'de deney yapanlara hitabenölünce dünyanın başlangıcını mı soracaklar, bu gece yatsı namazı kıldın mı onu soracaklar diyor.bakış açısı bu ise daha da söyleyecek bir şey kalmıyor.

tarihinde woolfolk tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran yani din maddi sorunlara birinci derecede cözümdür.Dinin,ölü yikayicisindan tutunda mevlüt okuyanlara kadar birinci derecede rant kaynagi oldugunu bilmeyen yoktur herhalde.

Insanlarin aptal olma özgürlügü vardir. Milyonlarca aptali akillandiramayacaginiza göre sizde onlardan bir sekilde istifade edecek,dini kullanarak gecim saglayacaksiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleeee,

Kur,an hiçbir soruna çözüm getirmedigi bir yana çok büyük sorunlar yaratıp,müslümenleri birbirine kırdırmaktadır.

Elleri arkadan bağlı ınsanların kafalarına kurşun sıkma.

Insanları yatırıp hayvanlar gibi boğazlarını kesme.

El

Ayak kesmeler.

Insanların etlerini yemeler Hep bu VAHŞI ınandırılanların işidir.

Bunlar CİNNET geçirmiş olmalılar.

Yoksa normal bir insan ne bunlara ınanır nede bunları yapar.

Tolon

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yecüc ve Mecüc isimli birilerinden bahsederek edebiyatta ufukları genişletmiştir, yüzüklerin efendisi gibi bir klasiğin doğmasına esin kaynağı olmuştur, ve Peter Jackson oskarlarını allaha borçludur, netekim oskarlarının bulunduğu vitrinde işlemeli bismillah yazısı vardır, bunu gören Kim Kardashian şahadet getirip müslüman olmamıştır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...