Jump to content

bütün müslümanlar ateist olsa ne olacak


Recommended Posts

ama en büyük ateist memleketi unutmuşsun hayırdır ;)

çin'den bahsediyorum bak ne de güzel yaşıyorlar ve yaşatıyorlar değil mi (!)

http://www.youtube.com/watch?v=Uq2ca2nkMlA

öyle romantizme gerek yok , rusya'da lenin'in yaptıklarına vs bakın..

ateizm daha doğrusu komünizm tehlikeli hem de çok ! özlellikle komünist devletler çok acımasız ve gaddar oluyorlar ve herks biliyor ki komünistler yüzde 99,99 ateist olurlar ...

yoksa zararsız kendi halinde ateiste kimin ne söylemeye hakkı var!?

Siteye sanki secme geliyorlar !!

Kominizm bir yönetim seklidir bir inac sekli degildir ...

Bu insanlar surekli duyduklarini konusmaktan ne zaman vaz gececekler .

Okumaya ve arastirmaya baslayinca peki bunu yapiyorlarmi hayir:

Neden ?? Cünkü dindarlarin isi kolaya kacmak..................

Rusya'nın Sesi Radyosu'nun verdiği habere göre, Gallup International/WIN uzmanlarıyla Rusya araştırma holdingi Romir, 2012 yılının ilk yarısında dünyanın en büyük 57 ülkesinde (toplam olarak dünya nüfusunun %70’ini kaplayan ülkeler) 50 bin kişi üzerinde bir anket gerçekleştirdi. Yapılan araştırmaya göre, geçtiğimiz yedi yıl içinde kendisini dindar olarak gören insanların sayısı %66’dan %59’a düştü. Ankete katılanların 13%’ü kendini ateist olarak görüyor, %23’lük bir kesim ise dindar olmadığını söylüyor, yani Tanrı’ya ya da yüksek güçlere inanıyor, ancak kendisini herhangi bir kilise ya da dinle özdeşleştirmiyor, dini bayramlara derinden saygı duymuyor ve dini ayinlere katılmıyorlar

ABD'li araştırma kuruluşunun 230 ülke ve bölgede yaptığı anketler ile nüfus kaydı araştırması sonucunda dünyanın inanç haritası ortaya çıkarıldı. Buna göre dünyada 10 kişiden 8'i bir dine inanıyor. 6,9 milyarlık dünya nüfusunun yüzde 32'si Hristiyan yüzde 23'ü ise Müslüman.

ABD'deki Pew Araştırma Merkezi'nin Din ve Kamu Yaşamı Forumu, "2010 Dünyanın En Önemli Dini Gruplarının Büyüklüğü ve Coğrafi Dağılımı" adlı raporunu yayımladı.

230 ülke ve bölgede yapılan anketler ve nüfus kaydı araştırmalarına göre hazırlanan rapora göre dünyada 10 kişiden 8'i bir dini grup içinde yer alıyor. Bu da 2010 yılında 6,9 milyar olan dünya nüfusunun yüzde 84'üne denk düşüyor.

2,2 milyar Hristiyan 1,6 milyar Müslüman

Rapora göre dünyada 2,2 milyar Hristiyan (yüzde 32), 1,6 milyar Müslüman (yüzde 23), 1 milyar Hindu (yüzde 15), 500 milyon Budist (yüzde 7) ve 14 milyon Yahudi (yüzde 0,2) yaşıyor. Bunlara ek olarak Afrika, Amerika, Asya ve Avustralya'da geleneksel dinlere inanan 400 milyon kişi (yüzde 6) var.

Zerdüştlük yüzde 1'in içinde

58 milyon kişi (yüzde 1) ise Jainizm, Sihizm, Şintoizm, Taoizm, Tenrikyo ve Zerdüştlük gibi diğer dünya dinlerine inanıyor.

1,1 milyar dinsiz

Herhangi bir dini gruba ait olmayanların sayısı ise 1,1 milyar (yüzde 16) olarak belirlendi. Dinsizler, Hristiyanlar ve Müslümanların ardından en büyük üçüncü grubu oluşturuyor. Bu grupta Tanrı'ya ya da evrensel bir ruha inanan, ancak kendisini belirli herhangi bir dini grubun üyesi olarak tanımlamayan kişiler de yer alıyor.

Dini grupların coğrafi dağılımına bakıldığında Asya-Pasifik bölgesinde toplanan Hindular ve Budistler, yüzde 99 ile başta geliyor.

Dünya nüfusunun yüzde 58,8'inin Asya-Pasifik, 11,9'unun Sahra-altı Afrika bölgesi, yüzde 10,8'inin Avrupa, yüzde 8,6'sının Latin Amerika, yüzde 5'inin Kuzey Amerika ve yüzde 4,9'unun da Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da yaşadığına işaret eden rapora göre geleneksel dinlerin yüzde 90'ı ile diğer dünya dinlerinin yüzde 89'u da Asya-Pasifik bölgesinde yaşıyor.

Herhangi bir dini gruba üye olmayanların üçte biri de (yüzde 76) Asya-Pasifik bölgesinde yer alıyor. Sadece Çin'de 700 milyon dinsiz bulunuyor.

Müslümanların yüzde 62'si Asya-Pasifik'te

Asya-Pasifik bölgesi, Müslüman nüfusun yüzde 62'sine de ev sahipliği yapıyor. Müslümanların yüzde 20'si Ortadoğu ve Kuzey Amerika'da, yüzde 16'sı ise Sahra-altı Afrika bölgesinde yaşıyor. Avrupa'daki Müslüman nüfusu ise sadece yüzde 2.

Hristiyan ve Yahudiler dört bir yanda

Hristiyanlar ve Yahudilerin dünyanın dört bir yanına dağıldığını gözler önüne seren rapora göre Hristiyanların yüzde 26'sı Avrupa, yüzde 24'ü Latin Amerika ve Karayipler, yüzde 24'ü Sahra-altı Afrika bölgesinde yaşıyor. Kuzey Amerika'daki Hristiyan nüfusu ise yüzde 20.

Yahudilerin neredeyse yarısı (yüzde 44) Kuzey Amerika'da ikamet ederken diğer yarısı da (yüzde 41) İsrail'de yaşıyor.

Hindular çoğunluk, Budistler azınlık

Rapor, dini grupları toplum içinde azınlık olarak mı, yoksa çoğunluk olarak mı yaşadıklarına göre de sınıflıyor.

Dini grup üyelerinin yüzde 73'ünün yaşadıkları toplum içinde çoğunluğu oluşturduğuna dikkat çeken rapor, kalan yüzde 27'nin ise azınlık olarak yaşadığını gösteriyor.

Pew Araştırma Merkezi yetkilileri, bu ayrımın sadece büyük dini gruplara göre yapıldığını, rakamlara Sünni nüfusun çoğunlukta olduğu ülkelerdeki Şiiler ya da Protestanların çoğunlukta olduğu ülkelerdeki Katolikler gibi alt grupların dahil edilmediğini açıkladı.

Hinduların yüzde 97'si, Hindistan, Morityus ve Nepal'de, Hristiyanların yüzde 87'si ise Hristiyanların çoğunlukta olduğu 157 ülkede yaşıyor.

Müslümanların yüzde 73'ü çoğunluk

Müslümanların yüzde 73'ü de yaşadıkları ülkelerde çoğunluğu oluşturuyor. Müslümanların çoğunlukta olduğu 49 ülkenin 19'u, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde yer alıyor.

Herhangi bir dini gruba üye olmayanların yüzde 71'i de 6 ülkede (Çin, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hong Kong, Japonya ve Kuzey Afrika'da) çoğunluk olarak yaşıyor.

Budizm'in yanı sıra geleneksel dinlerle diğer dünya dinlerinin üyeleri, en büyük azınlık grupları oldu. Budistlerin yüzde 72'si yaşandıkları toplumda azınlıkken yüzde 28'i, Budistlerin çoğunlukta olduğu Bhutan, Myanmar, Kamboçya, Laos, Moğolistan, Sri Lanka ve Tayland'da yaşıyor.

Yahudilerin yüzde 41'i İsrail'de mutlak çoğunluk olarak yaşarken, yüzde 59'u azınlık olarak diğer ülkelere dağılmış.

Müslümanlar en genç, Yahudiler en yaşlı

Rapor, bazı dini grupların diğer gruplara oranla daha fazla genç nüfusa sahip olduğunu gösterdi. Gelişmekte olan ülkelerdeki dini grupların üyelerinin daha genç olduğu, sanayileşmiş ülkelerdeki dini grup üyelerinin ise daha yaşlı olduğu belirlendi.

Dini grup üyelerinin ortalama yaşlarına bakıldığında 23 yaş ortalaması ile Müslümanlar ilk sırada, 26 yaş ortalaması ile Hindular ikinci sırada yer alıyor. Dünya nüfusunun ortalama yaşının 28 olarak belirlendiği raporda Hristiyanların yaş ortalaması 30, diğer dünya dinleri üyelerinin yaş ortalaması 32, geleneksel dinlerin üyelerinin yaş ortalaması 33, dinsizler ile Budistlerin yaş ortalaması ise 34 olarak hesaplandı. Yahudiler ise 36 yaş ortalaması ile en yaşlı grup oldu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 47
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Gallup’un verilerine göre en fazla dini inançlı insan sayısı Ermenistan, Gürcistan, Makedonya, Peru ve Romanya vatandaşları arasında. Dini inançlı insan sayısının en az olduğu ülkeler ise Çin, Japonya ve Çek Cumhuriyeti. En fazla ateist oranına sahip ülkeler arasında ise ekonomik olarak refah ülkeler bulunuyor. Örneğin, Japonya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya, Hollanda, Avusturya, Avusturalya ve Çin. Bu ülkelerde ateistlerin oranı (47%) neredeyse nüfusun yarısına denk geliyor. Ateist oranı dünya ortalamasının 1,5 kat üstünde olan yedi ülke daha mevcut. Bunlar; Kanada, İspanya, İsviçre, Hong Kong, İsveç, Belçika. Bu ülkelerin tüm dünyanın en zengin ülkeler kulübünün üyesi."

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allahu akbar diyerek kimse kafa kesmeyecek. Kimse cennet karşılığı iyilik yapmayacak. Herkes barış içinde yaşıyacak. Kadınlara cinsel obje olarak bakılmayacak ve daha sayamadığım bir çok şey olacak. John Lennon un dediği gibi herkesin barış içinde yaşadığını hayal et.

Allahu ekber diyerek kafa kesenleri barbar olarak görürsünüz ama tonlarca bomba atarak kadın çoçuk demeden katledilen müslümanların öldürülmesine ses çıkarmaz hatta oh iyi oluyor teröristlere dersiniz.Menfatsiz iş yapmaz ama müslümanlara laf atarsınız.Traktör reklamında bikinili kadınlar olunca ağzınızın suyu akar destekler, kadınlara cinsel obje olarak bakarsınız ama biz kadınlar kapansın diyince yobaz oluruz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allahu ekber diyerek kafa kesenleri barbar olarak görürsünüz ama tonlarca bomba atarak kadın çoçuk demeden katledilen müslümanların öldürülmesine ses çıkarmaz hatta oh iyi oluyor teröristlere dersiniz.Menfatsiz iş yapmaz ama müslümanlara laf atarsınız.Traktör reklamında bikinili kadınlar olunca ağzınızın suyu akar destekler, kadınlara cinsel obje olarak bakarsınız ama biz kadınlar kapansın diyince yobaz oluruz.

Allahu ekber diyerek kafa kesenleri iyi savunmuşsun, başkalarının yaptığı pislikler onları haklı mı kılıyor yani?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Nesini anlatacaksın bu ilkel anlayışın? Ortaçağ zihniyetli insanlara anlatırsın ama çağdaş, insan haklarına ve hukuka inanan birisine istediğin kadar anlatmaya çalış, kimse yutmaz.

:) senin gibi çağdaşlar anlamaz tabi.

Sizin çağdaş hukukunuzda 60 -70 kişiyi öldürüp en fazla 21 yıl yatarsın.

Bir insanın ömrü boyunca ev almak için için biriktirdiği altınlarını çalan hırsıza 1-2 sene (gene fazla söyledim) hapis verir adam çıkınca bir başkasının ömrünü çalmasına müsade edersiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

:) senin gibi çağdaşlar anlamaz tabi.

Sizin çağdaş hukukunuzda 60 -70 kişiyi öldürüp en fazla 21 yıl yatarsın.

Bir insanın ömrü boyunca ev almak için için biriktirdiği altınlarını çalan hırsıza 1-2 sene (gene fazla söyledim) hapis verir adam çıkınca bir başkasının ömrünü çalmasına müsade edersiniz.

Ne yapalım istiyorsun? Bu adamları kalorifer kazanına atıp yaksak hoşuna gider mi?

Hırsızlık konusuna gelince, bir kabileye saldırıp bütün malını mülkünü yağmalamak, kadınların ve çocuklarını köle yapmak, erkeklerini toptan katletmek normal değil mi? Din yaymak adına bunlar yapılabilir, sorun değil sana göre.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Süper cümle...Telif hakki yoksa canli tartismalarda kullanacagim. :)

Müslümanlar ateist oldular diyelim diger putperestler ne olacak? Müslümanlari islami manipüle edenler vatikan, hristiyanlar ve sahtekar dindar ateistler.

Hepsini Ay'a gönderelim...Böylelikle dünya da normal dogal yasantiya gecilmis olur yani ne ateizm kalir nede putperestlik.Ayni zamanda Ay'a gercekten gidilip gidlimedigini de ögrenmis oluruz. :)

Uykulu uykulu düşünmeden yazınca böyle oluyor. Şimdi yazsam şöyle yazardım:

Komunizm sizin putsuz versiyonunuz. İktidarı put uleması ile paylaşmak istemeyen diktatörlerin tercihi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allahu ekber diyerek kafa kesenleri barbar olarak görürsünüz ama tonlarca bomba atarak kadın çoçuk demeden katledilen müslümanların öldürülmesine ses çıkarmaz hatta oh iyi oluyor teröristlere dersiniz.Menfatsiz iş yapmaz ama müslümanlara laf atarsınız.Traktör reklamında bikinili kadınlar olunca ağzınızın suyu akar destekler, kadınlara cinsel obje olarak bakarsınız ama biz kadınlar kapansın diyince yobaz oluruz.

Kısas farzdır.

:) senin gibi çağdaşlar anlamaz tabi.

Sizin çağdaş hukukunuzda 60 -70 kişiyi öldürüp en fazla 21 yıl yatarsın.

Bir insanın ömrü boyunca ev almak için için biriktirdiği altınlarını çalan hırsıza 1-2 sene (gene fazla söyledim) hapis verir adam çıkınca bir başkasının ömrünü çalmasına müsade edersiniz.

iste islamiyetin gercek yüzü....

En azindan dürüst kivirmadan konusuyor ..

Link to post
Sitelerde Paylaş

evet konu açık,

düşünün...

bütün müslümanları ateist yaptınız, yani oyunu başarıyla oynadınız ve sona geldiniz, ee ne olacak?

darwin sizi evrim cennetine sokup, sonsuza dek evrilmenizi mi sağlıyacak ?

yoksa amaç ne?

yani şimdi müslümanları ateist yapınca onların da siz gibi, bu dine düşman kesilip doğu pirincine oy vereceğini mi sanıyorsunuz :) eğer böyle düşünüyorsanız çok büyük aptallık etmektesiniz...

bence allah korkusu (yarım yamalak ta olsa) varken bile doğru durmayan, çalıp çırpan, tecavüz eden vs bu cahil insanlar sizin başınıza/başımıza bela olacaklar ...

Bir insan, ne kadar eğitimsiz ve cahilse, hayvanlığa da o kadar yakındır.

Bir insan, ne kadar eğitimli ve kültürlü ise, İnsanlığa da o kadar yakındır.

İkisi arasındakiler ise, hayvanlık ile insanlık arasında bir yerdedirler.

Ve de insan aklını-iradesini kendisi kullandığı oranda insandır, başkalarına havale ettiği oranda da insanlıktan uzaktır.

"bence allah korkusu (yarım yamalak ta olsa) varken bile doğru durmayan, çalıp çırpan, tecavüz eden vs bu cahil insanlar sizin başınıza/başımıza bela lacaklar" ... diyorsunuz.

Allah korkusu zaten dilde olan, gerçekte olmayan bir korkudur. Asıl olan kuldan utanmaktır. Allah korkusunu dilden düşürmeyenlerin işledikleri suç- günahlara bakarsanız bunun böyle olduğunu görürsünüz. Bu suç-günahlar genellikle iki kişi arasında gönüllü veya zoraki olarak gerçekleşir. Bu iki kişinin bulunduğu yerde bunların utanacağı, çekineceği üçüncü bir kul yoktur, ama Allah vardır, olmak zorundadır. En azından, Allah korkusunu dillerinden düşürmeyenlerin, böyle durum ve ortamlarda Allah'ı akıllarına getirip korkmaları ve söz konusu suçu-günahı işlememeleri gerekir. Ben bu güne kadar, bir suç-günah işlemeye teşebbüs edip de, Allah korkusuyla vazgeçtiğini söyleyen birini duymadım, görmedim, bilmiyorum. Ya siz...

Sizin için de durumun farklı olduğunu hiç sanmıyorum. Çünkü, İslam bu tür ortamları şeytana terk etmiştir. Bu, suçlu-günahkarların da işine geliyor, şeytana uymuşlardır, şeytan bunları yoldan çıkartmıştır, adeta masumdurlar. Öyle ya, Allah'ın olmadığı, koskoca şeytanla baş başa bırakıldığı yerde/yerlerde, zavallı bir-bir kaç kul, şeytana karşı ne yapabilir ki....

Muhammed, boşuna mı demiş: "İki kişinin baş başa kaldığı yerde, üçüncü kişi şeytandır" diye... Niye Allah değil de şeytan???

Link to post
Sitelerde Paylaş

ama en büyük ateist memleketi unutmuşsun hayırdır ;)

çin'den bahsediyorum bak ne de güzel yaşıyorlar ve yaşatıyorlar değil mi (!)

http://www.youtube.com/watch?v=Uq2ca2nkMlA

öyle romantizme gerek yok , rusya'da lenin'in yaptıklarına vs bakın..

ateizm daha doğrusu komünizm tehlikeli hem de çok ! özlellikle komünist devletler çok acımasız ve gaddar oluyorlar ve herks biliyor ki komünistler yüzde 99,99 ateist olurlar ...

yoksa zararsız kendi halinde ateiste kimin ne söylemeye hakkı var!?

ama en büyük ateist memleketi unutmuşsun hayırdır ;)

çin'den bahsediyorum bak ne de güzel yaşıyorlar ve yaşatıyorlar değil mi (!)

http://www.youtube.com/watch?v=Uq2ca2nkMlA

öyle romantizme gerek yok , rusya'da lenin'in yaptıklarına vs bakın..

ateizm daha doğrusu komünizm tehlikeli hem de çok ! özlellikle komünist devletler çok acımasız ve gaddar oluyorlar ve herks biliyor ki komünistler yüzde 99,99 ateist olurlar ...

yoksa zararsız kendi halinde ateiste kimin ne söylemeye hakkı var!?

Çindeki bu balık mevzunun ateizm uğruna yapıldığına dair elinde herhangi bir argüman varmı ?

Ama senin ümmet kardeşlerin birkaç hafta sonra o masadaki balıktan kat kat gelişmiş olan milyonlarca hayvanı '' Allahu Ekber '' diyerek çocukların önünde boğazlıyacak.Birçok nehir kan gölüne dönücek.

Gelelim Lenin ve Komünizm meselesine.Komünist olup katliam yapan liderler olmuştur ancak bunu '' Ateizm '' uğruna değil kendi siyasi çıkarları için yapmışlardır.Yani hiçbir komünist ateizm birdir , ateizm ekber tarzı sloganlarla kimseyi öldürüp kafasını kesmedi anladınmı müslim ? Mao milyonlarca insanı öldürdü ancak bugün wikipediadan bakabileceğin gibi Çinin yarıya yakını dinsiz-ateist zaten.Yani Maonun öldürdüğü insanlar arasında budistlerle beraber milyonlarca ateist de vardır elbette.Şimdi Mao ateist diye Ateizm mi suçlu duruma düşüyor.Ayrıca komünizmin öldürdüğü insan sayısı insanlık tarihi boyunca milliyetçilik ve din yüzünden ölen insanların sayısının yanına bile yaklaşamaz.

Baskıcı , gaddar rejim diyorsan 20.yüzyıldaki Ortadoğu Arap ülkelerinde diktatörlerin hepsi müslüman.Ayrıca Avrupa ve Latin Amerikada kurulmuş geçmişte kalan Faşist diktatörlüklerin çoğuda Hristiyan / Teisttir.Bi Mussolini var ateist diye bildiğim.Franco , Salazar vs.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...