Jump to content

Kuranda ki yeminler


Recommended Posts

Bu kadar yemin eden Allah şunu da demiş:

Kalem/ (10-14) Yemin edip duran, aşağılık, daima kusur arayıp kınayan, durmadan söz taşıyan, iyiliği hep engelleyen, saldırgan, günaha dadanmış, kaba saba; bütün bunların ötesinde bir de soysuz olan kimseye mal ve oğulları vardır diye, sakın boyun eğme.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran Muhamed"in yasami,sözleri,basindan gecenlerin anlatildigi bir kitaptir.

Kuranda"ki her Allah tarafindan gönderildigi zanedilen Ayetler:Muhamed"in sorunlarini haletmek icindir.

Yani Muhamed"in Allahi kulanarak kendi cikarina cözüm üretmesidir.

Azcik akli olan, Kuran"i ve Hadis"leri incileyen biri bu kaniya varir.

Orada konusan Muhamed"tir. Ne Allahi

Link to post
Sitelerde Paylaş
gönderildi (düzenlendi)

Az bile bence yemin icmis :-)

Yemini kimler ceker biiyormusun dost cok yalan soyleyenler :-)

Harika bir tesbit.Araplar dünyanın en yalancı milletidir.Söyledikleri yalanların kendileri de farkında oldukları için,yalanlarını kamufle etmek maksadıyla sık sık yemine başvururlar.konuşmalarında her iki veya üç kelimeden biri mutlaka yemindir.Muhammed bu yalancı toplumun bir bireyi olduğu için ister istemez bu ahlaksızlık (yalan ve yemin) onada sireyet etmiştir.

Muhammed, kuranda her ne kadar allahın ağzı ile konuşsada bu kültürün etkisine bağımlı olduğundan sık sık yemine başvurmuştur.Çünkü yalan söylemektedir,allahtan vahiy aldığı filan yoktur.

Sigara içen tiryaki insanlar sigaranın zararlı olduğunu bilmelerine rağmen alışkanlıklarından dolayı vazgeçemezler. Aynen bunun gibi muhammed de kalem suresi on uncu ayette olduğu gibi cokca yemin etmenin aşağılık bir karakter olduğunu bilmesine ve itiraf etmesine rağmen yemin etme ahlaksızlığının etkisinde kalarak, allah ı da aşağılık karakterli insanların derecesine düşürmüştür.

tarihinde Hz Ukala tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuranı baştan sona okuduktan sonra bu and olsu ki, yemin olsun ki..sözleri ve bende uyandırdığı şaşkınlık allahı bitirdi..Yemin kavramı nedir neye edilir herşeye gücü yeten biri neden insana özgü yemine ihtiyaç duyar..Muhammed yazdığı için olabilir olsa olsa..

Link to post
Sitelerde Paylaş

muhammed yeminler savurunca etrafındaki embesil arap güruhu daha çok korkuyordu muhtemelen, kavgada türk milleti çok kullanır karşı tarafı daha çok korkutmak için.

tarihinde Bağbozan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Konunun önemine vurgu için yemin edilmekte..

Evet insanı düşünmeye , konunun önemini sorgulamaya teşviktir..

Daha yemin etmenin anlamını bile bilmiyorsun sen. Elinde kendi laflarından başka hiç bir şey olmayan kişi habire yemin edip karşındakini doğru söylediğine ikna etmeye çalışır. Elinde kanıt olan buna tenezzül bile etmez.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...