Jump to content

OSMANLI DEVLETİ DOĞU ROMANIN DEVAMIDIR.


Recommended Posts

yarın bi ileti yazacam aklın durup götün tavana vuracak, kulakların şınav çekecek bekle :lol:

Bekliyoruz..

istisna mı bilemem ama benim rastladığım insanlar içinde hatırı sayılır sayıda 'buralar aslında Türklerin değildi' tarzında fikirleri var.

ki Türk olanlar da var bunların içinde. post modernizm dünya böyle..

batının pompaladığı mantıklı bence

yalnış hatırlamıyorsam, yakın bir dönemde nüfusun yüzde 10 civarında Türk ırkı (veya asya dan gelen Türk) özelliği taşıdığını belirleyen gen testi filan yaptıklarını açıkladılar, aslında dolaylı yoldan buralar sizin değildi gibi.. bu görüşlere bilimsel platform olarak zemin hazırlıyor.

bu tartışmalara maruz kalınca benim ve bir çok insanın bu konularda yeterli bilgisinin olmadığını fark ettim, onlar çalışırken biz gerçekten uyuyoruz..

Bu MU?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 468
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Kazım Mirşan ve Haluk Tarcan kitaplarında bunlarla ilgili detaylı kaynakça bulabilirsin.

Kitaplar , Rus-Macar-Fr bilim adamlarının araştırmalarına dayanır, bizim kırolar bu insanlardan haz etmesede bu şahsiyetler Bilim adamlarından derleme yapmışlardır sadece .

Özellikle Yunanlıların kökeni çok ironiktir , keza İtalyanların . :)

Şimdi Anadolunun mantığına göre İngilizleri yorumlarsak İngiliz imparatorluğu diye bir şey yoktur çünkü tarih sahnesinde evlilik yapmadıkları bir Eskimolar kalmıştır. :)

Tabi Anadolu nerden bilecek İmparatorluk kültünü :)

Rus Üniversiteleri mevcut Judeo-Hristiyan tarih anlayışını yavaş yavaş terketmektedir artık, çünkü yalan dolan palavrayla yazılmış olan bu tarihin kilit noktası Türklerdir, Türkleri orta asyaya hapsetmeden mevcut Judeo-Hristiyan anlayışı savunulamaz .ki, bunla ilgili delilleri yoktur, ortaya asyaya giden Türkler yöre insanıyla birleşip çekik göz geni almıştır .Bizim Kıroların (kürt-ermeni-sabetay) Anadoluda Türk yok Türkler çekik gözlüdür iddialarıda suya düşer.

Bu dediğin Adamlar Nuhun gemisinin kaptanı Türktü iddiasında..

Hatta 5000 Yıl önce Aya ilk gidenin de Aya ilk ayak basanın da Türk olduğu idiasındalar..

Türk kimdir nedir ?

İlk ne zaman ortaya çıkmıştır onun cevabını bile bilmezler..

İngilizi soracağına

Sen Türk diye birileri varmıdır Varsa Kanıtın nedir..?

Hatmanidisler Rum değilse, Türkse Türklüğüne dair tek kanıtın nedir?

Boşboğazlık yapma.. bir işe yara..

Doğu Roma imparatorluğu hanedanlarından ilk kez Avrupa seyahati yapan, Abdülaziz dir. İstanbul’dan maiyetiyle birlikte 21 Haziran’da hareket etmiştir. Ulema böyle bir geziye karşı çıktığı için Fransanın fethedilmesi nedeniyle Abdülazizin gittiği söylenmiştir.(Le sierce, 30 Haziran 1867)

Abdulaziz’in bu gezisine 10 yaşında ki Oğlu Prens Yusuf İzzettin ile Yeğenleri Mehmet(27) ve Abdülhamid (25) yani iki Müstakbel padişah ta refakat etmişlerdi.

1 Temmuz 1867 tarihli Fransız gazeteleri genellikle Başlıklar halinde Sultanın gördüğü ilgiden bahsetmektedir.

“Geçmişte hiçbir İmparator yada Kralın Paris’i ziyareti Abdülaziz’in ki kadar merak uyandırmamıştı” (Le journal des Depast 1 Temmuz 1867)

Pariste 11 gün İngiltere de 11 gün Viyanada 5 Gün Budapeşte de 1 Gün kaldıktan sonra dönmüştür.

Abdulaziz gittiği yerlerde basına konuşmamıştır. Süküt Altındır prensibiyle genelde susmuştur.18 Temmuz 1867 de Londra da bir teşekkür konuşması yapmıştır.

“Avrupanın bu kısımlarına yaptığım seyehat da iki amacım vardı. Birincisi bu uygarlık merkezlerinde başladığımız eserleri tamamlamak için yapılacak neler kaldığını görmekti. İkincisi de sadece kendi tebaam arasında değil, Avrupa ulusları arasında, Çağımızın şerefi ve insanlığın terakkisinin temeli olan kardeşlik duygusundan başka bir şey olmadığını göstermek içindi”(The Times 18 Temmuz 1867)

Alkışlarla karşılanan bu konuşma Abdülaziz’in batı gazetelerinde ki tek konuşmasıdı..

Abülazizin hangi ecdatları Fransa ve İngilterede eserler yapıyordu?

Kalanı tamamlayacak bu adam..

kendini ne sanıyordu?

Bizans İmparatoru falan mı?

Osmanlı İngiltereyi ve Fransayı da almış tı da bizim mi haberimiz yokmuş?

tarihinde Anadolu tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

senle taşşak geçtim yazı yazcam diye anlamadın, ironi olsun diye yazdım diyorum hala anlamıyorsun.

önce okuduğunu anlamayı öğren.

Bende seninle Taşşak geçiyorum ..bi bok yazamayacağını bildiğimden..

İroni olsun diye yazıyorum anlamıyorsun..

Bu başlık taşşak geçenler için açılmıştı zaten..

Link to post
Sitelerde Paylaş

http://www.milliyet.com.tr/2003/10/21/siyaset/siy06.html

Tarihçi Erdoğan Aydın'dan bir iddia daha:

Osmanlı'nın resmi dili Türkçe değildi

Aydın, "Osmanlıcanın, Türkçeye yabancı olduğu gerçeğini Osmanlıca herhangi bir belgeyi okuyan herkes görür" dedi

ÖNAY YILMAZ İstanbul

Tarihçi Erdoğan Aydın, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun, "Aydın'ın söyledikleri doğru değil. Osmanlı Türk'ü aşağılamıyordu. Öyle olsaydı Osmanlı'nın resmi dili Türkçe olmazdı; devşirmeleri de yetiştirsinler diye Türklere vermezdi" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

Türkçeye yabancı

Aydın, Halaçoğlu'nun efsaneleri bile savunmaya devam ettiğini söyledi. Osmanlı'da resmi dilin Türkçe olduğu iddiasının gerçek dışı olduğunu ileri süren Aydın, "Halaçoğlu, ya Türkçenin cumhuriyet sayesinde ölümden kurtulduğunu bilmiyor ya da gerçeklerin üstünü örtmeyi misyon edinmiş bir resmi tarihçilik refleksiyle davranıyor. Örneğin; 'Türk diline kimse bakmaz idi / Türklere hergiz gönül akmaz idi / Türk dahi bilmez idi bu dilleri' diyen Aşıkpaşazade'den habersiz gibi davranmaktadır" dedi.

Aydın, Halaçoğlu'nun, Osmanlı sarayında anadili Türkçe olan pek az insan bulunmasının yanı sıra, sarayda kullanılan ve Arapça, Farsça, Türkçe karması resmi Osmanlı dili içindeki Türkçe sözcük oranının, İmparatorluğun son dönemlerinde yüzde 37'ye kadar düştüğünden de habersiz olduğunu vurgulayarak, şu iddialarda bulundu:

"Adına Osmanlıca denilen bu dilin, Türkçeden öğeler taşımakla birlikte ona yabancı olduğu gerçeğini herhangi bir Osmanlı belgesini okumaya kalkan herkes görecektir. Dilin zamanla sadeleştiği gibi bir mazaret de doğru değildir; çünkü o dönemlerde kullanılan Türkçeyi, örneğin Türkçe yazan Yunus Emre'yi, Karacaoğlan'ı, Köroğlu'nu, Dadalaoğlu'nu, Nasrettin Hoca'yı okuduğumuzda rahatlıkla anlayabiliyoruz. Dahası böyle resmi tarihçilerin tarihsel gerçeklerle oynamaları sayesinde, bize Acem, İranlı ve düşman olarak belletilen Şah İsmail'in bile, bugün konuştuğumuz Türkçenin usta bir ozanı olduğunu, Yavuz'un yendiği Safevi devletinin aslında bir Türkmen devleti olduğunu bilemez hale getirildik. Yavuz Sultan Selim, padişahlığını Anadolu Türkmenlerini ve diğer Müslüman halkları boyun eğdirmek ve kırmakla geçirmiştir."

'Türk ayyaştır'

Erdoğan Aydın, Türk'ün aşağılanmasına Osmanlı divan şairi Baki'nin Kanuni'ye sunduğu "Türk toplumundan olanın başı kabadır, sultan olma yeteneğinden yoksundur) şiirini örnek göstererek şöyle devam etti:

"Vezir Koçi Bey, meşhur Risale'sinde Yeniçerinin bozulmasını, 'Harem -i Hümayun'a hilaf -ı kanun Türk ve Yörük ve Çingene ve Yahudi ve bi - din, bi - mezhep nice kalleş ve ayyaş' girişiyle açıklamıştır. Yani bunun Türkçesi, 'kanun yasak etmesine rağmen Türk, Yörük, Çingene ve Yahudi dinsiz, mezhepsiz, kalleş ve ayyaştır."

Link to post
Sitelerde Paylaş

OSMANLI VE SELÇUKLU TARİHİ NASIL UYDURULMUŞ.. Lamartine tarih yazdırmak.

ZATEN TOPU TOPU İKİ TANE KAYNAK VAR BUNLAR DA NASIL YAPTIRILMIŞ

Osmanlı tarihini saptırılmış ve gerçekleri yansıtmayan biçimde yazanların temel aldığı bazı kaynaklar vardır. Yurt içi kaynaklar 1500 yıllarından sonra Sarayın istekleri doğrultusunda resmi saray görevlileri tarafından yazılmıştır. Bu kaynakların objektif olduğunu düşünmek mümkün değildir. Daha önceki yıllar ve 1500 yıllarından sonra yaşananlara kaynak olmak üzere 1800’lü yıllarda yaşamış birkaç kişinin yazdıkları kullanılır. İlginçtir ki bu kişiler belgeye dayanmadan 1300 yıllarının tarihi hakkında bilgilerde verirler.

Bu tarihçilerin ne amaçla bunu yaptıklarını kanıtlarıyla beraber açıkladığımda, Size anlatılan klasik Osmanlı tarihine ve klasik Osmanlı tarihçilerine güvenmeye devam edip etmeyeceğinize kendiniz karar verebilirsiniz.

Osmanlıya Kaynak alınan tarihçilerden en önemlisi LAMARTİNE dir. Lamartine Osmanlıların tarihini yazmıştır. Araştırma ve incelemeye dayanmayan bu tarih kitabı Hammer den kopyalanmış gibidir. Aslında aynı şeyleri anlatan birkaç kitap olursa, aslı astarı olmayan Osmanlı tarihini herkes gerçek zanneder kurnazlığıyla kitaplar oluşturulduğunu göreceğiz. Başarılı oluklarını söylemekte mümkün çünkü Onlarca yıldır Türklere bu masalları anlattılar ve kimse de itiraz etmedi. 1800 Yılından sonrası yaşananları ve o dönemden sonrası gerçek Osmanlı tarihini yazanlar olduysa da, bunlara halkın ulaşması mümkün olamadı.

Lamartine nin tarihi bir kopya olmak dışında tarihe bir şey kazandıran bir kitap olmamıştır. Ancak amacına ulaşarak, Atasözlerimizden olan “Bozacının şahidi Şıracı” görevini yerine getirmiştir. Fakat bu kitabı yazmak Lamartine oldukça çok para kazandırmıştır.

Lamartine’in Ticaret adamı, Devlet adamı ve Edebiyatçı yönleri vardı. 1833 te III. Napolyon hükümetinin Dış işleri bakanıydı. Fransa dışındayken Costantinepolis ziyareti sırasında Parlementoya seçilmişti. Parlamentoda Osmanlı devletinin bir an önce büyük devletler tarafından paylaşılmasını savunup, 1839 Temmuzunda Fransız parlamentosunda “Artık Türkiye yoktur” derken Daha sonraki yıllarda parasızlık ve Ticaret adamlığı onu Osmanlı dostu yapmıştır.

Lamartine, III Napolyonun 5.434.226 oyla Cumhurbaşkanı seçildiği mecliste rakibi olarak sadece 17.910 alabilmiştir. Bir siyaset adamı için bundan daha kötü bir sonuç olamaz. Bu sonuç sonrası Osmanlı dan istediklerini almaktan başka çaresi kalmamıştı.

İş adamı olarak sıkıntıda bulunduğu önemlerde Osmanlıdan toprak imtiyazı istemiştir. Osmanlı ziyaretlerine kadar borçları nedeniyle sıkıntılar içinde yaşayan biriydi. Yazar olarak Osmanlı ile ilgili anılarda kaleme almıştır.

1848 yılında Sultan Abdülmecidden Modern yöntemlerle işleteceği bir çiftlik için yer istemiştir. Bu yazışmalarla ilgili dosyalar 1925 yılında tarihçi Ahmed Refik(Altınay) tarafından yayınlanmıştır. (Ahmed Refik Lamartine’in Türkiye’ye Müracaat kararı, İzmirdeki çiftliği,1849-1853;İstanbul 1925)

Aslında Fransa da gerçeği bilmiyormuş. Osmanlının yalan bir tarih yazdırmak amacıyla Lamartine teklif yaptığı yani Teklifin Osmanlı tarafından yapıldığı düşünülüyormuş. Ancak mektuplar Fransızcaya çevrilip yayınlanınca Fransızlarda gerçeği öğrenmişler.(Wılly Sperco,”Lamartine et Son Domaine en asie Mineure” La Revue de France; 15 Eylül 1938)

Lamartin Mali sıkıntılar içinde olduğu için yurt dışında çalışmak istediğini yazarak, Toprak işlemeyi ve çiftçiliği iyi bildiğini yazarak kendine bir arazi tahsis edilmesini istediğini yazıyor.

Reşid paşa bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini padişaha anlattı. Padişah olumlu yanıt verdikten sonra Çiftlikler ayarlayıp Lamartine yazılarak cevap beklendi. Lamartine incelemesi için yardımcısı Charles Roland adında birini gönderdi. Kendine refakat edilmek üzere tercüme odasından Ahmet Vefik Paşa tayin edildi. Bargar Ova’daki uçsuz bucaksız çiftlikler gezildi ve işletme hakkı verildi.38.500 dönüm dört adet çiftlikten oluşan bu İmtiyaz sözleşmeyle teslim edildi.

Lamartin çiftlikleri görmeye geldiğinde bu kadar büyüklükte olmalarından ürkmüştü. Lamartine göre bu kadar geniş toprakların işlenmesi için 500.000 Franklık bir sermayeye ihtiyaç vardı. Lamartin pamuk ekecek, bağcılık yapacak ve koyun yetiştirmeyi planlıyordu. Fakat Lamartine Fransada ne yaptıysa da gerekli sermayeyi bulamadı.

Avrupanın bu ünlü siyasetçisinden istediğini alamayacağını düşünen ve fırsatı kaçırmaktan korkan Osmanlı, İşin çıkmaza girdiğini görünce yeni bir teklif yaptı.

Osmanlıların önerisi açıktı, Lamartine hiç canını sıkmayacak, Modern çiftlikler kurmak için çaba sarf edip yorulmayacak, Osmanlı bu çiftliklerin gelirlerini toplayarak Fransadaki Lamartine yollayacaktı. Ve bir sözleşme yapılarak senede 80.000 kuruşluk bir rant bağlandı. Lamartine ne karşılığı verildiği belli olan bu rant Osmanlıdaki yıllık vezir Maaşıydı. Öyle az bir para zannedilmesin bu verilen para Mal cinsinden 2000 koyun yapmaktaydı. Bugünün 1.000.000 Tl si olduğuna göre taqhminen o dönemin en az 10.000.000 Tl civarında alım gücüne sahip parasıdır. Lamartin 1869 yılında ölene kadar bu parayı almıştır.

Emektar ege köylülerinin alınteriyle karşıladıkları parayı La martine hangi amaç için veriyorlardı?

Osmanlı Tarihi adlı gerçekle bağdaşması mümkün olmayan kitabı dışında başka bir şey yoktu.

Kitabı okuduğumda Onun yazmış olmadığını, bir devşirmenin yazığı ve bu parayı sadece isminin kullanılması için aldığını düşünüyorum.

Osmanlının gerçek tarihi kayıtları yok edilerek Uydurma bir tarih sahibi olmak için katlanılan bedel. Bir tarihi kaynak için harcanan paradır. Önemli olan Osmanlı tarihi neden bu şekilde yazılmak istendi. Osmanlı’ya neden Türk ecdat ve neden İslam din yapılmak istendi. Bunu anlamak için Selçukludan başlayarak, Osmanlıda tarikat ve cemaatlerin tarihine göz atmak gerekecektir. Türkleri sömürmek isteyen Araplar ile içimizdeki Lamartinlerin bin yıllık çabalarıdır.

Mukavelenin tüm maddeleri Ahmed refik’in risalesinde mevcuttur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bende seninle Taşşak geçiyorum ..bi bok yazamayacağını bildiğimden..

İroni olsun diye yazıyorum anlamıyorsun..

Bu başlık taşşak geçenler için açılmıştı zaten..

senin kadar uzun yazıpda, bu kadar az kendini ifade eden birine rastlamaım.

sonuç olarak ne yani ne dir türk.

çekik gözlü olmayan türk değil midir?

Link to post
Sitelerde Paylaş

senin kadar uzun yazıpda, bu kadar az kendini ifade eden birine rastlamaım.

sonuç olarak ne yani ne dir türk.

çekik gözlü olmayan türk değil midir?

O konuyu sana zenci Türkler konusuna geldiğimizde

yada Aborjin Türkler konusuna geldiğimizde

Anlatacağım

Link to post
Sitelerde Paylaş

ANADOLU,

Sen ABDULLAHABDAL2'nin kendisiymişsin, dün akşam arkadaşlarla teşhisi koyduk, yönetim de sabitledi.

Bu başlıktaki bütün manyaklıklarının nedeni anlaşıldı kısacası. Yine insanlara saldırıp durmaktan başka bir halt yapmamışsın.

Yahu sen hangi aklına güvendin de tarih yazmaya kalktın, bir de kitap çıkarmaya?

Papa'yı, ona yazdığın mektupla ateist yapıp istifa ettirdin, şimdi sıra Osmanlı'yı Türklükten aforoz etmeye geldi demek..

Sen Fethullah delisini de ateist yaptığını iddia etmiştin, di mi Abdullahabdal?

Millet deliye biz akıllıya hasret...

Bir de gelmişsin, kendini diğer nickle destekleyip gaz vermişsin. Utanmaz arlanmaz adam..

Bu başlık Tavanarası'na da değil, direkt çöpe gitmeli. Zavallı forum yazarları da sana laf anlatmaya çalışıp durmuş.. Bilmiyorlar ki kimle muhatap olduklarını..

Herkeslerden özür dile, onları kandırdığını itiraf et, sonra da çek git bence. Seni bu bile paklamaz ama olsun; o da bir şeydir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ANADOLU,

Sen ABDULLAHABDAL2'nin kendisiymişsin, dün akşam arkadaşlarla teşhisi koyduk, yönetim de sabitledi.

Bu başlıktaki bütün manyaklıklarının nedeni anlaşıldı kısacası. Yine insanlara saldırıp durmaktan başka bir halt yapmamışsın.

Yahu sen hangi aklına güvendin de tarih yazmaya kalktın, bir de kitap çıkarmaya?

Papa'yı, ona yazdığın mektupla ateist yapıp istifa ettirdin, şimdi sıra Osmanlı'yı Türklükten aforoz etmeye geldi demek..

Sen Fethullah delisini de ateist yaptığını iddia etmiştin, di mi Abdullahabdal?

Millet deliye biz akıllıya hasret...

Bir de gelmişsin, kendini diğer nickle destekleyip gaz vermişsin. Utanmaz arlanmaz adam..

Bu başlık Tavanarası'na da değil, direkt çöpe gitmeli. Zavallı forum yazarları da sana laf anlatmaya çalışıp durmuş.. Bilmiyorlar ki kimle muhatap olduklarını..

Herkeslerden özür dile, onları kandırdığını itiraf et, sonra da çek git bence. Seni bu bile paklamaz ama olsun; o da bir şeydir.

Bir de milletin kimliğini ifşa edip diğer hesapla da destekliyor zavallı...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Akhenaton işin içinde bityeniği olduğunu daha erken sezmişe benziyor.

Bilmediğin konularda sallayıp durma, daha Türkçenin 2 kollu bir dil olduğunu bilmeden habire atıyorsun. bana eski bir üyeyi anımsattın işi gücü su altından Türk tarihine saldırmak, hristiyan ve yahudilere övgüler yağdırmaktı.

Bekleyelim bakalım yakında tanırız seni, taraf gazetesi yazılarını bekliyoruz.

tarihinde Tasvir-i Efkar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

ANADOLU,

Sen ABDULLAHABDAL2'nin kendisiymişsin, dün akşam arkadaşlarla teşhisi koyduk, yönetim de sabitledi.

Bu başlıktaki bütün manyaklıklarının nedeni anlaşıldı kısacası. Yine insanlara saldırıp durmaktan başka bir halt yapmamışsın.

Yahu sen hangi aklına güvendin de tarih yazmaya kalktın, bir de kitap çıkarmaya?

Papa'yı, ona yazdığın mektupla ateist yapıp istifa ettirdin, şimdi sıra Osmanlı'yı Türklükten aforoz etmeye geldi demek..

Sen Fethullah delisini de ateist yaptığını iddia etmiştin, di mi Abdullahabdal?

Millet deliye biz akıllıya hasret...

Bir de gelmişsin, kendini diğer nickle destekleyip gaz vermişsin. Utanmaz arlanmaz adam..

Bu başlık Tavanarası'na da değil, direkt çöpe gitmeli. Zavallı forum yazarları da sana laf anlatmaya çalışıp durmuş.. Bilmiyorlar ki kimle muhatap olduklarını..

Herkeslerden özür dile, onları kandırdığını itiraf et, sonra da çek git bence. Seni bu bile paklamaz ama olsun; o da bir şeydir.

vay forumda ne değerler varmışta bizim haberimiz yokmuş

papayı mektupla ateist eden ermiş ateist varmış forumda

ateist mucizesi böyle olur zaten :lol:

sende bi garipsin ya ilahi xuser ha bu dediklerini yapan biri özür diler mi hiç..

tarihinde waitingforgodot tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

vay forumda ne değerler varmışta bizim haberimiz yokmuş

papayı mektupla ateist eden ermiş ateist varmış forumda

ateist mucizesi böyle olur zaten :lol:

sende bi garipsin ya ilahi xuser ha bu dediklerini yapan biri özür diler mi hiç..

Öyle yapmış valla. Dünya basınını ciddi ciddi takip etti ki Papa'nın istifasının gerçek nedenini yayınlarlarsa kaçırmasın, ama olmadı. Olsun, tüm dünyanın bilmediği büyük gerçeği biz biliyoruz.

Ateist mucizesi değil tabii ki bu. Bu arkadaş çizmiş yazık.. Ateist de değil, dibine dek Allahçıdır kendisi. Kafayı bu işlerle bozup sonunda bu hale gelmiş. Kur'an ateistidir.

Özür dilemez, haklısın. Dilese iki yıl önce dilerdi bizlerden..

Neyse.. Atılmış yine.

tarihinde XUser tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Öyle yapmış valla. Dünya basınını ciddi ciddi takip etti ki Papa'nın istifasının gerçek nedenini yayınlarlarsa kaçırmasın, ama olmadı. Olsun, tüm dünyanın bilmediği büyük gerçeği biz biliyoruz.

Ateist mucizesi değil tabii ki bu. Bu arkadaş çizmiş yazık.. Ateist de değil, dibine dek Allahçıdır kendisi. Kafayı bu işlerle bozup sonunda bu hale gelmiş. Kur'an ateistidir.

Özür dilemez, haklısın. Dilese iki yıl önce dilerdi bizlerden..

Neyse.. Atılmış yine.

bundan haberim yoktu, zaten önceki yazılarını (abdullahabdal oalrak yazdığı) bilerek okumuyordum birbirinin aynısı ve uzun yazılar diye meğer ne komiklikler kaçırmışız :lol:

tarihinde waitingforgodot tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

bundan haberim yoktu, zaten önceki yazılarını (abdullahabdal oalrak yazdığı) bilerek okumuyordum birbirinin aynısı ve uzun yazılar diye meğer ne komiklikler kaçırmışız :lol:

Yalnız Başlığı kaldırmazsanız Okuyanlar Admin le size biyerleriyle daha çok gülüyorlar siz bunun farkında değilsiniz..

Anadolu kardeş.. benim sana ilk yazdığında yaptığım uyarıyı anlayamadın..

Bu forma ilk girdiğim tarihte aynı şeyi bana biri yapmıştı..anlayamamıştım...hadi len demiştim...

Değmez.. bence ..Tolondede nedeniyle devam etmişsin ama.. değmezdi boşver..

Nasıl da üşüşmüşler bak..bunlar ders niteliğindedir.

önce formdaki eski yazılarla başlayacaksın..

Link to post
Sitelerde Paylaş

ANADOLU,

Sen ABDULLAHABDAL2'nin kendisiymişsin, dün akşam arkadaşlarla teşhisi koyduk, yönetim de sabitledi.

Bu başlıktaki bütün manyaklıklarının nedeni anlaşıldı kısacası. Yine insanlara saldırıp durmaktan başka bir halt yapmamışsın.

Yahu sen hangi aklına güvendin de tarih yazmaya kalktın, bir de kitap çıkarmaya?

Papa'yı, ona yazdığın mektupla ateist yapıp istifa ettirdin, şimdi sıra Osmanlı'yı Türklükten aforoz etmeye geldi demek..

Sen Fethullah delisini de ateist yaptığını iddia etmiştin, di mi Abdullahabdal?

Millet deliye biz akıllıya hasret...

Bir de gelmişsin, kendini diğer nickle destekleyip gaz vermişsin. Utanmaz arlanmaz adam..

Bu başlık Tavanarası'na da değil, direkt çöpe gitmeli. Zavallı forum yazarları da sana laf anlatmaya çalışıp durmuş.. Bilmiyorlar ki kimle muhatap olduklarını..

Herkeslerden özür dile, onları kandırdığını itiraf et, sonra da çek git bence. Seni bu bile paklamaz ama olsun; o da bir şeydir.

Anadolu abdullahmış??

Abdullah... Anadolu olamaz mı yani?

Eskiler her boku bildiği için komikte

yeniler bunu anlayamamıştır..

Tolon dede bence amaç başlığı durdurmak bu anlaşılıyor..

Bence sen bu başlıkları devam ettirirsin..

Bu konu senin alanına giriyor..

Link to post
Sitelerde Paylaş

ANADOLU,

Sen ABDULLAHABDAL2'nin kendisiymişsin, dün akşam arkadaşlarla teşhisi koyduk, yönetim de sabitledi.

Bu başlıktaki bütün manyaklıklarının nedeni anlaşıldı kısacası. Yine insanlara saldırıp durmaktan başka bir halt yapmamışsın.

Yahu sen hangi aklına güvendin de tarih yazmaya kalktın, bir de kitap çıkarmaya?

Papa'yı, ona yazdığın mektupla ateist yapıp istifa ettirdin, şimdi sıra Osmanlı'yı Türklükten aforoz etmeye geldi demek..

Sen Fethullah delisini de ateist yaptığını iddia etmiştin, di mi Abdullahabdal?

Millet deliye biz akıllıya hasret...

Bir de gelmişsin, kendini diğer nickle destekleyip gaz vermişsin. Utanmaz arlanmaz adam..

Bu başlık Tavanarası'na da değil, direkt çöpe gitmeli. Zavallı forum yazarları da sana laf anlatmaya çalışıp durmuş.. Bilmiyorlar ki kimle muhatap olduklarını..

Herkeslerden özür dile, onları kandırdığını itiraf et, sonra da çek git bence. Seni bu bile paklamaz ama olsun; o da bir şeydir.

Hala unutmamış :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...