Jump to content

Ayin ikiye yarilmasi efsanesi


Recommended Posts

bilinemez demenin korkmak olduğu ilginç bir iddia bizde korktuğumuzu iddia ettiğiniz tanrıları en az sizin kadar reddediyoruz. Agnostisizm hakkındaki bilginizin yetersiz olduğunu düşünüyorum. eğer bu görüş hakkında sorularınız varsa veya tartışmak istiyorsanız gerek özel mesajlardan gerek açacağınız bir konu içinde tartışabiliriz. agnostisizm konusundaki ön yargılarınızı gerçek bir bilgi olarak ortaya atmanız beni oldukça rahatsız ediyor. başlığı açan arkadaşımızdan konuyu dağıttığım için ayrıca özür diliyorum :) iyi forumlar..

Madem her seyi red ediyorsunuz "ateist" olun ne diye mahur mahur agnostik takilip "Sir küpünün icinde nelerin oldugu bilinmez" diyorsunuz.... :)

Burasi her türlü düsúnceye acik tartisma forumu kisilere hakaret edilmedikce özür dilemenize gerek yok. Lütfen özel mesajlar olmasin tartismak istediginiz konunun basligini acarsaniz herkese acik olur ve isteyenler düsüncelerini yazarlar.

Islam dini elestirildigi, kuran ayetleri ve allah ile dalga gecildigi zaman rahatsiz olup canlari yananlar gibi sizinde "agnostizim" elestirilince rahatsiz olmaniz düsündürücü.

Ateist olupta bu günleri hatirladiginizda bana tesekkürlerinizi göndereceginize eminim. :)

Agnostikler tanrilari red etmezler beyinlerinin bir kösesinde mutlaka bir tanrilari bulunur ama din kitaplarinin tanri müsvettelerini red ederler.

Merak etmeyin ateist olupta benim düsüncelerimden rahatsiz olanlar da bulunmaktadir...Cünkü ben "ateistim" diyemiyecegim ve ateizmin olmayacagi bir yasam tarzinin savunucusuyum.

tarihinde cigi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 143
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Sayin sagduyu, zaten Muhammed kiyametin kendisine çok yakin oldugundan eminmis :

“Ben ve kıyamet şöyleyiz ” demiş ve sonra da baş ve orta parmağını birleştirmiş. Hatem en-nebiyyin unvanida bunu ima ediyor ya.

1.JPG

Dinsizliğin cehaletten geldiğinin örneği bu cümlelerdir..

Çünkü, kıyamet insanların değil, kainatın ölümüdür..Milyarlarca seneye nispeten 1000 veya 2000 sene bir kaç dakika veya bir kaç saniye gibidir..

İkinci olarak, insanların gaflet ve rehavete düşmemeleri ve her vakit aklını başlarına almaları için burada bir irşad sırrı vardır..Yani, insanların ecelleri gibi, dünyanın da eceli gizlenmiş ki, insanlar bütün ömürlerinde her an ölüme hazır olsunlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sadece iyice yakinlasti anlaminda. Tipki " 1000 yil yasamak isterdi ", " yedi gögü alti günde yaratti " ayetlerindeki gibi, bunlar sami belagat örnekleri, anlamlari ancak kendi sami anlamsallik çerçevesinde anlasilabilinir.

Baska yerde sami milletlerde rakamlarin özel anlamsallik tasidigini anlatmistim :

2 : yaratilis (erkek-disi, gece-gündüz, yer-gök, ...)

4 : Dünya (kuzey-dogu-güney-bati, su-hava-topral-ates, ...)

6 : Tamamlanmislik : (insanda : bas, gövde, iki kol, iki bacak, ...)

7 : Sayica çok : (dilini agzinda yedi defa çevirme, yedi sülale, bu deyimler samiceden türkçeye geçmistir, çok anlaminda...)

1000 : Sonsuz, miliyarl

Ve saire...

Bazı Tefsirlerde İki yayın beraberliği hatta dahada yakın oldu diye belirtiyor.İnsanın kendi ruh mozayiğiyle olan beraberliği yani bütünlüğünü anlatıyor .

Evet Rakamlarında manaları var.Aynen Tevrattaki sayılar gibi.Tarih yada zaman bildirmiyor aslında anlatılmak istenilenler farklı.72 dil 72 millet dediğimizde Yetmişiki tane kasdedilmiyor.Yedi Nefstir İki ise ikiliktir.Birisi Gönüldür diğeride akıldır.Ayrıca birde Mukattalar var.Onların manasını çözen sofilere rastlamadım.Rastlasamda açıklamazlar.Bunlar sofilerin geliştirdikleri Gönül yada Kuş dilidir.Ve bir sanattır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 years later...

Muhammed'in şöyle bir hadisi olduğu söyleniyor:

Güneşi sağ elime, ayı da sol elime verseler, ben yine bu dinden, bu tebliğden vazgeçmem

Muhammedin bölle bir hadisi olsun ya da olmasın, bu hadisin varlığı, zaten dönem insanının güneş ve aya ne şekilde baktığına bir kanıttır. Şöyle ki:

Güneş ve ay gökyüzünde, allah tarafından birbiri ardına dolaşacak şekilde dizilmiş iki süstür. Bunlar, ancak birkaç parmak genişliğinde, fakat kimsenin de uzanıp alamayacağı kadar yüksekte -yakın gökte- süslerdir. Bu yüzden güneş ve ayın gökten alınıp da Muhammed'in eline vermek imkansız olsa da, bunu başaran çıksa bile davasından vazgeçmeyecektir.

Güneş ve ay Muhammedin eline sığmaz. Fakat bunu ne Muhammed ne de bu hadisin taşıyıcı/yaratıcıları ne de bunlara inananlar biliyorlar.

Ayın ikiye yarılması ve dünyaya düşmesi söz konusu olmadığı gibi; bu durumun dünyada bir kaos olurdu gibi yanlışlanması sağlıklı değildir. Çünkü bu kerizler zaten ayın kocaman olduğunu bilmiyorlar. Bunu küçücük bir süsün gökte iki parça olarak görünmesi şeklinde ele almış, yukardaki hadiste olduğu gibi her fırsatta ta bu şekilde ifade etmişler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...