Jump to content

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde kara çarşaf dönemi


Recommended Posts

YTÜ Eğitim Fakültesi'nde türban bir adım öne taşındı. Öğrenciler derslere ferace ve kara çarşafla girmeye başladı.

Öğrencileri ferace ve kara çarşafla derse almak istemeyen akademisyenler sosyal medya ve bazı basın organlarınca karalanmaya başlandı.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde türban bir adım öne taşındı, öğrenciler derslere kara çarşafla girmeye başladı. Öğrencileri ferace ve kara çarşafla derse almak istemeyen akademisyenler, sosyal medya ile bazı dinci basın tarafından hedef gösterilerek haklarında “karalama kampanyası” başlatıldı.

Cumhuriyet’ten Sibel Bahçetepe’nin haberine göre: YTÜ Eğitim Bilimleri Fakültesi öğretim görevlisi Dr. Davut Hotaman’ın dersine ferace ile giren öğrencisi Elif D’yi derste bırakmakla tehdit ederek öğrencisine hakaret ettiği iddia edildi. İddialar üzerine Hotaman’ın, kendini hedef gösteren internet siteleri ve yayın organları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

YTÜ Eğitim Fakültesi’nin çehresi de siyasi iktidarla birlikte değişti, üniversitede bilimden uzak, dogmaya dayalı uygulamalar yaygınlaşmaya başladı. Kamuda türban serbestliği öncesinde de derslere türbanla giren öğrencilerin olduğu, bu duruma tolerans gösterildiği ve hassasiyetle yaklaşıldığı ancak kara çarşafla derslere girilmek istendiği zaman akademisyenlerle öğrenciler arasında tartışmaların yaşandığı da iddia edildi.

Bu yıl eğitim-öğretimin ilk günlerinde, 18 Eylül’de Bilgisayar Teknolojileri ve Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrenci Elif D, “Öğretim İlke ve Yöntemleri” dersine ferace ile girdi. Hotaman, ders bittiğinde ferace giyen bir kız öğrencisini tanıyamadığını söyledi. Bunun üzerine öğrencisinin “Ben geçen yıl sizin öğrencinizdim. Geçen yıl türbanlıydım. İnancım gereği bu yıl bu kıyafeti giydim” dediği belirtildi. Bunun üzerine Hotaman, öğrencisine “Üzgün olduğunu ancak kendisinin öğrencisini hiç tanımadığını” belirterek bu tür bir kıyafetle derse girmesinin uygunluğunu üniversite yönetimine sorup sormadığını iletti.

Tartışmanın büyümesi üzerine Hotoman’ın “Burada öğretmen yetiştiriyoruz. Model olarak kara çarşaf ile okula mı gireceksin. Senin inancın sana ait ama burası bilim yuvası” dediği, öğrencinin de “Bu derse bundan sonra böyle gireceğim. Bu dönem artık bizim dönemimizdir, istediğimizi yaparız” dediği öne sürüldü.

http://sozcu.com.tr/2013/gundem/yildizda-kara-carsaf-ve-ferace-390535/

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 76
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

İstanbul'da bir lisede öğrencilerin kara çarşafla derse girdiği ortaya çıktı.

serbest-1.jpg

İstanbul Arnavutköy Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nde öğrencilerin kara çarşafla derse girdiği ortaya çıktı. Çarşaflı öğrencinin Eğitim Bir Sen’li İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından kollandığı iddia edildi.

AKP hükümetinin, 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında 2013-2014 eğitim-öğretim yılında okullarda uygulamaya koyacağı “Serbest Kıyafet Yönetmeliği” ile ilgili ilkokul çağındaki çocukların dahi türbanla okullarda eğitim görmesi tartışmaları sürerken, Arnavutköy Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nde skandal bir fotoğraf ortaya çıktı. Görenlere “Yok artık” dedirten fotoğrafta, mevcut yönetmelik uyarınca bütün öğrencilerin üniformayla geldiği okulda, lise son sınıfta okuyan bir kız öğrencinin derse kara çarşafla girmesi görenleri hayrete düşürdü.

ÖĞRETMENE ‘SİLİVRİ’ TEHDİDİ

Yurt gazetesinde yer alan habere göre; öğretmenler tarafından kılık-kıyafet yönetmeliği kapsamında uyarılan çarşaflı öğrencinin, Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir tarafından korunduğu ve uyaran öğretmenleri de, “Kendinizi Silivri’de bulursunuz” diye tehdit ettiği öne sürüldü.

http://sozcu.com.tr/...iyafeti-261200/

tarihinde Atabeyoğlu tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

carsafli-ogretmenin-altindan-hukumet-cikti--1909131200_m.jpg

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bir ortaokulda Türkçe öğretmeninin okula çarşafla gelmesinin AKP hükümeti tarafından planlı bir şekilde yapıldığını iddia ederek, bu olayın münferit bir olay olmadığını vurguladı.

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir yaptığı açıklamada, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bir ortaokulda Türkçe öğretmeninin okula çarşafla gelmesinin münferit bir olay olmadığını savundu. Demir, “AKP hükümetinin planlı bir şekilde sürdürdüğü cumhuriyetin değerlerine yönelik saldırının eğitim ayağıdır ve örnekleri ülkemizin her yerinde yaşanmaktadır. Eğitim Bir-Sen, Memur-Sen aracılığıyla okullar ve diğer kamu kurumlarına türbanı ve çember sakalı sokmak için düğmeye basmış, Türk Eğitim-Sen’in de desteği ile anayasanın temeli olan laiklik ilkesine karşı saldırı başlatmıştı” ifadelerine yer verdi.

http://www.odatv.com/n.php?n=carsafli-ogretmenin-altindan-hukumet-cikti--1909131200

Link to post
Sitelerde Paylaş

Erdoğan’dan türban taktiği

Ka­mu­da tür­ban ya­sa­ğı­nın kalk­ma­sın­dan son­ra göz­ler Mec­li­s’­e çev­ril­di. An­ka­ra ku­lis­le­rin­de, Hac’­da olan ba­zı mil­let­ve­kil­le­ri­nin önü­müz­de­ki gün­ler­de TBMM ça­lış­ma­la­rı­na türbanlarıyla ge­le­ce­ği ko­nu­şu­lu­yor. An­cak han­gi isim­le­rin ve kaç ki­şi­nin türbanlı ola­ca­ğı ko­nu­sun­da net­lik yok. AKP Gru­bu, türbanlı ve­kil tar­tış­ma­la­rı­nın ya­yıl­ma­sı üze­ri­ne Baş­ba­kan Tay­yip Er­do­ğa­n’­la bu ko­nu­yu gö­rüş­tü. Er­do­ğan ye­şil ışık yak­tı ve bu ha­re­ke­tin ‘bi­rey­se­l’ kal­ma­sı­nı is­te­di.

Baş­ba­ka­nın, “Ba­şı­nı ört­mek is­te­yen ar­ka­daş­la­rı­mız olur­sa TBMM ça­lış­ma­la­rı­na da böy­le ka­tı­la­bi­lir­ler. Yal­nız bu ha­re­ket biz­den ha­ber­siz, ken­di ta­le­bi ola­rak ka­bul edil­me­li­” de­di­ği öğ­re­nil­di.

İç tüzükte değişiklik

Öte yan­dan ba­zı AK­P’­li­ler Mec­lis iç tü­zü­ğün­de bir de­ği­şik­lik ya­pı­la­rak mil­let­ve­kil­le­ri­nin kı­lık-kı­ya­fe­ti ko­nu­sun­da ya­sal adım atıl­ma­sı­nı sa­vu­nu­yor. Par­ti­nin ikin­ci is­mi Meh­met Ali Şa­hin de bay­ram son­ra­sın­da iç tü­zük de­ği­şik­lik öne­ri­si­ni gün­de­me ta­şı­ya­cak­la­rı­nı açık­la­dı. Şa­hin, iç tü­zük­ten son­ra tür­ban­lı ve­kil ola­bi­le­ce­ği­ne de işa­ret et­ti.

http://sozcu.com.tr/2013/gundem/erdogandan-turban-taktigi-genel-kurula-habersiz-girin-390931/

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tüh okullarimizda bilim yapiliyordu simdi carsafa başörtüsüne takilacak bilim nasil ilerlicez...

Dur ben sana yardımcı olayım, sen o pamuk ellerini yorma:

‘’Efenim dinimiz ilime bilime çok değer vermiştir. Kuran-ı Kerim'in ilk ayeti ıkğğraa diye başlar. Ikğğraa oku demektir. Peygamber efendimiz sallallahü aleyhi vessellem bir hadisi şeriflerinde ‘ilim Çin’de bile olsa alınız’ demiştir. Hazret-i Ali ise ‘’bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ demiştir. Bilimin henüz yeni keşfettiği şeyleri Kuran-ı Kerim taaa 1400 yıl önceden haber vermiştir. Tüm bilimsel gelişmeler Kuran’da vardır bla bla bla bla…’’

He canım he.

http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=56090

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tüh okullarimizda bilim yapiliyordu simdi carsafa başörtüsüne takilacak bilim nasil ilerlicez...

Unesco bilim raporlarına göre, Türkiye'nin yaptığı bilimsel yayın bütün Arap ülkelerinin toplamından daha fazla. Ayrıca;

Şu linke göz atabilirsin.

http://www.haber7.com/egitim/haber/1013578-islam-dunyasinin-en-iyi-universitesi-turkiyeden

Şüphesiz dünya ölçeğinde çok yetersiziz. Ama en azından İslam coğrafyasında en ileride olmamızı sence neye borçluyuz?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Unesco bilim raporlarına göre, Türkiye'nin yaptığı bilimsel yayın bütün Arap ülkelerinin toplamından daha fazla. Ayrıca;

Şu linke göz atabilirsin.

http://www.haber7.co...tesi-turkiyeden

Şüphesiz dünya ölçeğinde çok yetersiziz. Ama en azından İslam coğrafyasında en ileride olmamızı sence neye borçluyuz?

Laikçilere.

Link to post
Sitelerde Paylaş

‘’Cumhuriyet uzaya füzeye fırlatıyordu da türbana mı takıldı’’ diyen bu arsız kokuşmuş zihniyete sormak lazım:

Hadi 1400 yıldan vazgeçtim, 623 yılda sen ne yaptın?

Bana bir tane icadını göster.

Bir tane.

Tüm güç sendeydi o dönemde.

Hani nerede senin icatların?

623 yıl Kuran okudun sen.

Aralıksız…

Kafanı kaldırmadın oradan Talibanlar gibi.

Ve tüm bilimsel icatların Kuran’da yazılı olduğunu iddia ettin durdun üstelik.

E ne buldun?

Bir şey bulamadın değil mi?

Geride bıraktığın koca bir enkaz.

Her yönüyle çökmüş bitmiş.

Her tarafı tarikatlarla, şeyhlerle şıhlarla dolu, gel gör ki yüzde 97’si karacahil bir halk, kadınlarda okumaz yazma oranı binde on.

Kaç üniversite vardı o dönemde, kaç lise, kaç mesleki okul, kaç ilköğretim okulu?..

Orduyu düzeltirsem yağmaya devam eder ‘on dönüm bostan yan gel yat Osman’ vaziyetlerinde yaşarım giderim demiş senin çapulcu ecdadın.

Safları da en öne sürmüş, kendisine de o en zayıf günlerinde dahi saraylar inşa ettirmiş.

Hala daha atının neden tökezlediğini anlamadın değil mi?

Hala daha gelişmiş toplumların neden ileride olduğunu kavrayamadın değil mi?

Sen oturur da ‘’parmak kıça kaç boğum girerse abdest bozulur’’ türü saçmalıklarla uğraşırsan tabii ki anlayamazsın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

eğitim almak için gelen insanların kılık kıyafetine karışan o öve öve bitiremediğiniz hangi avrupa ülkesi var

amerikada hangi üniversitede kılık kıyafet yasağı var?

avrupa ve amerikadaki üniversiteler kılık kıyafet serbestisi nedeniyle bilimsel başarıları mı azalmış?

ama yok sizin derdiniz başka

Link to post
Sitelerde Paylaş

insanların kılık kıyafetine karışmayan kaç şeriat ülkesi var?

islam ülkelerindeki hangi üniversitede kılık kıyafet yasağı yok?

islam ülkelerindeki üniversitelerin kılık kıyafet yasağı nedeniyle bilimsel başarıları mı artmış?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Mesele kılık kıyafet değil.

Mesele, kılık kıyafet bahane edilerek hakim kılınmaya çalışılan gerici bir zihniyet.

Yıllarca türban üzerinden mağdur edebiyatı yaptınız. O serbest bırakıldı, şimdi de çarşafım da çarşafım.

Burkaya ne zaman geçeriz Allah izin verirse?!

Avrupa’da, Amerika’da dinci düzenin hakim kılınması gibi bir tehlike yok.

Ama Türkiye’de var.

Hem de bu tehlike gün geçtikçe daha da şiddetini artırmakta.

Avrupa’da da böylesi bir tehlike olsaydı görürdün o zaman Avrupa’yı.

Hem Avrupalılar çok mu seviyorlar zannediyorsun senin kara çarşaflıları, türbanlıları falan?

Bu konuda konuştun mu Avrupalılarla?

Tek kelime; belli etmemeye çalışıyorlar ancak, tiksiniyorlar.

Böyle giderse Avrupa tavşan gibi çoğalan bu aşırı muhafazakar, entegrasyona direnen uyumsuz Müslümanların tahakkümü altına girecek diye endişe ediyorlar.

Türkiye’de önce türban denildi, şimdi de kara çarşaf.

Önce üniversiteli bacılarımızın türbanla okuma özgürlüğü denildi, şimdi de bu ilkokullara kadar indirildi.

En üstteki miniklerin olduğu resim nerede çekilmiş iyice bir bak bakalım.

Giyim kuşam özgürlüğüymüş.

Asıl senin zihniyetindekiler güçlenince insanların giyimine kuşamına karışır.

Bunun için çoğu zaman kanuna bile gerek kalmaz, öyle bir toplum baskısı yaratılır ki insanlar üzerinde, aksi yönde davrananlar o…, hafif kadın türü sözlü saldırılarla dışlanır, toplum içine sokulmaz.

1400 yıllığın İslamofaşistlerinden mi öğreneceğiz giyim kuşam özgürlüğünü?

Senin dininde var mı başı açık gezmek?

Senin şeriatında var mı özgürce giyim kuşam hakkına sahip olmak?

Sizin eli kanlı katil despotunuz değil mi ‘’Birbiriyle bankta yan yana oturmak... Siz bunu saygıyla karşılayabilirsiniz. Tayyip Erdoğan olarak ben karşılamam. Ben inanıyorum ki bu toplumun içinde çoğunluğu da karşılamaz’’ diyen.

Böylesi bir beyanda bulunan dinci faşist bir kafanın yönettiği bir ülkede hangi özgürlükten bahsedilebilir?

Dinci düzen ilk önce kadını vurur.

Biz meraklısı değiliz kendi kuyusunu kendi elleriyle kazan aptal çarşaflıya dert anlatmaya.

Gitsin Tayyip’in isteği üzerine üçer beşer tane doğursun, eve kapansın, dinci erkek egemen bir toplumun zavallı kölesi olarak değersiz hayatını tahakküm altında devam ettirsin.

Umurumda bile olmaz.

Bizim derdimiz hakim kılınmak istenen bu zihniyet yüzünden milyonlarca suçsuz günahsız Türk kadınının da mağdur olacağıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sunu soliim ben ne kadar kapanmaya destek veriyorsam yani bi kisinin kimligi belirli olacak sekilde kapanmasina ayni derece toplumu rahatsiz etmicek sekilde acilmasina da destek veririm herkesin ozel hayati kisisel özgürlük olmali ama simdi hükümet acik giynmek yasaktir derse ben ona da karsi olurum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Haha:) yorumlar güzel. Hadi biz dua okuyorduk bari siz bizi izlemek yerine bilim yapaymisiniz:)

http://www.trthaber....unu-biz-yaptik/

:)

Astığın linke baktım.

Bildiğimiz dinci ağlaklığının ( Batılılar sokağa çişini ederken biz tuvaleti biliyorduk, tu kaka Batılılar ) görüntülü hali, başka da bir şey değil.

Madem öyle, hani ortada niye bir şey yok?

Şöyle somut bir icat neden göremiyoruz?

Diyorum ya, züğürt tesellisi, aşağılık kompleksinin dışavurumu.

Bir şey daha; Kuran'a bakarak mı bazı şeylerin farkına varmışlar?

( Bu arkadaşın verdiği linke herkesin bakmasını rica ediyorum. Nelerle kendilerini avutuyorlar. AKP'nin resmi sözcüsü haline getirilen TRT'nin başındaki adamların gerçekte şu sitedeki arkadaşların mantalitesinden gram farksız olduğunu ibretle izleyeceksiniz. Bir de şunlara bakın: http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=56090entry1091826 http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=56090entry1092494 )

Bizi izlemek yerine siz bilim yapaydınız diyorsun.

Osmanlı'nın battığı dönemdeki Türkiye ile şu anki Türkiye aynı mı?

Bana Osmanlı'nın son dönemlerini bir anlatır mısın?

Sonra da şu anki durumumuzla kıyaslar mısın?

Bir kere de hani laga luga değil de, dürüst ol ve dediklerimi yap lütfen milletin önünde.

Hadi bekliyoruz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...