Jump to content

KUR'ANDAKİ İMAN ESASLARININ AZAMET VE ULVİYETİ


Recommended Posts

Kur'anın en büyük mucizelik yönlerinden biri insan aklının tek başına anlayamadığı ve kavrayamadığı en azametli ve ulvi ve geniş iman hakikatlerini her tabaka insana ders verecek şekilde izah ve ispat etmesidir..Yani, Kur'an, aklın tek başına içinden çıkamadığı azametli ve geniş temel iman meselelerini insanlara ders veriyor..En müşkil sorulara tam ikna edici bir tarzda cevap veriyor..Meseleleri öyle bir şekilde ihata ediyor ki, hiç bir meselede hiç bir açık bırakmıyor..Kur'anın bu özelliği tek başına bir mucizedir..Çünkü, 1400 yıl önce, ilimsiz bir insanın eseri olan bir kitap, bu asırdaki insanların ihtiyacını tam olarak karşılamaz..Sorularıma tam ikna edici cevaplar veremez..

Kur'anın bu mucizelik özelliğini deneyebiliriz..Kendine güvenen ve gerçekten ciddi olarak benimle bu meselede münazara edebilecek bir kimse varsa, ben kendisine Kur'anın dava ettiği en temel iman hakikatinden sorular sorayım..Kur'an karşısındaki acziyetini kendi de görecek..

Evet, bu yukarıdaki daveti yapmamın gayesi "ben bir din çıkaracağım" diye tek başına ortaya çıkıp, dünyaya meydan okumanın ve sonra da muvaffak olmanın ne kadar zor olduğunu biraz olsun göstermektir..Çünkü, böyle en müşkil sorulara maruz kalacağını bilir..İşte eğer "din kurarak insanları ikna etmek çok kolaydır" diye düşünen bir kimse varsa, karşıma çıksın ve benim sorularıma cevap vermeye çalışsın..Kur'anın cevapları karşısında ne kadar aciz kaldığını gösterelim..

ELHASIL, Kur'an, dava ettiği temel iman hakikatlerini öyle bir şekilde ders veriyor ki, bir insanın aklı ile o meseleler halledilemiyor..

var mı cesareti olan..

Her zamanki gibi konuyu dağıtmak isteyen ve devekuşu gibi baştaki makam ve maksada riayet etmeyen bazı kimseler olacaktır..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 52
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Melekler nasil " yaratilmislar " ? kurani okursak (21:30),(6:38), butun canlilarin meniden yaratildigi yazili, buna göre melekler de sudan yaratilmis olmalilar ? Hatta meleklerin erkek ve disi olmadiklari dahi yazili degil, hepsinin disi olmadiklari yazili... Buna göre melekler de cinseller ? Her seyin çift yaratilmasi melekler hariç mi yorumlanacak ?

Cennet nerede ? Var mi yoksa yok mu su anda ?

tarihinde Levia tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee,

İlimcik iddie ediyür:Kur'anın en büyük mucizelik yönlerinden biri

insan aklının tek başına anlayamadığı

ve kavrayamadığı en azametli ve ulvi ve geniş iman hakikatlerini her tabaka insana ders verecek şekilde izah ve ispat etmesidir.

İlimcik sen şaşırıp bişi içtin sanırım.

Sen ZERHÜŞ gibi gonişiysinde.

Her tabaka ınsana bu ülvi ve geniş ıman gerçeklerini anlatıyor diyürsün kuran ülemi?

Siz degilmisiniz kuranın çevirilerini bile begenmeyen.

Çeviri yapanlar anlamadıhdan sonra halk nasıl anlayacak bu kuranı?A ilimcigim.

Laf ola beri gele.

Şaytanla Allahın pazarlığı.

Allah şaytana derki :sad suresi 75:İKİ ELİMLE yarattığım(gördünüzmü Allah iki eliyle yaratmış,ınsanın nasıl iki eli varsa onunda üleymiş,neyse ayata devem.)ınsana neden secde etmezsinde burnu böyyyüklük yaparsın.(Demek Arabın Allahının dendigi gibi yaptırım gücü yok bu yüzden yarattığı şaytana laf anlatamıyor:

Hani sallanan yaprağı bile o sallıyordu?

Ondan izinsiz birşey olamıyordu?

Demek şaytana seçde ettirmeyen o ,şaytanıda suçlayan o.

Büle Allah düşmen başına.

Neyse şaytanla Allah epeyi didişirler Allah kızar BİRE KEFİR hedi YIKIL yanımdan der.

Şeytanda YIKILACAMDA senden son bir dilegim var AHRAT GÜNÜNE GEDDİN İZİN VERDE INSANLARI SAPTIRMAYA DEVEM EDEM Sad suresi 80.

Şimdi sızın Allahın bu pazarlığı ve şaytana saptırmaya izin, vermesi , ULVI MUAZZAM , MUKADDAS,MÖHTEŞEM imen gerçeklerimi bunlar?

O senin Allah ne biçim Allahkı şaytanın beni saptırmasına izin veriyür.

Ardındanda bana diyürki sahınhaaaaaaa ona ınanmayasın yohsa yaharım canını?

Böyle Allah bilmem başka dinlerde varmı?

Bir ayattada diyürki

Ben kendi kendime söz verdim.

Insanların bir kısmını CENNETLİK

Bir kısmınıda CEHENNEMLİK yarattım.

Öyleyse soruyorum sana sen hanki hakla cehennenemlik yarattıklarını sorguya çekebilirsin?

Bir kırda yaşayan bir ınsan böyle bir güç bile elinde olsa asla böyle birşey yapmayı düşünemezken MAŞALLAH,INŞALLAH Arabın Allahı ınsanların yarısını cehennemlik yaratıyormuş.

Gerçekten bu sizin Allah ÇOHHHHH ACIYAN , ÇOHHHHHH ESİRGEYENMİŞ vede MERHEMET dolu bir Allah..

Siz sizgibi ınanmah istemeyenleri sizin Allahın dedigi gibi size benzeyene gadar analarını be................

Artıh onlar size ne yaparsalar onlarada katlanacanız.

Gel bunlara CESERETİN varsa bir açıhlıh getir.

Bizim Tanrının var ettiklerine düşmenligi asla yoktur.

İster dinli istersede dinsiz olsun.

Bizimki böyyük işlerle meşgüldür.

Insanları birbirine kırdıracak kadar aşağı katlarda işi olmaz.

Yazık taşıdığınız o kellelere.

VAREDENGÜCÜ neler neler İFTİRE ediyürsünüzde sanıyorsunuzku yüceltiyürsünüz heeeeee.

Sizleri en güzel anlatan şu ıslamı deyimdir.

DİN AKIL İŞİ DEGİL , NAKIL İŞİDİR.

Sizin dünyenin üç büyük din adamından biri olduğu söylenen KAZ ALİ diyürki müslümenin fazla akla gereksimi yoktur.

çünkü bize gerek olan herşey kur,anda vardır.

Benzin gerek size

Bulan kim

Çıkaran kim

İşleyen kim

Benzini yakacak makınayı bulan kim?

Heni herşey kur,andaydı?

Allah aggıl versin deycemde O verdide bizim Gazaliler çöpe attılar ehtiyecimiz yoh deye.

Halada ınat ediyürler bizin ehtiyecimiz yoh deye.

Tolon

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi, dediğim gibi..konu ile alakası olmayan şeyler yazan her zamanki gibi olacak..Fakat, bu kadar kolaysa, kendine güvenen biri çıksın "ben insanların aklındaki sorulara daha ikna edici cevaplar veririm" desin..var mı cesareti olan.

zaten tolonbeyin bu işe cesaret edecek seviyesi olmadığını herkes görüyor..Çünkü, davetim oldukça basit..eğer kendine güveniyorsan ve cesaretin varsa ve "ben de yapabilirim ve ben de insanları ikna edebilirim" diye iddia ediyorsanız hodr-i meydan..

tarihinde İLİMCİK tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

ikna edilci olmak ya da ikna etmek neyi kanıtlar?

Bir dolanrıcı seni iki dakika da dolandırmak istediği konuda ikna eder ve sende ona kapılıp gidersin, şimdi bu neyi ispat etmiş olur?

Bir dolandırıcının milyonlarca kişiyi ikna ederek dolandırdığını sende TV reklamlarında çok görmüşsündür...

Peki, şimdi bu zat ikna edici diye peygamber mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş

ikna edilci olmak ya da ikna etmek neyi kanıtlar?

Bir dolanrıcı seni iki dakika da dolandırmak istediği konuda ikna eder ve sende ona kapılıp gidersin, şimdi bu neyi ispat etmiş olur?

Bir dolandırıcının milyonlarca kişiyi ikna ederek dolandırdığını sende TV reklamlarında çok görmüşsündür...

Peki, şimdi bu zat ikna edici diye peygamber mi?

iruni, önce konunun başında söylediğin şeyleri iyice anlamaya çalış..Ben diyorum ki, Kur'an meseleleri bir insanın aklının tek başına çözemeyeceği kadar yüksektir..Öyle ise, Kur'an bir insanın aklının ürünü değildir...her ne ise..şu gelen kısmı oku:

.. bilirsin: Küçük bir adam, küçük bir haysiyetle, küçük bir cemaatte, küçük bir meselede, münazaralı bir dâvâda, hicapsız,pervâsız, küçük fakat hacâlet-âver bir yalanı, düşmanları yanında hilesini hissettirmeyecek derecede teessür ve telâş göstermeden söyleyemez.

Şimdi bak bu zâta: Pek büyük bir vazifede, pek büyük bir vazifedar, pek büyük bir haysiyetle, pek büyük emniyete muhtaç bir halde, pek büyük bir cemaatte, pek büyük husumet karşısında, pek büyük meselelerde, pek büyük dâvâda, pek büyük bir serbestiyetle,bilâpervâ, bilâtereddüt, bilâhicap, telâşsız, samimî bir safvetle, büyük bir ciddiyetle, hasımlarının damarlarına dokunduracak şedit, ulvî bir surette söylediği sözlerinde hiç hilâf bulunabilir mi? Hiç hile karışması mümkün müdür? Kellâ!

Evet, hak aldatmaz, hakikatbîn aldanmaz. Hakolan mesleği hileden müstağnîdir, Hakikatbînin gözüne hayalin ne haddi var ki hakikat görünsün, aldatsın?

(sözlerden)

tarihinde İLİMCİK tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Aklin tatmin edilmesi ne demek ? Böyle bir sey olsa, herkes kurana inanirdi. Inanmadiklarina göre, her seviyeden insanlari ikna gucunu neye dayanarak iddia ediyorsun ? Bu senin iddiayin en temelde tamamen mantiksiz oldugunun bariz kanitidir. Kirmak istemiyorum, ama en bastan iddian saçma. Sana inanma diyen yok ama böyle saçma seylerle neyi amaçliyorsun ?

tarihinde Levia tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Aklin tatmin edilmesi ne demek ? Böyle bir sey olsa, herkes kurana inanirdi. Inanmadiklarina göre, her seviyeden insanlari ikna gucunu neye dayanarak iddia ediyorsun ? Bu senin iddiayin en temelde tamamen mantiksiz oldugunun bariz kanitidir. Kirmak istemiyorum, ama en bastan iddian saçma. Sana inanma diyen yok ama böyle saçma seylerle neyi amaçliyorsun ?

Arkadaşım, baştaki davetim çok açık..Kur'anın meselelerinin bir insanın aklının tek başına halledemeyeceği ve izah edemeyeceği kadar ulvi ve azametli olduğunu söylüyorum..Madem Kur'an, insan aklının tek başına cevap veremeyeceği meseleleri çok kolay bir tarzda izah ve ispat ediyor ve ders veriyor..Öyle ise, aklen ve mantıken Kur'an insan aklının eseri olamaz sonucu çıkıyor..

Dediğim gibi, eğer kendine güveniyorsan, bunu test etmek çok kolay..Kendini haşa "din uyduran" biri olarak kabul et ve Kur'anda dava edilen ve insanların sordukları sorulara cevap vermeye çalış..O meselelerde aklın ne kadar aciz kaldığını göreceksin..Bilhassa bu eserin 1400 sene önce zuhur ettiğini nazara alırsak, Kur'anın insan kelamı olmadığı ortaya çıkar..Çünkü, özellikle 1400 sene okuma yazma bilmeyen bir zatın ilminden çıkan bir kitap, bu asırdaki insanları ikna edemez ve sorularına cevap veremez..

Sözü fazla uzatmaya lüzum yok..sana bir Kur'an meselesi sorayım..Verdiğin cevap ile Kur'anı karşılaştıralım..ne kadar aciz kaldığını sen de görürsün..Madem aciz kalıyorsun..İnsanın aciz kaldığı bir şeye "mucize" denir..bu kadar basit.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu aciz kalma mevzuları senin ufak beyninin çıkarttığı sonuç. Kuran içeriği ve anlattıklarıyla karşısında aciz kalınacak bir metin değil. Amma kendisi bizzat aciz..

Kuran, antik Arap halkının inançlarına ait mevzulara yönelik bir kitap, bu kitabın dünya meselelerine getireceği bir çare yok...

Kısacası ne azameti, ne de ulviyeti mevcut değil...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu aciz kalma mevzuları senin ufak beyninin çıkarttığı sonuç. Kuran içeriği ve anlattıklarıyla karşısında aciz kalınacak bir metin değil. Amma kendisi bizzat aciz..

Kuran, antik Arap halkının inançlarına ait mevzulara yönelik bir kitap, bu kitabın dünya meselelerine getireceği bir çare yok...

Kısacası ne azameti, ne de ulviyeti mevcut değil...

Lafı uzatmaya gerek yok..eğer cesaretin varsa hemen ilk sorumu sorayım..sen o soruya cevap ver..Sonra da Kur'andan istifade ederek o soruyu cevaplıyayım...Sonra da cevapları karşılaştıralım..Bakalım bu iş o kadar kolay mı..var mısın..

tarihinde İLİMCİK tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Soruları kendin sorup kendin cevaplayacaksın öyle mi?

Niye kendi düşüncelerini kendine ispat etmeye çalışıyorsun?

Adam tam komedi yav :)

Hodri meydan ilk sorumu sorup cevaplayayım diyor manyak mısın oğlum sen?

Bırak millet sana sorsun sende mantık çerçevesinde cevapla.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Soruları kendin sorup kendin cevaplayacaksın öyle mi?

Niye kendi düşüncelerini kendine ispat etmeye çalışıyorsun?

Adam tam komedi yav :)

Hodri meydan ilk sorumu sorup cevaplayayım diyor manyak mısın oğlum sen?

Bırak millet sana sorsun sende mantık çerçevesinde cevapla.

Davetim çok basit...Kur'anın Allah kelamı olduğuna en büyük delil, insan aklının tek başına halledemediği iman hakikatlerini tam ikna edici bir tarzda insanlara ders vermesidir..Eğer, "bunu ben de yaparım" iddiasındaysan aklımdaki sorulara cevap verebilirsin..Yoksa, Kur'anın insan aklını aciz bırakan bu mucizeliğini kabul etmek zorunda kalırsın..kabul edince de yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten kendini koruman lazımdır.

tarihinde İLİMCİK tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Arkadaşım, baştaki davetim çok açık..Kur'anın meselelerinin bir insanın aklının tek başına halledemeyeceği ve izah edemeyeceği kadar ulvi ve azametli olduğunu söylüyorum..Madem Kur'an, insan aklının tek başına cevap veremeyeceği meseleleri çok kolay bir tarzda izah ve ispat ediyor ve ders veriyor..Öyle ise, aklen ve mantıken Kur'an insan aklının eseri olamaz sonucu çıkıyor..

Dediğim gibi, eğer kendine güveniyorsan, bunu test etmek çok kolay..Kendini haşa "din uyduran" biri olarak kabul et ve Kur'anda dava edilen ve insanların sordukları sorulara cevap vermeye çalış..O meselelerde aklın ne kadar aciz kaldığını göreceksin..Bilhassa bu eserin 1400 sene önce zuhur ettiğini nazara alırsak, Kur'anın insan kelamı olmadığı ortaya çıkar..Çünkü, özellikle 1400 sene okuma yazma bilmeyen bir zatın ilminden çıkan bir kitap, bu asırdaki insanları ikna edemez ve sorularına cevap veremez..

Sözü fazla uzatmaya lüzum yok..sana bir Kur'an meselesi sorayım..Verdiğin cevap ile Kur'anı karşılaştıralım..ne kadar aciz kaldığını sen de görürsün..Madem aciz kalıyorsun..İnsanın aciz kaldığı bir şeye "mucize" denir..bu kadar basit.

Neden din uyduracakmissim ? Madem bu kadar iddialisin, sor bakalim sorularini. Ama saçma bir sey sorarsan baskasiyla veya kendi basina devam edersin.
Link to post
Sitelerde Paylaş

Madem bu kadar iddialisin, sor bakalim sorularini.

Şimdi, soracağım sorularda İslamiyetin niçin hak din olduğuna deliller vardır..

İlk sorumu soruyorum:

Ben aklımın almadığı hiç bir şeyi kabul etmem..Öyle ise, Allahın beni ve kainattaki herşeyi gördüğünü ve bildiğini aklen ve mantıken ispatla..

Link to post
Sitelerde Paylaş

İkinci sorum şu: Allahın kudretine nispeten bir nefsin diriltilmesi, bütün nefislerin diriltilmesi gibi kolaydır..bir baharı yaratmak, bir elmanın yaratılması gibi kudretine kolay gelir..kainatın yaratılması bir sineğin yaratılması kadar kolaydır..Yani, o herşeye kadirdir...Bu azametli ve geniş meseleyi benim aklımın alacağı şekilde ders verir misin..

tarihinde İLİMCİK tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yok öyle saçmalik. Açikcasi, senin inanciyin savunmasini yapmami istiyorsun. Ben de sana bir soru sorayim.

Ölunce, ruhumuzun baska bedene geçtigini aklimi ikna edecek derecede bana ispat et, benimle ne istersen yap. :wub:

tarihinde Levia tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yok öyle saçmalik. Açikcasi, senin inanciyin savunmasini yapmami istiyorsun. Ben de sana bir soru sorayim.

Ölunce, ruhumuzun baska bedene geçtigini aklimi ikna edecek derecede bana ispat et, benimle ne istersen yap. :wub:

Öncelikle, demek ki:

1-Bu hakikatler, Kur'anı tebliğ eden Muhammed aleyhisselamın "gerçekten iman ettiği şeyler" dir..Yani, bir insan kendinin bile kabul etmediği ve insanları aldatmak için ortaya attığı bir fikir için bütün dünyaya meydan okuyacak şekilde ortaya çıkmaya cesaret edemez..Bu çok önemli bir tespittir.

2-Bir ilahın bu kainatı gördüğü ve bildiği ve kudretinin herşeye yettiği hakikati zaten en temel meselelerdir..Beni görmeyen ve bilmeyen ve kudreti herşeye yetmeyen bir varlık ilah olamaz..En temel bir meseleyi inanmasan bile değil akli ve mantıki bir cevap vermekten, bu soruyu cevaplamaktan aciz kaldın...Demek bu azametli meseleleri ders veren Kur'an, insan aklının eseri olamaz.

3-Eğer ruh bir bedenden diğer bedene geçseydi, Kur'an bunu aklen ve mantıken ispatlardı..Hem, "bir insan bu şekilde din uydurarak bütün dünyaya tek başına meydan okuyabilir ve bu çok kolaydır" diyen ben değil, sensin..Yani, ben iman hakikatlerini izah ve ispat etmede aciz kaldığını ve bu meselelerin ancak bu kainat sahibinin mucize kelamı ile ders verildiğini söylüyorum..Yani, zaten ben bu meselelerde aklımın tek başına aciz kaldığını kabul ediyorum..Öyle ise, bana "sen de cevapla" diyerek soru sorman mantıksızdır..Fakat, bana şöyle meydan okusaydın olabilirdi:Bir kitap var..dava ettiği en azametli meseleleri çok kolay bir tarzda ve en ikna edici şekilde ders veriyor..Eğer o kitabın Allah kelamı olduğunda şüphen varsa, o kitabın çok kolay hallettiği meselelerden bir soru sorayım..O kitabın en ikna edici bir şekilde ders verdiği hakikatleri sen aklınla ihata edemezsin..sorum şu" deseydin o zaman muvafık olurdu.

her ne ise..bu arkadaşımız Kur'an meselelerine karşı acziyetini ve Kur'anın mucizeliğini cevapsızlıkla ispatladı..var mı başka kendine güvenen..

tarihinde İLİMCİK tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Davetim çok basit...Kur'anın Allah kelamı olduğuna en büyük delil, insan aklının tek başına halledemediği iman hakikatlerini tam ikna edici bir tarzda insanlara ders vermesidir..Eğer, "bunu ben de yaparım" iddiasındaysan aklımdaki sorulara cevap verebilirsin..Yoksa, Kur'anın insan aklını aciz bırakan bu mucizeliğini kabul etmek zorunda kalırsın..kabul edince de yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten kendini koruman lazımdır.

Ben de seni aklın ve mantığın yoluna davet edeyim bari. Senin Kuran'ın çoktan akıl ve mantık karşısında diz çöktü.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...