ecel_63 0 Oluşturuldu: Aralık 7, 2013 Raporla Share Oluşturuldu: Aralık 7, 2013 Neden birileri iyiyken birileri kötü olur. Kötülük yapanlar kötülüklerinin farkında mıdır. Zalimlik yapanlar farkında değil midir ki mazlumun yerinde kendisi de olabilirdi. Hangi düşünce yapısındalar ki kendisine yapılmak istenmeyeni bir başkasına yaparlar. İnsan insana kötülük yapar mı? Link to post Sitelerde Paylaş
EbuTekir 0 Aralık 7, 2013 gönderildi Raporla Share Aralık 7, 2013 gönderildi Muhammed milletin malını mülkünü yağmalayıp karısına kızına el koyarken aynı şeyin kendisine yapılmasını istermiydi? Link to post Sitelerde Paylaş
ecel_63 0 Aralık 7, 2013 gönderildi Yazar Raporla Share Aralık 7, 2013 gönderildi Muhammed milletin malını mülkünü yağmalayıp karısına kızına el koyarken aynı şeyin kendisine yapılmasını istermiydi? tam bir beyinsizsin Link to post Sitelerde Paylaş
gerçekçi53 0 Aralık 7, 2013 gönderildi Raporla Share Aralık 7, 2013 gönderildi Cengiz hana atfedilen bir laf varmış:Ben O kadar kötü olmuş olsaydım.Tanrı beni kavimleri cezalandırıcı olarak seçmezdi. Link to post Sitelerde Paylaş
ehl-i dünya 0 Aralık 7, 2013 gönderildi Raporla Share Aralık 7, 2013 gönderildi iyilik ve kötülük bizim uydurduğumuz kavramlar. ama tabii ki neyi kastettiğini biliyorum. mutlak iyi ya da mutlak kötü yoktur. siyahla beyazın karışımından mürekkep grinin sonsuz tonu olması gibi, her şey içinde iyi ve kötüyü aynı anda barındırır. bir şeyi iyi diye nitelendirirken, esas olarak fayda göz önünde tutulur. bir şey yararlı ise iyidir. zararlı ise kötüdür diyebiliriz. yetimin elinden tutmak iyidir, masumun canına kıymak kötüdür. dünyada 7 milyar insan varsa, 7 milyar çeşit insan var. bunları bir kısmı iyi, diğerleri kötü diye sınıflandıramazsın. iyileri bir potaya, kötülerini öteki potaya koyamazsın. bir insan ne tam iyidir, ne de tam bir kötü. Link to post Sitelerde Paylaş
Tester 0 Aralık 7, 2013 gönderildi Raporla Share Aralık 7, 2013 gönderildi tam bir beyinsizsin o kadar egoistsin ki insanları aşağılayıp küfür etmekten başka bir yorum atamıyorsun başın sıkışınca Link to post Sitelerde Paylaş
nekre 0 Aralık 7, 2013 gönderildi Raporla Share Aralık 7, 2013 gönderildi Tanrı kötülüğü durdurmak istiyor da gücü mü yetmiyor , o zaman her şeye gücü yeten değil. Gücü yetiyor da durdurmak mı istemiyor , o zaman kötü niyetli. Hem gücü yetiyor hem de durdurmak mı istiyor, o zaman kötülük nereden çıktı. Hem gücü yetmiyor hem de durdurmak istemiyor mu , o zaman ona neden tanrı diyoruz ? Link to post Sitelerde Paylaş
direngezi 0 Aralık 7, 2013 gönderildi Raporla Share Aralık 7, 2013 gönderildi Cengiz hana atfedilen bir laf varmış:Ben O kadar kötü olmuş olsaydım.Tanrı beni kavimleri cezalandırıcı olarak seçmezdi. Bu sözde doğruluk payı var da şimdi bu durumda tayyipler fetolar da hem talancı hem hain .şimdi bu durumda fetocan cidden seçilmiş mehdi mi Link to post Sitelerde Paylaş
direngezi 0 Aralık 7, 2013 gönderildi Raporla Share Aralık 7, 2013 gönderildi iyilik ve kötülük bizim uydurduğumuz kavramlar. ama tabii ki neyi kastettiğini biliyorum. mutlak iyi ya da mutlak kötü yoktur. siyahla beyazın karışımından mürekkep grinin sonsuz tonu olması gibi, her şey içinde iyi ve kötüyü aynı anda barındırır. bir şeyi iyi diye nitelendirirken, esas olarak fayda göz önünde tutulur. bir şey yararlı ise iyidir. zararlı ise kötüdür diyebiliriz. yetimin elinden tutmak iyidir, masumun canına kıymak kötüdür. dünyada 7 milyar insan varsa, 7 milyar çeşit insan var. bunları bir kısmı iyi, diğerleri kötü diye sınıflandıramazsın. iyileri bir potaya, kötülerini öteki potaya koyamazsın. bir insan ne tam iyidir, ne de tam bir kötü. Bir insanda hem iyi hem kötü dediğimiz özellik vardır tabiki ama iyi kötü diye bir şey yoktur demek çok tehlikeli bir iddia.Bazı insanlar cidden çok iyidir bazıları çok kötü.Öyle olmasa dünyada bu kadar haksızlık olmazdı biraz denge olurdu en azından.Kibar hırsızlar vurguncular adam öldürmüyor ama birinin canına kastedenden daha rezil durumdalar. Link to post Sitelerde Paylaş
Tester 0 Aralık 7, 2013 gönderildi Raporla Share Aralık 7, 2013 gönderildi Bu sözde doğruluk payı var da şimdi bu durumda tayyipler fetolar da hem talancı hem hain .şimdi bu durumda fetocan cidden seçilmiş mehdi mi hayır şöyle düşün angut bir topluluk var demokrasi ile gelip demokrasi adı altında sömürgecilik yapar. diğeride kılıç kalkan yürü ya kul. Link to post Sitelerde Paylaş
direngezi 0 Aralık 7, 2013 gönderildi Raporla Share Aralık 7, 2013 gönderildi hayır şöyle düşün angut bir topluluk var demokrasi ile gelip demokrasi adı altında sömürgecilik yapar. diğeride kılıç kalkan yürü ya kul. Bizim demokratlara bakınca düşünüyorum da Cengizhanın adı çıkmış.Birinin adı çıkacağına canı çıksın Bu despot hükümdar daha çok doğu halklarının canına okumuş ama batılılar daha çok uyuz oluyor kendisine.Kendi kolonyal suçlarını unutup hitleri cengizhanı katliamcı olarak görürler. Link to post Sitelerde Paylaş
Tester 0 Aralık 7, 2013 gönderildi Raporla Share Aralık 7, 2013 gönderildi Bizim demokratlara bakınca düşünüyorum da Cengizhanın adı çıkmış.Birinin adı çıkacağına canı çıksın Bu despot hükümdar daha çok doğu halklarının canına okumuş ama batılılar daha çok uyuz oluyor kendisine.Kendi kolonyal suçlarını unutup hitleri cengizhanı katliamcı olarak görürler. hitler amacına ulaşsaydı kahraman olurdu hani starwars izlediysen iyi taraf kötü taraf diye birşey yok göreceli bir kavram eğer yaptığında başarılı olursan kahramansın olmazsan hain terorist zalimsin. dostum bizim ülkeden bir cacık çıkmaz en yakın zamanda fırsatını bulup gideceğim bu ülkeden adam gibi siyaset yapan yok her ne kadar 5bin tl maaş alsalarda işlerine gelmiyor bazı şeyleri düzeltmek Link to post Sitelerde Paylaş
ehl-i dünya 0 Aralık 7, 2013 gönderildi Raporla Share Aralık 7, 2013 gönderildi Bir insanda hem iyi hem kötü dediğimiz özellik vardır tabiki ama iyi kötü diye bir şey yoktur demek çok tehlikeli bir iddia.Bazı insanlar cidden çok iyidir bazıları çok kötü.Öyle olmasa dünyada bu kadar haksızlık olmazdı biraz denge olurdu en azından.Kibar hırsızlar vurguncular adam öldürmüyor ama birinin canına kastedenden daha rezil durumdalar. iyi ve kötü olmak insana mahsustur. bir köpek veya kediye iyi ya da kötü diyemezsin. demek ki bunu ahlaki manada almak gerekir. hayvanları eti için boğazlayıp yiyoruz. bunu doğada vahşi yırtıcılar da yapıyor. hayvanları öldürmeyi kötü olarak görürüz. ama bunu diğer canlılar da yapıyor. bir aslana ceylanı yediği için kötü demeyeceğimize göre, insana da diyemeyiz. aslında bunun ardındaki etmen, sebep. biz hayvanları beslenme ihtiyacımız için öldürürüz. aslanlar da öyle. ama aslanlar sadece karnını doyurmak için öldürür. toplu katliama girişmez. ama insan girişir. sınırı nerede çizeceğiz. insan için hayvanı yemek için kesmek iyi de, zevk için kesmek kötü mü? walla bilemiyorum çok karışık bu mevzu:) Link to post Sitelerde Paylaş
direngezi 0 Aralık 7, 2013 gönderildi Raporla Share Aralık 7, 2013 gönderildi hitler amacına ulaşsaydı kahraman olurdu hani starwars izlediysen iyi taraf kötü taraf diye birşey yok göreceli bir kavram eğer yaptığında başarılı olursan kahramansın olmazsan hain terorist zalimsin. dostum bizim ülkeden bir cacık çıkmaz en yakın zamanda fırsatını bulup gideceğim bu ülkeden adam gibi siyaset yapan yok her ne kadar 5bin tl maaş alsalarda işlerine gelmiyor bazı şeyleri düzeltmek Gitmemekten yanayım ben tester.Çünkü herkes giderse bu hain herifler tamamen bizi yokedecek.Çok tehlikeli bir dönemden geçiyoruz bu arsız din pazarlamacısı hainler ülkeyi Amerikanın gözetiminde babalarının çiftliği gibi kullanmayı artık arsızca umursamadan yapıyorlar ,baksana kızlı erkekli durumuna geçtiler on yıl sonra.Bu bir rezilliktir Türkiye cumhuriyeti adına. Tbmm bilmemnesi denilen bir din sömürgeni çıkıp kızlı erkekli eğitime geçicez diyebiliyor ve bu halk seçimde ders vermeyi düşünüyor oysa ortalık inlemeliydi.Tayyip kuklası emrediyor ağzından bir laf çıkıyor bikaç gün sonra yalakalar hemen işbaşında ,benim bakanım benim valim diyerek narsistik despotluğunu ortaya seren tayyip halka gavat diyen valiye sahip çıkıyor.Bu olaylar normal şeyler değil,ben çok mutsuzum benim gibi milyonlar mutsuz ama umutsuz değiliz Link to post Sitelerde Paylaş
sağduyu 0 Aralık 7, 2013 gönderildi Raporla Share Aralık 7, 2013 gönderildi Hadi insan yapar da Allah neden yapar? Neden doğal afetlerle milyonlarca bebeği ve çocuğu öldürür ve acı çektirir? Neden yapılan kötülükleri engellemek elindeyken kılını bile kıpırdatmaz? Neden insanı kötülük yapacak şekilde yaratmıştır? İnsan yokken kötülük yok muydu? İnsan mı kötülüklerin sebebi İslam'a göre? Hem her şeyin yaratıcısının Allah olduğunu iddia edeceksiniz, hem de kötülükleri Allah'tan soyutlayacaksınız. Bu nasıl bir mantık? İyilikleri tanrıya maledip de kötülükleri insana, şeytana maletmek ikiyüzlülük değil mi? Her şeyin kaynağı Allah'sa kötülüklerin, sapıklıkların da kaynağı Allah'dır. Link to post Sitelerde Paylaş
direngezi 0 Aralık 7, 2013 gönderildi Raporla Share Aralık 7, 2013 gönderildi iyi ve kötü olmak insana mahsustur. bir köpek veya kediye iyi ya da kötü diyemezsin. demek ki bunu ahlaki manada almak gerekir. hayvanları eti için boğazlayıp yiyoruz. bunu doğada vahşi yırtıcılar da yapıyor. hayvanları öldürmeyi kötü olarak görürüz. ama bunu diğer canlılar da yapıyor. bir aslana ceylanı yediği için kötü demeyeceğimize göre, insana da diyemeyiz. aslında bunun ardındaki etmen, sebep. biz hayvanları beslenme ihtiyacımız için öldürürüz. aslanlar da öyle. ama aslanlar sadece karnını doyurmak için öldürür. toplu katliama girişmez. ama insan girişir. sınırı nerede çizeceğiz. insan için hayvanı yemek için kesmek iyi de, zevk için kesmek kötü mü? walla bilemiyorum çok karışık bu mevzu:) Ben de hayvana mahsus demedim zaten ama insanda empati gelişmiştir ama.hem kuzuyu öldürür yer hem uzaktan bakıp sever değil mi ?Önce bakıp besler sever büyütür sonra yer.Bu bizi kötü değil tamamen insan yapıyor zaten.Kötülük çok farklı bir şey.Dediğin gibi katliam yapmak kötüdür hayvani değil insani bir sapıklıktır. Link to post Sitelerde Paylaş
ecel_63 0 Aralık 7, 2013 gönderildi Yazar Raporla Share Aralık 7, 2013 gönderildi Hadi insan yapar da Allah neden yapar? Neden doğal afetlerle milyonlarca bebeği ve çocuğu öldürür ve acı çektirir? Neden yapılan kötülükleri engellemek elindeyken kılını bile kıpırdatmaz? Neden insanı kötülük yapacak şekilde yaratmıştır? İnsan yokken kötülük yok muydu? İnsan mı kötülüklerin sebebi İslam'a göre? Hem her şeyin yaratıcısının Allah olduğunu iddia edeceksiniz, hem de kötülükleri Allah'tan soyutlayacaksınız. Bu nasıl bir mantık? İyilikleri tanrıya maledip de kötülükleri insana, şeytana maletmek ikiyüzlülük değil mi? Her şeyin kaynağı Allah'sa kötülüklerin, sapıklıkların da kaynağı Allah'dır. Bakıyorum da şeytana dil uzatmıyorsun hiç Şeytan bu işte kendine vesvese verir mi Link to post Sitelerde Paylaş
ecel_63 0 Aralık 7, 2013 gönderildi Yazar Raporla Share Aralık 7, 2013 gönderildi Neden insanı kötülük yapacak şekilde yaratmıştır? Bu soruna cevap verirsem Müslüman olacan mı? Link to post Sitelerde Paylaş
Tester 0 Aralık 7, 2013 gönderildi Raporla Share Aralık 7, 2013 gönderildi Gitmemekten yanayım ben tester.Çünkü herkes giderse bu hain herifler tamamen bizi yokedecek.Çok tehlikeli bir dönemden geçiyoruz bu arsız din pazarlamacısı hainler ülkeyi Amerikanın gözetiminde babalarının çiftliği gibi kullanmayı artık arsızca umursamadan yapıyorlar ,baksana kızlı erkekli durumuna geçtiler on yıl sonra.Bu bir rezilliktir Türkiye cumhuriyeti adına. Tbmm bilmemnesi denilen bir din sömürgeni çıkıp kızlı erkekli eğitime geçicez diyebiliyor ve bu halk seçimde ders vermeyi düşünüyor oysa ortalık inlemeliydi.Tayyip kuklası emrediyor ağzından bir laf çıkıyor bikaç gün sonra yalakalar hemen işbaşında ,benim bakanım benim valim diyerek narsistik despotluğunu ortaya seren tayyip halka gavat diyen valiye sahip çıkıyor.Bu olaylar normal şeyler değil,ben çok mutsuzum benim gibi milyonlar mutsuz ama umutsuz değiliz bak dostum ülke ayvayı yemiş demokrasi denilen birşey yok %99 luk kesmin %98 i islamı yanlış yorumluyor mehzep davası falanda filandı. Chp desen yıllardır korkunç derecede berbat bir siyaset yapıyor deniz baykalı özlüyorum cidden eskiden deniz birşey dediğinde tayyip cıkıp bir buçuk saat açıklama yapardı. Apolitik birisi olarak şunu söylemek istiyorum o kadar tiksiniyorum ki şu ülkeden bölüyorlarmı parçalıyorlarmı istediklerini yapsınlar artık böyle angut bir millet olduktan sonra yüzyıl değil bin yıl geçsede sömürülmeye ses çıkarmayız o yüzden sen sen ol git başka ülkeye insan gibi yaşa insan Bakıyorum da şeytana dil uzatmıyorsun hiç Şeytan bu işte kendine vesvese verir mi onu yaratan Allah değil mi ? şefle değil müdürle görüşmek istiyor. Link to post Sitelerde Paylaş
ecel_63 0 Aralık 7, 2013 gönderildi Yazar Raporla Share Aralık 7, 2013 gönderildi İnsanın ve şeytanın yaratılış gayesini bilmeden atıp tutmayınız Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts