Jump to content

Bu hadisler hadislere karşı!


Recommended Posts

hayır bak mantığım şu doğru ya da yanlış : hadislere inanmıyorum dolayısı ile buda bir hadis sonuçta. 2 ihtimal var ya 6 yaşında evlenir ya da 6 yaşında evlenmez öyle değil mi?

yani bende yanılıyor olabilirim sonuçta herkes yanılabilir benim ki sadece bir düşünce diyelim.

Peki kutsal kitabında yazılanlar hakkında ne düşünüyorsun ? Her hükmü koşulsuz kabul mu ediyorsun, yoksa onlarda da yanılabilme ihtimalin var mı ?

tarihinde SatanaS tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 106
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Peki Sadece Kuran diyenler aşağıdaki ayeti nasıl yorumluyorlar?

Nisa 24: Evli kadınlarla evlenmeniz de haram kılındı. Maliki bulunduğunuz cariyeler müstesna, bunlar, Allah'ın üzerinize farz kıldığı hükümlerdir. Bunlardan başkasını, zinadan kaçınıp, iffetli olarak, mallarınızla istemeniz size helal kılındı. Onlardan faydalandığınıza mukabil, kararlaştırılmış olan mehirlerini verin; kararlaştırılandan başka, karşılıklı hoşnud olduğunuz hususda size bir sorumluluk yoktur. Allah Bilen'dir, Hakim'dir.

Muta nikahı helal mi haram mı? Evli cariyeye sahip olunur mu olunmaz mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...
Nisa 24: Evli kadınlarla evlenmeniz de haram kılındı. Maliki bulunduğunuz cariyeler müstesna

Evli cariyeye sahip olunur mu olunmaz mı?

yanıt nisa 24 ayetinde var işte; " illâ (إِلاَّ) hariç, ...'den başka ".

savaş tutsağı evli kadınların nikahını islam tanımaz, köleliğin islama katkısı yadsınamaz. muhammet veda hutbesinde derki; efendisinden başkasına intisaba (intisab; mensub olma, mensubiyet) kalkan köle, allah’ın, meleklerinin ve bütün insanların lanetine uğrasın. allah bu gibi insanların ne tövbelerini, ne de adalet ve şahadetlerini kabul eder.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Geçmişte aynı tartışmalar olmuş ve sonuca bağlanmış islam alimleri tarafından. Kuran'da da hadislerde de birbirini iptal eden hükümler var. Örneğin Muhammed mekkedeyken leküm diniküm veliyedin diyor. Çünkü o ayet söylendiği zaman müslüman sayısı çok az. Medinedeyken müslümanlar güç kazanıyor ve müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün, ancak cizye verirlerse öldürmeyin diye bir ayet geliyor. Bu ayetler birbiriyle çelişiyor görünüyor bağlamdan kopardığınızda. Cübbeli Ahmet bu ayetleri şöyle yorumluyor, müslümanlar azınlıkta olduğunda, avrupadaki gibi, leküm diniküm veliyedin diyecekler kendilerini kurtarmak için. Fakat güç kazandıklarında diğer hüküm geçerli olacak. Hadislerde de birbirini iptal eden hükümler var bunun gibi. Bunun için hangisi daha sonra söylenmiş ve hangi bağlamda söylenmiş bunları araştırmak lazım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...