Jump to content

Ateistler Kuran-ı Kerim'i neden bitiremiyor


Recommended Posts

sen bu hikayeleri bırakta bakara 13'ü bir oku, ne demek istediğimi anlıcaksın. bu yazdıklarının konuyla ilgisi yok.

konuyu net açık seçik açtığım halde hala karmaşık sanılmasına şaşıyorum

kıyıdan köşeden gitmeyin tam orta dosdoğru gideceksiniz

bu yazdıklarımın hepsi konuyla ilgili ama sen anlamak istemiyorsun..

ben kuranı okumuşum sen bana hala bakara13ü oku diyon.. neydi sizin meşhur laf hah ayetleri cımbızlamayın.. ve ayrıca orda mecaz var..

saygılar..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 287
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

hadi biz kuranı bitiremiyoruz hadi sende %100 doğruluğunu idda ettiğin dinin tevratı ve incili neden bitiremiyor ? :)

Aslına bakarsan Hristiyanlık pek çok bakımdan İslam'a bin basar. İslam'dan çok daha medeni ve insancıl dinler bulmak mümkün. E öyleyse İslam'ı özel yapan şey ne?

Gospel'de (İncil'de) Kuran'dan daha fazla filantropik, insancıl ve hümaniter mesaj bulmak mümkün.

Birbirinize kardeşlik sevgisiyle bağlı olun. Birbirinize saygı göstermekte yarışın. (Pavlus'tan Romalılara Mektup, 12:10)

Sevgili kardeşlerim, birbirimizi sevelim. Çünkü sevgi Allah'tandır. Seven herkes... Allah'ı tanır. Sevmeyen kişi Allah'ı tanımaz. Çünkü Allah sevgidir... Sevgili kardeşlerim, Allah bizi bu kadar çok sevdiğine göre biz de birbirimizi sevmeye borçluyuz. (Yuhanna'nın 1. Mektubu, 4:7-11)

Duam şu ki; sevginiz, bilgi ve her tür sezgiyle arttıkça artsın. (Pavlus'tan Filipililere Mektup, 1:9)

[Hz. İsa (as):] Size [Allah rızası için] yeni bir buyruk veriyorum: "Birbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin. Birbirinize sevginiz olursa, herkes bununla benim öğrencilerim olduğunuzu anlayacaktır." (Yuhanna, 13:34-35)

Sevgi sabırlıdır, sevgi şefkatlidir. Sevgi kıskanmaz, övünmez, böbürlenmez. Sevgi kaba davranmaz, kendi çıkarını aramaz, kolay kolay öfkelenmez, kötülüğün hesabını tutmaz. Sevgi haksızlığa sevinmez, gerçek olanla sevinir. Sevgi herşeye katlanır, herşeye inanır, herşeyi umut eder, herşeye dayanır. Sevgi [Allah'ın sevgisi] asla son bulmaz... (Pavlus'tan Korintlilere 1. Mektup, 13:4-8)

Ama Allah'ı seveni Allah bilir. (Pavlus'tan Korintlilere 1. Mektup, 8:3)

Eğer yalnız sizi sevenleri severseniz, ne ödülünüz olur? Vergi görevlileri de öyle yapmıyor mu? Yalnız kardeşlerinize selam verirseniz, fazladan ne yapmış olursunuz?... (Matta, 5:46-47)

'Komşunu seveceksin, düşmanından nefret edeceksin' dendiğini duydunuz. Ama ben size diyorum ki, 'düşmanlarınızı sevin, size zulmedenler için dua edin.' (Matta, 5:43-44)

Mesih bizi nasıl sevdiyse... siz de öylece sevgi yolunda yürüyün. (Pavlus'tan Efeslilere Mektup, 5:2)

Beni seviyorsanız, [Allah rızası için] buyruklarımı yerine getirirsiniz... Kim [Allah rızası için] buyruklarımı bilir ve yerine getirirse, işte beni seven odur. Beni seveni Allah sevecektir. Ben de onu seveceğim... (Yuhanna, 14:15, 21)

İsa ona şu karşılığı verdi: "Beni seven sözüme uyar, Allah da onu sever... Beni sevmeyen, sözlerime uymaz. İşittiğiniz söz benim değil; beni gönderen Allah'ındır." (Yuhanna, 14:23-24)

Size şu buyruğu veriyorum: "Birbirinizi sevin!" (Yuhanna, 15:17)

Yazılmış olduğu gibi, "Allah'ın Kendisini sevenler için [ahiret hayatında] hazırladıklarını hiçbir göz görmedi, hiçbir kulak duymadı, hiçbir insan yüreği kavramadı." (Pavlus'tan Korintlilere 1. Mektup, 2:9)

... "Komşunu kendin gibi seveceksin." (Pavlus'tan Galatyalılara Mektup, 5:14)

[Hz. İsa (as):] "Allah'ın beni sevdiği gibi, ben de sizi sevdim. Benim sevgimde kalın. Eğer [Allah rızası için] buyruklarımı yerine getirirseniz, sevgimde kalırsınız, tıpkı benim de Allah'ın buyruklarını yerine getirdiğim ve sevgisinde kaldığım gibi... Bunları size, sevincim sizde olsun ve sevinciniz tamamlansın diye söyledim. Benim buyruğum şudur: Sizi sevdiğim gibi birbirinizi sevin. Hiç kimsede, insanın, [Allah rızası için] dostları uğruna canını vermesinden daha büyük bir sevgi yoktur. Size [Allah için] buyurduklarımı yaparsanız, benim dostlarım olursunuz." (Yuhanna, 15:9-14)

... Birbirimizi seversek... [Allah] sevgisi içimizde mükemmelleşmiş olur. (Yuhanna'nın 1. Mektubu, 4:12)

Umut düş kırıklığına uğratmaz. Çünkü... Allah'ın sevgisi yüreklerimize dökülmüştür. (Pavlus'tan Romalılara Mektup, 5:5)

Allah'ın bize olan sevgisini tanıdık ve buna inandık. Allah sevgidir. Sevgide yaşayan Allah'da [Allah'ın rızasına uygun] yaşar... (Yuhanna'nın 1. Mektubu, 4:16)

Öyleyse, Allah'ın kutsal ve sevgili seçilmişleri olarak yürekten sevecenliği, iyiliği, alçakgönüllülüğü, sabrı, yumuşaklığı giyinin. Birbirinize anlayışlı davranın. Birinizin ötekinden bir şikayeti varsa, Rab'bin sizi bağışladığı gibi, siz de birbirinizi bağışlayın. Bunların hepsinin üzerine... sevgiyi giyinin. (Pavlus'tan Koloselilere Mektup, 3:12-14)

Bizse seviyoruz, çünkü önce O [Allah] bizi sevdi. "Allah'ı seviyorum" deyip de kardeşinden nefret eden yalancıdır. Çünkü gördüğü kardeşini sevmeyen, görmediği Allah'ı sevemez. "Allah'ı seven kardeşini de sevsin" diyen buyruğu Mesih'ten aldık. (Yuhanna'nın 1. Mektubu, 4:19-21)

İşte kalıcı olan üç şey vardır: İman, umut, sevgi... (Pavlus'tan Korintlilere 1. Mektup, 13:13)

İnsanların ve meleklerin diliyle konuşsam, ama sevgim olmasa, ses çıkaran bakırdan ya da çınlayan zilden farkım kalmaz... Bütün sırları bilsem, her bilgiye sahip olsam... ama sevgim olmasa, bir hiçim. Varımı yoğumu sadaka olarak dağıtsam, bedenimi yakılmak üzere teslim etsem, ama sevgim olmasa, bunun bana hiçbir yararı olmaz. (Pavlus'tan Korintlilere 1. Mektup, 13:1-3)

İsa... "Yaşama kavuşmak istiyorsan, O'nun [Allah'ın] buyruklarını yerine getir." "Hangi buyrukları?" diye sordu adam. İsa şu karşılığı verdi: "'Adam öldürmeyeceksin, zina etmeyeceksin, çalmayacaksın, yalan yere tanıklık etmeyeceksin, annene babana saygı göstereceksin' ve 'komşunu kendin gibi seveceksin.' " (Matta, 19:17-19)

Gençsin diye kimse seni küçümsemesin. Konuşmada, davranışta, sevgide, imanda, paklıkta imanlılara örnek ol. (Pavlus'tan Timoteos'a 1. Mektup, 4:12)

Kardeşler, aranızda çalışanların, Rab yolunda size önderlik edip öğüt verenlerin değerini bilmenizi rica ederiz. Yaptıkları işten ötürü onlara sınırsız saygı, sevgi gösterin. Birbirinizle barış içinde yaşayın. (Pavlus'tan Selaniklilere 1. Mektup, 5:12-13)

Kardeşler, sizin için her zaman Allah'a şükran borçluyuz. Böyle yapmamız da yerindedir. Çünkü imanınız büyüdükçe büyüyor, her birinizin öbürüne olan sevgisi artıyor. Bu nedenle bizler, katlandığınız bütün zulüm ve sıkıntılar karşısındaki sabır ve imanınızdan ötürü... sizinle övünüyoruz. (Pavlus'tan Selaniklilere 2. Mektup, 1:3-4)

Eğer yalnız sizi sevenleri severseniz, bu size ne övgü kazandırır? Günahkarlar bile kendilerini sevenleri sever. (Luka, 6:32)

Ama vay halinize... Siz nanenin, sedef otunun ve her tür sebzenin ondalığını verirsiniz de, adaleti ve Allah sevgisini ihmal edersiniz. Ondalık vermeyi ihmal etmeden esas bunları yerine getirmeniz gerekirdi. (Luka, 11:42)

[Allah rızası için] Mesih'in sevgisinden bizi kim ayırabilir? Sıkıntı mı, elem mi, zulüm mü, açlık mı, çıplaklık mı, tehlike mi, kılıç mı? (Pavlus'tan Romalılara Mektup, 8:35)

Eminim ki, ne ölüm, ne yaşam, ne melekler, ne yönetimler, ne şimdiki ne gelecek zaman, ne güçler, ne yükseklik, ne derinlik, ne de yaratılmış başka bir şey bizi... Allah sevgisinden ayırmaya yetmeyecektir. (Pavlus'tan Romalılara Mektup, 8:38-39)

... 'Hepimizin bilgisi var' diyorsunuz, bunu biliyoruz. Bilgi insanı böbürlendirir, sevgiyse geliştirir. (Pavlus'tan Korintlilere 1. Mektup, 8:1)

Birbirinizi sevmekten başka hiç kimseye bir şey borçlu olmayın. Çünkü başkalarını seven, Kutsal Yasa'yı [Allah'ın emirlerini] yerine getirmiş olur. (Pavlus'tan Romalılara Mektup, 13:8)

Gerçeğe uymakla kendinizi arıttınız, kardeşler için içten bir sevgiye sahip oldunuz. Onun için birbirinizi candan, yürekten sevin. (Petrus'un 1. Mektubu, 1:22)

Herkese saygı gösterin. İmanlı kardeşlerinizi sevin, Allah'tan korkun... (Petrus'un 1. Mektubu, 2:17)

Sonuç olarak hepiniz aynı düşüncede birleşin. Başkalarının duygularını paylaşın. Birbirinizi kardeşçe sevin. Şefkatli, alçakgönüllü olun. (Petrus'un 1. Mektubu, 3:8)

Başlangıçtan beri işittiğiniz buyruk şudur: Birbirimizi sevelim. (Yuhanna'nın 1. Mektubu, 3:11)

Yavrularım, sözle ve dille değil, eylemle ve içtenlikle sevelim. (Yuhanna'nın 1. Mektubu, 3:18)

O'nun [Allah'ın] buyruğu... [Allah'ın elçisi] İsa'nın buyurduğu gibi birbirimizi sevmemizdir. (Yuhanna'nın 1. Mektubu, 3:23)

Ona sevgiyle bakan İsa, "Bir eksiğin var" dedi. "Git neyin varsa sat, parasını yoksullara ver; böylece cennette hazinen olur. Sonra gel, beni izle." (Markos, 10:21)

Allah'ı sevmek O'nun buyruklarını yerine getirmek demektir. O'nun buyrukları da ağır değildir. (Yuhanna'nın 1. Mektubu, 5:3)

Ama dünyanın, Allah'ı sevdiğimi ve Allah'ın bana buyurduğu herşeyi yerine getirdiğimi anlamasını istiyorum. (Yuhanna, 14:31)

[Hz. İsa (as):] "... beni sevdiğiniz... için Allah'ın Kendisi sizi seviyor." (Yuhanna, 16:27)

"Zina etmeyeceksin, adam öldürmeyeceksin, çalmayacaksın, başkasının malına göz dikmeyeceksin" buyrukları ve bundan başka ne buyruk varsa, şu sözde özetlenmiştir: "Komşunu kendin gibi seveceksin." Seven kişi komşusuna kötülük etmez. Bu nedenle sevmek Kutsal Yasa'yı [Allah'ın emirlerini] yerine getirmektir. (Pavlus'tan Romalılara Mektup, 13:9-10)

... Bütün kutsalları [kendini Allah'a adamış olanları] sevdiğinizi duyduğumdan beri ben de sizin için sürekli şükrediyor, sizi dualarımda hep anıyorum. (Pavlus'tan Efeslilere Mektup, 1:15-16)

Allah'ın lütfu İsa Mesih'i tükenmeyen bir sevgiyle sevenlerin hepsiyle birlikte olsun. (Pavlus'tan Efeslilere Mektup, 6:24)

Sizler için dua ederken Allah'a... her zaman şükrediyoruz. Çünkü Mesih İsa'ya iman ettiğinizi ve bütün kutsalları [kendini Allah'a adamışları] sevdiğinizi duyduk. (Pavlus'tan Koloselilere Mektup, 1:3-4)

Kardeşlik sevgisi konusunda kimsenin size bir şey yazmasına gerek yoktur. Çünkü Allah size birbirinizi sevmeyi öğretti. Gerçekte bütün Makedonya'daki kardeşlerin hepsini seviyorsunuz. Kardeşler, size rica ediyoruz, bu konuda daha da ilerleyin. (Pavlus'tan Selaniklilere 1. Mektup, 4:9-10)

"Komşunu kendin gibi seveceksin" diyen Kutsal Yazı'ya uyarak... Allah'ın Yasası'nı gerçekten yerine getiriyorsanız, iyi ediyorsunuz. (Yakup'un Mektubu, 2:8)

Mesih'i görmemiş olsanız da onu seviyorsunuz. Şu anda onu görmediğiniz halde... sözle anlatılmaz yüce bir sevinçle coşuyorsunuz. (Petrus'un 1. Mektubu, 1:8)

Tıpkı Kuran'da olduğu gibi İncil'de de ilahi koruma sözü vardır. Tanrı Müjde'nin muhafızıdır. Okuyalım:

“Bütün yeryüzü RABDEN korksun; Bütün dünyada oturanlar ondan

yılsın. Çünkü o söyledi, ve oldu, O emretti, ve sabit

durdu. Rab milletlerin öğüdünü bozar; Kavmların

düşüncelerini hiç eder. RABBİN öğüdü ebediyen, yüreğinin

düşünceleri nesilden nesle durur.” (Mezmur 33:8-11) “Bütün yeryüzü RABDEN korksun; Bütün dünyada oturanlar ondan

yılsın. Çünkü o söyledi, ve oldu, O emretti, ve sabit

durdu. Rab milletlerin öğüdünü bozar; Kavmların

düşüncelerini hiç eder. RABBİN öğüdü ebediyen, yüreğinin

düşünceleri nesilden nesle durur.” (Mezmur 33:8-11)

“Gök ve yer ortadan kalkacak, ama benim sözlerim asla

ortadan kalkmayacaktır.” (Matta 24:35)

“Gizli şeyler Allahımız RABBİNDİR; fakat bu şeriatın

bütün sözlerini yapalım diye açığa çıkarılmış olan

şeyler ebediyen bizimdir ve oğullarımızındır.”

(Tesniye 29:29)

RABBİN emri paktır; gözleri aydınlatır. RAB korkusu

temizdir; ebediyen durur; RABBİN hükümleri haktır;

hepsi doğrudur. Altından, çok saf altından da ziyade

özlenir.” (Mezmur 19:8-9)

“Bütün vesayası sadıktır. Ebediyen ve daima sabittir.”

(Mezmur 111:7-8)

“Çoktan beri şehadetlerinden bildim ki, sen onları ebediyen

kurdun.” (Mezmur 119:152)

Sözünün topu hakikattir; ve her adaletli hükmün ebedidir.”

(Mezmur 119:160)

“Ot kurur, çiçek solar; fakat Allahımızın sözü ebediyen

durur.” (İşaya 40:8)

“Ve Siona, ve Yakubda günahtan dönenlere fidye ile Kurtaran

gelecek, RAB diyor. Ben ise, RAB diyor, onlarla ahidim

şudur: Senin üzerinde olan Ruhum, ve ağzına koyduğum

sözlerim, şimdiden ta ebede kadar senin ağzından, ve

zürriyetinin ağzından, ve zürriyetinin zürriyeti ağzından

ayrılmıyacak, RAB diyor.” (İşaya 59:20-21)

“Çünkü ölümlü değil, ölümsüz bir tohumdan, yani Tanrı’nın

diri ve kalıcı olan sözü aracılığıyla yeniden doğdunuz.

Nitekim ‘Bütün insan soyu bir ota benzer. Tüm yüceliği de

kır çiçeği gibidir. Ot kurur, çiçeği düşer. Ama Rab’bin

sözü sonsuza dek kalıcıdır.’ İşte size müjdelenmiş olan söz

budur.” (1 Petrus 1:23-25)

Önceden ne yazıldıysa, bize öğretmek için, sabırla ve

Kutsal Yazıların verdiği cesaretle ümidimiz olsun diye

yazıldı.” (Romalılar 15:4)

Tanrı’nın Sözü diri ve etkilidir, iki ağızlı her kılıçtan

keskindir. Canla ruhu, ilikle eklemleri birbirinden

ayıracak kadar derinlere işler; yüreğin düşüncelerini ve

amaçlarını da yargılar. Tanrı’nın görmediği hiçbir yaratık

yoktur. Kendisine hesap vereceğimiz Tanrı’nın gözleri

önünde her şey çıplak ve açıktır.” (İbraniler 4:12-13)

“İsa, Zeytin dağında otururken öğrencileri yalnız olarak

yanına geldiler. “Söyle bize” dediler, “bu dediklerin ne

zaman olacak, senin gelişini ve çağın bitimini gösteren

belirti ne olacak?” İsa onlara şu karşılığı verdi...

Göksel Egemenliğin bu müjdesi tüm uluslara bir tanıklık olmak

üzere bütün dünyada duyurulacak, ve son o zaman gelecektir...

Gök ve yer ortadan kalkacak, ama benim sözlerim asla

ortadan kalkmayacaktır.” (Matta 24:3-4, 14 & 35)

“Söyle bize, bu dediklerin ne zaman olacak, bütün bunların

gerçekleşmek üzere olduğunu gösteren belirti ne olacak?...

Ne var ki, önce Müjde’nin tüm uluslara duyurulması gerekir.

Gök ve yer ortadan kalkacak, ama benim sözlerim asla ortadan

kalkmayacaktır.” (Markos 13:4, 10 & 31)

“Aynı şekilde, bu olayların gerçekleştiğini görünce bilin

ki, Tanrı’nın Egemenliği yakındır. Size doğrusunu

söyleyeyim, bütün bunlar olmadan, bu kuşak ortadan

kalkmayacaktır. Gök ve yer ortadan kalkacak, ama benim

sözlerim asla ortadan kalkmayacaktır.” (Luka 21:31-33)

“Bundan sonra göğün ortasından uçan başka bir melek gördüm.

Bu melek, yeryüzünde yaşayanlara - her ulusa ve her oymağa,

her dile ve her halka - iletmek üzere sonsuza dek kalıcı olan

Müjde’yi getiriyordu. Yüksek sesle şöyle diyordu:

‘Tanrı’dan korkun! O’nu yüceltin! Çünkü O’nun yargılama

saati geldi. Göğü, yeri, denizi ve su pınarlarını yaratana

tapının!’” (Esinleme 14:6-7

Üstelik Hristiyanlığın mesajı evrenseldir. Kuran ise belli bir kavmin (Arap kavminin) sorunlarını çözmek için gelmiştir:

وَمَا أَنزَلْنَا عَلَيْكَ الْكِتَابَ إِلاَّ لِتُبَيِّنَ لَهُمُ الَّذِي اخْتَلَفُواْ فِيهِ وَهُدًى وَرَحْمَةً لِّقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ

ve mâ enzelnâ=ve biz indirmedik,aleyke el kitâbe=sana kitabı,illâ=den başka,li tubeyyine=açıklaman için,lehum=onlara,ellezî ihtelefû=ihtilafa düşmüş/düştükleri, fî-hi=ona dair/onun hakkında,ve huden=ve hidayet,ve rahmeten=ve rahmet,li kavmin=tek kavim için,yu'minûne=iman etmeleri/müminlik

Kitabı sana başka şey için değil,sadece kendi arasında ihtilaf yaşayan tek kavim için (li kavmin) uyarı,hidayet ve rahmet olarak indirdik.İman etsinler(NAHL 64 KURAN)

Eğer onu Arapça kılmasaydık,neden dilimizde değil derlerdi.Arap olana Arapça olmayan kitap yollanırmı derlerdi(FUSSİLET 44 KURAN)

Seni ataları uyarılmamış olan o bir kavmi uyarman için gönderdik(YASİN 6 KURAN)

Yoksa onu kendisi uydurdumu diyorlar?Hayır o haktır.Senden önce hiç bir uyarıcı/peygamber gelmemiş olan bir kavmi uyarman için sana indirildi(SECDE 3 KURAN)

Ve peygamber şöyle diyecek;ey rabbim kavmim bu Kuranı terk etti(FURKAN 30 KURAN)

O senin için ve kavmin için bir zikirdir.Sen ve Kavmin ondan sorumlu tutulacaksınız(ZUHRUF 44 KURAN)

“Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okunmasına yabancıydık” demeyesiniz diye;(ENAM 156-kuran)

Aslında İncil'de de evrensellik iddiasıyla çelişen pasajlar vardır. İsa'nın kendisini bir Yahudi kralı ya da İsrail halkının peygamberi olarak tanıtması buna örnektir. Sonuçta her dinde çatlaklar, pürüzler var.

Eğer mucize istiyorsan mucize de var.

Gospel (İncil) Mucizeleri

Evrenin Orijini

"Başlangıçta, Tanrı gökleri ve yeri yarattı. Yer boştu, yeryüzü şekilleri yoktu; engin karanlıklarla kaplıydı. Tanrı'nın Ruhu suların üzerinde dalgalanıyordu. Tanrı, “Işık olsun” diye buyurdu ve ışık oldu. Işığa “Gündüz,” karanlığa “Gece” adını verdi. Akşam oldu, sabah oldu ve ilk gün oluştu. (İncil, Genesis, Bölüm 1, ayet 1-5)

Evrenin Genişlemesi

Tanrı, göğü bir perde gibi gerer, ve onu içinde yaşanacak bir çadır gibi yayar. (İşaya, 40:22 ayrıca bknz 42:5) Gökleri bir çadır gibi geren, Işığa bir giysi gibi bürünen Sensin. (Mezmur, 104:2).

Dağların Kökleri

Mika.6=2: Ey dağlar ve yeryüzünün sarsılmaz temelleri, RAB'bin suçlamasını dinleyin. Çünkü RAB halkından davacı, İsrail'den şikâyetçi.

Mezmurlar.18=7: O zaman yeryüzü sarsılıp sallandı, Titreyip sarsıldı dağların temelleri, Çünkü RAB öfkelenmişti.

Yasanın Tekrarı.32=22: Çünkü size karşı öfkem ateş gibi tutuşup.Ölüler diyarının derinliklerine dek yanacak.Yeryüzünü ve ürününü yutup yok edecek.Ve dağların temellerini tutuşturacak

Mezmurlar.104=5: Yeryüzünü temeller üzerine kurdun, asla sarsılmasın diye.

Yunus.2=6: Dağların köklerine kadar battım, Dünya sonsuza dek sürgülendi arkamdan; Ama, ya RAB, Tanrım, Canımı sen kurtardın çukurdan.

7 Kat Gök

2. Korintliler 12:2 “On dört yıl önce alınıp üçüncü göğe götürülmüş bir Mesih izleyicisi tanıyorum. Bu, bedensel olarak mı, yoksa beden dışında mı oldu, bilmiyorum, Tanrı bilir.

Açıkça 3 kat gökten söz ediliyor. Aşağıdaki ayetlerde ise 7 gök gürlemesinden bahsediliyor;

Vahiy.10: 2-3 Elinde açılmış küçük bir tomar vardı. Sağ ayağını denize, sol ayağını karaya koyarak aslanın kükremesini andıran yüksek sesle bağırdı. O bağırınca, yedi gök gürlemesi dile gelip seslendiler.

Vahiy.10: 4 Yedi gök gürlemesi seslendiğinde yazmak üzereydim ki, gökten, "Yedi gök gürlemesinin söylediklerini mühürle, yazma!" diyen bir ses işittim

7 adet gök gürlemesi için 7 adet gök gerekli. Nasıl olsa 3 kat gök doğrudan belirtilmiş, Bu iki parçayı birleştirirsek 7 kat gök amentüsüyle yüzleşiriz! Bundan başka İncil'de 7 melekten,7 borazandan ve 7 mühürden,7 kiliseden,Tanrının 7 ruhundan,7 yıldızdan,7 boynuzlu ve 7 gözlü kuzudan bahsedilir. Bir başka deyişle 7 figürü uğurlu figürdür. Bakınız şuradan kontrol edebilirsiniz;

http://www.sacred-te.../wb/trk/rev.htm

Vahiy.21: 1 Bundan sonra yeni bir gökle yeni bir yeryüzü gördüm. Çünkü önceki gökle yeryüzü ortadan kalkmıştı. Deniz de yoktu artık.

Işık Hızı Mucizesi

Secde=5:Gökten yere kadar bütün işleri Allah yürütür . Sonra bu işler, süresi sizin hesabınızla bin yıl olan bir günde ona yükselir.

Kur'an'ın 1 gün = 1000 yıl ifadesinden ışık hızını çıkarıyor mucizetörler. Bakınız bu İncil'den alıntıdır:

İncil:2.Pe.3=8: Sevgili kardeşlerim, şunu unutmayın ki, Rab'bin gözünde bir gün bin yıl, bin yıl bir gün gibidir.

Aşağıda da mucize yalanının videosu:

http://www.video.rem...nda_Mevcut.html

Atomlar

İbraniler 11: 3 Evrenin Tanrı'nın buyruğuyla yaratıldığını, böylece görülenlerin görünmeyenlerden oluştuğunu iman sayesinde anlıyoruz.

Sahiden de görünenler gözle görülmeyen nükleer partiküllerden oluşmuştur.

Yağmurun ve Karın Oluşumu

Eyüp.36=26-27:Evet, Tanrı öyle büyüktür ki, O'nu anlayamayız,varlığının süresi hesaplanamaz. “Su damlalarını yukarı çeker,buharından yağmur damlatır.

Su döngüsü ve karın oluşumu:

Yeşaya 55=10:Gökten inen yağmur ve kar,

Toprağı sulamadan, yeri yeşertmeden,

Ekinciye tohum, yiyene ekmek vermeden

Nasıl göğe dönmezse,

tarihinde Tasvir-i Efkar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

ateistler ortaya delil isbat koymak yerine soru soruyorlar

bir şeyi isbat etmek ve soru sorup cevabını beklemek çok ayrı şeylerdir

demek ellerinde isbat yoktur şüpheleri vardır

kafalarına takılan noktalar vardır

demek o noktalara cevap bulsalar ateistlikten dönecekler müslüman olacaklar

gibi bir sonuç çıkıyor

Allah cc akıl fikir versin

amin

Link to post
Sitelerde Paylaş

ateistler ortaya delil isbat koymak yerine soru soruyorlar

bir şeyi isbat etmek ve soru sorup cevabını beklemek çok ayrı şeylerdir

demek ellerinde isbat yoktur şüpheleri vardır

kafalarına takılan noktalar vardır

demek o noktalara cevap bulsalar ateistlikten dönecekler müslüman olacaklar

gibi bir sonuç çıkıyor

Allah cc akıl fikir versin

amin

Delil koymak işi sana ait ama elinde bir arap liderinin zırvalarından başka bir şey yok ki.

Link to post
Sitelerde Paylaş

MERYEM 27- 29

Kucağında çocuğu ile halkının yanına geldi. Onlar şöyle dediler: “Ey Meryem! Çok çirkin bir şey yaptın!”

Ey Hârûn’un kız kardeşi! Senin baban kötü bir kimse değildi. Annen de iffetsiz değildi.”

Bunun üzerine (Meryem, çocukla konuşun diye) ona işaret etti. “Beşikteki bir bebekle nasıl konuşuruz?” dediler.

TAHRÎM - 12 Allah, bir de iffetini sapasağlam koruyan ve bizim de kendisine ruhumuzdan üflediğimiz, Rabbinin kelimelerini ve kitaplarını doğrulayan İmran kızı Meryem’i de (inananlara) örnek gösterdi. O itaat edenlerdendi.

Meryem, (Arapça: مريم, İbranice: מרים Miriam, Latince: Maria, Yunanca: Μαρία), İsa'nın annesi.

Annesi Saint Anne http://en.wikipedia....wiki/Saint_Anne

Babasi Joachim http://en.wikipedia.org/wiki/Joachim

Kuranin söyledigi Imranin kizi, Harunun kardesi Meryemi incilde bulabiliriz.

Amram'ın karısı Mısır'da doğan, Levi soyundan gelme Yokevet'ti. Amram'a Harun'u, Musa'yı ve kızkardeşleri Miryam'ı doğurdu.

Ayrica Musanin kizkardesi, Meryem!

Kuranin yazarlari kopyelerken karistirmislar!

tarihinde poiuz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Abi bu adama neyi anlatmaya calisiyorsunuz? Adam kuran dogru yaziyor peygamber sadece emirleri yerine getirir diyor. Adam tam bir yobaz siz buna neyi anlatmaya calisiyorsunuz? Yazik sizlere bu kadar emek harcayip 3 sayfa yorum yapmisiniz :(

Biride demis ki ellerinde ispat yok o noktalar gelseler musluman olacaklar. Budist olurum yinede musluman olup kendimi kucuk dusurmem...

tarihinde TheNeo tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sure: Fussilet

9: De ki: “Siz mi yeri iki günde yaratanı inkâr ediyor ve O’na ortaklar koşuyorsunuz? O, âlemlerin Rabbidir.”

10: O, dört gün içinde, yeryüzünde yükselen sabit dağlar yarattı, orada bolluk ve bereket meydana getirdi ve orada rızık arayanların ihtiyaçlarına uygun olarak rızıklar takdir etti.

11:Sonra (summe: ثُمَّ) duman hâlinde bulunan göğe yöneldi; ona ve yeryüzüne, “İsteyerek veya istemeyerek gelin” dedi. İkisi de, “İsteyerek geldik” dediler.

12:Böylece onları, iki günde (iki evrede) yedi gök olarak yarattı ve her göğe kendi işini bildirdi. En yakın göğü kandillerle süsledik ve onu koruduk. İşte bu, mutlak güç sahibi ve hakkıyla bilen Allah’ın takdiridir.

Kuran'a göre:

Önce dünya, ardından dağlar ve canlılar, sonra gökler (uzay ya da atmosfer işine geldiği haliyle) ve en son yıldızlar (süs olsun diye) olmuştur.

Bilime göre:

Önce uzay, sonra yıldızlar, sonra dünya ve en son da canlılar oluşmuştur.

Yukarıdaki 2 açıklamanın 1 tanesi mantıklıdır. 1 tanesi doğrudur. 1 tanesi verilere, gözlemlere ve deneylere dayalıdır. 1 tanesi Newton'ın, Einstein'ın anlattığı biçimdir. 1 tanesi içinde bulunduğumuz Samanyolu galaksisinde 200 milyar yıldız olduğunu ve evrende 400 milyar galaksi daha bulunduğu ortaya koyar. 1 tanesi yaşadığımız dünyanın 2. nesil yahut 3. nesil bir yıldız patlamasının tozu olduğumuzu gösteririr.

Eğer biri çıkıp da "ne var önce dünya sonra güneş yaratılmışsa" derse ben hiç uğraşamam gitsin, dünyanın oluşumunu araştırsın. Tonla kaynak, jeolojik bulgu, belgesel, kitap mevcut.

tarihinde Deschain tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sure: Fussilet

9: De ki: “Siz mi yeri iki günde yaratanı inkâr ediyor ve O’na ortaklar koşuyorsunuz? O, âlemlerin Rabbidir.”

10: O, dört gün içinde, yeryüzünde yükselen sabit dağlar yarattı, orada bolluk ve bereket meydana getirdi ve orada rızık arayanların ihtiyaçlarına uygun olarak rızıklar takdir etti.

11:Sonra (summe: ثُمَّ) duman hâlinde bulunan göğe yöneldi; ona ve yeryüzüne, “İsteyerek veya istemeyerek gelin” dedi. İkisi de, “İsteyerek geldik” dediler.

12:Böylece onları, iki günde (iki evrede) yedi gök olarak yarattı ve her göğe kendi işini bildirdi. En yakın göğü kandillerle süsledik ve onu koruduk. İşte bu, mutlak güç sahibi ve hakkıyla bilen Allah’ın takdiridir.

Kuran'a göre:

Önce dünya, ardından dağlar ve canlılar, sonra gökler (uzay ya da atmosfer işine geldiği haliyle) ve en son yıldızlar (süs olsun diye) olmuştur.

Bilime göre:

Önce uzay, sonra yıldızlar, sonra dünya ve en son da canlılar oluşmuştur.

Yukarıdaki 2 açıklamanın 1 tanesi mantıklıdır. 1 tanesi doğrudur. 1 tanesi verilere, gözlemlere ve deneylere dayalıdır. 1 tanesi Newton'ın, Einstein'ın anlattığı biçimdir. 1 tanesi içinde bulunduğumuz Samanyolu galaksisinde 200 milyar yıldız olduğunu ve evrende 400 milyar galaksi daha bulunduğu ortaya koyar. 1 tanesi yaşadığımız dünyanın 2. nesil yahut 3. nesil bir yıldız patlamasının tozu olduğumuzu gösteririr.

Eğer biri çıkıp da "ne var önce dünya sonra güneş yaratılmışsa" derse ben hiç uğraşamam gitsin, dünyanın oluşumunu araştırsın. Tonla kaynak, jeolojik bulgu, belgesel, kitap mevcut.

anladımda yalnız şu önce kuran a göre önce dünya sonra yıldızlar yaratıldı kısmını getir sonrada bilimin önce uzay sonra yıldızlar kısmını koy yada net açıklayan bilimsel link ver. bak bu iddian ele avuca gelir ama dediğim gibi net olacak.

kuran:önce dünya sonra yıldızlar diyor

bilim:önce yıldızlar sonra dünya diyor

evet işte bir argüman. koy ortaya bunu net şekilde, kıvırmadan dosdoğru öğrenelim hepimiz.

şimdi yapacağın yol şu en basitinden,

kuran ayetini koy, bilimsel linki yada yazıyı koy. aradaki senin iddian olan net ayrımı görelim.

budur işte, 3 sayfada 3 ateist anca anladı beni bunada şükür.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Nusrulahi

Kuran bilim biyoleji fen coğrafya matamatik vs kitabı değil

Az biraz düşün peygamberler insanlara bak allah insanı böyle yarattı siz cennetten böyle kovuldunuz dünya yuvarlak dağlar sabit yıldızlar size yön veriyor güneş size ışık veriyor vs bunları denek içinmi seçildi bişey kaybetmesin düşün....

Link to post
Sitelerde Paylaş

kuran- kerim sana meydan okuyor, ayetleri yazdırma bana. sizi yerden yere vuruyor, cahil diyor, kafasızlar, düşünemeyenler, gücünüz yok diyor. daha başka birçok şey, siz napıyorsunuz işi dalgaya vurup kendinizi kandırıyor, züğürt tesellisi buluyorsunuz.

alooo silkin kendine gel, kuran inanmayanlara hayvandan daha aşağılıklar diyor.

kör diyor, dilsiz diyor,yaban eşekleridir diyor

yalancı azgın sapıklar diyor

diyorda diyor :)

Sizin tasavvur ettiğiniz yaratıcı Allah insanlara hitaben hiç böyle şeyleri söylemesi mümkünmü?Bune Öfke Bune keder?

Cahilsem napayım.Belkide çok fakir olduğum için okuyamadım kitap alamadım.Tarlalarda çalışıp hamallık yaptım!Kafasızsam bu dahada kötü Bana bu düşük IQ yu veren kim?Yaban eşeği? sonsuz gücü olan yaratıcı bizlerin seviyesinemi düştüki bize sövüyor? Kaldıki Yaban eşeklerinide size göre o yaratmadımı?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Nusrulahi

Kuran bilim biyoleji fen coğrafya matamatik vs kitabı değil

Az biraz düşün peygamberler insanlara bak allah insanı böyle yarattı siz cennetten böyle kovuldunuz dünya yuvarlak dağlar sabit yıldızlar size yön veriyor güneş size ışık veriyor vs bunları denek içinmi seçildi bişey kaybetmesin düşün....

biliyorum, dün kar yağışı meselesinde coğrafya kitabı değil dedik, kur fırtınasıda yok dedik ağız dolusu küfür yedik. artık herşeyden geçtim, fizikten, kimyadan, tarihten, edebiyattan nerden kanıt gösterirlerse göstersinlerde kuran ı kerimi bitirsinler.

kuran ateistleri adam yerine bile koymuyor.

sağırdır duymaz diyor, kördür görmez diyor,ölüler kuranı işitemez diyor,

ölmüş bunlar baksana

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sizin tasavvur ettiğiniz yaratıcı Allah insanlara hitaben hiç böyle şeyleri söylemesi mümkünmü?Bune Öfke Bune keder?

Cahilsem napayım.Belkide çok fakir olduğum için okuyamadım kitap alamadım.Tarlalarda çalışıp hamallık yaptım!Kafasızsam bu dahada kötü Bana bu düşük IQ yu veren kim?Yaban eşeği? sonsuz gücü olan yaratıcı bizlerin seviyesinemi düştüki bize sövüyor? Kaldıki Yaban eşeklerinide size göre o yaratmadımı?

bu ateist milletini seviyorumda hani hemen bahaneleri hazır cepte

hemen mazlum ayağına yatıp yaratıcı bizim seviyemizemi düştü falan filan

güzel bir söz var, 'sen tohumu ek vermezse toprak utansın' diyor.

sen önce okuduğunu çarpıtmadan doğru anla bakalım kuran sana sövecek mi.

boyun eğ, diz çök, o isyanlı kafanı eğ aşağıya, kibrini kır bakalım, olgunlaş biraz, ama yine yetmez

Allah hidayet verirse tabi, belki biryerlerde annenin sana bi hayır duası kabul olmuştur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

anladımda yalnız şu önce kuran a göre önce dünya sonra yıldızlar yaratıldı kısmını getir sonrada bilimin önce uzay sonra yıldızlar kısmını koy yada net açıklayan bilimsel link ver. bak bu iddian ele avuca gelir ama dediğim gibi net olacak.

kuran:önce dünya sonra yıldızlar diyor

bilim:önce yıldızlar sonra dünya diyor

evet işte bir argüman. koy ortaya bunu net şekilde, kıvırmadan dosdoğru öğrenelim hepimiz.

şimdi yapacağın yol şu en basitinden,

kuran ayetini koy, bilimsel linki yada yazıyı koy. aradaki senin iddian olan net ayrımı görelim.

budur işte, 3 sayfada 3 ateist anca anladı beni bunada şükür.

Dünyanın oluşumu:

Yapılan araştırmalar sonucu gezegeninin yaşı 4,467 milyar yıl olarak hesaplanmıştır. Geçen bu zaman dilimi, karmaşık bileşik yapılar ve içerdiği elementler göze alındığında, Güneş, Dünya ve diğer gezegenler dahil Güneş Sistemi'ndeki yapıları oluşturan moleküler bulutsunun kaynağı, ömrünü önceden tamamlamış bir genç tip yıldızın dağılmış artıklarının ve yıldızlar arası maddenin bir merkez etrafında dönerek gittikçe yoğunlaşmasıyla oluşmuştur. Merkezde yoğunlaşan Hidrojen ve Helyum molekülleri yeni bir G2 türü yıldızı, yani Güneş'i oluşturmaya başlamış, çevre disklerdeki yoğunluklu bölgelerde ise gezegenler oluşmaya başlamıştır.

http://tr.wikipedia....org/wiki/Dünya

http://www.fenokulu....ID=1076 (temel ortaokul fen bilgisi)

http://www.kuark.org...eminin-olusumu/

http://www.historicalsense.com/Archive/Fener7_1.htm

Yıldızların oluşumu

http://tr.wikipedia....org/wiki/Dünya

http://w2.anadolu.ed...279/unite10.pdf

http://gokbilim.com/...leri-yildizlar/

Söylediğim gibi size jeoloji dersi verecek değilim. Gök biliminin abecesi bu bilgiler. En kolay bilgiler bunlar. "Kıvırmadan hepimiz öğrenelim" demişssiniz de görünen o ki öğrenmesi gereken önce sizsiniz. Kıvırma yapmıyorum TÜM BİLİM DÜNYASININ KABUL ETTİĞİ BASİT GERÇEKLERİ SÖYLÜYORUM. Google'a "Dünyanın oluşumu" yazın. "Yıldızların oluşumu yazın" çıkan videoları izleyin.

Gerçeği merak ediyorsanız bizim yaptığımız gibi zamanınızı ayırın, önce bir zahmet araştırın ve okuyun. Bilimsel kitap mı istiyorsunuz buyrun:

Stephen Hawking-Zamanın Kısa Tarihi, Herşeyin Teorisi, Büyük Tasaım

Brian Greene-Evrenin Zerafeti

Carl Sagan-Kozmoz

Joseph Silk-Evrenin Kısa Tarihi

William J. Kaufmann-Evrenin evrimi ve yıldızlarım oluşumu

Belgesel mi? Çok kolay buyrun:

- evrenin ucuna yolculuk

http://www.dizimag1....of-the-universe

açılmadı mı? Brian Cox-Wonders of Universe yazın torrentten indirin. Türkçe altyazısını bulursunuz.

***

Dediğim gibi, sizi araştrmazsanız, okumazsanız olmaz. Siz yıldızların ve dünyanın nasıl oluştuğunu araştırın bakalım Fussilet'te yazdığı gibi mi.

tarihinde Deschain tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

anladımda yalnız şu önce kuran a göre önce dünya sonra yıldızlar yaratıldı kısmını getir sonrada bilimin önce uzay sonra yıldızlar kısmını koy yada net açıklayan bilimsel link ver. bak bu iddian ele avuca gelir ama dediğim gibi net olacak.

kuran:önce dünya sonra yıldızlar diyor

bilim:önce yıldızlar sonra dünya diyor

evet işte bir argüman. koy ortaya bunu net şekilde, kıvırmadan dosdoğru öğrenelim hepimiz.

şimdi yapacağın yol şu en basitinden,

kuran ayetini koy, bilimsel linki yada yazıyı koy. aradaki senin iddian olan net ayrımı görelim.

budur işte, 3 sayfada 3 ateist anca anladı beni bunada şükür.

İngilizceniz varsa buyrun Harvard Üniversitesi'nin görüşleri:

http://www.cfa.harvard.edu/seuforum/btss/

Missisippi Üniversitesi:

http://www.phy.olemiss.edu/~luca/astr/Topics-Solar/Formation-N.html

Penn State Universitesi:

http://www.phy.olemiss.edu/~luca/astr/Topics-Solar/Formation-N.html

Link to post
Sitelerde Paylaş

bu ateist milletini seviyorumda hani hemen bahaneleri hazır cepte

hemen mazlum ayağına yatıp yaratıcı bizim seviyemizemi düştü falan filan

güzel bir söz var, 'sen tohumu ek vermezse toprak utansın' diyor.

sen önce okuduğunu çarpıtmadan doğru anla bakalım kuran sana sövecek mi.

boyun eğ, diz çök, o isyanlı kafanı eğ aşağıya, kibrini kır bakalım, olgunlaş biraz, ama yine yetmez

Allah hidayet verirse tabi, belki biryerlerde annenin sana bi hayır duası kabul olmuştur.

E sövüyor ama. .Kuranı yorumlayabilmek ise benim gönül ve akıl kapasitem kadardır.Yahu bu Sizin Allahınızın benim İlkokul hocamdan hiç farkı yok! Yapamadıkmı havuz ,hız, problemlerini işlemlerini ağzımızı burnumuzu kara tahtaya vura vura kırardıda .Sonuç ne oldu? Hiç!Vurduğu yerdede gül mül çıkmadı

Link to post
Sitelerde Paylaş

yeryüzünü döşedi, yaydı , hazırladı demek dünya düz mü demektir.sizde akıl makıl gitmiş. harbi siz bu işi bırakın gidip soğan patates soyun.umarım sizler fakülte falan bitirmediniz, yazık size diploma veren adamlara, onlara maaş veren devlete yazık.

Neymiş: Müslüman olmak için fakülte mezunu ıolmak gerekirmiş.

Müslümanlar'ın %80'i okuma-yazma bile bilmez.

Yani Müslüman olmak için fakülte bitirmek lâzım; ama okur-yazar olmaksızın nasıl fakülte bitirilir; bunu anlamakta zorlanıyorum.

Ayrıca senin uyguladığın (olmayan) yazım kuralları da hem senin, hem de İslâm'ın "fıssssss" etttiği andır.

Bu arada: Kuran'in elle tutulacak bir yanını gösterin; beni de Müslo yapın! Saçmalıklardan ibâret olan bir şizofreni yumağını övmeye kalkışarak, bizi yormayın!

Link to post
Sitelerde Paylaş

E sövüyor ama. .Kuranı yorumlayabilmek ise benim gönül ve akıl kapasitem kadardır.Yahu bu Sizin Allahınızın benim İlkokul hocamdan hiç farkı yok! Yapamadıkmı havuz ,hız, problemlerini işlemlerini ağzımızı burnumuzu kara tahtaya vura vura kırardıda .Sonuç ne oldu? Hiç!Vurduğu yerdede gül mül çıkmadı

ya ne alaksı var, birçok ayette yerden yere vuruyor, birçok ayette ister inan ister inanma diyor. yaratıcı kendisine inanmayana ne diyecekti, iyi yaptın aferimmi diyecek. sizi komik buluyor gülüyorum halinize. seni şerefli kılmış, önünde eğilmeyen şeytanı kovuyor. sana değer veriyor, sen napıyorsun küfrediyorsun. tevbe edersen bağışlanma dilersen affederim diyor. daha ne istiyorsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...