Jump to content

Müşrikler Hz. Muhammedi yalanlamadı

Recommended Posts

enam suresi 33. ayette çok açık bir şekilde belirtiliyor.

'Onların sözlerinin seni üzdüğünü biliyoruz, Aslında onlar seni yalanlamıyorlar, o zalimler Allah'ın ayetlerine karşı direnmekteler.'' /Enam-33

niçin Hz. Muhammedi yalanlamadılar

niçin ayetlere tavır takındılar

burada dikkatimi çeken müşriklerin bir defa daha kafasız olduklarını görmüş olmam.

niye böyle söyledim açıklıyayım.

Hz. Muhammed bir insan sonuçta onu yalanlamıyorlar ama ben sadece Allah'ın emirlerini tebliğ ettim dediği emirleri inkar ediyorlar.

saçmalığı görebiliyorsunuz değil mi

sen doğrusun ama söylediğin şeyler yalan gibi birşey ortaya çıkmıyor mu.

böyle bir mantık nasıl olabilir

ayet çok keskin, müthiş. bakalım ateist arkadaşlar ne düşünüyorlar.

Sitelerde Paylaş

çeviride kuvvetle muhtemel ki bir anlam kayması meydana gelmiş olabilir.

yani muhammed diyor ki: ''ben allah'ın sözlerini aktarıyorum, bu yüzden beni yalanlayanlar aslında beni değil, allah'ın sözlerini yalanlamaktalar.''

allah'ın sözleri, aslında muhammed'in sözleri olduğu için, her iki durumda bir zaten.

Sitelerde Paylaş

Evrensel hukuk, mantık ve akıl şunu söyler;

" Bir iddianın delili, o iddianın kendisi olamaz "

o zaman einstein 'nın kuantum fiziğinin temeli olan 'hiçbirşey yoktan var olamaz vardan yok olamaz' sözü birşey ifade etmiyor.

kendi çalmış kendi oynamış demekki

nerde kanıt

sen einstein'a inanıyorsan cümlenin ikinci kısmı ateistleri yalanlıyor.einstein'nın söylediğine inanmıyorsan o zaman kuantum fiziği külliyen yanlış.

hangisi senin evrensel hukuk mantık aklın.

Sitelerde Paylaş

Muhammet'e "deli şair" lâkabını kim verdi? Bu şekilde ona hitab edenler kimdi.

Ayrıca, Muhammet'in üstün ahlâk anlayışının bir ürünü olan "Ebu Leheb" lâkabı var. Peki, bu Ebu Leheb, kendi öz yeğenini neden reddetti?

Kendi öz amcası bile Mhammet'i takmadıysa, kim bu söz konusu müşrikler?

Sitelerde Paylaş

o zaman einstein 'nın kuantum fiziğinin temeli olan 'hiçbirşey yoktan var olamaz vardan yok olamaz' sözü birşey ifade etmiyor.

kendi çalmış kendi oynamış demekki

nerde kanıt

sen einstein'a inanıyorsan cümlenin ikinci kısmı ateistleri yalanlıyor.einstein'nın söylediğine inanmıyorsan o zaman kuantum fiziği külliyen yanlış.

hangisi senin evrensel hukuk mantık aklın.

İyi de o sözü Einstein değil, Fizik bilimi söylüyor. Onun sözleri bir iddia değil ki, sadece tespit. Fiziğin bu tespitin kanıtlarını sunamadığını söylüyorsan o başka. Ama sanırım o kadar değilsindir değil mi?

tarihinde albastı tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

İyi de o sözü Einstein değil, Fizik bilimi söylüyor. Onun sözleri bir iddia değil ki, sadece tespit. Fiziğin bu tespitin kanıtlarını sunamadığını söylüyorsan o başka. Ama sanırım o kadar değilsindir değil mi?

arkadaşım enerji korunumunu biliyormusun sen. enerji yok yada var edilemez. bu fiziğin termonun temel yasasıdır. bu yanlışsa dünya yanlış demektir o derece hayati. küçük soru şu, hani nerde nerden gelmiş var edilemez enerji. .söyleyende fiziğin kendisi delilde fiziğin kendisi.ne diyor senin evrensel normların. dedin ya delil kendisi olamaz diye.

Sitelerde Paylaş

Binlerce sene önce inkarcıların derdi ne ise bugünkilerinde aynı. Aynı soruları soruları soruyorlar, aynı şeyleri düşünüyorlar. Aslında çoğuda gerçeğin farkında ama ağır geliyor. Debelendikleri çamur, kalplerindeki pislik lağım gibi akıyor ağızlarından. İslam arızalı olan insan doğasına en uygun düzeni getirmiş neyi emretmiş neyi yasaklamışsa hepsinde büyük hayırlar vardır. İnsan dünya düzeni ile ilgili bir kaç hususu baştan kabul etmeli. İnsan doğası kusurludur hataya, günaha meyillidir. Hangi toplumun içinde yaşarsa yaşasın herkes içinde olanı çevresel etkenlerinde tesiriyle bir şekilde açığa vurur. Allahu Tealanın yarattığı düzende maksat bunları aşabilmek, düşe kalka da olsa bu sınavı geçebilmektir. Mülk Allahındır o istediğini yapar ama kimseye zulmetmez, affedicidir. Bu inkarcılarda inanan insanlar için bir imtihandır. Kendileri çelişkiler içinde kıvranırken kusursuz olan Allahın sözlerini makaslayıp, çarpıtıp fitneyi yaymak için ellerinden geleni yaparlar. Bu devir eski zamanlar gibi değil fitnenin akış hızı hiç bir zamanda böyle olmadı. Bunların pisliğine, yalanlarına kapılmadan bu sınavı geçmek zor ama imkansız değil. Allahu Teala bütün inananları, inkarcıların en aşalığı olan ateistlerin fitnesinden korusun. Allahın laneti bütün inkarcıların üzerine olsun...

Sitelerde Paylaş

arkadaşım enerji korunumunu biliyormusun sen. enerji yok yada var edilemez. bu fiziğin termonun temel yasasıdır. bu yanlışsa dünya yanlış demektir o derece hayati. küçük soru şu, hani nerde nerden gelmiş var edilemez enerji. .söyleyende fiziğin kendisi delilde fiziğin kendisi.ne diyor senin evrensel normların. dedin ya delil kendisi olamaz diye.

Bu paragrafını defalarca okumama rağmen anlayamadım. Ne ile nasıl bir bağlantı kurduğunu çözemiyorum.

Sitelerde Paylaş

Binlerce sene önce inkarcıların derdi ne ise bugünkilerinde aynı. Aynı soruları soruları soruyorlar, aynı şeyleri düşünüyorlar. Aslında çoğuda gerçeğin farkında ama ağır geliyor. Debelendikleri çamur, kalplerindeki pislik lağım gibi akıyor ağızlarından. İslam arızalı olan insan doğasına en uygun düzeni getirmiş neyi emretmiş neyi yasaklamışsa hepsinde büyük hayırlar vardır. İnsan dünya düzeni ile ilgili bir kaç hususu baştan kabul etmeli. İnsan doğası kusurludur hataya, günaha meyillidir. Hangi toplumun içinde yaşarsa yaşasın herkes içinde olanı çevresel etkenlerinde tesiriyle bir şekilde açığa vurur. Allahu Tealanın yarattığı düzende maksat bunları aşabilmek, düşe kalka da olsa bu sınavı geçebilmektir. Mülk Allahındır o istediğini yapar ama kimseye zulmetmez, affedicidir. Bu inkarcılarda inanan insanlar için bir imtihandır. Kendileri çelişkiler içinde kıvranırken kusursuz olan Allahın sözlerini makaslayıp, çarpıtıp fitneyi yaymak için ellerinden geleni yaparlar. Bu devir eski zamanlar gibi değil fitnenin akış hızı hiç bir zamanda böyle olmadı. Bunların pisliğine, yalanlarına kapılmadan bu sınavı geçmek zor ama imkansız değil. Allahu Teala bütün inananları, inkarcıların en aşalığı olan ateistlerin fitnesinden korusun. Allahın laneti bütün inkarcıların üzerine olsun...

Senin imanını biraz şüpheli gördüm. Dikkat et.

Sitelerde Paylaş

OOO Çok enteresan inanmadığı, yok dediği şeyi şüpheli gören bir yaşam formu. Yoksa bu çelişki yumağına ateizim mi diyorlar?

Bence senin okuduğunu anlama özürün de var. Aslında Müslimlerin genelinde bu sorun var, tek sen değilsin.

Sitelerde Paylaş

enam suresi 33. ayette çok açık bir şekilde belirtiliyor.

'Onların sözlerinin seni üzdüğünü biliyoruz, Aslında onlar seni yalanlamıyorlar, o zalimler Allah'ın ayetlerine karşı direnmekteler.'' /Enam-33

Bu ve benzeri ayetler karşısındakileri ikna edemediği için devamlı kimse beni anlamıyor diye yakınan, hakaret eden arsız ve şımarık bir çocuğun sözlerine benziyor.

Sitelerde Paylaş

Niçin Hz. Muhammedi yalanlamadılar? Niçin ayetlere tavır takındılar?

İslam, 1.500 yıl önce Muhammet ile değil, 4.000 yıl önce İbrahim ile başladı.

Aradaki 2.500 yıl boyunca gelen resuller... Allah'ı haber vermek için değil,

Allah'ın altında zamanla oluşan daha küçük/ikincil ilahlara karşı geldiler.

Kuran'da geçen müşrikler ve kafirler, gayrı-müslümler değil, bizzat müslümanlardı.

Onlar Allah'a inanıyor, namaz kılıyor, hac yapıyor, kurban kesiyor, oruç tutuyorlardı.

Ama sadece Allah'a değil, bir ikincil ilahlar komitesine de, yani çok tanrılığa inanıyorlardı.

Muhammet ile eski arasındaki ayrılık, sadece çok tanrılık/şirk üzerineydi. Ayet bundan bahsediyor, diyor ki: "Çok tanrılılar, Allah'ı kabul ettikleri, inkar etmedikleri halde, çok tanrılığı yasaklayan ayetleri direniyorlar". Şu gibi diyaloglarda, şirk işlenir: "Bize atalarımzı üzeinde bulduğumuzdan (yani ikincil ilahlardan) bahset derler. Ya ataları doğru bilmiyorlardıysa (yani ya Allah'dan başka ilah yoksa).

Müslümanlardan çok tanrılı olanlar, uyanık bir hamle ile Kuran'daki çok tanrılığı, Hristiyanlık'daki üçlemeye kilitlediğinden, anlam zamanla unutulmuş, ayetler de bilmece haline dönmüştür. Kasıt, sadece müslümanlardan çok tanrılı olanlardır. Ve hitap sadece düşünen müslümanlaradır, düşünüp çok tanrılıktan vazgeçmeleridir.

Sitelerde Paylaş

ozkanates size bir şey sorucam; .sizce dünyaya sürekli peygamber gönderip insanlığı cehennemden kurtarmaya çalışan Allah neden yüzyıllardır yeni bir şeyler yapmadı? Yani bu kadar senedir neden tek bir dinle idare ettirmeye çalışıyor? Dünyayı kurduğundan beridir rutin olarak yaptığı şeyi neden şimdi yapamıyor? Neden yenilikçi değil bu Allah? Önünde ki engel nedir, muhammet aşkı mı?

Sitelerde Paylaş

OOO Çok enteresan inanmadığı, yok dediği şeyi şüpheli gören bir yaşam formu. Yoksa bu çelişki yumağına ateizim mi diyorlar?

Nasıl bir çeliş ki?... Şüphem senin imanın ile ilgili benim inançsızlığımla değil.

Örneğin ben Allah'ın varlığını da kabul etmiyorum. Ama sen ediyorsun. Seninle Allah konusunu tartıştığımızda bu benim şüphem in tartışması değil, senin inancının tartışılmasıdır. Umarım anlamışsındır.

Şüphem in nedeni ne gelince, slogan atar gibi yazıyorsun. Bu meydanlarda işe yarar da yazı dilinde pek itibar etmemek gerekir. Genellikle bu tip yazılar, bastırma, tartışmama, konuyu kapatma gibi ürkeklik belirtisidir.

Sitelerde Paylaş

ozkanates size bir şey sorucam; .sizce dünyaya sürekli peygamber gönderip insanlığı cehennemden kurtarmaya çalışan Allah neden yüzyıllardır yeni bir şeyler yapmadı? Yani bu kadar senedir neden tek bir dinle idare ettirmeye çalışıyor? Dünyayı kurduğundan beridir rutin olarak yaptığı şeyi neden şimdi yapamıyor? Neden yenilikçi değil bu Allah? Önünde ki engel nedir, muhammet aşkı mı?

5.000 yıl önce yazı keşfedilir keşfedilmez, iki eşit zıttın "Bir"liğini anlatan Yin ve Yang yazıldı.

4.000 yıl önce iki ana kol, Hinduizm ve İbrahim, biri daha zayıf iki zıttın "Bir"liğini tanımladılar.

1.500 yıl önce Sufiler, her tür uzlaşma ile bağları kopararak, zıttı olmayan "Bir"i tanımladılar.

Evren kanunları Muhammed ile başlamadı, Big Bang ile başladı,

Ve o zamandan beri aynı şekilde işliyor.

Yukarıdaki mistisizm tarihçesinde, "Bir"den başka birşey yok,

Sadece, insan topluluğu tekamül ettikçe, söylem de birlikte tekamül etmiş.

Muhammed'den sonra resul gelmedi,

Çünkü insan topluluğu, kendini devam ettirecek kadar tekamül etti.

Muhammed'den sonra büyük bir dinin çıkmaması da bunu doğrulamıyor mu.

Sitelerde Paylaş

dünyaya sürekli peygamber gönderip insanlığı cehennemden kurtarmaya çalışan Allah

Tanrı insanı cehennemden kurtarmaya çalışmaz.

Hepimiz cennetteyiz zaten.

Bunu bilmiyoruz sadece.

Tanrı bilmemizde yol gösterir.

Ama zorlamaz.

Çünkü tecrübe edip kendimiz anlamadıkça,

Tarif işe yaramaz.

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...