Jump to content

Başını Kendi İsteğiyle Örten Kadın Aptaldır.

Recommended Posts

Baba, ağabey, dayı-amca, koca vb. baskısıyla tesettüre girenlere söyleyecek sözüm yok.

Kızlar/kadınlar bu toplumda hala ekonomik bağımsızlıklarını kazanamadıkları için baskıya son derece açık.

Ama bağımsızlığını kazanmış, kendi kendine yeten ve üstelik üzerinde hiçbir baskı yokken başını örten kadınları anlamak son derece zor.

"Kocam (sevgilim) beni kıskanıyor da ondan kapandım" türü bir bahane saçma.

Hele ki "İnancım gereği örtündüm" sözleri, kadınlık gururunun ayaklar altına alınması demek.

Muhammed öldüğünde, birçok yerleşim birimindeki kadınların örtülerini yırtıp atarak bunu kutladıklarını biliyoruz.

Bu sorun günümüzde de devam ediyor. İslam ülkelerinde kadınlar, en ufak bir serbestlik ortamında örtülerinden kurtulmaya çalışıyor.

İran'a bakın. Tahran ve Tebriz sokaklarında başını yarım-buçuk örtmüş kadınlar ne demek istiyor?

Arabistan ve Katar prensesleri Avrupa ve Amerika'ya geldiklerinde ilk yaptıkları iş niye açık dolaşmak oluyor?

Bir kadın neden saçından, küpesinden, tacından, kolyesinden -kısacası güzelliğinden- kendi rızasıyla vazgeçer?

Bu neredeyse kadınlığından vazgeçmek demek değil midir?

Bunu söylemek içimden gelmiyor, etik açıdan yanlış olduğunu da biliyorum ama başka bir gerekçe de bulamıyorum doğrusu:

Bu tür kadınlar aptal ve hatta gerizekalı...

Sitelerde Paylaş
  • İleti 121
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Bence kendi isteğiyle (inancı gerektirdiği için) başını örten kadın o kadar da aptal değildir.İnancı öyle emrettiği için adam öldüren,kendini kırbaçlayan,çekirge yiyen insanlar varken sadece başını kapatan biri aptallık sıralamasında baya bir aşağıda bulunuyor.

Sitelerde Paylaş

Baba, ağabey, dayı-amca, koca vb. baskısıyla tesettüre girenlere söyleyecek sözüm yok.

Kızlar/kadınlar bu toplumda hala ekonomik bağımsızlıklarını kazanamadıkları için baskıya son derece açık.

Ama bağımsızlığını kazanmış, kendi kendine yeten ve üstelik üzerinde hiçbir baskı yokken başını örten kadınları anlamak son derece zor.

"Kocam (sevgilim) beni kıskanıyor da ondan kapandım" türü bir bahane saçma.

Hele ki "İnancım gereği örtündüm" sözleri, kadınlık gururunun ayaklar altına alınması demek.

Muhammed öldüğünde, birçok yerleşim birimindeki kadınların örtülerini yırtıp atarak bunu kutladıklarını biliyoruz.

Bu sorun günümüzde de devam ediyor. İslam ülkelerinde kadınlar, en ufak bir serbestlik ortamında örtülerinden kurtulmaya çalışıyor.

İran'a bakın. Tahran ve Tebriz sokaklarında başını yarım-buçuk örtmüş kadınlar ne demek istiyor?

Arabistan ve Katar prensesleri Avrupa ve Amerika'ya geldiklerinde ilk yaptıkları iş niye açık dolaşmak oluyor?

Bir kadın neden saçından, küpesinden, tacından, kolyesinden -kısacası güzelliğinden- kendi rızasıyla vazgeçer?

Bu neredeyse kadınlığından vazgeçmek demek değil midir?

Bunu söylemek içimden gelmiyor, etik açıdan yanlış olduğunu da biliyorum ama başka bir gerekçe de bulamıyorum doğrusu:

Bu tür kadınlar aptal ve hatta gerizekalı...

Sn Satsuma

Ekonomik ve Sosyal özgürlüğünü eline alan bir hanım, diğer erkekler ile dilediği gibi sex yapmak isterse, bu tercihi nasıl yorumlamalıyız?

Sitelerde Paylaş

Av_Yesinil_Yesilyurt-227x300.jpghaber-fpXG7PPPCNLK.jpgen-guzel-yuzlu-kadin_67889_b.jpg

Yıllar önce bu konuyu tartıştığımız bir Müslüman:

"Ne yani, çıplak mı dolaşsınlar?" demişti.

Yahu. sizin aklınıza çıplaklık ve seksten başka bir şey gelmiyor mu?

Kadınlar yalnızca '1) Tesettürlüler, 2) Çıplaklar' olarak mı ayrılıyor? Aklınıza gelen başka bir şık yok mu?

"Bir ruh hekimine görünün" desem hangi birinize bakacaklar? Gıranlık kadarsınız.

Sitelerde Paylaş

Sn Satsuma

Ekonomik ve Sosyal özgürlüğünü eline alan bir hanım, diğer erkekler ile dilediği gibi sex yapmak isterse, bu tercihi nasıl yorumlamalıyız?

Ekonomik ve sosyal özgürlüğünü almamışlara ayrı yorum mu yapmak lazım, sana ne? fakir de olsa zengin de olsa sana ne? niye yorumlama ihtiyacı hissediyorsun?

tarihinde Bağbozan tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Sn Satsuma

Buna kadının kendisi karar verebilir,dilediğiyle seks yapabilir,öpüşebilir,görüşebilir,dilemezsede yapmaz,bu kadar basit,aynen erkeklerin yaptığı gibi...ne var bunda?Namus, bacak arasında değil,kafadaki bez parçasında değil,beyindedir,bunu anlayın ey beyinsizler!
Sitelerde Paylaş

Başörtüsü ataerkil ideolojinin sembolü, kadının cisimleşmiş esaretidir. Bununla beraber bizim gibi toplumlarda kadın eşi ve ailesi tarafından tutsaklık üçlüsü içine hapsolmuştur.

11215_760997357260296_1658092162_n.jpg253224_764434980249867_1000529455_n.jpg

Değil çarşaf, çöp torbasına da koysan bu adamların uçkurunu durduramazsın. ;)

1476622_762735103753188_256409116_n.jpg

1450905_767664769926888_1164158206_n.jpg

Kadına ne giyeceğini öğretmeye çalışacağınıza ülkemizdeki çocuk gelinler skandalını protesto edin.

1461883_767578573268841_984623589_n.jpg

tarihinde Tasvir-i Efkar tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Buna kadının kendisi karar verebilir,dilediğiyle seks yapabilir,öpüşebilir,görüşebilir,dilemezsede yapmaz,bu kadar basit,aynen erkeklerin yaptığı gibi...ne var bunda?Namus, bacak arasında değil,kafadaki bez parçasında değil,beyindedir,bunu anlayın ey beyinsizler!

iyi ahkam kesiyorsun ama sana iki sorum var.

namuslu olmak gereklimidr?

namussuz kişi insanlığından bir şey kaybeder mi?

öyle ahkamlara karnımız tok. beyin beyin diye ötüyorsun görelim şu beyni.

Sitelerde Paylaş

Bu müslümanların yalan,rüşvet,torpil,takiye gibi namussuzlukları en son haddinde yaşayıp kadınları örtüp,bacak aralarını güya koruyup dünyaya namus satmalarını en büyük namussuzluğu olarak görüyorum.

tarihinde Tremor tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

1-Buna kadının kendisi karar verebilir,dilediğiyle seks yapabilir,öpüşebilir,görüşebilir,dilemezsede yapmaz,bu kadar basit,aynen erkeklerin yaptığı gibi...

Sn Tremor

Altı çizgili bölüm deki ifadelerinize katılıyorum. Bir hanım, özgür bir birey olarak hayatı ile ilgili tüm alanlar da dilediği gibi tercih yapmalı (örtünmek yahut açılmak da dahil), ve bu tercihinden dolayı "Aptallık" yahut "Geri Zekalılık" gibi alçaltıcı ve aşağılayıcı sıfat ve ithamlar ile tenkit edilmemeli.

Sitelerde Paylaş

iyi ahkam kesiyorsun ama sana iki sorum var.

namuslu olmak gereklimidr?

namussuz kişi insanlığından bir şey kaybeder mi?

öyle ahkamlara karnımız tok. beyin beyin diye ötüyorsun görelim şu beyni.

Asıl sen ahkam kesiyorsun, cariyeyi köleyi sokakta çıplak alıp satan istediğine ikram eden islamın örtünme emri sadece aileden olan kadınlara onun nedenide birbirlerinden korumak karılarını, çünkü hepsi namussuz müslüman erkeklerin, cariye cıbıldak ikram edilir herkese, din böyle işte savaşta kocasını oğlunu babasını öldürdüğün kadını istediğin gibi kullanabilirsin, sizi namus namus diye ötücüler

Sitelerde Paylaş

Ekonomik ve sosyal özgürlüğünü almamışlara ayrı yorum mu yapmak lazım, sana ne? fakir de olsa zengin de olsa sana ne? niye yorumlama ihtiyacı hissediyorsun?

Sn Bağbozan

İletimde ki "Ekonomik ve Sosyal özgürlük" kriteri, Sn Satsuma'nın iletisinde ki "Ama bağımsızlığını kazanmış, kendi kendine yeten ve üstelik üzerinde hiçbir baskı yokken başını örten kadınları anlamak son derece zor" ifadeleri baz alınarak yazılmıştır.

Sitelerde Paylaş

Sn Bağbozan

İletimde ki "Ekonomik ve Sosyal özgürlük" kriteri, Sn Satsuma'nın iletisinde ki "Ama bağımsızlığını kazanmış, kendi kendine yeten ve üstelik üzerinde hiçbir baskı yokken başını örten kadınları anlamak son derece zor" ifadeleri baz alınarak yazılmıştır.

Farketmez istinadeni, neticede birilerinin seks hayatını yorumlayasın varmış onu anladık, hani türban özgürlüğü diye yırtınanların ''Peki siz neden istediğinizle yatıyorsunu?' diye saçmalama hakkı yok, bununsonu vurun kahpeye ye kadar gider, yorumlayamazsın.

Sitelerde Paylaş

Asıl sen ahkam kesiyorsun, cariyeyi köleyi sokakta çıplak alıp satan istediğine ikram eden islamın örtünme emri sadece aileden olan kadınlara onun nedenide birbirlerinden korumak karılarını, çünkü hepsi namussuz müslüman erkeklerin, cariye cıbıldak ikram edilir herkese, din böyle işte savaşta kocasını oğlunu babasını öldürdüğün kadını istediğin gibi kullanabilirsin, sizi namus namus diye ötücüler

sen yalan söylüyorsun. islama çamur atmak adına ahlaksızlık yapıyorsun.

ayet burada

Araf27/ Ey Ademoğulları! şeytan, ana babanızı..elbiselerini soyarak cennetten çıkardığı gibi, sizede fitne musallat etmesin..''

nerde çıplaklık var

Allah bütün insanlara sesleniyor, hani nerde çıplaklık. aksine şeytanla uyarıyor

bıktık usandık yalanlarınızdan

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...