Jump to content

Recommended Posts

iste soylemek istedigimde bu egolar ,ben inaniyorum kimsede benim ateist arladasima ne disliyabilir ne tasliyabilir,ellerimle tutarim ben o tasi ,bilim insani kurtarmiycak insanlarin egolarini yenmeleri kurtarcak ,yoksa bilim her alanda gelisiyor ,bir bombanin dunyanin yarisini goturmesi icden bille degil.dogrumu ben bu dini kendi istegimle baski olmadan secdim,bazi piskoljik baskilar insani ateiste yapabiliyor tabi ,her kisinin hikayesi ayridir ,onemli olan iyi niyettir saglicakla kalin efendim. ben senden asla ustun degilim ustunluk meziyetedir buna inanin lutfen icdenlik soyluyorum

eyw saol guner. Esenlikler dilerim

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 160
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

burda en onemli konu ne biliyormusunuz dunyada insanligin ezildigi ,muslumanlarda eziliyo taslaniyor dislaniyor ,insanlik el elle vermeli ,sadece bir grubu hedef almak insanlik disi ,birakalim herkez istedigjne inansin yada inanmasin.bunun kime ne zarari var ,o zamandaki durumda muslumanlar eZilmekteydi ,bu bir savunmaydi ,bunuda muslumanlar anlasin ciha cihad diye kafayi yemesinler

Link to post
Sitelerde Paylaş

evet vahiy almadan uydurduğudur. Birçok surede bunun örnekleri vardır.

ahzap 50: Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helâl kıldık. Ayrıca, diğer mü’minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber’e bağışlayan, Peygamber’in de kendisini nikâhlamak istediği herhangi bir mü’min kadını da (sana helâl kıldık.) Mü’minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

enfal 1: (Ey Muhammed!) Sana ganimetler hakkında soruyorlar. De ki: “Ganimetler, Allah’a ve Resûlüne aittir. O hâlde, eğer mü’minler iseniz Allah’a karşı gelmekten sakının, aranızı düzeltin, Allah ve Rasûlüne itaat edin.”

gibi örnekler saymakla bitmez. açıkça kendisine çıkar sağlıyor bu ayetler ile muhammed

Bak bu anlayışınla senin için yazdığım furkan 43. ayeti bir kez daha tescil etmiş oldun.

İnsanlar da bu anlayış hep olmuş. Peygamberlere peygamberlik görevi verildiğinde nefsini ilah edinmiş olanlar bunu kalbul etmemişlerdir.Çeşitli bahaneler sunmuşlar.

Furkan 41

Seni gördüklerinde mutlaka seni alaya alır ve: “Allah’ın, elçi olarak gönderdiği bu şahıs mı imiş! Bula bula bunu mu bulmuş?”

BAKARA 247

"Peygamberleri onlara: Allah Teâlâ size hükümdar olarak gönderdi dediğinde, onlar: 'O, bize nasıl hükümdar olur? Biz hükümdarlığa ondan daha layıkız... "

Allah dilediğine dilediğini verir. Kime peygamberlik verir kimine fazla rızık verir kiminede az rızık verir. Ama insandaki o nefsini ilah edinme arzusu herşeye kendinin layık olduğunu düşünür. Herşeyi yaratının, herşeyi sahibi olan yaratıcının taktir hakkının olmasını ve istediğine istediğini vermesini,kendisinin de sınavda olduğunu bir türlü kabul etmez.Çünkü kendisi öyle ulu bir varlık olarak görürkü hiç bir şeyin bunu yapmaması gerektiğini, bunu yapmaya hakkı olmadığını düşünür. Bir ateist olarak İlah edindiğin nefsini red etmeni tavsiye ederim sana. Biraz zor bir şey söyledim galiba

Link to post
Sitelerde Paylaş

ama inanin ben sizi cok iyi anliyorum ,biz turklerde muslumanlarda yillarca ezildik yabanci toplumda ,ama zaman icinde kabulendik ,tr hizli gelisen bir ulke umarim su anda cok tepki aliyorsunuz kabulenilecek zamanla ,sabir ve tam inanmak gerekli,bu dunyada herkeze yasama haki var

Link to post
Sitelerde Paylaş

bende kabul ediyorum bizler esit sarta yaratilmiyoruz kimi guzel kimi cirkin kimi kor kimi topal,tam verilenlerde kabiletleriyle sinaniyor o yuzdem Rabbim derki ben size tasiyamiyacaginiz yuku vermedim.tekrar inanmiyanlarada hadimizi asmiyalimki onlarda asmasin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

kurani anlamak icin bence herkezin insanin yapisini duygu alimini arastirmasi gerek basda ,yoksa tek tek ayetleri elle almakla bunun aciklik getirmeyecegi kanisindayim ,Postit siz ne dusunuyorsunuz bu konuda ? insanin egitimi 3 ana temel uzerinedir cezaandirma ,odulendirme ve sevkat ,iste Kurandada size kati gelen ayetler cezalandirma uzeri ,ama insan ben egosuyla dogar ve benlik egosu bu temel uzeri egitilir,cezalandirma ,odulendirme ve sevgi ,?

Link to post
Sitelerde Paylaş

gecen gun bir ateist kardesimizin yazisina denk geldim ,aynen konu tarik suresi spermanin kaburga ve belkemiginden uretildigi ,arkadasa cok sacma gelmis ,sperma testis lerde uretiliyor diye .iyide kardesim orda uretiliyor dogru ,ama al yuvarlar butun organlarimizin hucereleri kamburga kemiginin icinde olusuyor ,yenilmeyen sadece sinir hucreleri ,kirmizi kan oksijeni vucudumuzda devir dayim yaparken beyaz alyuvarlar hucre uretimi sagliyor...tarik demek arapcada tokmaklanan yildiz demek .misir bilim adami uzakdaki alicilarlarla kayt etigi sesde ,gercekden patlamalardan dolayi ,tokmalama sesi cikardigini kayt etmis buyrun arastirin

Link to post
Sitelerde Paylaş

Newbie

Bugün, 01:31 ÖS

muslumanlar ; biz haric herkes yanlis der.

hiristiyanlar ; biz haric digerleri yanlis der.

museviler ; biz haric herkes yanlis der.

ateizm ; hepiniz haklisiniz der

beğen

Newbie .ateizm bir din degildirki ayni katagoride degerlendirmisin Ataizm bir felsefe dusunce akimidir ,asasetten ataistler dini tartisma yapmaz tanriyi red etmez ,sebebi bir seyi red etmek icin ,bir seyin varligini kabul etmekdir o acidan ?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Newbie

Bugün, 01:31 ÖS

muslumanlar ; biz haric herkes yanlis der.

hiristiyanlar ; biz haric digerleri yanlis der.

museviler ; biz haric herkes yanlis der.

ateizm ; hepiniz haklisiniz der

beğen

Newbie .ateizm bir din degildirki ayni katagoride degerlendirmisin Ataizm bir felsefe dusunce akimidir ,asasetten ataistler dini tartisma yapmaz tanriyi red etmez ,sebebi bir seyi red etmek icin ,bir seyin varligini kabul etmekdir o acidan

ateizmi zaten ayrı yazdım :D ayrıca ateizm bir din olsaydı o da ben doğruyum diğerleri yanlış derdi ama "hepiniz haklısınız" diyor. Belliki bir farkı var bu çok açık değil mi?

Dediğin türde ateistler mevcut, adam sizle konuşmaz bile, umrunda olmazsınız. Biz size tanrıyı nasıl reddettiğimizi anlatmıyoruz zaten. Tanrının neden varolamayacağını kavramanızı bekliyoruz çünkü size değer verip adam yerine koyuyoruz ve bu çağda hala masallarla uyuyan insanlar görmekten dolayıda çok şaşkınız. Burada size yazan bir ateistin sizin ve sizin gibilerin bazı şeyleri görmenizi sağlamak için yazdığına emin olabilirsiniz. Bazı asabi kişilikler hariç kimse inandığınız için size sövüp sizi aşağılamaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Newbie ben inanmiyani saskinlikla karsilamiyorum,bence iki tarafda bunu anlamaya calismali ,masallarla uyutulan insanin hic arastirmaci ve dusunme yeteneginin olmamasi gerek ,ama sizde farkindasiniz ki bende oyle bir mevcut degi,ben sahsima konusuyum tabi istusnalar var ...

Link to post
Sitelerde Paylaş

burda siz inananari amaciniz ateist yapmakmi ? yoksa kendinizi anlatmakmi? yaziniZdan birincisi anlasiliyor..,

Benim şahsi amacım, insan gibi değerli bir varlığın bu yüzyılda hala masallara inanmasının önüne geçilmesi. Bunun gerçekleşmesi için kendimi anlatmak zaten bir zaruriyet.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bana dunyanin hazinelerin verseler Allahin varligini dilimle kalbimle tasdik etmekden bir adimda geri gittmem bilsemki dunyada tek inanan benim bu yine degismiycek ,inananda inanmiyanda kendine kardesim,

yani dünyada en son ben kalsamda "Bu insanlar neden böyle oldu demekki bende bir hata olabilir belkide yau" diye aklından hiç geçmez öyle mi?

Temel birgün arabayla giderken radyodan bir anons duyar, "dikkat dikkat tüm trafikte araç kullananlar, otoyolda ters yöne süratle gitmekte olan bir araç var, tüm sürücülerin dikkatine !!!"

Temel derki: "ulan dümbük, ne 1 tanesi... bunların hepsi ters yöne gidiyyyy!"

Link to post
Sitelerde Paylaş

yani dünyada en son ben kalsamda "Bu insanlar neden böyle oldu demekki bende bir hata olabilir belkide yau" diye aklından hiç geçmez öyle mi?

Temel birgün arabayla giderken radyodan bir anons duyar, "dikkat dikkat tüm trafikte araç kullananlar, otoyolda ters yöne süratle gitmekte olan bir araç var, tüm sürücülerin dikkatine !!!"

Temel derki: "ulan dümbük, ne 1 tanesi... bunların hepsi ters yöne gidiyyyy!"

Fıkra cuk oturmuş. :lol:

Ee din bu. Mantıkla girilmez.

vtHwChO.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş

iste surekli ustune basilan ve beni rahatsiz edende bu,asla sizin inancsizliginiz degil, ne kadar okumus arastirmaci olursa olsun inananlara aptal muamelisi yapmak ,temel fikrasiyla yada herhangi vurgulamayla ,azinlik olarak ilk basta kendize yer edinmeye calisin bence ,ve hic kimse inananlarda herkezin fikrine saygi duysun bu daha saglikli ,her inanan afyon almis bir care gibi iyusmus durumda degil.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bu konuda en iyi beni siz anlamaniz lazim o halde su anda Temelin yapdigini siz yapiyorsunuz cogunlugu bakinca.

Ben sizin yazdığınız "dünyada tek te kalsam inancımdan zerre şüphe duymam" üzerine fıkrayı yazdım. Amaç çoğunluk sa, hıristiyanlar en çok şuan o zaman o doğrudur diyemeyiz. ama dünyada tek kalmak ve şüphe duymamak ta çok abartı yani artık deliliğe kaçıyor sanki bunu belirtmek istedim.

İkinci olarak ise inananlara aptal muamelesi yapılmamalı, kimse kimsenin onur ve haysiyeti ile dalga geçme hakkına sahip değil.

İslamın içinden geldiğimiz için biz her iki durumuda ( müslüman olma ve ateist olma) yaşamış insanlarız. Ben 25 yıl müslüman, 2-2,5 yıldır da ateistim. Her iki durumuda, psikolojik hallerinide sonuna kadar yaşamış insanlar olduğumuz için objektif değerlendirme yaptığımızda müslümanken ne kadar dar bir alandan baktığımızı görüp buna şaşırıyoruz sadece. Evet şaşırıyorum ve bu bir suç değil. Ancak kendimde zamanında müslümandım ve başka bir platformda ateistlere surelerden mucizeler vererek yanlış yolda olduklarını göstermek istiyordum hemde çok iyi hislerle. Oradan bir sonuç alamayınca bırakmıştım. Aklıma sadece şu soruyu yerleştirdiler orada "bu adamlar bu kadar delile rağmen nasıl inanmıyorlar? bunlar nasıl insanlar?" Böyle bir sürece girmen dileğiyle :D

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...