Jump to content

Dinlerle Dalga Geçme Özgürlüğü


Recommended Posts

Mesela şu "ifade özgürlüğü" değildir.

http://www.hurriyet....ya/25445844.asp

Zorbalık ve dayatmadır. Mahremiyet tecavüzüdür. Orası ibadethanedir. İbadet edecek bir durumun yoksa gitmezsin. Gidiyorsan oranın kurallarına saygı duymak zorundasın.

Eğer papazlar "Tanrı var" çığlıklarıyla FEMEN'i bassa aynı şekilde bu da din özgürlüğü olamaz.

Gazetede, tiyatroda, televizyonda, forumda istediğimiz "şeyi" istediğimiz üslupta, istediğimiz kelimelerle ve istediğimiz biçimde protesto edebilir, eleştirebilir yahut destekleyebilir, övebiliriz.

tarihinde Deschain tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 60
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Dikkat edersen gazete, tiyatro, televizyonda, forumda istediğimiz şeyi istediğimiz gibi protesto edebilir, eleştirebilir yahut destekliyebiliriz diyorsun.. bunda hemfikiriz, mevzumuz alay etme, dalga geçme.. gazetelerin bunun için özel mizah köşeleri var, televizyonların özel güldürü programları.. sen hiç televizyonda karşılıklı tartışma programında insanların iyi niyetle karşı fikirle alay ettiklerini ve karşıdakinin de buna doğal baktığını gördün mü? Herşeyin bir zamanı ve yeri vardır.. durduk yerde hadi dinlerle dalga geçelim diye bir başlık açılıyor ve sen bunu destekliyor ve haklılığını ortaya koymaya çalışıyorsun.. yanlışı savunmak yanlışa ortak olmaktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sanirim müslüman inanclilar olayi bir türlü kavrayamiyorlar yada anlamak islerine gelmiyor.

Dinlerin, din kitaplarinin sahibi kimdir?

Örnegin bir fikrada "allah, tanri, god " her ne zikkimsa onun hakkinda dalga gecilip espri yapilmakta ise akli mantigi olan kisi ya gülüp gecer yada sesini cikartmaz...Cünkü kendini " KUL" olarak kabul eden kisiye uyduruk bir tanriyi savunmak düsmez.

Baska bir örnek...

Müslüman inancli dostlar arkadaslarla konusurken onlarin aliskan olduklari sekilde dinsel terimleri konusmalari bizleri rahatsiz etmez fakat is dini teblig etmeye, dini kullanip cikar elde etmeye ve dinsel konulari acip tartisma arzusunda yanip tutusmaya baslanildiginda olayin sekli degisir.

Bir örnek daha...

Ateistlerin sitelerinde dogal olarak dinlerin, putlarin elestirileri yapilmakta, Youtube'da dinleri, kurani elestiren videolar bulunmaktadir... Müslüman inanclilar siteleri ve videolari özgür iradeleri ile okuyup izlemektedirler.Bir zorlama asla söz konusu degildir...

Ateist düsünceleri okuyup videolari izledikten sonra "viyak viyak" feveran ve sag sola hakaret küfür edenlerin beyinleri minumum kapasite maksimum beklenti ile calismaktadir.

Umarim anlasilmistir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 10 months later...

Bu kâinatın öyle bir donanımcısı vardır ki, bütün mevcudâtı ve içinde yer yüzünü create etmiş, güneşi bir power source, ayı bir system clock yapmış. O power sourcedır ki kesintiye uğramaz ve o system clocktur ki şaşmaz ve şaşırmaz, o donanımcının ilminin ve sanatının nihayetsizliğini gösterir.

Bu zât aynı zamanda öyle yüce bir programcıdır ki, şu muazzam dünya üzerinde çalışacak şekilde koca hayat programını yazmış, yüzbinlerce yıldan fazladır, error verdirmeden, crash ettirmeden çalıştırıyor. Eğer onun ne kadar iyi bir programcı olduğunu da anlamak istersen, önce kendine bak. Gözünle göremediğin küçücük bir hücrene bütün kodunu save etmiş ve yine o küçücük hücrende execute ettiriyor. Madem ki DNAnin bir program olduğu apaçıktır, ve bir program programcısız olamaz demek ki senin programcılığın o büyük zâtın programcılığına ancak bir ayna hükmündedir.

Yine senin bütün hücrelerinden oluşturduğu networkün içinde hadsiz protokollerle o hücreleri konuşturduğu gibi, madem ki senin de diğer insanlarla türlü dillerde ve protokollerde konuşabilmen için gerekli donanımı yanına vermiştir, aynen öyle de gördürüyor, konusturuyor ve dinletiyor. Ve madem ki sen etrafındaki bütün cisimlerden haber alasın diye ışık, ses gibi türlü mediayı hazırlamış kullandırıyor, ve sen bunları keşfeder, kullanır fakat bir yenisini ekleyemezsin, o halde öyle büyük bir network uzmanı zât vardır ki senin her türlü ihtiyacını bilir, ona göre teçhizatını verir. Senin networkçülüğün ancak onun, sonsuz ilminden sana verdiği bir küçük parça ve bir büyük nimettir.

Arkadaş, aldanma! Şu güzel dünya hayatı programı bir limited trial versiondur, görüyorsun ki elde ettiğin malı mülkü hiç bir surette save edemiyorsun. Öyle ise, bu kâinat yazılımını yazanı tanı. Hem hiç mümkün müdür ki bir programcı bu kadar güzel bir program yapsın ve yaptığı programda about kesimi koyup kendini tanıttırmasın. Öyle ise bu kâinatın en büyük donanımcısı, programcısı, networkçüsü ve system administratoru olan zâtın her yere işlediği about kesimlerini gör, öğren, full versiyonunu kazanmak için çalış. Unutma ki hiç bir hareketin atlanmadan çok dikkatli loglar tutuluyor. Bu loglar herşeye gücü yeten o system administrator tarafindan kontrol edilecektir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Peki madem bu oyunun bi programcosi var bizide programıyla dalga geçmek için programlamis olamai....?

Islamiyete göre olamaz...hristiyanlik. ve yahudilige gorede olamaz...(kafamdaki en büyük sorudur oyuncak problemi ...her soruyu cevapladim bunun iki yanıtı var ) buna göre biz birer oyundaki karakterleriz...peki bilgisayar üzerinden gidelim.... Tanrı oyunu yapıcı olsun counter oynayanlar bilir.... müslümanlar polis olsun ...diğerleri terorist programcı diğerlerini terorist olarak planladı diye bu onların suçu olabilirmi...cvb olamaz....bu durumda cennet ve cehenneme gerek olabilirmi....cvb olamaz.....tanrının kitap yada peygamber göndermesine gerek olabilirmi ....cvb olamaz ....tanrının varlığı ve yokluğu konusunda cvblayamadigim tek soru vardır.....eğer tanrı varsa bütün evren sadece bir oyuncaktir... ve tanrının bir oyuncağa ihtiyacı varmidir?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Alkollü değilim özgürüm ve böyle bir sürenim olması gerekirdi. İşcilselleri öldürtmek isteyen bir tanrı yerine böylesi daha iyi olurdu. Insanın bedeni insana aittir. 69. Ayet ilk kötü gibi gelsede dikkatli olunduğunda şevkat dolu bir yaratıcıyı görebiliyorum. ???

Link to post
Sitelerde Paylaş

Vurdur gitsin süresi 69. ayet.

Hey insan oğlu sizlerin benim tarafımdan bunca yıl, hatta dinyıldır bilakis dinyılarca birbirinizi öldürmenize göz yumdum. Sizden olmayanları ben öldürün dedim. Artık birbirinizi öldürmeyin durun ve düşünün düşünen her insan için savaşma seviş bahanesi vardır. Bundan böyle ben yokum benim varlığım size zarar veriyor. Homolar eşcinseller ve lezler kendinizle barışın seksin cinsiyeti yoktur. Poponuzu ağzınızı tüm parmak aranızı tabi ki zevk alacaksanız isterseniz tek tek tüm organlarınızı s.ktirin, beni ilgilendirmiyor göt sizin götünüz. Hadi Evrime emanet olun ben gittim. Allah arkasına bakmadan gidendir.

Şimdi bu ne demek? Bu yazının amacı ne, kime hitap ediyor?

Bu forumu aklınıza gelen her şeyi yazabileceğiniz bir çöplük mü sandınız? Fikriniz ve birikiminiz yok ise yazmak zorunda değilsiniz...

Bu kullanıcıyı son defa uyarıyorum, bir kere daha bu tür abuk-sabuk bir yazısını görürsem forumdan atacağım. Ben göremeyebilirim, görenler lütfen raporlasın...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu kâinatın öyle bir donanımcısı vardır ki, bütün mevcudâtı ve içinde yer yüzünü create etmiş, güneşi bir power source, ayı bir system clock yapmış. O power source'dır ki kesintiye uğramaz ve o system clocktur ki şaşmaz ve şaşırmaz, o donanımcının ilminin ve san'atının nihayetsizliğini gösterir.

Bu zât aynı zamanda öyle yüce bir programcıdır ki, şu muazzam dünya üzerinde çalışacak şekilde koca hayat programını yazmış, yüzbinlerce yıldan fazladır, error verdirmeden, crash ettirmeden çalıştırıyor. Eğer onun ne kadar iyi bir programcı olduğunu da anlamak istersen, önce kendine bak. Gözünle göremediğin küçücük bir hücrene bütün kodunu save etmiş ve yine o küçücük hücrende execute ettiriyor. Madem ki DNA'nin bir program olduğu apaçıktır, ve bir program programcısız olamaz demek ki senin programcılığın o büyük zâtın programcılığına ancak bir ayna hükmündedir.

Yine senin bütün hücrelerinden oluşturduğu network'ün içinde hadsiz protokollerle o hücreleri konuşturduğu gibi, madem ki senin de diğer insanlarla türlü dillerde ve protokollerde konuşabilmen için gerekli donanımı yanına vermiştir, aynen öyle de gördürüyor, konusturuyor ve dinletiyor. Ve madem ki sen etrafındaki bütün cisimlerden haber alasın diye ışık, ses gibi türlü mediayı hazırlamış kullandırıyor, ve sen bunları keşfeder, kullanır fakat bir yenisini ekleyemezsin, o halde öyle büyük bir network uzmanı zât vardır ki senin her türlü ihtiyacını bilir, ona göre teçhizatını verir. Senin networkçülüğün ancak onun, sonsuz ilminden sana verdiği bir küçük parça ve bir büyük nimettir.

Arkadaş, aldanma! Şu güzel dünya hayatı programı bir limited trial version'dur, görüyorsun ki elde ettiğin malı mülkü hiç bir surette save edemiyorsun. Öyle ise, bu kâinat yazılımını yazanı tanı. Hem hiç mümkün müdür ki bir programcı bu kadar güzel bir program yapsın ve yaptığı programda about kesimi koyup kendini tanıttırmasın. Öyle ise bu kâinatın en büyük donanımcısı, programcısı, networkçüsü ve system administrator'u olan zâtın her yere işlediği about kesimlerini gör, öğren, full versiyonunu kazanmak için çalış. Unutma ki hiç bir hareketin atlanmadan çok dikkatli loglar tutuluyor. Bu loglar herşeye gücü yeten o system administrator tarafindan kontrol edilecektir.

Allah ve yarattığı...

MS 650...

http://www.dailymotion.com/video/x84nvz_sinirlenip-bilgisayari-parcalayan-a_fun

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu kâinatın öyle bir donanımcısı vardır ki, bütün mevcudâtı ve içinde yer yüzünü create etmiş, güneşi bir power source, ayı bir system clock yapmış. O power source'dır ki kesintiye uğramaz ve o system clocktur ki şaşmaz ve şaşırmaz, o donanımcının ilminin ve san'atının nihayetsizliğini gösterir.

Bu zât aynı zamanda öyle yüce bir programcıdır ki, şu muazzam dünya üzerinde çalışacak şekilde koca hayat programını yazmış, yüzbinlerce yıldan fazladır, error verdirmeden, crash ettirmeden çalıştırıyor. Eğer onun ne kadar iyi bir programcı olduğunu da anlamak istersen, önce kendine bak. Gözünle göremediğin küçücük bir hücrene bütün kodunu save etmiş ve yine o küçücük hücrende execute ettiriyor. Madem ki DNA'nin bir program olduğu apaçıktır, ve bir program programcısız olamaz demek ki senin programcılığın o büyük zâtın programcılığına ancak bir ayna hükmündedir.

Yine senin bütün hücrelerinden oluşturduğu network'ün içinde hadsiz protokollerle o hücreleri konuşturduğu gibi, madem ki senin de diğer insanlarla türlü dillerde ve protokollerde konuşabilmen için gerekli donanımı yanına vermiştir, aynen öyle de gördürüyor, konusturuyor ve dinletiyor. Ve madem ki sen etrafındaki bütün cisimlerden haber alasın diye ışık, ses gibi türlü mediayı hazırlamış kullandırıyor, ve sen bunları keşfeder, kullanır fakat bir yenisini ekleyemezsin, o halde öyle büyük bir network uzmanı zât vardır ki senin her türlü ihtiyacını bilir, ona göre teçhizatını verir. Senin networkçülüğün ancak onun, sonsuz ilminden sana verdiği bir küçük parça ve bir büyük nimettir.

Arkadaş, aldanma! Şu güzel dünya hayatı programı bir limited trial version'dur, görüyorsun ki elde ettiğin malı mülkü hiç bir surette save edemiyorsun. Öyle ise, bu kâinat yazılımını yazanı tanı. Hem hiç mümkün müdür ki bir programcı bu kadar güzel bir program yapsın ve yaptığı programda about kesimi koyup kendini tanıttırmasın. Öyle ise bu kâinatın en büyük donanımcısı, programcısı, networkçüsü ve system administrator'u olan zâtın her yere işlediği about kesimlerini gör, öğren, full versiyonunu kazanmak için çalış. Unutma ki hiç bir hareketin atlanmadan çok dikkatli loglar tutuluyor. Bu loglar herşeye gücü yeten o system administrator tarafindan kontrol edilecektir.

Zırcahil arap aşıklarının zırvalarını kopyalayıp yapıştırmışsınız, fakat en az o kadar cahil olduğunuzdan, daha ikinci cümledeki saçmalığı farkedemiyorsunuz. Bu power source dediğiniz, arada bir dünyadaki yaşamı silebilecek kadar büyük patlamalar gerçekleştiriyor, bunlar şimdilik sadece elektronik aletleri etkiliyor, fakat günün birinde yaşamı silecek bir patlama olmayacağının garantisi yok. Güneş her an yakıtını tüketiyor ve yeterince yakıt harcadıktan sonra da önce genişleyerek, sonra da büzülerek çevresindeki gezegenleri ve varsa yaşamı mahvedecek. Ne oldu kesintiye uğramayan güç kaynağı?

Ay da dünya da gittikçe yavaşlıyor. Bugün 27 günde dünyanın çevresinde dönen ay, 1 milyar yıl sonra dünya ile aynı sürede, dünyanın çevresinde dönüyor olacak. Bu nasıl şaşmaz system clock?

3-5 sözcüğü bir araya getirip, anlamadığı konularda atıp tutan bu yalancılar ancak kendileri gibi zırcahil müslüleri kandırabiliyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Zırcahil arap aşıklarının zırvalarını kopyalayıp yapıştırmışsınız, fakat en az o kadar cahil olduğunuzdan, daha ikinci cümledeki saçmalığı farkedemiyorsunuz. Bu power source dediğiniz, arada bir dünyadaki yaşamı silebilecek kadar büyük patlamalar gerçekleştiriyor, bunlar şimdilik sadece elektronik aletleri etkiliyor, fakat günün birinde yaşamı silecek bir patlama olmayacağının garantisi yok. Güneş her an yakıtını tüketiyor ve yeterince yakıt harcadıktan sonra da önce genişleyerek, sonra da büzülerek çevresindeki gezegenleri ve varsa yaşamı mahvedecek. Ne oldu kesintiye uğramayan güç kaynağı?

Ay da dünya da gittikçe yavaşlıyor. Bugün 27 günde dünyanın çevresinde dönen ay, 1 milyar yıl sonra dünya ile aynı sürede, dünyanın çevresinde dönüyor olacak. Bu nasıl şaşmaz system clock?

3-5 sözcüğü bir araya getirip, anlamadığı konularda atıp tutan bu yalancılar ancak kendileri gibi zırcahil müslüleri kandırabiliyorlar.

Kendileri çok cahil ve aciz olduklarından herkesi de kendileri gibi sanıyorlar.

Bunlar arap yalakası olmaya mahkumlar ama işin kötüsü arapların bunları salladığı yok. Bunlar boş adamsa, araplar bunlardan da boş adam.

tarihinde sertanyaril tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ay da dünya da gittikçe yavaşlıyor. Bugün 27 günde dünyanın çevresinde dönen ay, 1 milyar yıl sonra dünya ile aynı sürede, dünyanın çevresinde dönüyor olacak. Bu nasıl şaşmaz system clock?

Dünyayla aynı sürede dönecek tam ne olarak anlayamadım. Yani sabit mi olacak ??

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dünya ile ayın aynı tarafları birbirine bakıyor ve dolayısı ile ay dünyanın sadece bir kısmından görünebiliyor olacak.

Gece gündüz ay aynı tarafta olacak yani dünya ay tarafı ve ay sız tarafı diye isimlenecek.

Bu olmadan önce aslında ay yörüngeden kaçıp gidecek yani dünya ve ay arasındaki mesafe açılıyor. Dünya uydusuz kalacak senin dediğin gibi olması sabit bir yörüngede olsaydı olurdu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu kâinatın öyle bir donanımcısı vardır ki, bütün mevcudâtı ve içinde yer yüzünü create etmiş, güneşi bir power source, ayı bir system clock yapmış. O power source'dır ki kesintiye uğramaz ve o system clocktur ki şaşmaz ve şaşırmaz, o donanımcının ilminin ve san'atının nihayetsizliğini gösterir.

Bu zât aynı zamanda öyle yüce bir programcıdır ki, şu muazzam dünya üzerinde çalışacak şekilde koca hayat programını yazmış, yüzbinlerce yıldan fazladır, error verdirmeden, crash ettirmeden çalıştırıyor. Eğer onun ne kadar iyi bir programcı olduğunu da anlamak istersen, önce kendine bak. Gözünle göremediğin küçücük bir hücrene bütün kodunu save etmiş ve yine o küçücük hücrende execute ettiriyor. Madem ki DNA'nin bir program olduğu apaçıktır, ve bir program programcısız olamaz demek ki senin programcılığın o büyük zâtın programcılığına ancak bir ayna hükmündedir.

Yine senin bütün hücrelerinden oluşturduğu network'ün içinde hadsiz protokollerle o hücreleri konuşturduğu gibi, madem ki senin de diğer insanlarla türlü dillerde ve protokollerde konuşabilmen için gerekli donanımı yanına vermiştir, aynen öyle de gördürüyor, konusturuyor ve dinletiyor. Ve madem ki sen etrafındaki bütün cisimlerden haber alasın diye ışık, ses gibi türlü mediayı hazırlamış kullandırıyor, ve sen bunları keşfeder, kullanır fakat bir yenisini ekleyemezsin, o halde öyle büyük bir network uzmanı zât vardır ki senin her türlü ihtiyacını bilir, ona göre teçhizatını verir. Senin networkçülüğün ancak onun, sonsuz ilminden sana verdiği bir küçük parça ve bir büyük nimettir.

Arkadaş, aldanma! Şu güzel dünya hayatı programı bir limited trial version'dur, görüyorsun ki elde ettiğin malı mülkü hiç bir surette save edemiyorsun. Öyle ise, bu kâinat yazılımını yazanı tanı. Hem hiç mümkün müdür ki bir programcı bu kadar güzel bir program yapsın ve yaptığı programda about kesimi koyup kendini tanıttırmasın. Öyle ise bu kâinatın en büyük donanımcısı, programcısı, networkçüsü ve system administrator'u olan zâtın her yere işlediği about kesimlerini gör, öğren, full versiyonunu kazanmak için çalış. Unutma ki hiç bir hareketin atlanmadan çok dikkatli loglar tutuluyor. Bu loglar herşeye gücü yeten o system administrator tarafindan kontrol edilecektir.

Bakın yazacksan okunaklı yaz bu sitede iki yazama özürlü var biri benim. beni bu site zor taşırken sende nerden çıktın. bir ipte iki canbaz oynamaz :( Neyse senin Allahının mükkemel yazılımına gelelim yani mükkemel kusursuz yaratığı düzene bak dağlar taşlar deprmler oluuşu düzenmi?ya doğaya bakıyorsun sahpsiz kim güçlü ise kimi yaklarsa yiyor parçalıyor.kainata bir bak ne düzen var güneş tutulması yıldızların biri dirilip biri sönmesi insan hayvan keza aynı ne mükkemeliyinden bahsediyorsun şakamı yapıyorsun. senin Allahın bir ev dahi yapamamış insan içine girsin yaşasın bir çorba tarifi bile yok kuranda varsa yoksa seks korkutma küfür var kuranda. insan topal kör bacaksız kolsuz vs yartıyor size göre mükkemelik bumu:??bu olup bitenler Allahına yakışıyormu insanlar acından ölüyor nice nice acılar çekiyor hayvanalara sıra gelmdi daha. Arapların götünden uydurduğu Allah ismiyle biraz tervat inilden birazda hikaylerden derlenmiş kitabın adı kuran şimdi bunun neresi ilahi kitap. cehnnemde ateş var insan buluşu cennete olanlar insan buluşu veya hayali şeyler nasıl tanrı bu. kitap yazı boya kalem insan yapımı deyilmi. siz Allaha anca hırsız deme hakına sahipsiniz. ben öyle diyorum sizde tavsiyede bulunuyorum. sahi ya unutuk Alahın hakkını verelim yaratığı birşey var başımız ağrıdığı aspirin yatamış onu içince başımızın ağrısı geçiyor. birde karıları muhammed nasıl sıraya dizeceyini kurnda yazmış ne kadar hikmet dolu bir kitapmış gözlerim yaşardı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Gece gündüz ay aynı tarafta olacak yani dünya ay tarafı ve ay sız tarafı diye isimlenecek.

Bu olmadan önce aslında ay yörüngeden kaçıp gidecek yani dünya ve ay arasındaki mesafe açılıyor. Dünya uydusuz kalacak senin dediğin gibi olması sabit bir yörüngede olsaydı olurdu.

Ay dünyadan senede 3.5 santim uzaklaşıyor. Basit ve oldukça kaba bir orantı ile, 1 milyar yılda ancak 35bin km uzaklaşmış olur.

tarihinde bir_akil_insan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...