Yâdellerdeki Yurtdaş 0 Ocak 18, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 18, 2014 gönderildi Şu konuyu birisi temizlesin yahu! Link to post Sitelerde Paylaş
Deneyci 0 Ocak 18, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 18, 2014 gönderildi uzun uclu mutfak cakmaklarini kullan.elini yakmazsin.Birde pet sisesini boru icine yerlestir.yada üç adet uzun cubuktan kizak yap. Link to post Sitelerde Paylaş
Bir 0 Ocak 18, 2014 gönderildi Yazar Raporla Share Ocak 18, 2014 gönderildi Yok elim yanmadı eve bir zarar da gelmedi ama çok uğraştırdı meret. Şu ateşleme işini halledemedim bir türlü. Elektrikle yapmak istiyorum. Link to post Sitelerde Paylaş
Kozmopolitan 0 Ocak 18, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 18, 2014 gönderildi Espri mi yaptın? Sen ne yaptığının farkındaysan evet. Link to post Sitelerde Paylaş
Deneyci 0 Ocak 18, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 18, 2014 gönderildi http://exploration.grc.nasa.gov/education/rocket/whoosh.html Link to post Sitelerde Paylaş
Bir 0 Ocak 18, 2014 gönderildi Yazar Raporla Share Ocak 18, 2014 gönderildi Link to post Sitelerde Paylaş
sinekcan 0 Ocak 20, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 20, 2014 gönderildi ben de merak salmıştım bi zamanlar. bi damacana şarap yapmıştım. ilk denemem olmasına rağmen şöyle böyle idare eder nitelikte şarap çıkmıştı ortaya. tabii bunun için üzüm mevsimi olması gerekiyor. sonraki sene uğraşmadım. öyle kaldı. indoor bitki yetiştiriyorum şimdi. epey teorik bilgi ve pratik tecrübem var. eğer ciddi olarak ilgilenmek istersen ileri seviye bilgilerimi paylaşabilirim indoor bitkiye 2-3 sene öncesine kadar bende baya merak salmıştım hatta bi ara başardığımı bile düşündüm ama sonucu yine hüsran oldu pes ettim Link to post Sitelerde Paylaş
tentex 0 Ocak 20, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 20, 2014 gönderildi Canlı, et yiyen bitkiler hakkında bilgisi olan var mı? Nereden bulunabiliyorlar? Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Ocak 20, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 20, 2014 gönderildi Canlı, et yiyen bitkiler hakkında bilgisi olan var mı? Nereden bulunabiliyorlar? İngilizce bilenler için. http://en.wikipedia.org/wiki/Carnivorous_plant http://botany.org/Carnivorous_Plants/ http://ngm.nationalgeographic.com/2010/03/carnivorous-plants/zimmer-text Çok sayıda kaynak mevcut. Link to post Sitelerde Paylaş
tentex 0 Ocak 20, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 20, 2014 gönderildi İngilizce bilenler için. http://en.wikipedia....rnivorous_plant http://botany.org/Carnivorous_Plants/ http://ngm.nationalg...nts/zimmer-text Çok sayıda kaynak mevcut. Yok ben satın alma besleme anlamında sordum. Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Ocak 20, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 20, 2014 gönderildi Yok ben satın alma besleme anlamında sordum. Çiçekcilerde bulabilirsin... Link to post Sitelerde Paylaş
sinekcan 0 Ocak 21, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 21, 2014 gönderildi Canlı, et yiyen bitkiler hakkında bilgisi olan var mı? Nereden bulunabiliyorlar? bir ara gittigidiyor da bile satılıyordu hala var mıdır bilmiyorum Link to post Sitelerde Paylaş
Wolfram 0 Nisan 6, 2014 gönderildi Raporla Share Nisan 6, 2014 gönderildi Youtube'daki birkaç videoda patlayıcı olarak %90 saflıkta alkol kullanılıyor. Çok bir miktar değil, sadece kulak çubuğuyla sürülebilecek bir miktar. Eczanelerde satılması bakanlık tarafından yasaklanmış, kaçak rakı yapımı gibi sebeplerden dolayı. O halde ben kolonya veya benzin ile bir deneyeyim, olmazsa kendim üretmeye çalışırım. Çok teşekkürler. Silah bitti. Alkol yerine çakmak gazı kullandım. Muhteşem çalışıyor. Yapacak arkadaşlar boşuna alkolle denemesin. Manyetoyla ateşlemesi çok zor. Link to post Sitelerde Paylaş
bir_akil_insan 0 Nisan 6, 2014 gönderildi Raporla Share Nisan 6, 2014 gönderildi Silah bitti. Alkol yerine çakmak gazı kullandım. Muhteşem çalışıyor. Yapacak arkadaşlar boşuna alkolle denemesin. Manyetoyla ateşlemesi çok zor. ateist ve terörist sözcüklerini eşanlamlı kullanan döl artıklarının diline malzeme verecek bir çalışma içinde olmadığınızı umuyorum Link to post Sitelerde Paylaş
Wolfram 0 Nisan 6, 2014 gönderildi Raporla Share Nisan 6, 2014 gönderildi ateist ve terörist sözcüklerini eşanlamlı kullanan döl artıklarının diline malzeme verecek bir çalışma içinde olmadığınızı umuyorum Yok, sadece patates atan hobi amaçlı bir silah. Zaten tek atış yapıyorsunuz, tekrar doldurmanız 10 saniyeye yakın sürüyor. Link to post Sitelerde Paylaş
Mamut 0 Nisan 8, 2014 gönderildi Raporla Share Nisan 8, 2014 gönderildi Etanol ile bir işin kalmamış ama ben konunun pratikte bir uzmanı olarak yazayım. Evde 90 dereceye kadar etil alkol üretebilirsin. tabi bu senin 20 gününü alır. gayet iyi bir yanıcıdır. 80c kolonya örnek alabilirsin. 20 LT damacana için; 5 KG toz şeker, yarım su bardağı pekmez, 50 gr instant maya. *5 kg şekeri 2 lt klorsuz su ile şerbe yapıp bidona dök, *bidona klorsuz su takviyesi ile kalan 12,5 lt takviye yap, *instant mayanı bardak'ta eriterek bidona kat (sakın 35c geçmesin maya canlıdır ölmeye başlar) *yarım bardak pekmezini ilave et, (amaç glikoz miktarı, maya glikoz yiyerek alkol ortaya çıkarıyor) Bidonun ağzını sıkıca kapat ama kapağı delerek bir hortum geçir, yanlızca bu hortumdan dışarı hava çıkışı olacak. hortum diğer ucunusu dolu bir pet şişeye koymalısın ki içeri hava girmesin, (hava girerse suma sirke olur) Fermantasyon başladığında bidoun sürekli gaz çıkaracak 20 gün boyunca fokur fokur ses çıkaracaktır, 20 güniün sonunda damıtma kazanına ihtiyacın olacak, sıvıların ayrışma sıcaklıklarının farklılığından yararlanarak damıtma kazanında 78c de buharlaşan alkol'u şok havuzunda buhardan sıvı form'a dönüştürüp alkol'une kavuşmuş olacaksın. (anason yağı katarsan rakı olur {45 derece 75cc 1,3 ml saf anason yağı} , meşede dinlendirirsen viski, likor ne istersen yada 90c getir yakıt yap sen bilirsin) birkaç ayda bir yaparım, daima kendi içkimi kendim üretirim, alkolik değilm, bu benim hobim Link to post Sitelerde Paylaş
Wolfram 0 Nisan 8, 2014 gönderildi Raporla Share Nisan 8, 2014 gönderildi Teşekkürler, Ben de fermantasyonla bal likörü yaptım ama içmeye korkuyorum. Metil falan varsa diye. Damıtma kazanını internet dışında nereden edinebilirim? Ayrıca şok havuzu nedir? Tencere kapağını ters yerleştirdikten sonra üstüne buz koyup tencerenin ortasında alkol toplanabiliyor sanırım, ama kalitesinş bilemiyorum. Link to post Sitelerde Paylaş
pil 0 Nisan 8, 2014 gönderildi Raporla Share Nisan 8, 2014 gönderildi Hayırdır gençler ? Alkollu içecek satın alacak kadar paranız mı yok ? Yaşınız mı tutmuyor ? Yada mahalle baskısı mı var ? Umarım bu işte zehirlenme tehlikesi olduğunun varkındasınız. Link to post Sitelerde Paylaş
Wolfram 0 Nisan 8, 2014 gönderildi Raporla Share Nisan 8, 2014 gönderildi Sevgili pil, Benim yaşım tutmuyor da, mesele o değil. Sadece bilgi paylaşımı yapıyoruz. Yoksa tekel bayiden yaşın tutmuyorsa bile çok rahat alabiliyorsunuz, niye zahmete girelim bu kadar. Link to post Sitelerde Paylaş
pil 0 Nisan 8, 2014 gönderildi Raporla Share Nisan 8, 2014 gönderildi Sevgili pil, Benim yaşım tutmuyor da, mesele o değil. Sadece bilgi paylaşımı yapıyoruz. Yoksa tekel bayiden yaşın tutmuyorsa bile çok rahat alabiliyorsunuz, niye zahmete girelim bu kadar. O zaman sorun değil. Ben bu işin bu kadar kolay üretilebileceğini tahmin etmemiştim. Tavada yumurta pişirmek daha zor. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts