Jump to content

Kur'an'da Komik Ayetler


Recommended Posts

tebbet suresi ebu leheb hayattayken indi. yalandanda olsa iman edebilirdi. Ayeti hükümsüz çıkarabilirdi, ama iman etmedi, edemedi Allahu Teala etmeyeceğini biliyordu. bu sureyi ve olayı inceleyen papaz Müslüman oldu! Kuranda hiçbir ayetde ne komiklik ne de yanlışlık var. Bu Kuranı Allahu Teala koruyacağına vaadi var. Kuranı Kerim Allahu Telanın en seçkin kulu ve peygamberi ile gönderdiği hak kelamıdır.

sövmek insanın kaybettiğinin ve acizliğinin göstergesidir. Kimsenin kutsalına sövme.

İMAN, İNSANI İNSAN EDER, BELKİ İNSANI SULTAN EDER. ÖYLE İSE, İNSANIN VAZİFE-İ ASLİYESİ İMAN VE DUADIR. KÜFÜR, İNSANI GAYET ACİZ BİR CANAVAR HAYVAN EDER.

İSLAM SU, İNSAN BALIK. SUYA GİR KURTUL!..

Ebu leheb iman etti. Tebbet suresinden sonra inan bir sure var ancak bu bir takım kirli oyunlarla kurandan kaldırtıldı !

Fihsr suresi: De ki; Hepinizi yaratan ve rızıklandıran Allah ne yücedir. O (Ebu leheb), sana iman etmede tereddüt etti de az kalsın ayağı kayıverecekti. Onun sonu acıklı bir ateşti. Rabbin (yüzüne) baktı da duanı kabul etti. Biz seni yalnızca kendimizden bir merhamet ve nur olarak gönderdik ve sana (Tebbet'i) indirdik. Şimdi rabbine sonsuz hamd ve şükür et ki (Rabbin) seni duydu da (dileğin) gerçekleşti. Şüphesiz rabbin en yücedir ve sonsuz merhamet sahibidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 124
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

http://www.seyrangah...irdeki-sir.html

Mühürlü kalp ve akıllıar Alaha yönelin tevbe edin Allahım, beni doğru yola ilet deyn. huzuru bulun . suya girin kurulun. içinizdek uzuruzlklar skıntılar son bulsun. ve bizi takip edin. size Kuranın bir ilm kitabın lduğunu öğreteyim. ama inat etmeyin. sizlerle artışaya girmem söyleyceklerimi syler geçerim. tekrar söylüyorum. siz kafanızdaki oş eyleri atın ve dikkatlie akip edin. akıllı odurki iman edip iyi şeyler yapar.

tarihinde ZÜLFİKAR tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

http://www.seyrangah...irdeki-sir.html

Mühürlü kalp ve akıllıar Alaha yönelin tevbe edin Allahım, beni doğru yola ilet deyn. huzuru bulun . suya girin kurulun. içinizdek uzuruzlklar skıntılar son bulsun. ve bizi takip edin. size Kuranın bir ilm kitabın lduğunu öğreteyim. ama inat etmeyin. sizlerle artışaya girmem söyleyceklerimi syler geçerim. tekrar söylüyorum. siz kafanızdaki oş eyleri atın ve dikkatlie akip edin. akıllı odurki iman edip iyi şeyler yapar.

Sen böyle mi müslüman oldun?

Biri sana ''hadi inat etmeden doğruca iman et'' dedi sen de o an boyun eğip herşeye inanmaya mı başladın?

Şimdi de ateistlerden aynı şeyi yapmalarını mı bekliyorsun?

Tartışmaya da girmek istemiyorsun, sadece sana boyun eğelim takip edelim sana inanalım istiyorsun?

Benim de sana güzel bir önerim var ve bu konuda tartışmaya girmek istemiyorum sadece dediğimi yap: siktir git...

Link to post
Sitelerde Paylaş

neoldu huzurunmu kaçtı. zaten sizde huzur yokki anca kendi nefsinize şeytana ve deccale taparsınız. gel bana boyun eğ demiyom aktaracaklarımı takip et aklını kullan (varsa) oda mühürlü ya iman et. dediğim gibi Allaha yönelseniz hayvandan aşağı dereceden kurtulup üstün bir şeref alırsınız.

İSLAM SU, İNSAN BALIK. SUYA GİR KURTUL!

tarihinde ZÜLFİKAR tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Gönderilme tarihi Dün, 11:57 ÖS

İşte böyle bir zamanda, belâğat en revaçlı olduğu bir anda, Kur’ân-ı Mu’cizü’l-Beyan nüzul etti. Nasıl ki zaman-ı Mûsâ Aleyhisselâmda sihir ve zaman-ı İsâ Aleyhisselâmda tıp revaçta idi; mu’cizelerinin mühimmi o cinsten geldi. İşte, o vakit, bülega-yı Arabı, en kısa bir sûresine mukabeleye davet

(Dipnot)

fermanıyla onlara meydan okuyor. Hem der ki: “İman getirmezseniz mel’unsunuz, Cehenneme gireceksiniz.” Damarlarına şiddetle vuruyor. Gururlarını dehşetli surette kırıyor. O kibirli akıllarını istihfaf ediyor. Onları bidayeten idam-ı ebedî ile ve sonra da Cehennemde idam-ı ebedî ile beraber dünyevî idamla da mahkûm ediyor. Der: “Ya muâraza ediniz, yahut can ve malınız helâkettedir.”

İşte, eğer muâraza mümkün olsaydı, acaba hiç mümkün müydü ki, bir iki satırla muâraza edip dâvâsını iptal etmek gibi rahat bir çare varken, en tehlikeli, en müşkülâtlı muharebe tariki ihtiyar edilsin? Evet, o zeki kavim, o siyasî millet ki, bir zaman âlemi siyasetle idare ettiği halde, en kısa ve rahat ve hafif bir yolu terk etsin, en tehlikeli ve bütün mal ve canını belâya atacak uzun bir yolu ihtiyar etsin, hiç kabil midir? Çünkü edipleri birkaç hurufatla muâraza edebilseydi, Kur’ân dâvâsından vazgeçerdi, onlar da maddî ve mânevî helâketten kurtulurlardı. Halbuki muharebe gibi dehşetli, uzun bir yolu ihtiyar ettiler. Demek muâraza-i bilhuruf mümkün değildi, muhaldi. Onun için muharebe-i bissüyufa mecbur oldular.

Hem Kur’ân’ı tanzir etmek, taklidini yapmak için gayet şiddetli iki sebep vardı.

Birisi düşmanın hırs-ı muârazası, diğeri dostlarının şevk-i taklididir ki, şu iki sâik-i şedid altında milyonlar Arabî kitaplar yazılmış ki, hiçbirisi ona benzemez. Âlim olsun, âmi olsun, her kim ona ve onlara baksa, kat’iyen diyecek ki, “Kur’ân bunlara benzemez; hiçbirisi onu tanzir edemez.” Şu halde, ya Kur’ân bütününün altındadır—bu ise bütün dost ve düşmanın ittifakıyla battaldır, muhaldir—veya Kur’ân, o yazılan umum kitapların fevkindedir.

Eğer desen: “Nasıl biliyoruz ki, kimse muârazaya teşebbüs etmedi? Kimse kendine güvenemedi mi ki meydana çıksın? Birbirinin yardımı da mı faide etmedi?”

Elcevap: Eğer muâraza mümkün olsaydı, alâküllihal kat’î teşebbüs edilecekti. Çünkü izzet ve namus meselesi, can ve mal tehlikesi vardı. Eğer teşebbüs edilseydi, alâküllihal, kat’î taraftar pek çok bulunacaktı. Çünkü hakka muarız ve muannit daima kesretli idi. Eğer taraftar bulsaydı, alâküllihal iştihar bulacaktı. Çünkü, küçük bir mücadele, beşerin nazar-ı istiğrabını celb edip destanlarda iştihar eder. Şöyle acip bir mücadele ve vukuat ise gizli kalamaz. İslâmiyet aleyhinde tâ en çirkin ve en şenî şeylere kadar nakledilir, meşhur olur. Halbuki, muârazaya dair, Müseylime-i Kezzâb’ın bir iki fıkrasından başka nakledilmemiş. O Müseylime’de çendan belâğat varmış. Fakat hadsiz bir hüsn-ü cemâle mâlik olan beyan-ı Kur’ân’a nisbet edildiği için, onun sözleri hezeyan suretinde tarihlere geçmiştir. İşte, Kur’ân’ın belâğatindeki i’câz, kat’iyen, iki kere iki dört eder gibi mevcuttur ki, iş böyle oluyor.

Dipnot-1

“Eğer kulumuz Muhammed’e indirdiğimiz Kur’ân’dan bir şüpheniz varsa, haydi, onun benzeri bir sûre getirin.” Bakara Sûresi, 2:23.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Insanda birazcik akil utanma olsa yapilan hirsizligi iki kez kullanmaz....

Komik bir tane ayet daha asalim müslüman arkadaslarimiz belki bir seyler ögrenirler.

BAKARA

286 - Allah hiç kimseye gücünün yeteceğinden başka yük yüklemez. Herkesin kazandığı hayır kendisine, yaptığı kötülüğün zararı yine kendisinedir.

Ey Rabbimiz, eğer unuttuk ya da yanıldıysak bizi tutup sorguya çekme!

Ey Rabbimiz, bize bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme!

Ey Rabbimiz, bize gücümüzün yetmeyeceği yükü de yükleme!

Bağışla bizi, mağfiret et bizi, rahmet et bize!

Sensin bizim Mevlamız, kâfir kavimlere karşı yardım et bize.

****

Allahin salya sümük yalvarip yakarip dua ettigi rabbi kimdir?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Scriptte sorun vardı düzgün yazamadım.Bazı cevaplar alıntıların içindedir.

Bir deve cobaninin allah hakkinda sordugu sorulara "ise yaramaz seyler" demek "bilgisizi cahil cühela" olmaktan kaynaklanir. Sorulan sorular her ne hakkinda olursa olsun absürd olabilirler önemli olan o sorulara yanit verebilme kapasitesinin gerekli olmasidir.Veya "bilmiyorum" diyebilmelidir insan olan canlilar... Nasil hayvanlar her seyi bilmiyorlarsa insanlarin da her seyi bilme zorunluluklari yoktur.

Cevap:Ne olduğunuz önemli değil.İnsan olmanız yeterli.Şimdi;İşe yaramaz şeyler dediğim Haşa ve Kella Allah'ın kuyruğu var mı kaç metre vs gibi saçmalıklardır.Bu şekilde egonuzu tatmin eden cümlelere verecek ne cevabımız vardır,Ne de zamanımız vardır.

Kim demis bu sacmaligi? Asli astari olmayan bu sacmaligi sadece müslümanlar söylemekteler ama nasil, kimden ögrendiklerini bilememekte ve aciklayamamaktadirlar.

Cevap:Öncelikle siz bu konuda bir bilgi sahibi değilsiniz.Henüz Din konusunda Allah konusunda soru soran birisiniz.Bunun saçmalık mı olduğunu,Hakikat mı olduğunu,Kimden öğrenildiğini,Delillerinin ne olduğunu ölçüp tartmak sizi komik duruma düşürür.Size Fıkıhtan delilleri tek tek getirebilirim.Fakat konuşmalarınızda bir laubalilik görüyorum.O yüzden buraya senetler vs gibi hükmün nerden çıktığını anlamamızı sağlayacak şeyleri yazma zahmetine girmeyeceğim.Sizinle İman noktasında,Kur-an'ın bir beşer sözü olup olmaması konusunda,Aklımıza bazı sorular sorup bunları cevaplandırmada ilerlememiz lazım.Konuşacaksak bu konularda konuşmalıyız.Fakat bu konulara girmemiz için Bir insan olarak,Bir Konuşmacı olarak birbirimize saygı göstermemiz lazım.Birbirimizin kutsallarına-Yaşam biçimlerine hakaret etmeden,Gerçekten birşeyleri anlamak adına konuşmamız lazım.Böyle bir tavır içerisinde olursak yazılarımızı genişletebiliriz.

Esas önemli olan mesele kisilere isimlere düsünce sahiplerine hakaret küfür etmeden onlar ile ugrasmamaktir.Hep ayni terane ayni zirilti ayni viyaklama.... Ne idigü belli olmayan uyduruk masal kahramanini koruyup kolllamak nedense beyinleri minumum kapasite maksimum beklenti ile calisanlara düsmekte.

Örnegin: "Allah hangi renkli kilotlari giymeyi sever, string mi, tanga mi. hasama mi?" sorusunun kisilerle ne ilgisi olabilir. Cagirin allahinizi göstersin giydigi ic camasirlarini.

Sonracima ne ateistligi? Ben dogal yasamaya calisan bir deve cobaniyim gerzek dogmatik sacmaliklar karsima cikinca ister istemez "ateist" olma mecburiyeti hasil olmakta.Hemde en radikal bir sekilde. Zaten ne sanalda nede canli hayatta hic saklamiyorum ki "radikal beyond ateist" oldugumu. Herkeste beni bu sekilde tanimaktadir...

Ayrica bu baslik "kuranda komik ayetler" basligidir... Olmayan bir zimbirtinin tartisildigi baslik degildir.... Olmayan uyduruk allah zimbirtisinin tartisildigi yüzlerce basliklar bulunmaktadir isteyen olursa onlardan bir kac tanesini güncellerim.

Bana göre kuran pislik bir kitaptir ve cogu yerinde cahillerin yazdiklari komedilerle birlikte saikliklar, sadistlikerl bulunmaktadir. Ben o komedilerin daha güzelierini yazarim... Kutsal kelimesi zaten basli basina sacmaliktir. Kutsallari olanlar beyinleri mühürlenmis putperestlerdir...

Müslüman putperestlerde olabilir Marxa, Lenine Atatatürke tapan putperestlerde....

Örnegin Marxa Lenine tapan sözüm ona ateist putpersetlerde Türkiye'de oldukca boldur... Putlari veya putlarinin düsúnceleri hakkinda olumsuz düsüncelere asla tahammülleri yoktur.Ayni müslumanlar gibi düsünce sahiplerine hakaretler küfürler yagdirirlar.

Bilmezlerki Marx'in Londra'da bir satoda krallar gibi yasayip isci sinifinin hakimiyeti gibi bir gerzekligi ürettigini.Hemde kapitalizm hakkinda dogru dürüst hic bir sey bilmeden.

Yurdum müslümanida ayni Marxisistide, Leninistide, Ataturkucsude... Geneli bilgisiz birikimsiz dünyadan bir haber sloganlarla bagirip cagirip ona buna hakaret etmekle bir halt yaptiklarini zannedenler ordusu.

Kurani okuyunca insanlar tarafindan yazildigini anlamayanlara onerim beyin jimnastik derslerine yazilmalaridir.

Bu konuda biraz konuşalım :).Öncelikle Kur-an Haşa Pislik bir kitap denmeyi hak edecek ne yaptı bir ona bakalım ?.

Öncelikle şunu hatırlatmak istiyorum.Kur-an'daki Ahkam ayetlerine bütün müslümanlar uymak zorundadır!.Müslümanların uymaması Kur-an'a mal edilemez.

4:9- Kendileri, geriye zayıf çocuklar bıraktıkları takdirde, onların geleceğinden endişe duyacak olanlar, (yetimler hakkında da aynı) endişeyi duysunlar, Allah'dan sakınsınlar ve doğru söz söylesinler.

6:140 - Bilgisizlik yüzünden beyinsizce çocuklarını öldürenler ve Allah'ın kendilerine verdiği rızkı, Allah'a iftira ederek haram kılanlar muhakkak ki, ziyana uğradılar. Bunlar, doğru yoldan sapmışlardır; hidayete erecek de değillerdir.

6:151 - De ki: Rabbinizin size neleri haram kıldığını okuyayım: O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın, ana babaya iyilik edin, fakirlik korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin, sizin de onların da rızkını biz veriyoruz. Kötülüklerin açığına da, gizlisine de yaklaşmayın. Haksız yere Allah'ın haram kıldığı cana kıymayın. Düşünesiniz diye Allah size bunları emretti.

2:83 - Hani bir vakitler İsrailoğulları'ndan şöylece mîsak (kesin bir söz) almıştık: Allah'dan başkasına tapmayacaksınız, ana-babaya iyilik, yakınlığı olanlara, öksüzlere, çaresizlere de iyilik yapacaksınız, insanlara güzellikle söz söyleyecek, namazı kılacak, zekatı vereceksiniz. Sonra çok azınız müstesna olmak üzere sözünüzden döndünüz, hâlâ da dönüyorsunuz.

3:104 - İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülükten men eden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa eren onlardır.

Kur-an bunun gibi bir çok ayetle doludur.Ve Rasulullah'ın hadisleri de bu mana üzerinedir.Böyle bir kitaba pislik bir kitaptır demek vicdansızlıktan ötedir.

Bir diğer konu.Siz Marx'in Londra'da krallar gibi yaşadığını tarihten öğreniyorsunuz.Öğrendiğiniz şeye güvenip buraya yazıyorsunuz.Aynı tarih Rasulullah'ın Vefatında bile zırhının borç altında olduğunu söylüyor!.Para için,Mal mülk için,Birşeyler yapan başarılı bir adam böyle bir durumda mı vefat eder ?.Rahatlık için böyle şeyler yapan adamın Günde 5 vakit namazı ve geceleri ayakları şişene kadar kıldığı namazı nasıl açıklayacağız ?(Allah'ın lütfuna şükür için Rasulullah'a teheccüd namazı farzdı).Aynı tarih söylüyor.Hemde din gibi hassas bir konuda.Tek bir hatada müşriklerin,Münafıkların sizden daha da ateist olanların pusuda bekletiği bir zamanda net bir şekilde yapılanlar yazılıyor ve son söyleyenden peygambere kadar söyleyenlerin ismi cismi şahitliklerinin makbüllükleri incelenerek kayda geçiyor.Şimdi size soruyorum.Rahatı için mal mülk için hareket eden bir insanın Alkol,Zina,Yalan gibi nefse hoş gelen şeyleri yasaklaması işine gelir mi ?.Canını bir yalan uğruna tehlikeye atar mı ?.Neden yapsın ?.Niye yapsın ?.Bugün önümüzde,Taşlanırken bile Allah birdir ona inanın kurtuluşa erin diye bağıran mukaddes bir peygamber vardır.Elbetteki elimizi vicdanımıza koyarak konuştuğumuzda,Rasulullah'ın yaptıklarının mal,mülk,para ve rahatlık için yapmadığını söyleriz.Büyüklenmeyin!,Kibirlenmeyin! Allah'ı kabullenmek sizi düşürmez.Düşmanlık Gütmeyin,Kıskançlık Beslemeyin.Allah bana yakın olduğu kadar,Sizede yakındır.O affedicidir.

tarihinde MenSabereZafire tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
gönderildi (düzenlendi)

Marx'in yasadigi yer iki adim ötemde suyun karsi tarafinda...Tarihten ögrenilmedi birebir gözlerle görüldü...

Şimdi size soruyorum.Rahatı için mal mülk için hareket eden bir insan Alkol,Zina,Yalan gibi nefse hoş gelen şeyleri durduk yere yasaklar mı

Bunlar kuranda yasaklanmamis aksine tesvik edilip özendirilmis ve serbest birakilmistir. Kulaktan kulaga ögrenilmis masallari burada tekrarlamakla komik duruma düsülmekte.Forumun sagina soluna bakilip basliklarin okunmasinda fayda var.

Olmayan bir seyin kanitlanmasi olmaz. Ayrica yasamamis masal kahramanlarinin maceralarini görmüs gibi ifade ile anlatim bilgisizlikten kaynaklanir.

Bakara 286. ayete yanit verilmeye calisilsa fena olmaz....Marketimizde o ayete benzeyen yiginla ayetler mevcut.

Allahin kuyrugu da vardir... Allah yokmu ki kuyruguda olmasin?

tarihinde cigi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Insanda birazcik akil utanma olsa yapilan hirsizligi iki kez kullanmaz....

Komik bir tane ayet daha asalim müslüman arkadaslarimiz belki bir seyler ögrenirler.

BAKARA

286 - Allah hiç kimseye gücünün yeteceğinden başka yük yüklemez. Herkesin kazandığı hayır kendisine, yaptığı kötülüğün zararı yine kendisinedir.

Ey Rabbimiz, eğer unuttuk ya da yanıldıysak bizi tutup sorguya çekme!

Ey Rabbimiz, bize bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme!

Ey Rabbimiz, bize gücümüzün yetmeyeceği yükü de yükleme!

Bağışla bizi, mağfiret et bizi, rahmet et bize!

Sensin bizim Mevlamız, kâfir kavimlere karşı yardım et bize.

****

Allahin salya sümük yalvarip yakarip dua ettigi rabbi kimdir?

Bunu yazarak gerçekten komik duruma düşüyorsunuz sayın misyoner :).Bunada cevap vereceğim Elhamdulillah.Belki hakkı,Batılı görmek isteyen vicdan sahipleri rast gelir.

Allah c.c bize nasıl dua edeceğimizi Kur-anın bir çok noktasında göstermiştir.Bu adamında yazdığı bir dua örneğidir.Bakara suresinin başını sonunu tamamını okumadan,Bu kısmı alıp Allah Rabbine dua ediyor gibi komik bir durum ortaya koymak istemiştir :).

Bir kaç örnekte ben vereyim.

FATİHA SURESİ

Bismillahirrahmanirrahim.

"Elhamdü lillâhi rabbil’alemin. Errahmânir’rahim. Mâliki yevmiddin. İyyâke na’budü ve iyyâke neste’în, İhdinessırâtel müstâkim. Sırâtellezîne en’amte aleyhim ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn."

Hamd, âlemlerin Rabbi, merhametli olan, merhamet eden ve Din Günü’nün sahibi olan Allah’a mahsustur. (Allahım!)

Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, nimete erdirdiğin kimselerin, gazaba uğramayanların, sapmayanların yoluna eriştir.

İHLAS SURESİ

Kul hüvallâhü ehad.Allâhüssamed.Lem yelid ve lem yûled.Ve lem yeküllehû küfüven ehad.

De ki; O Allah bir tektir.Allah sameddir.Doğurmadı ve doğurulmadı.O 'na bir denk de olmadı.

Kur-an'ın bir çok ayetinde böyle yerler vardır.Buna Allah kime dua ediyor demek ahmaklıktır.

Asıl önemli konuya gelirsek.Ben sizede birşeyler anlatmak amacıyla zamanımı harcayıp değerli şeyler anlatmaya çalıştım.Fakat siz neyin ne olduğunu gayet iyi bilen,Uzlaşmadan uzak,Başka amaçlar peşinde koşan birisiniz.Amacınıza gelince.Hristiyan yapamıyorsan-Ateist yap.Bu yöntemin misyonerler tarafından kullanıldığı biliniyor.Sizede yazık önünüzde bir iş yok boş işler peşinde koşuyorsunuz böyle bir iş yapmak mantıklı.Nitekim siz veya site sahibinin bu siteyle ilgili yaptığı bilgilendirme videosu diksiyonunuzu net bir şekilde ele vermiş :).O arkadaşın Türk veya Herhangi bir müslüman ülkeden olma ihtimali 0.

Üyeliğim silinmezse ben aydınlatılması gereken,İşimize yarayacak konularda her zaman yazacağım.Belki gerçekten anlamaya çalışan,Karmaşada kalmış biri olur.Teşekkür ediyorum.

tarihinde MenSabereZafire tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kur-an'ın bir çok ayetinde böyle yerler vardır.Buna Allah kime dua ediyor demek ahmaklıktır.

Asıl önemli konuya gelirsek.Ben sizede birşeyler anlatmak amacıyla zamanımı harcayıp değerli şeyler anlatmaya çalıştım.Fakat siz neyin ne olduğunu gayet iyi bilen,Uzlaşmadan uzak,Başka amaçlar peşinde koşan birisiniz.Amacınıza gelince.Hristiyan yapamıyorsan-Ateist yap.Bu yöntemin misyonerler tarafından kullanıldığı biliniyor.Sizede yazık önünüzde bir iş yok boş işler peşinde koşuyorsunuz böyle bir iş yapmak mantıklı.Nitekim siz veya site sahibinin bu siteyle ilgili yaptığı bilgilendirme videosu diksiyonunuzu net bir şekilde ele vermiş :).O arkadaşın Türk veya Herhangi bir müslüman ülkeden olma ihtimali 0.

Üyeliğim silinmezse ben aydınlatılması gereken,İşimize yarayacak konularda her zaman yazacağım.Belki gerçekten anlamaya çalışan,Karmaşada kalmış biri olur.Teşekkür ediyorum.

Arkadasim benimle ugrasmayi birak tartisilan konu kuran ayetleri hakkinda düsüncelerini yazmaya calis... Benimle ilgili olan düsüncelerin hepsi ayni kuran ayetleri gibi cöplük ayrica gereksiz konu ile ilgisi olmayan düsüncelerdir...

Kuran ayetleri hakkinda tartisilmak istenilyorsa konu disina cikmadan kisilere saldirmadan "soru / yanit" seklinde devam edebiliriz. .. Kuran ayetleri ve allah ile dalga gecilip elestirildiginde cani yanip saga sola saldiran kisi olmamaya özen gösteriniz.

Üyeliginiz silinmez merak etmeyin. Istediginiz her düsünceyi tartisabilirsiniz fakat kisilere yazilarin düsüncelerin sahiplerine hakaret, küfür etmeden ve tehditler savurmadan... Ben bunlara alisigim fakat tartisma kültürü acisindan etik olmamakta ve forum kurallarina uymak zorunlulugu vardir.

Bana yapilmis yapilacak hakaretler küfürler umurumda olmaz. Her gün yüzlerce ölüm tehditi alan bi dünya agiza alinmayacak küfürler edilen birisi olarak burada yazilanlar cerez niteliginde gibi olmaktalar fakat benim tek sikayetim "düsünceyi tartismanin" sirazesinden kacmakta oldugudur.

Tartisma konusunda anlasma saglanmissa (öyle olacagini saniyorum) ilk soruyu soralim...

Müslümanlik inancina göre kuran ayetlerinin her birisi allah sözlerimidir degil midir? Her bir ayete tek tek yani allah buyruklarina uyulmasi gerekir mi, gerekmez mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Arkadasim benimle ugrasmayi birak tartisilan konu kuran ayetleri hakkinda düsüncelerini yazmaya calis... Benimle ilgili olan düsüncelerin hepsi ayni kuran ayetleri gibi cöplük ayrica gereksiz konu ile ilgisi olmayan düsüncelerdir...

Kuran ayetleri hakkinda tartisilmak istenilyorsa konu disina cikmadan kisilere saldirmadan "soru / yanit" seklinde devam edebiliriz. .. Kuran ayetleri ve allah ile dalga gecilip elestirildiginde cani yanip saga sola saldiran kisi olmamaya özen gösteriniz.

Üyeliginiz silinmez merak etmeyin. Istediginiz her düsünceyi tartisabilirsiniz fakat kisilere yazilarin düsüncelerin sahiplerine hakaret, küfür etmeden ve tehditler savurmadan... Ben bunlara alisigim fakat tartisma kültürü acisindan etik olmamakta ve forum kurallarina uymak zorunlulugu vardir.

Bana yapilmis yapilacak hakaretler küfürler umurumda olmaz. Her gün yüzlerce ölüm tehditi alan bi dünya agiza alinmayacak küfürler edilen birisi olarak burada yazilanlar cerez niteliginde gibi olmaktalar fakat benim tek sikayetim "düsünceyi tartismanin" sirazesinden kacmakta oldugudur.

Tartisma konusunda anlasma saglanmissa (öyle olacagini saniyorum) ilk soruyu soralim...

Müslümanlik inancina göre kuran ayetlerinin her birisi allah sözlerimidir degil midir? Her bir ayete tek tek yani allah buyruklarina uyulmasi gerekir mi, gerekmez mi?

Kur'andaki ayetlerin her biri Allah kelamıdır.1 ayete inanmamak Kur-an'ın tamamına inanmamaktan farksızdır.Tek tek uyulması gerekir meselesinde Ahkam ayetlerine uyması farzdır.Bunları alimler detaylı bir şekilde incelemiş güzel bir şekilde Farz-Sünnet ayrımlarını yapmıştır.Bizim daha çok iman konusunda konuşmamız gerekir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kur'andaki ayetlerin her biri Allah kelamıdır.1 ayete inanmamak Kur-an'ın tamamına inanmamaktan farksızdır.

Alintida ki cümleyi bold yapip büyúttüm ki unutulmasin...

Basliyoruz...

NİSA - 89 - Onlar, küfür işledikleri gibi, sizin de küfür işleyip kendileriyle bir olmanızı arzu ettiler.

Onun için, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin.

Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün; Onlardan ne bir dost, ne de bir yardımcı edinmeyin.

=====

Saga sola evirip cevirip bükmeden yanit verilmesini rica ediyorum.... Yukarida ki ayette ki uyulmasi gereken emiri yani allahin buyrugunu yerine getiriyor musunuz? Getirmiyorsaniz neden?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sadece link verilse yeterli idi... Sanki kendin yazmissin gibi bir cuval cöplügü buraya asmisin...Tartisabilmek icin kendi aklin mantigin yoksa baliklardan kavak agaci yapma calisma nedenini anlayamadim...

Daha dogrusu masallarin gercekmis gibi anlatilmasini hic bir zaman anlayamadim hala anlayamiyorum...

Sana bir soru sorayim onu yanitlamaya calis...

CUMBULLU nedir?

Linkini verdiğim sitenin sahibi zaten benim..yazdığım konudaki yorumlar da bana ait...ama tabii ki işinize gelmeyen her bilgi sizin için çöplüktür..yukarıdaki bilgilere dikkat edin..Ayette kıyamet anında meleklerin arşın kenarlarında bulunacağı ve arşı taşıyanların "sekiz" olacağı belirtiliyor..arş,evreni kapsayan hükümranlıktır..buna karşılık bilim ne diyor..? EVRENİN GEOMETRİSİ SEKİZGENDİR DİYOR..TOPOLOJİK OLARAK DA TAM DA "8 " RAKAMI ŞEKLİNDEDİR DİYOR..KURAN, ARŞIN-EVRENİN KENARLARINDAKİ SEKİZDEN BAHSEDİYOR..BİLİM DE EVRENİN ŞEKLİ SEKİZGENDİR DİYOR..İLGİNÇ OLAN BU...AMA BUNU CİGİ GİBİLERİN ANLAMASI ÇOK ZORDUR..O ANCAK CUMBULLUYLA FALAN İLGİLENİR..CUMBULLU KONUSUNDA DA SIKI BİR CEVABIM VAR AMA SEVİYESİNE İNMEK BENİ RAHATSIZ EDER..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Site kimin olursa olsun orada olan yazilarin hepsi üsütük deli saidin zirvalarindan olusmakta... 20 yasinda cat pat Türkce'yi konusmaya ve okuma yazma ögrenmeye baslayan radyolarin iclerinde "seytan" var diyen geri zekali bir delinin zirvalamalari...

Acaba hangi bilgi cöplüktür? Sacmaliklara, zirvaliklara, palavralara ve bilinmezlik hakkinda uydurmalara "Bilgi" denir mi?

CUMBULLU'nun ne oldugu bilinmiyorsa ögrenmekte fayda vardir... Konumuz komik kuran ayetleri oldugundan komik ayetlerle devam edelim...

Mümin:

7 - Tahtı taşıyanlar ve onun etrafındakiler, Rablerinin hamdiyle tesbih ederler ve O'na inanırlar. İman etmişler için de şöyle bağışlanma dilerler: "Ey Rabbimiz! Rahmetin ve ilmin her şeyi kuşatmıştır. O, tevbe edip senin yoluna uyanları bağışla, onları cehennem azabından koru."

Hakka:

17 - Melekler de onun etrafındadır, O gün Rabbinin tahtını bunların da üstünde sekiz melek yüklenir.

Allah tahtina kurulup oturmus melekler de onu tasiyor.Acaba allah kac kilo?

Demek ki allahin ayaklari yok...Obez midir nedir kendisi yüremiyor üstelik "OL" dediginde her istedigi de oluyor...Öyle olsa gerzek kendi isini kendi yapardi degil mi? Iki tik tak bir göz kirpmasi "hoppidi oluverde meydan senindir aman" diyemiyor mu?

Sonra "Ars" nerde suyun üzerinde mi, altinda mi? Suyun üzerinde ise allah kof keferinin teki cünkü suya batmiyor.

Suyun icindelerse meleklerin neden kanatlari var? Kiclarinda pervane olmasi gerekmez mi? Allah yüzmede bilmiyor anlasilan.

Ars suyun üzerinde ise su neyin üzerinde? Her sey önceden yaratilmamis miydi?

Suyun üzerinde neden bir gemisi kucaginda kedisi yok?

Daha cok soru var iki ayet hakkinda ama simdilik bu kadar yeter.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim yazdıklarımın "deli said vs. " ile hiç bir ilgisi yok..her zamanki gibi asıl anlatmak istediğim konuyu kaynatmaya çalışmışsın,tebrikler..

Özür dilerim Zulfikar'in alintisini senin zannetmisim... Ama sende Zulfikar'a yazdigim yaziyi alintilamisin kardesim... :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş

Linkini verdiğim sitenin sahibi zaten benim..yazdığım konudaki yorumlar da bana ait...ama tabii ki işinize gelmeyen her bilgi sizin için çöplüktür..yukarıdaki bilgilere dikkat edin..Ayette kıyamet anında meleklerin arşın kenarlarında bulunacağı ve arşı taşıyanların "sekiz" olacağı belirtiliyor..arş,evreni kapsayan hükümranlıktır..buna karşılık bilim ne diyor..? EVRENİN GEOMETRİSİ SEKİZGENDİR DİYOR..TOPOLOJİK OLARAK DA TAM DA "8 " RAKAMI ŞEKLİNDEDİR DİYOR..KURAN, ARŞIN-EVRENİN KENARLARINDAKİ SEKİZDEN BAHSEDİYOR..BİLİM DE EVRENİN ŞEKLİ SEKİZGENDİR DİYOR..İLGİNÇ OLAN BU...AMA BUNU CİGİ GİBİLERİN ANLAMASI ÇOK ZORDUR..O ANCAK CUMBULLUYLA FALAN İLGİLENİR..CUMBULLU KONUSUNDA DA SIKI BİR CEVABIM VAR AMA SEVİYESİNE İNMEK BENİ RAHATSIZ EDER..

Linkini verdiğim sitenin sahibi zaten benim..yazdığım konudaki yorumlar da bana ait...ama tabii ki işinize gelmeyen her bilgi sizin için çöplüktür..yukarıdaki bilgilere dikkat edin..Ayette kıyamet anında meleklerin arşın kenarlarında bulunacağı ve arşı taşıyanların "sekiz" olacağı belirtiliyor..arş,evreni kapsayan hükümranlıktır..buna karşılık bilim ne diyor..? EVRENİN GEOMETRİSİ SEKİZGENDİR DİYOR..TOPOLOJİK OLARAK DA TAM DA "8 " RAKAMI ŞEKLİNDEDİR DİYOR..KURAN, ARŞIN-EVRENİN KENARLARINDAKİ SEKİZDEN BAHSEDİYOR..BİLİM DE EVRENİN ŞEKLİ SEKİZGENDİR DİYOR..İLGİNÇ OLAN BU...AMA BUNU CİGİ GİBİLERİN ANLAMASI ÇOK ZORDUR..O ANCAK CUMBULLUYLA FALAN İLGİLENİR..CUMBULLU KONUSUNDA DA SIKI BİR CEVABIM VAR AMA SEVİYESİNE İNMEK BENİ RAHATSIZ EDER..

Selam kardeşim. Evren ile ilgili çok sayıda belgesel izleyip dergi okumama rağmen ben evrenin geometrik şeklinin SEKİZGEN olduğunu duymadım. Hatta bildiğim kadarıyla böyle bir teori de yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...