hakdinislam 0 Ocak 12, 2014 gönderildi Yazar Raporla Share Ocak 12, 2014 gönderildi Güzel kardeşim fikirlerimizle bir alakası yok.En aşırı uç olarak gördüğün intihar bombacılarına git onlar bile uğruna öldükleri hurileri anlatan 'SAHİH' hadisleri sayarlar.Sen gözünü kapatıp hadisleri okumamaya devam edersen hayatta hep pisliğin içinde yüzersin bu lafımı da unutma. Pisliğin içinde yüzen ben olmuyacağım neyse lütfen yazma hadisi inkar edene ne diyeceğimi bilmiyorum çünkü. dinliyim demek ise dingilim demektir. bunlar dingiller familyası üyeleridir İlla hakaret argo küfür vs. zaten neyi, anladınız ki bunu anlamayı düşlüyorsunuz... Link to post Sitelerde Paylaş
bizon 0 Ocak 12, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 12, 2014 gönderildi Doğrunun yardımcısı Allah'tır.(Türk Atasözü) Hakdinislam Ben Muhammed yazınca kızıyorsun sen neden Allah yazıyorsun?Hz.Allah demen gerekmiyor mu kendi mantığına göre? Link to post Sitelerde Paylaş
hakdinislam 0 Ocak 12, 2014 gönderildi Yazar Raporla Share Ocak 12, 2014 gönderildi Doğrunun yardımcısı Allah'tır.(Türk Atasözü) Hakdinislam Ben Muhammed yazınca kızıyorsun sen neden Allah yazıyorsun?Hz.Allah demen gerekmiyor mu kendi mantığına göre? Ben Hz.Allah kelmiesi yerine Allah c.c Yüce Allah gibi kelimeleri yeğlerim boş denilmez demedim. Allah'ımıza ne desek az elimizden gelecek bişey yok bazen yazılmıyor.. Her zaman demek kötü diye eleştirmiş olabilirim. Burdan sen bir ara Allahcc den peygamberi üstün tutuyor demiştin unutmadım.. Link to post Sitelerde Paylaş
tentex 0 Ocak 12, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 12, 2014 gönderildi Ben Hz.Allah kelmiesi yerine Allah c.c Yüce Allah gibi kelimeleri yeğlerim boş denilmez demedim. Allah'ımıza ne desek az elimizden gelecek bişey yok bazen yazılmıyor.. Her zaman demek kötü diye eleştirmiş olabilirim. Burdan sen bir ara Allahcc den peygamberi üstün tutuyor demiştin unutmadım.. Allaha sen diye mi hitap ediyorsun siz diye mi? Link to post Sitelerde Paylaş
bizon 0 Ocak 12, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 12, 2014 gönderildi Ben Hz.Allah kelmiesi yerine Allah c.c Yüce Allah gibi kelimeleri yeğlerim boş denilmez demedim. Allah'ımıza ne desek az elimizden gelecek bişey yok bazen yazılmıyor.. Her zaman demek kötü diye eleştirmiş olabilirim. Burdan sen bir ara Allahcc den peygamberi üstün tutuyor demiştin unutmadım.. İmzanı düzelt cc falan yaz o zaman.Peygambere hz. demeyenleri eleştirmeden önce de 2 defa düşün. Link to post Sitelerde Paylaş
hakdinislam 0 Ocak 12, 2014 gönderildi Yazar Raporla Share Ocak 12, 2014 gönderildi İmzanı düzelt cc falan yaz o zaman.Peygambere hz. demeyenleri eleştirmeden önce de 2 defa düşün. Hep böyle olmuştur biliyor musun asıl demesi gereken kişi yerine hep karşı taraf der. Aynen iletiyorum bana yazarken 2 değil en az 10-15 defa düşün tabi o yetini kaybetmediysen. Link to post Sitelerde Paylaş
hakdinislam 0 Ocak 12, 2014 gönderildi Yazar Raporla Share Ocak 12, 2014 gönderildi (düzenlendi) Mevlit Kandili Dursun Ali Erzincanlı : Bu günümüz hayırlara vesile olur inşallah! Ocak 12, 2014 tarihinde hakdinislam tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
bizon 0 Ocak 12, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 12, 2014 gönderildi Hep böyle olmuştur biliyor musun asıl demesi gereken kişi yerine hep karşı taraf der. Aynen iletiyorum bana yazarken 2 değil en az 10-15 defa düşün tabi o yetini kaybetmediysen. Bu tavsiyeni dikkate alacağım Hz. hakdiniislam (r.a.).Teşekkürler. Link to post Sitelerde Paylaş
bizon 0 Ocak 12, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 12, 2014 gönderildi Mevlit Kandili Dursun Ali Erzincanlı : Bu günümüz hayırlara vesile olur inşallah! Peygamber mevlit kandilinde mi doğdu yoksa kutlu doğum haftasında mı? Link to post Sitelerde Paylaş
hakdinislam 0 Ocak 12, 2014 gönderildi Yazar Raporla Share Ocak 12, 2014 gönderildi Bu tavsiyeni dikkate alacağım Hz. hakdiniislam (r.a.).Teşekkürler. Yeter ya kirletme şu forumu artık ayrıca hakdini değil hakdinislam okuyamıyorsan ayrı yazıyım hak din islam Link to post Sitelerde Paylaş
ehl-i dünya 0 Ocak 12, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 12, 2014 gönderildi bizon kardeşim bi ayet yapıştırmıştın bi ara: ''Rahmân’ın kulları, yeryüzünde vakar ve tevazu ile yürüyen kimselerdir. Cahiller onlara laf attıkları zaman, “selâm!” der (geçer)ler.'' diye. boşver sen yine riayet et buna Link to post Sitelerde Paylaş
modest 0 Ocak 12, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 12, 2014 gönderildi Peygamber mevlit kandilinde mi doğdu yoksa kutlu doğum haftasında mı? Öğrenirsen kutlama yapacakmısın Hocam kıyamda ayaklarımın arası beş parmak mı açık olsun on parmakmı hangisi makul sevap olmasıgereken Allah'ın istediği pratiğiniz işte bu başka birşey değil din size göre buu Link to post Sitelerde Paylaş
bizon 0 Ocak 12, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 12, 2014 gönderildi Öğrenirsen kutlama yapacakmısın Hocam kıyamda ayaklarımın arası beş parmak mı açık olsun on parmakmı hangisi makul sevap olmasıgereken Allah'ın istediği pratiğiniz işte bu başka birşey değil din size göre buu Hayır yapmayacaktım peygamber de yapmamı istemezdi büyükk ihtimalle.Ölmüş birinin doğum günü mü kutlanır? Link to post Sitelerde Paylaş
bizon 0 Ocak 12, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 12, 2014 gönderildi bizon kardeşim bi ayet yapıştırmıştın bi ara: ''Rahmân’ın kulları, yeryüzünde vakar ve tevazu ile yürüyen kimselerdir. Cahiller onlara laf attıkları zaman, “selâm!” der (geçer)ler.'' diye. boşver sen yine riayet et buna Doğru diyorsun da kendimi tutamıyorum işte. Link to post Sitelerde Paylaş
tentex 0 Ocak 12, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 12, 2014 gönderildi Peygamberin doğum gününü neden şampanya ve disko yaparak kutlamıyorsunuz? Hands up! DJ! Give me the music! For Mohamad! Dum tıs dum tıs dum tıs Buna ne engel ki? Link to post Sitelerde Paylaş
hakdinislam 0 Ocak 12, 2014 gönderildi Yazar Raporla Share Ocak 12, 2014 gönderildi bizon kardeşim bi ayet yapıştırmıştın bi ara: ''Rahmân’ın kulları, yeryüzünde vakar ve tevazu ile yürüyen kimselerdir. Cahiller onlara laf attıkları zaman, “selâm!” der (geçer)ler.'' diye. boşver sen yine riayet et buna O tevazuya keşke nail olabilse olabilsen olabilsek. Öğrenirsen kutlama yapacakmısın Hocam kıyamda ayaklarımın arası beş parmak mı açık olsun on parmakmı hangisi makul sevap olmasıgereken Allah'ın istediği pratiğiniz işte bu başka birşey değil din size göre buu Bari dinin kendine özgü önemli gün ve gecelerine karışmayın ya yeter gına geldi artık. Peygamber mevlit kandilinde mi doğdu yoksa kutlu doğum haftasında mı? Hicri rebuevvel 12 si bugün doğdu 20 nisan haftası ise kutlu doğum haftası ne var bundaa Link to post Sitelerde Paylaş
bizon 0 Ocak 12, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 12, 2014 gönderildi Hicri rebuevvel 12 si bugün doğdu 20 nisan haftası ise kutlu doğum haftası ne var bundaa 2 sorum var. 1-Kutlu doğum haftasında doğmadıysa o haftada ne kutlanıyor? 2-Neden diğer peygamberlerin doğum gününü kutlamıyorsunuz?Onlar da İslam peygamberi değil mi neden ayrım yapıyorsunuz? Link to post Sitelerde Paylaş
modest 0 Ocak 12, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 12, 2014 gönderildi Hayır yapmayacaktım peygamber de yapmamı istemezdi büyükk ihtimalle.Ölmüş birinin doğum günü mü kutlanır? Ozaman neden bunu dillendiriyorsun dogruyu anlatmak için bir çalışman varmı ? Bunlar peygamberden sonra oldu biliyorsun onlarda var bizde niye yok mantığı Bu insanlar neden kutluyor (kutlama derken biz Kur'an okuyor onlar gibi değiliz içki içip azıtmıyoruz demeyin aynı şey Buda) peki aklımı kesmiyor bunun iyi birşey olmadığını bulmaya hayır bence bundan mutluluk duyuyor bunun sayesinde yaptıklarından kurtulduğunu düşünerek dünya hayatına devam ediyor Beklenti varsa neden kutlanmasın sonuçta peygamber Allah'ın yanında şefatci olacak onun da ovülmeye ihtiyacı var büyünden kutlanır Link to post Sitelerde Paylaş
modest 0 Ocak 12, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 12, 2014 gönderildi Bari dinin kendine özgü önemli gün ve gecelerine karışmayın ya yeter gına geldi artık. Karışmıyoruz zaten kim neyi uydurur neyi yaşarsa din adına kendi yararına Benim için bu din değil zaten Link to post Sitelerde Paylaş
Deneyci 0 Ocak 12, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 12, 2014 gönderildi Din Ceza, ivaz. İman ve amel mevzuu olarak insanlara Cenab-ı Hak tarafından teklif olunan Hak ve hakikat kanunlarının hey'et-i mecmuasıdır. Din, kâinatın, dünyanın hayatın ve insanın yaratılış gayeleri ve var oluş şekillerini açıklıyarak, onları mânasızlıktan ve abesiyetten kurtarır. İnsanların cemiyet hayatında barış içinde ve kardeşçe yaşamalarını sağlar, hakiki saadete ulaştırır. Dinin zayıfladığı cemiyetlerde ırkçılık ve ihtilâlci ideolojiler yayılır. Milletin birlik ve dirliği bozulur. Cenab-ı Hakk'ın Dergâh-ı Uluhiyyetine kulluk edasına vesile ve medar olan ibadet, İslâm, şeriat. Millet. Âdet, hâl, siyaset. Hesab. Kahr, galebe, istilâ. Mâlik olmak. Aziz olmak. İtaat etme. Verâ, takvâ. Mâsiyet ve ikrah ve hizmet. Hüküm, kazâ ve ihsân. Bir şeyi âdet eylemek, de'b. Siret ve tarikat. Tedbir ve tevhid. Melik, mülk. Birisini hoşlanmadığı şeye sevketmek. Ist: Allah ile kul ve kullar arasındaki münasebetleri tanzim eden nizam. Din (Dyne) Fr. Fiz: Bir gramlık bir kütlenin hızını, saniyede bir santimetre artıran kuvvet ölçüsü. http://www.osmanlica....com/?k=din&t=@ Dini hangi anlamda kullanacağız? Yol,yöntem,yaşam tarzı anlamında kullanacaksak dinsiz değilim. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts