Yâdellerdeki Yurtdaş 0 Oluşturuldu: Ocak 13, 2014 Raporla Share Oluşturuldu: Ocak 13, 2014 Almanya Federal P, 1997 yılında bir araştırma yaptırdı: "Hangi tür insanlar hayatta daha başarılı oluyor?" Ya da: "Hayatta başarılı olmanın sırrı nedir?" İhale, üç şirkete verildi. Bu üç şirket, araştırmanın sonucunu parlamentoya sundu. Sonuç: "Dil eğitimi" ile "hayatta başarı" orantılıdır, Bir insanın dil eğitimi ne kadar yüsek ise, o kişi hayatta o kadar başarılı olur. Hattâ aile ve aşk ilişkileri bile, dil eğitiminin orantısına bağlıdır. Almanya'da geride bıraktığım 34.5 yıl içine şu tümceyi sıklıkla duydum: "Sen, sözcüklerle akrobasi yapıyorsun. Bu da seni çk çekici yapıyor." Şimdi de Ateistforum'a bir göndeme yapayım: Tüm Türkçe forumlar arasında en câzibeli olanı Ateistforum'dur. Çünkü buradakli insanlar, okulda öğrendikleri Türkçe'yi uyguluyorlar. Bazıları da (benim gibi) okulda öğrendiklerinden öteye geçiyor. Bir oran vereyim: Bu forumdaki dinsizlerin %90'ı, okulda öğrendiklei Türkçe'yi uygulamaya özen gösteriyor. Teistlerde drum tam tersine: En fazla %10'u bu özeni önemsiyor. Hayatın tüm alanlarındaki başarı, dil eğitimi ile orantılı ise, din alanında da bu geçerlilik vardır diyebilir miyiz? Link to post Sitelerde Paylaş
tanri tanimaz 0 Ocak 13, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 13, 2014 gönderildi Almanya Federal P, 1997 yılında bir araştırma yaptırdı: "Hangi tür insanlar hayatta daha başarılı oluyor?" Ya da: "Hayatta başarılı olmanın sırrı nedir?" İhale, üç şirkete verildi. Bu üç şirket, araştırmanın sonucunu parlamentoya sundu. Sonuç: "Dil eğitimi" ile "hayatta başarı" orantılıdır, Bir insanın dil eğitimi ne kadar yüsek ise, o kişi hayatta o kadar başarılı olur. Hattâ aile ve aşk ilişkileri bile, dil eğitiminin orantısına bağlıdır. Almanya'da geride bıraktığım 34.5 yıl içine şu tümceyi sıklıkla duydum: "Sen, sözcüklerle akrobasi yapıyorsun. Bu da seni çk çekici yapıyor." Şimdi de Ateistforum'a bir göndeme yapayım: Tüm Türkçe forumlar arasında en câzibeli olanı Ateistforum'dur. Çünkü buradakli insanlar, okulda öğrendikleri Türkçe'yi uyguluyorlar. Bazıları da (benim gibi) okulda öğrendiklerinden öteye geçiyor. Bir oran vereyim: Bu forumdaki dinsizlerin %90'ı, okulda öğrendiklei Türkçe'yi uygulamaya özen gösteriyor. Teistlerde drum tam tersine: En fazla %10'u bu özeni önemsiyor. Hayatın tüm alanlarındaki başarı, dil eğitimi ile orantılı ise, din alanında da bu geçerlilik vardır diyebilir miyiz? Dost bu yapilan arastirma almanyayi kapsar ve benzeri avrupa ulkelerini. Gerekce cok aciktir.Almanyadaki siginmaci ve gurbetcilerin sayisi bir hayli yuksektir. Kommunikation sorunu avrupa ülkeleri icin en citti sorundur. Link to post Sitelerde Paylaş
Yâdellerdeki Yurtdaş 0 Ocak 13, 2014 gönderildi Yazar Raporla Share Ocak 13, 2014 gönderildi Güzel! Almanya'daki mülteciler ve Alman kökenlileri karşılaştıralım. Mülteciler çok daha başarısız. Varoş mahalleri, çoğunlukla mültecilerle dolu. Senin de itirâf ettğin gibi, batı Avrupa için geçerli. İlginçtir ki, dünyanın en zengin ülkelerinin çoğu Batı Avrupa ülkeleridir. En yüksek refah seviyesi yine oralardadır. Örnek olara Japonya'yı ve Güney Kore'yi ele alalım. Kitap okoma alışkanlığında birinci sırayı Japonya, ikinci sırayı Güney Kore alıyor. Bir toplumun eğitim oranı ne kadar yüksek ise, o toplumun gelişme oranı da o kadardır. Dil eğitimi düşük olan bir kişi, hiç bir eğitim alanında başarılı olamaz. Dil eşittir eğitim; dil eşittir başarı; dil eşittir refah. Link to post Sitelerde Paylaş
ehl-i dünya 0 Ocak 13, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 13, 2014 gönderildi dil vasıtadır, asıl olan fikir zenginliğidir. dil yeteneği, fikrini ifade edebilme yeteneğinle ölçülür. bu ise fikir zenginliği ile koreledir. Link to post Sitelerde Paylaş
Reflect 0 Ocak 13, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 13, 2014 gönderildi dil vasıtadır, asıl olan fikir zenginliğidir. dil yeteneği, fikrini ifade edebilme yeteneğinle ölçülür. bu ise fikir zenginliği ile koreledir. Dil öğrenmek fikri zenginliğe sebebiyet verebilir. Eskimo dillerinde yağış şekline göre birden fazla kar ismi vardır örneğin. Kimi kültürlerde zaman algısı yoktur ve dolayısıyla bütün eylemler tek bir zamanda ifade edilir. Kimi Afrika toplumlarında teknoloji yoktur ve bu eksiklik dillerinde farklı kavramların bulunmasına neden olur. Bunlar uç örnekler belki ama bir Fransız dilinde bile Türkçede olmayan ya da Türkçede Fransızcada olmayan bir sürü kavrama rastlıyoruz. Tüm bu ve bunun gibi kültürlerin dillerini öğrendikten sonra beyindeki sinaps bağlantılarındaki artışı bir düşünün! Link to post Sitelerde Paylaş
modest 0 Ocak 13, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 13, 2014 gönderildi Zaman değiştikçe ayrımcılık ta değişiyor Huylu huyundan vazgeçermi hayır Soylu soysuz zengin fakir beyaz zenci alman yahudi kızıldereli avrupalı türk kürt vs bunlar insanın istekleri yaptığı bencillikleri kendisini ön pilana çıkarma duyğusu bu dil bilgisi dediğin şey de aynısı ayrım bölücülük kokuyor Türkiyede eğitim aldinmi yadellerdeki yurtdaş sistemin nasıl çalıştığını biliyormusun zengin kolej de 15 kişilik sınıfta okur fakir işçi kısmı devlet okulunda en az 40 kişiyle eğitime başlar kim nekadar alırsa ve zorunlu eğitim başlamadan önce devlet okullarında az bir bilgi ile ayrılan çocuklar hayatın amacı olan iş hayatına başlar taki emekli olana kadar burda okulda öğrendiği temel bilgiler le yaşam alanında başarılı olurlar kimileri yetenek becerileri ile öne çıkar parmakla gösterilir ler örnek alınırlar kimileri iş hayatının verdiği zaman kayıpları ile yeteneklerini geliştirmeye zaman bulamaz bunun sebebi para hayatta kalmak için onun için çalışmak gerek bunu anlamazsınız siz avrupa da yaşıyorsunuz sizlerin yaşam kalitesi çok yüksek çalışma saatlerinizi sosyal hayatınızı etkilemiyor türkiye avrupa değil ama ondan gördüğünü yapıyor asya da bir çok ülke ve sömürülen afrika ülkeleri araplar turkiyeden de aşağı seviyede Almanlar çözümü bulmuş düzeltmesinide yaparlar umarım çok kitap okumak yazarın beynini kopyalamak için değil insan kendini geliştirmek için okur insan bir hatasını düzeltiyor bu sayede fakat hatalar Yanlışlar gene var o kitaplar çok okunduğu için savaşlar ayrımcılık çıktı halada var Dil bilgisi kendini ifade etme önemli birşey yapmadığın birşeyi yapmış gibi süslü laflarla anlatmak nekadar doğru karşı tarafı etkilemek ne işe yarar hiç bir işe çünkü karşı taraf farklı dil le (anlayışa) sahip dil bilgisi kişinin kendi başarısı için değil toplumun başarısı dünyanın başarısı için kullanılmalı bu olmadığından yamyamlar misyonerlerin kaynar kazanda haşladı yamyam kaldı araplar eskilerin masallarını dinledi arap kaldı almanlar yahudileri katletti yahudiler filistin katletti... Link to post Sitelerde Paylaş
Yâdellerdeki Yurtdaş 0 Ocak 13, 2014 gönderildi Yazar Raporla Share Ocak 13, 2014 gönderildi Sevgili modest, keşke yazım kurallarına uyabilsen de yazdıklarını anlayabilsek. Ben, ilkokulu Türkiye'de bitirdim; ve 14 yaşımda Almanya'ya geldim. Yani her açıdan, olumsuz konumdayım. Almanya'da da 6. dereceli ortaokul mezunuyum; okulu, sonradan (dışardan) tamamladım. Bu konunun en güzel örneği sensin. Teistler, anlıyormuş gibi yaparlar; ama bir şey anlamazlar. Dil eğitimi demek, hem kendisini ifâde edebilmek, hem de okuduğunu anlayabilmektir. Bilâkis okuduğunu anlayamayanar, hiç bir alanda eğitim alamazlar; bu kişiler, ömrübillâh başarısız olur. Benim kişisel sitemde bir tümcenin sekiz değişik anlamını gösterdim. Yani yazım işâretlerini değişik şekilde kullanarak, aynı tümceye sekz ayrı anlam getirdim. Şu tümceyi bir dene: sendemileyla Merak ediyorum; kaç anlam çıkarabileceksin. Bu tümceyi en az sekiz anlama dönüştürebilirsen, düşünsel dil eğitimini anlayabilirsin. Link to post Sitelerde Paylaş
modest 0 Ocak 13, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 13, 2014 gönderildi Sevgili yadellerdeki yurdtaş Yazı kurallarına duymadığım için benim yazdıklarımı anlayamadınız bir başkası benim yazımı anlıya biliyor bu durumu nasıl açıklayacaksınız ben geri zekalı anlayan orta dereceli siz üstün zekalı olarakmı? Insan okuduğundan görmek istediğini arar o olmayınca o yazı onun için hiçtir!!! Okul devamı sizin iş ve sosyal hayatınızın buna müsade ettiği için devam ettiniz herkez siz gibi olamaz Beni nokta virgül olarak ikinci pilana atmış daha sonrada teist olduğum için yere attınız siz bu yüzden benim ne anlatmak istediğime hiç düşünmüyor sunuz ayrıca benden birşey öğreneceğiniz aklınıza bile gelmiyor çünkü ben size göre olmayan birşeye inanır hayal dünyasında yaşarım herşeyim de ezbere yaşıyorum yanılıyorsunuz. Şunu söylemek istiyorum bir anlam ifade edermi bilmem bana göre sizden level olarak üst seviyedeyim Dil eğitimi kendini ifadede önemli birşey buna kabulun doğru kelimeleri seçerseniz karşınızdaki sizi gayet düşündüklerinizi anliya bilir. Dil eğitimi okunanı anlamada hiç bir işe yaramaz bunun örneği okuduğunuz arapça kurandan anlıya biliyoruz o dili öğrenmek için insanlar kaç yıl okuyor o kültürün medeniyetini kelimelerin kökenini ama siz birisinin anlatımıyla okuyor genede o yazıları okuyan bir çok kişiden farklı anlıyorsunuz!!!! Örnek; Verdiğiniz örnek benim zekamın ne kadar çalıştığını ölçmek için sizin uydurdugunuz bir sistem ben burdan bir anlam çıkartırsam yada sizden az ozaman ben sizden düşük ikinci sınıf insan olacağım ama sizden fazla çıkartırsam anlam çıkartırsam sizden daha zeki olacam bunu anlamiyacaksınız çünkü ben olmayan gözle görülmeyen nr olduğu belirsiz bir şeye inanıyorum !!! Not; Her kez siz gibi uygun zaman,koşul, takımlar,la yazı yazmıyor bu yazılardan insanın zekasını ölçmezsiniz... Link to post Sitelerde Paylaş
ehl-i dünya 0 Ocak 13, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 13, 2014 gönderildi Sevgili modest, keşke yazım kurallarına uyabilsen de yazdıklarını anlayabilsek. Ben, ilkokulu Türkiye'de bitirdim; ve 14 yaşımda Almanya'ya geldim. Yani her açıdan, olumsuz konumdayım. Almanya'da da 6. dereceli ortaokul mezunuyum; okulu, sonradan (dışardan) tamamladım. Bu konunun en güzel örneği sensin. Teistler, anlıyormuş gibi yaparlar; ama bir şey anlamazlar. Dil eğitimi demek, hem kendisini ifâde edebilmek, hem de okuduğunu anlayabilmektir. Bilâkis okuduğunu anlayamayanar, hiç bir alanda eğitim alamazlar; bu kişiler, ömrübillâh başarısız olur. Benim kişisel sitemde bir tümcenin sekiz değişik anlamını gösterdim. Yani yazım işâretlerini değişik şekilde kullanarak, aynı tümceye sekz ayrı anlam getirdim. Şu tümceyi bir dene: sendemileyla Merak ediyorum; kaç anlam çıkarabileceksin. Bu tümceyi en az sekiz anlama dönüştürebilirsen, düşünsel dil eğitimini anlayabilirsin. dostum sallama. buradan ancak 2 anlam çıkar. sende mi leyla (aidiyet, -de hal ekidir, bulunma belirtir.) sen de mi leyla (-de bağlaçtır, dahi anlamı verir.) başkaca da bir anlama gelmez. Link to post Sitelerde Paylaş
bir_akil_insan 0 Ocak 13, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 13, 2014 gönderildi (düzenlendi) Yazı kurallarına duymadığım için benim yazdıklarımı anlayamadınız bir başkası benim yazımı anlıya biliyor bu durumu nasıl açıklayacaksınız ben geri zekalı anlayan orta dereceli siz üstün zekalı olarakmı? Konu zekayla değil, derdini anlatabilmekle ilgili. Yazılarınız derdinizi anlatmalı. Eğer yazım kurallarına dikkat etmiyorsanız, yazdıklarınız bir yerden sonra sabır testine dönüşür. Çok az insan bu teste girmek ister. Örneğin ben, daha ilk cümlede 3-4 hata bulunduran yazıların gerisini okumuyorum. Yazım kurallarına uymayan kişiler için şunlar denilebilir: - özensizdir - okuyucuya veya muhattabına önem vermez, saygı göstermez - yeterli birikimi yoktur - derdini aktarıp gitmek ister, bencildir vb. Yazım esnasında hata yapılabilir. Yazım kurallarına bazen uyulamayabilir; gözden kaçan noktalar veya kararsız kalınan yerler olabilir. Ama yazım kuralları görünür biçimde göz ardı ediliyorsa, yazıyı okumanın bir anlamı yoktur. Zira bu kadar birikimsiz ve özensiz birinin anlatabileceği, okuyucuya öğretebileceği yeni birşey de yoktur. Zaten - buradaki konu ile ilgili olarak - birikimsiz birinin masallar peşinde koşuyor olması da son derece normaldir. Yani insanın cehaleti, hayatının tek bir alanında değil, her yerinde kendini gösterir. Bizler de her zaman çok düzgün yazamıyoruz elbet. Ama çaba gösteriyoruz. Siz de gösterin. Ocak 13, 2014 tarihinde bir_akil_insan tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Yâdellerdeki Yurtdaş 0 Ocak 13, 2014 gönderildi Yazar Raporla Share Ocak 13, 2014 gönderildi Konu zekayla değil, derdini anlatabilmekle ilgili. Yazılarınız derdinizi anlatmalı. Eğer yazım kurallarına dikkat etmiyorsanız, yazdıklarınız bir yerden sonra sabır testine dönüşür. Çok az insan bu teste girmek ister. Örneğin ben, daha ilk cümlede 3-4 hata bulunduran yazıların gerisini okumuyorum. Buyur; burdan yak! - özensizdir - okuyucuya veya muhattabına önem vermez, saygı göstermez - yeterli birikimi yoktur - derdini anlatıp gitmek ister, bencildir vb. + vurdumduymazlık (karşısındakini önemsmeme) + saygısızlık Bizler de her zaman çok düzgün yazamıyoruz elbet. Ama çaba gösteriyoruz. Siz de gösterin. Ta kendisi! Hepimiz edebiyat fakültesini bitirmiş olmamız gerekmez. Ama biraz özen gösterirsek, kaşımızsdaki kişiye saygı göstermiş oluruz; ve iletişimimiz ivme kazanır. Sevgili modest, ne yazık ki yine mağduriyet edebiyatından dem vuruyor. Daha ilk ve ikinci yazımda vurgulamıştım: Dil eğitimi, refahı getiren tüm unsurların anahtarıdır. Bir toplumdaki dil eğitimi ne kadar düzeyli ise, o toplum er ya da geç refaha ulaşacakır. Link to post Sitelerde Paylaş
Yâdellerdeki Yurtdaş 0 Ocak 13, 2014 gönderildi Yazar Raporla Share Ocak 13, 2014 gönderildi dostum sallama. buradan ancak 2 anlam çıkar. sende mi leyla (aidiyet, -de hal ekidir, bulunma belirtir.) sen de mi leyla (-de bağlaçtır, dahi anlamı verir.) başkaca da bir anlama gelmez. Buyur, canım! Link to post Sitelerde Paylaş
ad hominem 0 Ocak 13, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 13, 2014 gönderildi Almanya'da geride bıraktığım 34.5 yıl içine şu tümceyi sıklıkla duydum: "Sen, sözcüklerle akrobasi yapıyorsun. Bu da seni çk çekici yapıyor." Senin bu forumda yazdığın her mesaj neden narsizm içeriyor? Bu forumda blunmanın tek amacıda gerçek hayatta katlanılmaz olduğun için narsizmini sadece burada paylaşabilmen gibi geliyor bana. Link to post Sitelerde Paylaş
modest 0 Ocak 13, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 13, 2014 gönderildi Bir akıl insan Örnek; Yukarda isminiz,de kural hatası yaptım!!!. Bu nedenle sizi ön yargı içinde bulunduğumu nasıl düşüne bilirsiniz. Yukarki yazılarda dil bilgisi insanin ne derece bilgi sahibi olacağını anlatıyor baştan birdaha okuyun. Zeka testi, Yurdtaş ın vermiş olduğu sende mi leyla örneğinde siz ne anlıyorsunuz burda neyin testi yapılıyor? Ben burda sizden daha fazla yazı okurum benden daha fazla yazı hatası yapan arkadaşlar da var bunu görüyorum lakin bunu dert etmiyorum. Ben yazılarda argo,alay vs cümleler görsem bile okuyorum çünkü bilgi nerden gelir bilinmez siz iki satırla kişinin bilgisini ölçüp okumuyı yarıda bırakırsanız sizin bileceginiz iş Ben yazı kurallarına uymuyorum verdiğin vs,reler bende yok ben hepinize temiz bir akılla bakıyor inciltmemeyede gayret ediyor herkezin bakış açısını okur ve kararlarına karışmam ben alacağıma bakarım onunda benim gördüklerimi girmesi için iki kelam yazarım dediğim gibi on yargı var. Burda amaç birşey öğrenmek değil yada öğretmek amaç bildiklerini başkasına öğretmek kendi gibi olmayana alay hakaret küçük görmek vs bunlar için yazılır okunur okuduklarina bile cevap verilmez ezberde hazırda olanlar anlatılır dedim ya amaç herkezin kendi gibi olması Takım tutar gibi adam tutmak budur yurdtaş Bene yazdığımı ne düşündüğümü ne hissettiğimi iyi biliyorum siz değil!!! Siz sakalidan kara çarşaflıdan Akp den tanrı olabilir diyenden nefret edersiniz ben etmem. Ben herkeze değer veririm onları kırmak için yazmam Bütün bu yazıları temiz olanlar anlar okuyanlar değil. Yazı bir toplumun refahını sağlamaz akıl ve adalet sağlar bugün ABD Avrupa vs dil bilgisi anlatım üstünlüğüne sahip se bu dünya neden bu halde!!! Bu sadece ayrımcılık.. Link to post Sitelerde Paylaş
alaton 0 Ocak 13, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 13, 2014 gönderildi Senin bu forumda yazdığın her mesaj neden narsizm içeriyor? Bu forumda blunmanın tek amacıda gerçek hayatta katlanılmaz olduğun için narsizmini sadece burada paylaşabilmen gibi geliyor bana. Link to post Sitelerde Paylaş
bir_akil_insan 0 Ocak 13, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 13, 2014 gönderildi (düzenlendi) Bir akıl insan Örnek; Yukarda isminiz,de kural hatası yaptım!!!. Bu nedenle sizi ön yargı içinde bulunduğumu nasıl düşüne bilirsiniz. Rumuzumda kural hatası yapmamışsınız; farklı bir şekilde yazmışsınız, bir tane de harfi yanlış yazmışsınız. Alıntıladığım kısımdaki kural hataları "Örnek;", "isminiz,de", "!!!.", "düşüne bilirsiniz." kısımlarında bulunuyor. Anlatım yanlışlıkları da mevcut. Benimle ilgili ön yargıya sahip olduğunuzu düşünmedim; mesajımı yazana kadar zaten konuya dahil değildim. Yazdıklarımı kişisel algılamayın; sizinle ilgili bir derdim bulunmuyor. Bunları, derdinizi ve düşüncelerinizi daha sağlıklı anlatabilmeniz için öneri olarak kabul edin. Anlatmak sözcüğü etkendir. Bir insanın, bir diğerinin, bir konuyu anlamasını sağlaması demektir. Birşey anlatmaya çalışırken, okunamaz şekilde yazarsanız, anlatmayı başaramazsınız. Bütün çabanız boşa gider. Bu yüzden yazım kurallarına dikkat etmenizi öneriyorum. Kendinizi anlatamadığınız durumlarda muhattabınızın insafına kalmışsınız demektir. Yani o sizi ne kadar anlamaya çalışıyor ve anlayabiliyorsa, çabanız o kadar işe yaramış demektir. Bu duruma örnek olarak kendimi gösterdim. Ben özensiz sunulmuş fikirlere değer vermiyorum ve okumuyorum. Emin olun, kendi zamanına ve emeğine değer veren insanların çoğu da okumayacaktır. Yani onları yazmaya ayırdığınız zamanın ve çabanın tümü boşa gidiyor demektir. Bu duruma düşmemek için yazım kurallarına elinizden geldiğince dikkat edin; düşüncelerinizi kolayca, kısaca ve anlaşılır biçimde aktarmaya çaba gösterin. Siz bunlara özen gösterdikçe, hem çevreniz sizden daha çok faydalanabilir, hem de siz daha fazla ve kolay biçimde yol katedebilirsiniz. Ocak 13, 2014 tarihinde bir_akil_insan tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Yâdellerdeki Yurtdaş 0 Ocak 13, 2014 gönderildi Yazar Raporla Share Ocak 13, 2014 gönderildi Açılş yazımda tamamen masumâne bir soru ilettim: "Hayatın tüm alanlarındaki başarı, dil eğitimi ile orantılı ise, din alanında da bu geçerlilik vardır diyebilir miyiz?" Ve durum gösteriyor ki, bu sorunun yanıtı mâlumunuz. Neymiş; birilerine saldırıyormuşum da...! Kendimi beğeniyormuşum da...! Şuymuş da, buymuş da...! Ve delil olarak da "dil"e verilmeyen önem ortaya atılıyor. Yine mağduriyet edebiyatı, yine yaygara! Arkadaşlar, bazılarınızın yazdığı tüm tümceleri, yazım işâretlerinden yararlanarak, çeşitli şekillerde, çeşitli (bazen tamamen zıt) anlamlar oluşturabilirim. Ve ardından size sorabilirim: "Bu anlamlardan hangisini kastediyorsun?" Link to post Sitelerde Paylaş
modest 0 Ocak 13, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 13, 2014 gönderildi Bir akıl insan Dediklerine katılıyorum yukarda,da yazdım zaten bir insanın kendini ifade iyi bir şekilde karşı tarafa ifade etmesi için doğru cümleler ve yazı kurallarına uymalı,ki karşı tarafın anlayışı kolaylaş,sın Insan belli sebepler,le bu kurallara uymuyor ise o insanın Ne aptal Ne beyinsiz Ne ezberci Ne bilgisiz Ne saygısız vs Sonuç çıkarmak yanlış. Yadellerdeki yurdtaş ne yazmış Bu konunun en güzel örneği sensin. Teistler, anlıyormuş gibi yaparlar; ama bir şey anlamazlar. Anlamazlar nedemek aklı noksan yetmez bir şeyler ders almaz ezbere yaşar ben bunu anlıyorum siz ne anlıyorsunuz.??? Sende mı leyla, burda vereceğim cevap neyin tespiti olacak??? Aynı ileti de şu yazılı Dil eğitimi demek, hem kendisini ifâde edebilmek, hem de okuduğunu anlayabilmektir. Bundan ne çıkartırsınız.? Aynı kitapları okuduğumuz halde ayrı şeyleri düşünmek anlamak vs insandan insana seviye yüksekliğine neden olurmu.??? Dil eğitimi okuna,nı anlama,da hiç bir işe yaramaz bunun örneği okuduğunuz arapça kurandan anlıya biliyoruz o dili öğrenmek için insanlar kaç yıl okuyor o kültürün medeniyetin kelimelerin kökenini ama siz birisinin anlatımıyla okuyor genede o yazıları okuyan bir çok kişiden farklı anlıyorsunuz!!!! Bu örnek neyi anlatıyor bize. Teşekür ederim Link to post Sitelerde Paylaş
modest 0 Ocak 13, 2014 gönderildi Raporla Share Ocak 13, 2014 gönderildi Acama magra adamı olsaydık nasıl anlaşacaktık şu bir gerçek,ki her şey temiz bir akılla oluyor. Yazı,da bulunsa beyine kopya yapıştır,da yapılsa genede anlaşamayız. Link to post Sitelerde Paylaş
Yâdellerdeki Yurtdaş 0 Ocak 13, 2014 gönderildi Yazar Raporla Share Ocak 13, 2014 gönderildi Yapma, modest! Bir yazıyı okuyup da anamamak, insanı aptal da yapmaz, salak da yapmaz! Ancak, sana sunulan ve ulaştırılan eğitim yetersiz ise, sen de bu yetersizliğe mahkum olursun. Nitekim sondan ikinci iletinde kendine biraz çeki-düzen verdin; ve yazını çok daha kolay anlayabildim. Seni aptallıkla itham etmek, hiç bir zaman aklımın uçunan geçmedi. Ama sen, mağduriyet edebiyatına başvurarak, kendi ufuklarını genişletmeni önledin. Ve nekim: İkinci kez Kuran'ın "anlaşıldığını" yazıyorsun. Ve ben diyorum ki, Kuran "anlaşılmış" olsaydı, yüzlerce mezhep ve milyonlarca değişik dînî görüş olmazdı. Nitekim: Apaçık olduğunu sürekli vurgulayan o kitap, pek bir kimse tarafından "anlaşılmıyor"! Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts