Jump to content

İddia Ediyorum: Tevrat'ın Bir Benzeri Yazılamaz.


Recommended Posts

Aranızda Tevrat'ı okuyan var mı, bilmem.

Müslümanların 'tahrif edilmiş' (değiştirilmiş) laga-lugalarına aldırmayın. Yazıldığı günden beri bir harfi bile değişmeden iki bin yediyüz yıldır taş gibi yerinde duruyor.

Anlattığı her konunun giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hiç bozulmadan konu bütünlüğü sağlanmış, hani insanın "Kutsal kitap dediğin işte böyle olur" diyeceği türden bir kitaptır Tevrat. Felsefe, tarih, hikmet, hiciv, şiir vb. ne ararsanız var içinde.

Hikayeleri, öyle bir başından bir kıçından alıp sonra da ne söylediğini unutup saçmalayan diğerlerine hiç benzemiyor. Korkmayın, bir yerlerden bir tane temin edip bir okuyun yahu. Belki hoşunuza gider. Tek gereken, biraz cesaret...

Daha sonra da, varsa meraklısı meydan okuyorum: Tevrat'ın bir benzerini yazıp getirin, "Vallahi, helal olsun size.." diyeceğim..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aranızda Tevrat'ı okuyan var mı, bilmem.

Müslümanların 'tahrif edilmiş' (değiştirilmiş) laga-lugalarına aldırmayın. Yazıldığı günden beri bir harfi bile değişmeden iki bin yediyüz yıldır taş gibi yerinde duruyor.

Anlattığı her konunun giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hiç bozulmadan konu bütünlüğü sağlanmış, hani insanın "Kutsal kitap dediğin işte böyle olur" diyeceği türden bir kitaptır Tevrat. Felsefe, tarih, hikmet, hiciv, şiir vb. ne ararsanız var içinde.

Hikayeleri, öyle bir başından bir kıçından alıp sonra da ne söylediğini unutup saçmalayan diğerlerine hiç benzemiyor. Korkmayın, bir yerlerden bir tane temin edip bir okuyun yahu. Belki hoşunuza gider. Tek gereken, biraz cesaret...

Daha sonra da, varsa meraklısı meydan okuyorum: Tevrat'ın bir benzerini yazıp getirin, "Vallahi, helal olsun size.." diyeceğim..

satsuma sen yahudimisin müslümanmısın ama yazdıklarından pek müslüman olduğun söylenemez

( hikayeleri bi başından bi sonundan alıp saçmalayn demişsin kurana saçma diyon yani ha satsuma)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sırtını masallara dayayan ve argümanlarını masallardan alan bir insanın hareket sahası çok geniş olduğundan her lafa saçmada da olsa bir cevabı olacaktır. İlahiyatçılar bana çok komik geliyor, düşünsenize adam yüksek lisansını doktorasını ve daha sonrasındaki tüm çalışmalarını bir masal kitabının üstüne yapıyor ve devletten profesör ünvanıyla maaş alıyor.

Müslüman argümanları gerçekten eğlencelidir hele ki karşısında gerçeği savunmaya çalışan bir ateist görmeye görsün, masal dünyasının sunmuş olduğu, tek sınırı sadece kendi hayal gücü olan argümanlarını tak tak tak sıralar sonrada sizden bunları çözmenizi ister :D gariban ateistte elindeki sunabileceği tek argüman olan gerçeklik ile, hayal gücüne tapan cehaletin saldırılarına karşı dik durmaya çalışır. Bu, gerçeği arayan ile kendi gerçeğini yaratanın savaşıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tevrat'ta ki birçok çeliþkiden birkaç örnek :

1) Tesniye 34/5,6: «RAB'bin sözüne göre, RAB'bin kulu Musa orada, Moab diyarýnda öldü ve Moab diyarýnda Beyt-peor karþýsýnda derede onu gömdü.»

Görüldüðü gibi Hz. Musa'nýn bizzat yazmýþ olduðu kabul edilen Tevrat'ta, Hz.Musa'nýn öldüðünün ve gömüldüðünün yazýlmasý, kitaba baþkalarýnýn da karýþtýrdýðýnýn en büyük kanýtýdýr.

2) Çýkýþ 34 / 7 : «...Hiçbir suçu cezasýz býrakmam. Babalarýn iþlediði suçun hesabýný oðullarýndan, torunlarýndan, üçüncü, dördüncü nesilden sorarým.»

Tesniye 24 / 16 : « Oðullar için babalar öldürülmeyecekler ve babalar için oðullar öldürülmeyecektir. Herkes kendi suçu için öldürülecektir.»

Birinci alýntýda iþlenmiþ bir suçun hesabý; iþleyenin babasýndan çocuklarýndan ve gelecek nesilden sorulur diye yazýlmasýna karþýn, ikinci alýntý da ise yalnýzca suçu iþleyen günahtan sorumlu olmaktadýr.

3) Tekvin 32/30: «Yakub o yerin adýný Peniel koydu, çünkü : Tanrý'yý yüzyüze gördüm ve caným sað kaldý, dedi.»

Çýkýþ 33 / 20 : « (RAB) dedi : Yüzümü göremezsin, çünkü insan Beni görüp de yaþayamaz.»

Her iki anlatým birbiriyle çeliþmektedir.

4) Tekvin 1 / 11,27: «Tanrý dedi: Yer, ot, tohum veren sebze ve yer üzerinde tohumu kendisinde olup cinslerine göre meyva veren aðaçlar hasýl etsin ve böyle oldu...Ve Tanrý insaný kendi suretinde erkek ve diþi olarak yarattý. »

Tekvin 2 / 5,8: «Henüz yerde bir kýr fidaný yoktu, bir kýr otu henüz bitmemiþti. Çünkü RAB yerin üzerine yaðmur yaðdýrmamýþtý. Topraðý iþlemek için adam yoktu...RAB Tanrý yerin topraðýndan adamý yaptý ve onun burnuna hayat nefesi üfledi, adam yaþayan canlý oldu.»

Birinci alýntýda bitkilerin insandan önce yaratýldýðý bildirilmekte, ikinci de ise insanýn bitkilerden önce yaratýldýðýný yazmaktadýr.

5) Çýkýþ 31/17 : «...RAB gökleri ve yeri altý günde yarattý ve yedinci gün de rahat etti ve dinlendi.»

Yüce Tanrý için rahat etti ve dinlendi kavramlarý yoktur. O her þeyden arýnmýþ ve her þeyin üstündedir.

6) Çýkýþ 32 / 11,14: « Musa Tanrý RAB'be yalvarýp dedi:...Ya RAB, niçin kendi halkýna karþý öfken alevlensin? Öfkelenme vazgeç halkýna yapacaðýn kötülükten... Böylece RAB halkýna yapacaðýný söylediði kötülükten vazgeçti. »

Yüce Tanrý adil olanlarýn en adilidir, her þeyi yaratandýr. Yaptýklarýndan hiç kimseye karþý sorumlu deðildir ve hiç bir kimse O'nu yönlendiremez.

7) Tekvin 15/2 : « Ve Ýbrahim dedi : Ya RAB Yehova bana ne vereceksin...»

Çýkýþ 6/2: «Ve Tanrý Musa'ya söyleyip dedi : Ben, RAB'bim ve Ýbrahim'e Ýshak'a ve Yakub'a kadir olan Tanrý olarak göründüm. Fakat onlara Yehova ismimle malum olmadým. »

Birinci alýntýda Hz. Ýbrahim RAB'be Yehova ismi ile hitap etmiþ, ikinci alýntý da ise RAB Hz.Musa'ya, Hz. Ýbrahim'e Yehova ismiyle malum olmadýðýný söylemiþtir.

8) Sayýlar 20 / 27,28 : « Musa RAB'bin emrettiði gibi yaptý, halkýnýn gözü önünde Hor Daðý'na çýktýlar... Harun orada, daðýn tepesinde öldü...»

Tesniye 10 / 6 : « Ýsrailoðullarý Beerot Bene-yoakan'dan Mesera'ya göç ettiler. Harun orada öldü ve orada gömüldü...»

Birinci alýntýda Hz.Harun'un Hor Daðý tepesinde öldüðü yazýlýrken, ikincisinde ise Mosera'da öldüðü açýklanmaktadýr.

9) Hoþea 12 / 2,3 : « RAB'bin Yahuda ile de davasý var ve Yakub'u kendi yollarýna göre cezalandýracak, ona iþlerine göre ödeyecek. Rahimde kardeþini topuðundan tuttu. Erkeklik çaðýnda Tanrý ile güreþti ve melekle güreþip yendi...»

Yaratýlmýþ bir insan; Tanrý ile, melek ile güreþir mi?

10) II Samuel 24 / 1: « Ýsrail'e karþý RAB'bin öfkesi yine alevlendi. Git, Ýsrail'i ve Yahuda'yý say, diye Davud'u onlara karþý kýþkýrttý. »

I.Tarihler 21 / 1 : « Þeytan Ýsrail'e karþý kalktý ve Ýsrail'i saymak için Davud'u kýþkýrttý. »

Toplumun sayýlmasýný Tanrý mý, yoksa þeytan mý yaptý?

Sonucta hepsi ayni bok ya

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kutsal Kıtap'ta Çelişki Olur mu?..

'O da ne demek; hiç Allah'ın kitabında birbiriyle çelişen âyetler olur mu?' diyeceksiniz. Bir kitap, gerçekten Allah'ın vahyi olma özelliğini koruyorsa, elbette bu kitapta zerre ka­dar çelişki/tutarsızlık sözkonusu olamaz. Ancak; aslen i­la­hi o­lan bir kitap, tahrif edilmiş ve insanlar tarafından -as­lı mevcut olmadığı halde- yeniden kaleme alınmışsa...İşte o za­man bir çelişkiler yumağı ile karşılaşır ve hayretler içinde kalırsınız! Nasıl mı? İşte size bugünkü Tevrat'tan çarpıcı ba­zı misaller ve inkarı ve izahı mümkün olmayan açık belgeler:

İbrahim, 'Yahova'yı Biliyor muydu, Bilmiyor muydu?

Tekvin, 15/2-3: "Ve İbrahim dedi: 'Ya Rab Yahova! Ba­na ne ve­receksin?'"

Çıkış, 6/2-3: "Ve Tanrı, Musa'ya söyleyip dedi. 'Ben Rab­bim ve İbrahim'e, İshak'a ve Yakup'a kadir olan Tanrı ola­rak gö­rün­düm. Fakat onlara Yahova ismimle malum olmadım.'"

Tanrı öğretmediği ve ona Yahova ismiyle malum ol­ma­dı­ğı halde, İbrahim nasıl 'Ya Rab Yahova!' diye seslenebili­yor? Yoksa; İbrahim, kadir olan Tanrı'yı aşarak mı bu bilgi­ye u­laşmıştır? Bu bilgiyi, güreşte Tanrı'yı yenen ve ondan daha güçlü olan Yakup sızdırmış olmasın!..(Bk.: Tekvin: 32/24 - 30)

Rab mı, Şeytan mı?..

İİ. Samuel, 24/1: "Ve İsrail'e karşı Rabbin öfkesi yine alev­lendi ve; 'Git, İsrail'i ve Yahuda'yı say!' diye Davud'u on­la­ra kar­şı tahrik etti."

İ. Tarihler, 21/1: "Ve Şeytan, İsrail'e karşı kalktı ve İs­ra­il'i say­mak için Davud'u tahrik etti."

İsrail'i saymak için Davud'u tahrik eden, Rab mı, yoksa Şeytan mı? Bir 'Kutsal Kitap'ta birbirini nakzeden iki farklı i­fa­de bulunabilir mi? Yoksa Tevrat'ın Rabbi, 'yeri göğü ya­ra­tıp yorgun düştüğü'(Bkz:Tekvin:2/2, 3) bir sırada mı böyle bir yanılgıya düştü!?.

Hepsi bu kadarcıkla bitmiyor; Tevrat'ın Rabbi, sürekli çe­lişkiler içinde adeta yuvarlanıyor! Örneklemeye devam edelim de iyice anlaşılmış olsun:

Yedi Yıl mı, Üç Yıl mı?..

İİ. Samuel, 24/13: "Ve Gad, Davud'a gelip ona bildirdi ve kendisine dedi: 'Sana memleketinde yedi yıl kıtlık yılı mı gelsin, yok­sa düşmanların seni kovalarken onların önünde üç ay mı kaçarsın?'"

İ. Tarihler, 21/11: "Ve Gad, Davud'a gelip ona dedi: 'Rab, şöy­le dedi:'İstediğini al; ya üç yıl kıtlık, yahut düş­man­la­­rının kı­lıcı sana erişerek seni sıkıştıranların ö­nün­de üç ay bitip tükenmek..'"

Hangisi doğru; 'yedi yıl kıtlık' mı, 'üç yıl kıtlık' mı?

Kim şaşırdı: Tevrat'ın Rabbi mi, elçi Gad mı yoksa Tev­rat'ı bugünkü haliyle yazanlar mı? Açık bir tahrifat (bozulma) sözkonusu değil mi?

Sekiz mi, Onsekiz mi? / Üç Ay On Gün mü, Üç Ay mı?..

İİ. Tarihler, 36/9: "Yehoyakin kral olduğu zaman sekiz ya­şın­da idi ve Yeruşalim'de üç ay on gün krallık etti..."

İİ. Krallar, 24/8: "Yehoyakin kral olduğu zaman on se­kiz ya­şında idi ve Yeruşalim'de üç ay krallık etti..."

Yehoyakin, kral olduğu zaman kaç yaşında idi? Sekiz mi, on sekiz mi?

Yehoyakin, kaç ay krallık yaptı? Üç ay on gün mü, üç ay mı?

Bu çelişki ve tutarsızlıklar, Habîr ve Alîm olan olan Allah ta­ra­fın­dan gönderilen gerçek bir Kutsal Kitapta bulunabilir mi? Bu çelişkilerden anlıyoruz ki; bugünkü Tevrat'ın Rab­bi, ne kadar da u­nut­kan ve matamatik bilmeyen biri­siy­miş!..

Yediyüz mü, Yedi bin mi? / Atlı mı, Yaya mı? /

Şobak mı, Şofak mı?..

İİ. Samuel, 10/18: “Ve Suriyeliler İsrail'in önünden kaç­tılar ve Davud Suriyelilerden yediyüz araba cenkçiler ile kırk bin at­lı telef etti ve ordu başbuğu Şobak'ı vurdu ve o orada öldü.”

İ. Tarihler, 19/18: "Ve Suriyeliler, İsrail'in önünden kaç­tı­lar; ve Davud, Suriyelilerden yedi bin araba cenkçiler ile kırk bin ya­ya asker öldürdü; ordu başbuğu Şofak'ı da öldürdü."

Davud, kaç araba cenkçi öldürdü? Yediyüz mü, yedi bin mi?

Öldürülen kırk bin asker; atlı mıydı, yaya mıydı?

Ordu başbuğu Şobak mıydı, Şofak mıydı?

Sayı saymasını bilmeyen, atlı ile yayayı farkedemeyen ve sürç-ü lisan eyleyen bir Rab(!). İşte bugünkü mevcut Tev­rat'ın Rabbi bu!..

Hor Dağında mı, Mosera'da mı?..

Sayılar, 20/27,28: "Ve Musa, Rabbin emrettiği gibi yap­tı ve bü­tün kavmin gözü önünde Hor Dağına çıktılar. Ve Mu­­sa, Ha­run'­un esvabını çıkardı ve onları oğlu Eleazar'a giydirdi ve Ha­run orada, dağın tepesinde öldü."(Ayrıca bkz: Sayılar: 33/39)

Tesniye, 10/6: "Ve İsrailoğulları, Beerot Bene-yaakandan Mo­­se­ra'ya göç ettiler Harun orada öldü ve orada gö­müldü ve oğlu Eleazar onun yerine kahinlik etti."

Harun(a.s.) nerede öldü? Hor Dağında mı, Mosera'da mı? Yoksa her iki yerde mi?!..

Kırkbin mi, Dörtbin mi?..

İ. Krallar, 4/26: "Ve Süleyman'ın, cenk arabaları için kır­k­bin ahır bölüğünde atları vardı ve onikibin atlısı vardı."

İİ. Tarihler, 9/25: "Ve atlarla cenk arabaları için Sü­leyman'­ın dörtbin ahırı vardı."

Hz.Süleyman'ın, atları için kaç ahırı vardı; kırkbin mi, dört­bin mi?

Üçbin üçyüz mü, Üçbin altıyüz mü?..

İ. Krallar, 5/15,16 : "Ve Süleyman'ın yük taşıyan yetmişbin ve dağlarda taş kesen seksen bin adamı / bunlardan baş­­ka Süley­man'ın işte çalışan kavmin üzerine hükmeden, i­şin başında bulunan üçbin üçyüz başkâhyaları vardı."

İİ. Tarihler, 2/2: "Ve Süleyman, yük taşıyan yetmişbin adam ve dağlarda taş kesen seksenbin adam ve onların üze­rinde işbaşı olan üçbin altıyüz adam saydı."

Süleyman'ın kaç adamı vardı; üçbin üçyüz mü, üçbin al­tı­yüz mü? Süleyman; sayı saymasını mı bilmiyor, yoksa kâh­ya­lar arasıra işten mi kaytarıyorlar?

Çocuğu Oldu mu, Olmadı mı?

İİ. Samuel, 6/23: "Ve Saul'un kızı Mikal'ın ölümü gü­nü­­ne kadar çocuğu olmadı."

İİ. Samuel, 21/8: "Saul'un kızı Mikal'ın, Meholalı Bar­zil­lay oğ­lu Adriele doğurmuş olduğu beş oğlunu kral al­dı."

Saul'un kızı Mikal'ın, çocuğu oldu mu yoksa olmadı mı? Hem oldu, hem de olmadı; öyle mi?!..

Bir Karış mı, Bir Avuç mu? İki bin Bat mı, Üç bin Bat mı?

İ. Krallar, 7/26 : "Ve bir karış kalınlıkta idi ve onun ke­­narı, bir kâ­se kenarı gibi, zambak çiçeği gibi işlenmişti; iki bin bat su alır­dı."

İİ. Tarihler, 4/5 : "Ve kalınlığı bir avuç idi ve kenarı, bir kâ­se kenarı gibi, zambak çiçeği gibi işlenmişti ve içi üç bin bat su alır­dı."

Hangisi doğru? Bir karış mı, bir avuç mu? İki bin bat mı, üç bin bat mı?

Allah'ı Gören Sağ Kalır mı, Kalmaz mı?

Tekvin, 32/30 : "Ve Yakup, o yerin adını Paniel koydu. Çün­kü; 'Allah'ı yüzyüze gördüm ve canım sağ kaldı', dedi."

Çıkış, 33/20 : "Ve dedi: 'Yüzümü göremezsin. Çünkü in­­san, be­ni görüp de yaşayamaz.'"

(Tekvin, 17/1 : “Avram(İbrahim) doksan dokuz yaşınday­ken Rab ona görünerek, ‘Ben Herşeye Gücü Yeten Tanrı'yım' dedi, ‘Benim yolumda yürü, kusursuz ol.'” )

Hangisi doğru? Allah'ı gören yaşayabilir mi, yaşayamaz mı?..Veya Allah, görülebilir mi, görülemez mi?..

İnsanın Ömrü Ne Kadar Olacaktı?..

Tekvin, 6/3'e göre; Tanrı, tam Tufan'dan önce, bundan böyle insanın ömrünü 120 yıl olarak sınırlamaya karar verir ve; “Onun ömrü, ancak yüzyirmi yıl olacak,” buyurur. Halbuki Tekvin, 11/10-32'de; Hz.Nuh'un soyundan gelen on ayrı nesle mensup şahısların, 148-600 arasında değişen bir ha­yat süresine sahip oldukları yazılmaktadır.

Öyle anlaşılıyor ki; bugünkü Tevrat'a göre; Tanrı'nın sö­zünden vazgeçtiği veya verdiği sozu unuttugudur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Boşuna denmemiş Küfür tek millettir diye. İslam düşmanları İslam'a karşı birleşip kardeş olup birbirlerinni bir tarafını yalıyorlar.

Aynı lafı diğer dindekilerin de söylediğinin farkında mısın? Mesela Hristiyanlar da müslümanları ve diğer dindekileri kafir olarak görüyorlar. Bu hristiyan düşmanları bize karşı birleşmiş diyorlar. İnandığınız putun farklı olması temelde aynı olduğunuz gerçeğini değiştirmiyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aynı lafı diğer dindekilerin de söylediğinin farkında mısın? Mesela Hristiyanlar da müslümanları ve diğer dindekileri kafir olarak görüyorlar. Bu hristiyan düşmanları bize karşı birleşmiş diyorlar. İnandığınız putun farklı olması temelde aynı olduğunuz gerçeğini değiştirmiyor.

Yoo öyle bir şey düşünmüyorlar. Hristiyanlara karşı müslümanların yahudilerin ateistlerin birleştiğini görmedim. Ama sen körsün göremiyorsun bunu. Tüm Avrupa Amerika ve Türkiye içindeki mürtedler İslam düşmanıdır hatta mürtedlerden o kadar namussuz olanları vardır ki köpek Amerika gelsin de İran'ı falan yok etsin İslamı yok etsin diyor. Yani milyonlarca insanı öldürsün diyor. Ayrıca hristiyan dediğin adamlar aklı az çalışan, bira içen, tatlı su hristiyanları. Böyle şeyler düşünmezler. Yani herkes bizim düşmanımız , bize karşı birleşiyorlar diye.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yoo öyle bir şey düşünmüyorlar. Hristiyanlara karşı müslümanların yahudilerin ateistlerin birleştiğini görmedim. Ama sen körsün göremiyorsun bunu. Tüm Avrupa Amerika ve Türkiye içindeki mürtedler İslam düşmanıdır hatta mürtedlerden o kadar namussuz olanları vardır ki köpek Amerika gelsin de İran'ı falan yok etsin İslamı yok etsin diyor. Yani milyonlarca insanı öldürsün diyor. Ayrıca hristiyan dediğin adamlar aklı az çalışan, bira içen, tatlı su hristiyanları. Böyle şeyler düşünmezler. Yani herkes bizim düşmanımız , bize karşı birleşiyorlar diye.

Onların içinde de senin gibi herkesin kendi dinine karşı birleştiği paranoyasına sahip insanlar yok mu sanıyorsun?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Onların içinde de senin gibi herkesin kendi dinine karşı birleştiği paranoyasına sahip insanlar yok mu sanıyorsun?

Şaka mısın sen? Ne paranoyası? Avrupanın, Amerikanın ve Türkiyedeki mürtedlerin İslam düşmanı oldukları acık değil mi?

http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=55587

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şaka mısın sen? Ne paranoyası? Avrupanın, Amerikanın ve Türkiyedeki mürtedlerin İslam düşmanı oldukları acık değil mi?

http://www.ateistfor...showtopic=55587

Onlar diğer dinlere de karşılar, sadece senin dinine mi sanıyorsun? İşte paranoya budur, herkesin sadece kendi dinine düşman olduğunu sanmak.

Hem senin dininde düşman olunmayacak gibi değil ki, kendisinden başka bir anlayışa yaşama şansı tanımayan bir inanca kim düşman olmaz ki? Senin dinin insanların arasına kin ve nefret tohumları ekiyor, insanlığı birbirine düşürüyor, insanları inanan inanmayan, kadın erkek köle hür diye ayırıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Onlar diğer dinlere de karşılar, sadece senin dinine mi sanıyorsun? İşte paranoya budur, herkesin sadece kendi dinine düşman olduğunu sanmak.

Hem senin dininde düşman olunmayacak gibi değil ki, kendisinden başka bir anlayışa yaşama şansı tanımayan bir inanca kim düşman olmaz ki? Senin dinin insanların arasına kin ve nefret tohumları ekiyor, insanlığı birbirine düşürüyor, insanları inanan inanmayan, kadın erkek köle hür diye ayırıyor.

Ya bırak, siz genellikle İslam'a düşmansınız. Hatta hristiyanken ateist olanlar bile İslam'a yükleniyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ya bırak, siz genellikle İslam'a düşmansınız. Hatta hristiyanken ateist olanlar bile İslam'a yükleniyor.

Bu ülkenin çoğunluğu müslüman olduğuna göre tabii ki öncelikle İslam'ı eleştireceğiz, onun yanlışlarını, saçmalığını, ilkelliğini ortaya koyacağız. Hristiyanlığın, yahudiliğin ne kadar saçma ve zırvalık olduğunu zaten sizler de rahatlıkla görüyorsunuz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...